[مقالات آشپزی] - آشنایی با فرهنگ و غذای ترکیه

ahoo_fr

عضو جدید
کاربر ممتاز



تركيه


كشور تركيه يكي از اصلي‌ترين مقاصد گردشگري ايرانيان است و هرساله تعداد زيادي از هموطنان‌ ما اوقات فراغت خويش را در شهرهاي مخحتلف اين كشور مي‌گذرانند.
تنوع آب‌و هوايي درتركيه سبب شده‌است تا مواد‌غذايي متنوعي نيز در اين كشور وجود داشته باشد و انواع خوراكي‌ها دردسترس علاقمندان قرارگيرد. ازغذاهاي دريايي گرفته تا انواع غذاهاي گوشتي، سبزيجات، نان، دسرها و نوشيدني‌ها.
ترك‌ها توانسته‌اند با بهره‌ گيري از موادغذايي مختلف و پيشينه غني آشپزي آنچنان تنوعي در ارائه آن بوجود بياورند كه شما درطول مدت اقامتتان دراين كشور بتوانيد هر وعده غذاي جديدي را امتحان كنيد. آنها زياد از ادويه‌جات و سبزيجات معطر استفاده نمي‌كنند و بيشتر طعم‌‌ها خالص و لطيف است.
ازمعروفترين غذاهايي كه مي‌توان در تركيه يافت «كباب» است كه معمولا با گوشت بره درست مي‌شود. كباب را مي‌توان يكي از مهمترين مشخصه تركها در سراسر جهان به شمارآورد. شيش كباب، دونركباب، اسكندركباب ، آدانا كباب و كباب‌هايي كه دراجاق‌هاي سفالي طبخ مي‌شوند ازمعروفترين انواع آن است. البته آنها نوآوري‌هايي نيز دراين زمينه انجام‌داده‌اند و با تركيب مواد اين كباب با پنير يا مواد خوراك ديگر به غذاهاي لذيذي دست يافته‌اند كه پاسخگوي ذائقه‌هاي گوناگون گردشگران است



استانبول یکی10شهر بزرگ دنیا با جمعیت زیاد محسوب میشود به جهت نزدیک بودن به اروپا و کانالهای ارتباطی دریایی وهمچنین وجود صنایع متعهد ماشین سازی وپوشاک .مساحت 5712 کیلو متر مربع حمعیت دوازده میلیون نفر جمعیت بیش شماره بلاک اتومبیل 34 مشهور به شهر هفت تپه در استانبول خدا انسان طبیعت و صنعت چنان حایی را دست به دست هم داده که مشابهش در هیح جای دنیا یافت نمی شود. استانبول شهری است که در ان دنیای غرب با شرق توئم است و تنها شهری است که این دو فرهنگ متضاد با هم ادغام شده این شهر بایتخت غیر رسمی ترکیه می باشد که از صد ها سال بیش مهمانان خود را با زیبایهایش جادو کرده در بیش از نصف فیلم های ترکی موضوع کوچ مردم به این شهر مطرح است . استانبول نزدیکترین فاصله را بین اسیا و اروبا در خود حای داده است.

دیدنیهای شهر استانبول

منطقه سلطان احمد یا به عبارتی (قسطنطنیه) یا کنستانتینو پلیس.یکی ازمراکز قدیمی شهرمیباشد که میراث مشترک بی بیزانس ودولت عثمانی رادر خود جای داده - هنگام عبور از پل بغاز از روی تنگه بسفر ( نقطه اتصال اروبا و اسیا ) مجموعه کاخ های توپ کاپی مساجد / سلطان احمد/سلیمانیه/ ینی جامی/ وبنای ایا صوفیا را درخط ساحلی اسکودار یکی از زیباترین مناظر شهر استانبول را مشاهده خواهید کرد .
ازاسکله امین اونو سوار کشتی مشوید و به قسمت اسیایی کادی کوی مبروید در روزهای 3شنبه یکی از بزرگترین بازارمحلی چادری استانبول (سه شنبه بازار) بر پا میشود توصیه میکنیم حتما از این بازار دیدن کنید. میدان تقسیم /بی اوغلو/ یا استقلال جادسی .
یکی از محلات قدیمی شهر استانبول که به سبک معماری اروپایی بنا گردیده. اولین متروی قدیمی بنام تونل در انتهای این خیابان واقع میباشد که با استفاده ازاین تونل دستیابی به بندر کاراکوی ( مرکز تجاری و گمرک قدیم شهر استانبول )به راحتی میسرمیباشد.از میدان تقسیم با تراموای کلاسیک پس گذر از این جاده به محله و برج گالاتا میرسید این جاده فقط به روی عابرین و تراموا باز میباشد .
در ابتدای سالهای اغازین حمهوری ترکیه بیشتر کنسولگری ها به این خیابان نقل مکان کردند . دراین خیابان موزه دیوان ادبیات مولانا موجود است . ساختمان این موزه متعلق به قرن 18 میلادی است دبیرستان تاریخی گالاتاسارای/کلیسای مشهور سن آنتونیو ،رستورانهای مختلف ،بازار ماهی،بازار رنگارنگ گل و فروشگاهای متعدد عرضه پوشاک با مارکهای مختلف ترک وخارجی واقع شده است . انواع سینما ها و تاتر ها از دیگر فعالیتهاتی هنری موحود در خیابان استقلال است این خیابان به میدان تقسیم ختم میشود که مرکز و قلب شهر محسوب میشود
دیدنیهای اطراف استانبول
در 25 کیلو متری شهر استانبول در ساحل اروپایی دریای سیاه . منطقه ( کیلیوس ) قرار دارد این قسمت دارای پلاز ماسه ایی میباشد ودر تابستان شلوغ وبسیار فعال است. - در سمت اروپایی شهر جنگل ( بلگراد ) با فضای سرسبز وچشمه های آب معدنی فراوان در روزهای تعطیل وتابستان محل پیک نیک اهالی شهر استانبول میباشد- در قسمت آسیایی استانبول تقریبا به فاصله نیم ساعت منطقه (پولونز کوی ) قرار دارد که در قرن 19 مهاجران لهستانی به این منطقه کوچ وساکن شده اند .
این دهکده تماما حال وهوای لهستانی دارد حتی رستورانها در این قسمت غذاهای لهستانی سرویس میدهند ودر تابستان ییلاق مهاجرین اروپای شرقی محسوب میشود. در 70 کیلومتری منطقه آسیایی شهر ساحلی ( شیله ) قرار دارد از قسمت -اوسکودار اتوبوس با طی یک ساعت راه وارد آنجا شده این شهر با هتلهای رستورانهای متنوع یکی از زیبا ترین شهرهای ساحلی استانبول محسوب میشود در ماهای آینده از استانبول به این منطقه خطوط اتوبوسهای دریایی شروع به فعالیت مینماید و دسترسی به این محل و استفاده از پلازهای آن به راحتی میسر میباشد.
پار ک تفریحی (داریجا) در 38 کیلومتر استانبول واقع میباشد این پارک یکی از باغهای بوتانیک ترکیه محسوب میشود و یکی از باغ وحشهای استانبول است. در این پارک انواع مرغان دریایی که نظیر آن در دنیا یافت نمیشود به چشم میخورد.این محل یکی از تفریگاههای استانبولی هامیباشد.از دیگر دیدنیهای استانبول میتوان شهر بازی سرپوشیده مشهور به تعطیلیا و آکوالند را نابرد .در داخل استانبول در هر ساعت از روز میتوانید چای باغچه های کنار بنادر محلی استفاده کنید از مشهورترین آنها اورتاکوی و اسکودار را میتوان نام برد.
جزایر دریای مرمر در آبهای استانبول
درقسمت آسیایی و اروپایی استانبول ودر خطوط ساحلی دریای (مرمر) از هرطرف که به دریا نگاه کنید جزایر زیبای ( پرنسس ) به چشم میخورد این چهار جزیره بانامهای کئنالی آدا-بوئرگازآدا- حئیبلی آدا - و بئیوک آدا- از زیبا ترین مناظر طبییعی دنیا برخوردار است و از محاسن دیگر این جزایر این است که دراین جزیرهها اتومبیل وجود ندارد وتماما اهالی از درشکه برای رفت وآمداستفاده میکنند این شامل توریستها هم میشود .همه ساله از این جزایر هزاران توریست دیدن میکنند .

