مشاوره، پرسش و پاسخ و درخواستهای بخش باغبانی

MAJID17853

عضو جدید
آب شیرین کن

آب شیرین کن

من مدتها ست که برای شیرین کردن آب شور خلیج فارس راهی را یافته ام که فکر می کنم از راههای فعلی بسیار مقرون بصرفه با سرعت و حجم بیشتر است اما نمیدانم برای اجرای این پروژه چکار کنم اگر کسی فکری اجرایی داره بسم ......
 

bvcxz123

عضو جدید
روش های کاهش و کنترل رسوبات سدها

روش های کاهش و کنترل رسوبات سدها

روش های کاهش و کنترل رسوبات سدها که شامل دو دسته اصلی می باشند:(اولین دسته روش های بازدارنده هستند که شامل: مدیریت آبخیزداری، ته نشین کردن رسوبات قبل از ورود به مخزن سد و خروج مستقیم جریانات حاوی رسوب زیاد از تخلیه کننده ها می باشد.دومین دسته شامل روش های اصلاحی می باشد که اساس کار آنها بر مبنای خارج ساختن رسوبات ته نشین شده در مخزن است، که خود شامل روش های مکانیکی و روش های هیدرولیکی می باشد.)
 

yekariayi

متخصص هیدرولیک
کاربر ممتاز
من مدتها ست که برای شیرین کردن آب شور خلیج فارس راهی را یافته ام که فکر می کنم از راههای فعلی بسیار مقرون بصرفه با سرعت و حجم بیشتر است اما نمیدانم برای اجرای این پروژه چکار کنم اگر کسی فکری اجرایی داره بسم ......

میتونی طرحتو به آب منطقه ای یا اداره آب و فاضلاب استانتون ارائه کنی
بعد از داوری اگه تایید بشه تو هزینش کمکت میکنن
پس اول باید به صورت یک طرح درش بیاری که قابل ارائه و داوری باشه
 

مارجين

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
سلام عزیزم

نوع میوه ها از نظر مورفولوژی ، یکی هست

هر دو شفت هستن

ولی اول باید ببینیم کدوم گونه از رز مد نظر استادتون هست ؟

خود نسترن از جنس رز هست

قراره با کدوم گونه مقایسه بشه ؟

سلام خانومي
والا گونه خاصي رو معرفي نكرده..فقط گفته تفاوت بين ميوه رز و نسترن..همين و بس...
 

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام خانومي
والا گونه خاصي رو معرفي نكرده..فقط گفته تفاوت بين ميوه رز و نسترن..همين و بس...

خوب دخمل گلم شما به عنوان یه دانه جوی خوب بایستی می پرسیدی کدوم گونه منظورتونه استاد جان ؟ لطفا نام علمی و جنبه ی مقایسه رو قید بفرمائین :smile: اینجوری هم به جواب می رسیدی هم استاده کف می کرد از دقت این دانشجو :)

یادت نمیاد بحث سر چی بود که اینو پرسید ؟

استاد چه درسیه ؟

آخه از خیلی جهات میشه مقایسه کرد من چی بگم آخه

از نظر مورفولوژی ، تفاوت میوه نسترن با مثلا رز زینتی که معمولا تو باغچه ها می کارن اینه که میوه نسترن یه خورده کشیدست ولی میوه رز گرده

ویژگی خاص میوه نسترن اینه که سرشار از ویتامین سی هست

دیگه مطلب خاصی نمیدونم :redface:
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
خوب دخمل گلم شما به عنوان یه دانه جوی خوب بایستی می پرسیدی کدوم گونه منظورتونه استاد جان ؟ لطفا نام علمی و جنبه ی مقایسه رو قید بفرمائین :smile: اینجوری هم به جواب می رسیدی هم استاده کف می کرد از دقت این دانشجو :)

یادت نمیاد بحث سر چی بود که اینو پرسید ؟

استاد چه درسیه ؟

آخه از خیلی جهات میشه مقایسه کرد من چی بگم آخه

از نظر مورفولوژی ، تفاوت میوه نسترن با مثلا رز زینتی که معمولا تو باغچه ها می کارن اینه که میوه نسترن یه خورده کشیدست ولی میوه رز گرده

ویژگی خاص میوه نسترن اینه که سرشار از ویتامین سی هست

دیگه مطلب خاصی نمیدونم :redface:


زیبا جان نظرت در مورد این چیزی که من نوشتم جیه؟

میوه نسترن وحشی که به نام “هیپ” نسترن معروف است, پس از ریختن گلبرگها به وجود میاین

اما گل رز به این صورت نیست!
 

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
زیبا جان نظرت در مورد این چیزی که من نوشتم جیه؟

میوه نسترن وحشی که به نام “هیپ” نسترن معروف است, پس از ریختن گلبرگها به وجود میاین

اما گل رز به این صورت نیست!

کی گفته گل رز به این صورت نیست ؟ هر دو هیپ هستن
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
آکواپونیک

آکواپونیک

آکواپونیک حاصل ترکیب دو کلمه آکواکالچر (پرورش ماهی ) و هیدروپونیک می باشد. در این روش پرورش ماهی و کشت سبزیجات به صورت توام انجام می شود.
یکی از مشکلات پرورش دهندگان ماهی , تجمع آمونیاک دفع شده توسط ماهی ها در آب است که یک ماده سمی به شمار می رود . برای پاک سازی آب از این ماده مجبور به استفاده از بیو فیلترهایی هستند که آمونیاک را به نیترات تبدیل کند. این در حالی است که مواد دفعی حاوی نیتروژن می توانند منبع غذایی مفیدی برای گیاهان باشند.
در روش آکواپونیک بین گیاه و ماهی به نوعی همزیستی ایجاد می کنند به این ترتیب که ماهی ها منبعی غنی از نیتروژن را برای گیاهان فراهم می کنند و گیاهان نیز محیط زندگی ماهی ها را از آمونیاک سمی پاک می کنند.
فاضلاب مخزن پرورش ماهی نخست برای کاهش مواد آلی رسوب شده و معلق جامد ,تیمار می شود و سپس آب حاصله برای حذف آمونیاک و نیترات در فیلتر زیستی به درون هیدروپونیک , جایی که گیاه مقداری از مواد غذایی محلول را جذب می کند ,جریان میابد.
آمونیاک و نیتریت اضافی توسط باکتری هایی که بر روی مخزن رشد می کنند حذف می شوند و در نهایت آب تصفیه شده وارد مخزن فاضلاب شده و به مخزن پرورش ماهی ها برگردانده می شود.
مزایای آکواپونیک :
1-کاهش تعداد ابزار مورد نیاز مثل پمپها نسبت به تولید هر دو محصول به صورت جداگانه
2-بازدهی بیشتر و تولید محصول بیشتر در سطح کمتر
3-صرفه جویی در مصرف آب ( کاهش نیاز به تعویض آب مخزن پرورش ماهی )
4- کاهش آلودگی محیط در اثر دفع آب آلوده
5- تامین مواد غذایی گیاهان از راه غذا و مواد دفع شده از ماهی ها
6- تولید محصولات سالم به دلیل عدم استفاده از سموم شیمیایی
یکی از معایب استفاده از سیستم آکواپونیک بالا بودن هزینه نصب , راه اندازی و نگهداری و نیاز به سرمایه گذاری کلان است.

 

مارجين

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
خوب دخمل گلم شما به عنوان یه دانه جوی خوب بایستی می پرسیدی کدوم گونه منظورتونه استاد جان ؟ لطفا نام علمی و جنبه ی مقایسه رو قید بفرمائین :smile: اینجوری هم به جواب می رسیدی هم استاده کف می کرد از دقت این دانشجو :)

یادت نمیاد بحث سر چی بود که اینو پرسید ؟

استاد چه درسیه ؟

آخه از خیلی جهات میشه مقایسه کرد من چی بگم آخه

از نظر مورفولوژی ، تفاوت میوه نسترن با مثلا رز زینتی که معمولا تو باغچه ها می کارن اینه که میوه نسترن یه خورده کشیدست ولی میوه رز گرده

ویژگی خاص میوه نسترن اینه که سرشار از ویتامین سی هست

دیگه مطلب خاصی نمیدونم :redface:

آخ جونمي يهني من الان دخملتم؟؟؟؟

خب آخه اونوقت اگه من عخلم ميرسيد كه يه همچين سوال تووووپي بپرسم اونوخت تفاوت منه كاردون با شماي كارشناس (شايدم بالاتر )چيهههه؟


من خودم تا جايي كه تحقيق كردم به همين نتايج رسيدم كه:
ميوه نسترن در جدار داخليش ازالياف نازك و ابريشم مانندي پوشيده شده
داراي درصدبالايي از ويتامين سي هست همينطور شامل 10% روغن و تانن و اسيد سيتريك و اسيد ماليك كه خشك شده آن داراي بويي مطبوعه بعدش از اين ميوه در درمان خيلي از بيماريها بصورت دمكرده استفاده ميشه ( كه حالا نميرم تو بحث درمانيش )
بعد ديگه اينكه به ميوه هاي نسترن ساي نوردون يا هيپ ميگن كه درون هر هيپ از 5 تا 160 دانه ميتونه وجود داشته باشه.
همينطور اين موردي كه خيال جون گفت رو هم جايي خونده بودم.

اما با اينحال فكرنميكنم اوني كه استادمون ميخواد اين باشه.

درسمون هم "درختان و درختچه هاي زينتي "هست
استادمون هم مثل اينكه اين تابستوني مجبورشده بياد به ما درس بده چون خودش استاد گياهان دارويي هست.


به هرحال بازم مرسي هم از شما هم از خيال جون كه بهم كمك كرديد...
الان دارم ميرم دانشگاه بالاخره تكليف روشن ميشه...

ميام ميگم چي ميخواسته!
اما يادم ميمونه كه اينبار اگه سوالي طرح كرد همينجوري روش ريز بشم كه پيش خودش بگه عجب دانه جوي تيزي .....
 

* ziba *

عضو جدید
کاربر ممتاز
آخ جونمي يهني من الان دخملتم؟؟؟؟

خب آخه اونوقت اگه من عخلم ميرسيد كه يه همچين سوال تووووپي بپرسم اونوخت تفاوت منه كاردون با شماي كارشناس (شايدم بالاتر )چيهههه؟


من خودم تا جايي كه تحقيق كردم به همين نتايج رسيدم كه:
ميوه نسترن در جدار داخليش ازالياف نازك و ابريشم مانندي پوشيده شده
داراي درصدبالايي از ويتامين سي هست همينطور شامل 10% روغن و تانن و اسيد سيتريك و اسيد ماليك كه خشك شده آن داراي بويي مطبوعه بعدش از اين ميوه در درمان خيلي از بيماريها بصورت دمكرده استفاده ميشه ( كه حالا نميرم تو بحث درمانيش )
بعد ديگه اينكه به ميوه هاي نسترن ساي نوردون يا هيپ ميگن كه درون هر هيپ از 5 تا 160 دانه ميتونه وجود داشته باشه.
همينطور اين موردي كه خيال جون گفت رو هم جايي خونده بودم.

اما با اينحال فكرنميكنم اوني كه استادمون ميخواد اين باشه.

درسمون هم "درختان و درختچه هاي زينتي "هست
استادمون هم مثل اينكه اين تابستوني مجبورشده بياد به ما درس بده چون خودش استاد گياهان دارويي هست.


به هرحال بازم مرسي هم از شما هم از خيال جون كه بهم كمك كرديد...
الان دارم ميرم دانشگاه بالاخره تكليف روشن ميشه...

ميام ميگم چي ميخواسته!
اما يادم ميمونه كه اينبار اگه سوالي طرح كرد همينجوري روش ريز بشم كه پيش خودش بگه عجب دانه جوي تيزي .....

آفرین دخمل خوب ;)

ولی تا جایی که من می دونم میوه اونایی که به عنوان گل رز میشناسیم چه نسترن و چه رز زینتی ، همگی هیپ هستن
 

مارجين

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
آفرین دخمل خوب ;)

ولی تا جایی که من می دونم میوه اونایی که به عنوان گل رز میشناسیم چه نسترن و چه رز زینتی ، همگی هیپ هستن
سلام زيبا جون

رفتم و هرچي بلد بودم ريختم روميز...اما اصلا انگار نه انگار ....فقط گفت خوبه...

