توليد نيمه صنعتي اسيد لاكتيك بوسيله سويه Lactobacillus casei subsp. casei

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار

عنوان:
توليد نيمه صنعتي اسيد لاكتيك بوسيله سويه Lactobacillus casei subsp. casei


نويسنده(گان):
سيد سعيد ميردامادي،

پست الکترونيک: Mirdamadi (a) irost.org


چکيده:
در اين تحقيق مراحل توليد نيمه صنعتي اسيد لاكتيك در فرمانتورهاي همزن دار و به منظور طراحي خط صنعتي توليد اسيدلاكتيك با درجه خلوص مورد استفاده در صنايع غذايي مورد ارزيابي قرار گرفت. براي اين كار چهار سويه ميكروبي استاندارد (Staphylococcus aureus PTCC 1113،Microccoccus luteus PTTC 1110، Escherichia coli PTCC 1330 وListeria monocytogenes PTCC 1304) انتخاب و حداقل غلظت مهار كننده رشد براي هر يك بررسي گرديد و تغيير منحني رشد هر سويه در حضور و عدم حضور اسيد لاكتيك و لاكتات كلسيم مقايسه شد. به منظور بدست آوردن دانش فني توليد اسيد لاكتيك، مراحل افزايش حجم توليد و تخليص توسط سويهPTCC 1608 Lactobacillus casei subsp. Casei در دو فرمانتور همزن دار20 و750 ليتري انجام شد. محيط توليد بهينه سازي شده با منابع كربن متفاوت (گلوكز، لاكتوز و آب پنير) و پودر خيسانده ذرت به عنوان منبع نيتروژن و به دو روش كشت غير مداوم و كشت نيمه مداوم انجام شد. جهت تخليص اسيد لاكتيك از روش كلاسيك استفاده شد. پس از بهينه سازي محيط كشت، اين سويه در بررسي هاي آزمايشگاهي در گرم خانه همزن دار بيشترين توليد را در محيط حاوي g/l80 گلوكز و 50g/l آب پنير داشت. در اين سيستم g/l72/69 لاكتات كلسيم با بهره وري g/lh0/51 و بازده 56 % توليد شد. در فرمانتور 20 ليتري در تخمير نيمه مداوم، در مدت زمان 44 ساعت g/l 108/75 لاكتات كلسيم توليد شد. در اين شرايط بازده واكنش 83 % ولي بدليل كاهش زمان توليد افزايش قابل توجهي در بهره وري(g/lh 2/47 ) مشاهده گرديد. سپس در فرمانتور 750 ليتري در كشت نيمه مداوم 350 g/l لاكتات كلسيم با بهره وري g/lh5/4 توليد شد.


کليدواژگان:
اسيد لاكتيك، لاكتوباسيلوس كازئي، فرمانتور همزن دار، تخمير، افزايش حجم توليد
لینک :
http://www.mediafire.com/?dyxvac5lzl22257
 
بالا