رگولاتور 7805

ALUK

عضو جدید
با سلام واحترام. سوالی داشتم امید است با راهنمایی کمکی شایان به بنده نمایید
چرا در رگولاتور های نوع 78xx ولتاز ورودی همیشه از ولتاز خروجی بیشتر است مثلا رگولاتور7805 ولتاز ورودی 8 ولت و ولتاز خروجی 5 ولت ثابت است
باسپاس فراوان
 

سعید گروسی

عضو جدید
کاربر ممتاز
با سلام واحترام. سوالی داشتم امید است با راهنمایی کمکی شایان به بنده نمایید
چرا در رگولاتور های نوع 78xx ولتاز ورودی همیشه از ولتاز خروجی بیشتر است مثلا رگولاتور7805 ولتاز ورودی 8 ولت و ولتاز خروجی 5 ولت ثابت است
باسپاس فراوان
سلام
رگولاتورهای سوئیچینگ :باک ،بوست،باک بوست
باک یعنی کاهشی
سیستم داخلی باک طوری هستش که خروجی روبه یه مقدارثابت کاهش میده
7805ازباک استفاده شده.باک رگولاتورسوئیچینگ بدون ترانس هستش.
توضیحات بیشترباک:

رگولاتور باک ( Buck ):
در یک رگولاتور باک مقدار متوسط ولتاژ خروجی Vout کمتر از ولتاژ ورودی Vin است. نمودار مدار یک رگولاتور باک که از یک MOSFET قدرت به عنوان سوئیچ استفاده می کند در شکل ( 1-3 ) نشان داده شده است که مشابه یک چاپر کاهش پله ای می باشد. طرز کار مدار را می توان به دو حالت تقسیم کرد.
حالت اول هنگامی آغاز می شود که ترانزیستور در t=0 روشن می شود. جریان ورودی که صعودی می باشد از سلف و ف یلتر و مقاومت بار عبور می کند. حالت دوم هنگامی شروع می شود که ترانزیستور در لحظه t2 خاموش می شود به خاطر وجود انرژی ذخیره شده در سلف دیود هرزگرد هدایت می کند و جریان سلف به عبور از خازن و بار و دیود ادامه می دهد. جریان سلف تا زمان روشن شدن دوباره ترانزیستور در سیکل بعدی نزول می کند.
مدارهای معادل برای حالتهای مختلف کاری در شکل ( 1-3 ) نشان داده شده اند. شکل موجهای ولتاژو جریان نشان داده شده برای حالت پیوسته جریان در سلف می باشند. بسته به فرکانس کلیدزنی و اندوکتانس ف یلترجریان سلف می تواند ناپیوسته نیز باشد. رگولاتور باک ساده و بازده آن بیش از 90% است و فقط به یک ترانزیستور نیاز دارد.
در این رگولاتور ولتاژ خروجی فقط یک قطبیت داشته و جریان خروجی یکسویه است. همچنین برای جلوگیری از اتصال کوتاه در مسیر دیود به یک مدار محافظ نیاز است. ساده ترین وآسانترین و در عین حال ابتدایی ترین آرایش مربوط به این نوع است که نقاط ضعف مربوط به خود را داراست.




شکل (1-3 ) رگولاتور باک

شکل (1-3 ) شکل موجهای ولتاژ و جریان


معایب رگولاتور باک:
1- به منظور تثبیت ولتاژ خروجی لازم است که ولتاژ ورودی 1 تا 2 ولت بیشتر از ولتاژ خروجی با شد.
2- هنگامی که سوئیچ روشن می شود هنوز دیود روشن است که به آسیب دیدگی سوئیچ ودیود منجر می شود ( لذا باید از یک دیود سریع با زمان بازیابی حداقل استفاده شود ).
3- سوئیچهای قدرت هنگام سوختن اتصال کوتاه می شوند به همین دلیل خروجی را به بار وصل می کنند ( راه حل آن حس کردن تغییرات سریع جریان بار و انتقال آن به یک تریستور موازی است ). علی رغم تمامی معایب و محدودیتهایی که ذکر شد در شرایط عادی این منابع توانایی تحویل بیش از 100 وات توان به خروجی را دارند.
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا