خواص پاپایا(انبه هندی)

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
هیچ جای تعجبی نیست که کریستوفر کلمبوس، پاپایا را با آن طعم شیرین و درونی نرم و شبیه به کره، میوه‌ای برای فرشتگان نامیده است. زمانی پاپایا میوه‌ای نایاب و عجیب بود اما امروزه در اکثر کشورهای دنیا مانند برزیل، مکزیک هند ،اندونزی،زئیر و امریکا یافت می‌شود.
پاپایا میوه‌ای گرد و یا شبیه به گلابی است و گاهی طولی به اندازه 20 اینچ دارد. گوشت پاپایا نارنجی پر رنگ با ته رنگی زرد و یا صورتی می‌باشد.
در حفره درون پاپایا ،دانه‌هایی سیاه،‌گرد و ژله مانند وجود دارد. دانه‌های پاپایا قابل خوردن است، اگرچه مزه آن گاهی تلخ می‌باشد. میوه پاپایا مانند همه قسمتهای پاپایا حاوی پاپین، آنزیمی کمک کننده به هضم غذا، می‌باشد. این آنزیم،‌خصوصاً در زمانی که پاپایا رسیده نشده است، بیشتر است. از پاپین برای تهیه بعضی از آدامسها استفاده میگردد.


فوایدپاپایا:
پاپایا مزه‌ای شیرین و رنگی زرد دارد و منبعی غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند کاروتن، ‌ویتامین C، فلانوئید، ویتامینهایB، فولات و اسید پانتوتنیک و همچنین مواد معدنی نظیر پتاسیم،‌ منیزیم و فیبر می‌باشد. هر دو این گروه تغذیه‌ای،‌ سلامت سیستم قلبی ـ عروقی را تقویت می‌کند و همچنین از ابتلاء ‌به سرطان روده جلوگیری می‌نماید. بعلاوه پاپایا حاوی، پاپین، آنزیمی برای هضم،‌درمان آسیب‌هایی که در ورزش بوجود می‌آید و آلرژی می‌باشد.


مواد موجود در 100 گرم پاپایا
ویتامین C 187.87 میلی گرم فولات 115.52 میکروگرم پتاسیم 781.28 میلی گرم فیبر 5.47 گرم ویتامین A 863.36 واحد ویتامین E 3.40 میلی گرم ویتامین K 7.90 میکروگرم




حفاظت در مقابل بیماریهای قلبی
پاپایا میوه‌ای است که بسیار برای حفاظت در مقابل گرفتگی رگها و بیماریهای قلبی در افراد دیابتی مفید است. پاپایاسرشار از ویتامینC، ویتامینE و ویتامین A، که هر سه آنتی اکسیدانهایی قوی هستند، می‌باشد. این مواد مغذی از اکسید شدن کلسترول جلوگیری می‌نماید زیرا هنگامیکه کلسترول اکسید شود،‌می‌تواند به دیواره‌های رگهای خونی بچسبد و باعث حمله قلبی و یا سکته شود.
همچنین پاپایا منبعی از فیبر است که باعث کاهش کلسترول بالا می‌گردد. فولیک اسید نیز درپاپایا یافت می‌شود که برای تبدیل ماده‌ای به نام هموسستئین به اسیدهایی بی‌خطر از خانواده آمینو اسید به نامهای سستئین و یا میتونین نیاز است. زیرا هموسستئین تغییر نیافته در صورت زیاد شدن می‌تواند بصورت مستقیم دیواره‌ رگهای خونی را تخریب نماید و می‌تواند عاملی برای سکته و یا حمله قلبی باشد.
.
تقویت دستگاه گوارش

مواد مغذی که در پاپایایافت می‌شود برای جلوگیری نمودن از ابتلاء به سرطان روده نیز مفید می‌باشند. فیبر موجود درپاپایا به سمهای موجود در روده(که باعث ابتلاء به سرطان روده می‌شود) می‌چسبد و آنها را از سلولهای روده خارج می‌کنند. همچنین موادی نظیر فولات،‌ ویتامین C، بتاکاروتن و ویتامین E نیز به کاهش ابتلاء به سرطان روده کمک می‌نمایند.



