درخواست مطالب گیاهپزشکی

gandom talaee

عضو جدید
سلام . کاملا حق با شماست . اشتباه از طرف من بوده . همونطور که اشاره کردید افتی که بهش اشاره کردید از ناجور بالانه . کاملا درسته و هیچ شباهتی به سوسک های کک مانند نداره . افت مورد نظر یه نوع سن ، به نام سن نایسیوس نام داره .با نام سن بذرخوار کلزاشناخته میشه . با نام علمی Nysius cymoides
4سال پیشم یه همچین حالتی تو منطقه پیش اومده بود . وقتی هوا گرم و خشک بشه این افت خیلی شیوع پیدا میکنه . اگه دقت کنید زیر کاه و کلش باقی مانده کلزا جمعیتشون وحشتناک زیاده . سم پاشی با سمومی که قبلا قید کردم . همچنین سمومی مانند سایپرمترین حتی آمبوش میتونه کنترلش کنه ولی حتما مراقب و مانیتورینگ فراموش نشه چون مطمئنا نیاز به تکرار سم پاشی خواهد بود .


با تشکر از راهنمایی شما ولی همانطور که اشاره کردید این افت در زیر کاه و کلش و زیر خاک باقی میماند سمپاشی با سمومی که اشاره کردید تا حدی موثر میباشد ولی دوباره از زیر کاه و کلش بیرون امده و طغیان میکند در مزارع همجوار مزارع کلزا سوزاندن مزارع کلزا و سمپاشی پس از آن موثر بوده ولی محصولاتی که در مزارع کلزا کشت شده اند عملا نابود شده اند و راهی برای کنترل ان پیدا نکرده ایم

 

jalaltatari

عضو جدید
با تشکر از راهنمایی شما ولی همانطور که اشاره کردید این افت در زیر کاه و کلش و زیر خاک باقی میماند سمپاشی با سمومی که اشاره کردید تا حدی موثر میباشد ولی دوباره از زیر کاه و کلش بیرون امده و طغیان میکند در مزارع همجوار مزارع کلزا سوزاندن مزارع کلزا و سمپاشی پس از آن موثر بوده ولی محصولاتی که در مزارع کلزا کشت شده اند عملا نابود شده اند و راهی برای کنترل ان پیدا نکرده ایم


متاسفانه حالت پیش اومده یکی از مسائلیه که شاید کمتر میشد پیش بینی کرد . چون در سالهای قبل این وضعیت به وجودنیومده بوده کسی هم به فکر نبوده . شاید میشد با ضدعفونی بذر تا حدی از خسارت این آفت رو کم کرد ولی در شرایط پیش اومده تنها راه حل باقی مونده سم پاشی بر علیه این آفته . بعد از اینکه شما گفتید آفتی که دیدید ناجورباله و شبیه کک نیست، از اونجایی که این مورد رو یکی از دوستان مطرح کرده بود و میگفت کک کلزاست در ابتدا من هم قید کردم کک کلزاست . امروز اطراف گنبد بودم و به مزارعی سر زدم که هندوانه و خربزه کشت شده بودند و افت مورد نظر هم اونجا در حال فعالیت بود.بعد از مشاهده متوجه شدم که سن نایسیوسه و نه کک . فک میکنم بخاطر اینکه امسال شرایط آب و هوایی و غذای مورد نیاز برای رشد این آفت بسیار فراهم بوده جمعیت این آفت بیشتر از سالهای قبل شده . اگر شما به نتیجه و اطلاعات دیگه ایی رسیدید حتما برای ما هم مطرح کنید . موفق باشید
 

مسلم نزاد

عضو جدید

سلام راستیاتش درگیر کار اموزیم اگه میشه راجب بوته میری جالیز مطلب بذارین .
 

apishnehad

عضو جدید
درخواست نرم افزار

درخواست نرم افزار

سلام به همه دوستان
کسی نرم افزار نسخه نویسی گیاهپزشکی رو داره ؟؟؟؟
مرسی
 

hfarda2011

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام راستیاتش درگیر کار اموزیم اگه میشه راجب بوته میری جالیز مطلب بذارین .

سلام
متن انگلیسی بدردت میخوره یا فقط فارسی میخواهی
یه نمونه فرستاد م اگه خواستی چند نمونه دیگه دارم براتون ارسال میکنم
 

پیوست ها

  • VegeNote-Greenhouse-cucumber-diseases.pdf
    199.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0

abed***

عضو جدید
سلام
درجه حرارت بی اثر شدن ویروس؟.....................رقت بی اثر شدن ویروس.؟........................و درجه رسوبی شدن ویرو؟..........
هرکدوم ینی چی؟؟؟؟؟؟
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام
درجه حرارت بی اثر شدن ویروس؟.....................رقت بی اثر شدن ویروس.؟........................و درجه رسوبی شدن ویروس؟..........
هرکدوم ینی چی؟؟؟؟؟؟
درجه حرارت که مشخصه، یعنی دمایی که ویروس در اون دما غیرفعال میشه
رقت هم یعنی غلظت! یعنی اون حداقل حجمی از ویروس (تعداد ویروس در واحد زنده) که برای بیماری زایی باید وجود داشته باشه. برای این که علائم بیماری در میزبان ظاهر بشه باید مثلا حداقل 70 ویروس وارد بدن بشه یا تکثیر بشه و به 70 برسه. بنابراین اگه در یک حجم زنده غلظت ویروس رو کم کنیم (رقیق کنیم) ویروس بی اثر میشه.
درجه رسوبی شدن نمیدونم چیه!
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
سلام به همه دوستان
کسی نرم افزار نسخه نویسی گیاهپزشکی رو داره ؟؟؟؟
مرسی

نظریه ساخت همچین نرم افزاری از طرف دکتر بهداد رد شد !!! مگه ساخته شده ؟!!؟ تا اونجا که من اطلاع داره اجازه ندادن هاااا !!!
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
نظریه ساخت همچین نرم افزاری از طرف دکتر بهداد رد شد !!! مگه ساخته شده ؟!!؟ تا اونجا که من اطلاع داره اجازه ندادن هاااا !!!
اتفاقاً قبل از دکتر بهداد همینجا مطرح شد و بعد از اندکی بحث مختصر از طرف خودمون رد شد!
ولی برای انتشار نرم افزار نیازی به اجازه نیس!! مگه اینکه خودت بخوای مجوز بگیری!
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
اتفاقاً قبل از دکتر بهداد همینجا مطرح شد و بعد از اندکی بحث مختصر از طرف خودمون رد شد!
ولی برای انتشار نرم افزار نیازی به اجازه نیس!! مگه اینکه خودت بخوای مجوز بگیری!

