[اخبار عمراني]

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
افتتاح مسجد امام علی(ع) یاسوج
176078 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
طی مراسمی مسجد و حسینیه امام علی(ع) شهر یاسوج واقع در شهرک امام ‌حسین(ع) افتتاح شد.



با حضور گسترده مردمی و همچنین با حضور حجت‌الاسلام محمدرضا رضوان‌طلب، رئیس مرکز جذب هیئت علمی وزارت علوم به عنوان مهمان ویژه، مسجد و حسینیه امام علی(ع) شهر یاسوج افتتاح شد.در این مراسم ستار هدایتخواه، نماینده ادوار هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی بانی اصلی و از اعضای هیئت امنای حسینیه و مسجد امام علی(ع) با تبریک روز تولد مولای متقیان، تقارن افتتاح این مجتمع فرهنگی و مذهبی با میلاد آن امام همام را پربرکت دانست.

نماینده ادوار هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی با بیان اقدامات انجام شده برای شکل‌گیری این مسجد و حسینیه جرقه اولیه آن را مربوط به سال‌های نخست دهه 80 دانست و گفت: در این راه خیرینی ما را همراهی کردند و کمک‌های بزرگی برای ساخت این مسجد انجام شد.

این فعال فرهنگی، کمک‌های اکبر نیکزاد، استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد را در این خصوص بسیار زیاد دانست و گفت: باید از همه کسانی که در ساخت این مجتمع بزرگ فرهنگی به هر نحو کمکی داشته‌اند تشکر و قدردانی کنیم.هدایتخواه ادامه داد: به دلیل این که هیئت جوانان حسینی هر ساله به مدت 50 روز برنامه‌هایی برای جوانان و نوجوانان از جمله طرح رشد داشت و برای این کار فضای کافی نبود به فکر ساخت چنین مکانی افتاد. وی از برگزاری تعداد 17 طرح رشد جوان در سنوات گذشته توسط این هیئت خبر داد و گفت: برای این کارها نیاز به فضایی این چنینی داشتیم.

نماینده ادوار هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: زمین این مکان در اوایل مربوط به مسکن و شهرسازی بود که بعدها در اختیار این هیئت قرار گرفت و با همت خیرین مکانی با این فضای خوب در آن ساخته شد.این فعال فرهنگی، شروع به کار ساختمان این مجتمع بزرگ را از سال 84 ذکر کرد و گفت: هر کدام از طبقات آن هزار و 600 متر مربع زیربنا دارد که در چهار طبقه با همه فضای جانبی در نظر گرفته شده کل زیربنای آن 7 هزار و 500 متر است.

در این مراسم از بهرام باقری، کریمی مدیرعامل شرکت یاسوران، سید هاشم محمدی، عبدالله اسلامی، شرمت‌الله عطایی، رحمان آشنا، شاهپور آشنا، سیف‌الله آزادی و یک خیر شیعه لبنانی به عنوان خیرین ساخت این مجتمع تجلیل شد. همچنین از مهندس کاظم افشار و دکتر زرنگاریان به دلیل همه زحماتی که در ساخت مسجد و حسینیه امام علی یاسوج متحمل شدند قدردانی شد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
درآمدزای ملکی کردن مسکن مهر
176079 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
سرپرست شرکت عمران پردیس گفت: 5 هزار واحد مسکن مهر در شهر جدید پردیس به صورت اختیاری ملکی می‏شوند.





حسن ولی‏پور ضمن تبریک به مناسبت ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر و گرامیداشت یاد پدر شهیدش، اظهار کرد: سعی داریم با الهام گرفتن از روحیه جهادی شهدای انقلاب و با تاسی از نام‏گذاری حکیمانه رهبری برای سال جاری به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی کارها را به اجرا برسانیم.

وی اضافه کرد: با روحیه جهادی و با همکاری پرسنل شرکت عمران پردیس، پیمانکاران و انبوه‏سازان در راستای اتمام ساخت و تحویل واحدهای مسکن مهر به متقاضیانی که در اولویت‏های اقتصادی و اجتماعی دولت تدبیر و امید قرار دارند، اقدام خواهیم کرد.

سرپرست شرکت عمران پردیس افزود: خط مشی مدیریت و پرسنل این شرکت، اجرای کامل سیاست‏ها و دستورالعمل‏های وزارت راه و شهرسازی و شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید در راستای پیشبرد هر چه بهتر پروژه‏های مسکن مهر و همچنین رشد و توسعه همه جانبه شهر پردیس است.

ولی‏پور ادامه داد: شرکت عمران پردیس با گنجاندن مطالعات و برنامه‏های فرهنگی و اجتماعی در برنامه‏های جاری و آتی خود تلاش دارد تا حلقه مفقوده شهرهای جدید که همان هویت شهری و تبدیل شهر جدید از یک سکونت‏گاه و خوابگاه صفر به شهری پویا و با هویت مستقل را بازیابد. وی تصریح کرد: این اقدامات صورت می‏گیرد تا زمینه مناسب برای زندگی بهتر برای اقشار مختلف مردم در شهر جدید پردیس فراهم شود.

سرپرست شرکت عمران پردیس ادامه داد: در صورت همکاری تعدادی از متقاضیان مسکن مهر در تامین سهم آورده نقدی خود، تامین منابع مالی و همچنین برنامه‏ریزی دقیق‏تر و همکاری دستگاه‏های خدمات‏رسان از جمله ادارات آب، برق، گاز و تلفن قادر خواهیم بود طبق برنامه‏ریزی انجام شده، واحدهای مسکن مهر را در کمترین زمان ممکن به متقاضیان تحویل دهیم.ولی‏پور بیان کرد: بسیاری از روند کسب مجوز تبدیل 5 هزار واحد مسکن
هر 99 ساله به خودمالکی طی شده که به تصویب هئیت‌مدیره رسیده است. وی با بیان اینکه موافقت اولیه مجمع در این زمینه گرفته شده است، گفت: تلاش خواهیم کرد که ابلاغ این طرح را گرفته و هر چه زودتر آن را عملی کنیم.
بار مالی جدیدی برای ساخت روبناها به متقاضیان مسکن مهر تحمیل نمی‏شود

سرپرست شرکت عمران پردیس تصریح کرد: تمام تلاش خود را بر آن داشتیم که از تحمیل بار مالی جدید بر متقاضیان مسکن مهر برای ساخت روبناها جلوگیری کنیم.این مسئول ادامه داد: بر اساس بخشنامه‏ای که معاون اول رئیس جمهور بر اساس مصوبه هئیت دولت وقت ابلاغ کرده بود، شرکت عمران پردیس می‏توانست برای ساخت زیربناها و روبناها از محل آورده متقاضیان، تهاتر زمین‏ها و درآمدهای شرکت عمران استفاده کند.

ولی‏پور افزود: اما متاسفانه نزدیک به100 درصد پرداخت‏ها از سمت آورده متقاضیان صورت گرفت و به همین دلیل هزینه بیشتری به متقاضیان تحمیل شده بود. وی بیان کرد: نخستین اقدام ما در سال جدید آغاز اجرای ده‏ها پروژه روبنایی است که برای آغاز این پروژه‏ها هیچ استفاده‏ای از آورده‏های متقاضیان نخواهد شد.

سرپرست شرکت عمران پردیس تأکید کرد: هزینه‏های اجرای این پروژه‏های روبنایی که شامل ساخت مدرسه، مسجد، کلانتری و درمانگاه است، از محل تهاتر زمین‏های شرکت عمران پرداخت خواهد شد.ولی‏پور در رابطه با واگذاری 5 هزار واحد مسکن مهر 99 ساله به متقاضیانی که تمایل دارند، سند ملکی دریافت کنند، گفت: پس از ابلاغ این مورد و با توجه به درآمدی که از این راه کسب خواهد شد و پرداخت سهمی از خود شرکت عمران دیگر بار مالی به متقاضیان تحمیل نخواهد شد.

وی در رابطه با رقمی که در این رابطه کسب می‏شود، گفت: این رقم را به هیچ عنوان نمی‏توان محاسبه کرد زیرا باید کارشناس رسمی دادگستری با توجه به فاز، متراژ و ... نرخ‏گذاری کند؛ اما پیش‏بینی ما مبلغی در حدود 100 میلیارد تومان است که نصیب شرکت عمران پردیس می‏شود.

سرپرست شرکت عمران پردیس در پایان با بیان اینکه این مبلغ می‏تواند با توجه به تشخیص کارشناس کمتر یا بیشتر شود، خاطرنشان کرد: این مبلغ برای ساخت زیربناها و روبناها هزینه خواهد شد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
تکمیل جاده یزد به بافق
176080 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
معاون عمرانی استاندار یزد گفت: 150 میلیارد ریال برای تکمیل پروژه بزرگراه یزد به بافق، توسط شرکت سنگ آهن مرکزی بافق اختصاص یافت و این جاده تکمیل می‌شود.

سید محمدرضا سیدحسینی با اشاره به تفاهم‌نامه منعقد شده بین معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، شرکت سنگ آهن مرکزی بافق، فرمانداری بافق و اداره کل راه و شهرسازی استان یزد، اظهار داشت: پروژه احداث جاده یزد به بافق با اعتبار150 میلیارد ریال، در سال جاری تکمیل می‌شود.معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد در مورد مفاد این تفاهم‌نامه بیان کرد: شرکت سنگ آهن مرکزی بافق نسبت به تامین مصالح مورد نیاز تا سقف 150 میلیارد ریال اقدام می‌کند و اداره کل راه و شهرسازی نیز از اواخر ماه جاری عملیات اجرایی طرح را آغاز می‌کند. وی اظهار امیدواری کرد: مطابق با تفاهم‌نامه منعقد شده، این پروژه تا پایان دی ماه سال جاری تکمیل شود و آسایش مردم را رقم بزند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
جلوگیری از تغییر کاربری باغات کرج
176081 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، مصوبه شورای عالی شهرسازی برای جلوگیری از تغییر کاربری باغات کرج و کاخ مروارید را ابلاغ کرد.



پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی مصوبه این شورای عالی در مورد باغات شهر کرج و کاخ مروارید را برای اجرا به استاندار و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان البرز ابلاغ کرد.در اجرای بند (5) ماده (4) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و ماده (42) آئین‌نامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران محلی، ناحیه‌ای، منطقه‌ای و ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور، مصوب 12/10/1378 هیأت وزیران، به استحضار می‌رساند؛ شورای عالی شهرسازی و معماری در جلسه مورخ 8/2/1393 موضوع باغات شهر کرج و کاخ مروارید را با توجه به مصوبه 23/10/1392 مبنی بر اعزام گروهی از اعضای شورای عالی به منطقه و حکم مورخ 31/1/1392 به شماره 3/194/9073 دادگستری کل استان البرز مورد بررسی قرار داد و به شرح زیر اتخاذ تصمیم نمود:

1ـ در مورد مجموعه کاخ مروارید با توجه به تبصره یک ماده واحده و تبصره 2 قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مورخ 26/11/1364 و بندهای ماده3 قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی و قانون منع فروش و واگذاری اراضی با کاربری غیرمسکونی برای امر مسکن، تصمیم کمیسیون ماده پنج مورخ 21/6/1391 و مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری مورخ 10/7/1391 ملغی‌الاثر شده و مراتب در آتی مورد تجدید نظر قرار خواهد گرفت.

2ـ با توجه به انطباق حریم مجموعه کاخ مروارید بر محدوده ملکی طبق ضوابط طرح تفصیلی و به جهت حفظ یکپارچگی مجموعه، صیانت و حفاظت از کل اراضی مجموعه فرهنگی و تاریخی کاخ شامل ساختمان‌ها، استخر، دریاچه مصنوعی، میدان سوارکاری، جنگل مصنوعی، زمین تنیس، زمین گلف، فرودگاه و باغ مشجر شرقی و کلیسا (نقشه پیوست) توسط سازمان میراث فرهنگی الزامی است.

3ـ در خصوص باغات تثبیت شده‌ی کرج، با توجه به هجمه تخریب و تغییر کاربری‌های انجام پذیرفته و به جهت جلوگیری از تبدیل باغات؛ دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری بر باغات تثبیت شده و کلیه پلاک‌هایی که براساس قانون حفظ و گسترش فضای سبز و آرای کمیسیون ماده 12 باغ می‌باشند لازم‌الرعایه بوده و جایگزین ضوابط و مقررات طرح جامع راهبردی ساختاری و طرح تفصیلی در پهنه باغات می‌شود.

