[شیرینی] - شیرینی گردویی روسی

SEVDA.14

عضو جدید
کاربر ممتاز
مواد لازم:
آرد سفید ................................................ یک و نیم پیمانه
کره هم دمای اتاق ..................................... 125 گرم‌ (یک کمی خنک باشه)
شکر ...................................................... یک چهارم پیمانه
تخم مرغ ................................................. 1 عدد
سرکه ..................................................... نصف ق غ
جوش شیرین ........................................... یک هشتم ق چ
شیر عسلی ............................................. یک قوطی (395 گرمی)
گردوی خرد شده ....................................... یک چهارم لیوان (یا بیشتر!)
طرز تهیه:
کره و آرد رو با هم مخلوط کنید به طوری که شبیه پودر سوخاری بشه. (برای این کار اگه از دستگاه غذاساز استفاده کنید کارتون خیلی راحت میشه)



زرده و شکر رو با همزن برقی و با سرعت متوسط اونقدر بزنید تا شکر کاملاَ حل بشه.





سفیده رو جداگونه بزنید تا سفت بشه. جوش شیرین رو تو سرکه حل کنید و بعد به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.



با استفاده از لیسک، سفیده ها رو به مخلوط زرده اضافه کنید و به آرومی و با احتیاط هم بزنید.
بعد این مایه رو به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و کم کم با دست مخلوط کنید. خمیر سفتی نیس ولی در عین حال نباید خیلی هم آبکی باشه. به مقدار خیلی کمی به دست می چسبه.


حالا دستگاه رو روشن کنید و اجازه بدید تا داغ بشه. دستگاه متشکل از 2 صفحه است که صفحه زیری تو رفتگی هایی به شکل پوست گردو داره و صفحه بالایی هم برآمدگی هایی داره که با بسته شدن در دستگاه میرن توی فرورفتگی های صحفه پایینی!


از خمیر گلوله های کوچیکی به اندازه فندق بردارید و توی خونه های دستگاه قرار بدید.





ول کار ممکنه اندازه گلوله خمیر دستتون نباشه. یعنی یه مقدار بشتر از حد نیاز توی هر خونه بذارید و به این ترتیب شیرینی ها از لبه قالب می زنن بیرون و باید بعداَ اضافاتشون رو جدا کنید و یا این که بر عکس! یعنی خیلی کم بذارید و شیرینی هاتون کوچیک میشن و وقتی بخواهید توشون رو پر کنید و به هم بچسبونید کناره های گردو خالی می مونه.
در دستگاه رو ببندید و حدود 2-3 دقیقه صبر کنید. هر وقت شیرینی ها طلایی شدن یعنی پخته.




با احتیاط در بیارید و سری جدید رو دوباره توی دستگاه بچینید.
اگه دستگاه ندارید باید با قالب مخصوص اورشکی کار کنید. فر رو از قبل با حرارت متوسط گرم کنید و از خمیر به اندازه یک سوم خونه های قالب توی هر خونه قرار بدید و پوشش قالب رو بذارید روش و قالب رو در فر قرار بدید. همین که لبه های شیرینی طلایی شد (ولی هنوز توش سفیده) شیرینی ها رو با احتیاط از توی قالب در بیارید. این کار رو تا تموم شدن همه خمیر انجام بدید.



حالا پوسته گردو آماده س!!! مونده مغزش!
برای تهیه سس دولسه دلچه کافیه یک قوطی شیر عسلی رو همون طور بسته، بذارید توی آب جوش و اجازه بدید حدود 5 ساعت به آرومی​
روی حرارت بمونه.​


البته اولش حرارت رو زیاد کنید ولی به محض قل قل کردن حرارت رو کم کنید و بهش زمان بدید تا کاراملیزه بشه. فقط دقت کنید تمام این مدت آب روی قوطی رو بپوشونه. مدت زمان نگه داشتن شیر عسلی توی آب جوش، بستگی به جنس شیر عسلی و همین طور غلظت سسی داره که ما می خواهیم. هر چی بیشتر بمونه تیره تر و غلیظ تر میشه. حتی بیشتر از چهار ساعت!​
وقتی مدت جوشوندن تموم شد قوطی رو با احتیاط از توی آب جوش در بیارید و بذارید یک ساعتی کنار بمونه تا سرد بشه. بعد با احتیاط بازش کنید.​






شیرعسلی کاراملایز شده رو با گردو مخلوط کنید.
و اما آخرین قسمت ماجرا: پر کردن گردوها با سس!!​
دونه دونه شیرینی ها رو بردارید و با مقداری سس پر کنید.(البته چند روزه که این ایمیل آماده است ولی عکسها آپلود نمیشن





بعد دو تا دو تا بچسبونید به هم. البته اگر نمی خواید زیاد شیرین بشه فقط نصف گردو رو با سس پر کنید (یعنی فقط یه دونه شیرینی) ولی شما اگه دوس داشتید هر دوتاش رو با سس پر کنید.


سس دولسه دلچه بسیار خوشمزه س و وقتی سرد میشه سفت و غلیظ میشه و از توی شیرینی بیرون نمیاد شیرینی بسیار ساده س فقط مشکلش اینه که یه مقدار زمانبره. هم درست کردن سس و هم درست کردن شیرینی ها! برای همین بهتره سس رو یه روز قبل درست کرد و روز بعد شیرینی ها رو پخت و به هم چسبوند!


این شیرینی ها در ظرف دربسته و در محیط بیرون به مدت 4-5 روز خوب می مونن.​
در ضمن این مقدار مواد برای تهیه حدود 30 تا شیرینی گردویی هست.​
(امیدوارم متوجه شده باشید)​
 

Similar threads

بالا