نه آخه بچه ها یونی ما شدید دنبالش بودن

مجوز برا گرفتن مکان و سرمایه برای ساخت نرم افزار نیاز بود !!!
 

sedighe93

عضو جدید
پریتسیوم

پریتسیوم

باسلام وخداقوت خدمت همه دوستان عزیز
من تازه دوروزه با این سایت آشناشدم اونم اتفاقی و به خاطر پاورپوینت های دانشجویی که برای رشته کشاورزی اماده می کنم.
از سایتتون واقعا خوشم اومد برخلاف اینکه رشته ام اصلا کشاورزی نیست وحسابداریه اما برام جالب بود مخصوصا تایپیکی که درمورد شناسایی آفات بود مسابقه خوبیه مخصوصا برای دانشجویان این رشته.
اونقدر محو تماشای سایت بودم سوالم یادم رفت:biggrin:
درمورد بیماری قارچی مثل پریتسیوم مطلب میخواستم حالا چه فایل پی دی اف باشه یا هرچی دیگه متاسفانه هرچی گشتم مطلبی باب میلم پیدانشد وهرچه زودتر باید کار وتحویل بدم:(
لطفا کمکم کنید
باتشکر
 

sedighe93

عضو جدید
راستی از ابزار جستجو هم استفاده کردم نتیجه مطلوب رو نگرفتم
منتظر کمک بچه های خوب این رشته هستم:redface:
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
باسلام وخداقوت خدمت همه دوستان عزیز
من تازه دوروزه با این سایت آشناشدم اونم اتفاقی و به خاطر پاورپوینت های دانشجویی که برای رشته کشاورزی اماده می کنم.
از سایتتون واقعا خوشم اومد برخلاف اینکه رشته ام اصلا کشاورزی نیست وحسابداریه اما برام جالب بود مخصوصا تایپیکی که درمورد شناسایی آفات بود مسابقه خوبیه مخصوصا برای دانشجویان این رشته.
اونقدر محو تماشای سایت بودم سوالم یادم رفت:biggrin:
درمورد بیماری قارچی مثل پریتسیوم مطلب میخواستم حالا چه فایل پی دی اف باشه یا هرچی دیگه متاسفانه هرچی گشتم مطلبی باب میلم پیدانشد وهرچه زودتر باید کار وتحویل بدم:(
لطفا کمکم کنید
باتشکر

راستی از ابزار جستجو هم استفاده کردم نتیجه مطلوب رو نگرفتم
منتظر کمک بچه های خوب این رشته هستم:redface:
پسرم خب حق داری با جستجو چیزی پیدا نکنی به خاطر اینکه پریتسیوم بیماری قارچی نیس !!! پریتس یه نوع آسکوکارپ که کوزه ای شکل است و فرم جنسی بیماری میتونه باشه !!!
حتما آسکوکارپ هم نمیدونی چیه !!! ؟؟!! هوم ؟
آسکوکارپ یه جا آسکی که درون اون آسک هاو درون آسکها آسکوسپور قرار میگیره که درواقع مرحله جنسی قارج است
 

sedighe93

عضو جدید
پسرم خب حق داری با جستجو چیزی پیدا نکنی به خاطر اینکه پریتسیوم بیماری قارچی نیس !!! پریتس یه نوع آسکوکارپ که کوزه ای شکل است و فرم جنسی بیماری میتونه باشه !!!
حتما آسکوکارپ هم نمیدونی چیه !!! ؟؟!! هوم ؟
آسکوکارپ یه جا آسکی که درون اون آسک هاو درون آسکها آسکوسپور قرار میگیره که درواقع مرحله جنسی قارج است

سلام دوست عزیز وای ببخشید خنده ام گرفتا من که پسر نیستم دخترم :D
من یه فایل پی دی اف از این سایت دانلود کردم به نام نماتد مولد غده ریشه اما متاسفانه چون رمز نداره فقط منم تونستم بصورت خواندنی بازش کنم که امکان کپی وویرایش در word برام وجود ندارد
حالا این مشکل وچیکارکنم ؟:(
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام دوست عزیز وای ببخشید خنده ام گرفتا من که پسر نیستم دخترم :D
من یه فایل پی دی اف از این سایت دانلود کردم به نام نماتد مولد غده ریشه اما متاسفانه چون رمز نداره فقط منم تونستم بصورت خواندنی بازش کنم که امکان کپی وویرایش در word برام وجود ندارد
حالا این مشکل وچیکارکنم ؟:(

لینکش رو بده یه نگاهی بندازم
 

sedighe93

عضو جدید
لینکش رو بده یه نگاهی بندازم

یه کوچولو صبرکنین دوباره دانلود کنم اخه اون قسمت گفته شد که اشکالی نداره فایل دوباره امتحان کنم.بعدشم اشتباه شد نماتد شناسی بود نه نماتد مولد غده ریشه
انشالله که درست بشه وگرنه دوباره ازتون راهنمایی میگیرم
یه دنیا تشکر
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
یه کوچولو صبرکنین دوباره دانلود کنم اخه اون قسمت گفته شد که اشکالی نداره فایل دوباره امتحان کنم.بعدشم اشتباه شد نماتد شناسی بود نه نماتد مولد غده ریشه
انشالله که درست بشه وگرنه دوباره ازتون راهنمایی میگیرم
یه دنیا تشکر

اون که پاورپوینته، پی دی اف نیس!
 

sedighe93

عضو جدید
اون که پاورپوینته، پی دی اف نیس!

درسته نماتدشناسی پاورپوینته ورمز میخواد
نماتدمولد غده پی دی افه و رمز نمیخواد اما اونم امکان ویرایش نداره:(
دوباره دانلود کردم اما بازم رمز خواست لطفا کمکم کنین:(
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
درسته نماتدشناسی پاورپوینته ورمز میخواد
نماتدمولد غده پی دی افه و رمز نمیخواد اما اونم امکان ویرایش نداره:(
دوباره دانلود کردم اما بازم رمز خواست لطفا کمکم کنین:(

سلام
تو گوگل سرچ کنید: تبدیل pptx به ppt
نرم افزارش رو دانلود کنید و فایلی که گرفتین به فرمت قابل ویرایش تبدیل کنید

مثلا این:
http://www.downloadha.com/1390/05/okdo-all-to-powerpoint-converter-professional-4-2/

یه نگاهی به اینجا هم بندازین:
http://portal.farsedu.ir/portal/show.aspx?page=20926



در مورد فایلهای پی دی اف هم نرم افزاری هست به اسم Nitro PDF
فکر کنم بتونه کمکتون کنه
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
به چند مقاله درمورد روشهای اسانس گیری از گیاهان نیاز دارم لطفا کمک کنین
( صرفا جهت اطلاعات عمومیت !! اسانس گیری مربوط میشه به رشته گیاهان دارویی نه گیاهپزشکی )


