شلیل و خواص آن

حسین جوهری

عضو جدید




شلیل غنی ویتامین های آنتی اکسیدان، فلاوونوئیدها و پتاسیم است؛ از این رو یک میوه ی بسیار مفید در تابستان برای مقابله با گرمازدگی است. به علاوه از پیری پوست و بیماری های مزمن جلوگیری می کند.آیا با خواص شلیل، این میوه لذیذ تابستانی آشنا هستید؟شلیل میوه ای از خانواده هلو است ولی به دلیل پوست نرم، بدون پرز و خوردن آسان تر، طرفداران بسیاری دارد. این میوه در کشورمان در منطقه مغان در وسعت زیادی کاشته شده است و با توجه به شرایط اقلیمی مغان میوه هایی با کیفیت بسیار عالی از باغات ان منطقه برداشت می شود و دارای ارقامی با نامهای شلیل ردگلد ،سانگول،ایندیپنداس و ... می باشد . بیش از 100 واریته از این میوه وجود دارد. خواص تغذیه ای شلیل این میوه خوش رنگ که گاهی شبرنگ نیز خطاب می شود خواص تغذیه ای بسیاری دارد. شلیل غنی ویتامین های A و Cو نیز خوبی از پتاسیم است و می تواند آب مورد نیاز بدن را تأمین کند. از این رو بهترین میوه برای افراد گرمازده است. ویتامینC موجود در شلیل اثرات مفید در سلامت پوست، دندان و استخوان دارد. این میوه دارای نیاسین یا ویتامینB3 نیز هست. در فصل تابستان که ما در تماس با اشعه خورشید هستیم، خوردن مرتب این میوه مفید و حتی استفاده از ماسک آن اثرات بسیار خوبی بروی پوست ما دارد و از پیری ناشی از آفتاب جلوگیری می کند. پتاسیم آن نیز موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد می شود، فشار خون بالا را کنترل می کند و خطر ابتلا به سکته ی مغزی را کاهش می دهد.
خوردن شلیل می تواند خطر ابتلا به بیماری های حاد مانند بیماری های قلبی، بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و حتی سرطان را به طور چشمگیری کاهش دهدشلیل ها سرشار از فلاوونوئیدها، کاروتن ها و قندهای طبیعی هستند. -- بتاکاروتن موجود در این میوه با خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار نیرومندی که دارد موجب ارتقای سطح ایمنی بدن شده و از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند. بیماری های مزمنی چون عوارض قلبی عروقی.آنتی اکسیدان های قوی آن بدن را در برابر اشعه ماوراء بنفش و سموم وارد شده به بدن محافظت می کند زیرا نه تنها دریافت آنتی اکسیدان های آن رادیکال های آزاد را از بدن حذف می کند بلکه کاروتن موجود در آن به مرور به ویتامین A تبدیل شده و اثرات آنتی اکسیدانی آن را تقویت می کند. خوردن شلیل می تواند خطر ابتلا به بیماری های حاد مانند بیماری های قلبی، بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و حتی سرطان را به طور چشمگیری کاهش دهد. این میوه دارای ترکیبات فیتوکمیکال مانند لیکوپن و لوتئین بوده و رنگ زرد و قرمز شلیل ها ناشی از وجود لوتئین در آن ها است.شلیل بسیار کم کالری و کاهش دهنده ی چربی خون است و از آن جا که فیبر بسیار بالایی دارد موجب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی به ویژه قندها می شود و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می دهد در نتیجه میوه خوبی برای افراد دیابتی است و مصرف آن می تواند در کنترل قند خون مؤثر باشد. فیبرهایی که در شلیل یافت می شود نقش مهمی را در پاک سازی کولون و سلامتی کولون ایفا می کنند. هر دانه شلیل متوسط تقریبا 50 کالری انرژی دارد و چون فیبر بالا داشته و چربی ندارد میوه بسیار خوبی برای کاهش وزن و رژیم های لاغری است. البته کسانی که می خواهند وزن اضافه کنند بهتر است کمتر شلیل بخورند و میوه های پرکالری تر را میل کنند. هسته شلیل را به هیچ وجه نباید خورد زیرا دارای آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیانین می شود و می تواند مسمومیت های سیانیدی ایجاد کند.
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
حسین جوهری نکاتی در مورد درخت شلیل و هلو میوه کاری 0

Similar threads

بالا