4ـ کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری، ضوابط و مقررات کلیه عرصه‌های سبز و باز شهر کرج را در ضوابط و مقررات طرح جامع ساختاری و راهبردی و طرح تفصیلی با رویکرد حفظ حداکثری پهنه‌های مذکور مورد بازنگری قرار داده و نتیجه به شورا ارائه شود.

5 ـ در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و تأکیدات مکرر ایشان بر حفظ باغات و جلوگیری از «تبدیل فضای سبز به آهن و سیمان» طی مکاتبه‌ای با معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح ضمن تأکید بر ضرورت التزام عملی و تمکین به قوانین مرتبط با صیانت از منابع طبیعی، محیط زیست و میراث طبیعی، فرهنگی و تاریخی توسط نیروهای مسلح، موضوع تبدیل باغات کرج به معاونت یادشده منعکس شود.معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
تغییر مبلمان شهری بندر عسلویه
176082 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
رئیس شورای اسلامی شهر عسلویه از تدوین 80 برنامه شورای اسلامی شهر برای تغییر مبلمان شهری بندر عسلویه خبر داد.



احمد بازیار در نشست مشترک مردم و مسئولان عسلویه با تبریک میلاد امام علی(ع) اظهار داشت: گسترش فرهنگ علوی در جامعه امری لازم و ضروری است و همه باید در این مسیر اهتمام ورزیم.رئیس شورای اسلامی شهر عسلویه با اشاره به اهمیت برگزاری این جلسات افزود: فرماندار شهرستان عسلویه اهتمام جدی به مسئله حضور مسئولین در بین مردم داشته و امروز همه مسئولان از نزدیک مشکلات و دغدغه‌های مردم را لمس می‌کنند که اهمیت زیادی دارد.

وی اضافه کرد: شورای اسلامی شهر عسلویه پیگیر مطالبات شهروندان بوده که در آینده‌ای نزدیک عملکرد شورا در حضور مردم ارائه خواهد شد اما به اختصار به مواردی از کارهای صورت گرفته اشاره خواهیم کرد.بازیار یادآور شد: از ابتدای تشکیل شورای چهارم شهر عسلویه تاکنون بیش از 26 جلسه تشکیل داده شد که خروجی این جلسات منجر به تصویب برنامه‌های مختلفی شده است.

وی گفت: از مجموع این مصوبات حدود 80 مصوبه به‌صورت لایحه برای تصویب نهایی و اجرا به شهرداری ارجاع داده شده که قطعاً تغییرات محسوسی را در وضعیت مبلمان شهر به چشم خواهیم دید.رئیس شورای اسلامی شهر عسلویه با بیان اینکه در زمینه ورزش کارهای مهمی صورت گرفته خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اکثر ورزشکاران شهر عسلویه به ورزش فوتبال علاقمند بوده و از دوستداران این رشته ورزشی هستند، مصوبه‌ای در شورا داشته‌ایم که پیرو این مصوبه تیم‌های فعال شهر ماهانه کمک‌های نقدی دریافت می‌کنند.

وی افزود: شورای اسلامی به‌جز پرداخت کمک‌های نقدی به تیم‌های ورزشی در زمینه‌های فرهنگی نیز بیش از چندین مورد ورود داشته و با کمک‌های نقدی در این زمینه حمایت‌های لازم را انجام داده است.بازیار از توجه خاص شورای اسلامی به حوزه آموزش و تحصیل اشاره و تصریح کرد: پس از نشست‌های متعدد با مدیران و فرهنگیان در آموزش و پرورش و شناسایی مشکلات تحصیلی جوانان و نوجوانان شهر عسلویه، شورای اسلامی با پرداخت مبلغ 1.3 میلیارد ریال نسبت به رفع برخی مشکلات موجود اقدام کرده است.وی گفت: امیدواریم با همت و درایت مسئولین و پیگیری‌هایی که انجام می‌شود مشکلات موجود در حیطه مدارس به‌ویژه فراهم شدن زیرساخت‌ها هرچه سریع‌تر اقدام شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
عدم تکمیل ورزشگاه جام جهانی
176083 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
ورزشگاه افتتاحیه جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل برخلاف تمام تصورات کامل نشده است.



ورزشگاه «کورینتیانس آره‌نا» که قرار است در تاریخ 12 ژوئن(22 خرداد 93 ) میزبان مسابقه برزیل و کرواسی در دیدار آغازین جام باشد، صددرصد کامل نشده است.براساس اظهارات مسئولان باشگاه کورینتیانس، 10 هزار صندلی از 69160 گنجایش کلی ورزشگاه هنوز نصب نشده است. ضمن آنکه بخش ویژه مقام‌های فیفا و نیز جایگاه خبرنگاران تکمیل نشده است. این اتفاق در حالی می‌افتد که جروم والکه، دبیر فیفا قبلا گفته بود ورزشگاه بازی افتتاحیه در شهر سائوپائولو در ماه آوریل تکمیل می‌شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
الحاقیه طرح جامع شهر گلدشت
176084 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در باره اعلام نظر الحاق به محدوده طرح جامع شهر گلدشت برای اجرا به استاندار و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان ابلاغ شد.



دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در باره اعلام نظر الحاق به محدوده طرح جامع شهر گلدشت را برای اجرا به استاندار و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان ابلاغ کرد.

در اجرای بند (5) ماده (4) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و ماده (42) آئین‌نامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران محلی، ناحیه‌ای، منطقه‌ای و ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور، مصوب 12/10/1378 هیأت محترم وزیران، به استحضار می‌رساند، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ 5/12/1392، الحاق به محدوده طرح جامع شهر گلدشت را که در اجرای بند (2) از ماده (3) قانون تغییرنام وزارت آبادانی و مسکن به مسکن و شهرسازی و تعیین وظایف آن، توسط این وزارتخانه تهیه و در تاریخ 7/2/1392 در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان به تصویب رسیده بود را مورد بررسی نهایی قرار داد و ضمن تأکید بر ابلاغ طرح جامع شهر گلدشت و با توجه به موارد زیر با الحاق فوق مخالفت شد:



1ـ عدم ارائه گزارش فنی و کارشناسی2ـ تصویب طرح جامع شهر گلدشت در تاریخ 25/12/1389 و تأمین کلیه سرانه‌های مسکونی و خدماتی موردنیاز در افق طرح3ـ فاصله زیاد اراضی موردنظر با محدوده شهر گلدشت و قرارگیری اراضی کشاورزی در حدفاصل این دو شهر که در معرض تهدید قرار می‌گیرد.4ـ عدم ارائه مدارک مبنی بر اخذ مجوزهای لازم از جمله تبصره1 ماده1 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات و همچنین مشمولیت قانون منع فروش.5 ـ وجود اراضی بایر و بافت فرسوده در داخل محدوده شهر و لزوم جلوگیری از توسعه افقی شهر.خواهشمند است دستور فرمایید مراتب به طور مقتضی به اطلاع شورای اسلامی شهر و شهردار مربوطه و سایر مراجع ذی‌ربط رسانیده شود.معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
ساخت 7 کلاس خیرساز در هر روز
176086 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
رئیس سازمان توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس کشور از ساخت 7کلاس درس به طور متوسط در هر روز توسط خیران مدرسه‌ساز از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد.



رئیسی در شانزدهمین همایش جشنواره خیران مدرسه‌ساز شهرستان فامنین ، با تأکید بر توجه به اقدامات نیکوکارانه خیران به ویژه در زمینه ارتقای سطح آموزش و پرورش افزود: حضور و اثرگذاری خیران در امر آموزش و پرورش پررنگ‌تر از هر مکان دیگری بود که اگر آنها اقدام به چنین کارهای مهمی نمی کردند، مشکلات تحصیلات دانش‌آموزان بسیار فرا‌تر از امروز می‌شد.

وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در اقدام به مدرسه‌سازی، آن را مصداق صدقه جاریه بیان کرد و گفت : با تأکیدات رهبر معظم انقلاب در راستای توجه به اغنای جامعه، همکاری تلاشگران زمینه آموزش و پرورش عاملی در ایجاد مجمعی به نام مجمع خیران مدرسه‌ساز شد که در واقع از اقدامات خوب و اثرگذار در کشور است.

معاون عمرانی وزیر و رئیس سازمان توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس کشور از ساخت بیش از 97 هزار کلاس مردمی یا مشارکتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور خبر داد و گفت : 20 درصد از کلاس‌های درس کشور یعنی 9 میلیون متر مربع فضای آموزشی بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به دست خیران کشور ایجاد شده است.


رئیسی همچنین از تخصیص 750 میلیارد تومان اعتبار خیران در راستای مدرسه‌سازی کشور در سال 92 خبر داد .

 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
تقسیط حق بیمه کارگران ساختمانی
176090 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از تقسیط حق بیمه کارگران ساختمانی به صورت اقساط ، خبر داد.




دکتر سید تقی نوربخش ضمن بیان این خبر افزود: متقاضیان پروانه ساختمانی می‌توانند با پیش پرداخت یک سوم حق بیمه ساختمانی، مانده حق بیمه را در 6 قسط پرداخت کنند.وی اظهارکرد: طبق ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی در مواردی که انجام امور ساختمانی مستلزم اخذ پروانه باشد، مراجع مربوطه مکلفند صدور پروانه را منوط به ارائه رسید پرداخت حق بیمه برای هر متر مربع لحاظ کنند.

وی گفت: همچنین بر اساس ماده 5 آیین نامه اجرایی مواد 3 و 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی ، مراجع صادر کننده پروانه ساختمانی مکلفند به منظور تامین سهم کارفرمایی حق بیمه کارگران ساختمانی پس از دریافت رسید پرداخت حق بیمه نسبت به صدور پروانه ساختمانی اقدام کنند.نوربخش خاطرنشان کرد: حق بیمه قابل پرداخت برای هر واحد ساختمانی به ازای هر پروانه ساختمانی بر اساس حاصل ضرب نرخ حق بیمه در متراژ زیربنای مندرج در استعلام، محاسبه و در صورت عدم توانایی متقاضی در پرداخت یکجای حق بیمه ساختمانی با اخذ بخشی از حق بیمه و تقسیط مانده آن، گواهی مربوطه بابت صدور پروانه ساختمانی به شهرداری مربوطه صادر می شود.

وی گفت: بند 89 قانون بودجه سال 92 کل کشور در ارتباط با توقف پرداخت حق بیمه ساختمانی در زمان صدور پروانه ساختمانی، صرفا تا 9 ماهه سال 92 قابلیت اجرایی داشته و در سال جاری تنفیذ نشده است.وی تصریح کرد: نحوه محاسبه و وصول حق بیمه ساختمانی متقاضیان پروانه ساختمانی از سال 93 با توجه به قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب 86/9/8 و اصلاحات بعدی آن انجام و مراتب برای اجرای دقیق قانون به واحدهای اجرایی ابلاغ شده است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
ثبت نشان استاندارد مصالح ساختمانی
176091 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
سرپرست اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی لرستان گفت: مصالحی که در ساختمان استفاده می‌شوند باید نشان استاندارد داشته باشند.



سیدسعید نظامی مدنی در جلسه کمیته مصالح ساختمانی استان، افزود: برای مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی، یکی از پایه‌های مهم، استانداردسازی مصالح ساختمانی است.وی اظهار کرد: باید هرگونه مصالحی که در پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شود نشان استاندارد داشته باشد و شهرداری باید در این زمینه نظارت لازم را داشته باشد. سازمان صنعت، معدن و تجارت باید واحدهای تولیدی را کنترل کیفی کند.

سرپرست اداره کل استاندارد لرستان بیان کرد: یکی از فلسفه‌های نظام مهندسی، چک کردن مصالح ساختمانی است و باید نظارت لازم صورت گیرد. اگر سازمان نظام مهندسی با ما مشارکت و همکاری نداشته باشد حقوق مردم پایمال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: باید به صورت فصلی لیست مصالح ساختمانی که مشمول استاندارد هستند را در اختیار نظام مهندسی قرار دهیم و این سازمان هم لیست پروژه‌های مختلف را در اختیار ما قرار دهد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
مسکن مهر پرند آماده افتتاح
176093 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مدیرعامل شرکت عمران پرند از در دست ساخت بودن ۷۳ هزار مسکن مهر در این شهر خبر داد و گفت:‌ تاکنون ۲۱ هزار و ۹۴۰ واحد تعاونی‌های مسکن و خودمالک ساخته و تحویل متقاضیان شده است.




