سردخانه چگونه طراحی میشود؟

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
2.تعیین ابعاد وپلان مورد نظر
در مورد اینکه سردخانه شامل چه قسمت هایی میشه در پستای قبلی توضیح دادم
واینکه نقشه سردخانه چه جوری طراحی میشه بستگی داره به اینکه مساحت زمینتون چقدره وسلیقه خودتون برای طراحی پلان.
همچنین تعداد سالن ها رو بسته به اینکه چند نوع محصول (میوه وگوشت)قراره توی این سردخانه نگه داری بشه تعیین میکنن
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
3.تعیین سالن های بالای صفر و زیر صفر

سردخانه هاي بالاي صفردرجه: از اين نوع سردخانه ها براي موادغذايي مانند كنسرو گوشت ، شير ، خامه، ماست، سالادهاي آماده ، گوشت كاملا پخته ، كره ، مارگارين ، پنير ، ميوه و سبزيهاي تازه مي توان استفاده كرد

سردخانه هاي زير صفردرجه : از اين نوع سردخانه ها براي نگهداري مواد غذايي مانند : ماهي تازه ، انواع گوشت ، سوسيس ، گوشت چرخكرده و ماهي دودي مي توان استفاده كرد
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
خلاصه اینکه برای نگهداری هر محصولی باید از یک سری شرایط نگهداریش مطلع باشیم که بتونیم یه سردخانه باحال داشته باشیم:biggrin:
اینکه دمای نگهداری هر محصولی توی چه رنجی قرار میگیره
رطوبت نسبی هر محصولی حدودا چنده
و اینکه مدت زمان نگهداری هر محصول حداکثر چقد میتونه باشه
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
فصل 10کتاب اصول تبرید مهندس حاج سقطی جداول 8-9و10مشخصات و ویژگی های میوه , سبزی و گوشت رو جمع آوری کرده
 

hassan2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
دسته بندی سردخانه ها
سیکل های سرماساژ، به طور کلی به چهار دسته اصلی تقسیم می شوند و در یک نگرش کلی به محدوده وسیعی از دستگاههایی که توانایی ایجاد فضای سرد مناسب جهت نگهداری کالاهای مختلف به ویژه مواد غذائی را دارا باشند. یخچال یاسردخانه اطلاق می گردد که این محدوده ها بهقرار زیر می باشند:
-1 یخچال فریزر خانگی
-2 یخچال فریزرهای ویترینی مخصوص فروشگاه ها
-3 سردخانه های تجاری قابل کاربرد در فروشگاه های بزرگ و رستورانها
-4 سردخانه های صنعتی د رحجم های بزرگ برای فریزر کردن و نگهداری مواد
مهمترین شاخصی که باعث جدائی مجموعه های فوق می شود، ظرفیت و مصرف انرژی این دستگاه ها می باشد. دسته اول و دوم از لحاظ ظرفیت و میزان مصرف انرژی تقریبا یکسانند. مصرف انرژی این دستگاه ها زیر یک کیلووات بوده و تفاوت عمده آنان در شکل ظاهریشان می باشد و این نوع محصولات عموما به صورت پکیج از کارخانه خارج می گردند. ولی سردخانه های گروه 3 و 4 از لحاظ کمپرسور، کندانسور، تبخیر کننده و شیر انبساط با دو گروه اول اختلاف دارد.
یخچالهای ویترینی عموما دارای ابعاد شناخته شده و استاندارد هستند. گروه 3 و 4 هیچگونه استاندارد و ابعاد ندارند و بسته به نوع کاربرد، طراحی و ساخته می شوند. این سردخانه ها با حجم های چند متر کمعب تا چندین هزار متر مکعب ساخته می شوند. تفاوت عمده گروه 3 و 4 در مصرف انرژی آنها می باشد. گروه سوم مصرف انرژی در حدود 5 تا 10 کیلووات و گروه چهارم مصرف انرژی بیش از این مقدار را دارا هستند.
 
آخرین ویرایش:

hassan2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
مصرف کننده های عمده انرژی در سردخانه ها
مصرف کننده های انرژی در سردخانه ها سه دسته هستند که به قرار زیر می باشند:
الف – کمپرسور
ب – اجزای اصلی دیگر از قبیل فن ها و پمپ های کندانسور، فن ها و پمپ های تبخیر کننده و
پمپ های سیال ثانویه
ج – اجزای فرعی از قبیل لامپها و برفک زداها

 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
مصرف کننده های عمده انرژی در سردخانه ها
مصرف کننده های انرژی در سردخانه ها سه دسته هستند که به قرار زیر می باشند:
الف – کمپرسور
ب – اجزای اصلی دیگر از قبیل فن ها و پمپ های کندانسور، فن ها و پمپ های تبخیر کننده و
پمپ های سیال ثانویه
ج – اجزای فرعی از قبیل لامپها و برفک زداها

آقای مهندس ممنون به خاطر همکاری
یه سوال :میشه راجع به قدم شماره 4هرچی که بلدین لطف کنین؟
 

hassan2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
بررسی اثرات شرایط اقلیمی بر مصرف انرژی سردخانه ها
در میزان مصرف انرژی سردخانه ها عوامل متعددی وجود دارند که از جمله میتوان به شرایط اقلیمی منطقه اشاره نمود. با توجه به تنوع زیاد آب و هوایی در ایران بهینه سازی سیستم، بسیار موثر در کاهش هزینه ها خواهد بود. استاندارد 1899 تدوین شده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران جزئیات مربوط به ساختمان و تجهیزات قابل مصرف در سردخانه ها اشاره نموده است که ویژگی های عایق های حرارتی از آنجمله می باشد. خصوصیات عایق های حرارتی به قرار زیر می باشد:

-1 ضخامت عایق باید به گونه ای باشد که تبادل حرارت در سطوح مختلف حداکثر 11/5- 9 وات بر متر مربع باشد.
-2 نداشتن بو
-3 غیر قابل تجزیه در شرایط سردخانه
-4 نم گیر نبودن، زیرا بر اثر جذب آب مقاومت حرارتی کم می شود.
-5 مکان رشد میکروارگانیزم ها نباشد و لانه رشد جانوران و حشرات موزی نباشد.
-6 به آسانی شعله ور نشود.
-7 در برابر بارها وارده مقاوم باشد.
-8 خاصیت عایق بودن خود را به مرور زمان از دست ندهد.
 
آخرین ویرایش:

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
خواهش می کنم
منظورتون رو متوجه نمیشم؟؟؟؟؟

سلام
ببینید توی پستای قبلی چند تا مرحله رو برای پیشروی این پروژه نوشتم
مرحله 4ش زیاد نمیتونم توضیح بدم
یعنی خیلی برام ملموس نیست
قدم 4اینه:تعیین نوع سردخانه(آمونیاکی یا فریونی و تراکمی یا جذبی)
ممنون
 

hassan2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
معرفی نرم افزار
همانطور که عنوان شد در سردخانه ها عوامل زیادی بر میزان بار برودتی آن تاثیر دارند که تحلیل قابل انجام می باشد. Hextran و proll کلیه عوامل فوق به کمک نرم افزارهای کلیه سیستمهای سردخانه شامل کمپرسور، Modeling دو نرم افزار فوق قدرت شبیه سازی و کندانسور، تبخیرکننده، خطوط انتقال سیال، پمپها و فنها را دارا می باشد.
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
معرفی نرم افزار
همانطور که عنوان شد در سردخانه ها عوامل زیادی بر میزان بار برودتی آن تاثیر دارند که تحلیل قابل انجام می باشد. Hextran و proll کلیه عوامل فوق به کمک نرم افزارهای کلیه سیستمهای سردخانه شامل کمپرسور، Modeling دو نرم افزار فوق قدرت شبیه سازی و کندانسور، تبخیرکننده، خطوط انتقال سیال، پمپها و فنها را دارا می باشد.
استفاده از این نرم افزار احتیاج به کار زیاد میخواد؟میخوام بدونم من که تا حالا کار نکردم چقد وقت میبره یاد بگیرم باهاش کار کنم؟
 

hassan2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
استفاده از این نرم افزار احتیاج به کار زیاد میخواد؟میخوام بدونم من که تا حالا کار نکردم چقد وقت میبره یاد بگیرم باهاش کار کنم؟

والله منم کار نکردم
اطلاعی ندارم
شرمنده
فقط نرم افزارها رو میشناسم ولی همشونو کار نکردم
 

hassan2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
تشریح فریون ها



فریون 12 (R-12)
فریون 12 (CCL2F2) شاید پراستفاده ترین مبرد مورد استفاده در حاضر باشد. این مبرد کاملا بی خطر، غیر سمی، غیر قابل اشتعال و انفجار می باشد که بسیار پایدار است و حتی در شرایط خیلی بد تجزیه نمی شود. این مبرد در صورت تماس مستقیم با شعله یا المنت الکتریکی به محصولات خیلی سمی تجزیه می شوند. فریون 12 در شرایط اتمسفریک در فشارهای متوسط تقطیر می شود و در دمایºC -28.9درجه سلسیوس به جوش می آید و این خاصیت آن را برای استفاده در تاسیسات تبرید بزرگ و متوسط و با دمای پایین با هر سه نوع کمپرسور مناسب می سازد.هنگامی که از این مبرد با کمپرسورهای گریز از مرکز چند طبقه استفاده می شود می توان از آن برای سرد کردن آب نمک تا دماهای -80 ºc استفاده نمود. قابلیت امتزاج (اختلاط یک‌دست دو سیال با هر نسبت دلخواه) فریون 12 با روغن در تمام شرایط کاری، نه تنها مساله برگشت روغن را تسهیل می کند بلکه با عمل حلالیت خود با عاری نگه داشتن نسبی سطوح لوله های اواپراتور و کندانسور از فیلم روغن که موجب کاهش ظرفیت انتقال حرارت آن ها می شود، راندمان و ظرفیت سیستم را افزایش می دهد. هر چند اثر تبرید واحد جرم فریون 12 در مقایسه با سایر مبردهای متداول کم است ولی این مورد نمی تواند یک عیب به شمار آید زیرا زیاد بودن جرم مبرد در سیستم های کوچک از این نظر که کنترل دقیق میزان مایع را ممکن می سازد یک مزیت به حساب می آید. در سیستم های بزرگتر عیب پایین بودن حرارت نهان، تا اندازه های با دانسیته زیاد بخار جبران می شود و بنابراین جابه جایی لازم کمپرسور به ازای واحد تبرید، خیلی بیشتر از جابه جایی کمپرسور با سایر مبردهای متداول نخواهد بود. در صورت استفاده از فریون 12 توان لازم به ازای واحد ظرفیت تبرید با توان لازم به وسیله سایر مبردهای متداول تقریبا برابری می نماید. برای تشخیص نشتی این مبرد باید از مشعل هالیدی استفاده نمود.
فریون 13 (R-13)فریون 13 (CCLF3) برای کاربردهای با دمای خیلی پایین تهیه شده و معمولا در طبقه پایین سیستم های تراکمی چند مرحله ای مورد استفاده قرار می گیرد. نقطه جوش فریون 13 در فشار اتمسفریک -81.4 ºC است و در صورت استفاده از آن امکان دسترسی به دماهای پایین اواپراتور تا -100 درجه سلسیوس وجود دارد. دمای بحرانی این مبرد 28.9 C می باشد. چون با این مبرد فشار تقطیر و حجم جابه جایی لازم برای کمپرسور متوسط هستند استفاده از هر سه نوع کمپرسور با مبرد 13 مناسب است. فریون 13 مبردی بی خطر و غیرقابل امتزاج با روغن می باشد و برای تشخیص نشتی از مشعل هالیدی استفاده می شود.
فریون 22 (R-22)فریون 22 (CHCLF2) دارای نقطه جوشی برابر با -40.8 ºc در فشار اتمسفریک می باشد و در اصل به عنوان مبرد دما پایین تهیه شده است و به طور وسیعی در فریزرهای خانگی و سیستم های تجاری و صنعتی با دمای پایین تا دمای اواپراتور -87 ºc مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده عمده این نوع مبرد امروزه در دستگاه های تهویه مطبوع می باشد که در آن ها به دلیل محدودیت فضا استفاده از کمپرسورهای با جا به جایی کم، مزیت به شمار می آید. فشار کار و دمای آدیاباتیک تخلیه فریون 22 بیشتر از فریون 12 می باشد ولی توان لازم آن تقریبا با فریون 12 برابر است.