روش استخراج اسانس با توجه به گونه و اندام گیاه ونوع ماده موثره وسرانجام درجه خلوص محصول نهایی در نظر گرفته می شود. معمولا اسانسها را با استفاده از روش تقطیر از گیاهان معطر تهیه می کنند ولی اخیرا علاوه برطریقه تقطیر روشهای دیگری نیز بکار برده میشود:الف) روش تقطیر ب) روش خراش، فشار و تیغ زدنج) روش استخراج با حلالد) استخراج با استفاده از آنزیم های هیدرولیز کنندهه) استخراج اسانس به روش سیال فوق بحرانی (دی اکسید کربن)ی) استخراج اسانس با استفاده از انرژَی مافوق صوت الف) روش تقطیر :که به چندین شکل مورد استفاده قرار می گیرد : • تقطیر ساده• تقطیر با آب• تقطیر با آب و بخار• تقطیر با بخار• استخراج و تقطیر با بخار به طور همزمان با یک حلال الی• تقطیر با آب به روش سنتی• تقطیر سیار صحرایی• واحد پایلوت استخراج اسانس گیری قابل حمل• تقطیر در خلاء• تقطیر دائمی• تقطیر نوبتی• تقطیر در دیگهای متحرک• تقطیر تجزیه‌ای• تقطیر جزء به جزء هدف از روش تقطیر اینست که سطح تماس آب را با مواد مؤثره گیاه زیادتر کرده و در نهایت باعث جابجا شدن اسـانس از جـای خود به جایی که مورد نظر ماست میشود . •تقطیر ساده :عمل تقطیر یکی از ساده ترین و متداول ترین روشها برای خالص سازی می باشند . جهت استخراج اسانس وقتی آب درون دستگاه تقطیر ساده با شعله گرم شود فشار بخار مایع انقدر افزایش میابد تا با فشار جو مساوی گردد بعد در این زمان مایع شرو به جوشیدن میکند . ادامه افزایش گرما حرارت لازم را برای تبدیل آب به بخار تامین میکند . بخار دستگاه بالا میرود سه راهی تقطیر و دما سنج را گرم میکند و در دستگاه سرد کننده جریان میابد . دیواره سرد خنک کننده گرما را از بخار میگیرد و بخار به شکل مایع متراکم میگردد . تقطیر باید با سرعتی انجام پذیرد که حباب دما سنج پیوسته حامل یک قطره از بخار متراکم شده باشد و در معرض جریانی از بخار قرار گیرد در این صورت بخار مایع در حال تعادل خواهد بود و دمای ثبت شده نقطه جوش واقعی است. •تقطیر با آب:استخراج اسانس از روش تقطیر با اآب در مورد گیاهانی استفاده می شود که خشک باشد . جهت استخراج اسانس که درکه شیرابه گیاه موجود است اندام مورد نظر را داخل محفظه دستگاه تقطیر میریزند و حرارت لازم را میدهند تا تمام مواد فرار (آب و اسانس ) از بالن محتوی آب و گیاه به قسمت سرد کننده دستگاه رفته و در محل جمع آوری گردند .اسانس در اثر حرارت تجزیه نمی شود . مواد تقطیر شده داخل لوله ای مدرج جمع اوری میشوند . در این مرحله مایع آبکی (عرق) به طور خودکار به داخل بالن تقطیر برگشت میکند . در صورتی که وزن مخصوص اسانس بیشتر یا نزدیک به آب باشد جداسازی اسانس توسط حلال مناسب که به لوله اندازه گیری اضافه خواهد شد موجب می شود که اسانس در حلال حل شده و سپس روی مرحله آبی به حالت شناور در آمده و جدا سازی صورت میگیرد . انواع دستگاه های تقطیر با آب: •دستگاه تقطیر با آب طرح کلونجر در دارو نامه بریتانیا •دستگاه تقطیر با آب طرح انجمن شیمی تجزیه •دستگاه تقطیر با آب طرح میکوئل •دستگاه تقطیر با آب طرح جایمند_رضایی •تقطیر با آب و بخار :روش تقطیر با آب و بخار با دیگر روشها تفاوت دارد . گیاه را در محفظه جداگانه ای می ریزیم و مخزن آنرا در بالای بالون محتوی آب جوش قرار میدهیم . به طوری که گیاه درون آب نیست بلکه در مجاورت بخار آب اشباع قرار دارد . تقطیر با آب و بخار در مورد گیاهانی( خشک و تازه ) بکار میرود که ممکن است در اثر غوطه ور شدن در آب جوش امکان استخراج اسانس از آنها کم باشد . در روش استخراج اسانس و تهیه عرق از مواد خشک (دارچین و میخک ) ابتدا مواد خام را آسیاب و با آب مخلوط میکنند به طوری که در داخل آب قرار نگیرند . سپس جریان بخار را از داخل مواد گیاهی رطوبت دار عبور میدهند . در این روش بخار پس از عبور از میان گیاه وارد مبرد و تبدیل به عرق و اسانس گشته و اسانس در سطح و عرق تولید شده روی گیاه میریزد و در نهایت وارد بالن محتوی آب میشود . جهت برداشت اسانس اقدام به تخلیه عرق موجود در بازوی کناری می نماییم و در نهایت اسانس ازان خارج میشود . •تقطیر با بخار:روش تقطیر با بخار مستقیم جهت استخراج اسانس از گیاهان تازه بکا میرود . گیاهان را پس از جمع آوری و آماده کردن آن (حذف علفها و مواد زائد ) داخل محفظه مخصوص گیاه در دستگاه تقطیر جای می دهیم . همچنین می توان آنرا به داخل سبد های مخصوص ریخت . گیاهان تازه دارای مقدار قابل توجهی آب میباشند که احتیاج به رطوبت دادن به آنها در موارد ضروری نیست . پس از جایگزینی گیاه بخار با فشار مناسب از میان گیاه عبور میکند . اسانس بدین وسیله همراه با بخار آب در قسمت سرد کننده جمع میشود . باید توجه نمود که در هنگام تقطیر با بخار آب بعضی از ترکیبهای اسانس ها هیدرولیز و برخی دیگر در اثر حرارت زیاد تجزیه میگردند . بنابراین روش تقطیر مطلوب (برای جمع اوری اسانس ها ) روشی است که فشار بخار با شدت زیاد به داخل بافتها و سلولهای گیاهی نفوذ کند تا تجزیه مواد اسانس به حداقل ممکن برسد . هنگام استفاده از مبرد بایستی آب را قبل از روشن کردن دستگاه به جریان انداخت . آب بایستی از قسمت پایین مبرد یعنی در خلاف جهت بخار جریان یابد . در ضمن باید میزان حرارت تنظیم شده باشد تا اینکه مایع پس از جوشیدن با سرعتی یکنواخت و آرام تقطیر گردد. •استخراج و تقطیر با بخار به طور همزمان با یک حلال :یکی از روشهای خاص برای جدا سازی مواد فرار از گیاهان مواد غذایی و دیگر تولیدات کشاورزی روش تقطیر با بخار و حلال است . در این روش استخراج مکررا به وسیله آب و حلال الی دنبال می گردد . مزیت این روش به غلظت خیلی از ترکیبهای کم در مایعات بوده است که با یک گردش در یک ساعت صورت گرفت و البته در این آزمایش مقدار خیلی کمی از حلال بکار برده شده است .
•روش تقطیر با آب به روش سنتی:در این روش از دو دیگ استفاده می شود . دیگ اول در بالا که ته ان را به شکل دایره بریده و لبه های بریده شده را به سمت بالا کمی خم نموده تا شکلی ناودانی داشته باشد . سپس ناودانی را مخروطی سوار می کنند. در این قسمت پس از تولید بخار در دیگ و برخورد با سطح مخروطی روی دیگ عرق تولید شده از طریق ناودانی و شیر تعبیه شده در این قسمت خارج و به ظرفی که جهت این کار اماده است میریزد . قسمت بالای مخروط محل نگهداری اب است . آب سرد به وسیله شیر وارد و در نهایت آب گرم به وسیله شیر دیگر که در پایین دیگ بالایی قرار دارد خارج می شود . در واقع دیگ بالایی کار مبرد را انجام میدهد . بنابراین عمل به این صورت خواهد بود که نمونه گیاه به اضافه آب را در دیگ پایینی میریزند . دیگ را روی اجاق قرار داده و حرارت می دهند . آب در اثر جوشیدن به صورت بخار در می اید و از طریق لوله ای اسانس به همراه اب تقطیر شده خارج می شود . •تقطیر سیار صحرایی:روش سیار نیز در گذشته متداول بوده است . هم اکنون نیز میتوان از این روش جهت گونه های معطر ی که امکان استخراج مواد معطر از آنها پس از گذشت زمان کوتاهی وجود ندارد و دارای ترکیباتی حساس و قابل تجزیه هستند بکار گرفته شود . در این روش بعد از مستقر نمودن دستگاه سیار در کنار مزرعه و فراهم نمودن امکانات راه اندازی ان اقدام به برداشت محصول می نمایند . زمان برداشت باید دقیقا پس از انجام آزمایشهای لازم صورت پذیرد تا از هدر رفتن ترکیبات موجود در اندام گیاه جلوگیری شود .طرز عمل در این روش طبق روشهای معمول در اسانس گیری یا تولید عرقیات است . با ایجاد بخار و هدایت آن به محفظه گیاه بخار همراه ترکیبهای فرار به مبرد هدایت میشود . بخار تقطیر شده در ظرفهای مختلف جهت جدا کردن عرق و اسانس جمع آوری میشوند . در این روش امکان تولید بخار به طور جداگانه وجود دارد . تقطیر- واحد پایلوت استخراج اسانس قابل حمل :این واحد سیار به منظور بدست آاوردن اسانس در حد پایلوت طراحی گردیده است . تمام وسایل مورد نیاز بر روی یک کوله پشتی سوار میشود . سیستم بر روی پایه ای سه ضلعی از آلومینیوم که در واقع گوشه یک ضلع ان دستگاه اسانسگیری سوار شده است با گاز پیکنیکی (2) دیگ بخار (1) را حرارت می دهند . دیگ بخار دارای توپ شناور است که سطح اب را با نشانه ( 7) اندازه گیری میکند . بخار تولید شده در دیگ بخار با باز نمودن دریچه سوزنی (9) وارد محفظه کیاه (8) شده و از بالای محفظه گیاه بخار وارد مبرد حلقوی (3) و مبردهای (4) و (5) میگردد که به وسیله آبی که از کیسه برزنتی بالای پایه سه گوش آلومینیوم قرار دارد خنک می شود و آب گرم شده وارد برزنت پایینی گشته و این آب دوباره قابل برگشت به سیستم خواهد بود . از طرفی اگر سطح آب در دیگ بخار (1) کم شد از طریق قیف (6) میتوان سطح آب را با باز نمودن دریچه گلوله ای (10) آب دیگ را افزایش داد .

