تغییر حسابرس : چراغ قرمز یا سبز

M o R i S

مدیر تالار حسابداری
مدیر تالار
کاربر ممتاز



نوع فایل : Pdfحجم فایل : ۲۷۰ KB

نویسنده : دکترغلامحسین مهدوی ، شهلا ابراهیمی



منبع فایل : مجله تحلیلی ، اطلاع رسانی و پژوهشی حسابرس


حسابرسی برون‌سازمانی از طریق اعتباردهی به صورتهای مالی منتشرشده برای عموم، عملیات کارای بازارهای سرمایه را تسهیل می‌کند. اما افزایش شمار و پیچیدگی قوانین گزارشگری و حسابداری، امکان تضاد بین حسابرسان و صاحبکاران را افزایش می‌دهد و اغلب ممکن است به کشانده شدن فرایند حسابرسی به چانه‌زنی بین دو گروه یادشده بینجامد.
با توجه به اینکه در زمینه حسابرسی، ترازوی قدرت تقریباً همیشه به طرف صاحبکاران است، در صورت وجود مجادله بین حسابرس و صاحبکار، مدیریت ممکن است از طریق تهدید به خاتمه کار با حسابرس، وی را مجبور به پذیرش رویه‌های حسابداری کند. در صورتی که مدیریت در انجام این کار موفق نشود، با اعمال قدرت خود ممکن است حسابرس را برکنار کرده و حسابرس انعطاف‌پذیرتری جستجو کند.

از این‌رو، انتقادهایی وجود دارد مبنی بر اینکه افزایش تغییر حسابرس در سالهای اخیر، به توانایی حسابرس در ایفای نقش مهم اعتباردهی به صورتهای مالی صدمه می‌زند (Knapp & Elikai, 1986). این انتقادها براساس این عقیده قرار دارد که تغییر حسابرس باعث کاهش استقلال حسابرس و صاحبکار و در نتیجه بی‌ اعتبار شدن صورتهای مالی می‌شود.

از سوی دیگر، مقامات قانونگذار نگران این هستند که افزایش فراوانی تغییر حسابرس، اعتماد استفاده‌کنندگان به کلیه صورتهای مالی و نه فقط صورتهای مالی شرکتهای تغییر دهنده حسابرس، را کاهش دهد.

از این‌رو، با توجه به اینکه این موضوع، فلسفه وجودی حسابرسی را متزلزل می‌کند، بررسی پدیده تغییر حسابرس و دلایل آن از اهمیت خاصی برخوردار است. برای مطالعه و بررسی دلایل تغییر حسابرس، درک عوامل توجیه‌کننده تقاضا برای حسابرسی، عوامل و ویژگیهای موثر در انتخاب حسابرس و مزایای حاصل از حفظ حسابرس ضروری است.
 

پیوست ها

  • only.zip
    270.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0
بالا