معرفـــی انواع ابزار و قالب های کیک و دسـر

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز

سلام.
در این تایپک قصد داریم در مورد انواع قالب های کیک و دسر،
و هر موردی که جهت تزیین کیک و شیرینی پزی استفاده قرار میگیرد را برای شما معرفی کنیم.
شما دوستان هم می تونید عکسی از ابزار و قالب های خودتان که در شیرینی پزی استفاده می کنید را برای ما به اشتراک بگذارید.
اگر از منبع سایتی استفاده می کنید حتما منبع را ذکر کنید.
اگر تاپیکم تکراری ادغام بشه. : )

:gol:

 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
قالب کیک

قالب کیک




قالب کیک معمولی‌
که هممون حتما یه دونشو داریم تو خونمون که معمولا به شکل گرده و بعضی‌‌هاشون هم مستطیلی و معمولا از نوعی هستند که می‌چسبه کیک بهشون و باید قبل از این که مایع کیک رو بریزیم باید گریس کاریش کنیم
یا همون روغن بمالیم و آرد بپاشیم که نچسبه.
این قالب از پر مصرفترین و پرکاربردی‌ترین نوع قالبه که اندازه ۶" و ۸" و ۱۰"حسابی‌ به درد کارمون میخوره ، این قالب کیک مخصوص کیک هأیه که ما میخواهیم لایه لایه درست کنیم و وسطشون خامه یا گاناژ بذاریم یا چکلت موس ، قیمتشم ارزنه و تو هر قنادی میشه پیدا کرد ، اگه نوع نچسبشو بخیرید که دیگه حسابی‌ راحت شدید و توصیه می‌کنم از سایز کوچیکش که همون ۶ اینچه حتما دو تاشو بخرید که وقتی‌ تو فر میذارید هم به راحتی‌ جا میشه و هم میتونید همزمان ۲ تا قالب کیک رو بذارید بپزه. حتما حتما از این قالب داشته باشید واسه کارهای کیک پزیتون چون گفتم خیلی‌ خیلی‌ با این قالب سرو کار داری
م
.






قالبهای کمر بندی یا spring form pan

که به شکل گرد هستند و ویژگی اصلی این قالب‌ها اینک که وقتی‌ کیکمون پخته شد با باز کردن کمربندش به راحتی‌ جدا میشه و نیازی نیست که قالبمونو بر عکس کنیم. این قالب مخصوص چیز کیک و یا چکلت موس کیکه و معمولا بیشترشون هم نچسب هستند.زیاد زیاد ضروری نیست اما اگه میخواید که چیز کیکها و چاکلت موسها و انواع دیگه کیکهای مرتب و تمیز داشته باشید میتونید از این قالب بخرید.



روی این قسمت کلیک کنید تا تصویر را در انداره واقعی 978در653پیکسل ببینید.



قالب کیک آنجل فود کیک angel food

من خیلی‌ وقته که می‌خوام بهتون آنجل فود کیک رو آموزش بدم منتها اینقدر رسیپ‌های زیادی هست که کلا فراموش میکنم و
هر وقت میبینم این کیکو میگم ای‌ی‌ی دل غافل من هنوز آموزش ندادم این کیکو
.
این قالب مخصوص این کیکه angel food شما هم حتما دیدید قالب هایی رو که از وسط به صورت استوانه ای بالا اومده و یه سورارخ داره وسطش این بخاطر اینه که حجم این کیک بالاست یعنی‌ خیلی‌ خیلی‌ پف میکنه
و این قالب مخصوص این کیکه که وسطشم گرما برسه از این طریق و پخته بشه .

یک کیک فوق‌العاده ابرهی و خوشمزست مثل کیک اسفنجیه منتها پفش بیشتر و با طعم‌های مختلف هم پخته می‌شه .شما میتونید واسه کیک اسفنجی هم اگه حجم مایعتون بالاست از این کیک استفاده کنید ،فقط یادمون باشه هیچ وقت قألب و چرب نمی‌کنیم مگر این که تو اون دستور قید شده باشه که قالبو چرب کنیم.







.
.
همه چیز در مورد قالب ها

 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
قالب کیک

قالب کیک

قالب کیک طرحدار یا Bundt pan

این قالب‌های کیک رو من خیلی‌ دوست دارم و عاشقشونم چون کیکم به صورت خیلی‌ خوشگل میاد بیرون از قالب طوری که دیگه واقعا نیازی نیست که من بخوام تزیینش کنم ، این قالب‌ها معمولا نچسب هستند و این قالبها گزینه خوبیه واسه پوند کیک و کیک هویج کیک موچا و انواع کیک‌های شکلاتی و خیلی‌ از کیک‌های دیگه ، حتما حتما اگه از این قالب دیدی بگیرید چون خیلی‌ به کارمون میاد.



 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
قالب کیک

قالب کیک

قالب کاپ کیک و یا muffin pans
از این قالب کاپ کیک‌ها حتما بخرید چون میشه کلی‌ کاپ کیک‌های خوشمزه بپزیم و با انواع تزینش که یاد میدم، اصلان کاپ کیک‌ها خیلی‌ باحال هستند و خیلی‌ هم شیک . حتما میدونید که امریکأیها خودشونو میکشند واسه کاپ کیک و تو هر محله ای یکی‌ دو تا کاپ کیک فروشی هم هست ، معمولا این قالب‌های کاپ کیک ۶ تائی‌ یا ۱۲ تائی‌ هست و بستگی به سایز فرتون داره که کدومش مناسبتون باشه

\


قالب پای Pie pan
این قالب هم مناسب انواع پای‌‌ها و دسرها خوشمزست و معمولا از نوع نچسبه توش میتونید پیتزا هم بپزید پس دو تا کاربرد داره.




نکات مهمی‌ که فکر می‌کنم باید در مورد قالب‌ها باید بگم بهتون
:
خیلی ها توجه زیادی ندارند به این که چه سایز قالبی‌ مناسب اون دستور کیکیه که میخوان بپزند و واسه همین خیلی‌ وقتها کیک اطرافش میسوزه و یا کیک سفت میشه و یا وسطش نپختست این می‌تونه یکی‌ از دلیلهش همین انتخاب نکردن قالب مناسب باشه واسه همین دقیقا باید توجه بشه به آنچه که تو دستور اومده که از چه قالبی باید استفاده کرد منظورم سایز قالبه و یه نکته خیلی‌ مهمی‌ رو هم بگم که جنس قالب هم تاثیرخیلی زیادی میذاره تو کیفیت کیکمون
بعظی از دستورها میگن از قالب‌های پیرکس استفاده بشه که خیلی‌ خوبه اگه اون ظرف پیرکس رو دارین تو همون بپزید و جایگزین نکنید تو قالب فلزی اما اگه نداشتید دیگه آخرین راه استفاده از قالب فلزیه.
یه سری قالب‌های جدیدی هم به بازار اومده به اسم سیلیکون که قابلت بالای انعطاف پذیری داره چون از پلیمر ساخته شده و نچسبه و قالبش هم نرمه و تا ۵۰۰ درجه سانتیگراد می‌تونه دوام بیاره یعنی‌ هیچ نگرانی نخوایهد داشت واسه این که فکر کنید خراب بشه ، از این نوع قالب‌های سیلیکونی میتونید تو فریزر هم استفاده کنید و یا توشون ژله درست کنید چون معمولا قالب‌هاشون طرح داره و تو ماکرو فر هم میشه استفاده کرد منتها قیمتش همچین یه مقدار فشار میاره به آدم.
آماده کردن قالبهای کیک: بعضی‌ از کیکها نیاز داره قبل از این که مایع کیک رو بریزید حتما گریس کاری و آرد پاشی بشه و بعضی‌ از دستورها نیازی نیست به گریس کاری و تو بعظی از دستوره میاد که از پارچمنت پیپر استفاده کنید که شما اگه نداشتید میتونید کاغذ رو کم چرب کند و استفاده کنید واسه کف و یا اطراف قالب کیک.
گریس کردن یا روغن کاری و آرد پاشی قالبها :ازبرش یا با دست استفاده می‌کنیم به این صورت که یه لایه خیلی‌ کمی‌ از کره یا مارگارین رو به وسیله برش به اطراف قالب و کف قالب میمالیم

و بعد با دستمال کاغذی یه مقدار چربیشو میگیریم .اینو بگم که باید طوری گریس کاریش کنید که آردی رو که بعدا میپاشیم روش بتونه بچسبه به دیوره قالب . آردویکی‌ دو قاشق غذاخوری میپاشیم به اطراف و کف قالب تا خوب همه جای قالب آرد پاشیده بشه
و در نهیات قالب و بر عکس می‌کنیم تا آرد‌های اضافی بریزه بیرون

و بعد میتوینیم مایع کیکمون رو بریزیم توش


نکته مهم: وقتی‌ کیک شکلاتی میپزید تو این قلبهایی که میچسبند و باید گریس کاریش کنیم به جای آرد از پودر کاکائو استفاده می‌کنیم واسه پاشیدن اطراف قالب و کفش اینطوری وقتی‌ کیکمون پخته شد هم خوشگلتر به نظر میاد و هم دیگه لکه ‌های سفید روش دیده نمیشه .

استفاده از کاغذ یا پارچمنت پیپر

:


قالبو بر عکس میذاریم روی یه سطح صاف و کاغذو میذاریم روش و کلا تا پایین قالب اندازه گیری می‌کنیم و بعد برش می‌زنیم.
برای اندازه گرفتن قالبتون با یک متر از یک طرف لبه قالب تا لبه دیگشو اندازه میگیریم البته جدا از ضخامت لبه و برای اندازه گرفتن عمق قالبتون یک خط کش میذارید وسط قالبتون تا سطح میشه اندازه عمق قالبتون.برای گرفتن حجم قالبتون توش با پیمانه پر از آب می‌کنید تا بدونید چقدر حجم داره و وقتی‌ که یک کیک میخواید بپزید اگه حجم مایع کیکتون ۴ پیمانست شما باید حداکثر یک قالبی داشته باشید که حجمش ۷ تا ۸ پیمانه باشه یعنی‌ هولوحوش نصف قالبتون باید خالی‌ باشه تا وقتی‌ کیک می‌خواد پف بکنه فضا داشته باشه.
 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
قالب کیک

قالب کیک

قالب های کمربندی

آماده سازی قالب های کمربندی برای پخت کیک
























 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
قالب کیک

قالب کیک

قالب برانیز






















قالب کیک شطرنجی






قالب کیک رژیمی(angel food cake)


روی این قسمت کلیک کنید تا تصویر را در انداره واقعی 978در978پیکسل ببینید.








قالب توپ بسكتبال
 
آخرین ویرایش:

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع ماسوره برای تزیین کیک

انواع ماسوره برای تزیین کیک

معرفی ماسوره ها

در این مطلب قصد دارم بعضی از ماسوره ها را به شما دوستان معرفی کنم
تا با شناخت انها و کاربردشان بتوانید کیک ها و شیرینی های خود را زیباتر از همیشه تزیین کنید امیدوارم که مطالب برای دوستان عزیز مفید واقع شود


[h=2]ماسوره گرد( round tips )
[/h] ماسوره گرد یکی از ضروری ترین ماسوره ها برای تزیین کیک است شما می توانید در تزیین خود برای ساقه , دورکشی کیک از این مدل استفاده کنید البته برای نوشتن روی کیک نیز می توانید از شماره ۳ آن استفاده کنید پرکاربردترین ماسوره های مدل گرد شماره ۵ , ۱۰ , S1 است




[h=2]ماسوره گلبرگ ( petal tips )[/h] از این مدل ماسوره برای تزیین گلبرگ های انواع گل ها استفاده می شود پرکاربردترین آن شماره های #۱۰۲ , #۱۰۳ , #۱۰۴ , #۱۲۵ است





[h=2]ماسوره گلبرگ های قطره ای ( drop flower tips )[/h] این مدل از ماسوره در سه سایز کوچک , متوسط و بزرگ موجود است همانطور که در تصویر مشاهده می کنید دندانه های این مدل به هم چسبیده اند طوریکه وقتی کریم یا خامه را با این مدل قیف بزنید به شکل گل درمی آید از پرکاربردترین شماره های آن می توان به #۱۰۶ , #۱۰۷ , #۱۴۰ , #۱۹۱ , E#1 اشاره کرد