باران هاشم‌زهی اظهار کرد: ‌در مجموع 95 هزار و 600 واحد مسکن مهر در شهر پرند در دست ساخت است که از این تعداد 16400 مربوط به تعاونی‌های مسکن و پنج هزار و 540 واحد مربوط به پروژه‌های خودمالکی است.وی با بیان این‌‌که 100 درصد پروژه‌های مسکن مهر تعاونی‌ها و خودمالک تمام به متقاضیان واگذار شده است، تصریح کرد: مابقی پروژه‌ها یعنی 73 هزار و 660 واحد در قالب تفاهمنامه‌های سه جانبه است که ساخت حدود 23 هزار واحد به اتمام رسیده و دفترچه قسط 18 هزار واحد به مردم تحویل شده است.مدیرعامل شرکت عمران پرند با اشاره به این‌که پنج هزار واحد دیگر آماده واگذاری است، گفت: مردم باید برای دریافت دفترچه قسط این تعداد واحد مسکونی اقدام کنند تا بتوانند آنها را از سازنده تحویل بگیرند. به گفته هاشم‌زهی، پنج هزار واحد مسکونی مذکور دارای تمام امکانات زیربنایی و روبنایی هستند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
از طرح سوال تا امکان استیضاح قالیباف
176094 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
پس از ابلاغ نامه "طرح سوال از شهردار" به قالیباف توسط رییس شورای شهر، امکان "استیضاح" وی در صورت قانع‌کننده نبودن توضیحاتش در خصوص علت برگزاری دوجلسه‌ای کمیته تخصیص اعتبار شهرداری بدون حضور روسای شش‌گانه شورای شهر تهران، با امضای 10 نفر از اعضای این شورا کلید خواهد خورد.




به استناد اصلاحیه قانون بودجه شهرداری تهران در دی ماه سال گذشته، شهردار تهران موظف بوده است که از روسای شش‌گانه شورای شهر به منظور حضور در جلسات ماهانه کمیته تخصیص اعتبار دعوت به عمل آورد، اما در دو جلسه تشکیل شده پس از اصلاحیه قانون بودجه این اتفاق نیافتاده که به همین دلیل در اسفندماه تذکری به شهردار تهران ارائه می‌شود که در پاسخ آن عنوان می‌شود: صورتجلسه برای روسای کمیسیون‌ها ارسال شده است.این روند با واکنش برخی اعضای شورای شهر تهران همراه شده و آن‌ها تاکید می‌کنند که وظیفه شهردار ارسال صورت جلسه نبوده بلکه باید از روسای کمیسیون‌های شش‌گانه شورا به عنوان ناظر دعوت به عمل می‌آمده است، چرا که با عدم دعوت از روسای شش‌گانه شورای شهر حق قانونی شورا که نظارت بر روند امور و حسن اجرای مصوبات شورای شهر بوده سلب شده است.

در متن تبصره سه اصلاحیه قانون بودجه شهرداری در سال 93 آمده است که بر اساس ماده 145 مصوب برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران کمیته تخصیص اعتبار با ترکیب شهردار تهران یا نماینده تام الاختیار ایشان،معاون برنامه ریزی و توسعه شهری و امور شورا، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، یکی از معاونان شهرداری تهران بر حسب موضوع و روسای پنج‌گانه شورای شهر تهران به عنوان ناظر تشکیل شود. متن کامل تبصره سه اصلاحیه قانون بودجه سال 93 شهرداری تهران به شرح ذیل است.

تبصره 3 بودجه 93 شهرداری تهران

این درحالی است که محمود صلاحی - معاون برنامه ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران - به موضوع حضور روسای شش‌گانه شورای شهر در کمیته تخصیص اعتبار شهرداری تهران واکنش نشان داده و علت آن را عدم تایید توسط فرمانداری خوانده است، اما تصویر تاییدیه فرماندار به رییس شورای شهر تهران که در ذیل این گزارش آمده حاکی از امر دیگری است.

به گفته معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران، در بررسی بودجه سال 93 شهرداری تهران، شورای شهر مصوب کرده است که روسای کمیسیون‌های شش گانه شورا در کمیته تخصیص اعتبار حضور داشته باشند، که این موضوع توسط فرمانداری تایید نشده است.

محمود صلاحی با اشاره به اینکه در صورت نپذیرفتن قانون توسط شهرداری، این نهاد موظف است از قانون قبل استفاده کند، می‌گوید: این در حالی است که برخی دوستان این موضوع را به عنوان خلاف شهرداری مطرح کرده‌اند در صورتی که این‌طور نبوده و به دلیل تایید نشدن این موضوع از سوی فرمانداری، شهرداری باید مطابق قانون قبل عمل کند.

وی ادامه می‌دهد: با آنکه شورای شهر تهران این موضوع را مطرح کرده که اعضای معرفی شده، عضو هستند و حق رای ندارند اما باز هم فرمانداری به این موضوع پاسخی نداده و موضوع برای تعیین تکلیف به شورای حل اختلاف ارجاع داده شده است.

طی مکاتبه شماره 92.2.154 مورخ 92.12.28 توسط فرماندار تهران به رییس شورای شهر پاسخ داده شده است که به جز 17 بند مورد اعتراض، اجرایی شدن سایر موارد قانون بودجه پیشنهادی سال 93 شهرداری تهران به منظور جلوگیری از توقف امور و ارائه خدمات به مردم تهران بلامانع است.

بنابراین 17بندی که مورد اعتراض واقع شده است به تبصره‌ای که شهرداری تهران را به دعوت از روسای شش‌گانه ملزم کرده است مرتبط نیست و اعراض و سرپیچی از اجرای تبصره 3 قانون بودجه سال 93 شهرداری تهران به عنوان تخلف محسوب شده و شهرداری باید نسبت به آن پاسخگو باشد.

با درخواست اعمال ماده 73 قانون شوراها به صحن شورای شهر تهران، رییس شورا به صورت مکتوب موضوع علت عدم دعوت از روسای شش‌گانه شورای شهر در جلسات کمیته تخصیص اعتبار را به شهردار تهران ارائه و قالیباف موظف است که ظرف مدت 10 روز در صحن شورای شهر حضور یابد، در صورتی که پاسخ شهردار قانع‌کننده باشد مساله خاتمه می‌یابد و در غیر این صورت با امضای 10 نفر از اعضای شورای شهر استیضاح شهردار تهران کلید می‌خورد.بر اساس قانون بودجه سال 92 شهرداری تهران تنها می‌بایست روسای سه‌گانه کمیسیون‌های شورای شهر تهران به منظور حضور در جلسات کمیته تخصیص اعتبار شهرداری تهران حضور می‌یافتند که با اصلاحیه این قانون در سال 93 توسط شورای شهر تهران تعداد روسای کمیسیون‌های شورای شهر تهران با توجه به افزایش کمیسیون‌های شورای دوره چهارم به حضور شش عضو افزایش یافت.گفتنی است در دوره‌ گذشته شورای شهر تهران نیز حضور روسای کمیسیون‌های سه‌گانه شورای شهر تهران در جلسات کمیته تخصیص اعتبار به عنوان ناظر برگزاری جلسات به همین منوال بوده است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
جاده‌های خورشیدی با پیام ‌ترافیکی
176095 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
محققان آمریکایی در حال طراحی جاده‌های هوشمندی هستند که انرژی مورد نیاز را از طریق پنل‌های خورشیدی در کف جاده تأمین می‌کنند.





در پروژه‌ بزرگراه‌های خورشیدی (Solar Roadways)، محققان بدنبال طراحی پنل‌های خورشیدی بسیار مقاومی هستند که از استحکام کافی برای راه رفتن، دوچرخه سواری، رانندگی یا پارک خودرو برخوردار است.هر پنل خورشیدی شش ضلعی پوشیده شده با شیشه آب‌دیده (tempered glass) علاوه بر تبدیل نور خورشید به برق، می‌تواند تا 113 هزار کیلوگرم فشار را تحمل کند.

پنل مجهز به المنت‌های حرارتی برای ذوب برف بوده و از لامپ‌های ال‌ای‌دی برای اعلام هشدار یا نمایش پیام‌های ترافیکی – مانند خطر عبور گوزن در جاده‌های خارج از شهر – استفاده می‌کند.اداره بزرگراه‌های فدرال آمریکا، بودجه 700 هزار دلاری برای تکمیل فاز دوم این پروژه اختصاص داده است؛ اما محققان برای عرضه نمونه اولیه این محصول و راه‌اندازی خط تولید تجاری، به بودجه یک میلیون دلاری نیاز دارند. در فاز دوم تحقیقات، محققان قصد دارند میزان مقاومت پنل‌های خورشیدی در برابر بارندگی و توفان را مورد بررسی قرار دهند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
جزئیات فروش برق با تخفیف تابستانی
176096 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
وزارت نیرو با تشریح تعرفه‌های تشویقی فروش برق به مشترکان خانگی و تجاری، شرایط فروش برق رایگان به مشترکان کشاورزی برای دوره تابستانی سال جاری را اعلام کرد.

