راندمان تولید در گاوهای شیری

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
  • هدف اصلی پرورش دهندگان افزایش تولید شیر روزانه و به حداکثر رساندن تعدادآبستنی ها در طول عمر و مدت زندگی گاو است .
    ● منابع مالی که در نتیجه تولید کم ,هزینه می شود عبارتند از :
    ۱) شیر فروشی در نتیجه طولانی تر شدن روزهای باز کاهش می یابد .
    ۲) تعداد گوساله های فروشی در نتیجه طولانی تر شدن فاصله زایش ها کم می شود .
    ۳) تعداد بعضی از نژادها در اثر کم شدن وقوع فحلی نژادهای دیگر افزایش می یابد و … .
    ۴) هزینه دامپزشکی در نتیجه افزایش مسائل و مشکلات مربوط به تولید مثل گاوها افزایش می یابد
    ۵) احتیاج به جایگزینی گاوهای ماده به دلیل کم شدن تعداد گوساله ها ی متولد شده افزایش می یابد.
    هدف اصلی از هر گله گاو شیری ، افزایش میزان شیر تولید شده به وسیله هرگاو در دوره شیردهی خود است . در جهت رسیدن به این هدف می بایست فاکتورهایموثر را بشناسیم و از این طریق به فروش شیر نیز کمک کنیم .
    این فاکتورها شامل سلامت پستان گاو ، حداکثر شیر تولید شده و تداوم درثبات تولید شیر گاوها است . گله تولید کننده کارآیی تولید زیاد شیر بهوسیله شیردهی را دارد .
    ● چرا ما باید به مدیریت تولیدمثل توجه داشته باشیم ؟
    تخمدان ها دو هورمون استروژن و پروژسترون را ترشح می کنند . به علاوه ،بعد از وقوع آبستنی پرده جفت جنین مقدار زیادی استروژن و مقداری نیزپروژسترون ترشح می کند . این دو هورمون سینرژیسم ، مجرای پستان را تحریککرده و باعث توسعه و تکامل تخمک می شوند . ( رشد پستان ها )
    نزدیک زایمان هورمون های دیگر به انضمام گلوکو کورتیکوئیدها ، پرولاکتین وهورمون های رشد در غلظت بالا ترشح می شوند . قسمت زیادی از موفقیت شیردهیبه خاطر وجود این هورمون هاست زیرا بدون آن ها ، غده پستان نمی تواندپروتئین سازی کند و لاکتوژن سازی هم صورت نمی گیرد .
    به علاوه ، در طول ۳ - ۲ ماه بعد از زایمان تولید شیر به حداکثر میزان خودمی رسد و بعد از ۸ - ۷ ماهگی تولید شیر کاهش می یابد تا این که در ۱۰ماهگی بعد از زایش میزان تولید شیر به میزان قابل توجهی کاهش می یابد .
    در شروع دوره جدید شیردهی ، گاو می بایست در طول ۱۰ ماه آبستن شده و دوباره زایش کند .
    این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد که در زمان حاملگی تولید شیر ضروریاست . به عبارت دیگر تمام توسعه و رشد غده پستان و آغاز شیردهی مربوط بهموفقیت در حاملگی است .
    در نظر گرفتن هزینه پائین برای تولید شیر باعث کاسته شدن تولید شیر شده و منحنی شیردهی سیر نزولی طی نماید .
    ما می بایست به حداکثر تولید شیر که در حدود ۹۰ - ۶۰ روزگی بعد از زایماناتفاق می افتد توجه داشته باشیم و حدود این دوره ( ۱۵۰ - ۶۰ روز پس اززایمان ) وقتی که گاو به مقدار پیک سوددهی می رسد اهمیت قائل شویم .
    به زودی پس از آن ( بین ۲۵۰ - ۱۵۰ روز ) ، گاو وارد مرحله&#۰۳۹;&#۰۳۹; breakeren point &#۰۳۹;&#۰۳۹; می شود کهارزش تولید برابر با درآمد تولید شیر است . بنابراین غالباً گاو ( در طولزندگی تولید خود ) آبستن می شود .
    گاو در طول عمر خود دوره های پرمنفعت زیادی دارد ، به عبارت دیگر گاو درزمان هایی کمتر آبستن می شود که می خواهد زمان زیادی را در قسمت آخر منحنیشیردهی سپری کند ، در نتیجه سود حاصل کاهش می یابد .
    اگر با تولید کم مبارزه گردد : توسعه و پیشرفت فراوان حاصل می شود .
    فاصله زایش ها بر روی میانگین روزها - در - تولید شیر و متوسط تولید شیر روزانه تأثیر مستقیم دارد .
    به طور کلی افزایش فاصله زایش ، میانگین روزهای شیردهی گله را افزایش می دهد .
    سؤالی که ممکن است در اینجا مطرح شود این است که :
    ● چه چیزی ممکن است از تولید بالای شیر جلوگیری کند ؟
    جواب این است که : رابطه عکس بین میانگین روزهای شیردهی و میانگین شیرروزانه وجود دارد ، به عبارت دیگر هرچه متوسط روزهای شیردهی بیشتر گرددمیانگین شیر روزانه پایین تر می آید .
    یک پدیده عادی که باعث کاهش تولید می شود و تأثیر منفی بر روی درآمد شیردارد ، فاصله زیاد زایش ها است که در این حالت عمر تولید شیر گاو کاهش مییابد .
    ▪ کاهش تعداد گوساله های متولد شده و ارزش جایگزینی گوساله های ماده :
    در برخی از گله ها محققین میزان کم شدن آبستنی ها را تجزیه کرده اند ، کهدر نتیجه در این گله ها تعداد روزهای باز زیادی مشاهده شد و فاصله زایش همدر اینها زیاد بود .
    فاصله زیاد زایش این معنی را می دهد که می بایست تعداد گوساله های زاییدهشده در طول مدت زندگی گاو کمتر از حالت عادی باشد . برای مثال : گاوهاییکه در ۱۰۰ روز بعد از زایش آبستن شده اند یعنی فاصله زایش آن ها ۸ / ۱۲ماه است ، متوسط تولید آن ها حدود ۳ زایش و طول عمر تولیدی آنها حدود ۵ /۳ - ۳ سال می باشد ، در صورتی که گاوهایی وجود دارند که ۱۸۰ روز بعد اززاییدن دوباره آبستن می شوند یعنی فاصله زایش آنها حدود ۵ / ۱۵ ماه است ،و در سراسر عمر تولیدی آنها به سختی ۳ زایش مشاهده می گردد .
    زمانی که یک گله گاو ۵۰۰ رأسی با فاصله زایش ۵ / ۱۵ ماه ، با همان تعداداز گله ای که فاصله زایش آن ۸ / ۱۲ ماه است مقایسه می شود ، دیده می شودکه بعد از ۵ / ۳ - ۳ سال تقریباً ۲۵۰ - ۲۰۰ زایش کمتر انجام شده است .
    این امر در تولید باعث هدایت گله به سوی تولید گوساله کمتر و از دست دادنامکان جایگزینی گوساله های ماده می شود و بنابراین امکان درآمد بیشتر ازدست می رود . به علاوه با تجربه زیاد می توان عملکرد تولید شیر روزانه رابا انتخاب مناسب برنامه های تولیدی ، بهبود بخشید .
    زمانی که پتانسیل تولید در گاوهای جوان کم شود نیاز به جایگزینی گاوهای ماده به طور ناخواسته افزایش می یابد.
    ● خط پایه چیست ؟
    تلقیح مصنوعی ( AI ) یک عمل اختیاری مهم در میان تولیدکنندگان شیر است ،زیرا با این عمل میزان بیماری های مسری کاهش می یابد و همچنین اجازهژنتیکی را می دهد و باعث افزایش طول عمر شیردهی گاوهای شیری می شود .
    هرچند که اگر افزایش شیر تولیدی ، انجام صحیح فحلی و تلقیح مصنوعی به موقعبیشتر مورد توجه قرار گیرد ، باعث بهبود تولید و افزایش درآمد اقتصادیمزارع تولید شیر می شود . حدود ۸۰ - ۷۰ درصد از شیر تولید شده در مزارعایالات متحده به کمک همین روش تلقیح مصنوعی که در برنامه های به نژادیقرار دارد ، تولید می شود .
    در برآوردی یک ساله در ۱۹۹۴ معلوم شد که به صنعت تولید شیر ایالات متحدهبه علت عیب و نقص هایی که در عمل فحلی وجود داشت ، ۳۰۰ میلیون دلار زیانوارد شد . که این عیب و نقص ها عبارتند از : عدم تشخیص فحلی ، زماننامناسب برای فحلی و تلقیح مصنوعی .
    این مشکلات سود اقتصادی حاصل از تلقیح مصنوعی را کاهش می دهند .
    پایین بودن تعداد فحلی ، مشکلات تشخیص فحلی ، میزان کم آبستنی ( ۴۰ درصددر گله های گاو شیری ایالات متحده ) ، نیاز به مدیریت مناسب برای بهبودراندمان و میزان افزایش تولید می باشد .
    برای این که تولید شیر به حداکثر سوددهی خود در گله برسد باید میزان تولید بالا نگه داشته شود .
    ارزش یک مدیر خوب به روش مدیریتی او برای تولید مناسب و سعی در انجام هرچه بهتر این امر و ایجاد زمینه مناسب برای فحل شدن به موقع و مناسب گاوهابا روش درست و صحیح مربوط می شود .​










 
Similar threads

Similar threads

بالا