ایاصوفیا
ایاصوفیه یا حاجیاسوفیا(یونانی:Ἁγία Σοφία) کلیسای مسیحیت شرق بود که در دوره امپراتوری بیزانس به سال 532 میلادی بنا به دستور امپراتور کنستانتین اول ساخته شد. این کلیسا نخست کلیسای بزرگ نام گرفت. پس از فتح استانبول، سلطان محمد دوم دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کنند. سلیمان اول دستور داد نقاشی ها و نگارگری های داخل ایاصوفیه را بپوشانند تا نماز جمعه در آنجا خوانده شود. سلیم دوم به معمار سنان دستور داد که ایاصوفیه را مرمت کند.در زمان مراد سوم، مناره و منبر و محراب به ساختمان ایاصوفیه افزوده شد. در زمان مراد چهارم، آیاتی از قرآن به خط مصطفی چلبی در دیوارها و سقف ایاصوفیه نگاشته شد؛ علاوه بر این لوحه هایی دور تا دور سقف ایاصوفیه نصب شد که در آن نام الله،محمد،ابوبکر،عمر،عثمان،علی،حسن و حسین نوشته شده بود. این لوحه ها در زمان سلطنت عبدالمجید با الواح مدوری که به خط ابراهیم افندی نوشته شده بود، جایگزین گردید. پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن آتاترک، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا امروز به همین شکل باقی مانده است.



مسجد سلطان احمد:

مسج سلطان احمد (که در زبان ترکیSultanahmet Camii نام دارد) مسجدی است که در شهر استانبول واقع شده است. این شهر که در زمان امپراطوری عثمانی طی سالهای 1453 تا 1923 پایتخت این کشور بوده است هم اکنون بزرگترین شهر ترکیه است. این مسجد یکی از زیباترین شاهکارهای معماری اسلامی است. این مسجد به علت وجود کاشی های آبی رنگ در طراحی داخلی به مسجد آبی شهرت دارد.
مسجد سلیمانیه :
مسجد سلیمانیه در استانبول از مسجدهای جامع این شهر است که در سال های 1550 تا 1557 ساخته شد.
این مسجد را معمار بزرگ عثمانی خواجه معمار سنان آغا به دستور پادشاه عثمانی سلطان سلیمان اول طرح کرد. ارتفاع گنبد این مسجد 53 متر و قطر گنبد 27,5 متر است. بنا به سنت عثمانی این مسجد چهار منار (گل دسته) دارد که نشانه مسجدهائی است که به امر شاهان ساخته می شد. سبک معماری آن، مانند دیگر کارهای سنان و معماران عثمانی ترکیبی از سبک معماری بیزانسی و اسلامی است.
بر پایه رسم آن دوره این مسجد دارای ساختمان های جنبی مانند مدرسه و حمام و کتابخانه و کاروانسرا و بیمارستان و آشپزخانه عمومی نیز بوده است. این گونه ساختمان های جنبی را کلیه مسجد (به ترکی عثمانی جامی کولیه سی) می نامیدند.


مسجد بایزید:

از مساجد تاریخی شهر استانبول است که به دستور بایزید دوم سلطان و خلیفه امپراتوری عثمانی ساخته شد.بنای این مسجد از سال 1501 تا سال 1506 میلادی به طول انجامید. معمار این مسجد یعقوب شاه بود. طاق های بالای مسجد توسط ستون های سنگی نگاه داشته شده است و گنبد روی ستون های سنگی قرار گرفته است. در اطراف سقف گنبد مسجد بایزید نیز به پیروی از شیوه ایاصوفیه؛ نام های الله،محمد ابوبکر،عمر،عثمان،علی،حسن و حسین به خط ترکی عثمانی نگاشته شده است. در اطراف این مسجد مدرسه،حمام،کتابخانه و ساختمان های دیگر نیز احداث شده بود. در باغ پشت این مسجد مقبره بایزید دوم قرار دارد.

البته در رستوران‌هاي گوناگون به انواع ديگري ازغذاهاي بومي اين كشور نيز برمي‌خوريد. غذاهايي مثل انواع كوفته، دلمه يا پلو و خورش‌هاي مختلف. براي علاقمندان به بادمجان نيز غذاهاي اين كشور جذابيت خاص خود را دارد چراكه اين سبزي خوش آب و رنگ جايگاه خاصي در آشپزي تركيه دارد. جدا از دلمه‌هايي كه با بادمجان درست مي‌شود تركها در پختن انواع غذاها با بادمجان مهارت ويژه‌اي دارند. يكي ازمطبوع‌ترين اين غذاها بادمجاني است كه از طول نصف‌شده و با مخلوط گوشت پرشده‌است و معمولا با برنج سفيد سرو مي‌شود. سبزيجات پخته‌شده با روغن زيتون همچنين ماست نيز از عمده خوراكيها در اين كشور است.
اگر به تركيه سفر كرديد حتما «بورک» را نيز امتحان كنيد. «بورك» نوعي نان مخصوص است كه پخت آن نيازمند مهارت و حوصله فراوان است. در اين نوع نان از ورقه‌هائي خميري استفاده مي‌شود كه لابلاي آن را با پنير، گوشت يا سبزيجات پرمي‌كنند. اين نوع نان كه البته به عنوان يك غذا به صورت خانگي نيز تهيه مي‌شود معمولا در نوعي رستوران ويژه آن سرو مي‌شود.
در شهرهاي تركيه بخصوص شهرهاي ساحلي خوردن ماهي كبابي را فراموش نكنيد كه از معروفترين انواع ماهي‌هايي كه به صورت كبابي آماده مي‌شوند «هامسي» است.

از ديگر خوراكي‌هاي مطبوعي كه مي‌توانيد در اين كشور امتحان كنيد انواع دسرها همچون فرنييا پودينگ شير، باقلوا و انواع شريني‌هايي است كه پس از غذا سرو مي‌شوند. «ساحلپ» نيز نوشيدني داغ است که از شير و پودر ساحلپ درست شده و روي آن دارچين مي پاشند. اين نوشيدني تقريبا در تمامي رستوران‌ها وجود دارد و علاوه بر طعم خوب براي گلو درد و سرماخوردگي نيز بسيار مفيد است. انواع سوپ يا «شوربا» نيز همراه غذا سرو مي‌شود.

خیابون استقلال یا Istiklal.که خود ترکها می گن ایستقلال جاده سی

یه خیابون معروفه توی استانبول که یک سرش به میدان معروفی می‌رسه به نام میدان تقسیم یا Taksim. خیابون استقلال همیشه شلوغه مخصوصاً آخر هفته. یه خیابون سنگ‌فرشه خوشگله که یه تراموای قرمز قدیمی ازش بالا پایین می‌ره و ده تا پانزده نفر مسافر رو جا به جا می‌کنه و هر بار که رد می‌شه یه صدای زنگ ازش در میاد تا ملت از سر راهش کنار برن. دو طرف این خیابون پر از بوتیک، کافه و غذاخوری هست و توی کوچه پس‌کوچه‌هاش و طبقات فوقانی ساختمون‌های اطرافش هم انواع و اقسام کافه و کافه تریا. کوچه‌های اطراف این خیابون هم تا چشم کار می‌کنه کافه و کافه و کافه. به هر حال خیابون خیلی جالبیه و اگه ساعت ۴ صبح هم هوس کنین برید یه جای شلوغ می‌تونین برین توی این خیابون چون همیشه توش پر از آدمه. میدون تقسیم هم از اون جاهایی هست که دور تا دورش هتل و مراکز تجاری دیگه هست

آشپزهای ترکیه با نمایش یکهزار و ‪ ۲۸‬نوع غذا رکورد جهانی جدیدی دراین زمینه به دست آوردند.