با افزایش تدریجی دمای هوا در اکثر استان‌های کشور مصرف برق هم توسط مشترکان خانگی، تجاری و دولتی با افزایش قابل توجه ای همراه شده است. آمارهای رسمی وزارت نیرو نشان می دهد که در طول هفته جاری پیک مصرف برق بهاری به مرز 38 هزار مگاوات افزایش یافته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی 2500 تا 3000 مگاواتی را تجربه می کند.همزمان با جهش مصرف برق، ذخیره برق نیروگاه های کشور هم روندی رو به کاهش یافته است به طوری که ذخیره برق نیروگاهی به کمتر از یکهزار مگاوات رسیده است.بر اساس اظهار نظر مسئولان وزارت نیرو برای تابستان سال جاری در صورت راه اندازی 10 واحد جدید ینریوگاهی با ظرفیت تولید 1300 مگاوات برق بازهم صنعت برق با کسری حدود 2000 مگاواتی تولید برق روبرو خواهد شد و این در حالی است که پیش بینی ها از افزایش پیک مصرف برق تابستانی به مرز 50 هزار مگاوات حکایت دارد.یکی از مهمترین دلالی رشد خیره‌کننده مصرف برق در بهار سال جاری استفاده مشترکان از دستگاه‌های سرمایشی همچون کولرهای آبی، گازی و اسپیلت است که وزارت نیرو به منظور مدیریت پیک مصرف برق تابستانی اعمال تعرفه‌های تشویقی برای مصرف برق در ساعات غیر پیک را در دستور کار قرار داده است.با اصلاح تعرفه‌های برق مشترکان خانگی با دستور شخص رئیس جمهوری متوسط قیمت فروش برق به مشترکان خانگی برای تابستان سال جاری حدود 50 تومان به ازای هر کیلو وات ساعت تعیین شده است.در حال حاضر به طور متوسط هر مشترک برق ماهانه بیش از 300 کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند که در صورت روشن شدن برخی دستگاه‌های سرمایشی پر مصرف و سایر لوازم برقی خانگی متوسط مصرف برق این دسته از مشترکان خانگی به 400 تا 500 کیلووات ساعت در هر ماه افزایش می یابد.از سوی دیگر در صورتی که نیمی از این برق در ساعات پیک 11 تا 14 روز و 19 تا 23 شب مصرف شود علاوه بر تعرفه معمول مشترکان باید 37 تومان هزینه بیشتری برای پرداخت قبوض مصرف کنند.این افزایش پرداخت در نهایت منجر به صدور قبوض نجومی و چندین هزار تومانی برای مشترکان برق خانگی خواهد شد و این در حالی است که در صورت خاموش کردن لوازم پرمصرف برق در ساعات پیک نه تنها بار مالی قبوض کاهش یافته بلکه به ازای هر کیلوات برق 18.6 تومان مشترک می تواند پول کمتری پرداخت کند.
جزئیات تخفیف 55 تومانی فروش برق تابستانیمحمدجواد شریفی معاون هماهنگی و نظارت بر خدمات مشترکین توانیر با اشاره به ضرورت خاموش کردن برخی از لوازم پرمصرف همچون ماشین لباسشویی، ظرفشویی، اتو، پلوپز و لامپ‌های غیر ضروری توسط مشترکان خانگی در ساعات پیک مصرف، گفت: با خامش کردن این لوازم برقی تعرفه برق به جای محاسبه در ساعات پر باری به صورت کم باری و بسیار ارزان قیمت محاسبه خواهد شد.بر این اساس با رونمایی از این تعرفه های جدید هزینه هر کیلووات ساعت برق مصرف خانگی در ساعات کم باری به میزان 18.6 تومان مشمول تخفیف نسبت به ساعات میان باری خواهند شد.به عبارت دیگر با مصرف برق در ساعات پیک به میزان 37.2 تومان به ازای هر کیلووات ساعت بر مصرف ساعات پیک افزوده خواهد شد که در صورت کاهش مصرف در ساعات پیک هزینه مصرف هر کیلوات ساعت برق به جای افزایش 37 تومانی با کاهشی حدود 55 تومانی محاسبه خواهد شد.در همین حال اگر مشترکی به مقدار 50 کیلووات ساعت برق مصرفی ساعات پیک را به ساعات کم باری منتقل نماید تقریباً نرخ 50 کیلووات ساعت مصرف انتقالی را به یک چهارم ساعات پیک تبدیل خواهد کرد.
برق مشترکان چگونه رایگان محاسبه می‌شود ؟علاوه بر مشترکان خانگی برای مشترکان کشاورزی هم مشوق‌هایی مالی در صورت کاهش در مصرف برق به ویژه در ساعات پیک تابستانی تعریف شده است.این تعرفه تشویقی از 15 خرداد تا 15 شهریور ماه پیش بینی شده و در صورت مراجعه مشترکان دارای چاه آب کشاورزی به شرکت‌های برق و آمادگی برای کاهش مصرف برق در ساعات پیک به این مشترکان تعرفه تشویقی اختصاص می یابد.در ساعات پیک مصرف و خاموش نگه داشتن چاه‌های آب در ساعات پیک از پرداخت هزینه برق مصرفی در آن ماه معاف خواهند شد، اگر مشترکان کشاورزی در ساعات پیک اقدام به صرفه جویی کنند از 20 ساعت مصرف برق به صورت رایگانی و مجانی برای روشن کردن چاه آب و آبیاری مزارع خود در ساعات غیر پیک برخوردار خواهند شد.این در حالی است که تمام مشترکان صنعتی با قدرت بیش از یک مگاوات در یک طرح جدید به نام طرح ذخیره عملیاتی علاوه بر همکاری در طرح تعطیلات تابستانی این امکان را خواهند داشت که با اعلام همکاری و امضای موافقتنامه با شرکت‌های برق از تخفیف‌های بی‌سابقه‌ای برای کاهش بهای برق مصرفی صنعت خود برخوردار شوند.در صورت کاهش نرخ ساعت پیک (اوج مصرف) به نرخ میان باری در صورت اعلام آمادگی به همکاری در ماه‌های تیر و مرداد و همچنین برخورداری از نرخ کم باری برای تمامی ساعات مصرف روزهای همکاری برای آن دسته از مشترکان صنعتی که با اعلام نیاز شرکت برق به کاهش برق مصرفی خود در ساعات پیک‌بار اقدام کنند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
اشتباه در نوسازی بافت‌ فرسوده
176097 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
در حالی مسئولان وزارت راه و شهرسازی بر نوسازی بافت‌های فرسوده با روش عدم دخالت دولت تاکید می‌کنند که کارشناسان چنین استراتژی را اشتباه دانسته و معتقدند باید از شرکت‌های توسعه‌گر برای نوسازی این بافت‌ها استفاده شود.


وزیر راه و شهرسازی در مراسم هفدهمین سالگرد تاسیس شرکت عمران و بهسازی شهری ایران نگرانی خود را از روند نوسازی بافت‌های فرسوده شهری اعلام کرد،بافت‌هایی که تاکنون حدود 76 هزار هکتار آن شناسایی شده است. تا پیش از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید بر اساس آنچه از سوی معاونان وزیر دولت قبل اعلام می‌شد در فاصله سال‌های 84 تا 92 حدود 9 هزار هکتار از بافت‌های فرسوده نوسازی و بازسازی شد.در دولت‌های نهم و دهم از روش پرداخت تسهیلات به مالکان و همچنین ودیعه مسکن برای پیشبرد اهداف این بخش استفاده شد و به‌قول مسئولان قبلی وزارت راه و شهرسازی با تکیه بر این برنامه انقلابی در نوسازی بافت‌های فرسوده صورت گرفت. چه آن‌که معاون سابق وزیر راه و شهرسازی اسفند ماه 91 از نوسازی 9000 هکتار بافت فرسوده شهری و روستایی در 7 سال اخیر خبر داده و گفته بود: تا پیش از سال 84 فقط 900 هکتار از بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شده بود.

مجید کیان‌پور تاکید کرد: حدود 9 هزارهکتار از 70 هزار هکتار موجود نوسازی شده است که سهم دولت نهم و دهم از این رقم حدود 8100 هکتار بوده است.این در حالی است که روش موردنظر دولت دهم در نوسازی بافت‌های فرسوده همواره با انتقاد مسئولان کنونی وزارت راه و شهرسازی همراه بوده است. وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم بر این باور است که نوسازی بافت‌های فرسوده باید شهروند محور باشد، از سوی دیگر معاون وی در شرکت عمران و بهسازی بافت‌های فرسوده شهری نیز بر این باور بوده و هست که باید دخالت دولت در نوسازی بافت‌های فرسوده متوقف شود.

محمد سعید ایزدی در این‌باره می‌گوید: سیاست‌ها با برنامه‌ها متفاوت است، اول باید سیاست‌های نوسازی بافت‌های فرسوده تدوین و برای آن برنامه‌های لازم تدوین و عملیاتی شود. سیاست ما در نوسازی بافت‌های فرسوده مشارکت عمومی است، به این معنی که از حضور مردم و مشارکت آنها در جریان بهسازی و نوسازی حمایت می‌کنیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم پس از سال‌ها سعی، خطا و شکست خیلی از تجربه‌ها به این نتیجه رسیده‌ایم که دولت نباید به‌طور مستقیم در بافت‌های فرسوده دخالت کند.

وی تصریح کرد: باید برای تحقق اهداف برنامه‌های نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده مردم را توانمند کرده و از آنها پشتیبانی کنیم، برای این کار نیز باید مردم را تشویق کنیم.

وی با تاکید بر این‌که نقش دولت تسهیل‌گری است، یادآور شد: اساسا دولت تسهیل‌گر فرآیند بهسازی و نوسازی شهری با به قول وزیر راه و شهرسازی «بازآفرینی» شهری است.بنابراین برای این منظور به تبع دنبال تسهیلات می‌رویم، سعی می‌کنیم قول‌های داده شده اگر مسیر درستی را طی کرده، تقویت کنیم. از سوی دیگر به سمت مشوق‌ها می‌رویم که مردم، بخش خصوصی و سازنده‌ها را به عرصه بهسازی و نوسازی شهری وارد کند.مدیرعامل شرکت عمران وبهسازی شهری ایران گفت: ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها با هدف کاهش بوروکراسی یکی از برنامه‌های ماست تا بتوانیم به سرعت زیرساخت‌های نوسازی و بهسازی شهری را فراهم آوریم.ایزدی با اشاره به این‌که سه کار عمده برای تشویق مردم در عرصه سخت‌افزاری از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: اول تامین و تجهیز زیرساخت‌های شهری است، این مسئله جزو کارهایی نیست که مردم بتوانند انجام دهند و باید با کمک دستگاه‌های مرتبط و بخش خصوصی بتوانیم زیرساخت‌های شهری را ارتقا دهیم.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: دوم این‌که باید خدماتی مانند زمین بازی، پارک، مراکز خرید و... را با کمک بخش خصوصی به سطح متوسط شهری برسند. سوم این‌که باید در نوسازی و بهسازی الگوسازی داشته باشیم به این معنی که مدیریت شهری یک الگوی مناسب را ترویج دهد تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند.ایزدی تاکید کرد: دخالت دولت باعث می‌شود درگیر روزمرگی شویم، تمام تلاش به این سمت است که دولت نقش تسهیل‌گری داشته باشد. به‌طور کلی در نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده باید از مردم، بخش خصوصی و سازنده‌ها حمایت کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که شعار نمی‌دهیم، افزود:‌ باید کاری کنیم که زمینه‌های ورود مردم را به بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده فرآهم کنیم.
حال باید دید در هشت ماه سپری شده از عمر دولت یازدهم، وزارت راه و شهرسازی چه برنامه‌ای برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهری داشته است. کارشناسان اقتصاد مسکن بر این باورند که دولت یازدهم برنامه مشخصی در این حوزه ندارد و اگر هم خلاف این ادعا باشد تمام برنامه‌های وزرات راه و شهرسازی همچنان روی کاغذ باقیمانده است.*دولت اعتقادی به روش صحیح نوسازی ندارد

یک کارشناس اقتصاد مسکن در این‌باره گفت: دولت اعتقادی به روش صحیح نوسازی بافت‌های فرسوده شهری ندارد و برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان سیاستگذار و شهرداری به‌عنوان مجری در نوسازی بافت‌های فرسوده کارایی ندارد.

افشین پروین‌پور افزود: در ایران تقسیم وظایف در رابطه با نوسازی بافت‌های فرسوده به درستی انجام نشده و اجرای برنامه‌ها در این حوزه به عهده شهرداری‌ها و سیاستگذاری نیز بر عهده وزارت راه و شهرسازی است. به‌عبارت دیگر شناسایی بافت‌های فرسوده و فراهم کردن بسترهای لازم برای نوسازی وظیفه وزارت راه و نوسازی این بافت‌ها ازوظایف شهرداری‌هاست.

وی با تاکید بر این‌که با این روش از ظرفیت‌های بافت‌های فرسوده استفاده نمی‌شود، اظهار کرد: بافت فرسوده در خانه‌دار کردن اقشار کم‌درآمد نقش به‌سزایی می‌تواند داشته باشد، اما متاسفانه تناقض بزرگ مدیریتی و اختلافات سیاسی بین مجریان و سیاستگذاران این بخش باعث شده تا وزارت راه و شهرداری هر کدام کار خودشان را در این عرصه انجام داده و در نتیجه موفق نباشند.

وی با بیان این‌که در دنیا از روش «دوباره تنظیم زمین» برای نوسازی بافت‌های فرسوده استفاده می‌شود، بیان کرد: این روش حدود 70 سال است که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و کارایی بسیار بالایی دارد.این در حالی است که در ایران شهرداری از روش احیای پلاکی با ارائه یک سری مشوق تجمیع پلاک استفاده می‌کنند که در آن واحد فرسوده نوسازی می‌شود اما مشکل بافت فرسوده شهری از بین نمی‌رود.*استراتژی دولت اشتباه است

یک کارشناس دیگر اقتصاد مسکن گفت: دولت قبل کارنامه خاصی در نوسازی بافت‌های فرسوده شهری نداشت و البته دولت قبلی نیز استراتژی اشتباهی در این حوزه دارد.فرهاد بیضایی اظهار کرد: بر خلاف اعتقاد مسئولان وزارت راه و شهرسازی یکی از جاهایی که دولت باید در آن دخالت کند بافت‌های فرسوده است و مدل عدم دخالت دولت یک مدل اشتباه است.وی با بیان این‌که مدل‌های دولت بیشتر کار نوسازی بافت‌های فرسوده را به سمت مردم سوق می‌دهد، تصریح کرد:‌ دولت قبل نیز همین برنامه نوسازی داوطلبانه بافت‌های فرسوده را دنبال کرد که دارای مشکلاتی از جمله عدم تخصص مردم در این بخش بود.

کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به این‌که در دولت قبل دفاتر تسهیل‌گری در زمینه نوسازی بافت‌های فرسوده تشکیل شد، بیان کرد: این دفاتر موفق نبوند و در نهایت نتیجه این شد که دولت قبل کارنامه خاصی در نوسازی بافت‌های فرسوده نداشت.

بیضایی با یادآوری این‌که تنها تعدادی نوسازی پلاکی انجام شد، خاطرنشان کرد: برای نوسازی بافت‌های فرسوده باید حلقه هماهمنگ کننده وجود داشته باشد که البته در این زمینه نتوانسته چاره‌ای بیاندیشد.وی با بیان این‌که مشکل اصلی در نوسازی بافت‌های فرسوده موضوع تامین سرانه‌ها و خدمات زیربنایی است، گفت: این‌که گفته می‌شود می‌خواهیم دخالت دولت را در نوسازی بافت‌های فرسوده متوقف کنیم، حرف اشتباهی است. شاید در شهر مانند تهران شهرداری بتواند به تنهای بافت‌های فرسوده را نوسازی کند، اما در شهرهای دیگر شهرداری این توانایی را ندارد و دولت باید در این امر دخالت کند.

