مشاوره، سوال و درخواست مطالب صنایع غذایی

پروانه سفید

عضو جدید
کمک فوری

کمک فوری

سلام دوستان من تحقیق واسه درس قند و روغن میخوام
خیلی لازم دارم اگه مطلبی دارین لطفا کمکم کنید
ممنون میشم دوستان
 

پروانه سفید

عضو جدید
سلام دوستان کسی می تونه واسم تست های کنکور ارشد لبنیات 5سال آخر با جواب رو بزاره؟
ممنون میشم .آخه میان ترم از ارشد هست
 

aryana377

عضو جدید
سلام . من گرایشم اقتصاد کشاورزیه و یه درس داریم به اسم اصول تبدیل و نگهداری محصولات کشاورزی کتابش هم از آقای جواد میدانی انتشارات دانشگاه شهید چمرانه من تقریبا همه جا رو به دنبال این کتاب گشتم و پیدا نکردم از دوستان تقاضا دارم که منو رو راهنمایی بکنن که من این کتاب رو از کجا می تونم تهیه کنم؟
با تشکر
 

مهندس شکوفه

عضو جدید
سلام . من گرایشم اقتصاد کشاورزیه و یه درس داریم به اسم اصول تبدیل و نگهداری محصولات کشاورزی کتابش هم از آقای جواد میدانی انتشارات دانشگاه شهید چمرانه من تقریبا همه جا رو به دنبال این کتاب گشتم و پیدا نکردم از دوستان تقاضا دارم که منو رو راهنمایی بکنن که من این کتاب رو از کجا می تونم تهیه کنم؟
با تشکر
سلام.آخی استاد میدانی استاد من بود 2 سال پیش فوت کرد خدابیامرزتش خیلی استاد خوبی بود
شاید تو اینترنت سرچ کنی پیدا بشه الکترونیکی بخر
 

aryana377

عضو جدید
سلام.آخی استاد میدانی استاد من بود 2 سال پیش فوت کرد خدابیامرزتش خیلی استاد خوبی بود
شاید تو اینترنت سرچ کنی پیدا بشه الکترونیکی بخر
خدا رحتمش کنه شاید به خاطر همینه که کتابش تجدید چاپ نشده دوست عزیز من اینترنتی خیلی سرچ کردم و پیدا نکردم اگه از دوستان کسی این کتابو داره و می خواد بفروشه من می خرم به قیمت پشت جلد اگه کسی داره با من تماس بگیره
09139296033
abbaszadeh_moslem@yahoo.com
 

پروانه سفید

عضو جدید
جائيه تو دنيا همه براش مي ميرن
تموم حاجتا رو همه از مي گيرن
بين دو نهر آبه ، يه سرزمين خشکه
شميم باغ و لاله اش خوشبو ز عط مُشکه
شباي جمعه زهرا زائر اين زمينه
سينه زن حسينه ، يل ام البنينه ...


دوستان کسی مطلبی برای درس قند و روغن داره؟لطفا کمکم کنید
 

Food science eng

عضو جدید
آخرین ویرایش توسط مدیر:

ehsan1212

عضو جدید
کمک(سرخانه و انبار)

کمک(سرخانه و انبار)

سلام بچه ها خوبید!؟
.
.
من نیاز به یه تحقیق آماده یا مقاله ای در مورد درس سردخانه و انبار هسم!!
لطفا اگر کسی مطلب یا دمقاله ای در این مورد داره منو راهنمایی کنه!!
ممنون میشم ازتون :gol::gol:
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
یه سوال در باره ماهی کنسروی

یه سوال در باره ماهی کنسروی

چجوریه که وقتی کنسرو ماهی رو میخوری توش استخوان ماهی هم وجود داره و میشه تیغ ماهی رو هم خورد
:surprised:
ایا میشه همین بلا رو سر ماهی که تو خونه درست میکنیم اورد
:confused:
 

malo00os

عضو جدید
سلام بچه ها خوبید!؟
.
.
من نیاز به یه تحقیق آماده یا مقاله ای در مورد درس سردخانه و انبار هسم!!
لطفا اگر کسی مطلب یا دمقاله ای در این مورد داره منو راهنمایی کنه!!
ممنون میشم ازتون :gol::gol:


از تحقیقی که میخوای معلومه که اولای کار هستی...ترم 2این واحد رو داشتیم و دادن تحقیق اختیاری بود و من هم به جای 2نمره تحقیق،بیشتر درس خوندم و 2نمره رو هم جبران کردم....من الان ارشد می خونم هر ترم 3تحقیق داریم اونم چه تحقیق هایی...ما که خیلی تنبل بازی در نمی اوردیم الان لنگ میزنیم چه برسه به شماها؟!!
 