•تقطیر در خلا ء :در روش تقطیر در خلاء ابتدا فقط گلاب بدست می آید و سپس گلاب دوباره تقطیر شده و فقط عطرحاصل می شود . عطر بدست آمده با این روش با عطر حاصله از روش تقطیر کاملا فرق دارد و برای ساخت عطریات مناسب می باشد •استخراج اسانس به روش تقطیر دائمی :این سیستم از دیگ بخار طویلی به طول 4 تا 6 متر که به طور عمودی قرار گرفته تشکیل شده . اندامهای خرد شده گیاهان به وسیله تسمه ای که در پایین آن تعبیه شده از ناحیه فوقانی دیگ بخار به داخل آن ریخته میشود و بخار به وسیله ستونی که در وسط دیگ بخار قرار گرفته وارد آن شده و سبب تبخیر اسانس موجود در آنها می گردد . پس از استخراج اسانس تفاله های گیاهان از قسمت تحتانی دیگ خارج می گردد•استخراج اسانس به روش تقطیر نوبتی :از انجا که این روش از کارایی زیادی برخوردار است همواره برای استخراج اسانسها از تقطیر نوبتی استفاده می شود . در صورت استخراج اسانس از اندامهای مختلف (نظیر پیکر رویشی میوه ها ریشه ها و ... ) باید مقادیر مختلفی از حجم دیگ استفاده کرد . پس از تکمیل ظرفیت دیگ در آن را بسته و لوله بخار را به سرد کن وصل مینماییم . پس از به کار افتادن دستگاه مولد بخار و ورود بخار به دیگ از آنجا که بخار به فضای بزرگی وارد می شود و فشار ان از 400 تا 700 کیلوپاسکال به 10 کیلوپاسکال کاهش میابد. همچنین بر اثر برخورد بخار با اندام های سرد گیاه دمای ان از 150 درجه تا 170 درجه سانتی گراد کاهش میابد . پس از ورود متناوب بخار به دیگ دمای موجود در داخل آن در 100 درجه سانتی گراد ثابت باقی میماند . در این شرایط ذرات کوچک اسانس همراه با ذرات بخار آب کمتر از یک دقیقه از محیط خارج می شود. •استخراج اسانس-تقطیر در دیگهای متحرک :استخراج اسانس به روش تقطیر در دیگهای متحرک نوعی استخراج به روش تقطیر نوبتی است . در این روش گیاهان را پس از جمع آوری با ماشینهای مخصوص به قطعات مناسبی تقسیم می کنند . پس از ان قطعات مذکور را داخل دیگ بخارچرخدار و متحرک که به وسیله تراکتور حرکت داده میشود میریزند . گنجایش این نوع دیگها معمولا 25 تا 35 متر مکعب می باشد . دیگ بخار پس از تکمیل ظرفیت به وسیله تراکتور به مکان مخصوص تقطیر حمل می شود . پس از پیچ کردن لوله ورودی بخار به دیگ و لوله تقطیر به سرد کن اقدام به استخراج اسانس می گردد. •تقطیر تجزیه‌ای :این روش در تهیه اسانس‌هایی با بوی سوخته به کار می‌رود. وقتی که چوب یا رزین گیاهان تیره کاج را بدون حضور هوا حرارت دهند، در اثر تجزیه ترکیب‌های فرار متعددی حاصل می‌شود و توده باقیمانده زغال خواهد شد. مواد معطر تقطیر شده به دو لایه تقسیم می‌شوند. یک لایه آبکی حاوی متیل الکل (عرق چوب) و پیرولیگنو اسید استیک ناخالص و لایه تیره رنگ دیگر محتوی قطران کاج و ترکیبهای دیگر است که بستگی به نوع چوب به کار‌ برده شده دارد. • تقطیر جزء به جزء(تهیه قطران):بعضی از روش های اسانس گیری جهت تهیه نمونه ها در مراحل مختلف بکار گرفته می شوند . در این روش می توان (بی هوازی) از بوی سوخته استفاده نمود . هنگامی که چوب یا رزین گیاهان را بدون وجود هوا حرارت دهند در اثر تجزیه ترکیبهای فرار متعددی حاصل می شود و توده باقی مانده عبارت از زغال خواهد بود و مواد معطر تقطیر شده به دو لایه تقسیم می گردند که یک لایه ابکی حاوی الکل متیلیک (عرق چوب ) و پیرو لیگنو (اسید استیک ناخالص) و لایه تیره رنگ دیگر محتوی قطران و ترکیبهای دیگر است که ترکیب آن به نوع چوب بکار برده شده بستگی دارد . ب) روش خراش ، فشار و تیغ زدن : بعضی از اسانس ها زمانی که حرارت می بینند تجزیه می شوند که برای استخراج آن ها باید از روش خراش دادن ، فشار و تیغ زدن استفاده شود . این روش شامل 5 نوع روش اسفنجی و روش تیغ زدن و سوراخ کردن اندام مورد نظر و روش رنده‌ای یا سوهانی و روش‌های ماشینی وفشار سرد می باشد . •روش اسفنجی•تیغ زدن و سوراخ کردن•روش رنده‌ای یا سوهانی•روش‌های ماشینی•فشار سرد •روش اسفنجی: این روشی قدیمی است . میوه را از عرض نصف میکنند و محتویات آن را با قاشق خارج میکنند . پوست میوه باید مرطوب نگهداشته شود و یا به منظور سهولت خروج اسانس پوست را در آب قرار می دهند . در مرحله بعد پوستها بین اسفنج قرار داده میشود و با عمل فشردن اسانس را خارج و پس از صاف کردن آن را جمع آوری میکنند . کیفیت این اسانس بسیار خوب بوده ولی در حال حاظر به دلیل بازده کم کنار گذاشته شده است و به جای آن از ماشین های مکانیکی استفاده می شود . پوست میوه توسط این ماشین ها به طور قابل ملاحظه ای تحت فشار قرار می گیرد . بازده اسانس در این روش بیشتر و کیفیت اسانس نیز به خوبی اسانس تولید شده با استفاده از اسفنج است . روش تیغ زدن و سوراخ کردن :بطور کلی این روش برای گونه های گیاهی انتخاب میشود که اندام های گوشتی دارند.در این روش با مالش میوه (پوست) بر روی صفحاتی با تیغه های تیز (تیغه ها به داخل لایه اپیدرم نفوذ می کند) باعث متلاشی شدن غده های اسانس دار می شوند . بدین ترتیب قطره های اسانس به داخل ظرف می ریزد بعد ان را جمع آوری می کنند . •روش رنده‌ای یا سوهانی:این روش متداول نبوده اما می‌تواند جالب توجه باشد. در این عمل پوست خارجی مرکبات را که حاوی غده‌های اسانسی است به وسیله رنده کردن یا سوهان زدن جدا می‌کنند. سپس آنها را داخل کیسه‌های مخصوص می‌ریزند و تحت فشار خیلی سخت قرار می‌دهند که اسانس‌های فرار و برخی مواد دیگر جدا شوند و به همین دلیل رنگ اسانس به دست آمده کدر می‌باشد. این محلول به دست آمده را در یک مکان ثابت می‌گذارند و به وسیله عمل دکانته کردن اسانس را جدا می‌کنند. •روش‌های ماشینی :زمانی که میزان اسانس زیاد باشد می‌توان از ماشین‌های مخصوص استفاده کرد. روش‌های تیغ‌زنی ماشینی از وسایلی که امروزه کاربرد فراوانی پیدا کرده است، همچنین دستگاه سانتریفوژ می‌باشد که امولسیونهای آب و اسانس را به راحتی از هم جدا می‌کند از این قبیل‌اند •روش فشار سرد :پوست اکثر گیاهان خانواده مرکبات ( نظیر پرتقال لیمو نارنج) دارای اسانس می باشد . اسانسهای مذکور به درجه حرارت بالا بسیار حساسند و معمولا در 100 درجه سانتی گراد تجزیه می شوند . از این رو این نوع اسانس ها را نمی توان به وسیله تقطیر با بخار آب یا با سایر روشهای تقطیر مبتنی بر دمای بالا استحصال نمود . در این موارد معمولا پوست گیاهان مذکور را به منظور استخراج اسانس یا تحت تاثیر فشار مکانیکی مناسبی قرار می دهند و یا با کوبیدن و له کردن آنها مواد حاوی اسانس و سایر ترکیبات را از آن خارج می کنند .