وی با تاکید بر این‌که عدم دخالت دولت در نوسازی بافت‌های فرسوده استراتژی کاملا اشتباهی است، اظهار کرد:‌ با روش‌هایی که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته نهایتا یک سری پلاک احیاء می‌شوند و بافت‌های فرسوده ناقص می‌مانند.کارشناس اقتصاد مسکن با تاکید بر این‌که تامنی منابع مالی یکی از چالش‌های نوسازی بافت‌های فرسوده است، اظهار کرد: علاوه بر این‌که در نوسازی بافت‌های فرسوده باید مدیریت احیاء داشته باشیم، بلکه باید صندوق توسعه‌ای را برای تامین منابع مالی راه‌اندازی کنیم.بیضایی با تاکید بر این‌که دولت برنامه‌ای در این رابطه ندارد، گفت: در دنیا نوسازی بافت‌های فرسوده به شرکت‌های «توسعه‌گر» محول شده و در ایران نیز باید این برنامه عملیاتی شود تا شاهد نوسازی اصولی بافت‌های فرسوده شهری باشیم.

با وجود این‌که وزیر راه و شهرسازی نگرانی خود رادر خصوص روند نوسازی بافت‌های فرسوده اعلام کرده، اما در هشت ماه سپری شده از عمر دولت یازدهم برنامه‌‌ای متمایز از برنامه‌های قبلی در این بخش اجرایی نشده است. حدود 76 هزار هکتار بافت فرسوده شهری از یک جهت فرصتی استثنایی برای ساخت واحدهای مسکونی و متعادل کردن عرضه و تقاضاست و از سوی دیگر تهدیدی است که با وقوع یک زلزله خسارات جبران‌ناپذیری را به‌دنبال دارد. گفته می‌شود در صورت وقوع زلزله‌ای نه چندان قوی در تهران (به دلیل بافت فرسوده شهری) حدود سه میلیون نفر را به کام مرگ می‌روند.حال باید دید آیا برنامه‌ای متمایز و به‌روز برای نوسازی بافت‌های فرسوده شهری اجرایی می‌شود؟
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
ممنوعیت ساخت مجموعه تجاری قزوین
176098 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه این شورای عالی درباره ساخت و ساز مجموعه پردیسبان در استان قزوین را برای اجرا به استاندار و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قزوین ابلاغ کرد.


دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در باره ساخت و ساز مجموعه پردیسبان در استان قزوین را برای اجرا به استاندار و رئیس شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قزوین ابلاغ کرد.در اجرای بند (5) ماده (4) قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و ماده (42) آئین‌نامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران محلی، ناحیه‌ای، منطقه‌ای و ملی و مقررات شهرسازی و معماری کشور، مصوب 12/10/1378 هیأت وزیران، به استحضار می‌رساند؛ در جلسه مورخ 8/2/1393 شورای عالی شهرسازی و معماری، موضوع پروژه پردیسبان در استان قزوین ارائه شد و نسبت به ادامه عملیات اجرایی به شرح زیر تصمیم‌گیری شد.1ـ با توجه به ماده 9 قانون «منع فروش و واگذاری...» و ماده 21 قانون «پیش‌فروش ساختمان»، صدا و سیما نسبت به تبلیغات در رسانه ملی با اخذ مجوزهای قانونی و ملی اقدام نماید.2ـ کلیه عملیات اجرایی در محدوده پروژه اعم از عملیات خاکی و تأسیس کارگاه تا اخذ مجوز از شورای عالی شهرسازی و معماری، توسط مسئولان استان متوقف شود.3ـ مسئولان استان قزوین نسبت به هدایت موضوع در مسیر شوراهای قانونی استانی و ملی و نهایتاً ارجاع به شورای عالی شهرسازی و معماری جهت تصویب نهایی اقدام نمایند.معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
اجرای طرح هادی روستایی بجنورد
176099 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بجنورد گفت: طرح هادی برای بیش از 20 روستای شهرستان اجرایی شده و از روند خوبی برخوردار است.



رضا جبارایمانی اظهار کرد: علاوه بر این برای بیش از 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار این شهرستان طرح‌های مطالعاتی تهیه شده است. وی یکی از مهم‌ترین طرح‌های هادی در دست اجرا در شهرستان بجنورد را هم طرح هادی روستای مطرانلو از محل سفر رهبری عنوان کرد.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بجنورد گفت: به همین منظور عملیات اجرایی این پروژه اوایل این ماه در این روستا که در حوالی بجنورد قرار داشته با حضور مسئولان شهرستان اجرایی شده است.جبارایمانی اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این پروژه را سه میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: هم اکنون با همکاری اهالی این روستاها عقب نشینی واحدهای مسکونی و جدول کشی آغاز شده است که پیش بینی می‌شود تا در تابستان امسال این پروژه آماده شود.

وی اجرای طرح‌های هادی روستایی را باعث عمران و آبادانی این مناطق دانست و بیان داشت: نقش اجرای این طرح در جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها هم اجتناب‌ناپذیر است.مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بجنورد از آمادگی این بنیاد برای تملک و واگذاری اراضی روستایی در روستاها این شهرستان با همکاری مردم نیز خبر داد و گفت: بخش عمده‌ای از این اراضی برای تأمین مسکن جوانان اختصاص می‌یابد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
مرمت بنای تاریخی بانک ایران و انگلیس
176100 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: مرمت فاز چهار اثر تاریخی بانک ایران و انگلیس در شهر زابل آغاز شد.





محمدرضا سندگل اظهار داشت: مرمت فاز چهار اثر تاریخی بانک ایران و انگلیس در شهر زابل آغاز شد. معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 500 میلیون ریال برای مرمت این بنای تاریخی پیش‌بینی شده ادامه داد: اثر فوق مربوط به دوره قاجاریه بوده و یکی از بناهای شاخص شهر زابل محسوب می‌شود.

وی گفت: از جمله اقدامات مرمتی شامل، مرمت و بازسازی نمای آجری، اجرای اندود ماسه آهک نما، استحکام بخشی نقاط آسیب دیده، اجرای تاسیسات زیرساخت الکترونیکی، اجرای اندود گچ مانده و نصب درب چوبی است.ساختمان بانک ایران - انگلیس مربوط به اواخر دوره قاجار است و در کنار میدان شهرداری واقع شده است. این اثر در تاریخ 15 شهریور 1383 با شمارهٔ ثبت 11191 به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
حکم توقف فعالیت هتل آرینا شمیران
176101 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
رییس اداره حقوقی حفاظت محیط زیست استان تهران از صدور حکم توقف فعالیت هتل آرینا شمیرانات خبر داد.



علی امرالهی افزود: بر مبنای مصوبه شورای شهرسازی و معماری، این مجموعه نسبت به دریافت مجوز ساخت یک هتل رستوران در دو بلوک 7 و 3 طبقه اقدام کرده بود.وی افزود: پس از اخذ پروانه مربوطه این مجموعه شروع به ساخت‌وسازهای غیرمجاز کرده، بطوریکه بلوک 7 طبقه به 13 طبقه و بلوک 3 طبقه به 5 طبقه بنای غیرقانونی افزایش یافته است.

امرالهی با اشاره به اهمیت حفظ شرایط و حریم کمی و کیفی رودخانه جاجرود تصریح کرد: این هتل ضمن استقرار در حریم کمی و کیفی رودخانه جاجرود، در مجاورت منطقه حفاظت شده ورجین که یکی از مهمترین زیستگاه‌های حیات وحش استان تهران محسوب می‌شود واقع شده و به این جهات موضوع از طریق این اداره کل تحت پیگیری قضایی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه پیگیری این موضوع همچنین برابر تصمیمات اخذ شده در ستاد ساماندهی مبارزه با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در استانداری تهران صورت پذیرفته است گفت: در راستای پیگیری‌های انجام شده، دستور توقف عملیات اجرایی این هتل صبح امروز از حوزه قضایی مربوطه دریافت شد. به گفته رییس اداره حقوقی حفاظت محیط زیست استان تهران این دستور قضایی ظرف 24 ساعت آینده به این مجموعه ابلاغ خواهد شد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
نوسازی خدماتی همپای مسکن
176102 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: مجموعه تخفیفات شهرداری برای نوسازی بافت های فرسوده در طی سال های گذشته بیش از 300 میلیارد تومان بوده و انتظار می رفت که به همین میزان هم پتانسیل بودجه عمومی در خدمت نوسازی قرار گیرد تا همپای نوسازی مسکن، خدمات و سرانه‌های 7گانه نیز نوسازی شوند، اما ورود دولت به موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده طی سال‌های اخیر ناکافی بوده است.





عباداله فتح‌الهی با اشاره به الگوسازی در بافت‌های فرسوده شهری گفت: معمولاً شکل‌گیری بافت‌های فرسوده با مهاجرت‌های غیرقانونی و عدم رعایت استاندارهای مهندسی در ساخت و ساز همراه بوده است.وی افزود: رعایت شرایط روحی، روانی، فرهنگی، بسترهای اجتماعی و ... شهروندان ساکن در بافت های فرسوده نکته‌ای قابل تأمل است و ورود به نوسازی در حیطه مالکیت اشخاص بدون حضور همه جانبه مالکین و ساکنان تقریباً نزدیک به صفر خواهد بود.

فتح الهی تصریح کرد: معاونت اجتماعی و فرهنگی با نگاه جامع فرهنگی و اجتماعی در امر نوسازی بافت‌های فرسوده در سازمان نوسازی شهر تهران شکل گرفت و امروز در شهر تهران شاهد فعالیت 56 دفتر خدمات نوسازی در سطح محلات مختلف هستیم که از سوی این معاونت هدایت، مهندسی و مدیریت می شوند.

وی تصریح کرد: مجموعه بسته‌های قانونی، حمایتی و تشویقی میان حاکمیت و شهروندان یک مسئله و وظایف نهادهای حاکمیتی در ارتقاء سطح خدمات عمومی ای که خارج از حیطه تسلط و مالکیت شهروندان است مسئله مهم دیگری است و بنابراین فرآیند نوسازی بدون پرداختن به خدمات و سرانه های 7 گانه شهری بطور کامل اتفاق نمی‌افتد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که طبق قانون برنامه 5 ساله توسعه، دولت و شهرداری موظف به نوسازی سالانه 10درصداز بافت های فرسوده هستند، اظهار کرد : شهرداری تهران از سال 1387 تاکنون به ارائه بسته های تسهیلات تشویقی که منتج از نتایج طرح تفصیلی و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران بوده پرداخته است.وی افزود: در سال 1387 مجموع پروانه های تجمیعی صادره در بافت های فرسوده 2درصد بوده که این میزان در سال 1392 با استقرار دفاتر خدمات نوسازی و ارائه بسته های تسهیلات تشویقی که از سوی شورای اسلامی شهر تهران و شهردار تهران ابلاغ شد به 51درصد ارتقاء پیدا کرده است.

فتح الهی ضمن تأکید بر اهمیت نقش حیاتی و حساس دولت در نوسازی بافت های فرسوده، عنوان کرد: مجموعه تخفیفات شهرداری برای نوسازی بافت های فرسوده در طی سال‌های گذشته بیش از 300 میلیارد تومان بوده و انتظار می رفت که به همین میزان هم پتانسیل بودجه عمومی در خدمت نوسازی قرار گیرد تا همپای نوسازی مسکن، خدمات و سرانه‌های 7 گانه نیز نوسازی شوند، اما ورود دولت به موضوع نوسازی بافت های فرسوده طی سا‌ های اخیر ناکافی بوده است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
زمان بهره‌برداری از تالار شهر اردبیل
176103 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: تالار شهر اردبیل بعنوان یک پروژه‌ی مهم و تأثیرگذار فرهنگی تا سال 95 تکمیل شده و به بهره‌برداری می‌رسد.



