غذای دانشجویی

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آبگوشت؟؟
از روز قبل باید نخود و یکم لوبیا سفید خیس کنی چند بارم آبو عوض کنی
فرداش نخودو لوبیارو با گوشت قرمز و اگه قلم استخون و چربی هم باشه با ادویه و دو تا لیمو امانی و پیاز فراوان که خرد شدست و آب بار میذاری اول نمک نباید ریخت نخود خیره میشه نمیپزه
بعد که محتویات پخت میشه سیب زمینی پوس کرد مثلا هر سیب زمینی 4 تیکه کرد ریخت توش آب نارنجو یا آب قوره و ربم موقع سیب زمینی ریختن اضافه میکنیم اون لیمو امانی (عمانی)هم که ریخته بودیم هم در میاریم پوستشو و هسته های توشو درمیاریم بقیشو دوباره میریزم تو آب گوشت .... وقتی سیب زمینی پخت و خوب رنگ ربو گرفت میتونیم خاموشش کنیم...
 

baran 2012

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بابا دخترا که مرتب مرغ و گوشت چرخ کرده مصرف میکنن...حالا شمام خسیس نباش، 7-8 هزار بده پول گوشت دیگه:D

اره چون بابا هواشونو داره :D
من دارم راهکار برا شما میدم :biggrin:
 
آخرین ویرایش:

baran256016

عضو جدید
کاربر ممتاز
آبگوشت؟؟
از روز قبل باید نخود و یکم لوبیا سفید خیس کنی چند بارم آبو عوض کنی
فرداش نخودو لوبیارو با گوشت قرمز و اگه قلم استخون و چربی هم باشه با ادویه و دو تا لیمو امانی و پیاز فراوان که خرد شدست و آب بار میذاری اول نمک نباید ریخت نخود خیره میشه نمیپزه
بعد که محتویات پخت میشه سیب زمینی پوس کرد مثلا هر سیب زمینی 4 تیکه کرد ریخت توش آب نارنجو یا آب قوره و ربم موقع سیب زمینی ریختن اضافه میکنیم اون لیمو امانی (عمانی)هم که ریخته بودیم هم در میاریم پوستشو و هسته های توشو درمیاریم بقیشو دوباره میریزم تو آب گوشت .... وقتی سیب زمینی پخت و خوب رنگ ربو گرفت میتونیم خاموشش کنیم...
یا ابرفرض .:eek:..چقدر شوما بلدی...من با 5 سال سابقه عضویت در باشگاه بلد نیستم هنوز....:confused:
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
دوستان بیاید غذاهای دانشجویی کم هزینه و آسونی رو که بلدین رو اینجا بذاریم، حتما بدرد میخوره;)

اولیشو خودم میذارم:

پوره سیب زمینی:
چند تا سیب زمینی رو میذاری آب پز شه، بعد پیاز رو سرخ میکنی، وقتی پیاز تقریبا سرخ شده بود، یکم نعناع خشک میریزی و در حد 30-40 ثانیه همراه با زردچوبه فراوان و نمک و سایر ادویه جات مناسب تفت میدین، روغنش یکم بیشتر باشه بهتره، وقتی که تفت خورد، سیب زمینی رو توش له میکنید و خوب مخلوط میکنید. نهایتاً یه تفت کوچولو میدین و با ترشی میل میکنید. سعی کنید زردچوبه به اندازه ای باشه که غذاتون یکم رنگش زرد شه و نعناع خشک رو هم زیاد از حد نزنید.
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
این غذا اسمش به انتخاب خودتونه، اما اگه سیر دوست دارید درست کنید و برای کسایی که دور از خونه و خونواده هستند و مخصوصا توی خوابگاه زندگی میکنند و نمیخوان مریض شن توصیه میشه:D:

یکم خمیر از یه نونوایی میگیرید، اونو پهن میکنید با یه وسیله مثل وردنه (هرچی نازک تر بهتر). به صورت مربع یا لوزی با اندازه کوچیک حدودا طول ضلعش 3 سانت :D میبرد، تیکه های خمیر رو توی آب میپزید(عین ماکارونی)...توی آبش یکم روغن و نمک هم بریزید. کمی پیاز را سرخ کرده و سپس به اندازه کافی به آن تخم مرغ میزنید و خوب هم میزنید (میتونید سویا هم اضافه کنید) واما اصل داستان: به مقدار کافی سیر توی یه ظرف ماست رنده زده و خوب هم میزنید.
نهایتا در بشقاب خود چند تکه خمیر پخته شده، کمی از اون تخم مرغه دارید. هر تکه خمیر رو با کمی تخم مرغ قاطی میکنید و روش ماست و سیر میریزید و میل میکنید و سپس لقمه بعد..

توصیه مهم: این غذا رو فقط روز پنج شنبه بخورید (در غیر اینصورت از در و دیوار فحش میخورید)
:D
فواید این غذا: تنظیم دستگاه گوارش، تنظیم فشار خون، جلوگیری از سرماخوردگی، تنظیم خواب و...
;):D
 

مریدا

عضو جدید
کاربر ممتاز
این غذا اسمش به انتخاب خودتونه، اما اگه سیر دوست دارید درست کنید و برای کسایی که دور از خونه و خونواده هستند و مخصوصا توی خوابگاه زندگی میکنند و نمیخوان مریض شن توصیه میشه:D:

یکم خمیر از یه نونوایی میگیرید، اونو پهن میکنید با یه وسیله مثل وردنه (هرچی نازک تر بهتر). به صورت مربع یا لوزی با اندازه کوچیک حدودا طول ضلعش 3 سانت :D میبرد، تیکه های خمیر رو توی آب میپزید(عین ماکارونی)...توی آبش یکم روغن و نمک هم بریزید. کمی پیاز را سرخ کرده و سپس به اندازه کافی به آن تخم مرغ میزنید و خوب هم میزنید (میتونید سویا هم اضافه کنید) واما اصل داستان: به مقدار کافی سیر توی یه ظرف ماست رنده زده و خوب هم میزنید.
نهایتا در بشقاب خود چند تکه خمیر پخته شده، کمی از اون تخم مرغه دارید. هر تکه خمیر رو با کمی تخم مرغ قاطی میکنید و روش ماست و سیر میریزید و میل میکنید و سپس لقمه بعد..

توصیه مهم: این غذا رو فقط روز پنج شنبه بخورید (در غیر اینصورت از در و دیوار فحش میخورید)
:D
فواید این غذا: تنظیم دستگاه گوارش، تنظیم فشار خون، جلوگیری از سرماخوردگی، تنظیم خواب و...
;):D

مرسی:d
 

Takesh

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
این غذا اسمش به انتخاب خودتونه، اما اگه سیر دوست دارید درست کنید و برای کسایی که دور از خونه و خونواده هستند و مخصوصا توی خوابگاه زندگی میکنند و نمیخوان مریض شن توصیه میشه:D:

یکم خمیر از یه نونوایی میگیرید، اونو پهن میکنید با یه وسیله مثل وردنه (هرچی نازک تر بهتر). به صورت مربع یا لوزی با اندازه کوچیک حدودا طول ضلعش 3 سانت :D میبرد، تیکه های خمیر رو توی آب میپزید(عین ماکارونی)...توی آبش یکم روغن و نمک هم بریزید. کمی پیاز را سرخ کرده و سپس به اندازه کافی به آن تخم مرغ میزنید و خوب هم میزنید (میتونید سویا هم اضافه کنید) واما اصل داستان: به مقدار کافی سیر توی یه ظرف ماست رنده زده و خوب هم میزنید.
نهایتا در بشقاب خود چند تکه خمیر پخته شده، کمی از اون تخم مرغه دارید. هر تکه خمیر رو با کمی تخم مرغ قاطی میکنید و روش ماست و سیر میریزید و میل میکنید و سپس لقمه بعد..

توصیه مهم: این غذا رو فقط روز پنج شنبه بخورید (در غیر اینصورت از در و دیوار فحش میخورید)
:D
فواید این غذا: تنظیم دستگاه گوارش، تنظیم فشار خون، جلوگیری از سرماخوردگی، تنظیم خواب و...
;):D


چقه تنظیمات داشت ماشالا :D غذا نبود که لاکردار کروز کنترله :biggrin:
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
کسی بلد نیس غذا بپزه؟؟؟؟؟!!!...خانوما:surprised:

کدو بادمجون:D

اول چند تا توصیه به دانشجویان پسر!!:

1- تره بارتون رو هر هفته از بازار روز هر شهر تهیه کنید، هم تازس هم به صرفه تره.
2- پسرای دانشجو چون ماکارونی زیاد میخورن، سویا رو به صورت کیلویی بخرید.
3-اگه چیزی از غذا یا مخلفاتش اضافه اومد، در صورت امکان نگه دارید، بعدا لازم میشه;)

خب، بعد از اینکه کدو خورشتی، بادمجون، گوجه و پیاز رو از بازار گرفتین، بادمجون و کدو رو پوست میکنید، به صورت طولی به دو سه قسمت نازک میبّرید، وقتی شستید کمی نمک بهشون میزنید. یه مدت که گذشت، اونا رو خوب سرخ میکنید. (خام نمونه). قبل سرخ کردن یه شکاف کوچیک وسط کدو و بادمجونا بدین.... بعد که سرخ شد، برشون دارین، پیاز ریز شده رو یه تفت مختصر بدین، بعد گوجه رو که حلقه حلقه کردین، بریزین تو تابه محتوی پیاز سرخ شده بذارید تا توی روغن و آب گوجه خوب بپزه،(قبل اضافه کردن گوجه، ادویه بزنید بعدش گوجه رو اضافه کنید، نمک بزنید بعد یه کوچولو هم بزینید) وقتی خوب پخت، کدو و بادمجون رو میریزید روی گوجه ها و در تابه رو میذارید. پس از چند دقیقه نوش جون میکنید. همراش سبزی و پیاز میچسبه:D
 

ریحانه سعادت

عضو جدید
کاربر ممتاز
کسی بلد نیس غذا بپزه؟؟؟؟؟!!!...خانوما:surprised:

کدو بادمجون:D

اول چند تا توصیه به دانشجویان پسر!!:

1- تره بارتون رو هر هفته از بازار روز هر شهر تهیه کنید، هم تازس هم به صرفه تره.
2- پسرای دانشجو چون ماکارونی زیاد میخورن، سویا رو به صورت کیلویی بخرید.
3-اگه چیزی از غذا یا مخلفاتش اضافه اومد، در صورت امکان نگه دارید، بعدا لازم میشه;)

خب، بعد از اینکه کدو خورشتی، بادمجون، گوجه و پیاز رو از بازار گرفتین، بادمجون و کدو رو پوست میکنید، به صورت طولی به دو سه قسمت نازک میبّرید، وقتی شستید کمی نمک بهشون میزنید. یه مدت که گذشت، اونا رو خوب سرخ میکنید. (خام نمونه). قبل سرخ کردن یه شکاف کوچیک وسط کدو و بادمجونا بدین.... بعد که سرخ شد، برشون دارین، پیاز ریز شده رو یه تفت مختصر بدین، بعد گوجه رو که حلقه حلقه کردین، بریزین تو تابه محتوی پیاز سرخ شده بذارید تا توی روغن و آب گوجه خوب بپزه،(قبل اضافه کردن گوجه، ادویه بزنید بعدش گوجه رو اضافه کنید، نمک بزنید بعد یه کوچولو هم بزینید) وقتی خوب پخت، کدو و بادمجون رو میریزید روی گوجه ها و در تابه رو میذارید. پس از چند دقیقه نوش جون میکنید. همراش سبزی و پیاز میچسبه:D

البته تو این غذای خوشمزه یه حبه سیر رو ریز کنی بریزی به نیم قاشق چایی خوری زرد چوبه و فلفل قرمز طعمش رو بی نظیر میکنه
 

Eshgh Khoodayi

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
دوستان

اشکنه زن تنبل چطوری درست میکنن؟!!!
میشه یادم بدید
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
اشکنه

اشکنه

پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم [h=3]تخم مرغ[/h]ها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا [h=3]تخم مرغ[/h]ها یکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
البته تو این غذای خوشمزه یه حبه سیر رو ریز کنی بریزی به نیم قاشق چایی خوری زرد چوبه و فلفل قرمز طعمش رو بی نظیر میکنه
آها اینو یادم رفته بود...کلا سیر رو سعی کنین تو همه غذاها بریزین:D
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام
دوستان

اشکنه زن تنبل چطوری درست میکنن؟!!!
میشه یادم بدید

اشکنه دیگه، زن تنبلش چیه؟:D
پیاز را خرد کرده با روغن در حرارت ملایم سرخ میکنیم تا طلائی شود آرد و شنبلیله را در پیاز سرخ کرده کمی سرخ میکنیم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه می نمائیم ، بعد 3 تا 4 لیوان آب داخل آن میریزیم میگذاریم مایه چند جوش بزند باندازه کافی بآن نمک و فلفل میزنیم تخم مرغ

ها را در ظرفی میشکنیم و با کمی نمک مخلوط میکنیم و کم کم در مایه اشکنه میریزیم ، مرتب بهم میزنیم تا تخم مرغ

ها یکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف میشکنیم .

ما هم دقیقا همینطوری درست میکنیم، منتها آرد و شنبلیله نمیریزیم، بجاش ته پیاز سرخ کردن، یکم نعناع خشک میریزیم.