روش ديگري كه براي جدا كردن اسانس مرکبات وجود دارد، عبارت است از متلاشي كردن غده هاي محتوي اسانس پوست ميوه با ماشين مخصوص به طوري كه، صفحات دنده اي ماشين،غده هاي محتوي اسانس سطح پوست ميوه را مي تراشند و اسانس را از آن خارج مي كنند .در هر دو حالت فوق ،مخلوط اسانس و ساير تركيبات پوست مركبات را داخل سانتريفو‍ژ ريخته ودر سرعت بالا و دماي پايين اقدام به جدا كردن اسانس مي نمايند. ج) روش استخراج با حلال:استخراج اسانس با حلال های فراراستخراج اسانس با حلال های غیر فرار •استخراج با حلال :استخراج اسانس‌ها به وسیله حلالها برای اسانس‌های فراری استفاده می‌شود که در اثر تبخیر تجزیه می‌شوند یا برای گیاهانی استفاده می‌شود که میزان اسانس فرار آنها جزئی باشد، لذا استفاده از روش‌های قبلی در مورد آنها امکان پذیر نیست. از این روش برای گلبرگ یا گل گیاهانی که حاوی اسانس فرار است استفاده می‌شود. حلال مورد استفاده باید از نظر سمیت، آتش‌گیری، انفجار، تشکیل کمتر محصولات جانبی از نظر اقتصادی و بازیافت مناسب باشد.استخراج روشی است برای جداسازی که مستلزم انتقال جسمی از یک فاز به فاز دیگر میباشد. در بعضی مواقع لازم است برای بازیابی یک جسم آلی از محلول آبی از راههایی غیر از تقطیر استفاده شود. یکی از این راهها تماس دادن محلول آبی با یک حلال غیر قابل امتزاج با آب است. اگر حلال خاصیت جداسازی را داشته باشد بیشتر مواد آلی از لایه آبی به حلال آلی (حلال غیر قابل امتزاج با آب) انتقال پیدا میکند. روش استخراج مایع – مایع در جدا کردن ترکیبهای آلی از مخلوط مصرف بسیار زیادی دارد. یکی از خواص حلال که برای استخراج به کار برده میشود این است که قابلیت حل شدن آن در آب و یا هرماده دیگری که جسم آلی را در خود حل کرده کم باشد و یا بهتر از آن اینکه اصلا حل نشود. همچنین باید فرار باشد تا براحتی بتوان آنرا از ترکیب یا ترکیبات آلی استخراج شده، تقطیر نمود. با توجه به مطالب فوق جسم استخراج شونده باید در حلال استخراج کننده به خوبی حل شود و قابلیت انحلال در این حلال خیلی بیشتر از آب باشد. ضمنا حلال استخراج کننده هیچ نوع واکنشی با آب یا مواد قابل استخراج نباید بدهد. مهمترین حلالی که در استخراج به کار گرفته میشود دی اتیل اتر است که توانائی حل کردن تعداد زیادی از ترکیبات را در خود دارد. دی اتیل اتر نسبت به اکثر ترکیبات بی اثر بوده و به راحتی به وسیله یک تقطیر ساده از مخلوط بازیابی میشود. اما اشکال مهم آن این است که آتشگیر بوده و خیلی زود در هوا محترق میشود. هنگام انتخاب حلال جهت استخراج یک جزء از محلول باید چند اصل کلی را به خاطر سپرد: (1) حلال استخراج با حلال محلول اصلی باید غیر قابل اختلاط باشند.(2) حلال انتخابی باید برای جزء مورد نظر مناسبترین ضریب پخش و برای ناخالصیها یا اجزای دیگر ضرایب نامناسبی داشته باشد.(3) حلال انتخابی باید مانند تبلور مجدد از نظر شیمیایی با اجزای مخلوط، واکنش نامناسبی ندهد.(4) پس از استخراج باید بتوان حلال را به آسانی از جسم حل شده جدا کرد. معمولا حلال را با تقطیر جدا میکنند. این روش در مواردی که اسانس موجود در بافتهای تازه گیاه (گلبرگها)به مقدار جزئی و استخراج اسانس به طریق دیگر مشکل و یا امکان پذیر نیست بکار می رود .دیگ استخراج از گیاه مورد نظر پر می شود . سپس حلال مورد نظر روی آن ریخته میشود . این حلال می تواند هگزان پنتان بنزن تولوئن یا سایر حلال های شیمیایی مناسب باشد . در این مرحله درجه حرارت را میتوان تا نقطه جوش حلال ها (60_80 درجه سانتی گراد ) تنظیم کرد . یا پس از چند ساعت تا چند روزماندن گیاه در حلال در دمای محیط حلال از مواد موثره گیاه مورد نظر اشباع میشود . حلال پس از صاف شدن و جدا شدن از گیاه وارد دیگ تغلیظ میشود . در دیگ تغلیظ در محیط خلاء تحت تاثیر حرارت قرار میگیرد تا مقداری حلال خارج و نسبت مواد حل شده گیاهی به حلال 1 به 10 برسد . محلول حاصل کانکریت نام دارد که کم و بیش غلیظ است . عمل استخراج با اظافه کردن الکل اتیلیک تکرار میشود . با کاهش درجه حرارت موم ها و سایر مواد نا مناسب رسوب می کند . محلول الکلی صاف و سانتریفوژ میگردد تا بقایای مواد نا مناسب از محلول جدا شود . سپس الکل در دمای محیط و در خلاء از محیط خارج می شود . انچه باقی می ماند در الکل محلول خواهد بود . پس از حل این ماده در الکل یا بنزن محلول صاف میشود . حلال مجددا تقطیر شده و حاصل ان یک ماده غلیظ نیمه جامد به نام رزینوئید می باشد .با توجه به نوع اســــــانس از دو نوع حلال فــرار و حلال غیر فـرار استفاده می شود . اگر گیاه دارای اسانسی باشد که با حلال ترکیب می گردد، جداسازی آن سخت بوده و برای سهولت از حــلال هـــای فـــرار استفاده می شود . •استخراج اسانس با حلال های فرار: انواع مشخصی از گلها ممکن است عملکردهای حیاتی خود را پس از برداشت تا حدودی که به بافت گیاه صدمه ای وارد نگردد حفظ کنند . تمام ترکیبات معطر در بعضی گلها به شکل آزاد هستند و قادر به تولید رایحه جدید نیستند . اگر استخراج اسانس از گلهای خاصی به هر دو روش حلال و غیر حلال ( عصاره گیری با آب در دمای محیط ) صورت پذیرد محصول قابل توجهی بدست می اید.برای گیاهانی که میزان اسانس های فرار آنها زیاد است از حلالهای فرار که نقطه جوش پایینی دارند مانند بنزن یا هگزان استفاده می‌شود. سپس حلالها را که حاوی اسانس‌های فرار می‌باشند به روش تقطیر درخلاء و در حرارتهای کم، از اسانس جدا می‌کنند.این روش مزیت‌های زیادی دارد که به بعضی از آنها اشاره می‌شود: - یکنواخت بودن درجه حرارت در هنگام استخراج که درجه حرارت معمو لا ۵۰ درجه سانتی‌گراد است.- اسانسهای فرار به دست آمده با این روش دارای بوی بهتر و مطبوع تر نسبت به اسانس‌های فراری است که به روش تقطیر به دست می‌آیند. بنابراین از این روش در صنعت عطرسازی استفاده می‌شود. تنها اشکال این روش نسبت به روش تقطیر این است که هزینه بالاتری دارد. بنابراین از این روش در عطرسازی هنگامی می‌توان استفاده کرد که مقدار تولید کم باشد. محصولات بدست آمده به کانکریت و آبسلود معروف است مثل کانکریت و آبسلود گل محمدی . •استخراج اسانس با حلال های غیر فرار : از این روش برای گیاهانی استفاده می‌شود که میزان اسانس فرار آنها زیاد نباشد. به ویژه برای گیاهان تازه مثل گلبرگ گلها استفاده می‌شود یا هنگامی از این روش بهره می‌برند که استفاده از روش‌هایی که قبلا اشاره شد ممکن نباشد. شیوه استخراج اسانسهای فرار از گل به وسیله حلالهای غیر فرار به سه روش انجام می‌گیرد: ۱-روش انفلورانژ انفلورانژ: استخراج اسانس از گلبرگ‌های گیاه که اولین بار این روش در فرانسه به کار گرفته شد. قالب‌هایی که از جنس شیشه و چوب هستند در این روش استفاده می‌شود. قاب‌های مورد استفاده به شکل مستطیل به ابعاد (طول:۵۰ ،عرض: ۴۰ ،ارتفاع: ۵ ) سانتی‌متر که این قاب‌ها از میانه ارتفاع توسط صفحه شیشه‌ای به دو قسمت تقسیم می‌شوند، چربی که قدرت جذب بالا، حد‌اقل بو و تا حدی چگال است مثل چربی خوک و نهنگ به صورت .مخلوط یک قسمت چربی نهنگ و دو قسمت چربی خوک برای این کار مناسب است. روغن‌های گیاهی مثل روغن بادام، روغن زیتون نیز تا حدی استفاده می‌شود اما درصد جذب این روغن‌ها پایین است. مخلوطی از روغن‌های ثابت ذوب شده بی‌بو مانند مخلوط چربی نهنگ و چربی خوک تهیه می‌شود، این روغن‌های ثابت را ابتدا ذوب می‌کنند و سپس روی سطح یک سری صفحه‌های شیشه‌ای به صورت یک ورقه نازک می‌کشند. گلها را بین دو لایه چربی قرار داده و برای ۲۴ ساعت ثابت می‌گذارند تا در این مدت اسانسها از گیاه آزاد شده و وارد چربی شوند. پس از ۲۴ ساعت گلهای قبلی را خارج کرده و گلهای جدید را جایگزین می‌کنند. این عمل را برای مدت چند هفته و چندبن بار انجام می‌دهند تا لایه‌های چربی از اسانس‌های فرار اشباع شود. پس از اینکه لایه‌های چربی اشباع شدند، گلها را برداشته و روغن‌های ثابت حاوی اسانس فرار را با الکل مطلق مخلوط می‌نمایند. در این صورت الکل، اسانس‌های فرار را در خود حل می کند سپس عصاره الکل را سرد نموده و به وسیله عمل صاف کردن، چربی‌ها را از آن جدا می کنند. این عمل استخراج را در سه نوبت با الکل انجام می دهند. برای به دست آوردن اسانس فرار خالص، عصاره الکلی را در حرارت صفر درجه در خلا تبخیر نموده و یا عصاره الکلی را با آب رقیق کرده و مقداری کلرورسدیم در حد اشباع به آن اضافه می‌کنند، سپس اسانس فرار را به وسیله دکانتور از الکل و آب جدا می‌نمایند. نکته: در انتخاب چربی‌ها به عنوا حلال باید توجه داشت که اگر چربی سفت باشد سطح تماس کاهش می‌یابد که منجر به جذب کم ترکیبات معطر در روغن می‌شود و اگر چربی روان باشد، گلبرگ‌ها در روغن غرق و پلاسیده می‌شوند وخارج کردن آنها از درون روغن سختر می‌شود، همچنین بخشی از روغن به گلبرگ‌ها چسبیده می‌ماند. ۲- روش هوایی یا بادی در اصل این روش شبیه روش قبلی است با این تفاوت که در این روش با عبور دادن جریان هوای گرم از روی گل باعث می‌شوند تا اسانس را ازگیاه جدا و با خود حمل کند سپس این هوای گرم را که با اسانس فرار متراکم شده است به صورت افشانه وارد روغن ثابت مذاب می‌کنند. پس از آنکه روغن ثابت مذاب از اسانس فرار اشباع شد، اسانس فرار را مطابق روش بالا استخراج می‌کنند. ۳-روش خیساندن در این طریقه گلها را با روغن ثابت یا چربی با دقت و ملایمت حرارت داده و به صورت یک خیسانده غلیظ درآورده و مرتب به هم می‌زنند. بعد از آن که روغن ثابت از اسانس فرار اشباع شد، گلها را خارج نموده و فشار می‌دهند تا چربی‌ها کاملا از آن جدا گردند، سپس صبر می‌کنند تا چربی‌های حاوی اسانس فرار سرد شوند و در نهایت، اسانس فرار را با الکل در سه نوبت متوالی از چربی ثابت استخراج می‌نمایند . . شیوه استخراج اسانسهای فرار از گل به وسیله حلالهای غیر فرار به دو نوع میباشند : استخراج اسانس با حلال های غیر فراردر دمای محیط و حرارت استخراج اسانس با حلال های غیر فرار در دمای محیط استخراج اسانس با حلال های غیر فرار در حرارت •استخراج اسانس با حلال های غیر فرار و در دمای محیط و حرارت:در بیشتر منابع به منظور جدا سازی روغن های اسانسی از گیاهان از روش تقطیر استفاده شده است . اما در مواردی به دلیل وجود ترکیبات نا پایدار بازده عمل مطلوب نیست و این ترکیبها در دمای بالا آسیب دیده و یا به طور کلی از بین می روند . بنا بر این از روشهای دیگری برای جدا سازی ترکیبهای معطر از گل استفاده میشود که استخراج با حلال نامیده میشود . به طور کلی حلالهایی که برای استخراج اسانس استفاده می شود را می توان به دو دسته فرار و غیر فرار تقسیم نمود . حلالهای غیر فرارنیز از نظر حرارتی به دو دسته زیر تقسیم بندی میشوند : •استخراج اسانس با حلال های غیر فراردر دمای محیط:قدیمی ترین فرآیند مورد استفاده مربوط به جنوب فرانسه است . اما بکار گیری روشهای جدید نتایج اقتصادی تری داده است . نکته قابل توجه در مورد این موضوع این است که حتی بعد از جدا کردن گل از ساقه در حالی که در تماس با چربی است شکسته شدن گلوکوزیدها ادامه می یابد و اسانس توسط چربی جذب می شود . چربی حاوی اسانس پماد تطهیر نام دارد . در این فرایندها از قالبهای چربی استفاده میشود که هر کدام یک صفحه شیشه ای در خود نگه می دارند . چوبی سرد یا نسبتا گرم شده به وسیله برسهایی به صورت یک لایه نازک در هر طرف شیشه مالیده شده بعد شکوفه ها به طور تنگ روی چربی پراکنده می شوند و سطح جذب توسط شیارهایی که با کاردک مخصوص چوبی ایجاد میشود افزایش میابد . بدین ترتیب چندین قالب در این مرحله ادامه میابد تا چربی اشباع شود. در این فرایند محصول نهایی پماد نام دارد . چربیهایی که بیشتر برای این کار استفاده می شوند چربی تصفیه شده خوک یا چربی اطراف احشاء گوساله یا مخلوطی از این دو به نسبتهای 1 به 2 است . گاهی به جای چربی های جامد از روغن زیتون یا پارافین مایع استفاده میشود . در بعضی موارد پارچه به روغن مایع آغشته شده و به جای استفاده از صفحات شیشه ای روی چارچوب پهن میشود . البته بعد از اشباع شدن کامل روغن با ترکیبهای معطر پارچه را برداشته و تحت فشار هیدرولیک قرار می دهند . روغن معطر بدست آمده را با الکل استخراج می کنند . چوبی تهیه و روی هم قرار داده میشوند به نحوی که شکوفه ها بین دو لایه روغن محصور می شوند . عمل تعویض گلها انقدر انقدر در این مرحله ادامه میابد تا چربی اشباع شود. در این فرایند محصول نهایی پماد نام دارد . چربیهایی که بیشتر برای این کار استفاده می شوند چربی تصفیه شده خوک یا چربی اطراف احشاء گوساله یا مخلوطی از این دو به نسبتهای 1 به 2 است . گاهی به جای چربی های جامد از روغن زیتون یا پارافین مایع استفاده میشود . در بعضی موارد پارچه به روغن مایع آغشته شده و به جای استفاده از صفحات شیشه ای روی چارچوب پهن میشود . البته بعد از اشباع شدن کامل روغن با ترکیبهای معطر پارچه را برداشته و تحت فشار هیدرولیک قرار می دهند . روغن معطر بدست آمده را با الکل استخراج می کنند . •استخراج اسانس با حلال های غیر فرارتوسط حرارت:این روش شامل استخراج مواد معطر از گلها با غوطه ور کردن آنها در روغن مایع یا چربی در دمای حدود 60 تا 70 درجه سانتی گراد است . نوع چربی یا روغن مورد استفاده مانند روش قبل است.در ضمن پارافین به دلیل ظرفیت جذب پایینی که دارد کمتر بکار می رود . نحوه عمل بدین صورت است که گلها با چربی داغ مخلوط و برای 12 تا 48 ساعت بهم زده می شوند . سلولهای محتوی اسانس توسط گرما شکافته و ترکیبات معطر جذب چربی میشوند . با کامل شدن عمل استخراج تمام محتویات ظرف را بر روی الک خالی کرده تا روغن از گلها جدا شود . روغن صاف شده را دوباره با گلهای تازه مخلوط میکنند و این عمل را انقدر تکرار میکنند تا روغن به طور کامل از عطر گل اشباع شود . چون مقداری روغن در گلهای اسانس گیری شده بر جای میماند به همین دلیل انها را تحت پرسهای هیدرولیک قرار می دهند . د) استخراج با استفاده از آنزیم های هیدرولیز کننده :معمولا این روش برای گروهی از اسانس ها استفاده می شود که منشا گلوکزیدی دارند ( مثل بادام تلخ که حاوی بنز‌آلدهید به صورت گلیکوزید آمیگدالین میباشد که آنزیم امولسین و آمیگدالاز به علاوه پرونازها موجب آبکافت این گلیکوزید می‌شود. پس از آن آمیگدالین را به وسیله تقطیر جدا می‌کنند.)اسانس های گلوکوزیدی را به وسیله هیدرولیز انزیمی گلوکوزیدی مربوط بدست می اورند . هـ) استخراج اسانس به روش دی اکسید کربن : استخراج اسانس با سیال فوق بحرانیسیالی که فشار و دمای آن در بالاتر از نقاط بحرانی قرار می‌گیرد سیال فوق بحرانی نامیده می‌شود. یک سیال فوق بحرانی از نظر خواص فیزیکی مانند دانسیته، مشابه مایعات و از نظرخواص انتقالی مانند نفوذ پذیری و ویسکوزیته شبیه به گازها رفتار می‌نماید. این سیال به دلیل فرار بودن بسیار بالای خود به راحتی از ماده استخراج شده، قابل جداسازی است و با تغییر مناسب دما می‌توان قدرت حلالیت آنرا در دامنه وسیعی تغییر داد . از میان سیالهای فوق CO2 مشتعل نمی‌شود و کار با سهولت بیشتری امکان پذیر است. در بیشتر اســـانس هایی که منشـــا ترپنی دارند از این روش استفــــاده می شود. اسانس ها به طور عمده از ترکیبهای ترپنوئیدی یا از ترکیبهایی که منشاء ترپنی دارند تشکیل شده اند . اما برخی از انها از ترکیبهای گوگرد دار و برخی از موادی نظیر فنلها آلدییدها ی معطر و کومارین ساخته شده اند . اسانسها با توجه به ماهیت مجموعه ای خود به طور معمول از بو و طعم خاصی برخوردارند و در دماهای معمولی تبخیر میشوند . شدت تبخیر به فشار بخار و درجه حرارت محیط بستگی دارد. در دمای 100 درجه سانتی گراد (دیگ بخار) یکرشته واکنشهای شیمیایی بین مواد وترکیبهای تشکیل دهنده اسانسها و اب صورت می پذیرد که از مهمترین این نوع واکنشها می توان از هیدرولیز اکسیداسیون و پلی مریزاسیون و بعضی دیگر از واکنشها نام برد . تعدادی از واکنشهای شیمیایی سبب کاهش کیفیت اسانس شده و می توانند تاثیرات مضری بر اسانس بدست امده از گیاهان در حین تقطیر داشته باشند . به طوری که برخی از مواد تشکیل دهنده اسانسها پایدار نبوده و تحت تاثیر دمای بالای داخل دیگ ودر حظور مقادیر مناسب اب و همچنین هوای موجود در ان قرار گرفته و سبب تسریع در انجام واکنشهای مضر و تجزیه اسانس به عناصر و مواد تشکیل دهنده انها میشوند. هم اکنون روشهای بسیار جدیدی در اروپا از جمله استخراج اسانس به کمک گاز دی اکسید کربن (co2) رایج شده است . اصول این روش استخراج با نقطه بحرانی بر پایه نقطه میعان گاز co2 در حوالی نقطه بحرانی است . دی اکسیدکربن در حالت مایع قادر است مواد معطر را در خود حل نماید و در حالت کازی تشکیل دو مرحله دهد . بنا بر این درحوالی نقطه بحرانی طی دو عمل متناوب(1) فشردن که طی ان دی اکسید کربن بصورت مایع در می آید و عمل انحلال رخ میدهد و (2)انبساط که همراه با تغییر دی اکسید کربن از حالت مایع به حالت گازی رخ می دهد . ضمن همراه آوردن اسانسها از مواد معطر جدا می شوند . در این روش امکان استفاده مجدد از گاز کربن دی اکسید مصرف شده وجود دارد . ی) استخراج اسانس با استفاده از انرژَی مافوق صوت : اسانس در داخل حجره ها کانالها کرکها و یا سلولهایی وجود دارد . مکانیسم استخراج در این روش شامل دو نوع پدیده فیزیکی است :(الف) انتشار (امواج ) از طریق دیواره های سلولی(ب) شستن محتویات سلول هنگامی که دیواره ها شکسته میشوند .هر دو پدیده با تابش امواج مافوق صوت ایجاد میشود . همانطور که گفته شد بعضی سلولها به شکل غده های (داخلی و خارجی) پر از اسانس میباشند . ویژگی چنین غده هایی هنگامی که خارجی اند این است که پوست انها بسیار نازک است و به اسانی با ایجاد امواج مافوق صوت تخریب می شوند . کاهش اندازه ذرات مواد گیاهی تعداد سلولهایی را که به طور مستقیم در معرض استخراج با حلال قرار می گیرند را افزایش می دهد . بنابراین امواج مافوق صوت سطح سلولها را زیاد می کند . این سطح با اسیاب کردن مواد گیاهی نیز افزایش میابد . تحقیقات نشان می دهد کاربرد 500 کیلوهرتز فرکانس مافوق صوت به بافتهای گیاهی باعث نرم شدن و تخریب تیغه میان سلولی شده و درمقایسه با نمونه های شاهد باعث افزایش بهره وری استخراج اسانس به کمک حلال میگردد . اصول و مکانیسم استخراجامواج صوتی که فرکانس های بالاتر از 20 کیلوهرتز دارند، در یک ماده جامد، مایع و گاز نوسان های مکانیکی ایجاد می کنند. بر خلاف امواج الکترومغناطیسی، امواج صوتی باید در یک ماده پخش شوند و دارای چرخه های انبساط و انقباض در طی پخش در محیط می باشند. انبساط، باعث افزایش فاصله مولکولی شده و انقباض، آن ها را با هم تحت فشار قرار می دهد. در حالت انبساط، حباب هایی در یک مایع ایجاد می شود و فشار منفی تولید می کند. حباب های تشکیل شده رشد می کنند و در نهایت متلاشی می شوند. در طرح کلی استخراج کننده های همراه با فراصوت، حمام های فراصوت و سیستم پروب فراصوت است. تاثیرات مکانیکی فراصوت باعث نفوذ بیشتر حلال به درون مواد سلولی شده و انتقال جرم را بهبود می بخشد. فراصوت در طی استخراج می تواند همچنین دیواره های سلولی را تخریب کند و باعث تسهیل آزاد سازی محتوای آن شود. بنابراین، تخریب سلولی کارآمد و انتقال جرم موثر دو فاکتور اصلی هستند که باعث افزایش استخراج با فراصوت می شوند. برخلاف استخراج کننده های معمولی، عصاره های گیاهی در اثر فراصوت، از عرض دیواره های سلولی انتشار پیدا کرده و باعث پاره شدن دیواره سلولی در مدت های کوتاه تر می شود.







