اخلاق کاری

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mani24

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اخلاقیات در کار" عبارتند از: "دیدگاهی در مورد زندگی که
سبـب افـزایش سخت کوشی و بالا بردن انضباط فردی می
شود و شما را به سمت موفقیت و کامیابی عمومی سوق
می دهد. کامیابی جـز در سایه خداوند بدست نخواهد آمد
و نشانه ای از الطاف الـــهی است." اعتقاد به هر چیزی که
داشته باشید (البته اگر اصـلاً اعتــقادی داشته باشید) و به
هـر خدایی که ایمان آورده باشید (اگر اصـلاً بـه خــدا ایـمـان
داشتـه باشید)، عبـارت "اخلاقیات در کار" این روزها خیلی
بیشتر از خاستگاه اولـیـه خود که وابسته به اعتقاد و ایمان
بوده، گسترش پیدا کرده و مفـهـوم مدرن آن تبیـــین کننده
نگرش افراد نسبت به کار و زندگی می باشد.

برای برخی از افراد این عبارت تنها در برگیرنده صفات اخلاقی مثبت است؛ مانند: حس مسئولیت پذیری، سعی و تلاش، فداکاری، پافشاری، تمرکز و توجه، میل و رغبت، صداقت، انضباط، و تعهد. برخی دیگر نیز مفاهیمی که زیان بار هستند را از این عبارت برداشت می کنند: افراط، 24 ساعته و 7 روز هفته کار کردن، هجوم اطلاعات، اعتیاد به کار، انحلال خانوادگی، طمع فراوان. در اکثر موارد بیشتر افراد – مدیران، افسران ارشد، افراد حرفه ای، افراد با مهارت در عرصه تجاری، صاحبان کالا و مشاغل، مدیران موسسات بزرگ تجاری، کارفرمایان، کارمندان و کارگران- اظهار می دارند که با شنیدن عبارت بالا، به طرق مختلف احساسات نیرومندی در آنها بیدار می شود. چه چیز سبب وجود یا فقدان "وجدان کاری" می شود؟ نحوه نگرش افراد نسبت به دیگران و حتی نسبت به خودشان، و نسبت به مفاهیمی چون: تاثیرگذاری، ارتباطات، اعتماد، نحوه اجرا، و ارزشیابی افراد چگونه است؟

جشن هایی که برای تقدیر از بزرگان برپا می شود را در نظر بگیرید، حال چه مربوط به ورزش، سرگرمی، اکتشاف، سیاست، اقتصاد، و یا مقوله های دیگر باشند. کسانی که برنده یک چنین جوایزی می شوند، هنگام دریافت جایزه 3 مورد را هیچ گاه از یاد نمیبرند: کسانیکه او را به این دنیا آورده و بزرگش کرده اند، نظام اعتقادیشان، و همقطارانشان که به او کمک کرده و وی را به جایگاه فعلی رسانده اند. زمانیکه از کسی که بزرگشان کرده صحبت می کنند، می گویند: "من از [نام فرد] تشکر می کنم که از کودکی مرا تشویق می کرد و به من ارزش سخت کوشی را آموزش داد.

ارزش سخت کوش مطلبی است که بیانگر اخلاقیات در کار می باشد. نباید به اشتباه تصور کنید که اخلاقیات در کار یک تعریف کلی از کار، تعیین اهداف شغلی، و نحوه عملکرد اجرایی شماست. اخلاقیات کاری در حقیقت قسمتی از نظام باورهای شخصی شما هستند که در طرز برخورد و رفتار و حالاتتان نمودار می شوند. یک نظام اخلاقی که تعیین کننده رفتار شماست و بر طبق آن می توانید تصمیم بگیرید که آیا لازم است سخت کار کنید یا نه. این نظام به ویژه زمانی فعال می شود که شما تنها هستید و کسی کارهایتان را زیر نظر ندارد. احساس شما نسبت به موفقیت های دیگران نیز در سایه این نظام اخلاقی نمود پیدا می کند.