این افراد که متنوع ترین سفره جهان را در قوش آداسی به نمایش گذاشتند ، در کتاب رکوردهای گینس جای گرفتند.
در این سفره، ‪ ۴۰‬نوع سوپ، ‪ ۴۵۰‬نوع غذای گرم، ‪ ۲۰۰‬نوع شیرینی، ‪ ۳۳۸‬نوع سالاد و انواع دیگر غذاها به نمایش درآمد.
این سفره که مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت، از سوی هیات گینس نیز تایید گردید.
آشپزی در ترکیه به طور عمده میراث آشپزی عثمانی همراه با ترکیبی از آشپزی آسیای میانه، خاورمیانه و بالکان است. آشپزی ترکیه نیز بر آشپزی این مناطق ، مناطق همجوار و حتی آشپزی اروپای غربی تاثیرگذار بوده است.
عثمانی ها رسوم آشپزی مناطق تحت سلطه خود در خاورمیانه را با عناصر محلی آسیای میانه درآمیختند و در واقع آشپزی سرشار از سلیقه و فن بوجود آوردند . از همین جهت مناطق مختلف تحط تسلط امپراطوری عثمانی گلچینی از غذاهای دوران عثمانی را در آشپزی امروزی خود دارند.
غذاهای مخصوص و مرسوم در مناطق مختلف ترکیه متفاوت است، در شمال این کشور و حاشیه دریای سیاه، آشپزی بیشتر شامل ماهی و غلات است. درجنوب (آدانا و غازی عینتاب و اورفا) نیز کباب و شیرینیهایی مانند باقلوا و کادایف تولید می شوند که بسیار مشهورند.
ویژگی آشپزی مناطق غربی ترکیه، جایی که درختان زیتون به وفور یافت می شود ، استفاده فراوان از روغن زیتون است. آشپزی مردمان سواحل اژه، مدیترانه و مرمره متاثر از آشپزی مدیترانه است و سرشار از سبزی و ماهی است. مناطق مرکزی آناطولی نیز با شیرینی کشکک، مانتی و گوزلمه در آشپزی معروف هستند.

دهكده ارگانيك در تركيه و جذب توريست

دهكده ماسيانس تك اوغلو روستايي است كه در آن براي توليد محصولات كشاورزي از موا د شيميايي استفاده نمي كنند.
اين دهكده از سال 1989 حدود 90 نوع محصول ارگانيك به آلمان، آمريكا، ژاپن و انگلستان صادر مي كند. در سال گذشته 3030 تن محصول به ارزش 14/7 ميليون دلار صادر كرده است . افراد اين دهكده غالبا از سطح درآمد و رفاه بالايي بخاطر صادرات برخوردارند.
مردم اين دهكده اخيرا طرحي را براي جذب گردشگر و معرفي دهكده خود به عنوان دهكده ارگانيك مطرح كرده اند. رييس اين دهكده ميگويد آينده ما به يه كشاورزي ارگانيك و جذب توريسم بستگي دارد. او مي‌گويد گردشگراني كه به دهكده ما مي‌آيند با روش كار ما آشنا خواهند شد و از آن لذت خواهند برد. آنها نام اين تورها را تورهاي كشاورزي ارگانيك گذاشته اند كه تو.سط اتحاديه اروپا مورد حمايت قرار مي‌گيرد. آنها مي گويند روستاي تكل اوغلو بهترين مكان براي جذب گردشگر كشاورزي است.
آشپزی ترکیه :
آشپزی ترکیه به طور عمده میراث آشپزی عثمانی همراه با ترکیبی از آشپزی آسیای میانه ، خاورمیانه و بالکان است. آشپزی ترکیه نیز بر آشپزی این مناطق و مناطق همجوار و حتی آشپزی اروپای غربی تاثیرگذار بوده است. عثمانی ها رسوم و آشپزی مناطق تحت سلطه خود در خاورمیانه را با عناصر محلی آسیای میانه درآمیختند. و در واقع آشپزی سرشار از سلیقه و فن بوجود آوردند. از همین جهت مناطق مختلف تحط تسلط امپراطوری عثمانی گلچینی از غذاهای دوران عثمانی را در آشپزی امروزی خود دارند. غذاهای مخصوص و مرسوم در منطقه از ترکیه متفاوت است، در آشپزی شمال ترکیه،حاشیه دریای سیاه، بیشتر شامل ماهی و غلات است، جنوب ترکیه (آدانا و غازی انتپ و اورفا)، به دلیل کباب ، مزه و غذاها و شیرینیهایی مانند باقلوا و کادایف که با خمیر درست می شوند مشهور است. ویژگی آشپزی مناطق غربی ترکیه ، جایی که درختان زیتون به وفور یافت می شود، استفاده فراوان از روغن زیتون است.آشپزی مردمان سواحل اژه، مدیترانه و مرمره متاثر از آشپزی مدیترانه ای است و سرشار از سبزی و ماهی می باشد. مناطق مرکزی آناطولی نیز با شیرینی کشکک ،مانتی و گوزلمه در آشپزی معروفند.
غذاهای مخصوص ترکیه :
مانتی
دونر کباب با پیده
باقلوا
نان سیمیت
کباب اسکندر کباب بیتی
کیشکه
کباب همراه با برگ دفنه
کباب خمیردار
پلوی قالبی تو پ
پلوی علی پاش
بوقلمون گردویی
بورک ران مرغ
دلمه مرغ
پیتزای قالبی


موجور غذای ترکیه

مواد لازم :
* تخم مرغ : 2 عدد
* شوید خرد کرده : 4 قاشق غ
* کدو متوسط : 2 عدد
* پنیر سفید : 150 گرم
* روغن : مایع
* نمک و فلفل

طرز تهیه :
کدوها را پوست گرفته و بهمراه پنیر و شوید با آکا خرد کرده و تخم مرغ و نمک و فلفل مخلوط کنین و داخل ماهیتابه چرب بریزین و صاف کنین و روی حرارت بگذارین تا کاملا بپزه . سپس طرف دیگه رو برگردونین تا بپزه و سرخ بشه . بعد تزیین کرده و سرو کنین .
در ضمن می توانید به جای اینکه این غذا را یکجا توی ماهیتابه تهیه کنید ، مثل کتلت یا شامی لقمه ای آن را سرخ کنید .


دسرآلبالو ترکیهمواد لازم :آلبالو 1 کیلو گرم ،شکر 1 لیوان ،نشاسته 1 قاشق غذاخوری ،کره نرم شده 125 گرم ،خاکه قند 2/1 استکانزرده تخم مرغ 1 عدد ،آرد 1 و 2/1 لیوان ،پکینگ پودر 1 بسته ،وانیل 1 بستهمواد مورد نیاز برای کرم :آرد 1 قاشق سوپخوری ،شکر 2 قاشق سوپخوری ،تخم مرغ 1 عدد ،شیر 1 لیوانطرز تهیه:نشاسته ،شکر و آلبالوهای بدون هسته را در داخل قابلمه ریخته و بهم زنید و بجوشانید تا زمانی که قل قل بزند و سپس کمی صبر کنید تا سرد شود کره نرم شده ،خاکه قند و زرده تخم مرغ را علاوه کرده ومخلوط کنید در آخر آرد،پکینگ پودر و وانیل را اضافه کنید خمیر را ورز دهید .کاغذ آلومینیومی را داخل قالب بگذارید و خمیر را روی آن پخش کنید و در درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد فر که از قبل گرم شده است تا زمانیکه خمیر به رنگ صورتی درآید بپزید مواد لازم برای تهیه کرم را در یک قابلمه ریخته و تا زمانیکه غلیظ شود به هم زنید بعد از پخته شدن خمیر آنرا از قالب درآورده در داخل بشقابها گذاشته و روی آنها کرم آماده را بمالید و بر روی کرم آلبالوهای پخته شده را بچینید به مدت نیم ساعت در یخچال نگه داشته سپس سرو کنید .

شیرینی کال بوراباستی

مواد لازم :روغن مایع 2 لیوان ،آرد به مقدار لازم ،وانیل 1 بسته ،آب 1 لیوان،پوست 1عدد لیمو ترش،کربنات مقداری ،آب لیمو ترش مقداری،مغزگردوی خرد شده 2 قاشق غذاخوری ،
مواد لازم برای تهیه شربت :شکر 2 لیوان ،آب 2 لیوانطرز تهیه :آرد،وانیل،پوست رنده شده لیمو،کربنات،آب لیمو ترش،آب و روغن مایع را در یک ظرف گود مخلوط کرده و به صورت یک خمیر درآورید و به تکه هایی به اندازه گردو قسمت کنید و د رکف دستتان آنرا گرد کرده و داخلش ممغز گردوی خرد شده را قرار دهید و در سینی چرب شده فر بچینید و در درجه حرارت 200 درجه سانتیگراد فر که از قبل گرم شده است به مدت 25 دقیقه قرار دهید سپس کناری بگذارید تا سرد شود .شکر و آب را مخلوط کرده و شربتی را تهیه نمایید و بر روی شیرینی سرد شده بریزید و بعد از جذب شدن تمامی شربت می توان آن را سرو کرد

شیرینی خانگی کمال پاشا

مواد لازم :روغن مایع 3 قاشق غذاخوری (کره 40 گرم) ،آرد 2 لیوان ،پنیر بدون نمک 150 گرم ،کربنات 1 قاشق چایخوری ،تخم مرغ 2 عددمواد لازم برای تهیه شربت :آب 2 لیوان ،شکر 2 لیوان ،آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه ::
آرد ،تخم مرغ ،کربنات ،پنیر ،کره را در یک ظرف مخلوط کنید و زمانی که خمیر به نرمی لاله گوش شود آنرا به مدت نیم ساعت کناری بگذارید سپس در یک سینی یک کاغذ آلومینیومی چرب گذاشته و خمیر ها را به بزرگی یک گیلاس قسمت کرده بر روی این کاغذ چرب بچینید و در درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد فر به مدت 25-20 دقیقه بپزید و در این مدت شکر را همراه با آب جوشانده و آب لیمو ترش را اضافه کرده به مدت 5 دقیقه حرارت داده و شربتی را تهیه کنید سپس شیرینی های کمال پاشا را نیز به آن اضافه کرده و 15 دقیقه حرارت دهید و زمانی که شیرینی ها به حالت براق درآمدند آنها از قابلمه خارج کرده و در ظرف سرو کردن قرار دهید همچنین می توانید بر روی آنها خامه ریخته و سرو نمایید.


کباب همراه با برگ دفنهمواد لازم : روغن زیتون 2/1 استکان ،گوشت 500 گرم ،قارچ 250 گرم ،برگ دفنه خشک شده 6 عدد ،کیمیون،نمک ،فلفل،ریحان تازه،سس سویا 1 قاشق غذاخوری ،آب 1 لیوان
طرز تهیه :
گوشت را در یک قابلمه تا زمانی که آب خود را از دست دهد سرخ کنید سپس ریحان ،برگ دفنه ،فلفل ،کیمیون اضافه کرده و بهم زنید قارچ را نیز به گوشت سرخ شده علاوه کنید آب ،سس سویا ،روغن زیتون را اضافه کنید و درب قابلمه را گذاشته و در حرارت متوسط بپزید


کباب خمیردارمواد لازم برای تهیه خمیر:آرد 20 قاشق غذاخوری ، شیر 1 لیوان ،تخم مرغ 3 عدد ،نمکمواد لازم برای سرخ کردن :روغن مایع 2 قاشق غذاخوری ،مواد لازم برای داخل خمیر :روغن مایع 3 قاشق غذاخوری ،آرد 1 قاشق غذاخوری ،گوشت 2 کیلوگرم ،بادام زمینی 2 قاشق غذاخوری پیاز 2 عدد ،سیر ،هویچ 2 عدد ،جعفری مقداری ،آب 1 لیوان ،کیمیون 1/2 قاشق چایخوری ،نمک و فلفلمواد لازم برای روی خمیر :زرده تخم مرغ 1 عدد ،کنجدطرز تهیه :ابتدا مایع داخل خمیر را آماده کنید برای این کار روغن را در یک قابلمه داغ کرده و بادام زمینی را سرخ کنید سپس از روغن جدا کرده و در یک ظرف نگه دارید پیاز و هویچ های خرد شده را در روغن سرخ کنید و گوشت را اضافه کنید بعد از مدتی سیرهای ریز شده و جعفری های خرد شده ،آرد ،بادام ،کیمیون ،نمک و فلفل و آب را علاوه کنید و تا زمانی که گوشتها تمامی آب را به خود جذب کنند بپزید در این زمان خمیر را آماده کنید و برای این کار آرد ،شیر ،تخم مرغ و نمک را مخلوط کرده و خمیری را تهیه کنید این خمیر را به 8 قسمت تقسیم کرده و هر کدام را به بزرگی یک بشقاب باز کنید به طور مختصر با روغن مایع سرخ کنید و در یم بشقاب طوری قرار دهید که کناره های خمیر در خارج از بشقاب قرار گیرد و سپس داخل آنرا با موادی که از قبل آماده کرده اید پر کنید و کناره های آن را به طرف داخل تا کنید و بر عکس کرده در داخل سینی فر قرار دهید و بر روی آن زرده تخم مرغ و کنجد را بمالید و در درجه حرارت متوسط فر تا سرخ شدن آن بپزید و به صورت گرم سرو نمایید.
پلوی قالبی تو پر
مواد لازم :کره 1 قاشق غذاخوری ،برنج 2 لیوان ،روغن مایع 1 قاشق غذاخوری ،آب 3 لیوان ،کشمش 2 قاشق غذاخوری ،بادام 3 قاشق غذاخوری ،فندق 3 قاشق غذاخوری ،مغز گردو 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر :تخم مرغ 1 عدد ،آب 2/1 لیوان ،نمک ،دارچین ،آرد به مقدار لازممواد لازم برای باز کردن خمیر :کره و آردطرز تهیه :برنج را شسته و با کره سرخ کنید سپس نمک ،دارچین و آب را اضافه کرده و تا زمانی که آبش را بکشد در شعله متوسط بپزید و در یک ظرف دیگر بادام ،گردو و فندق را در روغن مایع مختصر سرخ کنید و آنها را به پلو اضافه کرده 10 دقیقه تا دم کشیدن آن صبر کنید و همزمان با آن خمیر را آماده کنید ابتدا آب و تخم مرغ را هم زده و نمک و آرد به مقدار لازم را اضافه کنید و تا زمانی که به نرمی لاله گوش شود ورز دهید سپس خمیر را روی سطحی که با آرد پوشیده شده به صورت نازک باز کنید یک سینی فر را چرب کرده و آرد بپاشید و مخلوط گردو و فندق و بادام را روی آن بچینید و پلوی آماده را بر روی آنها اضافه کنید و کناره های خمیر را بر روی پلو تا کنید و روی خمیررا با کاغذ آلومینیومی بپوشانید و در درجه حرارت 220 درجه سانتیگراد فر که از قبل گرم شده است در قسمت پایین فر قرار دهید و به صورت برعکس در ظرف سرو برگردانید و سرو کنید

پلوی علی پاشا

مواد لازم برای پلو : کره 2 قاشق غذاخوری ،برنج 2 لیوان ،آبِ گوشت 2 لیوان ، نمک 2 قاشق مرباخوری ، قند 1 حبه
مواد لازم برای کوفته :روغن مایع 2 قاشق غذاخوری ،آرد 1 قاشق غذاخوری ،گوشت چرخ کرده 4 قاشق غذاخوری ،پیاز 1 عدد آرد سوخاری مقداری ، کیمیون 1/2 قاشق چایخوری ،فلفل قرمز 1/2 قاشق چایخوری ، زرده تخم مرغ 1 عددمواد لازم برای سس : روغن مایع 1 قاشق غذاخوری ،گوجه فرنگی رنده شده 2 عدد ،سیر رنده شده 2 عدد ،آب 1 فنجان ، نمک مقداری ، قند 1 حبه
طرز تهیه :
ابتدا برنج را با آب گرم و 1 قاشق نمک خیس کرده و بعد از گذشت مقداری زمان آنرا با آب سرد شستشو دهید تا نشاسته خود را از دست دهد .در داخل قابلمه 2 قاشق غذاخوری روغن مایع ،آب گوشت ،نمک ،1 حبه قند را بریزید و زمانی که شروع به جوشیدن کرد برنج را علاوه کنید و در حرارت کم تا زمانی که برنج تمامی آب را به خود جذب کند قرار دهید . برای تهیه کوفته تمامی مواد لازم برای کوفته به جز آرد و روغن مایع را مخلوط کرده و به تکه هایی به اندازه گیلاس جدا کنید و در آرد غوطه ور کنید سپس 2 قاشق روغن مایع را در تاوه ای ریخته و این تکه های غوطه ور در روغن را در آن سرخ کنید . برنج را در یک قالب گرد ریخته و به صورت برعکس در داخل ظرف سرو برگردانید و در وسط پلو کوفته ها را بچینید .برای تهیه سس تمامی مواد لازم برای سس به جز آب را سرخ کرده و در انتها آب را اضافه کنید و بعد از جوشیدن این سس را بر روی کوفته ها بریزید و به صورت گرم سرو نمایید .

بوقلمون چهارمغزدار

مواد لازم :کره 1 قاشق غذاخوری ،روغن ذرت 1 قاشق غذاخوری ،نشاسته ذرت 1 قاشق مرباخوری ،مغز گردو 1 لیوان ،گوشت بوقلمون 500 گرم ،سفیده تخم مرغ 1 عدد ،شکر 1 استکان ،سس سویا 1 قاشق غذاخوری ،گوجه فرنگی 3 عدد ،کاکوتی ،نمک ،فلفلطرز تهیه :مغز گردو را در یک ظرف گود ریخته و تا جایی که در آب غوطه ور شود آب بریزید و 2 ساعت صبر کنید سپس آب آنرا جدا کنید تا خشک شود در یک ظرف دیگر سفیده تخم مرغ ،نشاسته ذرت ،نمک ،فلفل و شکر را مخلوط کرده و گوشت بوقلمون را به مدت 1 ساعت در داخل این مواد نگه دارید کردو را در یک تابه همراه با روغن ذرت و کره سرخ کنید روغن گردو را از ان جدا کرده و در یک بشقاب قرار دهید سپس گوشت بوقلمون همراه با مواد مارینات را داخل تابه بریزید و تا نرم شدن گوشت بوقلمون آنرا سرخ کنید و در نهایت سس سویا ،فلفل و کاکوتی را علاوه کنید بعد از پخته شدن کامل بوقلمون آنرا در ظرفی گذاشته و گردوهاش سرخ شده را به آن به شکل دلخواه اضافه کنید گوجه فرنگی ها را قاچ کرده و در روغن ذرت سرخ کنید گوشت بوقلمون را همراه با گردو و گوجه فرنگی سرخ شده سرو نمایید.

بورک ران مرغ


مواد لازم :کره 1 قاشق غذاخوری،روغن مایع 1 فنجان قهوه،نشاسته 1 قاشق غذاخوری،پنیر پیتزای رنده شده 1 لیوان،کرم 1 قاشق غذاخوری،خمیرآماده(یوفکا)1 عدد ،ران بدون استخوان 4 عدد ،اسفناج 250 گرم ،قارچ 1 لیوان،تخم مرغ 2 عدد ،کنجد 1 قاشق غذاخوری،روغن ذرت 1 لیوان،نمک و فلفل سیاهطرز تهیه:ران مرغ را همراه با نمک و فلفل و کره سرخ کنید وکناری بگذارید تا سرد شود سپس اسفناج را ریز ریز خرد کرده وبا 2 قاشق روغن مایع سرخ کنید قارچ های ریز شده ،پنیر رنده شده ،کرم و نشاسته و نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و بهم زنید یوفکا را 4 قسمت کرده و ران مرغ را در قسمت پهن آن بگذارید در قسمت وسط مرغ از مخلوط اسفناج بگذارید سپس یوفکا را به شکل بورک سیگاری بپیچید .تخم مرغها را با باقیمانده روغن مایع بهم زده ابتدا بورک مرغ را در این مخلوط تخم مرغ و روغن و سپس در آرد اغشته به کنجد غوطه ور کنید و در سینی چرب شده فر بچینید و در درجه حرارت 200 درجه سانتیگراد فر که از قبل گرم شده است بپزید .

دلمه مرغ ترکیه

مواد لازم :کره 1 قاشق غذاخوری،گوشت قفسه سینه 500 گرم(به بزرگی دلخواه)،برنج آش 1 لیوان،ادویه ینی بهار1 قاشق چایخوری،آب 1.5 لیوان ،جعفری 1 دسته ،بادام تفت داده شده و ریز شده 50 گرم ،نمکطرز تهیه:ابتدا پلو را تهیه کنید برای این کار برنج شسته را در یک قابلمه همراه با کره ،نمک ،بادام،ادویه به مدت 2 دقیقه سرخ کنید سپس 1.5 لیوان آب را اضافه کنید درب قابلمه را گذاشته وتا زمانی که آب را به خود جذب کند بپزید بعد از پخته شدن قابلمه را از اجاق برداشته و جعفری ریز شده را بر روی آن اضافه کنید و این پلو را در قسمت مابین دست و میان قفسه سینه پرکرده ودو لبه را به هم نزدیک کنید وبه مدت 8-6 ساعت در بخارپز بپزید وسپس سرو نمایید

پیتزای قالبی ترکیه


مواد لازم برای خمیر :آرد 2/1 کیلو ،خمیر مایه خشک 10 گرم ،شیر ولرم 1 لبوان ،شکر 2 قاشق مرباخوری ،نمک 1 قاشق چایخوری ،تخم مرغ 1 عدد ،کره 4 قاشق غذاخوری ،زرده تخم مرغ 1 عدد
مواد مایع پیتزا:سس گوجه فرنگی 6 قاشق غذاخوری ،سوسیس خرد شده 1 لبوان ،کالباس خرد شده 1 لیوان ،گوجه فرنگی 1 عدد ،فلفل تند 4 عدد ،کاکوتی 1 قاشق مرباخوری ،پنیر پیتزای رنده شده 2.5 لیوان
طرز تهیه:
آرد را داخل کاسه ای ریخته و وسط آنرا بازکرده و خمیر مایه خشک ،شیر،شکر،نمک و تخم مرغ را اضافه کنید و تا زمانیکه خمیر به نرمی لاله گوش شود به آن آرد اضافه کنید و ورز دهید و با پارچه نرمی آنرا بپوشانید و 15 دقیقه صبر کنید سپس آنرا با کمک وردنه به ضخامت انگشت دست باز کنید بر روی خمیر باز شده نصف کره را بمالید و خمیر را به مدت 15 دقیقه در یخچال نگه دارید دوباره آنرا به ضخامت انگشت دست باز کرده و کره بمالید و برای دومین بار در یخچال بگذارید بعد آنرا به تکه هایی به اندازه یک تخم مرغ قسمت کنید و هر تکه را به اندازه یک بشقاب میوه باز کرده و در روی سینی فر بچینید و رویش زرده تخم مرغ بمالید و در درجه حرارت 170 درجه فربه مدت 45 دقیقه بپزید بعد از سرد شدن این خمیرها بر روی آنها سس گوجه فرنگی بمالید سپس سوسیس،کالباس و گوجه فرنگی وفلفل را بر روی خمیر چیده و در نهایت کاکوتی و پنیر پیتزا را رویش پخش کنید و در درجه حرارت 170 فر تا زمان آب شده پنیر پیتزا صبر کنید .به صورت گرم سرو نمایید .

پيتزا ترکیه ﴿لاهماجون ﴾


خمیر:دويست و پنجاه سى سى آب ولرم ،دو قاشق روغن مايع ، چهل گرم خمير ترش تازه يا بيست گرم خمير ترش خشک ،يک قاشق مربا خورى نمک همه مواد را در يک ظرف گود ريخته ،هم ميزنيم تا مخلوط گردد پانصد گرم آرد سفيد را به آن اضافه کنيد و خمير را خوب ورز دهيد ،روى آنرا با دستمالى نمدار بپوشانيد ،حدود نيم ساعت بگذاريد تا خمير ور بيايد
در اين فاصله پانصد گرم گوشت گوساله کم چربى را با دوعدد پياز بزرگ رنده شده يا خيلى ريز خرد شده با دو قاشق غذا خورى روغن مايع در ماهيتابه کمى تف دهيد با يک قاشق رب گوجه فرنگى ، نمک ، فلفل آنرا چاشنى کنيد واز روى حرارت برداريد ،ده عدد گوجه فرنگى را بدُرشتى حبه قند خرد و به گوشت اضافه همه را با هم مخلوط کنيد خمير را دوباره کمى ورز دهيد واز آن دو عدد چانه بگيريد ، هر چانه را به اندازه سينى فر پهن کنيد ،سينى فر را با يک قاشق روغن چرب و نان يا خمير پهن شده را در آن قرار دهيد ونصف گوشت تف داده را روى آن پخش کنيد فر را با ٢۵٠ درجه سانتگراد از قبل گرم نمائيد و سينى لاهماجون را در پنجره وسط قرار داده وبمدت ١۵ دقيقه بپزيد . روى آنرا با جعفرى خرد شده تزئين کنيد توجه: در صورت تمايل ميتوانيد چند حبه سير خرد شده وفلفل تند به آن اضافه کنيد اين پيتزا را با اضافه کردن کمى سالاد يا سبزى و چند قاشق ماست و خيار لوله کنيد و ميل نمائيد عطر بوى غذاها بستگى بنوع ادويه اى دارد که استفاده ميشود ولى زيادى مصرف آن در پختن غذا ها طعم اصلى غذا را ازبين ميبرد.