در کاربردهای دما پایین که نسبت های تراکم احتمالا بالا هستند برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد کمپرسور، توصیه می شود سیلندر و سرسیلندر کمپرسور با آب خنک شود. در صورتی که در سیستم های فریون 22 از کندانسورهای هوایی استفاده شده باشد باید اندازه شان بزرگ باشد. گرچه این مبرد در دماهای تقطیر با روغن مخلوط می گردد اغلب در اواپراتور از آن جدا می شود. دمای جدا شدن مبرد از روغن به طور قابل ملاحظه ای به نوع و میزان روغن مخلوط شده با آن بستگی دارد. ولی در صورتی که طراحی لوله مکش صحیح و مناسب باشد و از اواپراتور مارپیچی که به طور صحیح طراحی شده است استفاده گردد، مشکلی از نظر برگشت روغن از اواپراتور وجود نخواهد داشت.مزیت اصلی فریون 22 بر فریون 12 جابه جایی کم کمپرسور می باشد که تقریبا 60% فریون 12 است. بنابراین به ازای حجم جابه جایی معین کمپرسور، ظرفیت سرمایی سیستم فریون 22 تقریبا 60% بیشتر از سیستم فریون 12 بوده و قطر لوله مبرد آن معمولا کمتر از سیستم فریون 12 خواهد بود.توانایی مبرد 22 برای جذب رطوبت به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از فریون 12 می باشد بنابراین در آن ها مشکل یخ زدگی کنترل کننده ماده مبرد کمتر خواهد بود. تشخیص نشتی در این ماده نیز با مشعل هالیدی امکان پذیر است.
فریون 113 (R-113)
فریون 113 در فشار اتمسفریک در دمای 47.5 ºc می جوشد فشار کاری این مبرد در شرایط استاندارد به ترتیب 0.068 bar و 0.54 bar می باشد. گرچه جابه جایی کمپرسور به ازای واحد ظرفیت تبرید در این مبردها قدری بیشتر است ولی توان لازم آن به ازای واحد ظرفیت سایر مبردها برابری می کند. در این مبردها به علت پایین بودن فشار کاری و حجم جابه جایی زیاد استفاده از کمپرسورهای گریز از مرکز الزامی می باشد. گرچه این مبرد عمدتا در سیستم های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد از آن در فرایند سرد کردن آب و آب نمک تا دمای -18 ºc نیز استفاده می کنند. فریون 113مبردی بی خطر است و برای تشخیص نشتی آن باید از مشعل های هالیدی استفاده نمود.
فریون 114 (R-114)نقطه جوش فریون 114 (CCL2CCLF2) در فشار اتمسفریک 3.6 ºc می باشد. فشار تبخیر و تقطیر این مبرد در شرایط استاندارد به ترتیب 0.46 bar و 2.5 bar است. حجم جابه جایی کمپرسور نسبتا کم و توان لازم کمپرسور با سایر مبردها قابل قیاس می باشد.فریون 114 در تاسیسات تهویه مطبوع بزرگ تجاری و صنعتی و سرد کردن آب برای فرایندهای صنعتی تا دما -57 ºc به کار می رود. از این مبرد در یخچال های خانگی و سردکن های کوچک آب به همراه کمپرسورهای تیغه ای دوار استفاده می شود. این مبرد نیز همچون فریون 22 در شرایط به وجود آمده در قسمت کندانسور سیستم، با روغن مخلوط می گردد ولی در اواپراتور از آن جدا می شود. به هر حال به دلیل تجهیزاتی که با ایمن مبرد به کار می روند معمولا برگشت روغن مساله ساز نیست. این ماده، مبردی بی خطر است و نشت آن با مشعل هالیدی تشخیص داده می شود.
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
4.تعیین مصالح وجنس دیوارها

ديوار سردخانه از قسمت بيرون سردخانه به طرف داخل از بخش هاى زير تشکيل مى گردد

۱-لايه سيمانى: درصورتى که به علت مسطح نبودن ديوار بدان نياز باشد.
۲- عايق رطوبتى: قيرگونى، ايزوگام و مواد پلاستيکى
-۳ عايق گرمايی: عايق گرمايی در دو لايه بر روى ديوار چنان چسبانده مى شود که درزها
روى هم نباشند.
-۴ روکش سطح داخلی: که ممکن است از صفحات گالوانيزه، ورق هاى آلومينيومى، فولاد
ضدّ زنگ و غيره باشد.


 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
مقطع عرضي ديوار سردخانه از قسمت بيرون سردخانه بطرف داخل از بخشهاي زير تشكيل مي‏گردد :
اندود سيماني ـ در صورتيكه بعلت مسطح نبودن ديوار بدان نياز باشد .
عايق رطوبتي ـ ( قيرگوني ـ گوني قيراندود ـ نوعي كاغذ بيتومن يا مواد پلاستيكي ) عايق رطوبتي بكار رفته بايد انعطاف‏پذير باشد تا در برابر نشست‏هاي جزئي ساختمان مقاومت كند .
عايق حرارتي ـ عايق حرارتي در دو لايه و يا بيشتر بر روي ديوار چنان چسبيده مي‏شود كه درزها رويهم نباشد . چنانچه عايق حرارتي از نوع پاشيدني و يا تزريقي بطور يكپارچه باشد در اينصورت در يك لايه بر روي ديوار قرار مي‏گيرد .
جدار نهائي و تمام شده ممكنست از نوع رابثيزو اندود سيماني و يا صفحات گالوانيزه و ورقهاي آلومينيمي و فولاد ضد زنگ و غيره باشد , در شكل شماره 2 مقطع عرضي ديوار سردخانه كه در آن شرايط ساخت بالا رعايت شده است نشان داده مي‏شود .
يادآوري: در مواردي كه عايق حرارتي بكار رفته از نوع پاشيدني باشد و شرايط بهداشتي و نگهداري سردخانه ايجاب نمايد مي‏توان از نصب يا ساخت جدار نهايي صرف نظر نمود .
سقف سردخانه ـ پوشش سقف سردخانه ممكنست به يكي از دو نوع زير باشد
ـ سقف تخت
ـ سقف شيبدار
در مورد سقفهاي تخت بايستي نكات زير از بالا به پايين ( از قسمت بيرون به داخل سردخانه ) رعايت شود .
بعد از اتمام پوشش سازه‏اي سقف سطح صافي جهت انجام عمليات عايقكاري ايجاد گردد . اين عمل در مورد پوششهاي تيرآهن با تيرهاي بتني با مصالح بنايي ممكن است با اندود سيماني انجام شود .
ـ عايق رطوبتي
ـ عايق حرارتي در دو لايه يا بيشتر به قسمتي كه درزها رويهم قرار نگيرد . در مورد چگونگي اتصال با توجه به تبادل حرارت و مقاومت مي‏توان از روشهاي گوناگون استفاده كرد .
ـ پوشش روي عايق حرارتي در صورتيكه امكان جذب بخار آب زياد باشد جزئيات مربوط به سقف يك سردخانه از نوع تخت نشان داده شده است .

پوشش سقف اصلي برابر با روشهاي معمول استاندارد
پوشش سقف كاذب ـ براي استقرار سقف كاذب مي‏توان از شبكه‏هاي چدني , فلزي و چوبي و غيره استفاده شود . شبكه‏ هاي مزبور مي‏بايست با توجه به مقاومت و تبادل حرارتي آن‏ طرح و ساخته شود .
پوشش سقف كاذب از قسمت فوقاني به تحتاني متشكل است از :
ـ عايق رطوبتي
ـ دو يا چند لايه عايق حرارتي
ـ جدار نهايي ( در صورت لزوم )
يادآوري : در صورتيكه در سردخانه سقف كاذب وجود داشته باشد , تهويه فضاي بالاي سقف كاذب ( فضاي ما بين سقف كاذب و سقف اصلي براي جلوگيري از تقطير آب و پائين آوردن درجه حرارت ضروري مي‏باشد .
يادآوري 2 ـ در پوشش سقف سردخانه‏ ها مي‏توان از پانل‏هاي پيش ساخته استفاده نمود كه به هر صورت اينوع سقف بايد شرايط فني لازم را از نظر مقاومتهاي سازه‏اي , حرارتي و رطوبتي دارا باشد

 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
اینم داشته باشین بد نیست

[FONT=&quot]نوع عایق [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Thermal[/FONT][FONT=&quot]ضریب هدایت حرارتی[/FONT][FONT=&quot] conductivity[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot](w/mºk)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]شرح[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پلی اوریتان[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.025[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]عایق زرد رنگی است که در سردخانه ها برای دیوارها نیز از این عایق استفاده می شود [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]پلی استایرن
[/FONT]
[FONT=&quot]EPS[/FONT][FONT=&quot]
پلاستوفوم[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.036[/FONT]
[FONT=&quot]به رنگ سفیدو به صورت صفحات صلبی هستند که از دانه های ریز پلی استایرن تشکیل شده اند . این صفحات هوا را درون خود حفظ می کنند و اجازه عبور آب را نمی دهند .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پشم شیشه[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.039[/FONT]
[FONT=&quot]در نمونه های سفید و زرد است.این ماده از ذوب شیشه و تبدیل آن به الیاف ریز تولید می شود . این الیاف به صورت رول یا پانل در آمده . پشم شیشه در مقابل آتش مقاوم است . پشم شیشه به راحتی بریده و نصب می شود [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پشم سنگ[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.039[/FONT]
[FONT=&quot]زرد ء مایل به کرم است.ماده اولیه برای تولید پشم سنگ ، دیاباز یا بازالت است . پشم سنگ از پشم شیشه متراکمتر بوده و دارای مقاومت گرمای بیشتری است . پشم سنگ عایق صوتی خوبی می باشد و در برابر آتش بسیار مقاوم است.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]مصالح ساختمانی و عایق ها [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Thermal conductivity[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot](w/mºk)[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]نتایج حاصل از مقایسه [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]آجر[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.72[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]ضریب هدایت حرارتی آجر 28 برابرضریب هدایت حرارتی پلی اوریتان، 24 برابر ضریب هدایت حرارتی پلی استایرن و 18، برابر ضریب هدایت حرارتی پشم شیشه می باشد از این مقایسه نتیجه می گیریم که آجر نسبت به این عایق ها دارای انتقال حرارت بسیار بالایی است. پس استفاده از عایق ها نسبت به آجر در بهینه سازی مصرف انرژی بسیار موثر بوده و به کاهش اتلاف انرژی که هم اکنون در کشور ما در جایگاه خاصی می باشد کمک به سزایی می کند.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]ماسه[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.795[/FONT]
[FONT=&quot]ضریب هدایت حرارتی ما سه 32 برابر ضریب هدایت حرارتی پلی اوریتان ، 28 برابر ضریب هدایت حرارتی پلی استایرن و 20 برابر ضریب هدایت حرارتی پشم شیشه می باشد از این مقایسه نیز نتیجه آنچه مربوط به آجر را گرفتیم خواهیم گرفت. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]گچ و سیمان[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.72[/FONT]
[FONT=&quot]ضریب هدایت حرارتی گچ 28 برابر ضریب هدایت حرارتی پلی اوریتان، 24 برابر ضریب هدایت حرارت پلی استایرن و 18 برابر ضریب هدایت حرارتی پشم شیشه می باشد با مقایسه میان این نسبت ها به نتایجی مشابه با آنچه برای آجر رسیدیم خواهیم رسید.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پلی اوریتان[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.025[/FONT]
[FONT=&quot]ضریب هدایت حرارتی پلی اوریتان [/FONT][FONT=&quot]0.035[/FONT][FONT=&quot] برابر ضریب هدایت حرارتی آجر و سیمان ، [/FONT][FONT=&quot] 0.032[/FONT][FONT=&quot]برابر ضریب هدایت حرارتی ما سه می باشد. با مقایسه میان این دو حالت نیز به نتیجه مشابه می رسیم که این ماده در مقایسه با مصالح سنتی بسیار بهینه در مصرف انرژی می باشد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پلی استایرن[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.029[/FONT]
[FONT=&quot]ضریب هدایت حرارتی پلی استایرن [/FONT][FONT=&quot]0.04[/FONT][FONT=&quot] برابر ضریب هدایت حرارتی آجر و سیمان[/FONT][FONT=&quot] ,[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]0.0364[/FONT][FONT=&quot] برابر ضریب هدایت حرارتی ما سه می باشند.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]پشم شیشه[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]0.039[/FONT]
[FONT=&quot]ضریب هدایت حرارتی پشم شیشه [/FONT][FONT=&quot]0.055[/FONT][FONT=&quot] برابر ضریب هدایت حرارتی آجر و سیمان و [/FONT][FONT=&quot]0.05[/FONT][FONT=&quot] برابر ضریب هدایت حرارتی ما سه می باشد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] مقایسه میان مصالح ساختمانی و عایقها از لحاظ اقتصادی در ساختمان سازی[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]مواد ساختمانی و عایق ها[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]ضخامت ماده مورد نیاز به ازای ضریب صوتی و حرارتی استاندارد [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]نتیجه گیری حاصل از این مقایسه[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]آجر[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]860mm[/FONT]
[FONT=&quot]با مقایسه میان ضخامت های مورد نیاز
می بینیم که به ازای ضریب صوتی و حرارتی یکسان برای یک ساختمان استاندارد (ایزوله).
میزان ضخامت عایق های پشم سنگ
پلی اوریتان و پلاستوفوم در مقایسه با مصالح ساختمانی سنتی بسیار ناچیز می باشد و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشند.[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]بلوک های بتنی[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]380mm[/FONT]
[FONT=&quot]چوب نرم[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]140mm[/FONT]
[FONT=&quot]پشم سنگ[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]45 mm[/FONT]
[FONT=&quot]پلا ستوفوم[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]40mm[/FONT]
[FONT=&quot]پلی اوریتان [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]35mm[/FONT]
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
اما مهمترین بخش این طراحی محاسبه بارهای تبرید سردخانه اس
کل بارهایی که باید محاسبه بشن به ترتیب زیر هست:

1.باربرودتی ناشی از انتقال حرارت از طریق جداره ها

2.بار برودتی ناشی از کالا

3.بار ناشی از تهویه محیط,نگهداری و نفوذ هوا

4.بار برودتی ناشی از سرویس وخدمات

5.بار برودتی بر روی اواپراتور
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
برای محاسبه بار ناشی از جداره ها
در مرحله اول باید با مشخص بودن نوع مصالح و عایق مورد استفاده ضریب هدایت حرارتی هر کدام را از استانداردهای موجود به دست آورد
بار حاصل از دیوار یا بار نشت دیوار عبارت است از میزان حرارتی که به طریق هدایت,از سطوح خارجی به فضای سردشونده وارد میشود.
بار حاصل از دیوارها در کلیه کاربردهای تبرید وجود داردو معمولا قسمت قابل ملاحظه ای از بار کل تبرید میباشد
رابطه:



Q[SUB]1[/SUB]=AUΔt
Q=مساحت جداره*ضریب کلی انتقال حرارت *اختلاف دمای دو طرف دیوار
برای تعیینUباید از رابطه زیر استفاده کرد
C=K/X
K(ضریب هدایتی):عبارت است از شدت عبور حرارت بر حسب وات از هر متر مربع از سطح مقطع جسمی به ضخامت 1متر به ازای یک درجه کلوین اختلاف دمای در دو طرف آن وبر حسب وات بر متر مربعبر درجه کلوین
این ضریب را میتوان از جداول مربوطه به دست آورد
X:ضخامت ماده بر حسب متر میباشد
در این حالت Uبر حسب وات بر متر مربع بر درجه کلوین است
برای به دست آوردن ضریب هدایت حرارتی کل باید تک تک مصالح را مورد بررسی قرار داد ومحاسبه را انجام داد و در نهایت همه این C ها رو با هم جمع میکنیم
عکس این مجموع ضریب هدایت حرارتی جداره است
علاوه بر تمام ضریب Cضریب کنکسیون فیلم هوای داخلی دیوار وخارجی دیوار را هم تاثیر میدهیم

 

AMIR843232

اخراجی موقت
با سلام خدمت همه مهندسان تاسیسات که دوست دارند ارشد بخونن خواستم بگم قبل از اینکه ارشد بخونید به فکر نظام مهندسی هم باشید من کلی تو اینترنت گشتم تا منابع و جزوات لازم برا نظام مهندسی رو پیدا کنم که اخیرا از ارشد هم سخت تر شده از طریق دوستم با سایت زیر اشنا شدم و خودم خرید کردم نمیگم جزواتش عالیه ولی خیلی جامع است و من خودم برا تاسیسات این سایتو پیشنهاد می کنم
www.mohandeci.ir
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
یه سوال:
برای محاسبه ضریب هدایت حرارتی کل ,ضریب فیلم هوای داخلی و خارجی از کجا به دست میاد؟
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
ببینید به کارتون میاد

خیلی ممنون جناب
ولی نه اون چیزی که میخوام این نیست
ببینید برای محسبه کل ضرایب هدایت حرارتی یک لایه هوای قائم داخل و خارج رو بهش اضافه میکنن من اون جدول رو میخوام;)
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
خب فک کنم خودم پیدا کردم ضریبارو
برای ضریب هدایت حرارتی هوای داخل طبق جدول هوای ساکن میشه یعنی 9.37w/m2k
و برای ضریب هدایت حرارتی هوای خارجی بستگی به سرعت هوای متحرک داره
که من برای دو نوع سرعت پیدا کردم
6.7m/s میشه 34.10w/m2k
3.35m/sمیشه 22.70w/m2k
 

mech.shima

دستیار مدیر مهندسی مکانیک
کاربر ممتاز
سلام
کف سردخانه از داخل معمولا چه جنسیه؟
 

hassan2010

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
کف سردخانه از داخل معمولا چه جنسیه؟


  • [*=right]کف سردخانه با توجه به نیاز به دو صورت ساخته می شود:
    [*=right]توسط ساندویچ پانل مخصوص کف با پوشش آلومنیوم، P.V.C مخصوص کف، پوشش دوبل P.V.C و . . .


  • [*=right]کف سردخانه ها با عایق پلاستوفوم پوشانده می شود، سپس توسط کارفرما سیمان و سنگ خواهد شد.
 

Similar threads

بالا