از قدیم به صورت کلیشه ای مرسوم بوده که برای رسیدن به موفقیت باید به سختی کار کنید و اگر در هر زمینه ای به شدت تلاش و کوشش از خود نشان ندهید، به موفقیت دست پیدا نخواهید کرد. شاید در نگاه اول از نظر مفهومی این عبارت درست به نظر برسد، اما باید گفت که تاثیر انگیزه و علاقه در نظر گرفته نشده. البته افراد بسیار زیادی هم هستند که به شدت کار می کنند و به نتیجه دلخواه خود نمی رسند بنابراین قبول این مطلب در عصر ورزش های چند میلیون دلاری، قراردادهای سینمایی میلیاردی، و در جایی که خرید و فروش مواد مخدر رواج پیدا کرده، دور از واقعیت نیست.

فاکتورهایی که در نظام اخلاقی شغلی شما نقش دارند به شرح زیر می باشند:

محیطی که در آن کار می کنید (دفتر کار، مدرسه، خانه، اجتماع، سیاست، و محیط های اعتقادی)
عزت نفس فردی و انگیزه های شخصی
آموزش هایی که به شما داده می شود و دانش و مهارت هایی که کسب میکنید.
نوع تربیت خانوادگی و نگرش شما نسبت به ارتباط تلاش و موفقیت
موفقیت مادی/معنوی را چگونه تعریف می کنید و چه نگرشی نسبت به آنها دارید
آیا قلباً تایید می کنید که سخت کوشی اثرات مثبتی به دنبال خواهد داشت
در اختیار داشتن اخلاقیات مثبت امری است که از یک سری رفتارهای پیچیده و باورهای مرکب نشات می گیرد.

چه چیز سبب وجود یا فقدان "وجدان کاری" می شود؟ نحوه نگرش افراد نسبت به دیگران و حتی نسبت به خودشان، و نسبت به مفاهیمی چون: تاثیرگذاری، ارتباطات، اعتماد، نحوه اجرا، و ارزشیابی افراد چگونه است؟ حال اجازه دهید نگاهی به سه جنبه مختلف "اخلاقیات در کار" داشته باشیم تا بتوانیم به پرسش های بالا پاسخ دهیم: اعتقادات فردی، رفتارهای خارجی، و نتیجه کار

اعتقادات فردی

نحوه نگرش شما به تلاش و کوشش در کار از همان زمان کودکی شکل می گیرد. از آغاز سن رشد، شما یاد می گیرید که چیزهای جدید را تجربه کنید، و این امر، به دنبال تعهدات و وعده های والدین، سبب گسترش خلاقیت و سخت کوشی در شما میشود. شما یاد می گیرید کاری که دوست دارید و از آن لذت می برید را انجام می دهید، در کارهای خانه به دیگران کمک کنید، داشته هایتان را با دیگران تقسیم کنید، و درستکار و صادق باشید. و یا درست عکس تمام این موارد عمل کنید؛ به شما آموزش می دهند که کارهای خانه را انجام دهید، اشتباه کنید و از اشتباهات خود درس بگیرید و در زمان وقوع مجدد آنرا بطور متفاوت انجام دهید، زمین بخورید و دو مرتبه از جایتان بلند شوید و به راهتان ادامه دهید. سیستم اعتقادی شما از همان دوران نوزادی شکل می گیرد و تا آخر عمر کنارتان باقی خواهد ماند.

اما اگر احساس می کنید که روش تربیتی شما در دوران کودکی صحیح نبوده، نباید ناامید شوید چراکه باز هم می توانید جنبه های مثبت کاری را در خود ایجاد کنید. البته این کار ساده نیست و همیشه ممکن است بازتاب های متفاوتی را از اطرافیان دریافت کنید. اما به هر حال باید به خودتان ایمان داشته باشید و سخت کوشی را از یاد نبرید تا بتوانید مسیر دست یافتن به موفقیت فردی را پیدا کرده و بپیمایید.

رفتارهای خارجی

زمانیکه از نظر اعتقادی به این نتیجه رسیدید که داشتن اخلاقیات مثبت کاری مهم است، می توانید بر روی آن کار کرده و این اعتقادات درونی را به رفتارهای بیرونی تبدیل کنید و آنها را به مرحله اجرا در آورید. به تعهدات خود احترام بگذارید و سعی کنید آنها را تا آخرین مرحله انجام دهید حتی اگر انجام آنها برایتان دشوار گردد. زمانیکه با مقاومت و مخالفت مواجه می شوید، مصر و سخت کوش باشید تا بتوانید موانع موجود را از سر راه خود بردارید. با انضباط شخصی که برای خودتان قائل هستید، می بایست خود را مجاب کنید که به کاری که می کنید توجه داشته و تنها بر روی آن تمرکز کنید. باید نشان دهید که نسبت به تمام وقایعی که دور و برتان می افتد، هوشیار بوده و به آنها اهمیت می دهید. تصمیم گیری های زندگی را بر اساس ارزش های اخلاقی که در ذهن دارید انجام دهید و اگر نتیجه مطابق میلتان نبود، آنرا با سربلندی بپذیرید. در آخر باید اشاره داشت که شما باید با درون خود زندگی کنید، هر جایی که می توانستید به دیگران کمک کنید، و امانتدار خوبی برای اعتماد دیگران باشید.

برای اینکه به خود و افراد دیگری که به شما اعتماد کرده اند نشان دهید که صادق هستید، باید به آنها ثابت کنید که ارزش سخت کوشی را می دانید و به آن در تمام عرصه های زندگی عمل می کنید.

نتیجه

شاید برخی ها تصور کنند زمانیکه میانبرهای راحت تری نیز برای رسیدن به موفقیت وجود دارد، برای چه خودمان را آزار دهیم و به اخلاق کاری فکر کنیم؟ این جا دقیقاً همان جایی است که عمق باورها و میزان تعهد فردی شما نسبت به آنها معنا پیدا می کند. همه افراد در برهه های مختلف زندگی خود زمانیکه با مشکلات بزرگی مواجه میشوند، این سؤال را از خود می پرسند؛ اما باید بدانید که همین اعتقاد و نظام ارزش های اخلاقی هستند که می توانند شما را از سد مشکلات بزرگ زندگی رد کنند.

هر چند هیچ گونه ضمانتی وجود ندارد که همه افراد نتیجه مشابهی دریافت کنند، اما به هر حال بسیاری از موارد هستند که برای همه ثابت شده و همه افراد به آن عقیده دارند.

زمانیکه اخلاق کاری داشته باشید زمینه های ارتقای شغلی افزایش پیدا میکند.
ارتباط – چه شخصی باشد چه کاری- با وجود اعتماد تقویت شده و تداوم پیدا می کند و از طریق تعهد و سرسپردگی مادام العمر خواهد شد.
اگر اعتقاد شدیدی نسبت به اخلاق کاری داشته باشید، آنوقت اعتبار شما از جایی که خودتان هم نمی دانید، همه جا گیر می شود و دیگران برای شما احترام قائل می شوند.
فرصت های مختلف در مقابل شما خودنمایی می کنند و احساس می کنید که دنیا نعمت های کوچک و بزرگ خود را به شما عرضه می دارد و در موقعیت قرار می گیرید که "شانس" با قاعده و بی قاعده به سراغتان می آید.
در همان چهارچوبی که "موفقیت" را تعریف کرده اید به موفقیت دست پیدا میکنید.
عزت نفس شما افزایش پیدا میکند و در نظر سازمان، افراد دیگر و حتی جامعه فرد با ارزش تری جلوه خواهید کرد.
دنیا پر است از مشکل و سختی و مباحث غیر حقیقی. شاید افرادی که دارای اخلاق کاری قوی هستند شاید نتوانند به آن بزرگی و عظمتی که جامعه تعریف می کند برسند، اما به هر حال افرادی که به بزرگی رسیده اند همیشه اظهار می دارند که همین "اخلاق کاری" یکی از فاکتورهای آنها برای رسیدن به موفقیت محسوب می شود. شما چه فرد بزرگی باشید و چه در تصورات خود احساس کنید که بزرگ هستید و به دیگران هم با این دید نگاه کنید، و اخلاق کاری مثبتی را از خود به نمایش بگذارید، چیزی جز موفقیت در انتظارتان نخواهد بود.
 

