باغ نخل خرما .... باغبان-بوشهر

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
این عکس ها از یک باغ نخا خرما در استان بوشهر-شهرستان تنگستان است ...
ببیند :







این کارگر زحمت کش در حال هرس و پاکسازی نخل است :





اینم بخشی از یک خوشه خارک ... در اصطلاح محلی به خوشه پنگ (pang) گفته
میشود.


 

hobab2007

اخراجی موقت
درخت خرما منطقه شما بیشتر ارقامشون خرمای زرد هست خرماشون زیاد مرغوبیت خاصی نداره واز لحاظ صادراتی زیاد جالب نیستند;)
خرمای صادراتی بیشتر همون مضافتین وکلوته منطقه خودمون هست;)
باغی هم که نشون دادی خیلی سنتی هست وسنتی هم داره اداره میشه از نحوه هرس کردن اشتباهش :smile:
بعدش هم توی عکس هم نشون میده آبیاری اون ضعیف هست:smile:
خرماهای که شما نشون داری اینجا به اینا نمی گن خرما کسی زیاد توجه به خرمای زرد نمی کنه اینجا همون مضافتین وکلوته بیشترمد نظرشون هست:cool:
 

hobab2007

اخراجی موقت
بهترین خرمای دنیا مال بهبهان هستش
یکی از شهر های خوزستان

دوست عزیز کسی نمی گه ماست من ترش هست;)
من توی شهرستان بم نیستم ولی اینو همه می دونند بهترین خرما مضافتین بم هست:gol:
تعجب می کنم تا به حال نشنیدی:eek:
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
درخت خرما منطقه شما بیشتر ارقامشون خرمای زرد هست خرماشون زیاد مرغوبیت خاصی نداره واز لحاظ صادراتی زیاد جالب نیستند;)
خرمای صادراتی بیشتر همون مضافتین وکلوته منطقه خودمون هست;)
باغی هم که نشون دادی خیلی سنتی هست وسنتی هم داره اداره میشه از نحوه هرس کردن اشتباهش :smile:
بعدش هم توی عکس هم نشون میده آبیاری اون ضعیف هست:smile:
خرماهای که شما نشون داری اینجا به اینا نمی گن خرما کسی زیاد توجه به خرمای زرد نمی کنه اینجا همون مضافتین وکلوته بیشترمد نظرشون هست:cool:
این باغ همش رقم کبکاب هست
که مرحله رطبش مصرف داره و مرحله خارک و خرمای اون استفاده نداره ..

اینم مرحله خارک هست نه نخل
بهترین خرمای دنیا مال بهبهان هستش
یکی از شهر های خوزستان
:gol::gol:
خیلی نامردی اگه تنهایی این همه خرما رو بخوری
عزیزم دوست داری؟؟:gol:
 

گلشید ساحل

عضو جدید
قول:نوشته اصلي بوسيله hobab2007 http://www.www.www.iran-eng.ir/images/buttons/viewpost.gif
درخت خرما منطقه شما بیشتر ارقامشون خرمای زرد هست خرماشون زیاد مرغوبیت خاصی نداره واز لحاظ صادراتی زیاد جالب نیستند;)
خرمای صادراتی بیشتر همون مضافتین وکلوته منطقه خودمون هست;)
باغی هم که نشون دادی خیلی سنتی هست وسنتی هم داره اداره میشه از نحوه هرس کردن اشتباهش :smile:
بعدش هم توی عکس هم نشون میده آبیاری اون ضعیف هست:smile:
خرماهای که شما نشون داری اینجا به اینا نمی گن خرما کسی زیاد توجه به خرمای زرد نمی کنه اینجا همون مضافتین وکلوته بیشترمد نظرشون هست:cool:

این باغ همش رقم کبکاب هست
که مرحله رطبش مصرف داره و مرحله خارک و خرمای اون استفاده نداره ..

اینم مرحله خارک هست نه نخل

نقل قول:
نوشته اصلي بوسيله samann http://www.www.www.iran-eng.ir/images/buttons/viewpost.gif
بهترین خرمای دنیا مال بهبهان هستش
یکی از شهر های خوزستان


---------------------------------------------------------
رقم کبکاب رقمی هست که از نظر سطح زیر کشت سطح نسبتا بالایی داره.و داره از نظر شناسایی dnaاره ثبت جهانی میشه..دوم اینکه کارای تحقیفاتی زیادی روش انجام شده و یه رقم تجاری هستش. ودر کشورهای حاشیه جلیج فارس مشتری پسند هست.... البته ذایقه ها متفاوت هست و متنوع..رنگ خارک یا مرحله خلال که به رنگ زرد است و مرحله تمار که اخرین مرحله است رنگ میوه تقریبا شبیه هم است//...

ببخشید رقم بهبهان که به نظر شما بهترین رقم هست چه رقمی هست؟
 

گلشید ساحل

عضو جدید
رقم کبکاب

رقم کبکاب

کبکاب:
در ایران از نظر اهمیت مقام چهارم را داراست. رنگ میوه آن زرد است و در حالت خرما به صورت قهوه ای تیره در می آید. از گروه خرماهای تر است. اغلب رطب هایی که در اوایل فصل به بازار می آید از این رقم است. خارک یا مرحله خلال این رقم خوب نیست و بیشتر به صورت رطب و خرما مصرف می شود.