تاثیرات ضد التهابی
پاپایا حاوی آنزیمهایی پروتئینی برای هضم می‌باشد که شامل پاپین و ‌چیمپو‌‌پاپین (Chympopapin) است. این آنزیمها به کاهش التهاب ها کمک می‌کند و درمان سوختگیها را سرعت می‌بخشد. بعلاوه، آنتی اکسیدانهایی نظیر ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن نیز به کاهش التهاب ها کمک می‌نمایند. بنابراین می‌توان متوجه شد که چرا افرادی که از بیماریهایی که بوسیله التهاب ایجاد می‌گردد، مانند آسم و آرتروز استخوانی، رنج میبرند با مصرف این مواد بیماری آنها کاهش می‌یابد.


حفاظت از سیستم ایمنی
ویتامین C و ویتامین A که بوسیله بدن از بتاکاروتن موجود در پاپایا ساخته می‌شود، برای سلامت سیستم ایمنی و همچنین عملکرد آن مورد نیاز است. بنابراین پاپایامیوه‌ای مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند عفونت گوش، سرماخوردگی و آنفولانزا می‌باشد.


از دیگر فواید پاپایا می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
* حفاظت از کم‌سویی چشم(ARMD)
* حفاظت در مقابل آرتروز(ورم مفاصل)
* تقویت سلامتی ریه


چه نوع پاپایایی انتخاب نماییم و چگونه نگهداری کنیم
اگر پاپایایی که می‌خواهید انتخاب کنید برای مصرف همان روز است، باید پاپایایی انتخاب کنید که پوست آن نارنجی متمایل به قرمز و صاف باشد.
پاپایا‌هایی که پوستی زرد رنگ دارند، باید چند روز بمانند تا رسیده شوند. پاپایاهای سبز و سفت را فقط در صورتی که می خواهید برای سالاد از آنها استفاده کنید، خریداری نمایید.
پاپایا‌های زردرنگ را می‌توان درون دمای معمولی اتاق نگهداری نمود تا رسیده شوند و اگر مایلید که فرایند رسیده‌شدن زودتر انجام گیرد می‌توانید پاپایا‌ها را در کیسه‌ای در کنار موز قرار دهید. اما پاپایا‌های رسیده باید در یخچال نگهداری شوند و طی یک تا دو روز مصرف شوند.