باقلوای خانگی

مواد لازم :آرد 1 کیلوگرم،تخم مرغ 4 عدد ،آب 1 لیوان ،مغزگردوی آسیاب شده 3 لیوان ،نمک مقداریمواد لازم برای شربت:شکر 1.5 کیلوگرم ،آب 5 لیوان ،آب 1عدد لیموترشطرزتهیه:ابتدا شربت را تهیه می کنیم به این ترتیب که شکر و آب را بجوشانید وزمانیکه می خواهید شربت را از روی اجاق بردارید آب لیمو را اضافه کرده و بگذارید تا سرد شود .در ظرف دیگر آرد،تخم مرغ،آب و نمک را با هم مخلوط کرده و به شکل خمیردرآورید سپس آنرا 12 قسمت کنید وآنها را با کمک وردنه به صورت خمیر خیلی نازک باز کرده و داخل سینی فر چرب شده 6 عدد از این خمیرها را که لابه لایشان کره آب شده مالیده اید روی هم قرار دهید روی لایه بالایی گردوی آسیاب شده بریزید کارهای فوق را در مورد 6 خمیر دیگر نیز انجام دهید و روی آخرین لایه بقیه کره آب شده را بمالید باقلوا را به شکل دلخواه برش داده در درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه بپزید سپس رویش شربت ریخته و پس از آنکه شربت به داخل باقلوا نفوذ کرد آنرا سرو کنید .
.
طرز تهیه یوفکا ترکیه

یوفکا نام نوعی نان لواش بسیار نازک و نرم می باشد که در ترکیه در اغلب شیرینیها و خوردنیهای نانی مورد استفاده قرار می گیرد.تهیه و درست کردن این نان بسیار سخت بوده و استادان یوفکا مغازه های ویژه ای برای این محصول دایر کرده اند که در آنجا تنها به فروش این نان اقدام می کنند. کارخانجات زیادی نیز در امر تولید یوفکای ماشینی فعالیت می کنند ولی به دلیل ذائقه بسیاری از خانمهای ترکیه، یوفکاهای دستی ترجیح داده می شوند. به دلیل سختی تهیه این نوع از نان توصیه می شود که یوفکای آماده را از مغازه ها خریداری نمائید. در برخی از شیرینی فروشیهای بزرگ در ایران نیز این نان به فروش می رسد. می توانید از فروشنده های لوازم شیرینی فروشی محل فروش این نان در شهرتان را پیدا کنید. در اینجا برای دوستانی که مایلند نحوه تهیه یوفکا را بدانند، توضیحاتی در این خصوص داده می شود. در ادامه ترجمه راهنمائیهای یک استاد یوفکا پزی که به مدت 44 سال در این زشته فعالیت داشته می پردازیم. توجه داشته باشید که من (مترجم) به دلیل اینکه اصلا از آشپزی سر رشته ای ندارم، توضیحات خودم را داخل پارنتز آوردم و شما استادان آشپزی خیلی بهتر از من (مترجم) منظور استاد یوفکاپز را خواهید دانست.اگر می خواهید در خانه خود یوفکا درست کنید، می بایستی آرد بسیار عالی و درجه یک که از گندم سفت تهیه شده است را بخرید. حتما توجه داشته باشید که به هیچ وجه از آردهائی معمولی که برای تهیه نان معمولی و لواش استفاده می شوند، برای تهیه یوفکا استفاده نکنید. آرد باید بسیار مرغوب و قابل استفاده در نانهای بسیار نازک باشد (احتمالا آرد شیرینی پزی). 50 گرم نمک را با یک کیلو آرد به هم زده با آب به صورت خمیر درآورید. خمیر می بایستی نه چندان شل و نه سفت باشد. از خمیر تکه های 10 سانتیمتری جدا کنید. اول این تکه ها را آماده کنید. در مرحله بعدی خمیر را در داخل آرد زیاد ورز دهید. لازم نیست که این آرد از نوع آرد مرغوب باشد و بهتر است از آرد معمولی برای این کار استفاده نمائید. از هر تکه خمیر ده سانتیمتری یوفکای 60 سانتیمتری درست می شود، از آنجائیکه احتمالا در خانه ساج (ظرف فلزی گرد که برای درست کردن لواش در روستاها از آن استفاده می شود و زیر آن شعله آتش روشن می کنند) بزرگ ندارید، بهتر است به تناسب ساج خودتان تکه های خمیر را کوچکتر درست کنید. بدون اینکه مایه به خمیر مایه اضافه کنید، آنرا ورز دهید. برای اینکه خمیر شل نشود بهتر است روی سنگ مرمر یا گرانیت این عمل صورت پذیرد چون که مرمر حرارت را حفظ کرده و مانع گرمایش یا سرد شدن خمیر می شود.دقت کنید که موقع ورز دادن خمیر از وسط آن شروع کنید تا خمیرتان کج و نامتناسب نباشد. برای مشاهده نحوه ورز دادن خمیر ویدیویزیر را نگاه کنید. برای اینکه خمیر کامل باز شده و حاشیه آن حجیمتر نباشد نیاز به استادی در امر خمیر کاری می باشد.ساج را روی آتش کم قرار دهید. پس از اینکه خمیرتان را باز کردید آنرا روی ساج قرار دهید و پس از باز کردن خمیر دیگر آنرا روی یوفکای قبلی قرار داده و پشت و رو کنید. در هر مرحله که خمیر باز شده را روی ساج قرار می دهید این عمل را تکرار کنید.دقت کنید که در یوفکا فقط یک طرف یوفکا پخته می شود. پس از اتمام کار یوفکاهای آماده شده کمی سفت و شور خواهد شد که برای از بین بردن این مسائل ظرفی که یوفکا بتواند در آن جا بگیرد را با آب پر کنید. (این بخش را متوجه نشدم ، احتمالا بالای آب گرم که بخار آب آنرا نرمتر کند.) تک تک یوفکاها را در آن قرار دهید به نحوی که تنها یک طرف یوفکا حرارت داده شود. و یوفکای بعدی را روی یوفکای دیگر گذاشته و برگردانید. در انتها با نایلون تمیز آنها را پوشنایده و برای مصارف آشپزی نگهداری کنید.

کاتمر .غذای ترکیهمواد لازم برای خمیر : آرد 2 لیوان ،نمک 2 قاشق چایخوری ،آب 1 لیوانمواد لازم برای داخل خمیر : پسته 200 گرم ،شکر 1 قاشق غذاخوری ،کره 1 قاشق غذاخوری ،خامه 200 گرم ،طرز تهیه :آرد و نمک و آب را مخلوط کرده و به شکل یک خمیر درآورید و به 4 قسمت تقسیم کنید هر قسمت را به کمک یک وردنه باز کنید و به صورت یک ورق نازک درآورید بر روی این کره مالیده و کناره های آنرا به طرف داخل تا کنید سپس مقداری خامه بر روی آن قرار دهید شکر و پسته بر روی آن پخش کنید دوباره کناره های آنرا به طرف داخل تا کنید و در درجه حرارت 200 درجه سانتیگراد فر تا صورتی رنگ شدن آن بپزید بعد از پخته شدن روی آنرا با پسته تزئین کنید و سرو نمایید

یکی دیگز غذاهای ترکیه
مواد لازم برای 2 نفر :
* بادمجان دلمه ای : 500 گرم
* پودر پنیر پارمزان : 150 گرم
* پیاز : یک عدد
* سیر : 2 حبه
* گوشت چرخ کرده : 200 گرم
* پوره گوجه فرنگی : 250 گرم
* رب گوجه فرنگی : یک قاشق سوپخوری
* جعفری خرد شده : 2 قاشق سوپخوری
* شکر : یک دوم قاشق چایخوری
* پودر تخم گشنیز : یک قاشق چایخوری
* پودردارچین : یک دوم قاشق چایخوری
* سس پنیر ; 250 میلی لیتر
* نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
* روغن مایع : به میزان لازم

مواد لازم برای سس پنیر :
* کره : 50 گرم
* آرد گندم : 3 قاشق سوپخوری
* شیر : 2 پیمانه
* پنیر پارمزان : 2 قاشق سوپخوری
* تخم مرغ : یک عدد