- ارقام مضافتی در کرمان، کبکاب در بوشهر، مرداسنگ در هرمزگان و کبکاب و خاصی در خوزستان که در زمره ارقام مهم تجاری کشور به شمار می‌روند،

- کبکاب
بوشهر
تر
زرد
قهوه ای روشن
کشیده و قطور
مرغوب و تجاری
خرما - رطب

پر محصول و پر شهد وشیره دار



استان بوشهر با وسعتي معادل 56723167 كيلومتر مربع با موقعيت جغرافيايي 14/27 و 16/30 عرض شمالي و 6/50 و 58/52 طول شرقي در امتداد شمال غربي به جنوب شرقي ، از جمله مناطق عمده توليد خرما در ايران است. نخلستانهاي اين استان بيشتر در مناطق شمال شرقي و شرق آن در شهرستانهاي دشتستان ، تنگستان و دشتي پراكنده شده اند كه سطح زير كشت آن 37267 هكتار ، كه از اين سطح 31784 هكتار نخل بارور مي باشد.(4)

عمده ارقام مورد كاشت در استان بوشهر كبكاب مي باشد كه حدود 70% سطح استان را شامل مي شود. نخيلات و خرما در استان بوشهر از جايگاه ويژه اقتصادي اجتماعي برخوردار بوده و از عوامل موثري در توسعه اقتصادي استان محسوب مي شود.(4)


 

گلشید ساحل

عضو جدید
ارزش و خواص دارویی و درمانی میوه خرما

ارزش و خواص دارویی و درمانی میوه خرما

ارزش و خواص دارویی و درمانی میوه خرما

خرما میوه ایی شیرین، خوش طعم و خوش خوراک و در ردیف میو هایی قرار می گیرد کهسرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین ها بوده که برای تأمین سلامتی بدن بسیارمفید و ضروری می باشند. اسپات خوشه نر خرما که در فارس آنرا تارونه می نامند اگر بهصورت تازه مصرف شود بمنظور تقویت کار قلب و کبد بسیار مفید است و مالیدن آن بهدندان، باعث تقویت دندان شده از پیوره و چرکی شدن، جلوگیری می کند.
اگر روغنخرما که از خرمای رسیده با مواد میان آن تهیه می شود را با روغن زیتون، مخلوط نمودهو روزی چند بار بهم زنند، داروی یکنواختی پدید می آید که برای بهبود زخم معده وسردرد مفید بوده و مالیدن آن به سر، از ریزش مو جلوگیری می کند.
چون آهن خرمازیاد است، با خوردن 15 گرم آن روزانه میتوان رفع نیازمندی از جهت تأمین آهن بدننمود و کم خونی یا عوارض ناشی از کمبود آهن را به این وسیله برطرف کرد.
بسیاریاز دانشمندان از جمله پروفسور Delbet معتقد است که در موارد کمبود منیزیم، زمینهابتلا به سرطان آماده است. لذا مصرف خرما از جهت داشتن منیزیم، فوق العاده اهمیتدارد، بخصوص آنکه این میوه در مناطقی مصرف می شود که آفتاب، فراوان است (و بعضیتشعشعات آنرا سرطانزا دانسته اند).
منیزیم اثر مخصوصی در درمان جوش و غرورجوانی دارد. از این رو جوانانی که در سن بلوغ هستند و در نقاط معتدل و سرد (غیرمناطق خرماخیز) باشند میتوانند روزانه 2تا3 عدد خرما مصرف کنند.
خرما، دردرمان فلج اطفال، مفید است و به مبتلایان این بیماری دادن روزانه چند عدد خرماتوصیه میشود. همچنین خرما مقوی سلسله اعصاب می باشد.
اخیراً در آزمایشهایمتعددی مشاهده شده که با کمبود منیزیم، قند در ادرار پیدا می شود و وجود منیزیمبرای کلیه ها و مثانه، لازم شناخته شده است.
مزه شیرین و خاصیت رفع خلط خرمازیاد است و میتوان 60 گرم آنرا در یک لیتر آب، جوشاند و در مورد زکام و درد گلو وتمام عفونت های ریوی آنرا مصرف نمود.
خرما همچنین یکی از میوه های ملین می باشد. ارزش غذایی این میوه از نظر قند و انرژی زایی، برای ورزشکاران بسیار اهمیت دارد. بهعقیده بعضی پزشکان، مصرف روزانه حبه های خرما، یبوست های مزمن را نیز برطرف میسازد.
اخیراً ماده ایی به نام دیوستولنس (Diostulence)، در خرما کشت و استخراجشده که میتوان آنرا نوعی کرتیزن گیاهی دانست و از این جهت آنرا کرتیزن گیاهی نامنهاده اند که کرتیزن انسانی در بدن بهترین داروی ضدحساسیت و آلرژی محسوب شده و برایمبتلایان به بیماریهای روماتیسم و پوست و چشم و بیماریهایی که در نتیجه حساسیتبوجود آمده اند، داروی مفیدی است. خرما نیز همین عمل را انجام می دهد و از حساسیتمی کاهد. بعلاوه در کلیه التهابات (پوستی، گوشی، جلوی و 000) موثر بوده و میتوان ازخرما برای رفع التهابها استفاده نمود.
براساس بررسی های علمی مشخص شده کهمبتلایان به دیابت (بیماری قند) میتوانند به جای قند صنعتی (چغندر قند و شکر) ازخرما استفاده نمایند زیرا منیزیم موجود در آن، کار کلیه و لوزالمعده را آسان و ازطرفی ویتامین B2 موجود در خرما، جاذب مواد قندی سایر غذاهاست.
وجود پتاسیم ومنیزیم درخرما، در تعادل یون های بدن نقش موثری داشته و در شستشوی خون از مواد زائداثر شگرف دارد. فسفر، فعالیت های فکری را زیاد می کند و در خرما به مقدار کافی وجوددارد. فسفر که وجودش در اعصاب و مغز ضروری است. از ضعف اعصاب و خستگی جلوگیریمینماید وبرای تقویت بینایی نیز مفید می باشد.
پودر نرم کننده : گرده گل نخل نربه عنوان پودر نرم کننده پوست صورت و دست به کار می رود. پس از جمع آوری گرده، آنرادر ماسوله ایی ریخته و به تدریج بکار می برند.
داروی شکسته بندی: روی هسته خرما،پوسته سفید نازک است که در خرمای خارک و خشک، به آسانی از هسته جدا می شود. اینپوسته نازک را شکسته بندها، در گذشته به عنوان دا رو بکار می برده اند.
 

