سوال و پاسخ-01-اصول مهندسی و طراحی صنایع غذایی

rozesefide30004

عضو جدید
سلام من احتیاج به کسی دارم که اصول طراحی کارخانه روپاس کرده باشه (برا پروژه طراحی کارخانه):w10:
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

naghme-s

عضو جدید
سوال و پاسخ-01-اصول مهندسی و طراحی صنایع غذایی

سلام.میخواستم یک کتاب اصول مهندسی بهم لعرفی کنین واسه ارشد میخوام.
باتشکر.
 

momo_lavish

عضو جدید
سلام.میخواستم یک کتاب اصول مهندسی بهم لعرفی کنین واسه ارشد میخوام.
باتشکر.


برو به امضای من دوتا کتاب هست البته به نظر من مال حمید توکلی برا ارشد روان تره اما مال مرتضوی کامل تره
کتاب لاتین هم زیاد هست مثل
unit operation in food engineering
اما برا ارشد فارسی بخونی بهتره
 

ياد

عضو جدید
اگه ميشه من جزوي اصول طراحي كارخانه ميخاستم
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

only_leopard124

عضو جدید
سلام دوستان.
کسی کتاب رئولوژي پنیرو داره واسم بذاره.
با تشکر.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

sanamjon

عضو جدید
سلام من احتیاج به کسی دارم که اصول طراحی کارخانه روپاس کرده باشه (برا پروژه طراحی کارخانه)http://iran-eng.com/images/smilies/funny/w10.gif




با سلام خدمت تموم دوستان


شما مي‌تونيد نمونه‌ي طرح‌هاي تيپيك رو از سايت صنايع كوچك صنايع و معادن دانلود كنيد. البته من يه سري از اونها رو دارم و اينجا براتون مي‌ذارم.
اما شما بايد براي طراحي مرحله به مرحله جلو بريد.
من براي اين درس يك كارخونه‌ي غلات صبحانه رو طراحي كردم، اطلاعات خيلي كمي توي ايران براي اين كارخونه وجود داره. اما با كمك استادم و طرح‌هاي تيپيك تنها كسي بودم كه از پروژه نمره‌ي كامل رو گرفتم.
فهرست كلي مطالبي كه بايد داشته باشيد رو مي‌ذارم. هر قسمتي كمك خواستيد طرح كنيد تا طريقه‌ي بدست آوردن اطلاعات رو براتون بذارم.

فصل 1- معرفي محصول
- شناسايي محصول از نظر بازرگاني و شماره تعرفه گمركي
- بررسي و ارائه اطلاعات لازم در زمينه قيمت محصول (در بازار ايران و جهان)
- كاربرد محصول
- طبقه بندي محصول
- مشخصات فني محصول
- تامين مواد اوليه
- بسته بندي محصول
- كالاي قابل جانشين
- بررسي قيمت فروش محصولات مشابه
- اهميت استراتژيكي در دنياي امروز
- كشور‌هاي عمده توليدكننده و مصرف‌كننده
- شرايط صادرات
- نتيجه گيري

فصل 2- وضعيت عرضه و تقاضا
- واحدهاي فعال از آغاز برنامه سوم توسعه تا سال جاري
- واحدهاي در دست احداث
- بررسي روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم توسعه تا سال جاري

فصل 3- شرح فرآيند و تكنولوژي‌هاي موجود
-نمودار مستطيلي فرآيند توليد محصول
- مشخصات ماشين‌آلات
- نمودار جريان مواد
- كنترل كيفيت
- بررسي برآوردهاي فني طرح
- تعيين ظرفيت، برنامه توليد
- برآورد و ميزان مصرف مواد اوليه
- تجهيزات و دستگاه‌هاي خط توليد
پلان سالن توليد، انبارها و آزمايشگاه
پلان سالن توليد
نقشه جانمايي خط توليد
پلان كل كارخانه
پلان اداري و رفاهي
- تجهيزات و تاسيسات عمومي
- آزمايشگاه
- تعميرگاه
- محاسبه مساحت مورد نياز
- مساحت زمين، ساختمان و محوطه سازي
- تامين انرژي مورد نياز
برق مصرفي
تاسيسات آب
تاسيسات سوخت‌رساني
- نيروي انساني مورد نياز
- زمان‌بندي اجراي پروژه و نمودار گانت
- مكان اجراي طرح

فصل 5- بررسي مالي و اقتصادي (اين ديگه آخراي ترم لازم مي‌شه آخه کلی فرمول داره)

هر روز ميام سر ميزنم اگه سوالي داشتين جواب ميدم:w30:
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

