بیست نکته ی اختصاصی در مورد" کلر "

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
:)
[FONT=&quot]1-غلظت کلر در برگها حدود 0/15 درصد است.

[/FONT]


[FONT=&quot]2-میزان کلر بیش از 0/1% برای اکثر میوه جات زیاد خواهد بود[/FONT]



[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]3-معمولآ اگر مقداركلر در بافت هاي گياهي بيش از[/FONT] [FONT=&quot] 0/3 [/FONT] [FONT=&quot]درصد وزن خشك بافتها باشد،سبب سميت مي شود[/FONT]



[FONT=&quot]4-نياز گياهان به کلر براي فعاليت هاي بيوشيميايي بندرت بيش از 100 ميلي گرم در کيلوگرم ماده خشک گياهي مي باشد.[/FONT]



[FONT=&quot] 5- کلر معمولاً در غلظت هاي خيلي زياد 2000 تا 20000 ميلي گرم در کيلوگرم دربرخی گیاهان بدون مشکل وجود دارد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]



[FONT=&quot]6-كلر يكي ازآنيونهاي زيان باردر خاکهای شورمي باشد[/FONT]
[FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]7-همانند [/FONT][FONT=&quot]ساير عناصر، کمبود از گياهي به گياه ديگر متفاوت است پژمردگي نوک پهنک برگ و سپس سبز زردي، برونزه شدن و بافت مردگي متداولترين علايم کمبود کلر هستند. همچنين محدود شدن رشد ريشه همراه با ريشه هاي جانبي و ضخيم و کوتاه و سرچماقي شدن از ويژگي هاي کمبود کلر مي باشد. در جو ممکن است برگها به صورت لوله اي، و پيچيده طويل تر از برگهاي طبيعي و داراي رشد کمتر و نسبت به برگهاي طبيعي شکننده تر گردند. در سيب زميني رنگ برگها، سبز روشن شده و داراي ظاهري زبر و خشن مي شوند (با برآمدگي هاي عمودي در سطح بالايي). در درخت نارگيل با کمبود کلر، برگهاي پير زردرنگ و يا داراي پيسه ([/FONT][FONT=&quot]Mottling[/FONT][FONT=&quot] ) نارنجي مي شوند و نوک و کناره برگها خشک مي شود. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]8-شکل قابل جذب [/FONT][FONT=&quot] Cl[SUP]-[/SUP][/FONT][FONT=&quot]است [/FONT]



[FONT=&quot]9-زيادي کلر در خاک و اثرات سمي آن روي گياهان بيشتر از کمبود آن مورد توجه واقع شده است. تأثير اصلي غلظت بالاي کلر در محلول خاک افزايش فشار اسمزي آب خاک مي باشد که در نتيجه قابليت استفاده آب براي گياه را کاهش داده، باعث پژمردگي گياه مي شود (خشکي القاء شده توسط کلر).[/FONT]



[FONT=&quot]10-کلر جذب منگنز را توسط گیاه افزایش میدهد[/FONT]


[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]11- اکثر درختان ميوه، انگور و پسته[/FONT][FONT=&quot] (Berrg) [/FONT][FONT=&quot]و گياهان زينتي به يون کلر حساس مي باشند و هنگامي که غلظت کلر برگ به 5/0 درصد ماده خشک برسد، علائم سوختگي برگها توسعه مي يابد. در تنباکو و گوجه فرنگي ضخيم و لوله اي شدن برگها ممکن است بروز نمايد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]12-كلر يكي ازعناصر ضروري در تغذيه گياهان است ودرواكنشهاي فتوسنتزي ونيزسنتز قندهادرچغندرقند وشركت درتعادل هاي يوني سلول هاي گياهي نقش دارد[/FONT]




[FONT=&quot]13-کلر از نيترات سازي[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] در خاکهاي اسيدي جلوگيري مي کند[/FONT]


[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]14-درختان ميوه حساسيت بالايي به كلر داشته وعلائم سمييت را زودتر نشان مي دهند.ولي گياهان علفي يكساله در مقادير بسيار بالاي كلر علائم سمييت رانشان مي دهند[/FONT]



[FONT=&quot]15-کلر در تنظیم تورژسانس بعضی گیاهان همراه با یون پتاسیم عمل می‌کند. این عنصر برای فتوسنتز ضروری است نقش آن احتمالا در انتقال الکترونها از آب به کلروفیل است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] علاوه بر تنظيم اسمزي، نقش بيوشيميايي در گياه دارد. کلر در تجزيه مولکول آب در فتوسيستم[/FONT][FONT=&quot] II [/FONT][FONT=&quot]فتوسنتز دخالت دارد. [/FONT]



[FONT=&quot]16-کلر برای آزاد کردن اکسیژن به هنگام فتوسنتز لازم است[/FONT]




[FONT=&quot]17-آنزيمهایی از قبيل[/FONT][FONT=&quot] ATP [/FONT][FONT=&quot]آز، آلفا آميلاز و آسپارژين سنتتاز برای فعاليت به يون کلر نياز دارند[/FONT]



[FONT=&quot]18-كلر در خاك تثبيت شده و همراه باجريان آب به عمق خاك آبشويي مي شود.از طريق ريشه هاي گياه همراه باجريان آب به راحتي جذب شده وبه اندام هاي هوايي منتقل مي شود[/FONT]



[FONT=&quot]19-كلرمعمولآ ازروزنه هاي آبي موجود درحاشيه برگ هابواسطه تعرق آب خارج شده وسبب سوختگي در حاشيه برگ ها مي شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]



[FONT=&quot]20-نيترات و سولفات از جذب يون کلر به طور رقابتي جلوگيري مي کنند[/FONT]
 

Similar threads

بالا