mr.rohalamin

اخراجی موقت
دوست عزیز همه می دونن خرمای جنوب بهترین خرمای کشوره.(از همه نوع)
دوما من برادرم خرمای بم خورده،
اون میگه خرمای بم سیاه و یه مقدار خشکه.
ولی خرمای ما عسلی و آبداره .
رطب ما رو دیگه اصلا نگو که محشره!!!!!!!
 

mr.rohalamin

اخراجی موقت
درخت خرما منطقه شما بیشتر ارقامشون خرمای زرد هست خرماشون زیاد مرغوبیت خاصی نداره واز لحاظ صادراتی زیاد جالب نیستند;)
خرمای صادراتی بیشتر همون مضافتین وکلوته منطقه خودمون هست;)
باغی هم که نشون دادی خیلی سنتی هست وسنتی هم داره اداره میشه از نحوه هرس کردن اشتباهش :smile:
بعدش هم توی عکس هم نشون میده آبیاری اون ضعیف هست:smile:
خرماهای که شما نشون داری اینجا به اینا نمی گن خرما کسی زیاد توجه به خرمای زرد نمی کنه اینجا همون مضافتین وکلوته بیشترمد نظرشون هست:cool:
اولا کی گفته همش زرده. :w01:
دوما وقتی خرما شناس نیستی لطفا نظر نده.:w16:
سوما همه خرمای ما به کشور هایی مثل روسیه و ... صادر میشه .(اگه می خوای بیا تا بهت نشون بدم).:w26:
چهارما کجای ایران کشاورزی مکانیزه هست که شما می گید.(من خودم رشتم مکانیزاسیونه):w00:
شما همون مضافتین وکلوته رو بخور.(خرمای درست و حسابی ندیدی که!)
 

phalagh

مدیر بازنشسته
درخت خرما منطقه شما بیشتر ارقامشون خرمای زرد هست خرماشون زیاد مرغوبیت خاصی نداره واز لحاظ صادراتی زیاد جالب نیستند;)
خرمای صادراتی بیشتر همون مضافتین وکلوته منطقه خودمون هست;)
باغی هم که نشون دادی خیلی سنتی هست وسنتی هم داره اداره میشه از نحوه هرس کردن اشتباهش :smile:
بعدش هم توی عکس هم نشون میده آبیاری اون ضعیف هست:smile:
خرماهای که شما نشون داری اینجا به اینا نمی گن خرما کسی زیاد توجه به خرمای زرد نمی کنه اینجا همون مضافتین وکلوته بیشترمد نظرشون هست:cool:
من چهار سال تو خوابگاه بودم. هر ترم هم دانشگاه دو بسته خرماي مضافتي به ما ميداد.
خرماي مضافتي بم پوست خيلي كلفت و رنگي كدري داره. در مقابل خرماي جنوب رنگ شفاف و براقي داره و اصلا چيزي به نام پوست نداره. منظورم اينه كه پوستش اونقد كلفت نيست كه بخوايم بگيم پوست داره.
تو اين چهار سال من هميشه با خودم خرما ميبردم خوابگاه كه هركي خورد مشتري پروپا قرصش شد. و هميشه سرش دعوا بود. تازه خرمايي كه من ميبردم خرماي حياطمون بود كه از نوع خيلي مرغوب هم نيست. (بريمي و خاصه يا شاوي)
در كل بدون اغراق يا جهت گيري از اطرافيان و دوستانم همه خرماي بم رو خورده بودن اما وقتي به خرماي جنوب رسيدن ديگه به خرماي بم نگاه نميكردن. واسه دوستام هميشه خرما هديه ميبرم.

در مورد رنگ زرد هم نميدونم منظورت چيه. خرماي اينجا زرد نيست. يه چيزي بين سياه و قهوه اي هستش. يه رنگ قرمز قهوه اي خاص و براق داره.
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
اولا کی گفته همش زرده. :w01:
دوما وقتی خرما شناس نیستی لطفا نظر نده.:w16:
سوما همه خرمای ما به کشور هایی مثل روسیه و ... صادر میشه .(اگه می خوای بیا تا بهت نشون بدم).:w26:
چهارما کجای ایران کشاورزی مکانیزه هست که شما می گید.(من خودم رشتم مکانیزاسیونه):w00:
شما همون مضافتین وکلوته رو بخور.(خرمای درست و حسابی ندیدی که!)
عزیزم کمی آرومتر ... حجاب که دعوا نکرد فقط نظرشو گفت :gol:
دوست عزیز همه می دونن خرمای جنوب بهترین خرمای کشوره.(از همه نوع)
دوما من برادرم خرمای بم خورده،
اون میگه خرمای بم سیاه و یه مقدار خشکه.
ولی خرمای ما عسلی و آبداره .
رطب ما رو دیگه اصلا نگو که محشره!!!!!!!
:gol::gol:
از هم استانی های گلم خیلی ممنونم بابت نظرات خوبشون:w27::w27::w27:

