یاد آوری میکنم که کلر به تنهایی دارای خواص سمی هست_تاکید میکنم که منظورم علاوه بر موارد بهداشت انسانی ، آلودگی زیست محیطی و همینطوردر بخش کشاورزی هست _حتما مستحضر هستید که انواع کودهای استخراج شده از معادن بشکل نمک کلرید هستند و به همین دلیل هست (بالابودن کلریدها)که بسیاری از کودها تاییدیه لازم برای مصرف در بخش کشاورزی رو کسب نمیکنند و باز هم به همین دلیل باید کلرشون تعدیل بشه.( همون چیزی که شما هم فرمودین که آبهای صنعتی و فاضلابها که بعد از تعدیل مصرف کشاورزی دارن).اب کلر زده شده نه جلبک داره نه لجن و در نتیجه پشه هم نداره.... قبلا گفتم از آب کلر زده برا قلمه زنی های طولانی مدت در آب استفاده میکنیم که جلبک و لجن داخلش تشکیل نشه.
علاوه بر این اولین نکته ای که حائز اهمیته اینه که در صورتی که آب به اندازه کافی در اختیار نباشه طبیعتا مواد سمی نتنها از دسترس گیاه _متعاقب شستشو_ حارج نمیشه بلکه بدلیل تبخیر سطحی غلظت نمکها رو در سطخ خاک بیشتر میکنه که خودش اثر منفی بیشتری رو بهمراه داره.حالا تصور کنید کلری که در آب موجوده در اولین برخوردش با خاک با تماس با سدیم نمک ایجاد میکنه که بدلیل شسته نشدن میزان شوری خاک رو هم بالا میبره.گذشته از این کلر باعث گیاه سوزی هم میشه.
بر هم زدن پ هاش و خسارت به سیستم ریشه گیاه، و اختلال در ریز زیست های خاک،کاهش رشد و.......هم بهش اضاف کنید. اضافه میکنم که مقادیر کنترل شده و کم کلر غالبا تاثیر زیادی در شرایط عادی بر روی گیاه نداره و اغلب گیاهان به مقادیر کم کلر مقاوم هستند مگر اینکه عوامل جانبی باعث تشدید عوارض جانبی بشن.
مهندس جان. خیلی براتون احترام قائل هستم که اینقدر پیگیر هستین.همینجور ادامه بدین.عالیه.
موفق باشید.
امین رخ
راستی توصیه میکنم به لینک زیر توجه کنید.نکات زیادی در مورد تاثیرات منفی و همچنین در لینکهای مرتبط در صفحه موارداستفاده مجاز و بی تاثیر کلر هم اشاره شده.
آخرین ویرایش: