از «نفرین سیاره سرخ» چیزی شنیده‌اید؟

jimmi

عضو جدید
خبرآنلاین:نجوم:
مریخ‌نورد جدید ناسا به نام کیوریاسیتی 5آذر به مدار زمین پرتاب و پس از سفری 8 ماهه، آگوست / مرداد آینده به سیاره سرخ می‌رسد. اما پیش از آن، کیوریاسیتی باید بتواند خود را از شر «نفرین مریخ» خلاص کند.

محمود حاج‌زمان
طبق برنامه‌ریزی‌ها، مریخ‌نورد بعدی ناسا به نام کیوریاسیتی (به معنای کنجکاوی) 5آذر به مدار زمین پرتاب شد و قرار است پس از چند روز رهسپار سیاره سرخ شود تا پس از سفری آرام و 8ماهه، آگوست 2012/ مردادماه 1391 به این سیاره برسد. به گزارش نشنال‌جئوگرافیک، پس از رسیدن به مریخ و به عنوان بخشی از یک سیستم جدید فرود محموله‌های عظیم بر روی دنیاهای دیگر، این روبات با استفاده از یک کابل عظیم به سوی سطح سیاره سرخ پایین فرستاده خواهد شد. اما پیش از همه این کارها، مریخ‌نورد کیوریاسیتی باید بتواند خود را از شر «نفرین مریخ» خلاص کند.


مریخ‌نورد جدید
در عالم فعالیت‌های فضایی، بذله‌گویی در خصوص این نفرین بسیار نیش‌دار است. در نیم قرنی که از نخستین تلاش بشر برای ارسال یک کاوشگر به سیاره سرخ می‌گذرد، حدود دو سوم از 39 ماموریت انجام شده سرانجام ناخوشایندی داشته‌اند. بعضی از فضاپیماها روی زمین سقوط کردند و برخی دیگر در میانه مسیر از کار افتادند. یکی از سفینه‌های شوروی تنها اندکی پس از پرتاب منفجر شد، و سفینه دیگری هنگام تلاش برای فرود روی مریخ آتش گرفت.
در اوایل آذرماه، یک فضاپیمای روسی که برای سفر به قمر مریخ –فوبوس- طراحی شده بود نتوانست از مدار زمین فراتر برود. این سفینه مدت کوتاهی پس از پرتاب از مسیر خارج شد و مهندسان هنوز نتوانسته‌اند علت مشکل را کشف کنند. هرچند طی چند روز اخیر، تلاش مهندسان آژانس فضایی اروپا برای تماس با این فضاپیما موف بود و امید می‌رود تا هفته آینده که پنجره پرتاب به سوی مریخ باز می‌ماند، این فضاپیما بتواند ماموریت خود را از سر بگیرد.
ریسک آخرین ماموریت ناسا نیز بسیار بالا است: با وزنی معادل 900 کیلوگرم، مریخ‌نورد کیوریاسیتی بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین جسمی است که تاکنون بر روی یک سیاره دیگر فرود آمده است. مجموع هزینه‌های مریخ‌نورد، فضاپیما، و سایر بخش‌های این ماموریت نیز بالغ بر 2.5 میلیارد دلار است.
پیتر تایزینگر، مدیر برنامه مریخ‌نورد، دو هفته قبل در یک کنفرانس خبری گفت: «شاید بتوان گفت که مریخ مانع کار ما می‌شود. هرگونه ورود، کاهش ارتفاع، و فرود بر رو مریخ به نوعی مصیبت محسوب می‌شود. این سیاره یک محیط خالی از خطر نیست».


 
آخرین ویرایش:

jimmi

عضو جدید
جایی در میان آسمان
http://khabaronline.ir/Images/News/Larg_Pic/4-9-1390/IMAGE634578295571046099.jpg
IMAGE634578295571046099[1].jpg
در این تصویر، کارمندان فضایی روسی را مشاهده می‌کنید که یک هفته قبل از پرتاب فضاپیمای Phobos-Grunt از پایگاه بایکونور قزاقستان مشغول بررسی آن بودند. اما اکنون به نظر می‌رسد که چندین دهه برنامه‌ریزی بر روی این سفینه سرانجامی جز رفتن به زباله‌دانی پیدا نکرده است.
این فضاپیمای عظیم‌الجثه که محتوی تجهیزات آزمایشی از سراسر دنیا بود، قرار بود که برنامه بازگشت روسیه به مریخ باشد. سلف بدشگون قبلی این فضاپیما، سفینه Mars 96، در نوامبر 1996 / آبان 1375 در اقیانوس آرام سقوط کرد. دو ماموریت قبلی روسیه به مقصد مریخ نیز که هر دو در سال 1998 / 1377 انجام شده بودند، سرانجامی جز شکست نداشتند.
قرار بود که دقایقی پس از آغاز پرتاب، فوبوس-گرانت موتور و موشک‌های کمکی خود را روشن کند تا فضاپیما را به یک مدار بالاتر ببرد و بتواند با فرار از میدان جاذبه زمین، به سمت مریخ رهسپار شود. اما موتور روشن نشد و در نتیجه سفینه در آسمان زمین به گل نشست! به گفته رییس آژانس فضایی روسیه، والری پوپوفکین،اگر مشکل تا قبل از اوایل دسامبر / اواسط آذرماه برطرف نشود، فوبوس-گرانت شانس خود را برای پرواز به سوی مریخ از دست می‌دهد.
یتالی داویدوف، قائم مقام آژانس فضایی روسیه، شانس انجام شدن این ماموریت را بسیار اندک می‌داند. با این حال، پس از اینکه آژانس فضایی اروپا توانست برای نخستین بار تماسی را با این سفینه برقرار کند، امیدها برای نجات آن افزایش یافته است.
 

jimmi

عضو جدید
کارآگاه گم‌شده

کارآگاه گم‌شده

کارآگاه گم‌شده
IMAGE634578295576194108[1].jpg
تصویر، فرودگر بیگل 2 را نشان می‌دهد که با جدا شدن از سفینه مادر خود سفری تنها را به سمت سطح مریخ آغاز می‌کند.
کاوشگر انگلیسی قرص‌مانند بیگل، با استفاده از فضاپیمای مارس اکسپرس و در سال 2003 / 1382 از قزاقستان به فضا پرتاب شد. مارس اکسپرس این کاوشگر را در مدار قرار داد، و بیگل 2 با موفقیت از سفینه مادر جدا شد تا فرود خود را طبق برنامه‌ریزی‌ها برای روز کریسمس انجام دهد.
اما پس از آن، این کاوشگر بدون اینکه ردی از خود به جا بگذارد ناپدید شد. بازرسان گفتند که ممکن است کیسه‌های هوا یا چترهای این کاوشگر باز نشده باشند، و در نتیجه بیگل 2 با سرعت به سطح سیاره کوبیده شده باشد. اما علت دقیق گم شدن این کاوشگر هنوز به صورت یک راز باقی مانده است.
کالین پیلینگر، مسئول پیشرفت پروژه فضاپیما، اندکی پس از ناپدید شدن بیگل 2 به خبرنگاران گفت: «فرود آمدن روی مریخ بسیار دشوار است، هیچ شکی در این باره وجود ندارد. شما با مخاطرات زیادی روبه‌رو هستید و نمی‌توانید هیچ پیش‌بینی در این خصوص داشته باشید».
 

jimmi

عضو جدید
باز شدن نافرجام

باز شدن نافرجام

[FONT=&quot]باز شدن نافرجام[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
IMAGE634578295581342117[1].jpg[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]جمعیت زیاد خبرنگاران در فلوریدا مشغول ثبت پرتاب بی‌نقص نخستین فضاپیمای آمریکا به مقصد مریخ، مارینر 3 هستند که در نوامبر 1964 / آبان 1343 انجام شد. اما پرتاب سفینه آخرین مرحله‌ای بود که با موفقیت انجام شد.
فضاپیمای ناسا قرار بود که به سمت مریخ پرواز کند و عکس‌های نزدیکی از این سیاره بگیرد. موفقیت در این ماموریت این افتخار را برای ایالات متحده به ارمغان می‌آورد که توانسته نخستین کشوری باشد که یک فضاپیمای عملیاتی را به سیاره سرخ ارسال کرده است. زمانی‌که مارینر 3 پرتاب شد، هر پنج ماموریت شوروی برای ارسال سفینه به مریخ با شکست مواجه شده بود.
با این وجود، مارینر 3 نیز سرانجام بهتری نداشت. پوششی که قرار بود دقایقی پس از پرتاب جدا شود به فضاپیما گیر کرد، و مانع باز شدن صفحات خورشیدی آن شد. در نتیجه فضاپیمای بلااستفاده و بدون نیروی مارینر وارد مدار خورشید شد.
شاید نفرین مریخ دامان مارینر 3 را گرفته باشد، اما ماموریت مارینر 4 ناسا که کمتر از یک ماه بعد از آن انجام شد، توانست از این جادو فرار کند و نخستین تصاویر نمای نزدیک را از سطح مریخ به زمین ارسال کند.