مهندس شکوفه

عضو جدید
چجوریه که وقتی کنسرو ماهی رو میخوری توش استخوان ماهی هم وجود داره و میشه تیغ ماهی رو هم خورد
:surprised:
ایا میشه همین بلا رو سر ماهی که تو خونه درست میکنیم اورد :confused:

اون تیغه که احتمالا اشباهی رفته تو قوطی احتمالا اپراتور حواسش پرت شده تیغ اشتباهی رفته اون تو:D
اما درباره بلایی که گفتین آره میشه چرا نمیشه کافیه ماهی رو کاملا بخار پز کنید بعد خیلی راحت پوستش جدا میشه خیلی راحتم تیغش جدا میشه بعد تویه روغن یه خورده تفتش بدین به همین راحتی به همین خوشمزگی حالا شما یه تن ماهی خانگی دارین:D
توی قوطی های کنسرو بازاری 18 درصد روغن و 2 درصد نمک داره و به خاطر فرایندی که تو کارخونه روی ماهی انجام میدن خیلی از ارزش غذایی ماهی کم میشه
بنابراین خودتون تو خونه درست کنین خیلی بهتره
خ;)
 
  • Like
واکنش ها: fgni

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
اون تیغه که احتمالا اشباهی رفته تو قوطی احتمالا اپراتور حواسش پرت شده تیغ اشتباهی رفته اون توhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/biggrin.gif
اما درباره بلایی که گفتین آره میشه چرا نمیشه کافیه ماهی رو کاملا بخار پز کنید بعد خیلی راحت پوستش جدا میشه خیلی راحتم تیغش جدا میشه بعد تویه روغن یه خورده تفتش بدین به همین راحتی به همین خوشمزگی حالا شما یه تن ماهی خانگی دارینhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/biggrin.gif
توی قوطی های کنسرو بازاری 18 درصد روغن و 2 درصد نمک داره و به خاطر فرایندی که تو کارخونه روی ماهی انجام میدن خیلی از ارزش غذایی ماهی کم میشه
بنابراین خودتون تو خونه درست کنین خیلی بهتره
خhttp://www.www.www.iran-eng.ir/images/smilies/wink.gif




نه بابا اونا تیغاشون مونده توش قابل خوردن هم هستند تازه له میشن تو دهن زیر دندونا
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بسته بندی با اتمسفر اصلاح شد(map)

بسته بندی با اتمسفر اصلاح شد(map)

:eek:اگه کسی در مورد بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده مقاله ای داره لطظا هر چه زودتر بفرسته
خیلی فوریه خواهش میکنم:cry::cry::cry::cry:
 

reza pahlavan

عضو جدید





نه بابا اونا تیغاشون مونده توش قابل خوردن هم هستند تازه له میشن تو دهن زیر دندونا



بله دوستان درست می فرمایند.چون دو بار فرایند حرارتی میبینه و استخونهاش له میشن.البته این بیشتر برای ماهی های کوچکه و برای ماهی های بزرگ استخونشو جدا میکنن و اگر حواس اپراتور نباشه استخون هم از زیر دستش رد میشه.البته کار خاصی هم نمیشه چون بهر حال طی 2 بار حرارت دادن استخون بزرک نرم میشه
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Like
واکنش ها: fgni

شمس اله يوسفى

عضو جدید
خواص كوشت شتر مرغ مهندسان و همكاران لطفا" توضيح دهيد

خواص كوشت شتر مرغ مهندسان و همكاران لطفا" توضيح دهيد

باسلام

مهندسان, صنايع غذابى لطفا"!!!!

دربارهْ خواص كوشت شتر مرغ براى ما توضيح دهيد؟

فوايد و ديكر خصوصيات كوشت اين برنده را براى دوستداران وعلاقه مندان توضيح دهيد.

تشكر فراوان از شما ................ عزيزان :gol::gol::gol:
 

reza pahlavan

عضو جدید
شتر مرغ

شتر مرغ

باسلام

مهندسان, صنايع غذابى لطفا"!!!!

دربارهْ خواص كوشت شتر مرغ براى ما توضيح دهيد؟

فوايد و ديكر خصوصيات كوشت اين برنده را براى دوستداران وعلاقه مندان توضيح دهيد.

تشكر فراوان از شما ................ عزيزان :gol::gol::gol:
سلام آقا شمس اله جان
عرضم به خدمت من من خودم قبلا شتر مرغ داشتم ولی متاسفانهن بعلت نداشتن سرمایه در گردش اوضاع سخت میشد
خیلی خلاصه بگم : پروتئین بالا
چربی کم
گوشتی لذیذ و خوشمزه و البته شیرین مزه(بسته به نوع ادویه جات)
انواع رفتار داره : 1 در حیات وحش 2 فردی 3 آشیانه 4 خویشاوند 5 تهاجمی
جفت گیریش بیشتر توسط بالاش انجام میگیره
حدود 50-60 تخم میذاره(بستگی داره)
قیمت هر کیلو گوشتشم تقریبا 15000 تومنه:gol::gol:
 

khepeloo

عضو جدید
كمك فوري

كمك فوري

همگي سلام،اگه كسي مطلبي اطلاعاتي چيزي در مورد ضدعفوني و فوميكاسيون انبار مواد غذايي داره لطفا فوري خبر بده چون شديدا بهش نياز دارم.:cry::cry::cry::(
 

Eng.probe

عضو جدید
کاربر ممتاز
باسلام

مهندسان, صنايع غذابى لطفا"!!!!

دربارهْ خواص كوشت شتر مرغ براى ما توضيح دهيد؟

فوايد و ديكر خصوصيات كوشت اين برنده را براى دوستداران وعلاقه مندان توضيح دهيد.

تشكر فراوان از شما ................ عزيزان :gol::gol::gol:




گوشت شترمرغ و خواص آن



گوشت شترمرغ که در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است.
نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است (در جدول زیر این مقایسه انجام شده است).
به همین دلیل گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی – عروقی ، افراد دچار چربی خون بالا و کسانی که دچار چاقی هستند، غذای بسیار مناسبی می باشد.
همچنین اسیدهای چرب غیراشباع موجود در گوشت شترمرغ 30 درصد مجموع اسیدهای چرب را تشکیل می دهد که یکی از مزیت های این گوشت محسوب می شود.
این مزایا به همراه میزان بالای اسید چرب امگا-3 در گوشت شترمرغ باعث شده که این گوشت انتخاب بسیار خوبی برای بیماران قلبی– عروقی و سالمندان باشد تا با اطمینان بیشتری بتوانند نیازهای پروتئینی خود را برطرف سازند.

استفاده از اسید چرب امگا-3 تأثیرات مفیدی در کاهش بیماری های قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است. به نظر می رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا-6 تأثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. اکثرجیره های غذایی افراد از لحاظ اسیدهای چرب امگا-3 کمبود دارند.
از طرف دیگر میزان کم سدیم در گوشت شترمرغ، استفاده از آن را برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، ممکن می سازد.


گوشت شترمرغ از نظر پروتئین و آهن نیز از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است و لذا برای افراد کم خون و زنان باردار انتخاب مناسبی خواهد بود.
به علاوه گوشت شترمرغ میزان بالایی از عناصری مانند روی و منیزیم را داراست.

علاوه بر موارد بالا، گوشت شتر مرغ به میزان بسیار چشمگیری ترد بوده و از قابلیت هضم استثنائی برخوردار است، طوری که 90 درصد آن قابل هضم بوده و از این حیث پس از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار دارد. در صورتی که گوشت مرغ و گاو 87 درصد قابلیت هضم دارند.


در جدول زیر میزان انرژی، پروتئین، چربی، کلسترول و کلسیم موجود در 85 گرم از گوشت شترمرغ، مرغ، بوقلمون، گاو و گوسفند با هم مقایسه شده است.



منبع

ارزش غذایی گوشت شتر مرغ
کیوان نیامنش مدیر پرورش شرکت شتر مرغ محصص مهندس علی نوبخت عضو هیات علمی مرکز اموزش عالی شهید باکری ارومیه

تولید گوشت شتر مرغ تحت نظارت مستقیم و دقیق بازرسان بهداشتی دولتی قراردارد و آنها به دقت مواظب هستند که هیچ گونه رنگ ، مواد شیمیایی افزودنی و مواد درمانی غیرعادی جهت کاهش میزان چربی آن و یا جهت جایگزینی ، به جیره های غذایی اضافه نشود. خوشبختانه تمامی مزارع و عمل آوری کنندگان گوشت شتر مرغ درسراسر جهان تحت نظارت بازرسان بهداشتی قراردارد و آنها به شدت این موضوع را تحت نظردارند که درجریان پرورش شترمرغ ها از فرآورده های حیوانی و هورمون های تحریک کننده ورشد و آنتی بیوتیک ها در جیره غذایی آنها استفاده نشود. با روندی که درتولید گوشت شتر مرغ آغاز شده و نیز با اعمال قوانین بازرسی های دقیق در صورت انجام تبلیغات لازم و قبولی مصرف کنندگان در آینده ممکن است این نوع گوشت جایگزین گوشت گاو گردد.



میزان چربی موجود درگوشت شترمرغ

گوشت شتر مرغ اختصاصا" دارای محتوی چربی کمتری نسبت به گوشت سایر گونه ها می باشد. کمی چربی بین ماهیچه ی گوشت شترمرغ یک از خواص مهم و قابل توجه دربازارمصرف کنونی به شمارمی رود. این خاصیت ممکن است برای افرادی که می خواهند وزن بدنشان را کنترل نموده و یا از بیماری های قلبی عروقی رنج می برند مفید واقع گردد. گوشت شترمرغ با توجه به خشکی ای که دارد. ممکن است باب طبع مصرف کنندگان نباشد. این خشکی زمانی بیشترآشکار می شود که این گوشت برای مدت زمان زیادی و درحرارت 8 درجه سانتیگراد پخته شود.



براساس اظهارات فروشندگان، شترمرغ هایی که از سن 4 تا 6 ماهگی تا کشتار، ازغذاهای کاملا" پلت شده استفاده می کنند در مقایسه با شترمرغ هایی که ازغذاهای با منبع علوفه ای زیاد تغذیه شده بودند دارای چربی زیاد و گوشت سخت بیشتری خواهند بود.



کلسترول

برای چند دهه گوشت شترمرغ به عنوان یک گوشت عاری ازکلسترول شناخته می شد، اما پژوهش های جدید نشان داده اند که میزان کلسترول موجود در گوشت شترمرغ می تواند با گوشت بوقلمون و گاو مقایسه گردد.



چربی گوشت شترمرغ در100 گرم گوشت برابربا 29/1 گرم است درصورتیکه این مقدار برای گوشت گاو6/4 و برای گوشت جوجه 3/4 می باشد. دررابطه با کلسترول، گوشت شترمرغ 57 میلی گرم درصد گرم کلسترول دارد درحالیکه درگوشت گاو59 و گوشت جوجه 57 میلی گرم درصد گرم است.



درواقع میزان کلسترول موجود دربافت های بدنی شترمرغ از57 میلی گرم در 100 گرم تا 65 تا 68 میلی گرم در 100 گرم متفاوت است. کلسترول عمدتا" به عنوان اجزاء ساختمانی در دیواره سلول ها وجود دارد. همچنین کلسترول در رگ های خونی ، یک معیارمهم نشان دهنده نارسایی های قلبی عروقی محسوب نمی شود. به شرطی که تبدیل کلسترول در بافت های بدن نرمال باشد. تبدیل کلسترول، توسط لیپوپروتیین ها تسهیل می شود که غلظت بالای لیپوپروتیین (HDL) ، کلسترول را ازسلول های بدنی به کبد منتقل می کند. افزایش (HDL) پلاسما با کاهش عوارض قلبی عروقی همراه است .



اسیدهای چرب

مطالعات حاضر نشان می دهند که مصرف اسیدهای چرب اشباع شده سبب افزایش سطح لیپوپروتیین های کم چگالی (LDL) در پلاسما می شود، درصورتیکه با استفاده از اسیدهای چرب اشباع نشده میزان (LDL) در پلاسمای خون کاهش می یابد مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده سبب کاهش سطح (HDL) پلاسما می گردد.



اسیدهای چرب غیراشباع حاوی یک پیوند دوگانه سبب کاهش میزان لیپوپروتیین های (LDL)می گردند. بدون اینکه (HDL) را تحت تأثیر قرار بدهند. گوشت شتر مرغ دارای پروفیل خوبی از لحاظ ترکیب اسیدهای آمینه در مقایسه با گوشت گاو و جوجه می باشد.



اسیدهای چرب غیراشباع موجود در بافت های شترمرغ 30 درصد مجموع اسیدهای چرب را تشکیل می دهد، هرچند که میزان بیشتری ازاین نوع اسیدهای چرب نیزقابل حصول است. با توجه به اینکه میزان اسیدهای چرب غیراشباع موجود در گوشت جوجه 19 درصد و در گوشت گاو 5 درصد کمتر از گوشت شترمرغ است، بالا بودن نسبی میزان اسید چرب امگا – 3 در گوشت شتر مرغ (3/8) درصد یک مزیت خوب به منظور ادامه انگیزه تولید آن محسوب می شود. در انسان استفاده از اسید چرب امگا – 3 تأثیرات مفیدی در کاهش بیماری های قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است . به نظر می رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا-6 تأثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. اکثرجیره های غذایی افراد از لحاظ اسیدهای چرب امگا-3 کمبود دارند.



مقدارسدیم

کمی میزان سدیم در گوشت شترمرغ (43 میلی گرم) درمقایسه با گاو (63 میلی گرم) و جوجه (77 میلی گرم) در 100 گرم یکی ازمزایای این نوع گوشت مخصوصا" در افرادی که نیاز به مصرف غذاهای کم نمک ( نظیر افراد با فشار خون بالا) دارند، می باشد.



مقدار آهن

میزان آهن موجود درگوشت شتر مرغ 3/2 میلی گرم و در گوشت گاو 2/2 میلی گرم و در گوشت جوجه 9/0 میلی گرم در 100 گرم است. گوشت شتر مرغ آهن مناسبی را برای افراد کم خون و زنان آبستن فراهم می کند.



گوشت شترمرغ به عنوان یک فرآورده پرارزش

گوشت شترمرغ یک ماده غذایی با ارزش تولیدی برای افرادی است که ازیک برنامه غذایی رژیم دار استفاده می کنند. میزان پایین چربی و سدیم و نیز پروفیل خوب اسیدهای چرب غیراشباع درآن در مقایسه با گوشت گاو و جوجه ممکن است بوسیله مصرف کنندگان که امروزه معیارهای واقعی را درانتخاب مواد خوراکی مورد خریداری تحت نظرقرار می دهند مورد توجه قرار گیرد.



برای اینکه این معیارها حفظ شده و گوشت شترمرغ با کیفیت عالی به دست مصرف کنندگان برسد ، باید رابطه تنگاتنگی بین تعاونی های تولیدی ، کشتارگاه ها و صاحبان سردخانه ها و نیزعمل آوری کنندگان و درنهایت فروشندگان به عمل آید. این مسأله باید مورد توجه قرار گیرد که کسب موفقیت درزمینه نگهداری مشتری ، بازاریابی و عرضه خوب گوشت شترمرغ است.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

reza pahlavan

عضو جدید
همگي سلام،اگه كسي مطلبي اطلاعاتي چيزي در مورد ضدعفوني و فوميكاسيون انبار مواد غذايي داره لطفا فوري خبر بده چون شديدا بهش نياز دارم.:cry::cry::cry::(

سلام مهندس جان
این فعلا یه مطلبه.یکی دو تا دیگه ام داشتم ولی پی مشاهده پیوست JSTNAR-v6n3p229 بررسي اثر استون در كنترل حشرات انباري.pdf دا نکردم.پیدا کردم حتما واست میفرستم
 

khepeloo

عضو جدید
مرسي،در مورد ضدعفوني انبار با بخار،گاز يا دود يا چيزاي ديگه چيزي نداري؟
خيلي لطف كردي
 

khepeloo

عضو جدید
از هر جفتتون ممنون;)خودمم يك كتاب پيدا كردم كه خيلي به دردم خورد،ولي 1 كم كميابه يعني من سخت پيداش كردم.اگه كتاب رو ببينين از كمياب بودنش تعجب مي كنيد:eek::surprised:
اصول نگهداري مواد غذايي در سردخانه و انبار
تاليف:دكتر حبيب الله ميرزايي
مهندس حسن يرزايي
نشر علم كشاورزي
من فردا سمينارم رو ارائه ميدم ديگه نيازي به مطلب ندارم.آقا رضا ديگه زحمت نكش;)
اميدوارم اين كتاب به درد بقيه هم بخوره،به من كه خيلي كمك كرد
 

الهام پاییزی

عضو جدید
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و کاملا پخته شده است، تهیه می‌شود و فرآیند تهیه آن با بقیه انواع سرکه تاحدی متفاوت است

سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و کاملا پخته شده است، تهیه می‌شود و فرآیند تهیه آن با بقیه انواع سرکه تاحدی متفاوت است.

بالزام در لغت به معنای رزین‌هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند. سرکه بالزامیک سه نوع دارد، نوعی که به شکل سنتی در بعضی شهرهای ایتالیا تهیه می‌شود، نوعی که به شکل صنعتی و تجاری تهیه می‌شود و نوع سوم که مخلوطی از این دو است. اما فواید تغذیه‌ای ویژه‌ای برای این نوع از چاشنی عنوان شده كه عبارت‌اند از:

1- سرکه بالزامیک دارای گروهی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که به آنها ترکیبات پلی‌فنولی گفته می‌شود. پلی‌فنول‌ها رادیکال‌های آزاد تولید شده در بدن را خنثی می‌کنند و در نتیجه عملکرد سیستم ایمنی بهبود می‌یابد. از این رو سرکه بالزامیک می‌تواند خواص ضدمیکروبی و ضدعفونی‌کنندگی داشته باشد. در قدیم از این سرکه برای درمان عفونت‌های ویروسی و باکتریایی و ضدعفونی کردن زخم‌ها استفاده می‌شده است.

2- سرکه بالزامیک از انگوری تهیه می‌شود که این نوع از انگور حاوی گروهی از فلاونوییدها است. این گروه از فلاونوییدها به علت داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی می‌توانند عملکرد ضد پیری سلول‌های بدن، ضدسرطان و ضدبیماری‌های قلبی عروقی داشته باشند

3- اگر به جای سس‌های پرچرب که به‌طور معمول برای سالاد استفاده می‌شود، از این نوع سرکه استفاده شود، طبیعتا دریافت چربی در رژیم غذایی کاهش می‌یابد که در مصرف طولانی مدت می‌تواند به بهبود کنترل وزن و بهبود سطح چربی‌های خون منجر شود.

4- سرکه بالزامیک در محیط معده، حالت اسیدی ایجاد می‌کند. به‌طور معمول در افراد جوان و سالم، محیط معده به اندازه کافی اسیدی است اما در افرادی‌که به هر علت ترشح اسید معده آنها کاهش یافته است مانند افراد سالمند یا کسانی‌که قسمتی از معده آنها با عمل جراحی برداشته شده است، استفاده از این سرکه به اسیدی‌تر شدن محیط معده کمک می‌کند و در نتیجه فرآیند هضم و جذب بسیاری از مواد مغذی بهبود می‌یابد.

5- برخی منابع معتقدند که استفاده از این نوع سرکه باعث بهبود حساسیت به انسولین می‌شود و در نتیجه می‌تواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

6- از این نوع سرکه می‌توان به میزان چند قاشق مرباخوری در سالاد استفاده کرد. مخلوط سرکه بالزامیک و روغن زیتون یک سس مغذی و سالم برای مصرف سالادها معرفی می‌شود.

7- استفاده از این نوع سرکه یا سایر انواع سرکه‌ها در افرادی ‌که مبتلا به ریفلاکس یا برگشت اسیدمعده از معده به طرف مری هستند و دچار سوزش‌سردل و ترش‌کردن می‌شوند، مناسب نیست. همچنین در افرادی ‌که به انواعی از انگور حساسیت دارند، استفاده از این نوع سرکه باید با احتیاط صورت گیرد.

[/FONT]
 