تهیه و ترجمه:گروه سیمرغ ـ مهرنوش نصوری
 

تیرنگ

عضو جدید
[FONT=&quot]انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می‌رسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه می‌باشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت می‌شود. انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است. برگهای این درخت نیزه‌ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشه‌ای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده می‌شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هسته‌ای نسبتا بزرگ است[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]انبه ؛ میوه ای برای تقویت بینایی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]انبه یک میوه گرمسیری است و اولین بار در هندوستان و نواحی استوایی کاشته شد. در نواحی استوایی درخت انبه چندین بار در سال بار می دهد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]انبه نه تنها میوه خوشمزه ای است، بلکه غنی از ویتامین ، املاح و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آنتی اکسیدان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] هاست. دارای فیبر زیادی است، ولی کالری و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سدیم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] آن کم است. فاقد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کلسترول[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] و چربی اشباع است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انبه یکی از منابع غنی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ویتامین [FONT=&quot]A[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] است. همچنین دارای مقادیر کافی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ویتامین [FONT=&quot]C[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] ، ویتامین [/FONT][FONT=&quot]B[/FONT][FONT=&quot] ، پتاسیم ،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کلسیم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]آهن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] است.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ویتامین [FONT=&quot]A[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]تقویت بینایی چشم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] و حفظ سلامتی[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دندان ها[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] ،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]پوست[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] ، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]نصف میوه ی انبه ی متوسط معادل یک واحد میوه است و70 کالری انرژی دارد. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه می باشد . [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]خواص و اثرات سلامتی انبه : [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- از میوه و پوست انبه علاوه بر ترشی و مربا ، عصاره ای درست می کنند که دارای اثر قابض است. همچنین غرغره این عصاره بصورت مخلوط با کمی آب، برای[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]گلودرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] مفید است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- پوست آن دارای 15 تا 18 درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- انبه ابتدا گس و بعد ترش می شود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت، کم کم شیرین می شود. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دهان[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز می کند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- تقویت کننده جسم ، روح و دستگاه گوارش است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]کلیه و مثانه را تقویت می کند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- برای بهبود[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سرفه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] ، تنگی نفس ، انواع[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سردرد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]، اسهال و دردهای قولنجی مفید است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]عطش[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] را رفع می کند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- برای چاق شدن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]افراد لاغر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] مفید است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- ادرار آور و ملیّن است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- مربا و ترشی انبه برای تقویت معده مفید است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]کاهنده فشار خون [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می آید، طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می کند و موجب ترشح هورمون انسولین می شود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلول ها وارد شده و دوباره افت پیدا می کند. به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی می کند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او می شود. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]افراد[/FONT][FONT=&quot] دیابتی[/FONT][FONT=&quot] این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا می کند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]میوه ای برای کم خون ها [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]مشکل کم خونی در افرادی که از گوشت قرمز استفاده نمی کنند، بیشتر دیده می شود. به این افراد توصیه می شود تا از منابع گیاهی آهن بیشتر استفاده کنند. به علاوه در کنار مواد غذایی آهن دار گیاهی بهتر است از غذاهایی استفاده شود که جذب این آهن گیاهی را بالا می برند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]در این میان، انبه جزو میوه هایی است که می توان آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مورد استفاده قرار داد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]در هر 100 گرم از این میوه، 37 میلی گرم ویتامین [/FONT][FONT=&quot]C[/FONT][FONT=&quot] و 2000 میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان داده اند دریافت هم زمان این مواد مغذی با آهن، جذب روده ای این ماده معدنی را افزایش می دهد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]بتاکاروتن در روده با آهن یکی شده و از پیوند آن با ترکیباتی مثل فیتات ها که مانع جذب آهن می شوند، جلوگیری کرده و به این ترتیب برای کم خونی مفید است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]انبه علیه سرطان [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیش گیری می کند، زیرا خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]این میوه به دلیل داشتن ویتامین [/FONT][FONT=&quot]C[/FONT][FONT=&quot] و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد می کند. به همین دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونت های ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلول های سیستم ایمنی می شود. به این دلیل متخصصان تغذیه، مصرف انبه را به گروه های سنی با سیستم ایمنی ضعیف تر مانند سالمندان، بچه ها و [/FONT][FONT=&quot]زنان باردار[/FONT][FONT=&quot] توصیه می کنند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]طرز خرید انبه [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]وقتی می خواهید این میوه را بخرید، اول خوب به انبه ها نگاه کنید. توجه داشته باشید که پوست یکنواختی داشته باشند، البته ممکن است قسمت هایی روی این میوه وجود داشته باشند که به رنگ سبز تیره، زرد و قرمز در آمده است. به علاوه، هنگامی که آن را فشار می دهید، باید پوست این میوه نرم باشد. اگر لکه های سبز تیره روی این میوه باشد، یعنی این میوه به خوبی نرسیده است و می توان آن را در دمای اتاق قرار داد که با گذشت چند روز می رسد و به محض آن که کاملا رسید، می توان آن را به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کرد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]در ضمن، برای تسریع در رسیدن این میوه می توانید آن ها را داخل پاکت کاغذی و در دمای اتاق قرار دهید که سرعت فرآیند رسیدن این میوه ها افزایش پیدا می کند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]نکات مورد توجه : [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- زیاده روی در مصرف انبه برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- مصرف انبه به خصوص ترشی آن با معده خالی ، ایجاد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ناراحتی معده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] می کند. بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]- پوست انبه را قبل از خوردن جدا کنید ، زیرا بعضی افراد نسبت به آن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]حساسیت[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] دارند. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]انبه یکی از منابع غنی[/FONT][FONT=&quot] [FONT=&quot]ویتامین [/FONT]A [/FONT][FONT=&quot]است. همچنین دارای مقادیر کافی[/FONT][FONT=&quot] [FONT=&quot]ویتامین [/FONT]C [/FONT][FONT=&quot]، ویتامین [/FONT][FONT=&quot]B [/FONT][FONT=&quot]،پتاسیم ،[/FONT][FONT=&quot][FONT=&quot]کلسیم[/FONT][/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [FONT=&quot]آهن[/FONT] [/FONT][FONT=&quot]است[/FONT][FONT=&quot]. [FONT=&quot]ویتامین [/FONT]A [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot] [FONT=&quot]تقویت بینایی چشم[/FONT] [/FONT][FONT=&quot]و حفظ سلامتی[/FONT][FONT=&quot] [FONT=&quot]دندان ها[/FONT] [/FONT][FONT=&quot]،[/FONT][FONT=&quot] [FONT=&quot]پوست[/FONT] [/FONT][FONT=&quot]، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد[/FONT][FONT=&quot]. ... [/FONT]
[FONT=&quot]ا[/FONT][FONT=&quot]نبه درختي است زيبا كه ارتفاع آن تا 10 متر مي رسد . منشا انبه هند و مالزي و برمه مي باشد ولي هم اكنون در تمام مناق استوايي و حاره كشت مي شود . انبه از 4000 سال پيش وجود داشته است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]برگهاي اين درخت نيزه اي شكل ، گلهاي آن زرد يا قرمز رنگ و بصورت خوشه اي وجود دارد . ميوه آن كه انبه يا منگو ناميده مي شود بيضوي شكل و داراي طعمي مطبوع وشيرين بوده و داراي هسته اي نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه مي مي رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]تركيبات[/FONT][FONT=&quot] شيميايي[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]انبه داراي موادي مانند اسيد بنزوئيك [/FONT][FONT=&quot]Benzoic Acid[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اسيد سيتريك [/FONT][FONT=&quot]Citric Acid[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و پيوري يلو دري [/FONT][FONT=&quot]Puri yellow Dye[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]كه ماده زرد رنگي است مي باشد . انبه در حدود15% تانن درد[/FONT][FONT=&quot] . [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]هسته انبه داراي چربي زياد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] و نشاسته و اسيد گاليك [/FONT][FONT=&quot]Gallic Acid[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]در صد گرم انبه مواد زير موجود است[/FONT][FONT=&quot] : [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]انرژي[/FONT][FONT=&quot] 45 [/FONT][FONT=&quot]كالري [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]آب[/FONT][FONT=&quot] 80 [/FONT][FONT=&quot]گرم [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]نشاسته[/FONT][FONT=&quot] 12 [/FONT][FONT=&quot]گرم [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]پروتئين[/FONT][FONT=&quot] 0/5 [/FONT][FONT=&quot]گرم [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]چربي[/FONT][FONT=&quot] 0/15 [/FONT][FONT=&quot]گرم [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]كلسيم[/FONT][FONT=&quot] 6 [/FONT][FONT=&quot]گرم [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]فسفر[/FONT][FONT=&quot] 9 [/FONT][FONT=&quot]ميلي گرم[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]آهن[/FONT][FONT=&quot] 0/15 [/FONT][FONT=&quot]ميلي گرم [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]ويتامين آ[/FONT][FONT=&quot] 3500 [/FONT][FONT=&quot]واحد [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]ويتامين ب 1[/FONT][FONT=&quot] 0/4 [/FONT][FONT=&quot]ميلي گرم [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]ويتامين ب 2[/FONT][FONT=&quot] 0/35 [/FONT][FONT=&quot]ميلي گرم [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]ويتامين ب 3[/FONT][FONT=&quot] 0/6 [/FONT][FONT=&quot]ميلي گرم[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]ويتامين ث[/FONT][FONT=&quot] 25 [/FONT][FONT=&quot]ميلي گرم[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]خواص[/FONT][FONT=&quot] داروئي[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]خواص ميوه انبه[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]انبه رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و نارس آن سرد و خشك است . انبه نارس توليد كننده بلغم و سودا[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] در بدن مي باشد[/FONT][FONT=&quot] . [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]1)[/FONT][FONT=&quot]انبه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]2)[/FONT][FONT=&quot]انبه تقويت كننده قواي جنسي است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]3)[/FONT][FONT=&quot]رنگ صورت را درخشان مي كند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]4)[/FONT][FONT=&quot]دهان را خوشبو مي كند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]5)[/FONT][FONT=&quot]ادرار آور است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]6)[/FONT][FONT=&quot]يبوست را برطرف مي كند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]7)[/FONT][FONT=&quot]انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است . بنبراين سيستم هضم را ضد عفوني و تميز مي كند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]8)[/FONT][FONT=&quot]انبه تميز كننده خون مي باشد[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]9)[/FONT][FONT=&quot]خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي برد[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]10)[/FONT][FONT=&quot]انبه حرارت بدن را كاهش مي دهد و تب را پائين مي آرود[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]11)[/FONT][FONT=&quot]براي رفع اسهال مفيد است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]12)[/FONT][FONT=&quot]خوردن انبه ، سردرد ، تنگي نفس و سرفه را از بين مي برد[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]13)[/FONT][FONT=&quot]براي درمان بواسير مفيد است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]14)[/FONT][FONT=&quot]عطش را برطرف مي كند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]15)[/FONT][FONT=&quot]انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد آنرا با سكنجبين بخورند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]خواص مغز هسته انبه [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]انبه داراي هسته بزرگي است كه در وسط آن مغز آن قرار درد كه بجاي مغز بادام مي توان از آن در شيريني جات استفاده كرد[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]مغز هسته انبه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]1-[/FONT][FONT=&quot]خوردن مغز هسته اسهال را برطرف مي كند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]2-[/FONT][FONT=&quot]براي معالجه سرمخوردگي مصرف مي شود[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]3-[/FONT][FONT=&quot]سرفه هاي سخت را درمان مي كند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]4-[/FONT][FONT=&quot]درمان كننده بواسير خوني است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]5-[/FONT][FONT=&quot]خانم هائيكه دچر خونريزي از رحم مي باشند و يا بين دو عادت ماهيانه خونريزي دارند براي رفع آن بايد از مغز انبه استفاده كنند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]6-[/FONT][FONT=&quot]مغز هسته انبه كرم كش و ضد اسهال است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]7-[/FONT][FONT=&quot]براي تسكين آسم و تنگي نفس مفيد است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]8-[/FONT][FONT=&quot]ضد استفراغ است[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]ديگر خواص درخت انبه [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]1.[/FONT][FONT=&quot]گل انبه سرد و خشك است و اسهال را رفع مي كند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]2.[/FONT][FONT=&quot]اگر شكوفه درخت انبه را خشك كرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شكر بخورند سرعت انزال را معالجه مي كند[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]3.[/FONT][FONT=&quot]صمغ درخت انبه را با روغن و آبليمو مخلوط كنيد براي ناراحتي هاي پوست مفيد است [/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]4.[/FONT][FONT=&quot]براي برطرف كردن ريزش مو ، آب برگهاي درخت انبه را روي سر بماليد[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]5.[/FONT][FONT=&quot]براي تقويت دندان و لثه دم كرده برگ درخت انبه را مضمضه كنيد[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
 

Similar threads

بالا