[/FONT]
 

jimmi

عضو جدید
سفر بی‌بازگشت

سفر بی‌بازگشت

[FONT=&quot]سفر بی‌بازگشت[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]IMAGE634578295872750629[1].jpg
[FONT=&quot] در تصویر، مهندسان مشغول کار بر روی فضاپیمای
[/FONT][FONT=&quot]Mars Observer
هستند که در سپتامبر 1992 / شهریور 1371 از مرکز فضایی کیپ‌کارناوال فلوریدا به فضا پرتاب شد.
مارس آبزرور (به معنای دیده‌بان مریخ) مجهز به ابزارهایی بود تا مواد معدنی، اتمسفر و میدان مغناطیسی مریخ را مورد مطالعه قرار دهد و قرار بود تا پس از یک بازه 17 ساله، بازگشت شکوهمند ناسا به مریخ را رقم بزند. ایالات متحده پس از موفقیت خیره‌کننده فرودگرهای وایکینگ در سال 1975 / 1354، ماموریتی را به مقصد مریخ انجام نداده بود.
وزلی هانترس، رییس کاوش منظومه شمسی ناسا پیش از پرتاب اظهار داشته بود: «آمریکا قرار است که به مریخ باز گردد».
اما با این وجود، سه روز قبل از آغاز برنامه زمان‌بندی سفینه برای ورود به مدار مریخ، مهندسان ارتباط خود را با سفینه از دست دادند. تحقیقات ناسا نشان داد که محتمل‌ترین گزینه برای این اتفاق، انفجار یک لوله سوخت بود که باعث تبدیل سفینه مارس آبزرور به چیزی شد که ناسا از آن با عنوان «چرخش فاجعه‌آمیز» نام برد؛ مشکلی که باعث تخلیه باتری‌های سفینه و از کار افتادن نرم‌افزارهای سفینه شد. به گفته بازرسان، بر اساس تمام شبیه‌سازی‌ها، سفینه افلیج در حالی‌که دور خود می‌گردد به چرخش به دور خورشید ادامه خواهد داد.

[/FONT]
 

jimmi

عضو جدید
[FONT=&quot]اشتباه اندازه‌گیری[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]IMAGE634578295877898638[1].jpg[FONT=&quot]
در این تصویر هنری، صفحات خورشیدی مدارگرد آب‌وهوایی مریخ مشغول جذب پرتوهای خورشید هستند. اما متاسفانه در عالم واقعیت، زندگی از هنر پیروی نکرد.
پس از شکست 1.6 میلیارد دلاری فضاپیمای مارس آبزرور در سال 1992 / 1371، ناسا تصمیم گرفت تا بر روی ماموریت‌های کوچک‌تر و ارزان‌تر به مقصد مریخ تمرکز کند. مدارگرد آب‌وهوایی مریخ که کمتر از 200 میلیون دلار هزینه داشت و قرار بود که به مطالعه آب‌وهوای مریخ بپردازد، محصول سیاست جدید ناسا بود.
پس از پرتاب از مرکز فضایی کیپ‌کارناوال فلوریدا در سال 1998 / 1377، این فضاپیما تمام راه را تا مریخ طی کرد؛ اما در 23 سپتامبر 1999 / 1 مهر 1378 ناگهان ناپدید شد. مهندسان به این نتیجه رسیدند که فضاپیما بیش از اندازه در اتسمفر مریخ پایین رفته است و به احتمال زیاد در اتمسفر سوخته است.
یک تحقیق نشان داد که گروهی از مهندسان بر مبنای اندازه‌گیری‌های متریک کار کرده بودند، در حالی‌که گروه دیگر از سیستم قدیمی غیرمتریک استفاده کرده بودند که منجر به بروز خطای مهلک در نرم‌افزارها شده بود.
کمتر از سه ماه پس از گم شدن مدارگرد آب و هوایی مریخ، فضاپیمای خواهر آن، فرودگر قطبی مریخ نیز با سطح سیاره برخورد کرد و از بین رفت.
اد وایلدر، رییس بخش علمی ناسا به خبرنگاران گفت: «این دو شکست برای ما یک هشدار است، و ما نسبت به آن واکنش نشان خواهیم داد». این مشکلات منجر به تغییرات اساسی در مدیریت ناسا شد و تمام ماموریت‌های مریخ را تا سال 2001 / 1380 لغو کرد.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
 

jimmi

عضو جدید
مدیر آشنای طراحی مریخ نورد کیوریاسیتی(کنجکاوی)

مدیر آشنای طراحی مریخ نورد کیوریاسیتی(کنجکاوی)

تموم شد!
این خبر رو تو parssky.com دیدم. اصلشم مال خبرآنلاین بود.
یه نظر جالب هم تو سایت خبرآنلاین زیرش نوشته که خالی از لطف نیست:

"بهتر است از آقاي دكتر فيروز نادري نيز قدرداني گردد كه پس از انتصاب به سمت مديريت پژوهشهاي مريخ در ناسا با ايده ها و طرحهاي شگفت آور خود مشكلات طرحهاي قبلي را مرتفع نمودند و موجب ارسال موفق مريخ نوردهاي اسپيريت و اپرچونتي شدند و در حال حاضر نيز ايشان مديريت بخش پژوهشهاي منظومه شمسي ناسا و همچنين مديريت طراحي مريخ نورد کیوریاسیتی را بر عهده دارند و بزودي اين مريخ نورد جديد به فضا پرتاب خواهد شد. به اميد موفقيتهاي روز افزون ايرانيان در سراسر جهان."
 

shiva.vahed

عضو جدید
کاربر ممتاز
آره
اصطلاحا بهش میگن کنجکاو که اگه عکس دیگه ای ازش گذاشته بودین به قیافه ش هم میامد
در ناحیه ی اطراف مریخ مثلث برمودا وجود داره (یعنی منطقه ی بی بازگشت)
به همین دلیل حتی اپسیلونی تغییر در زاویه ی فرود میتونه منجر به بلعیده شدن توسط سیاه چاله بشه!
به امید موفقیتش

و مرسی از اطلاعاتت :gol:
 

jimmi

عضو جدید
جان؟

جان؟

آره
اصطلاحا بهش میگن کنجکاو که اگه عکس دیگه ای ازش گذاشته بودین به قیافه ش هم میامد
در ناحیه ی اطراف مریخ مثلث برمودا وجود داره (یعنی منطقه ی بی بازگشت)
به همین دلیل حتی اپسیلونی تغییر در زاویه ی فرود میتونه منجر به بلعیده شدن توسط سیاه چاله بشه!
به امید موفقیتش

و مرسی از اطلاعاتت :gol:
جان ن ن؟؟؟ سیاهچاله؟؟!! چرا شایعه درست میکنین؟:eek:
سیاهچاله کجا بود بغل مریخ بیچاره!:surprised:
 

shiva.vahed

عضو جدید
کاربر ممتاز
جان ن ن؟؟؟ سیاهچاله؟؟!! چرا شایعه درست میکنین؟:eek:
سیاهچاله کجا بود بغل مریخ بیچاره!:surprised:

اگه برنامه ی ارسال کیوریاسیتی به فضا رو دنبال میکردین انقدر براتون عجیب نبود!
توضیحات کاملش تو سایت ناسا هست
 

jimmi

عضو جدید
حالا شما مارو ببخشید که دنبال نمیکردیم:(
اگه میشه برای من و بچه ها که این سیاهچاله رو نمیتونیم قبول کنیم توضیح بدید شاید حق با شما باشه:razz:
 

زيگفريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
آره
اصطلاحا بهش میگن کنجکاو که اگه عکس دیگه ای ازش گذاشته بودین به قیافه ش هم میامد
در ناحیه ی اطراف مریخ مثلث برمودا وجود داره (یعنی منطقه ی بی بازگشت)
به همین دلیل حتی اپسیلونی تغییر در زاویه ی فرود میتونه منجر به بلعیده شدن توسط سیاه چاله بشه!
به امید موفقیتش

و مرسی از اطلاعاتت :gol:

اونقدر که من میدونم سیاهچاله ای در منظومه شمسی وجود نداره !

اگر شما اطلاعات بیشتری در این مورد دارید ممنون میشیم اینجا بیان کنید .
 

shiva.vahed

عضو جدید
کاربر ممتاز
اونقدر که من میدونم سیاهچاله ای در منظومه شمسی وجود نداره !

