مشاوره، سوال و درخواست مطالب مهندسی کشاورزی ...

مارجين

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
سلام
آیا گلی شبیه به بابونه یا مارگریت یا همچین چیزی داریم که تو فضای سبز کاشته میشه
من قبلا تو فضای سبز یه جایی یه گلی دیدم که شبیه به بابونه بود اما خیلی درشت تر و بزرگتر ،
بعدتر از یه نفر پرسیدم که اون چی میتونسته باشه ، گفت : مارگریت . اما اون چیزی که من دیدم نبود یا شایدم اشتباه میکنم
حالا می خواستم بدونم آیا گل دیگه ای شبیه به اینها هست
ممنون

سلام
كاش يه عكس ازش ميگرفتين...آخه هم بابونه زينتي داريم ..هم مارگريت گل ريز داريم...هم شونصدتا گل كه شبيه به اينا باشه
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
از زعفرونهايي كه كاشتم يكيش گل داده...هورياااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
من میدونستم بالاخره یه روزی موفق میشی...این کارت منو یاد لحظه ای انداخت که ادیسون برق رو کشف یا بعبارتی اختراع کرد..اشک تو چشام حلقه زد.:cry: تاریخ این کارتون رو کنار کارهای گراهام بل و ادیسون و همچنین ماری کوری ثبت خواهد کرد:w31:
 

baran0

عضو جدید
با سلام خدمت مهندسین کشاورزی .آیا کسی میدونه میشه خاکشیر در زمین شور کاشت؟؟؟چه زمانی برای کاشت پیشنهاد میکنید؟بعدش کمباین محصول رو جمع اوری میکنه یانه بصورت سنتی (درو)؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟منتظر کمک تون هستم!!!!!
 

baran0

عضو جدید
یه سوال دیگه چه شرایطی برای کاشت زعفران لازم هست؟ ما که زمین های لب شور داریم آب نداریم مناسب هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 

baran0

عضو جدید
کمک نیاز دارم شدید آخه هیچ تخصصی در زمینه رشته کشاورزی ندارم و مهندس مواد هستم

کمک نیاز دارم شدید آخه هیچ تخصصی در زمینه رشته کشاورزی ندارم و مهندس مواد هستم

کمک نیاز دارم شدید آخه هیچ تخصصی در زمینه رشته کشاورزی ندارم و مهندس مواد هستم ..دوستان زمان کاشت خاکشیر و خاکشیر در زمین شور میشه کاشت جواب میده؟؟؟؟آیا برداشت خاکشیر با کمباین بصورت صنعتی یا باید بصورت سنتی (درو)کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/منتظرکمکمتون هستم بدجور
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یه سوال دیگه چه شرایطی برای کاشت زعفران لازم هست؟ ما که زمین های لب شور داریم آب نداریم مناسب هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


اطلاعاتی در مورد کشت داشت و برداشت زعفران




آب و هوای مناسب زعفران

زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستان ملایم و تابستان گرم و خشک باشد به‌خوبی می‌روید.
مقاومت زعفران در مقابل سرما زیاد است، ولی چون دوران رشد آن مصادف با پايیز و زمستان و اوایل بهار است، طبعا در این ایام به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد. در دوره خواب یا استراحت گیاه (تابستان) بارندگی یا آبیاری برای آن مضر است؛ بنا بر این، کشت و کار آن در مناطق گیلان و مازندران و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست. اراضی آفتاب‌گیر و بدون درخت که در معرض بادهای سرد نیز نباشند برای رشد زعفران مناسب است. با وجود این، در برخی از روستاهای بیرجند و قاین در زیر سایه بوته‌های زرشک و درخت‌هاي بادام که در تابستان کم‌تر آبیاری می‌شوند کاشته می‌شود.
حداکثر دمای این گیاه بین 40 تا 35 درجه سانتی‌گراد است و در ارتفاع بین 1300 تا 2300 متر از سطح دریا عملکرد خوبی نشان داده است.

