مصالح [موزاییک]

ebrahim110

عضو جدید
مشخصات فني موزائيكها[FONT=Times New Roman,tahoma]
[/FONT]
[SIZE=+0]1-ابعاد موزائيكهاي توليدي 30×30 سانتيمتر مي باشد.</B>[/SIZE]

[SIZE=+0]2-اندازه هاي موزائيك دقيق و تلورانس ابعاد صفر مي باشد.[/SIZE]
[SIZE=+0]3-موزائيكها به وسيله ماشين آلات تمام اتوماتيك ساخت كشورايتاليا و توسط متخصصين فني و كار آزموده ايراني در اين رشته توليد شده و توسط مسئولين آزمايشگاه كارخانه كه زير نظر مؤسسه استاندارد همكاري دارند كنترل كيفيت ميشود.[/SIZE]
[SIZE=+0]4-مواد اوليه به كار گرفته شده در موزائيك ها از بهترين نوع سنگ هاي طبيعي موجود در ايران، بخصوص معادن غني استانهاي يزد و اصفهان انتخاب مي شود و در ساخت آن هيچ گونه موادي كه باعث كاهش استحكام آنها مي گردد استفاده نمي شود[/SIZE]
[SIZE=+0]5-در فرمول مصرف مواد و همچنين ساخت موزائيك از كليه ضوابط استاندارد ايران از نظر ترك موئي، ترك دانه، شبكه موئي، پريدگي، شوره زدن (سفيدك)، پوسته شدن، تابيدگي، يكنواختي ضخامت قشر رويه، ميانگين ابعاد و رويه ميانگين ابعاد و ضخامت، مقاومت فشاري، خشمي، سايشي و ديگر موارد رعايت گرديده، و آزمايشات موجود در تمام موارد نمايانگر برتري توليدات اين كارخانه نسبت استاندارد تعيين شده آلمان و 755 ايران مي باشد.[/SIZE] [SIZE=+0]6-موزائيك ها با دستگاه پرس معادل 480 تن به صورت تمام اتوماتيك تحت فشار قرار مي گيرد و در نتيجه از ايجاد حفره هاي ريز داخل موزائيك جلوگيري بعمل مي آورد و اين عمل درصد رطوبت گيري محصولات را پائين آورده كه از استانداردهاي تعيين شده برتري دارد و در نتيجه عدم جذب آب آن را در مقابل سرما و يخبندان زياد، بسيار مقاوم مي سازد.[/SIZE]

[SIZE=+0]7-قطر موزائيك، شامل دو لايه تقريباً مساوي مي باشد. لايه اول سيمان، سنگ نمره بندي و پودر سنگ و لايه دوم را تركيبي از ماسه و سيمان تشكيل مي دهد.[/SIZE]
[SIZE=+0]8-موزائيك ها به مدت 48 ساعت در اتاقهاي بخار قرار گرفته تا خشك و مقاوم گردند. اين عمل نيز باعث استحكام بيشتر محصول مي شود.[/SIZE]
[SIZE=+0]9-موزائيك هاي فاقد تلورانس ابعاد، ناگونيايي بوده و لذا مي توان بدون درز در كف و نما استفاده نمود.[/SIZE]
[SIZE=+0]10-سطح موزائيكها تابيدگي نداشته و بوسيله ماشين آلات ساب تمام اتوماتيك سائيده شده كه صيقلي و بسيار زيبا مي گردد.[/SIZE] [SIZE=+0]11-محصولات كارخانجات توليدي يزد موزائيك با سابقه بيش از 25 سال توليد و داشتن علامت استاندارد تشويقي ايران هميشه ناميست آشنا براي آنها كه طالب بهترين مي باشند.[/SIZE]
 

vahid_pakrou

عضو جدید
کاربر ممتاز
[موزاییک]

[موزاییک]

همه چیز درباره موزائیک
موزاییک یکی از پر کاربردترین مصالح ساختمانی می باشد ولی متاسفانه در کشور ما هیچ کاری بر روی اون صورت نگرفته. و شما در هیچ کتابخانه ای نمی تونین مطلبی در مورد اون پیدا کنین. و متاسفانه من تنها در سایت سیویلیکا اون هم به صورت خیلی خلاصه و تنها در مورد موزاییک های تک لایه ای تونسم مطلبی پیدا کنم. این توضیحاتی و جمع آوری ها هم کار شخصی بنده می باشد که انجام دادم . لازم به ذکر است که موزاییک در اروپا و بخصوص آلمان و ایتالیا بسیار مورد استفاده می باشد و موزاییک های تک لایه ای نیز در اونجا برای اولین بار تولید شده و در کشور ما نیز تنها یک کارخانه در یزد به تولید این نوع موزاییک مشغول است .

تعريف:
موزاييک کف پوشی است متراکم ، در حقيقت يک جور بتن است که تراکم خود را يا از طريق فشار پرسی و يا از طريق لرزش به دست می آورد و از ماسه ، سيمان ، سنگ دانه، پودر سنگ و آب در ابعاد و طرحهای گوناگون وجود دارد. به طور کلی موزاييک از دو سطح تشکيل شده است :





1) لايه رويه و يا رنگ موزاييک :
اين لايه که نقش موزاييک را تشکيل می دهد و در آن از پودر سنگ ، سيمان، آب و از ترکيبات دانه بندی شده و رنگی استفاده شده است .




2) لايه زيرين يا نارين:
اين لايه از موزائيک دارای ضخامت بيشتری نسب به لايه رويه می باشد نقش تحمل فشار را نيز بر عهده دارد. و مانند لايه رويه از سيمان ،آب و ماسه تشکيل شده است.