ياد

عضو جدید
سوال و پاسخ-01-اصول مهندسی و طراحی صنایع غذایی

من يه كتاب يا جزوه اصول مهندسي از دوستان ميخاستم:w39:
 

yas_67

عضو جدید
سلام دوست عزیز در مورد اصول مهندسی کتاب دکتر مرتضوی از انتشارات مشهد خیلی خوبه.
 

sol28

عضو جدید
چطور ميشه نقشه يك كارخانه را طراحي كرد؟ من هيچي نميدونم يه نفر من را راهنمايي كنه كه چه جوري طراحي كنم استاد اصلا راهمايي نميكنه
 

hamed ghasemi

عضو جدید
چطور ميشه نقشه يك كارخانه را طراحي كرد؟ من هيچي نميدونم يه نفر من را راهنمايي كنه كه چه جوري طراحي كنم استاد اصلا راهمايي نميكنه

شما یه جریان مواد دارین که در داخل سالن تولید می باشد و یه پلان کارخانه که فضای کامل کارخانه رو نشان می ده.
در مورد جریان مواد در سالن باید به نکاتی توجه کنین که می تونین به کتاب دکتر اسماعیل زاده مراجع کنین ولی از نکات مهم اون اینکه برگشت به عقب نداشته باشین ، فضای رفت و آمد در نظر گرفته شود ، حرکت روان و آسان مواد وجود داشته باشه که اگه خواستین می تونم کمکتون کنم
در مورد پلان هم همینطور نکاتی هست که مهمترین اینکه دیگ بخار جنوب شرقی کارخانه باشه ، 25درصد فضای سبز وجود داشته باشه ، رفت و آمدها راحت صورت بگیره و سرویس ها جدا از هم باشه و......:)
 

nargesh

عضو جدید
سوال و پاسخ-01-اصول مهندسی و طراحی صنایع غذایی

سلام بچه ها خوبین ؟
برای پروژه ی تاسیسات و تجهیزات کارخانجات ساخت دستگاه برداشتم
استاد چندتا موضوع پیشنهاد داده که بین اونا یکی رو انتخاب کنم اگه لطف کنین کمکم کنین
اطلاعاتی در مورد دستگاه ها و روش ساختشون برام بفرستین ممنون می شم
1-دستگاه اندازه گیری اصطکاک در لوله ها
2- دستگاه انتقال همرفت
3-دستگاه اواپراتور تک مرحله ای
4-دستگاه مبدل حرارت پوسته و لوله ای
5- دستگاه اندازه گیری وسیکوزیته با خاصیت مویینگی
عجله دارم باید زودتر انتخاب کنم و به استادم بگم :(
مرسی
 

polestar

عضو جدید
سلام بچه ها خوبین ؟
برای پروژه ی تاسیسات و تجهیزات کارخانجات ساخت دستگاه برداشتم
استاد چندتا موضوع پیشنهاد داده که بین اونا یکی رو انتخاب کنم اگه لطف کنین کمکم کنین
اطلاعاتی در مورد دستگاه ها و روش ساختشون برام بفرستین ممنون می شم
1-دستگاه اندازه گیری اصطکاک در لوله ها
2- دستگاه انتقال همرفت
3-دستگاه اواپراتور تک مرحله ای
4-دستگاه مبدل حرارت پوسته و لوله ای
5- دستگاه اندازه گیری وسیکوزیته با خاصیت مویینگی
عجله دارم باید زودتر انتخاب کنم و به استادم بگم :(
مرسی

با سلام این هم یک سرس منبع واسه طراحی مبدل حرارتی پوسته و لوله،امیدوارم مفید باشن.;)

طراحی مبدل های حرارتی (انتقال حرارت فرآیندها) ،دونالد کرِن،ترجمه مهندس ملک زاده و کاشانی حصار،نشر دیبا/1371
تبرید و طراحی سیستم های برودتی و سردخانه،دکتر حسن شریفی بید گلی ومهندسی محمد رضا رجائی،نشر جهاد/1380
درآمدی بر مهندسی صنایع غذایی،R.Paul singh و Dennis R.Heldman ،ترجمۀ دکتر علی مرتضوی،علی سیف کردی،مهندس رسول کدخدایی و مهندس مسعود شفافی،انتشارات دانشگاه فردوسی/1378
طراحی فرآیند های صنایع غذایی،دکتر جعفری،انتشارات دانشگاه گرگان
مقدمه ای برانتقال حرارت،سیامک کاظم زاده و مهدی کارزار جدی،انتشارات دانشگاه صنعتی شریف/1384
 

simam

عضو جدید
سلام من فردا باید پروزه اصول طراحیمو که در مورد بسته بندی حبوبات هست رو تحویل بدم میشه کمکم کنین در هر مورد ( ادرس سایت ، مطلب و هر چیز دیگه ) ممنونم
 

.NA30M

عضو جدید
سلام
ببخشید من سمینار دارم و مطالبی میخوام درباره خشک کردن مواد غذایی توسط خشک کن های پاششی ولی نمیدونم از کجا باید سرچ بزنم!!
تو نت و گوگل سرچ زدم اما چیز زیادی پیدا نکردم میشه لطفا راهنماییم کنین خیلی ممنون میشم:cry:
 

momo_lavish

عضو جدید
سلام
ببخشید من سمینار دارم و مطالبی میخوام درباره خشک کردن مواد غذایی توسط خشک کن های پاششی ولی نمیدونم از کجا باید سرچ بزنم!!
تو نت و گوگل سرچ زدم اما چیز زیادی پیدا نکردم میشه لطفا راهنماییم کنین خیلی ممنون میشم:cry:


اين دو تا مقاله رو ببين
راجع به اين موضوع كه مقاله زياده دقيق تر سرچ كن
 

پیوست ها

  • sda2rticle.pdf
    438.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • sdarticle.pdf
    469.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

nazanin fazelii

عضو جدید
کمک

کمک

سلام من از بچه های مهندسی شیمی هستم می خواستم بدونم شما در مورد ویسکوزیته خمیر نان اطلاعاتی دارید؟چون به من گفتنند که باید هندبوک های صنایع غذایی رو ببینم.اما چیزی پیدا نکردم:(
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
سلام من از بچه های مهندسی شیمی هستم می خواستم بدونم شما در مورد ویسکوزیته خمیر نان اطلاعاتی دارید؟چون به من گفتنند که باید هندبوک های صنایع غذایی رو ببینم.اما چیزی پیدا نکردم:(
سلام . نميدونم دقيقا به چي احتياج داري ولي اگه به تاثير مواد مختلف رو ويسكوزيته خمير نان نيازه برات آپش كنم .. اگه نيست بگو چييست ا» كه خواهي؟ :)
 

a3emoon

عضو جدید
در مورد گوشت و فرآورده های گوشتی و فرآورده های گوشتی تخمیری
و در مورد مهنسی صنایع غذایی تکمیلی ( اصول مهندسی صنایع غذایی ) هم اگر کتاب و یا جزوه( در حد ارشد )دارید ممنون می شم بگذارید.
 

a3emoon

عضو جدید
سلام بچه ها.
در مورد انتقال حرارت و طراحی سردخانه در حد فوق لطفا اگه کسی جزوه ای چیزی داره لطفااااااااا بذاره .
 

peca

عضو جدید
در مورد گوشت و فرآورده های گوشتی و فرآورده های گوشتی تخمیری
و در مورد مهنسی صنایع غذایی تکمیلی ( اصول مهندسی صنایع غذایی ) هم اگر کتاب و یا جزوه( در حد ارشد )دارید ممنون می شم بگذارید.
دوست عزیز کتاب Perry کتاب لاتینه بدردت میخوره؟
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
کتاب انگلیسی هر چی میخوای میتونم برات پیدا کنم هم درمورد گوشت و هم اصول مهندسی
 

EagleEye77

عضو جدید
سلام دوستان، ممنون میشم اگه کسی بتونه سریعا یه راهنمایی در مورد محاسبه راندمان فیزیکی و اقتصادی به من بکنه ...

برای تولید کنسرو نخود میخوام، میخوام بدونم نحوه محاسبه راندمان فیزیکی چطوریه، همین طور راندمان اقتصادی ... اگه زودتر جوابمو بدید خیلی ممنون میشم ... ;)
 

student2012

عضو جدید
پرده هوا

پرده هوا

با سلام
یه سوال در رابطه با پرده هوا داشتم: علت نصب پرده هوا در ارتفاع یک متری از سطح زمین در درب ورودی انبارها چیست؟(نوع انبار و نوع پرده هوا فرق ندارد)با تشکر
جواب خیلی برام مهمه لطفا اگر امکان دارد تا روز دوشنبه بهم جواب بدید.بسیار ممنون
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
با سلام
یه سوال در رابطه با پرده هوا داشتم: علت نصب پرده هوا در ارتفاع یک متری از سطح زمین در درب ورودی انبارها چیست؟(نوع انبار و نوع پرده هوا فرق ندارد)با تشکر
جواب خیلی برام مهمه لطفا اگر امکان دارد تا روز دوشنبه بهم جواب بدید.بسیار ممنون


سلام

در حد مختصر میدونستم که کاربردش چیه
ولی فکر کنم این مطلب بیشتر بتونه کمکت کنه

پرده هوا (Air Curtain) چیست؟

كاركرد اصلی پرده هوا در یجاد پرده ی نامرئی از هوی فشرده در بالی دربهی ورودی ساختمانها ، مجتمع ها ، تاسیسات، كارخانجات، سردخانه ها ، بیمارستانها و ... می باشد تا ضمن ممانعت از ورود حشرات و گرد وغبار ، عاملی در جهت جلوگیری از به هدر رفتن انرﮊی ( به صورت حرارت یا برودت ) گردد. به طور كلی پرده هوا بری چهار منظور طراحی و اجرا می گردد.

1- جلوگیری از ورود گرد وغبار و خاك ، حشرات موذی، دود ، بوهی نامطبوع ، گاز و بخار هر نوع آلودگی محیطی از محل درب ها كه به شكلی در روند تولید و حفظ شریط كنترل شده آن یجاد مزاحمت نمید. ین موضوع بوي‍ﮊه بری درب هیی كه در طول زمان كاری، مجبور به باز بودن می باشند اهمیت بیشتری پیدا می كند و به ین ترتیب با نصب پرده هوا قادر خواهیم بود كه عملا در موارد غیر ضروری درب هی فیزیكی را حذف كنیم وتردد پرسنل و جابجیی كالا با سهولت بیشتری انجام شود.

2- یجاد یك پرده نامریی و جلوگیری كننده از تبادل حرارت بین دو محیط : نقش جداكننده پرده هوا مابین دو محیط سرد و گرم مزیت بسیار ارزشمندی در حفظ و كنترل اتلاف انرﮊی می باشد. بوي‍ﮊه آنكه امروزه خنك و مطبوع نگاه داشتن هوی یك ساختمان ( كارخانه و اداره و ... ) در فصل گرم و همچنین گرم نگاه داشتن آن در فصل سرد با صرف هزینه بسیار گزافی صورت می گیرد و پرده هوا قادر است با راندمان بسیار مطلوبی مانع ین اتلاف گردد.

3- جلوگیری از ورود بادهی غالب فصلی به داخل سالن ها با وجود باز بودن درب ها،ین مزیت بخصوص در فصلهی سرد سال كه با توجه سیستم تخلیه هوی ساختمان فشار منفی وجود دارد امكان ممانعت از ورود باد قالب را به وجود می آورد .

4- كنترل انتشار بو و گرد و غبار و هر نوع آلودگی دیگر در كل فضی باز سالن تولید از طریق یزوله كردن قسمت آلوده كننده با پرده هوا

دستگاه پرده هوا با نصب بر روی سر در لیه فشرده ی از جنس هوا به وجود می آورد كه مانند پرده ی نامریی محیط داخل و خارج را از هم جدا می سازد .

در جهان امروز پرده هوا با توجه به كاركردهی متنوع خود در صنعت به عنوان آخرین راه حل بری كنترل موارد اشاره شده پیشنهاد می گردد.


 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
سلام دوستان، ممنون میشم اگه کسی بتونه سریعا یه راهنمایی در مورد محاسبه راندمان فیزیکی و اقتصادی به من بکنه ...

برای تولید کنسرو نخود میخوام، میخوام بدونم نحوه محاسبه راندمان فیزیکی چطوریه، همین طور راندمان اقتصادی ... اگه زودتر جوابمو بدید خیلی ممنون میشم ... ;)

سلام

راندمان فیزیکی که میشه

نسبت محصول تولیدی به ماده ی خام مصرفی



محصول تولیدی
ــــــــــــــــــــــــــ
ماده ی خام مصرفی


راندمان اقتصادی یا میزان سود دهی هم


(قیمت فروش یه واحد محصول تولیدی تقسیم بر قیمت خرید یک واحد تولیدی ) ضربدر صد .. حالا اینو هم باید ضربدر راندمان فیزیکی کنی
 

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
منم درباره کاربرد تنش تسلیم در صنایع غذایی مطلب می خوام ...

با سلام.کتاب مقدمه ای بر اصول مهندسی صنایع غذایی نوشته ار پائول سینگ کتاب خوبی هست که این موضوع در صفحه 211 بهش اشاره شده.تنش تسلیم اون تنشی هست که در مقابل مقاومت برخی مواد لازمه تا به اونها اعمال بشه تا بعد از وارد شدن اون مقدار تنش ، اونها رو وادار به حرکت کنه و در واقع همونطور که از اسمش مشخص هست سیال در یک تنش برشی خاص تسلیم میشه و پایداری و قدرت حفاظت از خودش رو از دست میده
 

new moon

عضو جدید
سلام دوستان....من یک مقاله انگلیسی خوب درباره خشک کردن مواد غذایی مثلا خشک کردن انجمادی یا اسپری درایر یا .... ( البته یک محصولی که زیاد سخت نباشه ) میخواستم
...خودم گشتم ولی سردرگم شدم واقعیتش...کمک کنید ممنون میشم واقعا...مرررررررسی:smile:
 
بالا