خاک مناسب پرورش زعفران

از آن‌جا که پیاز زعفران مدت نسبتا زیادی (7 - 5 سال) در زمین می‌ماند، خاک زمین باید سبک یا ترکیبی از شن و رس باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی، در مقابل شرایط خاص منطقه‌ای نیز مقاومت نماید.
بنا بر این، براي رشد و نمو مناسب گیاه، تولید محصول مرغوب، زمین‌های حاصل‌خیز و زه‌کشی شده بدون درخت با خاک (لومی، لیمونی، رسی و شنی) و آهک‌دار که ph آن بین 7-8 باشد بر زمین‌های شور، فقیر و مرطوب و اسیدی ارجحيت دارد.
زعفران در زمین‌هاي دارای قلوه سنگ، علف هرز یا مواد آلی پوسیده نشده محصول خوبی نمی‌دهد.

تهیه زمین

در تهیه زمین براي کاشت زعفران بايد دقت خاصی مبذول داشت. ابتدا در فرصتي مناسب در پايیز یا زمستان زمین مورد نظر را شخم عمیق می‌زنند. در صورتی که شرایط مناسب نبوده یا دسترسی به تراکتور مقدور نباشد، می‌توان شخم را در پایان بهار یا اوایل تیر نیز انجام داد.
در تهیه زمین به طریق سنتی، در اوایل بهار پس از قطع باران‌های بهاره، زمین را با گاوآهن ایرانی شخم می‌زنند. بعد از 15 - 10 روز مجددا نسبت به شخم زدن زمین اقدام می‌کنند. اگر زمین هنوز دارای کلوخ بود، گاوآهن را باز کرده و کلوخ‌ها را با استفاده از ماله خرد می‌کنند. بعد از دو یا سه هفته مجددا زمین را دوبار در جهات عمود بر هم شخم می‌زنند. قبل از شخم سوم برای هر 100 متر مربع زمین، 10 - 5 بار الاغ کود حیوانی پوسیده پخش می‌نمایند. کشاورزان به خوبی دریافتند که شخم مکرر، صرف‌نظر از تهیه بستر مناسب براي کشت، زمین را تاحدودی از وجود علف هرز پاک می‌سازد.
در این طریق، زمین را کرت‌بندی كرده و طول و عرض کرت‌ها را نسبت به شیب زمین و قدرت آب تعیین می‌کنند. معمولا طول و عرض کرت‌ها در حد بین 4×10 تا 100×10 متر است. در زراعت مکانیزه زعفران، زمین را در پاییز سال قبل از کشت با گاوآهن شخم عمیق می‌زنند. در بهار پس از قطع باران‌های بهاری، خاک را با شخم متوسط، ضمن سله‌شکنی از وجود علف هرز نيز پاک می‌کنند. در مرداد یا شهریور پس از پخش 40 -80 تن کود حیوانی و 200 کیلوگرم فسفات آمونیوم زمین را به صورت فارو درمی‌آورند و برای کشت آماده می‌کنند. البته متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند حدود 250 کیلوگرم سولفات پتاسیم نیز در این مرحله با خاک مخلوط شود.