انگاري فقط يه سوال طرح كرده بود كه ببينه كي ميره دنبال جواب چون تنها چيزي كه گفت اين بود كه : هركي تحقيقشو نياورده نيم نمره از نمره پايان ترمش كم ميشه....

هييييييييييييييييييي روزگار....
 

nazi jooon

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
سلام زيبا جون

رفتم و هرچي بلد بودم ريختم روميز...اما اصلا انگار نه انگار ....فقط گفت خوبه...

انگاري فقط يه سوال طرح كرده بود كه ببينه كي ميره دنبال جواب چون تنها چيزي كه گفت اين بود كه : هركي تحقيقشو نياورده نيم نمره از نمره پايان ترمش كم ميشه....

هييييييييييييييييييي روزگار....
حالا خداروشکر حرفی واسه گفتن داشتی وگرنه خیلی بد میشد اگه قیافت سر کلاس این شکلی بود...:w05:یا شایدم:sweatdrop:
 

mahsa_water

عضو جدید
سلام دوستان. کسی با نرم افزار hec ressim کار کرده؟ چندتا سوال دارم. اگه فایل آموزشش رو هم داشته باشین که دیگه عالیه:smile:
 
  • Like
واکنش ها: n30e

دالان بهشت

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان...طاعات قبول .......کسی درمورد پرورش قارچ اطلاعاتی داره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 

*محیا*

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
دوستان کسی دراین مورد .پرورش قارچ.. اطلاعاتی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام
چه نوع قارچی می خواین پرورش بدین صدفی یا دکمه ای ؟
در چه سطحی ؟ توی چه منطقه آب و هوایی ؟
 

black-ops

عضو جدید
درخواست راهنمایی دوستان جهت آبادانی چند قطعه زمین

درخواست راهنمایی دوستان جهت آبادانی چند قطعه زمین

سلام به همه دوستان مهندس
طاعات و عباداتتون قبول حق
خوشحالم که یک محیط علمی و دوستان با تجربه پیدا کردم
------------------------------------
بنده از کشور پاکستان هستم . رشته تخصصی من رسانه هست (که ربطی به مهندسی کشاورزی نداره :دی )
در یکی از مناطق جنوبی شیعه نشین متاسفانه دچار بحران خشکسالی هستیم و آب های زیر زمینی هم غالبا شور شده اند و شیعیان مجبور به مهاجرت . سطح آب در این مناطق بالاست به حدی که با حفر تنها 2 متر به آب می رسیم . بنده می خواهم در آنجا مقداری سرمایه گذاری کنم . تا ان شاءالله بتونم کمکی کرده باشم .
5 قطعه زمین داریم هر کدام در حدود 40 هکتار ... جدای از همه روشها من می خواهم روش تصفیه صنعتی + آبیاری قطره ای را امتحان کنم
برای من سوالات زیادی پیش اومده که امیدوارم با راهنماییهای خوبتون کمکم کنید
احتمال می دهم که اولین بحث این باشه که دوستان راهنمایی کنند که حتما یک مهندس کشاورزی رو استخدام کنم و با اون مشورت کنم ... باید بگم که در حال حاضر به دلایلی ( مالی منظورم نیست ) این کار رو نمی تونم انجام بدم
1) در همه کتابها و مقالاتی که خوندم یکی از مزیت هایی که برای آبیاری قطره ای ذکر شده این هست که میشه در این روش از آب شور هم استفاده کرد . آیا این درسته و اینکه تا چه حد شوری آب رو تحمل میکنه ؟
2) در آبیاری تحت فشار چه مقدار (لیتراژ) آب برای یک روز در هر هکتار لازم داریم (برای محصولی مثل پنبه , نیشکر , ذرت ) (برای کندم که فکر می کنم تنها روش آبیاری بارانی باشه برای اون چطور) ... جواب این سوال برام مهمه چون این جواب تعیین می کنه که چه دستگاهی و با چه حجمی باید بگیریم
3) با توجه به مشکل نیرو آیا میشه کاری کرد که استفاده ار پمپاژ به حد اقل برسه (مثلا ساخت منبع آب در ارتفاع بالاتر )
4) در مورد بر آورد هزینه اولیه + ماهانه + سالانه کسی می تونه کمکم کنه (ببینم آیا این طرح اصلا صرفه اقتصادی برای روستاییان داره یا نه که ان شاءالله داشته باشه)

بار امروز همین قدر کافیه چون بقیه سوالاتی که دارم مربوط به همین جوابهاست
در ضمن تو بعضی از تالار ها فورا همه پست می زنند "جستجو" ... دوستان من زیاد جست جو کردم ولی چون مطالب پراکنده هست (جوری که فقط شما مهندسین کشاورزی فقط ازش سر در میارید : دی) ممنون میشم که اگر جواب هر سوالی رو اگر تو پستی دیدید یا خبر دارید لینک پست رو اطلاع بدهید
با تشکر از دوستانی که با کمکشون باعث دلگرمی و امید می شونند
 

alicheraghi13

عضو جدید
سلام
1- شوری آب چقدره؟ اصلا خصوصیات آب و خاک منطقه رو میشناسی؟
آزمایش باید بگیری از اینها
در مورد آب و هوا میشه اطلاعات رو از سایت ها گرفت
2- همه اینا بستگی به شرایط منطقه هم داره! آره همه اینها رو میشه کشت کرد ولی باید از نظر اقتصادی براورد کرد
3- میشه - اما در استفاده از بعضی سیستمها (این هم بستگی به مساحت ، نوع سیستم و ... داره
4- این مورد همبستگی به هزینه ثابت اولیه (که بستگی مستقیم به سیستم مورد استفاده داره) و هم مواردی مثل قیمت محصولات کشاورزی منطقه داره
دوست من سوالاتت کلی هستن و جواب کلی می طلبید
حتما از متخصص استفاده کن
یه نکته مهم: سرمایه گذاری دولتی اونجا چطوره؟ آیا دولت حاضره واسه اراضی اونجا هزینه کنه و طرح ملی پیاده کنه؟
 

فائضه

عضو جدید
سلام دوستان کسی دررابطه با پرورش قارچ ااطلاعاتی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام اینا مطالب اولیه پرورش قارچ هستش