از حباب عزیزم هم تشکر میکنم که نظرشون رو گفتن:w27:
 

hobab2007

اخراجی موقت
اولا کی گفته همش زرده. :w01:
دوما وقتی خرما شناس نیستی لطفا نظر نده.:w16:
سوما همه خرمای ما به کشور هایی مثل روسیه و ... صادر میشه .(اگه می خوای بیا تا بهت نشون بدم).:w26:
چهارما کجای ایران کشاورزی مکانیزه هست که شما می گید.(من خودم رشتم مکانیزاسیونه):w00:
شما همون مضافتین وکلوته رو بخور.(خرمای درست و حسابی ندیدی که!)

دوست عزیزمن ادعا نمی کنم خرما شناس هستم ولی اینم خوب می دونم شما هم اطلاعاتی در مورد خرما ندارید فقط به خاطر اینکه اهل بوشهر هستی وسنگ شهر خودتون را به سینه می زنید فکر کنم گلشید ساحل وزهرا در مورد خرمای منطقه ما بیشترمی دونند اما اونها هم جنبه حیثیتی شهر خودشون بوده که از شما تشکر کردند;)
اگر واقعا آقا حسن وزهرا حرفای شما کاملا قبول دارند پس خدایش باید به اطلاعات اونا هم شک کرد:eek:
کدوم رقم خرمای شما به مضافتین صادراتی بم وجیرفت می رسه;)
بهتره بری همون خرمای های زرد وارفته وشل خودتون بخورید:biggrin:
 

hobab2007

اخراجی موقت
من چهار سال تو خوابگاه بودم. هر ترم هم دانشگاه دو بسته خرماي مضافتي به ما ميداد.
خرماي مضافتي بم پوست خيلي كلفت و رنگي كدري داره. در مقابل خرماي جنوب رنگ شفاف و براقي داره و اصلا چيزي به نام پوست نداره. منظورم اينه كه پوستش اونقد كلفت نيست كه بخوايم بگيم پوست داره.
تو اين چهار سال من هميشه با خودم خرما ميبردم خوابگاه كه هركي خورد مشتري پروپا قرصش شد. و هميشه سرش دعوا بود. تازه خرمايي كه من ميبردم خرماي حياطمون بود كه از نوع خيلي مرغوب هم نيست. (بريمي و خاصه يا شاوي)
در كل بدون اغراق يا جهت گيري از اطرافيان و دوستانم همه خرماي بم رو خورده بودن اما وقتي به خرماي جنوب رسيدن ديگه به خرماي بم نگاه نميكردن. واسه دوستام هميشه خرما هديه ميبرم.

در مورد رنگ زرد هم نميدونم منظورت چيه. خرماي اينجا زرد نيست. يه چيزي بين سياه و قهوه اي هستش. يه رنگ قرمز قهوه اي خاص و براق داره.

خوب دوست عزیز توقع نداشته باشه خوابگاه دانشگاه یا خود دانشگاه خرمای درجه یک به شما بدنند همون طور سلف غذا که می خوردید واقعا درجه یک بود یا نه همش دعوا برسراین;)
من خودم دانشجو بود اینهایی که شما می فرمایید ما خودمون هم حس کردیم:surprised:
اونا به شما خرمای درجه 2الی3الی بیا پایین می دادنند قطعا در این قضیه شک نکنید وبعدش اگر هم درجه یک بودند باور کنید چند سال توی سردخانه بودند اخه چون به خاطر اینکه قیمت خوب بفروشند وصادر کنند باور کنید چند سال می زارنند تو سردخانه به نظر خرمای که از رده خارج بوده به شما می دادنندخوب از اون طرف شما از خونه خرمای تازه می بردی خوب مشخصه هر چی تازه تر باشه بهتر وخوشخوراک تر وطرفداربیشتری پیدا می کنه;)
من هم جسارت نکردم نگفتم خرمای شما را باید دور ریخت گفتم اینجا به اون خرما زیاد توجهی نمی کنندمنظورم از زردی بیشتر خرما های شما رنگ زرد داره ویه خورده شل ومل هم فکر کنم باشه از نظر صادراتی به نظر مشکل باشه وتازه خوری بیشتر به کار میادخرماهای که سیاه نیستند معمولا می گویند خرمای زرد توی منطقه ما خرما زرد قیمت خیلی پایینی داره یا اصلا بعضی ها از درخت برداشت نمی کننه
حالا یه سوال مرغوبترین خوما شما چی هست؟ وقیمت اون چند هست؟
من قصد جسارت ندارم دوست عزیز:gol:
 

hobab2007

اخراجی موقت
دلچسب ترين خرماي جهان

دلچسب ترين خرماي جهان

خرمای مضافتی را شاید بتوان یکی از خوش طعم ترین و دلچسب ترین انواع خرمای جهان دانست. به ویژه آن که این خرما بیشتر به صورت رطب مورد استفاده قرار می گیرد و کمتر کسی را میتوان یافت که پس از خوردن یک دانه از خرمای مضافتی احساس بسیار مطلوبی به او دست ندهد. این خرما که دارای رنگ مشکی جذابی می باشد رطوبتی بین 15% الی 35% بسته به زمان برداشت از درخت و محل کاشت آن دارد و اندازه دانه های آن معمولا" بین 5/2 الی 5/4 سانتیمتر بوده و دارای گوشت کافی و مطلوب می باشد.
مرغوب ترین و خوش طعم ترین نوع خرمای مضافتی در شهرستان بم واقع در جنوب شرقی ایران پرورش می یابد . مناطق دیگر کاشت این خرما در ایران، جیرفت و کهنوج در استان کرمان، و سراوان و ایران شهر در استان سیستان و بلوچستان می باشد.
 