اگر شما اطلاعات بیشتری در این مورد دارید ممنون میشیم اینجا بیان کنید .
حالا شما مارو ببخشید که دنبال نمیکردیم:(
اگه میشه برای من و بچه ها که این سیاهچاله رو نمیتونیم قبول کنیم توضیح بدید شاید حق با شما باشه:razz:
چشم
حتما
اجازه بدین براتون عین مطلبو میذارم
 

shiva.vahed

عضو جدید
کاربر ممتاز


Curiosity - The Next Mars Rover

This artist concept features NASA's Mars Science Laboratory Curiosity rover, a mobile robot for investigating Mars' past or present ability to sustain microbial life. Curiosity is being tested in preparation for launch in the fall of 2011. In this picture, the rover examines a rock on Mars with a set of tools at the end of the rover's arm, which extends about 2 meters (7 feet). Two instruments on the arm can study rocks up close. Also, a drill can collect sample material from inside of rocks and a scoop can pick up samples of soil. The arm can sieve the samples and deliver fine powder to instruments inside the rover for thorough analysis.

The mast, or rover's "head," rises to about 2.1 meters (6.9 feet) above ground level, about as tall as a basketball player. This mast supports two remote-sensing instruments: the Mast Camera, or "eyes," for stereo color viewing of surrounding terrain and material collected by the arm; and, the ChemCam instrument, which is a laser that vaporizes material from rocks up to about 9 meters (30 feet) away and determines what elements the rocks are made of.

NASA's Jet Propulsion Laboratory, a division of the California Institute of Technology, Pasadena, manages the Mars Science Laboratory Project for the NASA Science Mission Directorate, Washington.

For more information about Curiosity is at http://mars.jpl.nasa.gov/msl/ .


احتمالا سایت اولی ف ی ل ت ر باشه
اما فکر کنم این دومی دیگه نیست
The way of alight رو مطالعه کنید ;)
امیدوارم کافی باشه
 
آخرین ویرایش:

shiva.vahed

عضو جدید
کاربر ممتاز
نگفته اطراف مریخ سیاهچاله هست!!!
همین طور که احتمالا خودتون توی این منبع میبینین:
گفته کوچکترین اشتباه در زاویه ی فرود منجر به پرتاب شی ء به سیاهچاله میشه
بعد هم گفته علت ناکامی های اخیر هم قرار گرفتن در مدار اشتباه برای فرود بوده
:gol:

More information about Curiosity is online at: http://www.nasa.gov/msl and http://mars.jpl.nasa.gov/msl/ .
You can follow the mission on Facebook at: http://www.facebook.com/marscuriosity
 
آخرین ویرایش:

jimmi

عضو جدید
احتمالا سایت اولی ف ی ل ت ر باشه
اما فکر کنم این دومی دیگه نیست
The way of alight رو مطالعه کنید ;)
امیدوارم کافی باشه

نگفته اطراف مریخ سیاهچاله هست!!!
همین طور که احتمالا خودتون توی این منبع میبینین:
گفته کوچکترین اشتباه در زاویه ی فرود منجر به پرتاب شی ء به سیاهچاله میشه
بعد هم گفته علت ناکامی های اخیر هم قرار گرفتن در مدار اشتباه برای فرود بوده
:gol:

More information about Curiosity is online at: http://www.nasa.gov/msl and http://mars.jpl.nasa.gov/msl/ .
You can follow the mission on Facebook at: http://www.facebook.com/marscuriosity
یافت می نشود هرچه ما میگردیم!! شاید سایتشونو هک کرده بودن!:razz:
شایدم منظور شما از سیاهچاله، چاله ی سیاه هست که مربوط به عکسایی شبیه به این میشه:
marshole_hirise[1].jpg
اینها هم چیزی نیست جز حفره های معمولی که در سطح مریخ و ماه فراوونه، فقط یکم عمیقه و در این زاویه تابش خورشید، سایه ی لبه ی حفره سطح اون رو پر کرده:cool:
یه تفسیر تخیلی از این عکس هم اینه که این دایراه ی سیاه یه تونل عمودی به زیر سطح مریخه که موجودات مریخی برای رفت و آمد از پناهگاهشون به سطح مریخ ازش استفاده میکنن!:)
احتمالاً اون سیاهچاله ای که شما گفتید هم یه ترس تخیلی بوده از افتادن کنجکاو توی یکی از این چاله های تخیلی!!!;)
بهرحال ممنون از لینکهاتون:gol:
راستی میدونید کنجکاو دقیقاً روز دهم المپیک 2012 روی مریخ فرود میاد؟:smile:
 

زيگفريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
بله قطعا منظور این مقاله از سیاه چاله اون سیاهچاله هایی که در نقاط مختلف کهکشان هستند و اونقدر جاذبه اونها زیاده که حتی نور هم نمیتونه از اون فرار کنه نیست چون این پدیده در منظومه شمسی وجود نداره .


و البته اینکه پس منظورش چیه من سر درنیاوردم ! :surprised: اگه دوستان سر دراوردند به ما هم بگند :redface:
 
بالا