bahar-64

عضو جدید
من فکر می کنم فرهنگ کاری یه شخص علاوه بر این که به سطح فرهنگیش بر می گرده، به مدیریت جایی که مشغول به کار هست هم مربوط می شه
 

titi1370

عضو جدید
دقیقا خلاصه و مفید و مختصر و کامل

+
5- نداشتن وجدان و شرف در خود شخص

منم موافقم:redface:


اخلاق کاری بنظرم به جز همه اینها به وجدان شخص و به حس مسئولیت پذیری که به فرهنگ خانوادگی و نحوه تربیت فرد به دست خانوادش بر میگرده و همینطور حس تعهد به کار و کشور بر میگرده .آدمی که کمترین تعهد رو نسبت به کار و کشورش احساس نمیکنه بنظرم هیچ نوع اخلاق کاری نمیتونه داشته باشه و همه اینها به فرهنگ و خانواده مربوطه.
و شما دوست عزیز که این بحث رو برای نظر دهی گذاشتین شما خودتون در حال فرهنگ سازی و کمک هستین تشکر می کنم چون هر چند تعداد خیلی کمی از ما توی این تایپیک نظر بدیم و تعداد بسیار کمی از جامعه ی بزرگ باشیم باز هم حداقل یک دقیقه به این مسئله فکر می کنیم و در اینده کافیه که هر روز یک ثانیه یاد این مطلب بیافتیم اونوقته که کارامونو درست انجام میدیم بازم ممنون
;)
 

dr.che

عضو جدید
کاربر ممتاز
هر جور ک از اول بار اومدی همونجور میمونی.
مدیر خوب موثر ه.
مثلا مدیری ک ب کارمنداش حقوق نده بعضی ک سخت کوشن هم دیگه دستو دلشون ب کار نمیره و ....
 

natashkooh

عضو جدید
نمیگم به ذات فرد بستگی نداره ولی کسی که بسته به شرایط کار افراد رو راه نمیندازه هرچند ذاتش بد نباشه ولی اخلاق کاری نداره!!
 

art-s

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اخلاق تو اغلب محیط های کار ما تو این خلاصه شده که بشناسن طرف رو تا کارش رو راه بندازن. همین و از زمین و زمان طلب کار هستن
برا پیگیری کار رفتم شهرداری بماند که کلی منتظر موندم تو مسئولش بیاد وقتی هم اومد شروع کرد به غر زدن و بد هم حواب منو نداد و غر که فلان شرکت باز کار آموز فرستاده برا پیگیری. منم تشکر کردم و برگشتم. همکارم زنگ زد به طرف که کاراموز کجا بود ایشون خودشون مهندس هستن و.... کلی از رزومه من.....
طرف عذرخواهی کرد که ببخشید خودش رو معرفی نکرد!!!!!!!!!!!!!!
من دیگه هیچ وقت تحت هیچ شرایطی شهرداری نمی رم. چون وافعا برخوردشون زشت بود. من هم یه ارباب رجوع هادی فرض میکرد ! این چه برخوردی بود؟!! حالا که مهندس بودم عذرخواهی کرد!!!
 

parastoo_sam

عضو جدید
مسلما اخلاق کاری متاثر از فرهنگ عمومی جامعه است در جامعه ای که کم کاری و کم فروشی و دورزدن قانون تبدیل به یه رویه عادی و روزمره میشه چیزی که نیست وجدان و شرافته. حالا چی باعث میشه مردم اینطور به اصطلاح بی اخلاق بشن به نظرم رویه ای هست که در طول سالها غالب شده . شاید یک علتش درست اجرا نشدن قانون برای توبیخ افراد خاطی ، عدم نظارت درست مراجع مسئول ، اجرا نشدن قانون برای افرادی که به مقامات بالا متصلند و ... همه اینها در درازمدت آروم آروم اثرش رو بر اخلاق کاری عموم جامعه خواهد داشت. حالا تو این شرایط کسی پیدا بشه که جانب انصاف رو رعایت کنه این از تربیت صحیح این آدم از کودکی منشا میگیره که حتی تو وضعیت آشفته محیط کارش هم کمتر تحت تاثیر قرار میگیره
 