پرورش قارچ خوراكي از 3 مرحله تشكيل شده است:
1- تهيه اسپان: كه در شرايط آزمايشگاهي و كاملاً گندزدايي شده توليد مي‌شود.
2- تهيه كمپوست قارچ
3- مرحله پرورش قارچ بر روي كمپوست و توليد محصول
مراحل پرورش قارچ تکمه ای بعداز آماه شدن کمپوست:
1- اسپان‌زني (تلقيح كمپوست با اسپان)
2- رشد رويشي ميسليوم قارچ روي كمپوست (پنجه‌دواني يا سفيد شدن)(2 هفته)
3- دادن خاك پوششي پاستوريزه شده بر روي كيسه هاي سفيد شده(روز 14)
4- رشد رویشی میسلیوم قارچ روی خاک پوششی (یک هفته تا 10 روز)
5- خراش دهی، شوک سرمایی و تولید ته سنجاقی
6- باردهی و تولید کلاهک (روز 28-30)
7- برداشت محصول (به مدت یک ماه طی 3 فلاش)
8- خارج كردن بقاياي كمپوست و ضدعفوني سالن پرورش قارچ
استفاد از اتاقک های زیرزمین یا منزل برای پرورش قارچ:
1- برای حفاظت دیوارهای منزل از آسیب رطوبت می توان از پوشش پلاستیکی بر روی دیوارها، سقف و کف اتاق و بستن کلیه درزها و منافذ استفاده نمود.
2- اگر دیوار مستقیما با هوای بیرون در تماس باشد:
برای جلوگیری از تعریق بین دیوار و پلاستیک به واسطه نوسانات دمایی بالا، محفظه های پلاستیکی با فاصله زیاد نسبت به دیوارهای اتاق ، درون اتاق نصب می شوند.
اسکلت های گلخانه ای:
عرض دهانه گلخانه: 8-4 متر
طول: بسته به عرض گلخانه تا 100 متر
ارتفاع : تا 5-3 متر
جنس اسکلت: لوله های فلزی گالوانیزه (شماره 4/5-4 ) خم شده به صورت نیم دایره
روی اسکلت با سیم مفتولی نازک به فاصله 0/5 متر از هم به صورت طولی بافته می شوند.
روی آن با پوشش پلاستیکی به ضخامت 6-5 میل پوشانده می شود (پوشش داخلی)
روی پوشش داخلی با سیم مفتولی 2/5 به صورت شبکه بافته می شود.
سپس یک لایه ایزوله استیروفوم روی پوشش داخلی نصب می شود.
روش تولید قارچ
روش قفسه ای رایج ترین روش تولید قارچ به صورت تجاری است.
مزیت: راندمان تولید مطلوب بوده و از حداقل فضا، حداکثر استفاده را برد.
عرض قفسه ها در حالت دو طرفه 140 سانتیمتر و در حالت یک طرفه(کناره دیوار) 70 سانتیمتر است.
عرض راهروی اصلی 1 متر و ارهروهای فرعی 60 سانتیمتر باشد
فاصله اولین قفسه تا سطح زمین 20 و فاصله بقیه قفسه ها از یکدیگر 70-50 سانتیمتر
کف قفسه ها با توری گالوانیزه بافته شده تا تحمل وزن کمپوست راداشته باشد
تجهیزات لازم برای کنترل عوامل محیطی گلخانه
شرایط محیطی اتاق کشت باید به گونه ای باشد که در یک دامنه دمایی ثابت، رطوبت در حد بالایی ثابت شود و این امر تنها با ایزوله کردن مناسب اتاق و کنترل مناسب عوامل محیطی محقق می گردد.
برای گرم کردن گلخانه بهترین گزینه استفاده از لوله های آب داغ یا بخار آب داغ است.
برای تامین رطوبت مورد نیاز از دستگاه رطوبت ساز استفاده می شود.
برای انجام تهویه از یک دستگاه فن و لوله های توزیع کننده هوا که در طول گلخانه نصب شده ودر دو طرف آن سوراخهایی به قطر 5 سانتیمتر با فاصله 1- 0/5 متر تعبیه شده است.
ادامه دارد.....
 

فائضه

عضو جدید
سلام دوستان کسی جزوه گلکاری دکتر ریزی رو نداره؟
میگن جزءمنابع ارشده؟
لطفا برام پیداش کنید
 

دالان بهشت

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
چه نوع قارچی می خواین پرورش بدین صدفی یا دکمه ای ؟
در چه سطحی ؟ توی چه منطقه آب و هوایی ؟
سلام من هیچ اطلاعاتی ندارم فقط میخوام یه کاری شرو کنم که هم اسون باشه هم تو هرمکانی بشه اجراش کرد یعنی فضای زیادی نخواد هم اینکه زمان برگشته سرمایشم کم باشه که بنظرم قارچ اینطوره الان تو بازار چه نوع قارچی بیشترین درخواستو داره همون نوع رو میخوام نمیدونم دکمه هس یا صدفی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 

دالان بهشت

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام اینا مطالب اولیه پرورش قارچ هستش