hobab2007

اخراجی موقت
خرما

خرما

خرما ميوه اي بسيار قديمي است و نام آن در كتاب مقدس 42 بار تكرار شده است. اين ميوه پرخاصيت براي مردم كشورهاي اروپايي و آمريكايي تا حدي نا آشنا است و آنرا فقط در كيك و شيريني مصرف مي كنند ولي در خاورميانه و مخصوصا در كشورهاي عربي بعنوان يك غذاي اصلي بكار مي رود.

يهوديان معتقدند درخت خرما در فلسطين و يا اسرائيل امروزي به فراواني وجود داشته است بطوريكه در ناحيه بين درياي گاليله و درياي مدره جنگل بزرگي از درخت خرما بوده است.

مسلمانان معتقدند كه حضرت محمد (ص) اين درخت را خلق كرده اند. در ديانت مسيح، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدائي است كه در راه ديانت حضرت مسيح جان باخته اند.



تركيبات شيميايي:

خرما داراي 25 درصد ساكاروز، 50 درصد گلوكز، و مواد آلبومينوئيدي، پكتين و آب مي باشد. بعلاوه داراي ويتامينهاي مختلف منجمله ويتامين A,B,C,E و مقداري املاح معدني مي باشد.



خواص داروئي:

درخت خرما خواص بي شماري دارد و مي توان گفت كه از تمام قسمتهاي اين درخت مي توان استفاده كرد و يك ضرب المثل عربي مي گويد كه خواص درخت خرما به اندازه روزهاي سال است.

از برگ و شاخه درخت خرما سبد و فرش تهيه مي كنند. از هسته آن نان و از ميوه خرما شراب و عسل. همانطور كه مي دانيم خرما تنها ميوه ايست كه در صحرا وجود دارد و طبيعت اين درخت را به مردم صحرا داده است كه تمام احتياجات خود را از آنر رفع مي كنند.

مردم صحرا هسته درخت خرما را در كرده و از آن نان مي پزند يا در اين هسته را بو داده و از آن بعنوان قهوه استفاده مي كنند زيرا دم كرده آن بسيار مطبوع است و يا حتي خرما را در آب براي چند روز خيس كرده و بعنوان غذاي مقوي به شترهاي خود مي دهند و معتقدند كه اين غذا از گندم و جو مقوي تر است.

اعراب از قديم اعتقاد داشتند كه خرما انرژي خورشيد را گرفته و در خود ذخيره مي كنند و اين انرژي با خوردن خرما به بدن آنها منتقل مي شود.

اعراب از خرماي كال نيز استفاده مي كنند و معتقدند كه اثرات درماني بسياري دارد منجمله خرماي سبز تقويت كننده اعمال جنسي و انرژي زا می باشد. حتي هسته خرماي سبز را نيز پودر كرده و پمادي از آن تهيه مي كنند كه براي بعضی زخمها بكار می رود.

اثر ديگر معجزه آساي هسته خرما از بين بردن تورم پلك هاي چشم است براي اين منظور پمادي از پودر هسته خرما درست كرده و آنرا روي چشم مي گذارند اين پماد براي رشد مژه هاي چشم نيز بهترين دارو است.

در زمانهاي قديم همواره خرما را براي قدرت و انرژي بكار مي برده اند و هنوز بهترين ميوه براي بازيافتن انرژي و قدرت جواني است.

گلهاي درخت خرما نيز خاصيت دارويي دارند. طعم گلهاي درخت خرما تلخ است و اثر مسهلي دارد.



مضرات:

مواظب باشيد در خوردن آن افراط نكنيد زيرا داراي قند زيادي است. در اين صورت آنهايي كه لوزالمعده حساس دارند و يا آنهايي كه بيماري قند در خانواده آنها وجود دارد بايد كمتر از اين ميوه استفاده كنند.
 

hobab2007

اخراجی موقت
خرما و توصيه‌هاي متخصصان تغذیه

خرما و توصيه‌هاي متخصصان تغذیه

دنياي امروز لااقل يك ميليارد مسلمان دارد كه دست‌كم چهارصد ميليون نفرشان، اين روزها را روزه مي‌گيرند و بنا به توصيه بزرگان دين و به ويژه پيامبر اسلام(ص)، روزه‌ را پيش از هر غذاي ديگري با خرما افطار مي‌كنند.
متخصصان تغذیه معتقدند خرما از جايگاه ويژه‌اي در ميان محصولات كشاورزي برخوردار است: سرشار از پتاسيم و آهن، غني از ويتامين‌هاي E، B، A،D و داراي املاحي نظير روي و منگنز است.

بسیاری از آن‌ها توصيه مي‌كنند كه به هنگام نوشيدن چاي، خرما را جايگزين قند يا شكر كنيم و اگر مدت‌هاست كه از یک خواب راحت و آرام بي‌نصيب مانده‌ايم، هر شب پيش از رفتن به رختخواب، يك يا دو عدد خرما بخوریم به همراه يك ليوان شيرگرم.

«خرما در پيشگيري و كنترل بسياري از بيماري‌ها نقش دارد.» اين را دكتر رامين ايراني، پزشك متخصص بيماري‌هاي داخلي مي‌گويد و ادامه مي‌دهد: «پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي، حوادث مغزي و حتي پيشگيري از بروز برخي سرطان‌ها مانند سرطان روده بزرگ و سرطان معده در مورد خرما بحث شده، اما بيماري‌هاي ديگري هم هستند كه اغلب پزشكان، خرما را جزئي از رژيم‌ درماني آن‌ها مي‌دانند: زخم‌هاي مقاوم به درمان، اختلال در جذب و دفع غذا،‌ افت توانايي‌هاي جنسي، ام اس، سنگ مثانه، برونشيت و...»

پزشكان متخصص بیماری‌های زنان و زايمان و متخصصان اطفال نیز خرما را به دلايل ديگري توصيه مي‌كنند: «خوردن خرما، شير مادر را زياد مي‌كند و از سوء‌تغذيه كودك جلوگيري مي‌كند. مقابله با اختلالات دوران بارداري، رفع تُردي و زودشكني استخوان‌هاي كودكان، پيشگيري از سوء‌تغذيه و اختلال جذب و دفع غذا در اطفال جزو خواص همين مادة مغذي است.»



خوشبختانه بر مبناي گزارش فائو (سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد) سالانه 9/4 ميليون تن خرما در سطح جهان توليد مي‌شود كه900 هزار تن از اين ميزان را ايران توليد مي‌كند، يعني چيزي حدود 5/ 18 درصد از كل توليدات خرما در جهان. به همين دليل است كه ايران همیشه جزو بزرگ‌ترين توليدكنندگان خرما در سطح جهان به حساب می‌آید.

با این حساب، دیگر نه دست ما کوتاه است و نه خرما بر نخیل. اما اگر خيال مي‌كنيد خرما را فقط ما ايراني‌ها شناخته‌ايم، سخت در اشتباه‌ايد. خرما در ميان كشورهاي ديگر دنيا و به‌ویژه در کشور چین طرفداران زيادي دارد.

نوشیدن شربت خرما در طب سنتي چين، يكي از رایج‌ترین شيوه‌های درمان دل درد بوده است. شیوة آن‌ها این است که 2 تا 3 عدد خرماي له شده را در آب جوش خيس می‌كنند و خوب به هم می‌زنند و شربتي درست ‌كنند به اسم شربت خرما. آن‌ها معتقدند كه این معجون براي درمان دل‌دردهاي گوارشي، بسیار سودمند است.

اما قصه به اين‌جا ختم نمي‌شود. آن‌ها اعتقاد دارند «شربت خرما» براي بيماراني كه در طي روز مرتبا «ترش مي‌كنند»، هم معجون مناسبي است: شش يا هفت عدد خرما را در دو ليوان آب جوش خيس كنيد و صبح و شب آن را بنوشيد؛ و يا اين كه پس از خوردن تعدادي خرما، بلافاصله يك يا دو ليوان آب گرم بنوشيد.

با اين توصيه ساده، اسيد اضافي معده شما خنثي خواهد شد و ترش كردن‌هاي مكررتان در طي روز متوقف خواهد شد.
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست عزیزمن ادعا نمی کنم خرما شناس هستم ولی اینم خوب می دونم شما هم اطلاعاتی در مورد خرما ندارید فقط به خاطر اینکه اهل بوشهر هستی وسنگ شهر خودتون را به سینه می زنید فکر کنم گلشید ساحل وزهرا در مورد خرمای منطقه ما بیشترمی دونند اما اونها هم جنبه حیثیتی شهر خودشون بوده که از شما تشکر کردند;)
اگر واقعا آقا حسن وزهرا حرفای شما کاملا قبول دارند پس خدایش باید به اطلاعات اونا هم شک کرد:eek:
کدوم رقم خرمای شما به مضافتین صادراتی بم وجیرفت می رسه;)
بهتره بری همون خرمای های زرد وارفته وشل خودتون بخورید:biggrin:
من که شخصا خرما رو دوست ندارم و اطلاعت چندانی هم در موردش ندارم اما حسن به خرما خیلی وارد است و اطلاعاتش خوبه ...
حباب جان لطفا کمی مهربون تر بحث کن تا باعث تشنج نشه داریم بحث علمی میکنیم دیگه خوبه به هم اطلاعات بدیم و از هم چیز یاد بگیریم درسته؟؟؟


ذائقه ادما با هم فرق میکنه حتی دو برادر ذائقه متفاوت دارند چه برسه دیگه به ماها که شهرامونم فرق داره .... پس دعوا نکنید....
اون چیزی که در بازارپسندی تاثیر داره نوع ذائقه یه گروهه که در یک منطقه خاص زندگیی میکنند مثلا کسانی که در مناطق سردسیر و یخبندان هستند خرماهای شیره دار را دوست دارند ولی کسی که تو منطقه گرم و مرطوب هست خرما خشک ... یا مثلا برای مراسم رسمی خرماهای شکیل و خشک و در ساخت حلواهای خرمایی خرمای نرم و شیره دار لازمه .... پس همه خرماها در یه حد خوشمزه هستند ....


به نوشته های حسن هم دقت کنید :
ارقام مضافتی در کرمان، کبکاب در بوشهر، مرداسنگ در هرمزگان و کبکاب و خاصی در خوزستان که در زمره ارقام مهم تجاری کشور به شمار می‌روند،
خوب دوست عزیز توقع نداشته باشه خوابگاه دانشگاه یا خود دانشگاه خرمای درجه یک به شما بدنند همون طور سلف غذا که می خوردید واقعا درجه یک بود یا نه همش دعوا برسراین;)
من خودم دانشجو بود اینهایی که شما می فرمایید ما خودمون هم حس کردیم:surprised:
اونا به شما خرمای درجه 2الی3الی بیا پایین می دادنند قطعا در این قضیه شک نکنید وبعدش اگر هم درجه یک بودند باور کنید چند سال توی سردخانه بودند اخه چون به خاطر اینکه قیمت خوب بفروشند وصادر کنند باور کنید چند سال می زارنند تو سردخانه به نظر خرمای که از رده خارج بوده به شما می دادنندخوب از اون طرف شما از خونه خرمای تازه می بردی خوب مشخصه هر چی تازه تر باشه بهتر وخوشخوراک تر وطرفداربیشتری پیدا می کنه;)
من هم جسارت نکردم نگفتم خرمای شما را باید دور ریخت گفتم اینجا به اون خرما زیاد توجهی نمی کنندمنظورم از زردی بیشتر خرما های شما رنگ زرد داره ویه خورده شل ومل هم فکر کنم باشه از نظر صادراتی به نظر مشکل باشه وتازه خوری بیشتر به کار میادخرماهای که سیاه نیستند معمولا می گویند خرمای زرد توی منطقه ما خرما زرد قیمت خیلی پایینی داره یا اصلا بعضی ها از درخت برداشت نمی کننه
حالا یه سوال مرغوبترین خوما شما چی هست؟ وقیمت اون چند هست؟
من قصد جسارت ندارم دوست عزیز:gol:
خوب:gol: بحث داری میشه فقط از همه ممنون میشم کمی مهربونتر .... ممنونم:gol:
خرمای مضافتی را شاید بتوان یکی از خوش طعم ترین و دلچسب ترین انواع خرمای جهان دانست.
به ویژه آن که این خرما بیشتر به صورت رطب مورد استفاده قرار می گیرد
و کمتر کسی را میتوان یافت که پس از خوردن یک دانه از خرمای مضافتی احساس بسیار مطلوبی به او دست ندهد.
این خرما که دارای رنگ مشکی جذابی می باشد رطوبتی بین 15% الی 35% بسته به زمان برداشت از درخت و محل کاشت آن دارد و اندازه دانه های آن معمولا" بین 5/2 الی 5/4 سانتیمتر بوده و دارای گوشت کافی و مطلوب می باشد.
مرغوب ترین و خوش طعم ترین نوع خرمای مضافتی در شهرستان بم واقع در جنوب شرقی ایران پرورش می یابد . مناطق دیگر کاشت این خرما در ایران، جیرفت و کهنوج در استان کرمان، و سراوان و ایران شهر در استان سیستان و بلوچستان می باشد.
ممنونم از اطلاعاتت:gol::gol::gol:
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
---------------------------------------------------------
رقم کبکاب رقمی هست که از نظر سطح زیر کشت سطح نسبتا بالایی داره.و داره از نظر شناسایی dnaاره ثبت جهانی میشه..دوم اینکه کارای تحقیفاتی زیادی روش انجام شده و یه رقم تجاری هستش. ودر کشورهای حاشیه جلیج فارس مشتری پسند هست.... البته ذایقه ها متفاوت هست و متنوع..رنگ خارک یا مرحله خلال که به رنگ زرد است و مرحله تمار که اخرین مرحله است رنگ میوه تقریبا شبیه هم است//...

ببخشید رقم بهبهان که به نظر شما بهترین رقم هست چه رقمی هست؟

حسن جان کمی تو نقل گرفتنت دقت کن تا بهم نریزه و فونتت رو سه تنظیم کن و اشتباهات تایپیت هم به حداقل برسون:redface:.... ممنونم:gol:
کبکاب:
در ایران از نظر اهمیت مقام چهارم را داراست. رنگ میوه آن زرد است و در حالت خرما به صورت قهوه ای تیره در می آید. از گروه خرماهای تر است. اغلب رطب هایی که در اوایل فصل به بازار می آید از این رقم است. خارک یا مرحله خلال این رقم خوب نیست و بیشتر به صورت رطب و خرما مصرف می شود.

- ارقام مضافتی در کرمان، کبکاب در بوشهر، مرداسنگ در هرمزگان و کبکاب و خاصی در خوزستان که در زمره ارقام مهم تجاری کشور به شمار می‌روند،

- کبکاب
بوشهر
تر
زرد
قهوه ای روشن
کشیده و قطور
مرغوب و تجاری
خرما - رطب
پر محصول و پر شهد وشیره دار

استان بوشهر با وسعتي معادل 56723167 كيلومتر مربع با موقعيت جغرافيايي 14/27 و 16/30 عرض شمالي و 6/50 و 58/52 طول شرقي در امتداد شمال غربي به جنوب شرقي ، از جمله مناطق عمده توليد خرما در ايران است. نخلستانهاي اين استان بيشتر در مناطق شمال شرقي و شرق آن در شهرستانهاي دشتستان ، تنگستان و دشتي پراكنده شده اند كه سطح زير كشت آن 37267 هكتار ، كه از اين سطح 31784 هكتار نخل بارور مي باشد.(4)

عمده ارقام مورد كاشت در استان بوشهر كبكاب مي باشد كه حدود 70% سطح استان را شامل مي شود. نخيلات و خرما در استان بوشهر از جايگاه ويژه اقتصادي اجتماعي برخوردار بوده و از عوامل موثري در توسعه اقتصادي استان محسوب مي شود.(4)




ارزش و خواص دارویی و درمانی میوه خرما

خرما میوه ایی شیرین، خوش طعم و خوش خوراک و در ردیف میو هایی قرار می گیرد که سرشار از کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین ها بوده که برای تأمین سلامتی بدن بسیارمفید و ضروری می باشند. اسپات خوشه نر خرما که در فارس آنرا تارونه می نامند اگر بهصورت تازه مصرف شود بمنظور تقویت کار قلب و کبد بسیار مفید است و مالیدن آن به دندان، باعث تقویت دندان شده از پیوره و چرکی شدن، جلوگیری می کند.