mahtab s

عضو جدید
تو مملکت ما الان همه جا همینطوریه متاسفانه متاسفانه
مگ ی ارباب رجوع انسان نیس و کا ر اون مهم نیس ک همچین برخوردی با اون بشه! در درجه اول همه ما ب عنوان یک شهروند هستیم و لایق چنین برخوردهایی نیستیم و این رفتار ها نشونه شخصیت زشت افراده .
امیدوارم هر چ زوتر این مشکلات تو جامعه ما کمرنگ تر بشه و شاهد چنین مسائلی نباشیم.
 

thamin

عضو جدید
کاربر ممتاز
اخلاق کاری یعنی اینکه بهره وری کارتو ببری بالا
اصلا چیزی به ذهنم نمیرسه
 

sage007

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه سوال عجیب مطرح کنم شاید هیچ کمکی نکنه اما جالب خواهد بود


بنظر شما اگر یک کارمند ایرانی (منظورم از نوع بدون اخلاقش هست ) بره تو یه کشور دیگه که (مثال میزنم نگید ایران هم خوبه خارج هم بده!) که مدیریتش خوب هست و شرایط خوبه و... چطور میشه؟


2- یه مدیر موفق خارجی بیاد تو یه اداره پر از کارمند ایرانی بی اخلاق شرایط چطور میشه؟



دوستان به 2 سوال بالا جواب بدن لطفا
 

mehdipesse

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه سوال عجیب مطرح کنم شاید هیچ کمکی نکنه اما جالب خواهد بود


بنظر شما اگر یک کارمند ایرانی (منظورم از نوع بدون اخلاقش هست ) بره تو یه کشور دیگه که (مثال میزنم نگید ایران هم خوبه خارج هم بده!) که مدیریتش خوب هست و شرایط خوبه و... چطور میشه؟


2- یه مدیر موفق خارجی بیاد تو یه اداره پر از کارمند ایرانی بی اخلاق شرایط چطور میشه؟



دوستان به 2 سوال بالا جواب بدن لطفا
بنظرم جواب سوال اول سختکوشی کارمند ایرانی و جواب سوال دوم از زیر کار در رفتن مدیر خارجی:confused:
 

Ir. A. P

عضو جدید
کاربر ممتاز
درباره اخلاق کاری و فرهنگ درست کار کردن چه می دانید؟
به عقیده من ، اخلاق کاری افراد بستگی کامل به مرجع ارزشی ودرواقع فرهنگ آنها دارد.
گاهی یک فرد شاغل به دلایل مختلفی از جمله اجبار و الزام کارفرما ،شرایط محیطی خاص و ...اخلاق را در حیطه کاری خود لحاظ می کند ولیکن نمی توانیم اسم این را اخلاق کاری بگذاریم چون از درون و ذات افراد بر نمی خیزد.
از نظر شما اخلاق کاری چیست؟و چه عواملی بر آن تاثیر می گذارند؟
ودر نهایت برای آنکه درعمل، شاغلین را ملزم به رعایت اخلاق در کار خود بکنیم، چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟یا به عبارتی چگونه می توان در این زمینه دست به فرهنگ سازی زد؟

راستش میشه تشویق کرد کسانی رو که کارشون رو درست انجام میدن یا فرق گذاشت بین کسانی که کار میکنن و کسانی که فقط وقت تلف میکنن(اینو واقعا دیدم که میگم تو شرکتی که کاراموز بودم) تا وقتی فرقی نباشه بین کسی که درست کار میکنه و کسی که وقت تلف میکنه نمیتونیم انتظار داشته باشیم درست بشه.
تازه من دیدم وقتی یکی به موقع میره و میاد مورد تمسخر هست مخصوصا تو کارای دولتی. شرکتای خصوصی بحث فرق داره!
راستی من حرفای دوستان رو نخوندم ببخشید اگه احتمالا حرفم تکراری بود.
 

zahra1985

عضو جدید
سلام
ازنظر من اخلاق یه اصولیه که نیمی از اون برخاسته از فطرت هر انسانیه نیمی دیگه بسته به محیط واموزش داره مثال میزنم گفتید کارمند ودزد وغیره به کار همه اینها توجه کنید توی همه اینها اگر هر فردی خودشو ملزم بدونه کاریی که ندای درون همان من روحانی زشت وغیر اخلاقی میدونه انجام نده تمام کارها طبق اصول انجام میشه ولی همه میدونیم درجه حرف شنویها کم وبه خاطر همین پیامبرا اومدن پس ذات درونی هر انسانی خودش را ملزم به رعایت قانون میدونه ومحدوده هارو میفهمه پس در هر حیطه نیاز به بایدها ونباید ها داریم که اون مجرای گذارنده باید با جدیت اعمال ان را درسیستم پیگیری کنه خودمونی بگممثلاتودسته دزدا نباید نارو بزنی تو دوستیا همینطور توخانواده همینطو یا احترامو همه جا باید بذلری فقط جنس وطرز بیان فرق میکنه
همگی موفق باشید
 

آمیتیس19

عضو جدید
کاربر ممتاز
من نظر همه موافقم
به نظر من اخلاق کاری به زبان ساده اینه که آدم از ساعت کاریش برای کارای شخصی استفاده نکنه،کار مردمو زود راه بندازه و مدام نگه یه هفته دیگه!
اینه که عصبانیت شخصیشو به کارش راه نده.حقی رو پایمال نکنه.
(اینا همه رو از کارمندای زیادی دیدم)
اگه همه رضایت خدا رو در نظر بگیرن و یاد خدا باشن،بهترین اخلاق کاری رو پیدا خواهند داشت.
 

glosi

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
به نظر من که تو محیط کار کلاه خودتو محکم بگیر به بقیه هم کاری نداشته باش
 

galaxy71

عضو جدید
به نظر من اخلاق کاری یعنی ملزم کردن خود ب انجام درست کاری ک داریم برای اون حقوق میگیریم جدای از در نظر گرفتن انسانیت منظورم اینه ک اگر انسانیتمونو ب کار بگیریم میفهمیم ک باید در انجام وظیفه شغلی خودمون انسانیت داشته باشیم اما جدای از این درست انجام دادن کار نتیجه مثبتش صد در صد ب ما بر میگرده و این اون چیزیه ک کشور های پیشرفته دنیا بهش رسیدن
 

elham.anbaraki

کاربر فعال
الان نظر بقیه ی دوستانو خوندم چقدر مختصر بود و...:eek:

تخلف یه مدیر زیاد تو چشم نمیاد

کارمندا باید دقت کنن کارشونو درست انجام بدن!

شاید فقط کارمندای همون اداره تخلف مدیرشونو ببینن


در صورتی که کار کارمندو 75 میلیون نفر می بینن و...

آره واقعا...من اینو قبول دارم به به چشم خودم دیدم که حتی کم کاری بعضی مدیرا رو هم باید کارمندا جمع و جور کنن
 

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
بنظرم جواب سوال اول سختکوشی کارمند ایرانی و جواب سوال دوم از زیر کار در رفتن مدیر خارجی:confused:

كارمند ايراني اخراج ميشه

مدير خارجي :
1- سكته ميكنه
2- دچار تهمتهاي نارواميشه كه مجبور ميشه استعفا بده
3- گونه زيستي اش خيلي جهش يافته است بنابراين خودشو با شرايط موجود تطبيق ميده
4-بازم سكته ميكنه:D
 

fgni

متخصص باغبانی
کاربر ممتاز
من كه حوصله خوندن همه مطالب رو نداشتم بنظرم اخلاق كاري اينه كه با لذت كاري رو كه بهت محول شده انجام بدي نه اين كه به زور با اكراه و اجبار حتي به زور وجدانت كه ازارت بده كاري انجام بدي كه ازش لذت نبردي وقتي كارتو با تمام وجودت حس كني و انجامش بدي مطمئن باش كه درست انجامش دادي و هيچي كم نگذاشتي
 