 

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
میشه بگین اسم این گیاه چیه؟؟
من اسمشو میدونم.....اما نمیدونم دقیقا اونه یا نه..!!

 
آخرین ویرایش:

Hamzeh856

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
منظورتون همون پیچک پرچین هستش.......
منم مثل شما فکر میکردم........اما فکر نمی کنم این کالیستژیا باشه...

اسم لاتین که نوشتم دقیقا خودشه ولی پیچک پرچین که میگین نیست .... اینا گونه زیاد دارن .اسم فارسیشو پیدا نکردم .... نمیدونم داره یا نه ولی پیدا کنم میگم
 

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
اسم لاتین که نوشتم دقیقا خودشه ولی پیچک پرچین که میگین نیست .... اینا گونه زیاد دارن .اسم فارسیشو پیدا نکردم .... نمیدونم داره یا نه ولی پیدا کنم میگم

ممنون میشم.....
من پیچک پرچین رو به اسم کالیستژیا میشناختم.....نمیدونم شایدم اشتباه بوده......!!...
این اسم علمی که گفتین رو میدونستم......
مشکل اسم فارسی این گیاهه......
 

notral

عضو جدید
زنبور تریکو گراما

زنبور تریکو گراما

با سلام
اساتید محترمی که در خصوص زنبور تریکو گراما مطالب مفیدی داشته باشند خوشحال می شوم برای من ارسال نمایند
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
با سلام
اساتید محترمی که در خصوص زنبور تریکو گراما مطالب مفیدی داشته باشند خوشحال می شوم به آدرس اینترنتی ذیل :que: ارسال نمایند
مطلب در مورد تریکوگراما خیلی زیاده، شما چه جور مطالبی و برای چه کاری میخواید؟
 

Similar threads

بالا