چهل نکته کاربردی در مورد"منگنز"

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
:)
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]1-میزان مطلوب منگنز در میوه جات حدود 100 تا 20[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] (ppm) [/FONT][FONT=&quot] در ماده خشک(گیاه) است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] از لحاظ فراوانی در پوسته زمین ، پس از آهن فرار دارد. مقدار کل این عنصر در خاک 200 الی 600 میلی گرم در کیلوگرم خاک می باشد. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]2-جذب منگنز توسط گیاه به شکل [/FONT][FONT=&quot] Mn[SUP]2+[/SUP][/FONT][FONT=&quot]است[/FONT]


[FONT=&quot]3- در گیاه نسبتا غیر متحرک است[/FONT]


[FONT=&quot]4-در برخی موارد کمبود روی هم شبیه کمبود منگنز است.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]غیر طبیعی شدن شکل برگها که در اثر کمبود روی بوجود می اید تنها راه تشخیص کمبود روی از کمبود منگنز است[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]5-مراحل اولیه کلروز که توسط کمبود منگنز ایجاد می شود، تا حدی شبیه به کمبود آهن است.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]6-کمبود منگنز مانند علامت کمبود آهن، زردی است، که با کمبود آهن[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دارای این تفاوت است که قسمتی از حاشیه رگبرگها نیز سبز باقی می­[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ماند[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]7-بخش عمده منگنز در برگها و ساقه گیاهان ذخیره می شود[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]8-کمبود منگنز در برگهای جوان به شکل یک کلروز داخلی و میانی نمایان می شود[/FONT][FONT=&quot]،[/FONT][FONT=&quot]علائم كمبود منگنز به صورت زرد شدن مزوفيل و ايجاد لكه­[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]هاي رنگ پريده[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و سبز كم رنگ روي سطح برگ مي­[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باشد. مراحل پيشرفته كمبود منگنز در برگها خود را به[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]صورت ظهور نقاط نكروتيك نشان مي­[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دهد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]،[/FONT][FONT=&quot]بی‌رنگي رگه مانند[/FONT][FONT=&quot] ( marbling ) [/FONT][FONT=&quot]در برگ‌هاي جوانتر[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و [/FONT][FONT=&quot]عادت به رشد رو به بالا و توليد برگ‌هاي سه‌‌گوش در چغندرقند[/FONT][FONT=&quot].[FONT=&quot] درشرایط کمبود منگنز برگ ها کلروز کوچک بین رگبرگی تحت شرایط محدودیت کاربرد منگنز از خود نشان می دهند. این علائم از یک کلروز خفیف در برگ های جوان و مشبک شدن رگبرگ ها در برگ های بالغ، مخصویا هنگامی که زیر نور قرار دارند، شروع میشود. همچنانکه تنش افزایش میابد، برگ ها به رنگ فلز مانند خاکستری تابنده ای در آمده و لکه های تیره و مناطق نکروتیک در امتداد رگبرگها پیدا می شوند. همچنین یک درخشندگی (جلوه) مایل به ارغوانی ممکن است در سطح بالایی برگ ها ظاهر شود[/FONT][/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]9-پیچ خوردگی برگ پنبه ناشی از سمیت منگنز می باشد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]10-در لگوم ها کمبود منگنز بر روی لپه ها لکه باتلاقی [/FONT][FONT=&quot]Marsh Spot [/FONT][FONT=&quot]در نخود و یا به نام دانه شکاف دار [/FONT][FONT=&quot]Split Seed [/FONT][FONT=&quot]در لوپن ها نامیده می شود[/FONT][FONT=&quot][/FONT]



[FONT=&quot]11-زیادی منگنز به صورت نقاط قهوه ای در بعضی از برگهای پیر و یا لکه های سیاه رنگ روی شاخه و میوه ظاهر می شود.این علائم در کمبود آهن نیز مشاهده می شوند که برای اطمینان یک تجزیه گیاهی لازم است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]12- سمیت منگنز اغلب می تواند با مصرف زیاد منیزیم خنثی شود. [/FONT]


[FONT=&quot]13-از نشانه های سمیت منگنز می توان به افزایش در تولید شاخه های فرعی (جاروی جادوگران) اشاره کرد[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]14-غالبا منگنز در خاک نامحلول است و تحرک بسیار کمی دارد،[/FONT][FONT=&quot] دی اکسید منگنز پایدارترین اکسید منگنز در خاک است و با اسیدی شدن محیط ، بر میزان حلالیت آن افزوده می شود[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]15-قابلیت استفاده از منگنز به شدت به اقلیم وابسته است[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]16-گندم، جو، سورگوم،یولاف، نخود، نخود فرنگي، لوبيا، چغندر، سيب زميني، پیاز،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سويا،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]اسفناج[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]كاهو[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]به کمبود منگنز حساس هستند[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]17-در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]بين درختان ميوه،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سيب، مو،[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مركبات و هلو بيشترين حساسيت را نسبت به كمبود منگنز از خود نشان مي[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]دهند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]18-مهمترین عنصر تاثیر گذار در افزایش تولید پسته براساس تحقیقات منگنز است[/FONT]