Pantalasa

عضو جدید
درباره اخلاق کاری و فرهنگ درست کار کردن چه می دانید؟
به عقیده من ، اخلاق کاری افراد بستگی کامل به مرجع ارزشی ودرواقع فرهنگ آنها دارد.
گاهی یک فرد شاغل به دلایل مختلفی از جمله اجبار و الزام کارفرما ،شرایط محیطی خاص و ...اخلاق را در حیطه کاری خود لحاظ می کند ولیکن نمی توانیم اسم این را اخلاق کاری بگذاریم چون از درون و ذات افراد بر نمی خیزد.
از نظر شما اخلاق کاری چیست؟و چه عواملی بر آن تاثیر می گذارند؟
ودر نهایت برای آنکه درعمل، شاغلین را ملزم به رعایت اخلاق در کار خود بکنیم، چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟یا به عبارتی چگونه می توان در این زمینه دست به فرهنگ سازی زد؟

ممنون از دعوتت دوستم
من خیلی تو این مباحث سررشته ندارم. ولی میدونم و مطمئننم با هیچ جبری نمیشه کارمند و کارگر رو به رعایت اخلاق کاری وادار کرد و حتی اگر کارگذار تمام اصول نظارتی رو رعایت و ایجاد کنه باز هم با کمترین تزلزلی چه بسا بدترین زیان ها رو متحمل بشه. باید این رفتارها و قوانین کار مث حقوق متقابل کارمند با کارگذار و ارباب رجوع و ... در وجود اشخاص نهادینه بشه چطورش رو نمیدونم !:redface: یا لااقل الآن به ذهنم نمیرسه:cool: واقعا خسته نباشم.... نه؟!!:biggrin:
 

mostafanokhodian

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
به نظر من فهمیدن اخلاق کاری زیاد سخت نیست
فقط کافیه خودتون بذاری جای ارباب رجوع یا مشتری، ببینی اگه اون طرف میز بودی دوست داشتی چطوری بات رفتار بشه، همین!
فرهنگ سازیش باید در زمینه این باشه که افراد یک جامعه فقط خودشونو نبینن، بلکه یک دید اجتماعی داشته باشند.
 

pari-1369

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نظر من باید کلاسای آموزشی براشون در نظر گرفته بشه و یک سری قوانین و محدودیت بزارن که اگه کسی بهشون عمل نکرد جریمه بشن یا تنبیه های دیگه.
 

pari-1369

عضو جدید
کاربر ممتاز
متاسفانه انسان وقتی به یه جایی میرسه حس خود برتر بینی نسبت به دیگران داره ولی اگه به عمقش نگاه کنی متوجه میشیم که هیچ فرقی بین انسان ها نیست.فقط ممکنه از لحاظ کاری یا اجتماعی از دیگران بالاتر باشه که اونم نباید باعث غرور بشه و بلعکس باید حس انسان دوستی داشته باشه برای کمک به هم نوع خودش
الان اداره ها یا مراکز دولتی برخورد زیاد مناسب با ارباب رجوع ندارن و همش بر میگرده به فقدان فرهنگ
 

