سوال دوم
دو کمیت متفاوت رو باهم دارین می پرسین (هر بار یکی رو می پرسین) و باید تفکیک کنید که دمای ظرف رو می خواین در طی زمان بررسی کنین یا دمای آب رو؟
اون دو مفهوم یکی ظرفیت گرمایی ویژه هست یکی هدایت حرارتی
هدایت حرارتی ظرف برای آب داخل ظرف مد نظر هست؛ که در واحد زمان چقدر گرما به آب منتقل می شه که در شرایط یکسان آب داخل ظرف مسی، زودتر خنک می شه و دماش کمتر می شه چون استیل انواعش نارسانا هستن برای گرما
رسانائی گرمایی مس 401 W/m*K
ظرفیت گرمایی ویژه ظرف رو هم پیدا کنین که نشون می ده در واحد زمان چقدر خود فلز داره سرد یا گرم میشه و می تون گرما رو حفظ کنه ؛ اونی که ظرفیت کمتری داره، زودتر دماش کمتر می شه
ظرفیت گرمایی ویژه مس 380 J/kg*K
ظرفیت گرمایی انواع استیل مثل استیل کرین، استیل سایر فلزات رو نگاه کنین
برای مس کمتره و ظرف مسی خودش زودتر خنک می شه نسبت به ظرفی که استیل هست و همه شرایط هم یکسان هستن (حتی اگه آب رو خالی کنین از ظرف)
گرمای ویژه بالا باشه یعنی گرمای زیادی باید از دست بده تا یک درجه دماش کمتر بشه؛ مس 39/0 هست، استیل انواعش 45/0، 49/0 کیلوژول بر کیلوگرم درجه کلوین
مس گرمای کمتری از دست می ده تا دماش یک درجه بیاد پایین؛ از اونجایی که استیل هم عایق هست و گرما رو به آسونی به محیط نمی ده،
مس زودتر خنک می شه
+البته اگه با دست و تجربی بخواین قضیه رو بفهمین، چون مس هدایتش زیاده، گرما رو حس می کنین و می گین: "مس گرم تره در حالیکه استیل سردتره"؛ ولی چون استیل عایق حرارتی هست و ظرفیت گرمایی هم بالاس، نسبت به مس طول می کشه تا یک درجه دمای انگشت یا دست رو ببره بالا و گرما رو حس کنین
پس تناقضی نداریم جز خطای تجربی و تفاوت بین دما و حس گرمی و سردی؛ {فیزیک دبیرستان- سال اول و سال دوم فصل دوم هم دقیقا قسمت مقدمه اولین صفحه همین مفهوم بودش
}