الهام پاییزی

عضو جدید
بستنی وانیلی
اگر بستنی وانیلی دوست دارید، فردی شاد و پرهیجان هستید که از روی انگیزه آنی و بدون فکر قبلی عمل می کنید. در زندگی خطرات زیادی را می پذیرید و اهداف بزرگی در سر دارید. انتظار شما از خودتان بسیار زیاد است و از ارتباط با اقوام نزدیک خود لذت می برید. به طور کلی شخصی خونگرم، پرتلاش، آرمانگرا، بااحساس و درمواردی درونگرا هستید
بستنی شکلاتی
اگر بستنی شکلاتی را می پسندید، فردی سرزنده و بانشاط، خلاق، خوش لباس، برون گرا و فریبنده هستید. زندگی شما سرشار از شور و هیجان است و به سادگی روی دیگران تاثیر می گذارید. به طور کلی طرفداران این بستنی از اینکه در مرکز توجه دیگران باشند، لذت می برند و گرفتار شدن در روال عادی زندگی برایشان کسالت آور است
بستنی گردویی
اگر به بستنی گردویی علاقه مندید، شخصی منظم، بادقت و کمال گرا هستید که به جزئیات بسیار اهمیت می دهید. در مسائل مالی محافظه کارید و اطرافیانتان شما را فردی باوجدان و وظیفه شناس می پندارند. علاوه بر این، پر جنب و جوش و پرتکاپوئید و در ورزش ها اغلب در پست مهاجم ظاهر می شوید تا گوی سبقت را از دیگران بربایید
بستنی موزی
اگر طعم موزی را دوست دارید، شخص راحتی هستید که مسائل را ساده در نظر می گیرید. سخاوتمندید و در فعالیت هایتان متعادل عمل می کنید. صداقت در شخصیت شما دیده می شود و در عین حال دلسوز و مهربانید
بستنی توت فرنگی
اگر بستنی توت فرنگی را انتخاب می کنید، فردی خجالتی هستید. با اینحال احساسات نیرومندی دارید. شکاک، مستبد، خودرای، و درون گرایید که به نکات جزئی و ظریف بسیار توجه می کنید. در قبال بسیاری از مسائل به راحتی خودتان را مقصر می دانید و درمواردی بداخلاق و بدبین می شوید. ازجمله ابعاد دیگر شخصیت شما این است که اعتماد به نفس کمی دارید
توافق و سازگاری
بررسی این محققان نکته ی جالب توجه دیگری را نیز مطرح می کند، اینکه سازگاری افراد با یکدیگر نسبت به انتخاب طعم بستنی دلخواهشان چگونه است
وانیلی:
فردی که طعم وانیلی را می پسندد به احتمال زیاد با شخصی که او نیز همین طعم را انتخاب می کند، بهترین شکل سازگاری را دارد
شکلاتی:
شخصی که طعم شکلاتی را انتخاب می کند، با کسی که بستنی گردویی را دوست دارد، بیشترین توافق را نشان می دهد
گردویی:
چنین افرادی با دوستداران بستنی شکلاتی و گردویی هماهنگی خوبی دارند.
موزی:
اشخاصی که طعم موز را می پسندند، قدرت سازگاری با هر نوع ذائقه و سلیقه را دارند و می توان گفت که خود را به خوبی با سایرین هماهنگ می کنند
توت فرنگی:
دوستداران بستنی توت فرنگی با شکلات دوستان بهتر کنار می آیند تا با سایرین .
 