پرورش قارچ خوراكي از 3 مرحله تشكيل شده است:
1- تهيه اسپان: كه در شرايط آزمايشگاهي و كاملاً گندزدايي شده توليد مي‌شود.
2- تهيه كمپوست قارچ
3- مرحله پرورش قارچ بر روي كمپوست و توليد محصول
مراحل پرورش قارچ تکمه ای بعداز آماه شدن کمپوست:
1- اسپان‌زني (تلقيح كمپوست با اسپان)
2- رشد رويشي ميسليوم قارچ روي كمپوست (پنجه‌دواني يا سفيد شدن)(2 هفته)
3- دادن خاك پوششي پاستوريزه شده بر روي كيسه هاي سفيد شده(روز 14)
4- رشد رویشی میسلیوم قارچ روی خاک پوششی (یک هفته تا 10 روز)
5- خراش دهی، شوک سرمایی و تولید ته سنجاقی
6- باردهی و تولید کلاهک (روز 28-30)
7- برداشت محصول (به مدت یک ماه طی 3 فلاش)
8- خارج كردن بقاياي كمپوست و ضدعفوني سالن پرورش قارچ
استفاد از اتاقک های زیرزمین یا منزل برای پرورش قارچ:
1- برای حفاظت دیوارهای منزل از آسیب رطوبت می توان از پوشش پلاستیکی بر روی دیوارها، سقف و کف اتاق و بستن کلیه درزها و منافذ استفاده نمود.
2- اگر دیوار مستقیما با هوای بیرون در تماس باشد:
برای جلوگیری از تعریق بین دیوار و پلاستیک به واسطه نوسانات دمایی بالا، محفظه های پلاستیکی با فاصله زیاد نسبت به دیوارهای اتاق ، درون اتاق نصب می شوند.
اسکلت های گلخانه ای:
عرض دهانه گلخانه: 8-4 متر
طول: بسته به عرض گلخانه تا 100 متر
ارتفاع : تا 5-3 متر
جنس اسکلت: لوله های فلزی گالوانیزه (شماره 4/5-4 ) خم شده به صورت نیم دایره
روی اسکلت با سیم مفتولی نازک به فاصله 0/5 متر از هم به صورت طولی بافته می شوند.
روی آن با پوشش پلاستیکی به ضخامت 6-5 میل پوشانده می شود (پوشش داخلی)
روی پوشش داخلی با سیم مفتولی 2/5 به صورت شبکه بافته می شود.
سپس یک لایه ایزوله استیروفوم روی پوشش داخلی نصب می شود.
روش تولید قارچ
روش قفسه ای رایج ترین روش تولید قارچ به صورت تجاری است.
مزیت: راندمان تولید مطلوب بوده و از حداقل فضا، حداکثر استفاده را برد.
عرض قفسه ها در حالت دو طرفه 140 سانتیمتر و در حالت یک طرفه(کناره دیوار) 70 سانتیمتر است.
عرض راهروی اصلی 1 متر و ارهروهای فرعی 60 سانتیمتر باشد
فاصله اولین قفسه تا سطح زمین 20 و فاصله بقیه قفسه ها از یکدیگر 70-50 سانتیمتر
کف قفسه ها با توری گالوانیزه بافته شده تا تحمل وزن کمپوست راداشته باشد
تجهیزات لازم برای کنترل عوامل محیطی گلخانه
شرایط محیطی اتاق کشت باید به گونه ای باشد که در یک دامنه دمایی ثابت، رطوبت در حد بالایی ثابت شود و این امر تنها با ایزوله کردن مناسب اتاق و کنترل مناسب عوامل محیطی محقق می گردد.
برای گرم کردن گلخانه بهترین گزینه استفاده از لوله های آب داغ یا بخار آب داغ است.
برای تامین رطوبت مورد نیاز از دستگاه رطوبت ساز استفاده می شود.
برای انجام تهویه از یک دستگاه فن و لوله های توزیع کننده هوا که در طول گلخانه نصب شده ودر دو طرف آن سوراخهایی به قطر 5 سانتیمتر با فاصله 1- 0/5 متر تعبیه شده است.
ادامه دارد.....
ممنون اازتون اطلاعاتتون خیلی مفید بوود امیدوارم بازم ادامه داشته باشه
 

تیرنگ

عضو جدید
[FONT=&quot]هرس درختان هلو: [/FONT] [FONT=&quot]در مورد موطن اصلي درختان هلو عقايد و نظريات مختلفي تا كنون ارائه شده است. برخي بر اين عقيده اند كه درختان هلو بومي سرزمين ايران بوده و عده اي مبدا آن را بر اساس موسسه ها به سرزمين چين نسبت مي دهند. به طور كلي پوست ميوه بعضي از واريته هاي هلو كرك دار بوده و آن را هلو ويا شفتالو مي نامند و پوست ميوه برخي ديگر صاف و بدون كرك است كه آنها را شليل مي نامند. به طور كلي درختان هلو طالب آب و هواي گرم و معتدل بوده و نسبت به سرماي بهاره حساس هستند. ريشه درختان هلو نسبت به كمبود اكسيژن حساسيت خاصي را نشان مي دهند و لازم است در اراضي نسبتا سبك كشت نمود. پايه هاي بذري قرار دارند داراي رشد قوي و استحكام فراواني مي باشند. از پايه هاي غير بذري كه امروزه بيشتر براي درختان هلو در مناطق سرد و يا زمين هاي مرطوب مورد استفاده قرار مي گيرند مي توان پايه هاي آلو و گوجه يا بادام و زرد آلو را نام برد. پايه هاي بادام براي مناطق خشك و سنگلاخي كاشته مي شود، استحكام زيادي دارند. و درختان روي اين پايه هاي مقاومت زيادتري نسبت به سرما و بيماري هاي مختلف خواهند داشت. پايه هاي زردآلو براي زمين هاي قليايي و آهكي استفاده مي شود. درختان هلو را معمولا به اندازه و اشكال مختلف پابلند، نيمه بلند، و پاكوتاه پرورش مي دهند و سيستم هاي فرم دهي شامل فرم گرد يا كروي يا پهن مي باشند. تجربيات نشان داده ست در نواحي و مناطق معتدله بيشتر از اشكال پابلند يا نيمه پا بلند به فرم پهن و در نواحي سرد فرم هاي گرد و پا كوتاه استفاده مي كنند. از آنجايي كه در درختان هبو رشد و نمو شاخه هاي يك ساله سريع تر از رشد و نمو غالب درختان ميوه مي باشد اگر آنها را هرس نماييم، پس از چند سال به عال تركم شاخه ها، تاج درخت به صورت انبوهي درآمده و از نظر نرسيدن نور و هوا به اندازه كافي مشكلات عديده اي را پديد مي آورد. بنابراين براي حفظ چگونگي فرم و باردهي عمل هرس ضروري مي باشد. پرورش هرس جامي با مركز باز توصيه مي شود. هر چند مي توان درختان هلو با سيستم هرس جامي با محور يا ليدر تغيير شكل يافته هم پرورش و تربيت نمود. اصولا درختان هلو در بهار و يا هنگام شروع فعاليت مي توانند سريع محل هاي برش و يا زخم هاي حاصله را در آن زمان هرس را بايستي متناسب با اين مسائل انتخاب كرد. به طور كلي هرس دختان هلو در سنين بالا به منظور ايجاد كندي و توقف در پير شدن درخت هلو صورت مي گيرد و در عمل باردهي نقش موثري دارد. [/FONT] [FONT=&quot]
هرس فرماسيون نوعي جامي در هلو: [/FONT]
[FONT=&quot]
سال اول: درسال اول از سطح خاك تا ارتفاع 50 سانتي متر از نهال را نگاه داشته و بقيه نهال را سربرداري مي كنند. معمولا در روي نهال حدود 2 تا 5 جوانه نگهداري مي شود و در نهال هاي داراي شاخه، 4 شاخه را از روي دو جوانه پايين نزديك محل اتصال نگاه داشته و بقيه را قطع مي نمايند و ارتفاع درخت را در 50 سانتي متر قطع مي كنند. [/FONT]
[FONT=&quot]
سال دوم: از شاخه ها و جوانه هاي رشد يافته در طول ال تعداد 3 تا 4 شاخه اي كه كاملا رشد كرده اند و از نظر خصوصيات فرم وضعيت مناسبي دارند حفظ كرده و بقيه را حذف مي نماييم و بر روي شاخه هاي باقي مانده كه طول شاخه هاي اصلي اسكلت درخت را مي سازند برابر با دو سوم طول از محل اتصال به تنه نگاه داشته و بقيه را از جوانه اي كه به سمت بيرون قرار دارد، سربرداري مي نمايين. ضمنا شاخه هاي فرعي كه در روي شاخه اي اصلي تشكيل شده اند يا به صورت ديگر كورسون ها را از بالاي جوانه دوم قطع مي نماييم. [/FONT]
[FONT=&quot]
سال سوم: طبيعي است كه در روي شاخه هاي اصلي، شاخه هاي جانبي يا فرعي به صورت دو شاخه ظاهر مي گردند. عمليات هرس در روي اين شاخه ها بدين ترتيب است كه از قسمت سر شاخه به نسبت يك دوم تا يك سوم سربرداري مي شود. از سال سوم به بعد عمليات هرس تقريبا ساده است. زيرا تعداد شاخه هاي اصلي درخت شكل واقعي خود را يافته اند و معمولا تعداد آنها بين 6 تا 8 عددد مي باشد و از اين سال به بعد عمليات بيشتر در جهت باردهي صورت مي گيرد و هدايت شاخك ها و جوانه ها، به منظور بارآوري ضروري است. [/FONT]
[FONT=&quot]فاصله شاخه ها براي سيستم هرس بدون محور يا مركز باز حدود 10 تا 50 سانتي متر مي باشد. ضمنا توصيه مي شود شاخه هايي كه از سال دوم به بعد بر روي تنه به صورت عمودي رسته يا به طور عمودي از وسط شاخه هاي ديگر رشد و نمو كرده است بايستي حذف گردند. كساني كه به هرس درختان هلو در سنين بالا (بعد از دو سالگي) مي پردازند لازم است توجه داشته باشند كه شاخه هاي كوتاه (كورسون يا شاخك ها) را حتي المقدور قطع ننمايند. در سالهاي بعد از سه سالگي شاخه هايي كه به داخل تاج جهت يافته و رشد و نمو نموده اند بايستي حذف گردند تا نور و هوا به مقدار كافي در تاج درخت نفوذ كند. [/FONT] [FONT=&quot]
هرس باردهي در درختان هلو: [/FONT]
[FONT=&quot]هرس باردهي درختان هلو معمولا مي تواند در زمستان در صورتي كه شرايط محيطي مناسب باشد صورت مي گيرد. اصولا جوانه و تكمه هاي گل در روي شاخه هاي سال قبل تشكيل مي شود كه مي توان به سه دسته تقسيم نمود: [/FONT] [FONT=&quot]1-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] شاخه هاي نرك يا گورمان: شاخه هاي چوبي رشد گرده اي هستند كه معمولا طول شان از يك متر متجاز بوده و در روي آنها غالبا شاخه هاي ديگري تشكيل و منشعب مي گردند. [/FONT] [FONT=&quot]2-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] شاخه هاي مركب: اين شاخه ها بهترين و مناسبترين شاخه هاي درختان هلو مي باشند. زيرا علاوه بر جوانه هاي برگ، داراي جوانه هاي گل نيز مي باشند و از نظر هرس اهميت خاصي دارند. در روي اين شاخه ها به طور كلي مابين دو جوانه گل يك جوانه برگ قرار دارد. كه به اين شاخه ها در درختان هلو شاخه هاي حقيقي يا اصلي مي گويند. شاخه هاي مركب اصولا حاصل جوانه هايي مي باشند كه محل استقرارشان تقريبا به شرح زير مشخص مي گردد: [/FONT] [FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در قسمت پايين شاخه گاهي چند جوانه چوبي ساده. [/FONT] [FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]درقسمت مياني شاخه، دو جوانه چوب و يك جوانه ساده گل (يك، دو و يا سه گل). [/FONT] [FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]در قسمت فوقاني شاخه چند جوانه چوبي ساده. [/FONT] [FONT=&quot]3-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] شاخه هاي ضعيف و باريك يا شيفون: [/FONT] [FONT=&quot]اين شاخه ها به طور كلي حاصل جوانه هاي گل بوده و در روي آنها ميوه تشكيل مي گردد و در انتهاي آنها جوانه برگ پديد مي آيد. ولي در طول آن جوانه هاي برگ به ندرت به وجود مي آيند و ميوه هايي كه در روي اين شاخه ها تشكيل مي شوند داراي مرغوبيت كمتري نسبت به ميوه هاي تشكيل شده در روي شاخه هاي مركب هستند و اين شاخه ها روي هم رفته شاخه هاي مرغوبي نمي باشند و كاشناسان به آنها شاخه هاي غير حقيقي مي گويند. [/FONT] [FONT=&quot]4-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] دسته گل بهاري (جوانه گل مجتمع): [/FONT] [FONT=&quot]شاخه كوتاهي است كه داراي تعداد زيادي جوانه گل بوده و در انتها داراي يك بته است و طول آن 5-3 سانتي متر است. جوانه هاي گل در درختان هلو بر خلاف گل هاي سيب، گلابي و به ، قابل تبديل به جوانه برگ و يا بالعكس هستند و جوانه هاي گل معمولا بر روي[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] شاخه هاي يك ساله قرار مي گيرند. در هر حال در هر جوانه گل در درخت هلو يك تا دو گل وجود دارد. جوانه هاي گل هلو نسبت به سرما حساسيت زيادي دارند و آزمايشات نشان داده اند كه با استفاده از ماده شيميايي آلار مي توان باعث تاخير در باز شدن شكوفه ها گرديد و از صدمه سرماي بهاره آنها را نجات داد كه اين ماده با غلظت 100 تا 250 پي پي ام (قسمت در ميليون) مورد استفاده قرار مي گيرد. شاخه هاي نرك ظاهرا نقش زيادي در عمل بارآوري ندارند و لازم است آنها را حذف نماييد. ولي در برخي موارد شاخه اصلي فاقد شاخك ها بوده و اين حال نرك ها به طور آزاد در روي شاخه اصلي رويش مي يابند. در اين حال لازم است آنها را با دقت تميز نمود تا در روي آن كورسون هاي قوي و مناسب تشكيل گردند كه جوانه هاي متعدد گل در روي آنها بتوانند فعال شوند. اگر شاخه نرك در روي شاخك ها تشكيل شوند با هرس مي توان پاره اي از جوانه هاي آن را فعال نمود كه اگر شاخه نركي توانست مفيد واقع شود مناسب در خرداد ماه آنرا به طول 10 تا 15 سانتي متر نگه داري و بقيه را حذف نماييم. [/FONT] [FONT=&quot]
جوانه ها[/FONT]
[FONT=&quot]1-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] جوانه چوب: اين جوانه ها نوك تيز و مخروطي شكل هستند و روي شاخه هاي يك ساله قرار دارند. [/FONT] [FONT=&quot]2-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] جوانه هاي استيپولر: معمولا بر حسب رشد اين جوانه ها از نظر اندازه و بزرگي همانند جوانه هاي چوب معمولي و يا جوانه هاي گل هستند. [/FONT] [FONT=&quot]3-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] جوانه انتهايي كورسون: گاهي در انتهاي كورسون ها يا در زاويه ها يا انتهاي شاخه هاي اصلي در اثر تراكم شيره نباتي، جوانه هاي منحصر و منفرد ظاهر مي شوند. [/FONT] [FONT=&quot]4-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] جوانه هاي گل: اين جوانه ها تقريبا كروي و قبل از شكوفا شدن كركدار و در هنگام باز شدن به رنگ صورتي مي باشند. معمولاه همه آنها يك شكل بوده و در روي شاخه هاي يك ساله ظاهر مي شوند. [/FONT] [FONT=&quot]5-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] ميخچه يا دارد: معمولا در روي شاخه هاي نسبتا مسن و چوبي شده و يا روي كورسون هاي ضعيف پس از زمستان سرد ظاهر مي شوند. در درختان هلو عمل هرس معمولا قبل از گل و يا هنگام گلدهي انجام مي شود و به طور كلي ميوه بر روي شاخه هاي يك ساله پديد مي آيد. [/FONT] [FONT=&quot]هرس باردهي هلو به طريقه كلاسيك و آمريكايي مي باشد. [/FONT] [FONT=&quot]
هرس كلاسيك: [/FONT]
[FONT=&quot]ميوه ها درهلو درون شاخه هاي يك ساله تشكيل مي گردند بنابراين در روي هر كورسون يك يا دو شاخه جايگزين بايستي تشكيل گردد و معمولا اين شاخه كاملا بايستي نزذيك شاخه هاي اصلي و يا روي شاخه هاي فرعي پديد آيند. در اين حال شيره نباتي كه در حركت است بايستي در روي يك يا دو جوانه چوبي متمركز شود. براي اين منظور در روي هر كورسون 3 تا 5 جفت گل حفظ مي گردد و در هنگامي كه عمل جوانه گيري به منظور تعادل انجام مي شود، دو ميوه باقي بماند . به طور كلي در درختان كم رشد جوانه هاي ميوه دهنده به حالت مجزا و مجاور جوانه برگ رشد مي نمايند و از آنجايي كه جوانه هاي ميوه دهنده در درختان هلو زياد مي باشد، اگر هرس در فصل زمستان صورت پذيرد در روي كاهش تعداد ميوه شديدا موثر واقع مي شود. گاهي هرس زمستانه كه به منظور جوان كردن شاخه هاي ميوه دهنده مي باشد، موجب مي شود كه شاخه هاي پاييني و مياني كه حالت انبوهي يافته اند ظرفيت باردهي خود را پايين آورده و درخت سريعا به طرف پيري حركت نكند. بنابراين جهت جوان كردن درختان هلو و بالا بردن سن باردهي عمليات هرس در سنين بالاي 5 سال انجام مي شود. در غير اين صورت عمر درخت هلو كاهش مي يابد و عدم هرس درختان هلو در ايران باعث از پا درآمدن درخت در سنين جواني مي گردد و باغداراي درخت هلو را درخت كم عمر تصور كنند. لذا جهت هرس هلو عمليات زير صورت مي گيرد: [/FONT] [FONT=&quot]1-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] كورسوني كه حامل يك شاخه چوبي است و داراي تعدادي جوانه مي باشد، براي تشكيل شاخه جايگزين كه تبديل به شاخه بارده گردد لازم است از بالاي دو جوانه پايين شاخه را قطع نماييم. [/FONT] [FONT=&quot]2-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] كورسوني كه به صورت يك شاخه مركب است در روي اين شاخه دو جوانه پايين را به عنوان شاخه هاي جايگزين براي باردهي در سال بعد نگه داشته و در اين سال 4 يا 5 جفت جوانه هاي گل را در روي همين شاخه مركب حفظ مي نماييم و بقيه را از بالاي آخرين جوانه چوبي قطع مي كنيم. [/FONT] [FONT=&quot]3-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] شاخه هاي باريك يا شيفون را كمتر دست كاري مي كنند و جوانه انتهايي آن را به صورت آزاد باقي مي گذارند تا احتمالا جوانه چوب شيفون جديدي را تشكيل دهد. [/FONT] [FONT=&quot]4-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] شاخك كوتاه حامل تعدادي گل را در هرس كمتر عمليات رويشان انجام مي دهيم زيرا جوانه چوب كه در انتها قرار گرفته است اگر حذف گردد كورسون جديدي در آينده توليد نمي شود. لذا عمليات هرس روي آنها مناسب نمي باشد. [/FONT] [FONT=&quot]5-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] كورسوني كه حامل دو شاخه مركب است همل هرس بدين ترتيب صورت مي گيرد كه دو جوانه چوب را در روي يكي از شاخه ها نگه داشته و بقيه را از بالاي دو جوانه مشخص شده قطع مي كنند. در روي شاخه مركب ديگر تعداد 4 تا 5 جفت جوانه گل را حفظ كرده و بقيه را سربرداري مي كنند. [/FONT] [FONT=&quot]6-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] در حالتي كه يك كورسون حامل چند شيفون و تعدادي جوانه گل در روي شاخه كوتاه باشد در اين حالت يكي از شيفون ها را از بالاي دو جوانه پايين قطع مي نماييم تا دو جوانه باقي بماند. در سال بعد دو شاخه بارده را تشكيل دهد. جوانه هاي گل باقيمانده در روي شاخه ديگر را بدون عمليات هرس همچنان نگه داري مي نماييم. [/FONT] [FONT=&quot]7-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] نرك، اين اندام بيشتر در روي درختان مسن مي تواند مفيد باشد و با عمل هرس جوانه هاي موجود در روي آن را فعال مي كنند. بنابراين شاخه هاي نرك را به طور يك دوم يا يك سوم از طول قطع مي كنند. در درختاني كه نسبتا قوي هستند تعداد 3 تا 4 جوانه در روي آن باقي گذاشته و بقيه را سربرداري مي كنند. [/FONT] [FONT=&quot]8-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] كورسوني كه حامل دو شاخه و جوانه گل مجتمع مي باشد لازم است يكي از شاخه ها كه مسن تر مي باشد حذف كرده و جوانه گل مجتمع را بدون دستكاري باقي مي گذاريم و شاخه موجود در بالاي جوانه گل را سر برداري مي كنند تا شاخه جايگزين در سال بعد پديد آيد. [/FONT] [FONT=&quot]9-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] كورسوني كه حامل جوانه كناري گل مجتمع است، در اين حال از بالاي دسته گل مجتمع كورسون را سربرداري مي كنيم تا باردهي به نحو مناسب صورت گيرد. [/FONT] [FONT=&quot]10-[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] در پاره اي از حالات روي شاخه هاي چوبي دو دسته گل مجتمع مجاور يكديگر تشكيل مي شوند. براي باردهي و داشتن محصول مرغوب لازم است يكي از آنها را حذف نماييم. [/FONT] [FONT=&quot]
هرس سبز در هلو: [/FONT]
[FONT=&quot]معمولا عمليات هرس سبز در روي درختان هلو مي تواند شامل قسمت هاي مختلف باشد كه نهايتا در درختاني كه كورسون ها به طور غير طبيعي و قبل از رسيدن از بين مي روند، انجام مي شود. در عمل تمام جوانه هاي چوبي كه مفيد نيستند حذف مي شوند. معمولا بر روي شاخه اي كه در اوايل بهار حذف شده است اگر 6 جوانه رشد نمايد چهار جوانه آن را حفظ كرده و دو جوانه داخلي را حذف مي نماييم. گاهي عمل حذف جوانه ها محدود به شاخه ها و جوانه هاي داخلي مي گردد و عمل جوانه گيري مي تواند همراه با پنسمان باشد. زيرا عمل جوانه گيري كافي نمي باشد و لازم است قسمت هايي از شاخه ها را كه در داخل واقع شده اند و شاخه هاي جانشين يا جايگزين را توليد نمي كنند قسمتي از آن را قطع نماييم تا شاخه هاي جايگزين تشكيل گردد. براي اجراي عمليات پنسمان روي دو يا سه برگ از شاخه هاي جوان صورت مي گيرد. بدين ترتيب شيره نباتي را به طرف جوانه هاي باقيمانده هدايت مي كنيم. گاهي در طي عمل پنسمان ميوه هايي كه در زير شاخه و يا در محل نامناسب تشكيل شده است به منظور مرغربيت ديگر ميوه هاي موجود در روي شاخه تعدادي از آنها حذف گردد. همچنين شاخه هايي كه قوي هستند لازم است در روي 2 تا 3 جوانه برگي آنها عمل پنسمان صورت گيرد. شاخه هاي جانشين را در تير و مرداد ماه به طول 30 تا 35 سانتي متر پنسمان مي كنند. [/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot] [/FONT]
 

