پامچال و خواص دارویی آن

بومادران

عضو جدید
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نا م علمی: primula veris L[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نام انگلیسی: cowslip[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]تیره: پامچال یا Primulaceae[/FONT]
[h=1][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] این گیاه به صورت علفی می باشد و[/FONT]
[/h] [h=1][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] خودرو است، ولی انواع گوناگونی از آن کشت می شوند. دارای ریزوم فیبری کوچک با ریشه های[/FONT][/h] [h=1][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] فرعی فراوان است. ریشه آن محکم است و زمانی که تازه باشد بوی تندی از آن به مشام می [/FONT][/h] [h=1][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]رسد. ریشه آن محتوی ۵ تا ۱۰% ساپونین با ساختمان  تری ترپن است که شامل فنیل [/FONT]
[/h] [h=1][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]گلیکوزیدهایی نظیر پریماورین و پریمولاورین و هم چنین حاوی مقادیر فراوانی اسید پری مولیک [/FONT]
[/h] [h=1][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]می باشد. برگ ها همگی قاعده ای و به صورت طوقه ای، دارای بافت خشن، به شکل تخم مرغی [/FONT]
[/h][h=1][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]کشیده و دارای حاشیه ای با دندانه های هلالی و در سطح زیرین کرک دار هستند.[/FONT][/h]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]نیازهای اکولوژیکی:

[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] پامچال خاکهای قلیایی را ترجیح می دهد و در خاکهای حاوی مقادیر فراوان ترکیبات کلسیم، به خوبی رشد [/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]می کند. این گیاه می تواند خشکی را به مدت محدودی تحمل کند.

[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]تکثیر گیاه:
[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]کاشت و تکثیر این گیاه به وسیله بذر و به طریق رویشی انجام می شود.

[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]تکثیر به وسیله بذر: [/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] اگر چه تکثیر پامچال از طریق بذر امکان پذیر است ، ولی روش مناسبی نیست زیرا رشد و نمو گیاهان به [/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]کندی صورت می گیرد، به طوری که پس از سه سال می توان ریشه ها را برداشت نمود.

[/FONT]

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]تکثیر رویشی: [/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]تکثیر رویشی از طریق تقسیم بوته انجام می شود . اوایل بهار زمان مناسبی برای تکثیر پامچال است. پس از[/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] خارج کردن گیاهان 2 تا 3 ساله از خاک ، هریک را به چند بوته تقسیم و آنها را در ردیفهایی به فاصله 40 [/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]سانتی متر کشت می کنند. فاصله دو بوته روی ردیف 20 سانتی متر مناسب است. [/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]گیاهانی که به طریق رویشی تکثیر می شوند رشد و نمو مناسبی دارند و پائیز سال بعد می توان محصول [/FONT]
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]آنها را ( اعم از ریشه، ساقه یا گل) برداشت کرد.

[/FONT]
خواص درمانی:
پامچال در طب به عنوان کرم کش و ضد تشنج استفاده می شود و در بیماریهای عصبی هیستری و تشنجات
اطفال مصرف می شود گلهای پامچال داروی موثری برای برونشیت زکام های مغزی و سرفه های مزمن است
و اگر کسی به گریپ مبتلا شود می تواند از دم کرده گل پامچال استفاده کند زیرا با اثر بخشی سریع ان
خیلی زود از این ناراحتی خلاص می شود همچنین این دم کرده برای کسانی که مبتلا به سر دردهای شدید
و میگرن و دل بهم خورده هستند مفید است.

گل پامچال مقوی و تب بر است .ریشه پامچال را به مقدار 20 تا 30 گرم در یک لیتر آب بجوشانید و برای درمان

سیاه سرفه سینه پهلو برونشیت و امراض مربوط به مجاری ادراری مصرف کنید برای درمان و معالجه ورم
کوفتگی که در اثر ضربه وارد می شود و ایجاد خون مردگی در آن ناحیه می کند ریشه پامچال را در یک لیتر آب
بجوشانید و بعد پارچه ای را در آن خیس کنید و روی ورم بگذارید و محل ضرب دیدگی را کمپرس کنید
 

Similar threads

بالا