الهام پاییزی

عضو جدید
بستنی در ایران
تهیه بستنی در ایران متداول نبود و در قرن نوزدهم از اروپا به ایران انتقال یافت و متداول شد. در حقیقت از سفر سوم ناصرالدین‌شاه به اروپا، پلومبیر نام محلی ییلاقی در فرانسه است که بستنی خوشمزه‌ای در آنجا تهیه می‌شد و نام پلومبیر یعنی نوعی بستنی که با مخلفاتی همراه است از این شهر منشاء گرفته است.
می‌گویند در سال آخر سلطنت ناصرالدین شاه ساختن بستنی در ایران متداول شد و معروف‌ترین بستنی‌ فروش بعدی تهران یعنی ممدریش بستنی خامه‌دار مخصوصی تهیه می‌کرد که در تهران مردم استقبال زیادی از آن کردند.
این بستنی با ثعلب تهیه می‌شد. یخ و نمک را در بشکه‌ای ریخته داخل بشکه را شیر می‌ریختند و با وسایل مخصوص و تمهیدات زیاد و تکان دادن و چرخاندن ظرف از آن بستنی تهیه می‌کردند. بستنی‌فروشی‌های دوره‌گرد به زودی در تهران پیدا شدند که بستنی را در همان محفظه‌ها می‌گرداندند و با نان مخصوص عرضه می‌کردند.
● بستنی فروشی در دوره قاجار
میرزا رضا کرمانی قاتل ناصرالدین‌شاه در روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۲۷۵/۱۶ ذی‌قعده ۱۳۱۳ ه.ق/ در تهران بود و از دکان ممد ریش بستنی خرید و خورد. روز بعد هنگام ظهر ناصرالدین‌شاه را داخل حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) ترور کرد.
می‌گویند مامورین نظمیه که سرگرم تحقیق و تفحص درباره ریشه‌های ترور بودند وقتی دانستند یک روز قبل میرزا رضا از ممد ریش بستنی خریده و خورده است به سراغ او رفتند و او را به نظمیه برده زیر اشکلک انداخته و شکنجه‌اش کردند و مرتبا می‌پرسیدند:< پدر سوخته در بستنی چه ریخته بودی که میرزا رضای شال‌فروش فقیر کرمانی را آن‌قدر جرات بخشیده بود که شاه مملکت را بکشد. زودباش بگو و حقیقت را بیان کن.
بیچاره ممد ریش که ترکه انار زیادی کف پایش زده و ضمنا او را به اشکلک بسته بودند هرچه قسم می‌خورد که به پیر، به پیغمبر من دخالت و مشارکتی در طرح ترور اعلی حضرت نداشته‌ام از او نمی‌پذیرفتند. او گریه‌کنان گفت: <من روزی ۱۰۰۰ بستنی می‌فروشم. اگر قرار است هرکس بستنی بخورد آدم بکشد پس چرا تهران پر از تروریست و آدمکش نمی‌شود!؟>
● مظفرالدین شاه
بستنی ممد ریش شهرت زیادی در تهران به دست آورد. بستنی‌فروشی او در جنوب شهر بود و در بهار و تابستان غلغله‌ای در دکان دو نبش او که سه نبش و چهارنبش هم شد بر پا می‌شد او تا حدود سال‌های ۱۳۳۵-۱۳۳۴ زنده بود. بستنی خامه‌ای پر از گلاب و خامه و هل و بسیار مایه‌دار و کش‌آمدنی، کاملا سفید مانند برف لای دو نان مخصوص معروف به حصیری که روزانه چند هزار دانه از آن به فروش می‌رفت.
سال‌ها بستنی به همان سادگی و رنگ شیری عرضه می‌شد تا اینکه در حدود سال ۱۳۲۹ بستنی ماشینی کالیفرنیا به بازار آمد و ذایقه‌ها بدان عادت کرد. بعدها بستنی زعفرانی زرد‌رنگ نیز شهرت یافت .
دیگر بستی فروش مشهوری که شهرتش حتی به شهرهایی مانند لوس آنجلس و پاریس هم رسیده است اکبر مشدی است.
نام واقعی این شخص اکبر مشهدی ملایری بود. وی در ابتدا شکر و چای را شمال می برد و از آنجا هیزم به تهران می آورد.هنگامی که وی ۲۰ ساله بود که با ممد ریش آشنا شد و از طریق آشنایان وی توانست به آشپزخانه دربار مظفرالدین شاه راه پیدا کند و تا آخر دوره قاجاریه در دربار بستنی سرو می کرد.
بعد از انقراض سلسله قاجاریه ،رضا شاه تمامی پرسنل و خدمه دربار ازجمله اکبر مشهدی ملایری را از دربار اخراج کرد . اکبر مشهدی ملایری بعد از این واقعه با پولی که در مدت خدمت در دربار جمع کرده بود توانست مغازه بستنی فروشی خود را در درحوالی میدان راه آهن با نام بستنی فروشی اکبر مشدی افتتاح کند.
وی معتقد بود که بستنی های ایرانی باید کاملا با بستنی های خارجی فرق داشته باشد و ایرانی ها ترجیح می دهند تا در بستنی هایشان خامه ، گلاب و زعفران بیشتر از نگهدارنده ها ی دیگر باشد.
آن زمان هنوز یخچال ساخته نشده بود و وی مجبور بود برای تهیه یخ از یخچال های طبیعی راه های طولانی تا کوه های شمال شهر را طی کند . گاه تا عمق ۶۰ متری در دل یخچال های طبیعی پایین برود.تا ذره ای یخ بدست بیاورد.
به زودی شهرت وی بقدری زیاد شد که رجال مملکتی و سفرای خارجی مقیم تهران نیز به مشتریان پرو پا قرص اکبر مشدی تبدیل شدند. نقل است که فخرالدوله مادر دکتر امینی (نخست وزیر وقت) از اکبر مشدی خواسته بود تا با هزینه وی به فرانسه سفر کند و برای مهمانان وی بستنی سرو کند.
اکبر مشدی در ۹۲ سالگی بر اثر عارضه کلیوی فوت کرد . خبر فوت وی حتی در روزنامه های عراق و پاکستان هم انعکاس یافته بود. یکی از دیپلمات های پاکستانی مقاله ای را برای بزرگداشت اکبر مشدی در روزنامه نوشت.
با گذشت سال ها و افزایش شهر نشینی و بالار فتن مشتریان بستنی ، بستنی به تدریج به صورت لیوان کاغذی عرضه شد اما بستنی‌فروشان سنتی از این کار خودداری کردند (و می‌کنند.) بستنی بلوت که انواع رنگ‌ها را در بستنی توت و شاه‌توت و قهوه و کاکائو و پرتقال و لیمو و آناناس و موز و غیره عرضه می‌داشت زمانی بازار بسیار پررونقی داشت.
 
بالا