برنج باقیمانده در انبارها بیشتر متعلق به دلالها و واسطهها است 11/3/88
برنج باقیمانده در انبارها بیشتر متعلق به دلالها و واسطهها است 11/3/88
مهندس بهمن ناصحی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینکه اوایل سال 88 به دلیل پایین بودن میزان بارندگیهای پاییزه و زمستانه نگرانیهایی از جهت تولید وجود داشت، ادامه داد: خوشبختانه با تمهیدات انجام شده توانستیم حدود 45 میلیون مترمکعب آب را ذخیره و اراضی را آماده کنیم ضمن اینکه خزانههای برنج نیز حدود 15 روز زودتر آماده شد و اکنون با بارندگیهای مناسب فروردین و اردیبهشت ماه پیشبینی میکنیم که امسال نیز در حد سال گذشته و به میزان حدود 600 تا 610 هزار هکتار سطح زیرکشت برنج در کشور داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال87 بهرغم بروز پدیده خشکسالی، با تمهیدات به کار گرفته شده در بهینه کردن مدیریت آب سد سفیدرود و رجایی و آبهای سطحی، تولید برنج نسبت به سال قبل از آن پنج درصد نیز افزایش داشت، اضافه کرد: پیشبینی میکردیم در سال 87 به تولیدی حدود دو میلیون تن دست یابیم که خوشبختانه این رقم با مقداری افزایش نیز محقق شد.
مجری طرح برنج اضافه کرد: در ارتباط با الگوی کشت مناسب نیز بحث استفاده از LCC و بالا بردن راندمان کودهای ازته را دنبال کرده و امسال برای اولین بار این بحث را اجرا میکنیم.
ناصحی تصریح کرد: خوشبختانه کشاورزان برنجکار سال گذشته در زمینه مدیریت آب بسیار مطلوب کار کردند که امسال نیز در تداوم اقدامات سال قبل طرح آبیاری تناوبی را در زراعت برنج انجام خواهیم داد و به این ترتیب و با اجرای این اقدام میتوانیم مصرف آب در هر هکتار از اراضی شالیزاری را حدود 20 تا 25 درصد کاهش دهیم.
او در ادامه مصرف بهینه برنج را خودکفایی در این محصول تلقی کرد و افزود: اگر برای سبد غذایی هر نفر ایرانی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده، 36.5 کیلوگرم برنج در طول سال نیاز داشته باشیم با تولید برنج پیشبینی شده در سال جاری، فاصله بسیار کم400 هزار تنی تا خودکفایی برنج خواهیم داشت.
مجری طرح برنج با تاکید براینکه درحال حاضر برنجی که روی دست کشاورز مانده باشد، نداریم، تصریح کرد: البته همیشه از سالی به سال دیگر مقداری برنج باقی میماند که در طول زمان کاشت مصرفکنندهها از این مقدار خریداری کرده و استفاده میکنند.
ناصحی با اشاره به اینکه درحال حاضر برنج باقیمانده در انبارها و کارخانهها بیشتر متعلق به دلالها و واسطهها است، افزود: یکسری از تجار که برنج را با قیمت بالا خریداری کرده بودند با کاهش قیمت جهانی برنج در ماههای اخیر، راضی نمیشوند که برنجهای خریداری شده را با قیمت روز بفروشند و برنجهای داخل انبارها متعلق به این افراد است و گزارشی از باقی ماندن برنج روی دست کشاورزان نداریم.
منبع :شبکه خبری صنلیع غذایی ایران
برنج باقیمانده در انبارها بیشتر متعلق به دلالها و واسطهها است 11/3/88
مهندس بهمن ناصحی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به اینکه اوایل سال 88 به دلیل پایین بودن میزان بارندگیهای پاییزه و زمستانه نگرانیهایی از جهت تولید وجود داشت، ادامه داد: خوشبختانه با تمهیدات انجام شده توانستیم حدود 45 میلیون مترمکعب آب را ذخیره و اراضی را آماده کنیم ضمن اینکه خزانههای برنج نیز حدود 15 روز زودتر آماده شد و اکنون با بارندگیهای مناسب فروردین و اردیبهشت ماه پیشبینی میکنیم که امسال نیز در حد سال گذشته و به میزان حدود 600 تا 610 هزار هکتار سطح زیرکشت برنج در کشور داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال87 بهرغم بروز پدیده خشکسالی، با تمهیدات به کار گرفته شده در بهینه کردن مدیریت آب سد سفیدرود و رجایی و آبهای سطحی، تولید برنج نسبت به سال قبل از آن پنج درصد نیز افزایش داشت، اضافه کرد: پیشبینی میکردیم در سال 87 به تولیدی حدود دو میلیون تن دست یابیم که خوشبختانه این رقم با مقداری افزایش نیز محقق شد.
مجری طرح برنج اضافه کرد: در ارتباط با الگوی کشت مناسب نیز بحث استفاده از LCC و بالا بردن راندمان کودهای ازته را دنبال کرده و امسال برای اولین بار این بحث را اجرا میکنیم.
ناصحی تصریح کرد: خوشبختانه کشاورزان برنجکار سال گذشته در زمینه مدیریت آب بسیار مطلوب کار کردند که امسال نیز در تداوم اقدامات سال قبل طرح آبیاری تناوبی را در زراعت برنج انجام خواهیم داد و به این ترتیب و با اجرای این اقدام میتوانیم مصرف آب در هر هکتار از اراضی شالیزاری را حدود 20 تا 25 درصد کاهش دهیم.
او در ادامه مصرف بهینه برنج را خودکفایی در این محصول تلقی کرد و افزود: اگر برای سبد غذایی هر نفر ایرانی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده، 36.5 کیلوگرم برنج در طول سال نیاز داشته باشیم با تولید برنج پیشبینی شده در سال جاری، فاصله بسیار کم400 هزار تنی تا خودکفایی برنج خواهیم داشت.
مجری طرح برنج با تاکید براینکه درحال حاضر برنجی که روی دست کشاورز مانده باشد، نداریم، تصریح کرد: البته همیشه از سالی به سال دیگر مقداری برنج باقی میماند که در طول زمان کاشت مصرفکنندهها از این مقدار خریداری کرده و استفاده میکنند.
ناصحی با اشاره به اینکه درحال حاضر برنج باقیمانده در انبارها و کارخانهها بیشتر متعلق به دلالها و واسطهها است، افزود: یکسری از تجار که برنج را با قیمت بالا خریداری کرده بودند با کاهش قیمت جهانی برنج در ماههای اخیر، راضی نمیشوند که برنجهای خریداری شده را با قیمت روز بفروشند و برنجهای داخل انبارها متعلق به این افراد است و گزارشی از باقی ماندن برنج روی دست کشاورزان نداریم.
منبع :شبکه خبری صنلیع غذایی ایران