sufia89

عضو جدید
سلام دوستان محترم

سوالی راجب کاکتوس داشتم

حدود سه ماه پیش کاکتوسی رو خریدم ( متاسفانه اسمشو نمیدونم فقط همون موقع به مدت دوروز گل های قرمزی داد ) ، هر یک هفته یک بار آبشون میدم و پشت پنجره ای که نور جنوب میگیره گذاشتم چون دیدم دارن قد میکشن احساس کردم حتما جاشون مناسبه ... الان بعد از سه ماه قدشون خیییلی بلند شده و دوسه تا جوونه زدن فقط مشکل اینجاست که بسیاااار ساقه های لاغری دارن و با تکیه دادن به دیوار نگهشون داشتم بنظرتون چه مشکلی دارن که با وجود این همه رشد انقدر لاغر موندن؟؟ اگر لازمه عکسشونو بذارم
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام دوستان محترم

سوالی راجب کاکتوس داشتم

حدود سه ماه پیش کاکتوسی رو خریدم ( متاسفانه اسمشو نمیدونم فقط همون موقع به مدت دوروز گل های قرمزی داد ) ، هر یک هفته یک بار آبشون میدم و پشت پنجره ای که نور جنوب میگیره گذاشتم چون دیدم دارن قد میکشن احساس کردم حتما جاشون مناسبه ... الان بعد از سه ماه قدشون خیییلی بلند شده و دوسه تا جوونه زدن فقط مشکل اینجاست که بسیاااار ساقه های لاغری دارن و با تکیه دادن به دیوار نگهشون داشتم بنظرتون چه مشکلی دارن که با وجود این همه رشد انقدر لاغر موندن؟؟ اگر لازمه عکسشونو بذارم


سلام گلم اگه میشه یه عکسی ازش بگیر و بذار اینجا !
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
کلروفیل سوال و مشاوره درباره پرورش بن سای (بونسای) باغبانی 433

Similar threads

بالا