انتخاب پیاز و زمان کشت زعفران

احداث مزارع جدید زعفران فقط به‌وسیله پیاز آن مقدور و معمول است؛ بنا بر این، تهیه و انتخاب پیاز مرغوب براي کاشت در ایجاد و گسترش کشت حايز اهمیت است. پیاز زعفران را می‌توان از خاک درآورد و به انبار یا مزرعه دیگری منتقل نمود. با توجه به دوره خواب یا استراحت پیاز که از اواخر اردیبهشت تا اواخر مرداد ادامه دارد می‌توان در این فاصله نسبت به بیرون آوردن پیاز اقدام کرد. بهتر است پیازها پس از بیرون آوردن از زمین کاشته شوند تا ضمن ادامه استراحت، در زمین جدید مستقر شوند. از بیرون آوردن پیازها در اواخر مرداد به بعد باید خودداری کرد، زيرا در این موقع برخي پیازها ممکن است برای ریشه دادن و جوانه زدن آماده باشند. هر قدر فاصله بیرون آوردن پیازها تا کاشت کم‌تر باشد، بهتر است. با وجود این، پیاز زعفران را چند ماه در محل سرد و خشک با ارتفاع 30 -20 سانتی‌متر می‌توان به‌صورت پخش شده نگهداری نمود، ولی این امر باعث عدم توسعه فیزیولوژیکی گل‌ها شده و باردهی سال اول کشت را شدیدا کاهش می‌دهد.
پیاز زعفران را از موقع خزان بوته (اوایل خرداد تا اواسط مهر) می‌توان کشت نمود، ولی بهتر است از کاشت پیاز در اواخر تیر و اوایل مرداد خودداری شود، زیرا در این موقع هوا و زمین بسیار گرم است و بیم آن می‌رود که رطوبت پیاز موقع جابه‌جايی از بین رفته و به آن صدمه وارد شود. بر اساس تحقیقات انجام شده در مرکز پژوهش‌های صنعتی خراسان بهترین زمان کشت خرداد ماه است.

نوع و مقدار کشت پیاز زعفران

به‌طوری‌که گفته شد زعفران به‌وسیله غده ساقه که عبارت از پیازهای توپر (بنه) است ازدیاد می‌يابد و اندازه آن از یک فندق تا یک گردو متفاوت است. پیازهای انتخابی باید درشت‌تر، سالم‌تر و بدون زخم و خراشیدگی و عاری از هر نوع بیماری باشد.
پیازها بهتر است قبل از کاشت با سموم قارچ‌کش، از قبیل سرزان، سری تیزان و گرامنیون و غیره، به‌نسبت 500 -300 گرم سم برای یک‌صد کیلو پیاز علیه بیماری‌های قارچی ضدعفونی شوند. در موقع کاشت بهتر است پولک یا لایه خشک کف پیاز به همراه مقداری از پوسته آزاد روی پیاز جدا شود تا جذب آب به‌وسیله پیاز آسان‌تر و جوانه زدن آن سریع‌تر انجام شود. مقدار کاشت پیاز بسته به ریزی و درشتی از سه تا ده تن در هکتار فرق می‌کند. فواصل کاشت معمولا 25 تا 30 سانتی‌متر از هر طرف را شامل مي‌شود.
تعداد پیازهاي انتخابی براي کاشت در هر چاله سه پیاز با وزن متوسط شش گرم برای هر پیاز است. در صورتی ‌که پیازها ردیفی و در فارو کاشته شوند، به‌صورت منفرد و با فاصله 8 - 6 سانتی‌متر از یکدیگر، میزان کاشت پیاز به مقدار سه تن و در صورتی که به‌صورت سنتی و در هر چاله پنج عدد كاشته شوند، میزان کاشت پیاز به پنج تن بالغ خواهد شد. گفتنی است که در تحقیقات انجام شده بهترین پیازها، پیازهایی با اندازه بیش از 8 گرم بود.

عملیات کاشت پیاز زعفران


برای کاشت پیاز زعفران ابتدا چاله‌های یک ردیف را با بیل در می‌آورند و در داخل هر چاله به‌طوری‌که گفته شد از 3 - 15 پیاز قرار می‌دهند. عمق کاشت پیاز 20 -15 سانتی‌متر در نظر گرفته مي‌شود. در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرد. پیازها در عمق 20 سانتی‌متری در زمستان از سرما و یخ‌بندان و سایر تنش‌های محیطی و در تابستان از گرمازدگی مصون می‌مانند.
برای کاشت زعفران 5 -4 نفر شرکت می‌کنند؛ به این ترتیب که یک نفر با بیل چاله‌ها را در می‌آورد؛ دو نفر پیازهای قابل کشت را به‌صورت دسته‌های 3 تا 5 یا 15تايی انتخاب می‌کنند؛ نفر چهارم پیازها را در داخل چاله‌ها قرار می‌دهد و کار خود را ادامه می‌دهند تا پياز در تمام زمین کاشته شود. سرانجام سطح مزرعه را که نامسطح شده، با بیل یا ماله صاف و فشرده می‌سازند تا پیازها به خاک بچسبد.
زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پايیزه رها می‌شود. قبل از آبیاری حدود 20 -10 تن کود حیوانی کاملا پوسیده با بیل یا چهارشاخ در سطح زمین پخش می‌نمایند.
در اسپانیا کاشت زعفران به صورت دیم صورت می‌گیرد. پیازهای زعفران به‌جای کپه‌کاری داخل چهار ردیف به‌فاصله 5 تا 8 سانتی‌متر از همدیگر کاشته می‌شود. ردیف‌های کاشت از یک‌دیگر 35 -30 سانتی‌متر فاصله دارد. پس از انجام عمل کاشت روی شیارها را با ماله مي‌پوشانند و زراعت ردیفی به‌نظر می‌رسد.

آبیاری

پس از پایان کاشت پیازهای زعفران که حداکثر تا آخر شهریور طول می‌کشد، حدود 15 تا 10 روز بعد از کاشت اقدام به آبیاری مزرعه می‌نمایند. در نقاط مختلف خراسان بسته به وضعیت آب و هوایی منطقه از اواسط مهر تا دهه اول آبان آبیاری زعفران شروع می‌شود. با توجه به اين که گل کردن زعفران تا حدودی تابع آب اولیه است، برای این که برداشت زعفران با مشکل مواجه نشود، آب اول را در بین قطعات با فاصله چند روز تقسیم می‌کنند تا بدین‌وسیله دوران اوج گل‌دهی قطعات با یکدیگر هم‌زمان نباشد.
آب اول زعفران خیلی مهم است و تمام نقاط زمین باید به طور کافی و یکنواخت آب بخورد تا گل‌های یک قطعه هم‌زمان بیرون آیند. بعد از گاورو شدن مزرعه برای سله‌شکنی از کج‌بیل و چهارشاخ فلزی یا گاوآهن ایرانی با عمق کم استفاده می‌شود. متعاقب آن زمین را ماله می‌کشند. سله شکستن زمین باعث می‌شود جوانه‌های گل با سهولت بیش‌تری از خاک بیرون آمده و رشد قوی و مطلوبی داشته باشند.
پس از آبیاری اول به فاصله 20 -15 روز بعد از آن اولین گل‌های زعفران ظاهر می‌شوند. بدیهی است که مزرعه زعفران در سال اول محصول قابل توجهی نمی‌دهد. از اوایل فروردین تا زمانی که رنگ برگ‌ها به زردی مایل شود، هر 12 - 6 روز یک‌بار آبیاری انجام می‌شود.
باید توجه داشت که بعد از وجین، آبیاری یک نوبت به تاخیر بیفتد تا علف‌های هرز از بین رفته و مجددا سبز نشوند. آب آخر در درشت شدن پیاز موثر است.

سله‌شکنی

همان‌طور که اشاره شد بعد از آبیاری اول به محض گاورو شدن زمین سطح مزرعه باید سله‌شکنی شود، به نحوی که پیازها صدمه نبینند. بهترین وسیله سله‌شکنی کج‌بیل، بیل شیاردار، گاوآهن ایرانی و کولتیواتر است.
سله‌شکنی باعث می‌شود گل‌ها به‌آسانی از خاک بیرون آمده و کود حیوانی با خاک مخلوط گردد. در مواقعی که زارع نتوانسته باشد به زمین خود کود دهد قبل از آبیاری می‌توان کود لازم را در سطح خاک پخش كرد و با شخم سطحی با خاک مخلوط نمود. بعد از این عمل که در واقع حکم سله‌شکنی را دارد براي هموار نمودن زمین و چسباندن خاک به پیازها زمین را ماله می‌کشند.

وجین علف‌های هرز

علف‌های هرز از طریق رقابت با گیاه زعفران از نظر آب و مواد غذایی و نور خورشید سبب کاهش محصول می‌شود. علاوه بر این، ممکن است در مراحل کاشت و برداشت زعفران مزاحمت‌ ایجاد و میزبان تعدادی از بیماری‌ها و حشرات و به‌خصوص نماتد باشد. وجین مزرعه هر موقع که علف‌های هرز رشد کردند ضروری است. در مزارع زعفران اولین وجین، بعد از آبیاری دوم انجام مي‌شود و باعث از بین رفتن علف‌های هرز مزرعه زعفران می‌گردد.
به‌طور معمول، اولین وجین زعفران بعد از برداشت گل‌ها و دومین وجين، در صورت لزوم، یک ماه قبل از آب سوم انجام می‌شود. در مورد مبارزه شیمیایی با علف‌های مزرعه باید توجه کرد که چون اثر علف‌کش‌ها روی گیاه آزمایش نشده است، باید حتی‌الامکان هنگام رشد بوته‌های زعغران از مصرف علف‌کش‌های شیمیایی خودداری شود.
 

مارجين

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
من میدونستم بالاخره یه روزی موفق میشی...این کارت منو یاد لحظه ای انداخت که ادیسون برق رو کشف یا بعبارتی اختراع کرد..اشک تو چشام حلقه زد.:cry: تاریخ این کارتون رو کنار کارهای گراهام بل و ادیسون و همچنین ماری کوری ثبت خواهد کرد:w31:

آخخخي مرسسسسسسي چقدر شما به من لطف داريد....ممنونم كه اينقدر به پيشرفت من علاقه نشون ميدين....
 

nazi jooon

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
سلام به همه دوستان....
بچه ها برای احداث گلخونه هزینه ش به طور تقریبی هرمتر مربع چقد تموم میشه؟
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
تشکر...شما اطلاع دارین واسه تولید مینی تیوبر حداقل فضا چقد باید باشه؟

در زمین اصلی هرمترمربع 7 عدد

برای گلخونه جهاد زیر 5 هزار مترمربع مجوز گلخونه مشمول وام نمیده
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
با سلام خدمت مهندسین کشاورزی .آیا کسی میدونه میشه خاکشیر در زمین شور کاشت؟؟؟چه زمانی برای کاشت پیشنهاد میکنید؟بعدش کمباین محصول رو جمع اوری میکنه یانه بصورت سنتی (درو)؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟منتظر کمک تون هستم!!!!!

یه سوال دیگه چه شرایطی برای کاشت زعفران لازم هست؟ ما که زمین های لب شور داریم آب نداریم مناسب هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شوری تعریف داره....شوری آب و شوری خاک بعلاوه بافت خاک و بارندگی سالانه منطقه باید در نظر گرفته بشه...همینجوری که نمیشه گفت"شور"
 

Ali SN

عضو جدید
راهنمایی درمورده مهندسی ماشین الات صنایع غذایی

راهنمایی درمورده مهندسی ماشین الات صنایع غذایی

سلام...دوستان

میشه اطلاعات کاملی درمورده این رشته بهم بدین؟

ایا همون صنایع غذایی هستش؟

ممنون:gol::gol::gol::gol:
 

elahe erami

عضو جدید
سلام ی چن تا سوال در مورد کاشت چمن دارم.ب نظرتون اگه من 14دی شروع ب کاشت چمن کنم تا عید نتیجه میده. تو این منطقه.بوشهر.تنگ ارم دما شبا تا صفر هم میرسه چمنی ک من استفاده میخوام کنم چمن افریقایی و پوا بارون هست مخلوطی از هردوتاش .لطفا راهنماییم کنید مرسی
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام ی چن تا سوال در مورد کاشت چمن دارم.ب نظرتون اگه من 14دی شروع ب کاشت چمن کنم تا عید نتیجه میده. تو این منطقه.بوشهر.تنگ ارم دما شبا تا صفر هم میرسه چمنی ک من استفاده میخوام کنم چمن افریقایی و پوا بارون هست مخلوطی از هردوتاش .لطفا راهنماییم کنید مرسی