سیدناصر اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با اعلام اینکه می‌کوشیم تا سال 95 تالار بزرگ شهر اردبیل را افتتاح و به هنرمندان و اصحاب فرهنگ وهنر استان تقدیم کنیم، اظهار کرد: پس از اینکه من بعنوان مدیرکل این مجموعه انتخاب شدم، در نخستین روزها پیمانکار این پروژه را خواستم تا در خصوص علت تعطیلی پروژه و انجام نشدن برخی تعهدات گزارشی ارائه کند که به علت محدودیت منابع اعتباری قول دادیم به سرعت، ‌بخشی از مطالبات پیمانکار را پرداخت کنیم تا این پروژه، تحرک خاصی داشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با اشاره به توانمندی زیاد هنرمندان به‌ویژه ظرفیت خوب هنر تئاتر و نمایش در این استان، گفت: ما در عرصه‌های مختلف هنری با هنرمندان با ذوق و مستعد روبه‌رو هستیم که در عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری سعی می‌کنند علاقه‌مندی خود را نشان دهند و در این بزم فرهنگی و هنری ورود مناسب داشته باشند.

اسحاقی گرایش‌ها و علاقه‌مندی‌های متعدد به رشته‌های مختلف هنری را یک ظرفیت خوب در به نقطه ظهور و بروز رساندن ذوق هنری و استعدادهای ناب در این حوزه دانست و گفت: هنر ودیعه‌ی ذاتی و فطری از سوی خداوند متعال است که اگر به ابعاد آن درست و شایسته توجه شود و با ارزش‌های دینی و ملی تلفیق مناسبی یابد، می‌تواند به نقطه‌ی تحولی تبدیل شود که ما در کشور به علت تاریخ و تمدن دینی و پیشینه‌ی فرهنگی زرین همواره شاهد اعتلای فرهنگ دینی و ارزشی بودیم و هنر اسلامی نیز در این قالب رشد و تکامل یافته است.

این مسئول با ابراز خرسندی از توسعه و گسترش سینما و تئاتر معناگرا تصریح کرد: هر چند همه‌ی عرصه‌های هنری از سبک و سیاق متفاوت دارند، اما امروز سینما و تئاتر معناگرای ما با هویت‌بخشی مستقل تلاش می‌کند تا مفاهیم و مبانی ارزشی و انسانی را در همه این عرصه‌ها به نمایش بگذارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه ملتی که از فرهنگ و هنر قوی مبتنی بر عقل و شعور و منطق برخوردار باشد می‌تواند در عرصه‌ی تحولات نقش‌آفرینی کند، یادآور شد: اگر در این باب انسان با خدامحوری نه خود‌محوری حرکت کرده و بر اساس فلسفه بینش و عرفان اسلامی بهترین آثار را خلق کند، می‌تواند در مقام قرب الهی و عشق و محبت حضوری حقیقی داشته باشد.

اسحاقی هنر اسلامی را مبری از مبانی هنر و فرهنگ لائیک و سکولار غرب دانست و گفت: دنیای امروز به ستاره‌های ادبی، فرهنگی و هنری ما نظیر مولوی، حافظ و باباطاهر می‌بالد و ما نیز باید به این ذخائر فرهنگی و معنوی افتخار کنیم و بدانیم که ما ملتی پیرو نیستیم، بلکه صاحب ایده، سبک و جایگاه متعالی در عرصه‌ی فرهنگ و هنر هستیم.

وی خاطرنشان کرد: باید بکوشیم تا فرهنگ و هنر ما امیدآفرین و در عرصه‌ی حرکت رو به جلو، پیشگام باشد و مدیران دولت یازدهم با نگاه فرهنگی و هنری سعی می‌کنند تا خدمتگزاران شایسته برای فعالان این عرصه باشند، بطوریکه استاندار اردبیل در برنامه‌ی هفتگی خود رفتن به سینما را جزو ملزومات کار خود قرار داده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل افزود: ما هیچ محدودیتی در عرصه‌های هنری و فرهنگی برای ظهور و بروز توانمندی جوانان مستعد نداریم و با تلاش مضاعف سعی کردیم در چند ماه گذشته در بحث سخت‌افزاری و نرم‌افزاری امکاناتی در حد وسع و توان برقرار کنیم، بطوریکه سه سالن برای اجرا و تمرین گروه‌های نمایشی مهیا شده است.اسحاقی از شناسایی 14 نقطه‌ی فرهنگی در سطح مناطق مختلف استان اردبیل خبر داد و گفت: می‌کوشیم تا در کنار تملک این مناطق به شکل دولتی یا مردمی با جلب رضایت‌ها نسبت به تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز در عرصه‌ی فرهنگی و هنری تلاش کنیم.این مسئول فعال شدن عملیات عمرانی تالار شهر اردبیل را با جدیت سه اکیپ فعال در این عرصه یادآور شد و خاطرنشان کرد: سعی ما بر این است تا جوانان هنرمند و فرهنگی با شور و نشاط و عشق و علاقه در خلق آثار زیبا تلاش کرده و به حیات طیبه فرهنگی و اسلامی توجه کنند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
یارانه اجاره مسکن تصویب نشده
176104 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: جزئیات برنامه مسکن اجتماعی از جمله پرداخت ماهانه 650‌ هزار تومان به عنوان بن اجاره به سرپرستان خانوارهای دهک یک و دو هنوز نهایی نشده است و در صورت نهایی شدن هر طرح و برنامه ای اطلاع رسانی خواهد شد.





وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: جزئیات برنامه مسکن اجتماعی از جمله پرداخت ماهانه 650‌ هزار تومان به عنوان بن اجاره به سرپرستان خانوارهای دهک یک و دو هنوز نهایی نشده است و در صورت نهایی شدن هر طرح و برنامه ای از طریق مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی این وزارتخانه به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.در حال حاضر طرح جامع مسکن و به ویژه مسکن اجتماعی در کمیته های کارشناسی بررسی می‌شود و هنوز این طرح‌ها نهایی نشده است و پیش نویس‌هایی که در این زمینه به مراکز واجد شرایط برای اعلام نظر و بررسی ارسال شده است جنبه اجرایی و مصوب شده ندارد.

به اطلاع عموم مردم می‌رساند مطالب بیان شده توسط افراد با سمت‌های مختلف هنوز جنبه اجرایی و مصوب پیدا نکرده است و تاکید می‌شود در صورت تصویب و نهایی شدن هر طرحی در زمینه مسکن از طریق مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی به اطلاع عموم خواهد رسید.

پیش از این اعلام شده بود که «دولت در نظر دارد در مسکن اجتماعی 60 ‌درصد اجاره‌بها را به‌ صورت یارانه (بن اجاره) پرداخت کند. این پرداخت از طریق سپرده‌گذاری هزار و500 میلیارد ‌تومان در بانک‌ها با نرخ 23 ‌درصدی است تا به این ترتیب سالانه 340 میلیارد ‌تومان سود عاید دولت شود.»
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
مسکن مهر را به سرانجام برسانید
176105 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
یک کارشناس مسکن گفت: طی ماه‌های آینده قیمت مسکن با شیب ملایم افزایش خواهد داشت.





هومن افشار افزود: در حال حاضر شاهد افزایش 5 تا 10 درصدی اجاره‌بها در بازار مسکن هستیم و این امر به دلیل برنامه‌های کوتاه‌مدت و ضربتی دولت‌های گذشته در کنترل قیمت اجاره‌بها بوده است.وی، یکی از دلایل رکود مطلق بازار مسکن طی دو سال گذشته، فاصله عمیق ایجاد شده بین قدرت خرید مردم و قیمت مسکن دانست و ادامه داد: قیمت مسکن طی دو سال گذشته به صورت بی‌رویه‌ای افزایش داشته است و این به دلیل سیاست‌های غلط گذشته در بازار مسکن بوده است.افشار خاطرنشان کرد: عدم تاثیر اجرای فاز دوم هدفمندی بر افزایش قیمت‌ها استدلال منطقی نیست چرا که هر تغییری در نهاده‌های تولید بر قیمت نهایی محصولات تاثیر گذار خواهد بود. بدون شک افزایش قیمت سوخت به صورت مستقیم و غیر مستقیم در هزینه‌های حمل و نقل و مصالح تاثیرگذار خواهد بود.این کارشناس با بیان اینکه قیمت مصالح قبل از هدفمندی یارانه‌ها و به دلیل سودجویی برخی دلالان گران شد، تصریح کرد: به طور کلی افزایش قیمت‌ها در فاز دوم هدفمندی تاکنون شوک آنچنانی به بازار وارد نکرده و دولت نیز نظارت کافی بر بازار مسکن داشته است.وی، نهاده‌های تولید، مصالح، سوخت، دستمزد کارگران، هزینه حمل و نقل، بیمه و تسهیلات را از عوامل موثر در افزایش قیمت مسکن دانست و گفت: در گذشته سپرده‌های بانکی به عنوان یکی از ابزار تاثیرگذار در افزایش قیمت مسکن به شمار می‌رفت اما در حال حاضر اجرای طرح نرخ سپرده‌های بانکی در کنترل قیمت‌ها بسیار موثر بوده است.افشار در خصوص طرح مسکن مهر با اشاره به اینکه این طرح از پایه دچار اشکال بود، بیان کرد: ساخت مسکن برای اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه یکی از وظایف همه دولت‌هاست اما اینکه دولت به صورت مستقیم انرژی و سرمایه خود را صرف ساخت مسکن کند کاملا اشتباه است، دولت منابع زیادی را درگیر این بخش کرد و این امر باعث شد طرح مسکن مهر با نابسامانی‌های زیادی روبه‌رو شود.وی ادامه داد: دولت باید با ابزار‌های مالی از سازنده‌ها جهت ساخت مسکن برای اقشار کم‌درآمد حمایت می‌کرد. افشار با بیان اینکه در دولت فعلی این طرح باید تکمیل شود، اظهار کرد: دولت فعلی ملزم است برخی از مسایلی که در دولت قبل انجام شده را دنبال کند و تکمیل طرح مسکن مهر یکی از این برنامه‌هاست.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
شهرک تلویزیونی در مرحله خرید
176106 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
دارابی با اشاره به تلاش معاونت سیما برای تولید آثار برتر و بهتر تلویزیونی گفت: شهرک بزرگ تلویزیونی به مساحت بیش از 1000 هکتار در حومه تهران در مرحله خرید و تملک است که می‌تواند قطب تولید آثار تلویزیونی در منطقه و خاورمیانه باشد.





معاون سیما، مرکز تولید و فنی سیما را مأمور تأسیس موزه سیما کرد تا لباس‌ها، دکورها و همه یادگاری‌های مجموعه‌های تلویزیونی ماندگار شود. دکتر علی دارابی در آیین نکوداشت همکاران برگزیده مرکز تولید و فنی سیما ضمن تقدیر از تلاش‌های شبانه‌روزی تصویرگران گفت: سیما فعال شدن هفت شبکه دیجیتال را مرهون زحمات همکاران تلویزیون از جمله تولید و فنی می‌داند و البته استودیوهای تلویزیون باید به تجهیزات و امکانات لازم مجهز و از همه امکانات با مدیریت شایسته استفاده شود.دارابی در ادامه با اشاره به تلاشمعاونت سیما برای تولید آثار برتر و بهتر تلویزیونی گفت: شهرک بزرگ تلویزیونی به مساحت بیش از 1000 هکتار در حومه تهران در مرحله خرید و تملک است که می‌تواند قطب تولید آثار تلویزیونی در منطقه و خاورمیانه باشد.

دکتر دارابی با تاکید بر این که باید مردم بهترین تصاویر با بهترین فرمت‌ها را در قاب تلویزیون ببینند، گفت: با توجه به رشد شتابان فناوری و تکنولوژی حیرت‌آور رسانه‌ای جهان آینده پژوهی ضرورتی انکارناپذیر است و رسانه ملی و سیمای جمهوری اسلامی ایران باید هرچه بیشتر خود را برای بهره‌گیری از این رشد سریع آماده کند و با آن همراه شود. وی افزود: ما باید برای گذر از آنالوگ به دیجیتال برنامه داشته باشیم و استفاده از بستر اچ‌دی باید به نهضت بزرگ تبدیل شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
پیشرفت خط 7 مترو تهران
176107 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مجری پروژه خط 7 متروی تهران گفت: 12 کیلومتر فاز اول خط 7 مترو با 4 ایستگاه پایان سال 93 به بهره برداری می رسد.



اسکندری با بیان اینکه خط 7 مترو به طول 27 کیلومتر و 25 ایستگاه در دو فاز در دست احداث است، گفت: 12 کیلومتر از فاز نخست این پروژه با 10 ایستگاه حد فاصل کمیل تا میدان صنعت تاکنون 7 کیلومتر حفاری شده است که تا پایان سال 93 با 4 ایستگاه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت .

مجری خط 7 متروی تهران با اشاره به اینکه دستگاه تی بی ام در حال حاضر در فاز دوم این خط در حال حفاری است،بیان کرد: 5 کیلومتر از فاز دوم خط 7 نیز حفاری شده است.به گفته اسکندری پروزه خط 7 متروی تهران 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و فاز نخست این خط با 12 کیلومتر و 4 ایستگاه امسال به بهره برداری خواهد رسید. مجری خط 7 ادامه داد: خط 7 مترو عمیق ترین خط متروی تهران بوده که با خطوط 1 ، 2، 3، 4 و 6 تقاطع دارد .

وی تصریح کرد: مسیر خط 7 ازبزرگراه هجرت(ورزشگاه جهان پهلوان تختی-جنوب شرق تهران) تا میدان بوستان سعادت آباد(شمال غرب تهران) به طول حدود 27 کیلومتربوده که اکنون 2 دستگاه تی بی ام در هر دو فاز این خط در حال حفاری است. به گفته اسکندری این خط با 28 ایستگاه زیر زمینی در حال ساخت است که 12 کیلومتر تونل آن احداث شده است .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
شکایت از پیمانکاران مسکن مهر
176109 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم تمام شرکت‌های بزرگ پیمانکار مسکن مهر به تعهدات خود عمل کنند، گفت: از شرکت‌هایی که به تعهدات خود در قبال واگذاری به موقع مسکن مهر پایبند نباشند، به مراجع ذیصلاح قضایی شکایت می‌کنیم.

محسن نریمان، در پاسخ به این سوال که وزارت راه و شهرسازی در برابر شرکت‌های بزرگ و پیمانکاران بزرگی که به تعهدات خود در قبال واگذاری مسکن مهر پاسخگو نیستند، اقدامی خواهد کرد؟ گفت: از نظر وزارت راه و شهرسازی، شرکت‌ها و پیمانکاران بزرگ به خصوص پیمانکارانی که به نوعی مسئول ترویج صنعتی سازی هستند باید به تمام تعهدات خود در قبال مردم و متقاضیان مسکن مهر پایبند باشند.


نریمان ادامه داد: تا جائی که امکان دارد به مردم و متقاضیان مسکن مهر و حتی همان شرکت‌ها کمک می‌کنیم اما اگر نتوانستیم مشکل مردم و متقاضیان مسکن مهر را که به هر دلیلی نتوانسته‌اند واحدهای مسکونی خود را تحویل بگیرند حل کنیم از شرکت‌ها و پیمانکاران بزرگ به مراجع ذیصلاح قضایی شکایت می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که کار به شکایت نکشد اما اگر به نتیجه نرسیم مجبور هستیم که تمام اقدامات لازم قضایی را انجام دهیم. چند وقتی است که زمزمه‌هایی از فروش یک واحد مسکونی به دو نفر و ندادن تسهیلات مسکن مهر به متقاضیان مسکن مهر از سوی بانک مسکن به گوش می‌رسد و ظاهراً وزارت راه و شهرسازی به تکاپو افتاده تا این مشکل را برطرف کند.

وزیر راه و شهرسازی نیز به تازگی در مورد تخلفات پنهان مسکن مهر و قصور در ساخت صنعتی پروژه مسکن مهر پرند از مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید خواسته است که در صورت رفتار غیرمتعهدانه شرکت‌هایی که مسئول ترویج صنعتی سازی در کشور هستند، اقدام حقوقی به عمل آید.

 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
مسکن ارزان می شود
176110 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
هم اکنون چند ماهی است بازار معاملات مسکن به کلی راکد است و حتی خریداران برای پرس و جوی قیمت به بازار نمی‌روند، چه برسد برای خرید، به ویژه اینکه به ماه رمضان هم نزدیک می‌شویم و ممکن است بازار از این هم بد‌تر شود.





برخی از بنگاهداران املاک در مناطق گوناگون تهران بر این باورند اگر بازار معاملات مسکن در دو، سه ماه آینده با رونق رو‌به‌رو نشود، بعید به نظر می‌رسد که قیمت‌ها افزایش داشته باشند. این دسته از فعالان بازار مسکن برای توجیح پیش‌بینی خود ادعا دارند؛ چند ماهی است که بازار معاملات مسکن به کلی راکد است؛ حتی خریداران برای پرس و جوی قیمت به بازار نمی‌روند چه برسد برای خرید، به ویژه اینکه به ماه رمضان هم نزدیک می‌شویم و ممکن است بازار از این هم بد‌تر شود. بعد از آن نیز فصل پایان نقل و انتقالات است و تا پایان سال نیز شمار معاملات کاهش خواهد داشت.

یکی از مشاوران املاک در شرق تهران درباره چگونگی حل مشکل مسکن می‌گوید: بنده بر این باورم که یک کلید ساز باید برای رفع رکود از بازار مسکن، کلید کارسازی بسازد! وی در ادامه گفت: به هر حال همه بنگاهداران املاک امیدوارند تا پس از ماه صفر و نیمه دی، بازار خرید و فروش و معاملات مسکن با استقبال خریداران روبه رو شود.

این بنگاهدار درباره میزان افت قیمت‌ها در بازار مسکن اظهار کرد: بیشتر فروشنده‌ها در یک ماه گذشته واحدهای خود را متری یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به دلیل نبود متقاضی کاهش داده‌اند. این مشاور املاک قیمت پیشنهادی کنونی هر متر مربع واحدهای مسکونی نوساز در بلوار ابوذر را بین ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از سوی مالکان اعلام کرد.

محمد حسین فرهنگی، عضو هیأت رئیسه مجلس درباره دلایل کاهش بهای مسکن به ویژه در تهران گفت: کاهش بهای مسکن به دلایلی از جمله کاهش تقاضا در این بازار برمی گردد، چراکه هر نوع تغییر و تحولی در نرخ مسکن به شرایط عرضه و تقاضا بستگی دارد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: به دلیل سودآور بودن سرمایه‌گذاری در بخش مسکن به ویژه در تهران، بسیاری از افراد در چند سال گذشته وارد این بازار شدند و سرمایه‌های خود را به بخش مسکن تزریق کردند که این امر نرخ مسکن را افزایش داد. با ورود سرمایه‌ها به بخش مسکن، بهای این کالا به شدت افزایش یافت تا جایی که برخی حتی شانس اجاره نشینی را نیز از دست دادند.

فرهنگی اظهار کرد: با تداوم عرضه مسکن ارزان قیمت به نام مسکن مهر و یا مسکن اجتماعی و ... می‌توان امیدوار بود که نرخ مسکن کاهش بیشتری نیز بیاید. مشکلات و ایرادهایی در طرح مسکن مهر هست که با اصلاح آن در طرح مسکن اجتماعی، می‌توان بازار مسکن را بهبود بخشید.همچنین احمد جباری، عضو کمیسیون عمران مجلس در این باره گفت: طرحی که آقای وزیر در خصوص مسکن اجتماعی در حال پیگری آن هستند، می‌تواند در کاهش قیمت مسکن مفید باشد. هم اکنون مسکن مهر در شهرستان‌ها نقش خوبی در کاهش قیمت‌ها داشته و در شهر‌های کوچک با شکستن قیمت زمین و موارد دیگر بسیار تأثیرگذار بود.اما در کلان شهر‌ها و شهر تهران به دلیل اینکه واحد‌های ساخته شده از شهر فاصله زیادی داشت، تنوانست زیاد تأثیرگذار باشد. ای‌ کاش در آغاز این کار دولت روی بافت‌های فرسوده سرمایه گذاری می‌کرد؛ سرمایه گذاری در پیرامون شهر و جاهایی مثل پرند به دلیل اینکه زیر ساخت کامل نداشت، باعث کاهش بهره وری این طرح شد.وی افزود: به جای اینکه شهر‌های جدید بسازیم، بیایم شهرهای موجود را اصلاح کنیم و با ایجاد تسهیلات به مردم ـ البته نه به گونه ای که باعث افزایش نقدینگی شود ـ بافت‌های فرسوده شهر‌ها را اصلاح کنیم، زیرا با این کار، هم شهر‌های کشور از حالت قدیمی بیرون آمده و مدرن‌تر می‌شود، هم امکانات رفاهی زیادی برای مردم فراهم می‌گردد و هم بهای مسکن کاهش پیدا می‌کند.این عضو کمیسیون عمران گفت: باید پکیج‌هایی کرد که حاوی بسته‌های حمایتی مناسبی برای قشرهای گوناگون جامعه باشد، اما تا کنون کاری در این زمینه نشده و اگر دولت کار سرمایه گذاری در این زمینه را آغاز کند، بی گمان در آینده نزدیک، شاهد کاهش قیمت‌ها در بخش مسکن خواهیم بود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
مصلی گرگان افتتاح می شود
176112 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مسئول ستاد نماز جمعه شهرستان گرگان گفت: فاز یک مصلی نماز جمعه شهرستان گرگان ماه رمضان سال جاری افتتاح می شود و برای تکمیل این فاز نیازمند 5 میلیارد ریال اعتبار هستیم .



حجت الاسلام ابوالفضل عامری در حاشیه بازدید حسن صادقلو، استاندار گلستان و آیت ا...نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان، از مصلی نماز جمعه گرگان اظهار کرد: این پروژه از سال 83 کلید خورده است و تاکنون بالغ بر 60 میلیارد ریال هزینه برای ساخت آن صورت گرفته است که تنها برای تکمیل فاز یک آن نیازمند 5 میلیارد ریال اعتبار هستیم . وی تصریح کرد: این مکان تنها مختص برگزاری نماز جمعه نیست بلکه مکانی است چند منظوره که برای همایش ها، جلسات و نمایشگاه ها هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد و به همین منظور نیز ساخته شده است.

مسئول ستاد سیاست گذاری ائمه جمعه استان گلستان در ادامه بیان کرد: این مکان با زمینی حدود یک هکتار و فضای مسقف بالغ بر 8 هزار متر و 12 متر ارتفاع از سقف آن است که در صورت تکمیل نهایی می تواند بسیاری از نیازهای استان را در خصوص برگزاری هماییش ها و جلسات کشوری پاسخگو باشد. وی با بیان این که ما تلاش داریم تا بتوانیم در ماه رمضان امسال نماز جمعه را در این مکان برگزار کنیم گفت: برای تکمیل فاز نهایی مصلی نیازمند 10 میلیارد ریال اعتبار هستیم تا بتوانیم فضاهایی مانند کتابخانه، سالن اجتماعات واقع در زیر زمین و و مکانی برای ارائه محصولات فرهنگی را تکمیل کنیم .


حجت الاسلام عامری در ادامه در خصوص کمک های مردمی به این مصلی گفت: متاسفانه کمک ها ی مردمی و کمک های خیرین به این مصلی بسیار ناچیز بود . وی در ادامه از قول مساعد استاندار برای کمک به تکمیل مصلی خبر داد و افزود: این مکان ظرفیت 10 هزار نفری را دارد و با توجه به بافت سنتی اطراف آن به سبک معماری سنتی نیز ساخته شده است .

 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]مهندس عامری خبر داد : اعلام آمادگی نظام مهندسی برای تعامل با تشکل‌های ساختمان[/h] ۱۳۹۳/۰۲/۲۹ - ۱۲:۵۳



نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: براساس برآوردها مصالح ساختمانی بی کیفیت هنگام بارگیری 30 درصد پرت دارند.


به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، مهندس حجت الله عامری با اعلام این خبر درگفت وگو با خبرنگار «صما» اظهار داشت: سال 86 تفاهم نامه چهارجانبه ای بین وزارتخانه های وقت مسکن و شهرسازی، صنایع و معادن و نیز سازمان نظام مهندسی و سازمان ملی استاندارد منعقد شد که به موجب آن 32 قلم کالای ساختمانی مشمول استاندارد اجباری شدند. وی ادامه داد: اما از قرار معلوم مشکلات تامین اعتبار، اجرای این تفاهم نامه را کند کرد و بنابراین برای اجرای این تفاهم نامه لازم است که با فازبندی کردن آن، زمینه استانداردسازی اقلام پرمصرف ساختمانی ایجاد شود. اظهار تاسف از عدم پیش بینی ردیف های پایدار نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اظهار تاسف ازعدم پیش بینی ردیف های پایدار بودجه در موضوع استانداردسازی مصالح ساختمانی که به گفته وی باعث شده تحقق این هدف به تعویق بیفتد تصریح کرد: فرآیند استانداردسازی مصالح ساختمانی امری نیست که صرفا در یک دوره زمانی دنبال شود، بلکه این پروسه می بایست همیشه مورد توجه قرارگیرد.
وی گفت: این امر در مقطعی به صورت جدی مورد توجه دستگاه ها قرار گرفت و تفاهم نامه هایی نیز در این زمینه منعقد شد، سپس به وادی فراموشی سپرده شد، این در حالی است که این موضوع مهم می بایست به عنوان یک تکلیف قانونی به صورت روزانه دنبال شود.



نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: برخی از واحدهای بزرگ تولیدی سیمان، فولاد و... کنترل مصالح ساختمانی را جزء وظایف روزمره و مسلم خود می دانند، این در حالی است که در واحدهای کوچک تر این پروسه جزء وظایف اصلی نیست. مهندس عامری همچنین گفت:عدم کنترل مصالح ساختمانی وارداتی در مبادی ورودی کشور از جمله دیگر معضلات استاندارد کردن اقلام پرمصرف ساختمانی نظیر میلگرد است. وی تاکید کرد: اگر در فرایند تولید مسکن، اقلام پرمصرف و اصلی نظیر تیرآهن و پروفیل های فولاد، سیمان و... از استاندارد لازم برخوردار نباشند، دیگر حتی نمی توانیم راجع به کنترل کیفیت در صنعت ساختمان صحبت کنیم. مهندس عامری با بیان اینکه نمی توان منکر آن شد که در سالهای اخیر یک ارتقای نسبی در استانداردسازی مصالح ساختمانی داشته ایم اظهار داشت: در همه جای دنیا، سازمان هایی که مسئول استانداردسازی مصالح ساختمانی هستند برای تامین ردیف بودجه خود به دولت متکی نیستند. در کشور ما نیز چنین رویه ای می بایست اجرایی شود و در نهایت مصرف کنندگان مصالح ساختمانی، تولیدکننده ها و همچنین سازندگان باید به یک اجماع برای رسیدن به این هدف برسند. وی با بیان اینکه بار تامین مالی استانداردسازی مصالح ساختمانی می بایست از روی دوش دولت برداشته شود اذعان داشت: در غیر این صورت این پروسه در مقاطع زمانی مختلف تحت تاثیر تامین مالی ممکن است به تعویق بیفتد و متاثر از ردیف های درآمدی دولت باشد.


کمبود مصالح ساختمانی پرمصرف در برخی استان ها نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور همچنین درباره کمبود مصالح ساختمانی در برخی از استانها گفت: در بعضی از استان ها فقر معادن تولیدکننده شن و ماسه باعث شده که کنترل کیفی مصالح ساختمانی تحت الشعاع این امر قرار گیرد که برای رفع این مشکل لازم است تسهیلات موردنظر در اختیار کارخانجات، شرکت ها و... قرار بگیرد تا آنها به صورت توامان هم از فناوری های نوین بهره ببرند و هم در جهت تولید مصالح استاندارد گام بردارند. مهندس عامری با بیان اینکه یکی از چالش های صنعت ساختمان، هدررفت مصالح ساختمانی است تاکید کرد: براساس شواهد و آمارهای موجود در صنعت ساختمان حدود 30 درصد پرت مصالح داریم، این درحالی است که این عدد در کشورهای توسعه یافته بسیار پایین است.


وی با ذکر مثالی گفت: به عنوان مثال در بسیاری از مواقع پس از اتمام عملیات ساختمانی انبوهی از مصالح ساختمانی قابل بازیافت تولید می شود که تحت عنوان نخاله ساختمانی دفع می شوند، این در حالی است که تولید مصالح ساختمانی هزینه بر است و می بایست با بهینه سازی مصرف آن حجم پرت مصرف را کاهش دهیم. مهندس عامری بخش عمده ای از پروسه مذکور را متوجه عدم استانداردسازی مصالح ساختمانی دانست و همچنین گفت: علاوه بر این در حوزه حمل مصالح ساختمانی نیز می بایست استانداردهای حمل مصالح رعایت شود. وی گفت: به عنوان مثال، آجر به عنوان یکی از اقلام پرمصرف ساختمانی از لحاظ حمل دچار مشکلات زیادی است؛ به طوری که حمل غیراصولی آن در زمان اجرای پروژه های ساختمانی و نیز نگهداری نادرست آن در کارگا ه های ساختمانی باعث می شود که حجم زیادی از این محصول تبدیل به مصالح پرت شود. الزامات بهینه سازی مصرف انرژی درساختمان ها نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور همچنین در ادامه گفت وگوی خود با سایت «صما» با اشاره به اینکه صرف جویی مصرف انرژی ازجمله خط مشی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است گفت: بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان و عملیاتی کردن مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان نیاز به یکسری الزامات نظیر استانداردسازی مصالح ساختمانی، آموزش نیروی انسانی و... دارد که متاسفانه در این زمینه ها تاکنون فعالیت جدی صورت نگرفته است. مهندس عامری تحقق موضوع صرفه جویی انرژی در ساختمان ها را مشروط به دگرگونی اساسی در صنعت ساختمان دانست و گفت: برای تغییر و تحول در صنعت ساختمان حداقل به دو دهه زمان نیاز داریم، چرا که حتی درکشورهای اروپایی که بسترهای لازم را دارند برای تحقق موضوع صرفه جویی انرژی در ساختمان ها حدود سه دهه زمان اختصاص دادند. وی گفت: در حال حاضر کارخانجات و کارگاه های تولیدکننده مصالح ساختمانی سالهاست که به روش های سنتی تولیدات خود را دنبال می کنند و به عنوان مثال آجر به عنوان یکی از اقلام پرمصرف ساختمانی با بالاترین هدررفت انرژی تولید می شود و بنابراین تا زمانی که به روش های نوین و مطابق با استانداردهای روز، مصالح ساختمانی تولید نشوند، نمی توانیم در موضوع صرفه جویی مصرف انرژی ساختمان ها به اهداف مورد نظر خود دست یابیم. مهندس عامری با بیان اینکه فرهنگ سازی و نیز سرمایه گذاری از دیگر پیش شرط های لازم بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان هاست خاطر نشان کرد: یارانه هایی که دولت به بخش انرژی داده است، از جمله دلیل عدم توجه به موضوع صرفه جویی انرژی در ساختمان ها بوده است. در واقع در کشور ما ارزان بودن انرژی باعث شده که مزایای استفاده از طرح های مهندسی برای بهینه سازی مصرف انرژی درساختمانها نادیده گرفته شود. وی همچنین درباره مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان گفت: در بحث ایمنی و آموزش کارگران ساختمانی خوب عمل نکرده ایم و علی رغم اینکه مقرر شده بود که دولت از سال 86 کارگران ساختمانی را آموزش دهد، به دلیل مشکلات اعتباری متاسفانه این طرح متوقف ماند. مهندس عامری افزود: یکی از مشکلات صنعت ساختمان، عدم آموزش کارگران ساختمانی است البته در برخی از موارد، دست اندرکاران یک پروژه در حد بضاعت خود، کارگران پروژه های تحت مدیرت خود را آموزش می دهند.


بالاترین حوادث ساختمانی در پروژه های کوچک است نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در عین حال از جمله دیگر دلایل حوادث ساختمانی را ناشی از حجم بالای پروژه های کوچک ساختمانی دانست و گفت: با توجه به اینکه پروژه های کوچک ساختمانی توسط شرکت های بزرگ ساختمانی اجرایی نمی شود و عمدتا افراد فاقد تخصص این پروژه ها را مدیریت می کنند، درنتیجه حجم حوادث ساختمانی دراین پروژه ها به مراتب بالاتر است. وی درعین حال به اظهار نظر درباره میانگین عمر مفید ساختمانها در کشورمان پرداخت و تاکید کرد: عمر مفید ساختمان ها در استان های مختلف متفاوت است و اینکه می گویند عمر مفید ساختمان ها در کشور ما به صورت میانگین 25 سال است، ادعایی است که می بایست به اثبات برسد. مهندس عامری تاکید کرد: از جمله دلایل کاهش عمر مفید ساختمان ها در کشور ما تخریب زودهنگام ساختمان ها به دلیل گران شدن قیمت زمین و ارزش افزوده ناشی از آن است. وی ادامه داد: می بایست یک کار آماری دقیقی صورت بگیرد تا مشخص شود به صورت دقیق عمر مفید ساختمان ها در کشور ما چقدراست و من بعید می دانم که عمر مفید ساختمان های ما 30 سال باشد. نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم به سطح استانداردهای بین المللی در این زمینه برسیم لازم است بسترهای مربوطه نظیر استاندارد مصالح ساختمانی، آموزش، کارگران ساختمانی و... دست یابیم. اعلام آمادگی نظام مهندسی برای همکاری با تشکل های ساختمانی


مهندس عامری علاوه براین درباره چالش های بین سازمان های نظام مهندسی و کاردانی گفت: تمامی تشکل ها و اصناف ساختمان برای اینکه بتوانند اهداف این صنعت را عملیاتی کنند می بایست یک تعامل مثبتی با هم داشته باشند و نظام مهندسی کشور به عنوان یکی از ارکان اصلی ساخت و ساز آماده ایجاد برقراری این تعامل است. وی با بیان اینکه این نگاه در هیئت مدیره جدید سازمان نظام مهندسی به شدت جدی است گفت: به عنوان مثال به زودی قرار است نظام مهندسی با تشکل های مختلفی نظیر انجمن زلزله، بتن و... نشست های مشترکی را برقرار کند. بر این اساس سایر تشکل ها مربوطه نیز می توانند با برقراری ارتباط با سازمان، شرایط همکاری دوجانبه را فراهم کنند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]ارسال پرسشنامه های خط مشی سازمان به استان ها[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۳۰ - ۱۱:۳۹ تعداد بازدید: 75


نایب رئیس اول سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در نامه ای به روئسای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ها تاکید کرد : نظرات استان ها پس از بررسی و تحلیل خط مشی سازمان نظام مهندسی ساختمان ها به منظور ارائه در اجلاس هیات عمومی تا دهم خرداد ماه سال جاری مطابق فرم های پیوست ارسال شدهاع به شورای مرکزی ارائه شود . به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور متن این نامه به شرح زیر می باشد : بسمه تعالی ریاست محترم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان (کلیه استانها) با سلام، احترام و آرزوی توفیق؛



نظر به وظیفه‌ای که بموجب بند «ت» ماده 107 آئین‌نامه اجرایی در زمینه بررسی و تصویب خط‌مشی عمومی و پیشنهادی شورای مرکزی بر عهده هیأت عمومی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان نهاده شده، شورای مرکزی برای نخستین بار مبادرت به ترسیم خط‌مشی‌های عمومی خود که به تأیید رئیس شورای مرکزی رسیده ،نموده است و طی نامه شماره 13290/ش م مورخ 06/02/1393 به کلیه استانها ابلاغ نموده تا بر اساس آن چارچوب‌های اصلی قابل طرح در اجلاس هفدهم هیأت عمومی که از تاریخ سوم تا پنجم تیرماه در تهران برگزار می‌شود پیش روی سازمان‌های استان باشد و پس از بررسی و تحلیل و تنقیح آنها با آمادگی قبلی در اجلاس هیأت عمومی نسبت به تصویب آن اقدام نمایند. به منظور اخذ بازخورد از نظرات استانها و آگاهی از جریان فعالیت‌های سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استان‌ها و ارکان داخلی آنها (هیأت مدیره و شورای انتظامی) پرسشنامه‌هایی به پیوست تهیه شده که حاوی اصلی‌ترین اطلاعات و داده‌های مورد نیاز برای نهایی کردن خط مشی‌ها می‌باشد.

با عنایت به اینکه پاسخ به پرسش‌های پیوست و درج اطلاعات درخواستی تأثیر مستقیمی در واقع‌گرایانه‌تر کردن خط‌مشی‌ها دارد و همچنین ثبت دقیق‌تری از فعالیت‌های جاری در استانها به دست می‌آید، تقاضا دارد دستـور فـرمایید فرم‌های ارسـالی با دقت ممـکن تکمیــل و پاسخ‌ها تا تاریـخ 10/03/1393 به آدرس
ejlas17@irceo.net ایمیل شود.




دریافت فایل :

جدول آماری عملکرد استان ها
 

Similar threads

بالا