[h=2]ماسوره های سبد حصیری ( basketweave )[/h] همانطور که از اسم ان مشخص است برای تزیین کیک با بافت حصیر به کار می رود شما می توانید در تزیین کیک با بافت سبد از این مدل استفاده کنید البته در اموزش های قبلی اورسوییت تزیین کیک به شکل سبد اموزش داده شده است از پرکاربردترین ان می توان B#2 , #48 نام برد




[h=2]ماسوره های منفذ دار ( multi-opening tips )[/h] این مدل ماسوره برای پرکردن کیک استفاده می شود هم چنین برای درست کردن ستاره های کوچک , خوشه انگور , و چمن نیز مناسب است شماره #۲۳۳ ان بسیار پرکاربرد است




[h=2]ماسوره های ستاره ای باز ( open star tips )[/h] یکی از پرکاربردترین ماسوره ها برای تزیین کیک است که افراد مبتدی نیز می توانند به راحتی با ان کار کنند برای درست کردن صدف , زیگزاگ , رودخونه , گل و ستاره نیز به کار می رود شماره های #۱۶ , #۱۸ , #۲۱ #۳۲ از پرکربردترین ماسوره های ستاره باز هستند




[h=2]ماسوره های ستاره دار بسته ( closed star tips )[/h] این مدل نیز مانند مدل ستاره ای باز است با این تفاوت که عمق خط های روی خامه بیشتر و زیباتر خواهد بود از پرکاربردترین انها می توان به شماره های #۲۶ , #۲۴ , #۳۳ اشاره کرد







[h=2]ماسوره های برگ ( leaf tips )[/h] همانطور که از نامش مشخصه برای ایجاد برگ از این مدل استفاده میشود . در صورتیکه می خواهید در تزیین کیک تولد از برگ استفاده کنید
می توانید از این مدل ماسوره استفاده کنید پرکاربردترین ها ۳۳۶# , ۶۷# است




[h=2]ماسوره های موج دار ( ruffle tips )[/h] کاربرد این مدل در تزیین کیک برای کنگره زدن اطراف کیک است







در تصویر زیر نیز چند نمونه از ماسوره های پرکاربرد از نظر شرکت wilton رو مشاهده می کنید






 
آخرین ویرایش:

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع ماسوره برای تزیین کیک

انواع ماسوره برای تزیین کیک

انواع ماسوره



روی این قسمت کلیک کنید تا تصویر را در انداره واقعی 978در734پیکسل ببینید.


انواع قيفها اولي از سمت راست قيف پلاستيكي:

اين قيفها بخاطر انتقال نیافتن حرارت دست به خامه بد نباشه ولی من کلا" این قیف ها
رو پیشنهاد نمی کنم چون خیلی راحت نمی شه اونا رو کنترل کرد



قيف وسطي

قیف های نایلونی یا یکبار مصرف : این قیف ها خیلی راحت حرارت دست رو منتقل می کنه
ولی در عوض یه خوبی داره ، بدلیل یکبار مصرف بودن نیاز به شستن قیف نیست



قيف بعدي

قیف با جنس پارچه معمولی : این پارچه ها خیلی سریع حرارت دست رو به خامه منتقل می کنند
و باعث آب شدن خامه می شن پس بایستی موقع کار با اونها سرعت العمل داشته باشید .
همچنین اگه کیفیتشون خوب نباشه ممکنه بمرور از درزش خامه بیرون بزنه

روی این قسمت کلیک کنید تا تصویر را در انداره واقعی 978در734پیکسل ببینید.
 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع ماسوره برای تزیین کیک

انواع ماسوره برای تزیین کیک










 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
ابزار قنادی

ابزار قنادی

غلتك مخصوص فوندانت


كيسه 30سانتي استاندارد

اره برش كيك

كاتر مخصوص براووني
 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع شابلون

انواع شابلون

با استفاده از این شابلون ها می توانید بر روی انواع فنجان های کاپوچینو , کیک ها , دسر ها و حتی حلوا و شله زرد هم تزئین کرد

ا با دارچین و پودر قند و .....




 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
شکر کریستـــــــال

شکر کریستـــــــال

این شکر برای تزئین روی انواع شیرینی و کیک و دسر بکار می رود.
به دلیل براق بودن و ظاهری شکر گونه داشتن جلوه خاصی به شیرینی و کیک می دهد.
فرم این شکر ها مستطیل بوده و خیلی زیبا می باشد

روی این قسمت کلیک کنید تا تصویر را در انداره واقعی 978در1304پیکسل ببینید.





 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
ابزار سفره آرایی

ابزار سفره آرایی

سفره آرایی یعنی چیدن میز غذا ، سفره های مذهبی و غیره است. این درس بعنوان یک واحد درسی در دانشگاه جامع علمی - کاربردی تدریس می شود و قصد داریم تمام مهارتهای سفره آرایی را به شما ارائه دهیم، اینها همه بستگی به ذوق و سلیقه شما دارد.
سفره آرایی در مورد غذاها است و شامل انواع برنج ، سالاد ها، مرباجات، ترشیجات ، آشها ، سوپ ها سفره های مذهبی و سنتی ، صیفی جات ، سبزیجات ، تزئین دستمال سفره ها ، تزئین تخم مرغ و غیره است.
معرفی وسایل سفره آرایی :
توپی دو سر : برای درآوردن مواد به صورت دایره بکار برده می شود.
چاقوی آرایشی : به شکل V می باشد که برای کنگره دادن به مواد بکار می رود.
مارپیچ دوبل : برای سیب زمینی و هویج استفاده می شود.
چاقوی دالبر برش دادن : کاربرد این چاقو برای سیب زمینی و هویج استفاده می شود.
چاقوی دو سر: برای پوست کندن و کنده کاری روی مواد استفاده می شود.
وسیله ای برای خارج کردن هسته از داخل صیفی جات و سبزیجات وجود دارد که نام آن برش فنری است.
شابلون یا مدلهایی وجود دارد که در سفره آرایی بکار می رود :
قالبهای شیرینی : برای درآوردن صیفی جات و سبزیجات استفاده می شود.
سوزنهای مروارید دار : برای اتصال بعضی از وسایل بکار می رود
نحوه استفاده از وسایل ذکر شده :
با استفاده از چاقوی آرایشی v شکل ، گوجه فرنگی را به شکل سبد در می آوریم، گوجه فرنگی دیگری را برای ساخت دسته سبد، برش می زنیم . زمانیکه برش می زنیم باید پشت سرهم باشد که براحتی از هم جدا شوند. برای خارج کردن مواد، از چاقوی توپی دو سر استفاده می کنیم.
چاقوی دو سر را در صیفی جات فرو می بریم و مواد آنرا بصورت گرد در می آوریم. از این وسیله برای تزئین هندوانه می توان استفاده کرد.
با استفاده از چاقوی مارپیچ دوبل ، سر هویج را می زنیم و با فشار بصورت پیچ داخل هویج می کنیم و خارج می کنیم.
منبع: www.vista.ir​
 

R a h a a M

عضو جدید
کاربر ممتاز
ابزار سفره آرایی

ابزار سفره آرایی

ابزار و لوازم سفره آرایی که بیشتر در هنر میوه آرایی و حکاکی روی میوه کاربرد دارد به شرح زیر می باشد.



1. چاقوهای مخصوص حکاکی روی میوه و سبزیجات
۲. چاقوهای نوک تیز برای گرفتن پوست میوه جات
۳ . مغار پهن و نازک برای ایجاد شیارهای مورد نیاز بر روی میوه و سبزیجات
۴. چاقوهای شیارزن زیگزاکی برای ایجادی شیارهای زیگزاک روی پوست میوه ها


۵. قیچی
۶. پوست کن نواری و ورقه ای برای ایجاد نوارهای نازک از میوه جات و کندن پوست میوه
۷. قاشقک توپی
۸. قالب با اشکال مختلف برای کات کردن میوه ها به شکل دلخواه

ابزار سفره آرایی مدرن+عکس


 

Coraline

مدیر تالار پزشکی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
بخشيد قالب كيك رو از چي فروشي ميخرن؟ :w05:
قالب ژله هم ميزارين لطفاً؟ :w05:
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
Coraline فوت و فن های برش زدن و جدا کردن ژله از انواع قالب آشپزی 0

Similar threads

بالا