طرز تهیه :
ابتدا بادمجان ها را با پوست به صورت حلقه هایی به قطر نیم سانت برش دهید. سپس آنها را نمک بزنید و 30 دقیقه صبر کنید.
بعد بادمجان ها را با آب سرد بشویید و خشک کنید.
کف یک سینی فر را با کمی روغن با برس چرب کنید و بادمجان ها را کف سینی بچینید. سپس روی بادمجان ها را با برس روغن بمالید و سینی فر را 35 دقیقه، در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بادمجان ها سرخ شوند. در این فاصله، یک بار بادمجان ها را زیر و رو کنید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. بعد گوشت را اضافه کنید و آن را در حدی که رنگ آن تغییر کند، تفت دهید. سپس سیر له شده، نمک و ادویه ها شامل فلفل سیاه، تخم گشنیز و دارچین را به مواد داخل تابه بیفزایید. در این مرحله، به ترتیب ابتدا پوره گوجه فرنگی، بعد رب گوجه فرنگی، شکر و جعفری خرد شده و پودر پنیر پارمزان را بریزید. سپس30 دقیقه به مواد زمان دهید تا بپزند تا حدی که آب مواد کشیده شود.
یک ظرف مناسب فر انتخاب کنید. یک لایه بادمجان سرخ شده را در ظرف بچینید، سپس یک لایه از مواد گوشتی روی آن بریزید. بعد یک لایه دیگر بادمجان روی مواد گوشتی بچینید و در آخر، سس پنیر از قبل آماده را روی مواد بدهید. ظرف را 45 دقیقه در طبقه وسط فر، با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.


طرز تهیه سس پنیر :

در ظرفی کره و آرد را 2 دقیقه خوب تفت دهید. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و شیر سرد را کم کم به آن اضافه کنید و مواد را مرتب هم بزنید. دوباره ظرف را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید مواد به غلظت ماست برسد سپس پنیر پارمزان را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. بعد از آنکه مواد کمی ولرم شد، تخم مرغ را بیفزاید و مواد را بدون آنکه دوباره روی حرارت بگذارید، خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس سس پنیر آماده استفاده است

پیش غذاهای ترکیه


پیش غذا ها یا همان ارودو ها که بجای عصرانه وپیش غذا وشام سرد هم میتوان استفاده کرد که در ترکیه ۴۰ نوع مبیاشد که هرکدام برای قصلی خاص ومراشم وغذاهای خاصی استفاده میشودسه نوع مزه وجود :مـــزه شیرین برای صبحانهمـــزه شــــور برای غذاهامـــزه ملس برای دسر ها وغذامزه ها را به سه نوع تقسیم میگردند مزه های خشک ومزه های تــر یا همان شل ومــزههای میانهمــزه ها را بجای سالاد هم میتوان استفاده نمودو از مــزه برای پارتی ومهمانی عصرانه و پیک نیک هم میتوان استفاده نمودمــزه ها باید از بهترین وتازه ترین مواد وبا کم زیاد کردن مواد مزه دلخواه را بدست آوردمـــزه بر مبنای مواد درون آن نام گذاری میشوندمـــزه شور ومیانهبرگ چغندر حیدری Roka biberli haydariمواد : ماست آب چکیده 2 ک برگ چغندر ابسته فلفل 2 ع روغن زیتون 3 ق سیر 2 حبه نمک کمیطرز تهیه : برگ چغندر پاک وشسته وبا سیر وفلفل و روغن زیتون ونمک را در میکــسر ریخته وسپس ماست را اضافه کرده ودر دیس ریخته وبا جعفری و یا برگ چغندر تزئین مینماییم


مــزه شیرین توپهای خرما hurma TOPLARI

مواد : 250 گ خرما عرب (دشستان ) 4 ق غ آب پرتقال تازه عسل 1 ق س پودر گردو 2 ق غ دارچین 1 ق م گردوی ریز خرد شدهطرز تهیه : خرما را شسته وهسته وپوست گرفته وکمی خشک کرده تا آب نداشته باشد سپس تمام موادرا در میکــسر ریخته تا مخلوط شود سپس این موادرا بصورت گلوله های کوچک در آورده ودر پودر نارگیل و یا کردو غلتانده ودر دیس می چینیمدلمه خرما Hurma dolmasıiمواد : خرما 20 ع 1 گردو اس ق کشمش 1 اس ق قیسی 1 اس ق ارده 1 ق س شیره خرما یا انگور 1 ق سزنجفیل 1 ق چ دارچین 1 ق چ نارگیل 1ق س 20 ع گردو نیمهطرز تهیه : خرما را شسته خشک میکنیم سپس تمام مواد را میکــسر نموده ودرون خرما را با این مواد پر کرده و برای تزئین از گردو وروی آن را پودر نارگیل ریخته ودر دیس می چینیمخرماارده Hurma tahinمواد: خرما 250 گ انگور سیاه بی هسته 1 اس گردوریز 1 اس 3 و4 ع میحک شیره ارده 2 ق س دارچین 1 ق م پودر نارگیل و گردو پسته وبادام از هر کدام 1 ق س تزئینطرز تهیه : خرما وانگور را شسته وهسته وپوست گرفته و با تمام مواد میکــسر نموده و سچس یا درون قالب ریخته و روی انرا با پودر نارگیل ویا گردو ویا بادام تزئین مینماییمویا اینکه بصورت گلوله های به اتدازه گردو درست کرده ودر پودر های تزئین می غلتانیمتارماغذای ترکیهانواع مختلف و برای هر نوع غذا تارمای مخصوص وحتی تارمای دسر نیز وجودارد که بزودی خواهم گفت که مــزه بسیار خوبی دارند ودر صبحانه استفاده میشودمواد: گردو 1 ل ارده 1اس سیر 2 حبه آبلیموی تازه 1 ق غ فلفل قزمز 1ق چ جعفری شسته ابسته نمک کمیطرز تهیه : مواد موادرا با هم در میکــسر ریخته و وی انرا با روغن زیتون وجعفری یزئین مینماییممـــزه ملس تارمای خاویار tarama balik YumurtaSI
مواد : 100 گ خاویار نان جو 2 عدد شیر 1 اس ق روغن زیتون 1 اس ق فلفل قرمز 2 ق چ آبلیمو تازه 1الی2 ق س نمک کمی رب زیتون سیاه ویا با زیتون سیاه تزئین میکنیم
طرز تهیه : خاویار را از پوسته اش جدا کرده واگر کنسرو استفاده میکنید همانطور در ظرف میکــسر ریخته وقاشق قاشق آبلیمو وروغن زیتون میریزیم تا بصورت سس شودسپس در یک کاسه نانها را با شیر خیس کرده و سیس با سس خاویار مخلوط کرده ودر ظرف کشیده وروی انرا با با زیتون سیاه ورب زیتون سیاه تزئین نمایید


کیشکه غذای سنتی ترکیه

مواد لازم :کره 2 قاشق غذاخوری،بلغور 1 لیوان،گوشت قیمه ای 200 گرم،آب 8 لیوان ،فلفل تند 1 عدد ،گوجه فرنگی 1 عدد ،سیر1 عدد ،نمک،فلفل سیاهطرز تهیه :بلغور را از یک روز قبل در آب خیس کنید و با گوشت بپزید سپس گوشت را از آن جدا کنید و در یک قابلمه همراه با فلفل سبز ،گوجه فرنگی خرد شده ،سیر،نمک و فلفل سیاه سرخ کنید د ربشقاب سرو قرار دهید در قابلمه ای که گوشت را در آن پخته اید بلغور و کره راسرخ کنید ودر بشقاب سرو طوری قرار دهید که گوشتها در وسط و در اطراف آن بلغور را قرار دهید و به طور گرم سرو نمایید--------------------------------------------------------------------------------



نکاتی در مورد سفر به ترکیه :