اگر روغن خرما که از خرمای رسیده با مواد میان آن تهیه می شود را با روغن زیتون، مخلوط نموده و روزی چند بار بهم زنند، داروی یکنواختی پدید می آید که برای بهبود زخم معده وسردرد مفید بوده و مالیدن آن به سر، از ریزش مو جلوگیری می کند.

چون آهن خرمازیاد است، با خوردن 15 گرم آن روزانه می توان رفع نیازمندی از جهت تأمین آهن بدن نمود و کم خونی یا عوارض ناشی از کمبود آهن را به این وسیله برطرف کرد.

بسیاری از دانشمندان از جمله پروفسور Delbet معتقد است که در موارد کمبود منیزیم، زمینه ابتلا به سرطان آماده است. لذا مصرف خرما از جهت داشتن منیزیم، فوق العاده اهمیت دارد، بخصوص آنکه این میوه در مناطقی مصرف می شود که آفتاب، فراوان است (و بعضیتشعشعات آنرا سرطانزا دانسته اند).

منیزیم اثر مخصوصی در درمان جوش و غرورجوانی دارد. از این رو جوانانی که در سن بلوغ هستند و در نقاط معتدل و سرد (غیرمناطق خرماخیز) باشند میتوانند روزانه 2تا3 عدد خرما مصرف کنند.

خرما، دردرمان فلج اطفال، مفید است و به مبتلایان این بیماری دادن روزانه چند عدد خرماتوصیه میشود. همچنین خرما مقوی سلسله اعصاب می باشد.

اخیراً در آزمایشهای متعددی مشاهده شده که با کمبود منیزیم، قند در ادرار پیدا می شود و وجود منیزیم برای کلیه ها و مثانه، لازم شناخته شده است.

مزه شیرین و خاصیت رفع خلط خرمازیاد است و میتوان 60 گرم آنرا در یک لیتر آب، جوشاند و در مورد زکام و درد گلو وتمام عفونت های ریوی آنرا مصرف نمود.

خرما همچنین یکی از میوه های ملین می باشد. ارزش غذایی این میوه از نظر قند و انرژی زایی، برای ورزشکاران بسیار اهمیت دارد. به عقیده بعضی پزشکان، مصرف روزانه حبه های خرما، یبوست های مزمن را نیز برطرف میسازد.

اخیراً ماده ایی به نام دیوستولنس (Diostulence)، در خرما کشت و استخراج شده که میتوان آنرا نوعی کرتیزن گیاهی دانست و از این جهت آنرا کرتیزن گیاهی نام نهاده اند که کرتیزن انسانی در بدن بهترین داروی ضدحساسیت و آلرژی محسوب شده و برایمبتلایان به بیماریهای روماتیسم و پوست و چشم و بیماریهایی که در نتیجه حساسیتبوجود آمده اند، داروی مفیدی است. خرما نیز همین عمل را انجام می دهد و از حساسیت می کاهد. بعلاوه در کلیه التهابات (پوستی، گوشی، جلوی و 000) موثر بوده و می توان ازخرما برای رفع التهابها استفاده نمود.

براساس بررسی های علمی مشخص شده که مبتلایان به دیابت (بیماری قند) میتوانند به جای قند صنعتی (چغندر قند و شکر) ازخرما استفاده نمایند زیرا منیزیم موجود در آن، کار کلیه و لوزالمعده را آسان و ازطرفی ویتامین B2 موجود در خرما، جاذب مواد قندی سایر غذاهاست.

وجود پتاسیم ومنیزیم درخرما، در تعادل یون های بدن نقش موثری داشته و در شستشوی خون از مواد زائداثر شگرف دارد. فسفر، فعالیت های فکری را زیاد می کند و در خرما به مقدار کافی وجوددارد. فسفر که وجودش در اعصاب و مغز ضروری است. از ضعف اعصاب و خستگی جلوگیری می نماید وبرای تقویت بینایی نیز مفید می باشد.

پودر نرم کننده : گرده گل نخل نربه عنوان پودر نرم کننده پوست صورت و دست به کار می رود. پس از جمع آوری گرده، آنرادر ماسوله ایی ریخته و به تدریج بکار می برند.

داروی شکسته بندی: روی هسته خرما،پوسته سفید نازک است که در خرمای خارک و خشک، به آسانی از هسته جدا می شود. این پوسته نازک را شکسته بندها، در گذشته به عنوان دا رو بکار می برده اند.

:gol::gol::gol:
دوستان این مطالب علمی رو مطالع کنید و بعد بحث کنید ...
درسته دیده ها و شنیده های ما تجربیات خوبی هستند اما سعی کنید با مستدلات علمی بحث کنید .... ممنونم:gol::gol::gol:

 

Similar threads

بالا