[FONT=&quot]19-كمبود منگنز مشابه ساير عناصر ريز مغذي بيشتر در خاكهايي بروز[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]مي كند كه[/FONT][FONT=&quot] pH [/FONT][FONT=&quot]قليايي دارند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]20-منگنز مهمترين عنصر ريز مغذي در تغذيه غلات و سيب زميني است[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]21-منگنز [/FONT][FONT=&quot]در فرآيندهاي آنزيمي، احياي نيترات، مـتابوليسم پروتئين و خنثي سازي راديكالهاي آزاد[/FONT][FONT=&quot] نقش دارد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]22-می توان گفت مهمترین نقش منگنز در گیاه در مرحله فتوسنتز و تولید اکسیژن است که جلوی فعالیت رادیکالهای آزاد را گرفته و مانع از تخریب و انهدام اسیدهای چرب موجود در غشاء می شود[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]23-منگنز[/FONT] [FONT=&quot]براي توليد کلروفيل ضروري است[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]24-منگنزدر سنتز پروتئین ها و قندها موثر است[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]25-منگنزسبب تسريع رسيدگي ميوه مي­[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]26-منگنزموجب فعال شدن تعدادی از آنزیم ها بویژه دکربوکسیلار و دهیدروژنارهای چرخه کربس می شود[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]27-چوبی شدن ساقه گیاه بستگی به منگنز دارد[/FONT]


[FONT=&quot] 28-در صورتیکه میزان منگنز کافی باشد گیاه را در برابر کلیه امراض و قارچ ها و آفات مقاوم میکند[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]29-منگنز [/FONT][FONT=&quot]در فرآيندهاي آنزيمي، احياي نيترات، مـتابوليسم پروتئين و خنثي سازي راديكالهاي آزاد[/FONT][FONT=&quot] نقش دارد[/FONT][FONT=&quot](موثر درکاهش نیترات گیاه)[/FONT]


[FONT=&quot]30-منکنز در تبادلات الکترون در چرخه فتوسنتز مؤثر است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]31-منگنز براي متابوليسم کربوهيدرات و نيتروژن ضروري است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]32-منگنز سبب تسريع و بهبود جوانه ­زني مي­شود[/FONT][FONT=&quot] و[/FONT][FONT=&quot]در تمام محصولات براي تشکيل بذر لازم مي­[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باشد[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]33-منگنز فعال کننده آنزيم­هاي مؤثر در توليد اسيدهاي چرب است[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]34-منگنز در واکنش­هاي تجزيه آب جهت توليد اکسيژن مؤثر مي­[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]باشد[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]35-کلروپلاستها در گیاهان، حساس ترین بخش نسبت به کمبود منگنز هستند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]


[FONT=&quot]36-كمبود منگنز همراه با عوامل زير تشديد مي‌گردد[/FONT][FONT=&quot]:
[/FONT]
[FONT=&quot]خاك‌هاي آلي و خاك‌هاي شني [/FONT][FONT=&quot]
PH[/FONT]
[FONT=&quot]بالا( قلیایی)[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]دوره‌هاي سرد و مرطوب [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]خاك‌هاي سست و پوك[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]37-رایج ترین کود حاوی منگنز سولفات منگنز با 16% منگنز است که در خاک های اسیدی و قلیایی کاربرد دارد.[/FONT]


[FONT=&quot]38- سولفات منگنز را به محلول پاشی با غلظت 2-3 در هزار در درختان در فصل بهار پس از رشد کامل برگ ها در صورت کمبود می توان محلول پاشی نمود و یا در در زمستان در نیمه خارجی سایه انداز درخت به شکل چالکود مصرف نمود.[/FONT]



[FONT=&quot]39-کود اکسید منگنز محتوی 70% منگنز است که به علت حلالیت کم تنها در خاک اسیدی می توان از ان استفاده کرد.[/FONT]


[FONT=&quot] 40-کلات منگنز با 12% منگنز می باشد که به علت قیمت بالا فقط در شرایط حاد و به شکل محلول پاشی توصیه می شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
 

Similar threads

بالا