سلام

من شخصا اطلاعات کافی ندارم اما می تونید به لینک پایین مراجعه کنید و این تاپیک رو بخونید به شما کمک می کنه

در مورد چمن آفریقایی و پوا هم توضیح داده

http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php/88993-همه-چیز-راجع-به-نحوه-چمن-کاری


چمن آفریقایی Cynodon dactylon:

اصولا این نوع چمن ها به شوری ، خشکی و گرما بسیار مقاوم می باشند.اغلب نشا کاری می شود و در بین فصل گرم ها سریع الرشد ترین است. و کلا نیاز آبی کمی دارد


************************

پوا یا کنتاکی بلوگراس(Poa pratensis):

دارای بذری بسیار ریز و کند رشد تر از سایر فصل سرد ها می باشد ( پس از 14 روز سبز می شود) . اصولا هر چه بذر ریز تر باشد ، دیر تر سبز می شود. پوا به گرمای زیاد تا 40+
درجه سانتیگراد مقاوم استاین چمن یکساله دارای گل آذین سنبله باز چتری می باشد.از ارقام پوا، می توان بهMerion و Baron اشاره کرد.


.
.
.

موفق باشید!
:gol::gol:
 

حمید 88

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
سلام ی چن تا سوال در مورد کاشت چمن دارم.ب نظرتون اگه من 14دی شروع ب کاشت چمن کنم تا عید نتیجه میده. تو این منطقه.بوشهر.تنگ ارم دما شبا تا صفر هم میرسه چمنی ک من استفاده میخوام کنم چمن افریقایی و پوا بارون هست مخلوطی از هردوتاش .لطفا راهنماییم کنید مرسی
سلام قصدشما از کاشت این ترکیب چیه ؟ چمن برموداگراس که به افریقایی معروف هست یک چمن گرمسیری مهاجم است که در منطقه شما احتمالا سه چهار ماهی زرد رنگ میشه بعلت سرما اما بعلت نیاز ابی کم و مقاومت به پاخوری وشوری در نقاط خاص میتواند گزینه مناسبی باشد اما پوا چمن سردسیری است که دیر جوانه میزند ولی تمام فصلها سبز است ولی نگهداری سختتری دارد و البته بعداز مدتی کلا توسط چمن افریقایی محو میشود (به علت مهاجم بودن ان ) - پوا رو میتونی الان بکاری که البته باز بهتره بصورت اسپرت یعنی مخلوط با چند نوع چمن دیگه که لولیوم و فستوکا مرسوم است میکارند و اگر چمن افریقایی رو خواستید بکارید به صورت تک بذر ودر بهار که هوا گرم تر شد بکارید بهتر است(به نظرمن )
 
درخواست کمک

درخواست کمک

سلام روزتان به خیر من یک گلخانه 2000 هزار متری دارم که حدود چهار سال به صورت مداوم در ان کشت شده و الان دچار شوری خاک شده به صورتی که بیشتر کودها به گیاه نمیرسد و گیاه دچار رشت ضعیفی میشوند و با کوچکترین قارچی از بین میروند من برای از بین بردن شوری خاک از روش شخم زدن و ابیاری سنگین همراه با استفاده از گوگرد اقدام کنم ایا امکان جواب دهی خوبی دارد یا نه اگر دارد چه مقدار برای این گلخانه گوگرد به کار بگیرم
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
سلام روزتان به خیر من یک گلخانه 2000 هزار متری دارم که حدود چهار سال به صورت مداوم در ان کشت شده و الان دچار شوری خاک شده به صورتی که بیشتر کودها به گیاه نمیرسد و گیاه دچار رشت ضعیفی میشوند و با کوچکترین قارچی از بین میروند من برای از بین بردن شوری خاک از روش شخم زدن و ابیاری سنگین همراه با استفاده از گوگرد اقدام کنم ایا امکان جواب دهی خوبی دارد یا نه اگر دارد چه مقدار برای این گلخانه گوگرد به کار بگیرم
سلام وقت شما هم بخیر
شما به یه آنالیز کامل خاک نیاز دارین.حتیph و بافت خاک
عبارت شوری خاک تعریف داره...شما بفرمایید چه نمکهایی و با چه غظتی توی خاک وجود داره..یه آزمایش هم از آب آبیاری هم انجام بدین و شوری اون رو هم تعیین کنین.اینها رو که تعیین کردین بعدش میشه یه توصیه اصولی انجام داد.اصلا شاید مشکل شما شوری خاک نباشه.ضمنا من به شما توصیه میکنم هر آزمایش رو 2بار و هر بار در یه آزمایشگاه مجزا انجام بدین...برحسب تجربه عرض میکنم.
بعد هم اگه مختصری از سرنوشت خاک و نوع کودها و کشتهایی که به خاک دادین رو هم بفرمایین کمک خوبی خواهد بود.
مصرف گوگرد یکی از راههای اصلاح خاکهای قلیا هستش و بیشتر برای کاهش اثر سدیم...من بدون هیچ اطلاع و آزمایشی نمیتونم از راه دور به شما توصیه ای کنم که اینکار کاملا غیر منطقیه
 
