کعبه زرتشت

MOJTABA 77

عضو جدید
کاربر ممتاز

درزمان حمله اعراب به ایران .عراب ساختمانی را پیدا کردند و به اشتباه آن را "كعبه زرتشت" نام نهاده اند

اما احتمال خیلی زیاد این بنا یک تقویم بوده و برای مشخص کردن فصل ها و همین طور پیش بینی بارش به کار می رفته. کعبه زرتشت در زمان هخامنشیان و به احتمال زیاد در عصر پادشاهی داریوش بزرگ ساخته شده ‌است. این بنا که با خصوصیات ظاهری یک مکعب مستطیل شکل است، دارای تنها یک مدخل بالاتر از سطح زمین و بازمانده پلکانی برای دسترسی به تنها ورودی آن است. تا سال ۱۳۱۶ شمسی، یک سوم پایینی بنا در زمین دفن شده بود و تنها در این سال و با آغاز کاوشهای باستان‌شناسی بود که مشخص گردید که بنا در سه سمت خود (بجز ورودی) دارای سکو است. همچنین در درگاه ورودی جای چرخش پاشنه دری سنگین و کلفت، نشان از دربسته بودن بنا می‌دهد. این ساختمان تماماً از سنگ آهکی سفید و سیاه ساخته شده‌ است
در دیوار داخل این ساختمان لغت "کعبه" حکاکی شده است. در کتاب‌های زرتشتی آمده است که حضرت زرتشت "زاراتشترا" در این محل، نیایش می‌کرده است. اعراب، لغت کعبه را از پارسی پهلوی گرفتند. همان‌طور که در زمان داریوش کبیر به كشور "عمان" امروزی "مکه" می‌گفتند.
. نوروز در روز اول فروردین از محلی شروع می‌شود که اولین اشعه آفتاب در آنجا بتابد. بر اساس برآورد گاهنامه زرتشت، هر 700 سال یک‌بار نوروز از ایران شروع می‌شود. آخرین ‌باری که نوروز از ایران شروع شد، 300 سال پیش بود. در سال 1387، نوروز از پاریس و بروکسل و در سال 1388 ار تورنتو و نیویورک شروع شد. در سال 1389 هم نوروز از محلی بین آلاسکا و هاوایی شروع شد.
از زمان حمله اعراب به ایران تا به امروز، یعنی قرن بیست و یكم میلادی، كاربرد و تعریف واقعی این بنا كشف نشده بود. آن زمان فكر می‌كردند كه هر دینی باید برای خود بُتكده یا عبادتگاهی داشته باشد، برای همین فكر كردند این بنا هم مركزیت یا كعبه زرتشتیان است و این در حالیست که درباره کاربرد این بنا، نظرات گوناگونی ابراز شده ‌است به گونه ایی که بعضی آن را مقبره واقعی داریوش.یا زرتشت نبی می دانستند.




در هر صورت کاربرد این بنا در زمان هخامنشیان مشخص نیست اما ...این احتمال می رود که در زمان ساسانیان و اردشیر اول((بابکان)) این بنا مورد توجه قرار گرفته و با بازسازی آن تبدیل به یک تقویم خورشیدی((گاهشماری)) شده. چرا که این بنا از نظر گاه شماری بهترین و پیشرفته ترین گاهشمار خورشیدی باستانی در جهان است!!!
این بنا با دقت و علمی كه در ساخت آن اجرا شده، قادر است بسیاری از جزئیات روزهای مختلف سال و ماه‌ها را مشخص كند ین در حالی است که بیشتر بناهای گاهشماری که در دنیا قدیم ساخته شده فقط می توانستند پایا و شروع فصل ها را خبر دهند!!
این بنا، یك گاهشمار تمام سنگی ثابت در جهان است كه باید سازندگان آن از بسیاری از نكات علمیِ جغرافیایی، نجومی، سال كبیسه، انحراف كره زمین نسبت به مدار خورشید، تفاوت قطب مغناطیسی با قطب جغرافیایی، مسیر گردش زمین به دور خورشید و... را در 2500 تا 3000 سال پیش، در دوران حكومت هخامنشیان آگاه می‌بودند. حال آنكه خیلی از آنها را مانند كروی بودن كره زمین و گردش زمین به دور خورشید را در چهارصد سال اخیر در اروپا كشف كردند....
می توان گفت این بنا یکی از بزرگترین و عجیبترین بنا ها در جهان است چرا که نصبت به علمی که در آن زمان بوده خیلی جلوتر بوده((حدود2000 سال!!!!))



 

Similar threads

بالا