روشهای توليد موزائيک :



1 ) روش پرسی :
در اين مورد اعمال فشار با استفاده از دستگاه پرس باعث ايجاد تراکم در موزائيک می شود. که اين فشار بسته به ابعاد و نوع سنگ دانه های به کار رفته متغيير می باشد. موزاييک هايي که از اين طريق توليد می شوند حتما نياز به ساب خوردن دارند.( دو قشری)




2 ) روش ويبره ای:
در اين مورد اصلا فشاری وجود ندارد و عمل تراکم و يکنواخت سازی به کمک دستگاه لرزاننده انجام می گيرد و معملا به علت داشتن سطحی صاف نياز به ساب ندارد اما نوعی از موزائيک های ويبره ای هستند که در آنها سنگ تزيينی به کار رفته است و عمل سايش بر روی آنها انجام می گيرد.( تک قشری)




انواع موزاييک :

1) موزاييکها گرانيتی و معمولی


2) موزاييک های ويبره ای

موزاييکهای تک لايه ای بدون ساب خوردن و فشار پرسی می باشد و برای توليد آن به دستگاه های پيچيده ای نياز ندارد . تنها یک هم زن ،یک دزاتور (پيمانه کن ) و ي تسمه نقاله به طول 10_12 مجهز به ويبراتور کافی است .

روش توليد آن بدين ترتيب است که مواد پس از مخلوط شدن توسط پيمانه کن به ميزتن مورد نياز هر قالب ، درون قالبهای لاستيکی ريخته می شوند و بر روی نوار نقاله قرار می گيرند که اين نوار لرزان است و با ويبره کردن مواد باعث خارج شدن هوای از بين مواد موزاييک می شود و قالب ها را به مدت 5 ساعت می گذارند خشک شود سپس قالبها را جدا می کنند و موزايک ها را درون آب می خوابانند و بعد بسته بندی می کنند.



3) موزاييک شسته:

توليد اين موزاييک مانند موزاييک های گرانيتی و معمولی می ماند با اين تفاوت که مدتی که موزاييک در گرمخانه می مانند تا آب فيزکی خود را از دست بدهد 5 ساعت می باشد و پس از آن در زمان ساب نيز به صورت متفاوتی بابا موزاييک عادی ساب می خورند بدين گونه که در دستگاه ساب آنها به جای کله های ساب (سنگ سمباده) فرچه های سيمی است که در 3 مرحله که به ترتيب از زبر به نرم قرار گرفته اند موزاييک ها را پرداخت می کنند و در زمان ساب نيز آب با فشار بر روی موزاييک ها پاشيده می شود.



4) موزاييک ها تک لايه ای:

نوع ديگر موزاييک وجود دارد که بيشتر در کشورهای آلمان و ايتاليا توليد شده و استفاده می شود .اين موزاييک تک لايه بوده و به علت وزن کم در ساختمانهای چندين طبقه ازآن استفاده می شود اين نوع موزاييک فاقد قسمت زيرين يا نارين است و در آن سنگ دانه های بسيار ريز استفاده شده است ولی به طور کلی روش توليد آن مانند موزاييک گرانيتی می باشد و در قسمت پرس نيز در زير پرس کانالهايي وجود دارد که بر روی آن ***** است که پرس شده و آن کاملا خارج می شود.



طبقه بندی موزاييک ها بر اساس شکل ظاهری و نمای سطح رويه :

1) موزاييک سيمانی:

موزاييکی که در سطح رويه فاقد سنگ دانه های تزئينی است و تنها دارای شيار و طرحهای ساده است.



2) موزاييک سنگ دار:

موزاييکی است که در سطح رويه ی آن از سنگ های تزئينی استفاده شده است و به 3 صورت شياردار(طرح دار)، صاف، شسته ساخته می شود و برحسب اندازه و قطر دانه های سنگی قابل مشاهده به 5 دسته تقسيم می شوند.



3) موزاييک شياردار:

موزاييکی است که در سطح رويه آن به اشکال مختلف دارای فرورفتگی و برجستگی بوده و به عنوانه فرش کف پياده رو و محوطه استفاده می شود.



4) موزائيک شسته :

موزائيکی است که در سطح آن دانه های شن به صورت برجسته نمايان ست.



5) موزائيک پلاکی:

موزائيکی است که در سطح رويه آن مصالح ساختمانی سخت و صيقل پذير وجود دارد و اندازه اين سنگها برحسب ابعاد موزائيک متفاوت است و به صورت صاف ساخته می شود.





آزمايش ها :


آزمون مقدماتی

ابعاد موزائيک

تعيين مقاومت خمشی

سايش

مقاومت در برابر يخ زدگی





استاندارد 755 ايران:


با توجه به استاندارد 755 ايران موزائيک بايد اين ويژگی ها را داشته باشد:




ميزان جذب آب
Water absorbtion​

Max:8%

مقاومت خمشی
Compression resistance

Min:45 kg/cm2( به صورت ميانگين)
Max:40 kg/cm2( به صورت منفرد)
تلورانس ابعاد
Dimension telorance


Max: +- 2 mm
تقعر و تحدب
Concave&convex


Max:+-2mm
ميانگين سايش
Mean abrasion lenght


Max:32 mm





مراحل تولید موزاییک 6 تاست که بر روی دستگاه پرس انجام می گیرد که داری 6 ایستگاه است.(البته اگر به طور کلی در نظر بگیریم این 6 مرحله در تولید موزاییک نقش اصلی را دارند)
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Similar threads

بالا