ورزش مورده علاقه و قدیمی این کشور نوعی کشتی با روغن است.مردم این کشور به پیک نیک علاقه زیادی دارند. عصرها در هر گوشه ای که بتوانند بساط منقل و کباب را برپا می کنند. بعد از اتمام پیک نیک زباله ها را در همان محل رها کرده و می روند. زباله ها را در هر کجای این کشور می توان مشاهده کرد، حتی در کنار ساحل، پارکها، جاده ها و رودخانه ها.سوغات معروف این کشور یک نوع قهوه ( ترک) و باقلوا است.ساعت این کشور با کشور عزیزمان اختلاف دارد. زمان ورود توجه به تنظیم ساعت محلی داشته باشید.بسیاری از ترکها درکشورهای آلمان، هلند، بلژیک و اتریش کار می کنند و در تابستانها به کشور خودشان برای تعطیلات باز میگردند. رفت وآمد آنها را در فصل تابستان با اتومبیلهای گران قیمت می توان به وضوح دید. آرزوی هر ترکی است که به اروپا برود و کار کند تا اتومبیلی شیکی بخرد و برای تعطیلات به کشورش بازگردد. دولت کنونی این کشور بسیار تلاش می کند تا وارد اتحادیه اروپا شود. اما اروپائیان هنوز پاسخ روشنی به این درخواست آنها ندادند و هرروز خواسته جدیدی مطرح می کنند.جاده ها و خیابانهای این کشور بسیار نا مناست و بد است. تابلوهای راهنمایی و علائم هشداردهنده به اندازه کافی وجود ندارد و در بعضی از نقاط نامشخص و گیج کننده است. اتوبان آنکارا به استانبول و تا ادرنه پولی است. همچنین برای عبور از پل معروف بقاز که قاره اروپا را به آسیا متصل می کند نیز باید پول پرداخت کنید.دراین کشور مردم به علائم رانندگی هیچ توجهی ندارند. حتی از چراغ قرمز هم عبور می کنند و هرجا بخواهند می ایستند و با هر سرعتی که بخواهند حرکت می کنند. پلیس نیز به این گونه بی قانونیها توجه ندارد.در شهرهای بزرگ پارکینگ دولتی ارزانتر از پارکینگهای خصوصی است. توی ماشین اشیای گرانبهایی در دید قرار ندهید، حتی در پارکینگها.استانبول یکی از بندرهای معروف دنیاست که داستانهای بسیاری دارد. آب دریای این بندر برای شنا مناسب نیست. بخاطر ورود فاضلاب، زباله ها و کشتی ها بسیار آلوده و دارای باکتری است. همچنین هوای شهر استانبول در زمستهاها بخاطر استفاده از ذغال سنگ بسیار نا مناسب برای استشمام است.. در آمد این کشور از راه توریست است. در سال 2006 بر خلاف سالهای گذشته توریست زیادی به این کشور سفر نکرد. عمده علت آن نا امنی، بمب گذاری در بعضی از شهرها و همچنین پیدا شدن یک نوع باکتری است.
مردم این کشور به چای علاقه زیادی دارند و آن را با شکر می نوشند. همچنین غذاهای چرب، پر نمک و شیرینیجات را دوست دارند. مردم این کشور شبانه روز در حال خوردن هستند. در شهرهای بزرگ مغازه های مواد غذایی و رستورانها تا صبح بازند و همیشه برای خورن در دست رسند. همچنین عادت به شکستن تخمه در همه جا دارند.
غذای های معروف این کشور دونر کباب، دلمه و بورک است. پیتزای معروف این کشور لامعجون نام دارد. البته غذاهای سایر کشورها نیز در این کشور یافت می شود. برای خوشمزه کردن غذا ها از چربی و روغن بسیار استفاده می کنند. اگر به سلامتی خود توجه دارید باید از خوردن آنها پرهیز کنید.در ضمن به نظافت رستورانها و آشپزخانه ها توجه کافی نمی شود... بخاطر اینکه بعد از توالت از مواد ضد عفونی کننده استفاده نمی کنند.حکومت این کشور جمهوری است.
کمپ زدن در هر جایی آزاد است.
مردم شهرهای کوچک بسیار مهربان و مهمان نواز هستند اما در شهرهای بزرگ باید بیشتر مواظب بود. شهر استانبول و اطراف آن بیش از 15 میلیون جمعیت دارد. اگر قصد پرواز از این شهر را دارید، بهتر است چند ساعت زودتر به فرودگاه بروید تا از پرواز عقب نمانید.هر چیزی که می خرید به تاریخ مصرف آن توجه کنید، چون این مطلب در هیچ فروشگاهی رعایت نمی شود.جاهای دیدنی و تاریخی این کشور بسیار است. شهرهای استانبول و آنکارا بناها و موزه های جالبی دارد. بازار سرپوشیده استانبول برای هر توریستی جالب است.
حمام ترکها که بسیار گرم است در زمستان برای توریستها مکانی جالب است. بخصوص که با کیسه، صابون و مشت ومال همراه باشد.
ادارات تا ساعت 6 بعد ازظهر بازند. یکشنبه ها ادارات تعطیل است.در همه جای این کشور براحتی تاکسی در دست رس است اما باید قبل از سوار شدن کرایه را طی کنید چون ممکن است بعدآ دچار مشکل شوید. اتوبوس و ترن در این کشور داستانی دیگر دارد.شهرهای بزرگ بسیار شلوغ و بی نظم و پیچیده است.آبهای آشامیدنی این کشور نامناسب است ( بخصوص آب استانبول). بهتر است از آبهای مدنی و مینرال استفاده کنید.برای ماهیگیری در دریا احتیاج به جواز نیست. اما بعضی از رودخانه ها که جزء محدوده پارکهای ملی هستند باید جواز تهیه شود.آب دریای سواحل آنتالیا، آنالیا و کوشادسی بسیار گرم و مناسب برای شنا و غواصی است.بهتر است در این کشور ماشین کرایه نکنید چون همیشه با مشکل در پایان کار روبرو خواهید شد.بنزین و دیزل در این کشور بسیار گران و نا مرغوب است. پمپ بنزینها به صورت عادلانه سوخت به مشتریان نمی دهند. یادتان باشد اگر با اتومبیل سفر می کنید هرجا بنزین می زنید این حق را دارید که ماشین شما را بشویند و برایتان چای و قهوه مجانی بیاورند ( اینگونه کمی جبران سوخت گران و نامرغوب خواهد شد).زمان تعویض پول به لیر ترک توجه کافی به نرخ تعویض داشته باشید. دولار و یرو را در همه جا می توانید خرج کنید.در مرزها باید به پلیسها و رفتارهای گوناگونشان که تلاش میکنند تا از مسافرین به نوعی رشوه و یا به قول خودشان هدیه ای دریافت کنند باشید. سعی کنید به پلیسها رشوه ندهید. ابتدا آنها از شما ایراد های عجیب و غریب میگیرند. بهتر است شما خونسرد و بدون عکس العمل باشید و وانمود کنید که منظور او را نمی فهمید.
نقطه ضعف پلیس ترکیه زبان انگلیسی است. اگر حتی زبان ترکی می دانید سعی کنید در زمان ورود و خروج مرزها به انگلیسی با پلیس صحبت کنید. اینگونه سریع از موضوع رشوه میگذرند.
اگر در رستورانی در حال غذا خوردن هستید، گارسنی بالا سر شما ایستاد عصبانی نشوید. این نشانه احترام به شماست. همچنین آنها عادت دارند تا غذای شما تمام نشده بشقاب و یا لیوان خالی را از جلوی شما بردارند.اگر کسی شما را جلوی مغازه و یا رستوران صدا می زند و سعی می کند شما را به داخل بکشند، از این کار آنها عصبانی نشوید و با لبخند از کنار آنها بگذرید. اسرار و سماجت آنها بسیاری از توریستها را عصبی می کند. زمان وارد به هر مغازه و یا رستوران فورآ از شما این سوال را می کنند که مملکت شما کجاست ؟ اگر مایل به جواب دادن نیستید با طرح یک سوال می توانید از جواب دادن تفره بروید.اگر در این کشور تصادف رانندگی کردید و یا مشکلی پیش آمد که حق باشماست به این نکته توجه داشته باشید که از صحنه تصادف بخوبی عکس بگیرید. اگر شاهدی وجود داشت نام، شماره تلفن و آدرس وی را یادداشت کنید. هیچ برگه ای را امضا نکنید مگر از متن آن بخوبی آگاهی یابید. در ضمن به این نکته توجه داشته باشد که در این کشور می توان با پرداخت مبلغی جای مجرم را عوض کرد. مواظب این گونه مشکلات باشید.چنانچه اتومبیل تان در حین سفر در این کشور خراب شد آنرا به تعمیرگاه مجاز ببرید و اتومبیل تان را به دست هر میکانیکی ندهید. بعد از پایان کار آنرا کنترول کنید. فاکتور آنرا دریافت دارید تا در صورت بروز مشکلی دوباره بتوانید خسارت آنرا دریافت نمائید.





منبع :http://www.farhood.ir/
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا