مصالح [ ICF پانلی ] قالب عایق

hamidshahsavandi

عضو جدید
ساختمان بتن مسلح با قالب عایق ماندگار مسطح پانلی (ICF پانلی)
درکشورهای پيشرفته سال هاست که مسائل مربوط به دوام مصالح، سرعت اجرا، کاهش پرت مصالح، جلوگيری از اتلاف انرژی و مقاوم بودن ساختمان ها در برابر سوانح طبيعی مورد توجه و تحقيق دائم قرار گرفته که منجر به نوآوري ها و تکنيک های مدرن در زمينه صنعت ساختمان شده است. از جديدترين سيستم های فوق الذکر، استفاده از ترکيب بتن آرمه بعنوان عضـو باربر و پانل های پلی استايرن (EPS) بعنوان قالب بتن و عايق حرارتی مي باشند که با نام سيستم های بتني ICF- INSULATING CONCRETE FORMWORK معروف گشته اند. سيستم "ICF پانلی" از جديدترين و کامل ترين نوع سيستم های فوق الذکر می باشد که کمبودها و اشکالات روش هاي قديمی تر در آن برطرف شده است. این سیستم توسط کمپانی ® LASTEDIL سوئیس ابداع و تولید آن در ایران تحت لیسانس شرکت مذکور انجام خواهد شد. از این روش تاکنون در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آلمان، ایتالیا، ترکیه، کانادا ، آمریکا، امارات متحده، بحرین ، عربستان سعودی، روسیه ، ایرلند استفاده گردیده است. اساس اين سيستم استفاده از سازه بتن آرمه باربر در سقف و ديوار ساختمان و پارتیشن های پلی استایرن مسلح سبک، جهت تیغــه های غیرباربر مي باشد. ديوارها در داخل قالبی از پانل های مسلح پلي استايرن بتن ريزی می شوند و قالب سقف ها نيز از پلي استايرن مسلح بصورت مجوف و شبيه به سقف های اسپايرول بتني ساخته مي شوند. به عبارت ديگر ساختمان در دولايه از پلی استايرن پيچيده مي شود که از لحاظ عايق بندی بيشترين بازدهی را دارا مي باشد. کل قطعات ديواری و سقفي و پارتیشن پلي استايرن مسلح در کارخانه آماده وجهت نصب به محل اجرا حمل می شود. 1- مشخصات فنی سیستم 1-1- پانل سقفی: این پانـــل ها در عرض 60 سانتیمتر و در ضخامت 16 تا 32 سانتیمتر و طول مورد دلخواه تولیــد می شوند. مطابق شکل شماره 1-1، در قسمت زیرین این قطعه 2 عدد پروفیل از ورق خم شده به شکل ناودانی یا Z وجود دارد که مقاومت مناسبی جهت بارهای وارده در هنگام نصب و ساخت به سیستم می دهند ضمن آنکه در مرحله نازک کاری می توان از آن به عنوان تکیه گاه، جهت گیر مکانیکی هر نوع سیستم نازک کاری از جمله پانل های گچی کناف استفاده نمود. لبه های پایین مقطع به صورت فاق و زبانه با پانل های مجاور درهم قفل می شوند و در بالا، فضای لازم جهت میلگردگذاری به شکل متداول سقف های تیرچه بلوکی و یا هر شکل دیگر فراهم می نماید. در این سیستم نیازی به تیرچه جهت اجرای سقف نمی باشد و بتن سقف و تیرچه همزمان ریخته می شود که درنهایت به افزایش سرعت و کیفیت کار منجر خواهد شد. فاصله شمعهای ساپورت در هنگام بتن ریزی تا 2 متر قابل اجرا می باشد. جهت گچکاری سنتی می توان در زیر سقف با استفاده از مش فلزی یا پلاستیکی و مهار آن به سقف، عملیات نازک کاری را انجام داد.
1 -2- دیوار باربر: دیوارهای باربر واصلی سیستم از دولایه پلی استایرن به ضخامت 5 سانتیمتر در طرف داخلی و ضخامت متغیر از 5 سانتیمتر به بالا در لایه بیرونی می باشد که ضخامت لایه اخیر بستگی به میزان عایق حرارتی خواسته شده قابل افزایش است (شکل 1-2). این دو لایه توسط بلت های دوسر رزوه به قطر 5 میلیمتر در فواصل 20 سانتیمتری به همدیگر متصل می شوند. بلت ها درکارخانه توسط جوش نقطه ای به آرماتورهای قائم وصل و توسط مهره های پلاستیکی به پانل های پلی استایرن محکم می شوند. نقش بلت ها، هم نگهداری پانل های طرفین و تحمل بارناشی از بتن ریزی و هم تکیه گاه میلگردهای لازم افقی وقائم دیوار می باشند ضمن آن که مقاومت بالائی در برابر کمانش دیوار در جهت عمود برصفحه دیوار فراهم می نماید. فاصله بین دو پانل با تغییر طول بلت ها تا 30 سانتیمتر قابل افزایش می باشد. میلگردهای قائم دیوار از قطر 8 تا 12 میلیمتر در کارخانه به همراه بلت نگهدارنده در دیوار قرار گرفته و پس از نصب در جای خود مطابق پلان طراحی بتن ریزی می شوند. با توجه به اینکه ضخامت بتن و آرماتورگذاری دیوار با محاسبات سازه ای قابل تغییر می باشد، لذا محدودیت خاصی در تعداد طبقات قابل ساخت با این سیستم وجود ندارد. جهت حفاظت در برابر آتش، اجرای لایه گچی یا سیمانی مطابق آئین نامه های بین المللی بر روی سطوح داخلی وخارجی دیوار می بایستی اجرا گردد.
1-3 : دیوار پارتیشن: پارتیشن سیستم از جنس پلی استایرن و به عرض 60 سانتیمتر و ضخامت از 6 تا 20 سانتیمتر و در طول دلخواه تولید می شود. در داخل هر مدول 2 عدد پروفیل از ورق خم خورده پانچ شده کار گذاشته شده است که در ارتفاع دیوار ادامه دارد و ضمن فراهم آوردن مقاومت ایستایی، جهت اتصال مکانیکی پارتیشن به سقف وکف و پوشش نازک کاری مورد استفاده قرار می گیرد. لوله های برق و تأسیسات نیز به سادگی از داخل مقطع پروفیل و سوراخ های پارتیشن قابل عبور می باشند.
2- مزایای عمده سیستم: سرعت نصب صرفه جويي در مصرف انرژی افزايش دوام و محافظت جوی سازه ساختمان استحکام و قدرت باربری قابليت نصب تخته گچي کاهش مصرف مصالح نازک کاری صرفه جویی در هزینه حمل کاهش وزن ساختمان برگشت سريع تر سرمايه ساخت کاهش پرت و دوباره کاری عايق صدا قابليت عبور لوله های تاسيساتی عدم محدودیت معماری و طراحی پرسش های رایج ¨ دماي بتن ريزي و تعداد طبقات در اين سيستم به چه صورت است؟ حداقل گرماي مخلوط بتن بالاي 4-5 درجه است. در صورتي که در دماي زير صفر بتن ريزي انجام شود، عمليات سخت شدن بتن با همان حرارت ناشي از گيرش اوليه ادامه مي يابد. در مورد بتن ريزي در هواي گرم، قالب پلي استايرن اجازه خروج آب بتن را به صورت تبخير از مخلوط بتن نمي دهد و اين رطوبت تا سخت شدن کامل بتن باقي مي ماند. ¨ عکس العمل سیستم در برابر آتش به چه صورت است ؟ گازي که بر اثر سوختن متصاعد مي شود، گاز کشنده به مفهوم سيانور نيست. گاز2co و هايت گازco . ولي چون از نظر جرم، جرم يک مترمکعب قالب سازه 20-25 کيلوگرم است مقدار گاز هم آنچنان زياد نيست که فرد را در ساختمان محبوس کند و يا آن را وادار به فرار کند. ¨ آيا اين سيستم قابليت استفاده در ساختمان هاي اسکلت فلزي را دارد؟ مي توان آن را به صورت ديوار برشي در بين ستون ها و يا المان هاي سقفي و براي پوشش کف ها استفاده کرد. پارتيشن ها را مي توان با تمهيداتي در روي نماي ساختمان ها استفاده کرد، که هم مسئله عايق صدا و هم عايق حرارت و اتصال به عناصر نما را جوابگو باشد. ¨ قابليت هاي سيستم در سطوح منحني به چه صورت است؟ المان هاي ديوار باربر قابليت ايجاد در مدول هاي کمتر از 20/1 را دارد و سطوح منحني در حد قوس دور پله شدني است. ¨ ويبره کردن بتن در اين روش به چه صورت است؟ ويبرۀ بدنه شدني است. به شرطي که لوله اي دور قالب بگردانيم که با ايجاد ويبره حرکت به طول 4-5 متر منتقل شود. ويبره به صورت موضعي هم با توجه به اينکه فضايي حدود 15-16 سانتيمتر در وسط داريم، شدني است. البته استفاده از بتن روان و بتن خود تراز شونده که مقاومت هاي سازه اي هم مي دهد مناسب ترين راه ها است. ¨ گردش ماشين در پارکينگ اجرا شده با اين سيستم به چه صورت است؟ با توجه به اين که در سقف قابليت اجراي تير موجود است، مي توان طراحي پلان را طوري انجام داد که حجره هاي پارکينگ در جهت طولي ديوار باشد و دهانه لازم را براي گردش ماشين فراهم کرد. در صورتي که اين راه ها جواب نداد مي توان در چند نقطه از ستون استفاده کرد. با توجه به اين که سيستم قابليت عبور لوله ها را از داخل سقف دارد، احتياج به بردن لوله ها در کف و پوشاندن آن با پوکه نيست. ¨ مشکلات ناشی از وجود پلی استایرن در برابر حرارت به چه صورت است؟ پلي استايرن در دماي 110 درجه ذوب مي شود. ريزش پلي استايرن ذوب شده وقتي اتفاق مي افتد که لايه معدني رويه آن از بين رفته باشد و تا آن زمان ساکنين ساختمان از آنجا خارج شده اند و حدود 100 دقيقه گچ از ريزش پلي استايرن جلوگيري مي کند.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

sajadhnk

عضو جدید
سلام. من دارم یه پروجه 60 واحدی مسکن مهر با این سیستم میسازم. خواهشمندم گول حرفهای صنعتی سازها رو نخورید. تا کار نکرده باشید نمیتونید تصور کنید که چه مشکلات وحشتناکی داره! بیشتر چیزایی که در معرفی سیستم بهتون میگن چرت و پرته! منو که بیچاره کردن.
 

mahian90

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام. من دارم یه پروجه 60 واحدی مسکن مهر با این سیستم میسازم. خواهشمندم گول حرفهای صنعتی سازها رو نخورید. تا کار نکرده باشید نمیتونید تصور کنید که چه مشکلات وحشتناکی داره! بیشتر چیزایی که در معرفی سیستم بهتون میگن چرت و پرته! منو که بیچاره کردن.

خوب لطف میکنید مشکلاتشونو بگید؟
 
سلام
من با نظر دوستمون پیرامون مشکلات این سیستم موافقم . در حال حاضر پروژه ICF دارم و مشکلات ریزو درشت زیادی داره که بیشتر اونا به مسائل اقتصادی بر می گرده که تو کشور ما توجیه نداره از جمله :
1- کیفیت پائین ICF تولید شده در ایران که بجز 2 شرکت مابقی تعریفی ندارند وبرخی فاجعست تولیداتشون !
2-نوسان شدید قیمت خرید که بصورت هفتگی تغییر پیدا می کنه
3- هزینه زیاد تراز و شاقول کردن دیوارها به نسبت زمان و امکانات موجود در کشور
4-نبود تمامی بلوک های لازم که در کشور تولید نمیشه و تنها 2-3 قطعه از این سیستم تولید میشه
5-نبود نیروی کار ماهر
6-مشکلات عدیده در بتن ریزی شامل طرح اختلاط و پمپ مناسب جهت بتن ریزی که باید با سرعت و دبی مناسب بتن ریزی شود و...
7-فضای زیادی که نسل سوم ICF برای انبار کردن نیاز دارد و1000 تا مشکل دیگه
8-سیستم سقف بسیار گران
9-نهایتا سیستم خوبیست اگر به هیچ عنوان نگران افزایش سر سام آور هزینه ها نباشید و پروژه دولتی نباشه !
 

raykarbor

عضو جدید
ICF plant and technology

ICF plant and technology

This days ICF is very hot subject in Iran. I’m a consultant for ICF plant operating from Dubai, these days many Iranian coming to us for start a plant without any knowledge of construction of this system. I’m agree with you explaining the difficulties. I believe if the construction t manager be a trained person then you can Prevent most problems like other countries in the world . We don’t sale our machines without supporting and training of our client. During the construction of ICF plant we train one person of the organization at least for one month . We send him to Ireland and Germany to be trained and visit the sites that are under construction and also he has to work with Forman and site manger to learn how to start ICF project. And the ICF factory has to train the buyers and users otherwise that can be very difficult for the contractor and will have many problems as said by the others. .for more info contact (ray@greenengenius.com) or( ray@karbor.com)
 

raykarbor

عضو جدید
Dear Mr. I would like to inform you that in Iran most the time we start our new project and work without having any knowledge about the new product that we are going to use like when we buy a new TV without reading manual we open the box and turn on the TV . when you want work with new product and system first you have to be trained by the supplier. in this case the factories that are selling ICF have to train you to know how you have to work with this product this is the methods that we do in Europe even in UAE. therefore this has bad effect in the market for this technology. this is one of the best systems that is used in Canada, US, Europe and many other countries. we are one of the German suppliers of the machinery for ICF technology therefore we train the staff of the factory because many architectural drawings are not suitable for ICF method therefore use has to be adapted. For more info look to( www.thermohouse.net) contact ( ray@karbor.com)
 

VAHID33

کاربر فعال
I C F

I C F

سلام به همه دوستان
پروژه ای در مورد ICF دارم کسی می تونه کمکم کنه.آخه هرچی سرچ میکنم چیزه بدرد بخوری پیدا نکردم
هرچی زودتر بهتر.
 

VAHID33

کاربر فعال
سلام مهندس
هر مطلبی ،مثل مقاله یا WORD ،PowerPointکه بتونه در بهتر اجرا کردن پروژم کمک کنه.
 

203_fariba

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز

reza2011

عضو جدید
سلام مهندس
هر مطلبی ،مثل مقاله یا WORD ،PowerPointکه بتونه در بهتر اجرا کردن پروژم کمک کنه.

سري به مقاله اي كه در اين انجمن ارائه شده بزن . توضيحات خوبي در مورد اين سيستم ارائه كرده .

ضمنا مجتمع صنعتي عليپور يكي از شركت هايي است كه اين خدمات رو ارائه ميكنه ... اين هم سايت مجتمع صنعتي عليپور ...

اميدوارم واست مفيد واقع بشه . اگر كمك ديگر مورد نياز بود بفرماييد ... موفق باشي .
 

Similar threads

بالا