آخرین ویرایش:

iman.lotus

عضو جدید
تو این زمین چی کشت کنم؟

تو این زمین چی کشت کنم؟

درود
تو این زمین الآن یونجه کشت میشه
زمین اطراف شیرازه
از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست کاشت یونجه
2 هکتار زمینه
دوستان ممنون میشم کمکم کنید اگه با اقلیم شیراز آشنایید به من بگید که چی جواب میده و به صرفه است؟
 
آخرین ویرایش:

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
درود
تو این زمین الآن یونجه کشت میشه
زمین اطراف شیرازه
از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست کاشت یونجه
2 هکتار زمینه
دوستان ممنون میشم کمکم کنید اگه با اقلیم شیراز آشنایید به من بگید که چی جواب میده و به صرفه است؟

درود جوان
اگه آب آبیاری کافیه ذرت گزینه خوبیه
 

iman.lotus

عضو جدید
درود جوان
اگه آب آبیاری کافیه ذرت گزینه خوبیه
آب آبیاری جواب نمیده واسه ذرت ازونجایی که دیگه زمینای اطراف هم کشت نمیکنن ذرت رو و رو آووردن به کاشتن درخت انار!
من نظرم روی کشت گیاهان دارویی هست چه گیاه دارویی میشه کشت کرد؟
گیاهان دارویی بازار خوبی دارن؟
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
آب آبیاری جواب نمیده واسه ذرت ازونجایی که دیگه زمینای اطراف هم کشت نمیکنن ذرت رو و رو آووردن به کاشتن درخت انار!
من نظرم روی کشت گیاهان دارویی هست چه گیاه دارویی میشه کشت کرد؟
گیاهان دارویی بازار خوبی دارن؟
دوست عزیز هر چیزی که فکرشو بکنی بازار داره...بستگی به این داره که شما میتونی با اهلش وارد عمل بشی یا نه...باید از قبل کسی یا شرکتی رو برای خرید پیدا کنی بعد کارو شروع کنی ...اگه هدفتون گیاهان داروییه پیشنهاد میکنم به قسمت گیاهان دارویی تالار کشاورزی مراجعه کنین و با بچه های اونجا موضوع رو مطرح کنین...اونا قطعا بهتر میتونن در این مورد راهنمایی کنن
 

aftabmz2000

عضو جدید
جدول ارزش تغذیه ای

جدول ارزش تغذیه ای

سلام و درود
من میخام جدول ارزش تغذیه ای برای فراورده های گوشتی طرح کنم .آیا کسی هست راهنماییم کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 

نیما خلیلی

عضو جدید
نگهداري پرتفال براي مدت طولاني

نگهداري پرتفال براي مدت طولاني

در مورد نگهداري پرتقال براي مدت طولاني تر اگر اطلاعاتي داريد ممنون مي شم
 

Similar threads

بالا