ما به این غذا میگیم اشکنه گوجه. اما یه اشکنه کشک یا غروتی هم داریم که به همون روشه اما بجای آب، کشک روون (روان!:D) میریزیم. بعضی جاها توی این اشکنه بادمجون هم میریزن. در منابع معتبر اومده که این غذا رو با نون بربری و پیاز مصرف کنید.
:D
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
اشکنه دیگه، زن تنبلش چیه؟:D


ما هم دقیقا همینطوری درست میکنیم، منتها آرد و شنبلیله نمیریزیم، بجاش ته پیاز سرخ کردن، یکم نعناع خشک میریزیم.

ما به این غذا میگیم اشکنه گوجه. اما یه اشکنه کشک یا غروتی هم داریم که به همون روشه اما بجای آب کشک روون (روان!:D) میریزی. بعضی جاها توی این اشکنه بادمجون هم میریزن. در منابع معتبر اومده که این غذا رو با نون بربری و پیاز مصرف کنید.
:D

چ جالب
مرسییییییی
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
راستی عدسی و عدس پلو هم یه غذای شب امتحانیه
عدسی هم خیلی خوبه و راحته..توضیحشم بدین دیگه;)
عدس پلو، لوبیا پلو، دمپختک لپه هم پختشون تقریبا شبیه همه. اونم توضیح بدین:D
آها راستی، بحث عدس شد، فقط بگم ترکا (ترجیحاً اردبیلی!) یه اشکنه عدس هم دارن که یه چیزی بین اشکنه و عدسیه
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
عدسی

عدس را از 24 ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید . با اینکار شاید مقداری از املاح بیرون ریخته شود ولی دیگر دل درد نخواهید گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تیره نمیشود .
عدس ها را با روغن و آب ( یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید ) بپزید . پس از پخت کامل عدس ها – پیاز داغ و رب گوجه و نمک و فلفل ( و کمی در صورت تمایل ادویه گرام ماسالا یا هر نوع ادویه که می پسندید ) اضافه کنید . قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید . آنرا با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون آنرا سرو کنید .( اگر مقدار بسیار کمی پودر گلپر هم روی بریزید خوشمزه و سهل الهضم میشود .)
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
عدس پلو

این [h=3]پلو[/h] یکی از [h=3]پلو[/h]های اصیل ایرانیستبرنج را قبلا خیس میکنیم گوشت را تکه تکه کرده با یکی دو عدد پیاز خرد کرده و 2 تا 3 لیوان آب با حرارت ملایم میپزیم باید بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد در اواخر طبخ کمی نمک بآن میزنیم بعد گوشت را از آب خارج کرده نصف از زعفران و نصف از روغن را در آبگوشت میریزیم و آماده میگذاریم هسته خرما را میگیریم کشمش را تمیز کرده میشوئیم دیگ متناسبی را آبکرده میگذاریم بجوشد آب نمک برنج را خالی میکنیم برنج را در دیگ میریزیم تا جوش آماده کمی نرم شود بعد عدس را جداگانه می پزیم و وقتی برنج را آبکش کردیم عدس را لابلای آن در دیگ میپاشیم ، مقداری آب نیم گرم روی آن میدهیم و بقیه روغن را با یک لیوان آب ته دیگ میریزیم و نصف از برنج را در دیگ ریخته گوشت و خرما و کشمش را لای آن میگذاریم و با بقیه برنج روی آنرا میپوشانیم و دیگ را روی اتش گذاشته عرق برنج را که گرفتیم آبگوشت زعفرانی را روی برنج میدهیم و [h=3]پلو[/h] را مثل [h=3]پلو[/h]ی ساده دم میکنیم و موقع کشیدن بقیه زعفران را در کمی آبجوش حل کرده با کمی برنج مخلوط می نمائیم روی [h=3]پلو[/h] را با برنج زعفرانی میپوشانیم کمی هم کره آبکرده روی آن میدهیم .در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 تا 8 نفر کافیستطرز خیس کردن برنج بطریق زیر انجام میشود :برنج را بدقت تمیز میکنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم میشوئیم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم بحدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملا محسوس باشد میریزیم آب باید 4 انگشت تقریبا بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد ، بعد بنسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می پیچیم روی برنج قرار میدهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتیکه برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود .
 

ریحانه سعادت

عضو جدید
کاربر ممتاز
هیچ وقت سوسیس رو به عنوان گوشت جزء وعده های غذایی قرار ندید حتی سعی کنید به عنوان تفریح هم ازش استفاده نکنید.
هر دو روز یه بار از دم کرده های آویشن، گل گاو زبون(با لیمو امانی دم بشه) بخورید برای اعصاب و سلامتی عالین. هیچ وخت و در هیچ صورتی صبحانه رو فراموش نکنید
 

Similar threads

بالا