ستاره 20

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نظر من باید از کودکی روی اخلاق کاری بچه ها باید کار بشه کودکان رفتار خانواده خودشونو زیرنظردارند و تکرار میکنند اگه در بچگی قوانین خانه رو رعایت کنند در اینده در مدرسه یا محیط کار با مشکل مواجه نمیشن
 

ashar

عضو جدید
من نظرموبراوجدان کاری نوشتم ولی نظرم راجب این پیغام زیرنظرتون اینه
بخند وشادباش ولی فقط برا خودت وکسی که واقعادوستش داری و نامردی ونازنی هیچکس رونبخش وفراموش نکن هیچوقت تاوقتی که اونا تواوج خوشبختی هستن نوبت تو که تلافی بکنی
 

ashar

عضو جدید
اخلاق کاری داشتن خوبه ولی برای کارفرماهای امروزی نه چون جز استفاده فکری وخستگی جسمی وحتی بعضا روحی برای افرادسودچندانی نداره یابهتربگم اگه فردی انتظاری از افرادی که براش کار میکنن رو داره باید خودش اولین نفر در صف اصلاحات اخلاق کاری باشه
 

itorict

عضو جدید
سلام
بنده كاملا با اين نظر شما مخالفم، چون اگر اعتقاد داريد كه اخلاق كاري از فرهنگ بلند ميشه اين حرف كاملا متضاد اون هست!
فرهنگ يه كار دقيقا منطبق با سيستمي هست كه يه نفر توي اون كار مي كنه، پس الزامات، اجبارات و هر چيز ديگه اي كه فكر ميكنيد رو در بر ميگيره
اگه توي يه سيستم رئيس دزد باشه، كارمند هم با توجه به اون سيستم دزد ميشه (البته استثنائات هم هست) و اگه توي يه سيستم رئيس آدم باشه كارمند هم سعي ميكنه آدم باشه (البته باز هم استثنائات هست)
سرجمع اينو مي خوام بگم كه فرهنگ يا اخلاق كاري رو سيستم هست كه رغم ميزنه نه شخصيت آدما
اگر این جوری که شما میگید باشه ÷س یه سیستم اشتباه هیچ وقت امیدی نمیشه بهش داشت تا درست بشه و هرکی میاد نگاه به فرهنگ اون سیستم میکنه و تا سریا میرود سیستم کج
اصلا حرف شما قابل قبول نیست ...چون اولا اخلاق کاری برمیگرده به فرهنگ آدما نه اجتماع و فرهنگ همون فضا و اصول و اعتقادات حاکم بر فضای ذهنی افراد هست نه اجتماع مگه میشه یه آدمای یه سیتم کلا دزد یا معصوم باشن خیر همه نوع افرادی در هر اجتماعی گیر میاد .مثلا یه محله.. دزد داره روحانی داره معتمد محل داره حروم خور هم داره این نمیشه که خوبه نگاه به بده کنه بد بشه یا بده به خوبه خوب بشه. بله این نگاها تاثیر داره ولی اون فرهنگ و اعتقادات هست که به شخص اجازه بده بد بشه یه خوب.
ثانیا فرهنگ رو کوچه و بازار نمیاره رو کار بلکه اون خود شخصه که به جامعه فرهنگ میبخشه.
 

hannaneh-sh

عضو جدید
کاربر ممتاز
متاسفانه در محیط های کاری کشور ما خصوصا بخش دولتی با توجه به مشترک بودن منافع و از سوی دیگه محدودیت منابع نوعی از رقابت ناسالم میان کارکنان بوجود اومده که نهایتا منجر به افت عملکرد و کاهش اخلاقیات میشه که در این بین عدم مدیریت مناسب در واگذاری وظایف و بی توجهی به عملکرد کارکنان به این قضیه دامن میزنه به نظر من اگه به قولی هر چیز جای خودش باشه و نیروی انسانی موجود منتظر دریافت پاداش درخور کیفیت و کمیت عملکرد خودش باشه همه چیز حله که اینم منوط به وجود یک مدیریت شایسته و مسلط به اهداف سازمان و قابلیت های هر یک از پرسنله...
 

مریم2009

عضو جدید
سلام

سلام

به نظر من اخلاق کاری در مورد هر فرد معنای متفاوتی پیدا میکنه و یک امر کاملا شخصیه منظورم اینه که بسته به فرهنگ و شرایط تربیتی فرد بستگی داره به نظر من اخلاق کاری را نمیشه با اجبار در کسی به وجود آورد و هرکسی مطابق نظر خودش رفتار میکنه
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا