سوال و پاسخ-01-اصول مهندسی و طراحی صنایع غذایی

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
ابعاد باید عرض طول ارتفاع باشه یکی رو کم نوشتین
ببینید فرمول Q=mc(T2-T1( رو اگه بر زمان تقسیم کنین طرف اول می شه همون q
زمان مجهول رو با واحد ثانیه به دست میارین بعدش تقسیم بر 60 کنین میشه دقیقه
آخه نمیشه که ، پس k رو کجای دلم بذارم! هندوانه k داره هدایت حرارتی داره اصلا در فریزر که میذاری اگه بزنی سوپر فریز کنه اطرافش کنوکسیون داره نمیشه که به همین راحتی گفت کیو مساوی ام سی دلتا تتا!
مربوط می شه به مرحله انبار کردن و برداشت چغندر و مرحله قبل دیفوزیون که شامل دایس و رنده کردن چغندرها هست / کتاب مصباحی رو بخونین یه چیزایی نوشتن براش

فشاربخار آب خالص رو توو دمای مشخص بدونین با فشار بخار محلول شکر در آب ، فکر کنم می شه
فشار بخار آب خالص در جداول هست و فقط همین دیگه هست!! فشار بخار محلول شکر رو چجوری بدونم!؟
gmp=good manufacturing procedure
یعنی سعی کنین محصولی رو از مواد اولیه خوب با روش درست تهیه کنین یه پیش نیاز هست برای استاندارد هایی مثل HACCP
اخبار نمی بینم
خارجیها خیلی چیزا مصرف می کنن که ضرر داره؛ اگه بدونین محصولی که صادر می کنن به خاورمیانه خودشون ممنوع کردن و نمی خورن چی می گین؟
کارخونه ها رو نیم دونم چقدر میریزن ولی بطور کلی چیزی که مصرف زیادی بین اقشار جامعه داره بهتره که با کنترل بیشتر تولید بشه

اصول نگهداری بخونین، مقدمه چن تا مقاله رو هم بخونین همراه با پیشینه خشک کردن که از چه سالی و ب چه علتی انجام شده توجیه خوبی پیدا می کنن
خوندم.فکر میکنم خشک کردن برای گرایش مهندسی موضوع و مورد خوب و قابل تاملی باشه!

متلب، مینی تب و ...
مچکر. فقط اینارو کی به آدم یاد میده؟ متلب خب نرم افزار سخت و پیچیده ایه ، یه نفر میخواد آموزش بده خب


نه

1- چه ربطی به هدایت یا کنوکسیون داره اینا؟ سوالتون تئوریک هست و جوابشو تئوریک دادم.... هندوانه دمایی نداره که بخواین هدایت یا کنوکسیون رو براش در نظر بگیرین! فوقش 20 درجه دماشه، یخچالتون هم 4 درجه دماشه مسائل عملی مهمتری از دمای هندوانه توو بحث انتقال حرارت هست

2- با رطوبت نسبی محیطتون می تونین فشار بخار محلولتون رو بدست بیارین؛ این به چه دردی می خوره در عمل؟

3- همین طوره، خشک کردن موضوع خوبیه

4- به تالار متلب زیرشاخه مهندسی کامپیوتر، انجمن های تخصصی متلب رجوع کنین؛ اولش برنامه رو نصب کنین
 

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
1- چه ربطی به هدایت یا کنوکسیون داره اینا؟ سوالتون تئوریک هست و جوابشو تئوریک دادم.... هندوانه دمایی نداره که بخواین هدایت یا کنوکسیون رو براش در نظر بگیرین! فوقش 20 درجه دماشه، یخچالتون هم 4 درجه دماشه مسائل عملی مهمتری از دمای هندوانه توو بحث انتقال حرارت هست

2- با رطوبت نسبی محیطتون می تونین فشار بخار محلولتون رو بدست بیارین؛ این به چه دردی می خوره در عمل؟

3- همین طوره، خشک کردن موضوع خوبیه

4- به تالار متلب زیرشاخه مهندسی کامپیوتر، انجمن های تخصصی متلب رجوع کنین؛ اولش برنامه رو نصب کنین

1و2 - زیاد سر در نیاوردم.بیخیال

مرسی
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
1و2 - زیاد سر در نیاوردم.بیخیال

مرسی

درست وقتی کسی اینجا نیست هی سوال به ذهنم میاد:

فرض کنین یه قطعه 5*10 هندوانه بریدیم و گذاشتیم در یخچال. اگر دمای یخچال 4 درجه باشه و دمای هندوانه 27 درجه باشه ، و اگر k حرارتی رو هم داشته باشیم ، میتونیم q رو برای این هندوانه پیدا کنیم ، حالا چجوری میتونیم بفهمیم که در همین شرایط ، بعد از چند دقیقه دمای هندوانه به 4 درجه میرسه!؟

سوالتون درباره انتقال حرارت هندوانه ناقص پرسیده شده

یک مثال براتون می ذارم ولی این مثال با مثال شما یکم فرق داره اونم به علت شکل نیمکره هندوانه هست ولی زمان رسیدن به تعادل دمایی رو این طوری حساب کردن.

یک هندوانه که از وسط به دو نیم تقسیم شده است با مشخصات زیر موجود است







چه قدر زمان طول می کشد تا دمای سطح به 3 درجه برسد؟سرما تا چه عمقی نفوذ می کند؟

حل: توجه کنید که اگر در صورت سوال قید شده بود که دمای هندوانه به 3 درجه برسد باید از روش ظرفیت فشرده مسئله را حل می کردیم و چون دمای سطح را خواسته،هندوانه را یک جسم نیمه بینهایت فرض می کنیم. با توجه به صورت مسئله پیداست که شرط مرزی جابجایی داریم لذا خواهیم داشت: از جدول:



















با استفاده از شکل 5-8 کتاب درسی:






چون ضخامتی که تغییرات دما در ان رخ داده نسبت به طول کم است پس جسم را نیمه بی نهایت گرفتیم



اگر





و معادله را حل کنیم x بدست می اید که این x ضخامت عمق نفوذ است و از انجا به بعد تغییرات دمای محسوسی نداریم.





چون x خیلی زیاد شده این روش برای حل مناسب نیست و بهتر است از روش ظرفیت فشرده حل شود.
 

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوالتون درباره انتقال حرارت هندوانه ناقص پرسیده شده

یک مثال براتون می ذارم ولی این مثال با مثال شما یکم فرق داره اونم به علت شکل نیمکره هندوانه هست ولی زمان رسیدن به تعادل دمایی رو این طوری حساب کردن.

یک هندوانه که از وسط به دو نیم تقسیم شده است با مشخصات زیر موجود است







چه قدر زمان طول می کشد تا دمای سطح به 3 درجه برسد؟سرما تا چه عمقی نفوذ می کند؟

حل: توجه کنید که اگر در صورت سوال قید شده بود که دمای هندوانه به 3 درجه برسد باید از روش ظرفیت فشرده مسئله را حل می کردیم و چون دمای سطح را خواسته،هندوانه را یک جسم نیمه بینهایت فرض می کنیم. با توجه به صورت مسئله پیداست که شرط مرزی جابجایی داریم لذا خواهیم داشت: از جدول:



















با استفاده از شکل 5-8 کتاب درسی:






چون ضخامتی که تغییرات دما در ان رخ داده نسبت به طول کم است پس جسم را نیمه بی نهایت گرفتیم



اگر





و معادله را حل کنیم x بدست می اید که این x ضخامت عمق نفوذ است و از انجا به بعد تغییرات دمای محسوسی نداریم.





چون x خیلی زیاد شده این روش برای حل مناسب نیست و بهتر است از روش ظرفیت فشرده حل شود.

وای خیلی سخت شد سوادم نکشید! فکر میکنم این سوال و نیز جوابش برای من زود بود یه سال بعد شاید متوجه شدم چی میگفتین!!
به هرحال ممنون از زحماتتون

در مورد جواب بعدیتون هم در مورد فعالیت آبی ، دربارش فکر میکنم سرفرصت ، ممنون
 

"The moon"

عضو جدید
کاربر ممتاز
راستی یه سوال دیگر : من از کجا میتونم اینو پیدا کنم که بیشترین میزان خشک کردن مواد غذایی ، در ایران ، به چه روشی انجام میشه و عمده ترین محصول خشک کردنی (خشکبار) ایران چیه و کلا یه سری اطلاعات عمومی در مورد این مسایل(خشک کردن) :que:
 

"ALPHA"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی , صنایع غذایی
کاربر ممتاز
راستی یه سوال دیگر : من از کجا میتونم اینو پیدا کنم که بیشترین میزان خشک کردن مواد غذایی ، در ایران ، به چه روشی انجام میشه و عمده ترین محصول خشک کردنی (خشکبار) ایران چیه و کلا یه سری اطلاعات عمومی در مورد این مسایل(خشک کردن) :que:


درس طراحی مهندسی یادتونه؟:w09:
اطلاعات آماری رو از کجا می گرفتیم؟ از سایت جهاد کشاورزی، آمار صادرات واردات و دفتر صنایع معادن و ...
 
بالا