اخبار

comudf

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
دانش‌آموزان كرجي “ربات استتارگر” با كاربرد نظامي ساختند


يك گروه هشت نفري از دانش‌آموزان پسر كرجي موفق به‌ساخت “ربات استتارگر” با كاربرد نظامي شدند.
مسوول پژوهش‌سراي دانش‌آموز آموزش و پرورش ناحيه يك كرج به خبرنگار ايرنا گفت: ربات استتارگر از يك دستگاه كنترل از راه‌دور، يك صفحه ‪ ،LCD‬يك دوربين براي ضبط صدا و فيلمبرداري، يك كيت براي حذف رادار و يك كنترل‌كننده هوشمند تشكيل شده است.
حبيب‌الله آزادي افزود: يك دوربين در زير ربات و يك صفحه ‪ LCD‬بر روي آن نصب شده كه از مناطق نظامي فيلمبرداري مي‌كند و درصورت تشخيص هواپيما يا رادار دشمن توسط دوربين نصب شده، ربات خود را همرنگ محيط كرده تا دشمن نتواند آن را شناسايي كند.
وي خاطرنشان كرد: ساخت اين ربات حدود هشت ميليون ريال هزينه داشته و نمونه خارجي آن تاكنون ساخته نشده است.
آزادي افزود: اين ربات توسط گروهي از دانش‌آموزان پسر اين ناحيه با سرپرستي “محمد سعادتي” دانش‌آموز دوم دبيرستان ساخته شده و با شماره ‪ ۳۸۶۰۸۱۱۱۸‬در ‪ ۳۰‬آبان ماه سال جاري در سازمان ثبت شركت و اختراعات ثبت موقت شده است.;)
 

comudf

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
روبات براي حركت روي زمين‌هاي ناهمواربا حمايت شركت ملي نفت ايران ساخته شد


باحمايت مديريت پژوهش و فناوري شركت ملي نفت ايران، روبات با قابليت حركت روي زمين‌هاي ناهموار و كنترل از راه دور توسط متخصصان داخلي ساخته شد.
استاديار گروه كنترل دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي روز شنبه ضمن اظهار اين مطلب به خبرنگار اقتصادي ايرنا، درباره خصوصيت روبات ساخته شده توسط متخصصان ايراني گفت: اين روبات قابليت حركت روي زمين‌هاي ناهموار و كنترل از راه‌دور را دارد و در مكان‌هايي نزديك به پالايشگاه‌هاوخطوط لوله كه ترجيح براين است كه اپراتور انسان تردد نكند، مي‌توان از اين روبات استفاده كرد.
مهندس” عليرضا فاتحي” با اشاره به اينكه اين روبات به راحتي از پله بالا مي‌رود ، ابراز اميدواري كرد، توليد اين روبات از مرحله تحقيقاتي به مرحله صنعتي تبديل شود.
وي همچنين ابرازاميدواري كرد كه در تكميل اين روبات با نصب سنسورهايي از راه دور آن را در محيط حركت داد و در مكان‌هايي مانند خارج از شهرها كه حضور مهندسان نفت براي انجام كارهايي مانند اندازه‌گيري هزينه بر است، روبات به دل آنجا برود و اطلاعات را جمع آوري و ارسال كند.
فاتحي هزينه ساخت اين روبات را حدود ‪ ۴۰۰‬ميليون ريال اعلام كردو افزود:
اگر يك بار ديگربخواهيم اين روبات را بسازيم ،حدود ‪ ۱۵۰‬ميليون ريال هزينه خواهد داشت ، اما قدر مسلم هزينه آن با تعداد سفارش تفاوت خواهد كرد.
به گفته وي ،هزينه كلي ساخت اين روبات از ابتدا تا پايان شامل تحقيقات و تامين تجهيزات بدون هزينه نيروي انساني يك ميليارد و ‪ ۲۰۰‬ميليون ريال بوده است.
استاديار گروه كنترل دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي در خصوص ابعاد اين روبات گفت: ابعاد بازوي اين روبات در حالت عادي نيم متر و با بازشدن بازو به يك متر مي‌رسد. ارتفاع آن نيز بين ‪ ۲۰‬سانتي متر تا نيم‌متر در حالت بسته و باز متغير است.
به گفته وي، كار ساخت اين روبات به طور متمركز از سال ‪ ۱۳۸۴‬شروع شد و در سال ‪ ۱۳۸۶‬پايان يافت. طراحي و ساخت اين روبات در داخل كشور انجام شده است و برخي از تجهيزات آن مانند لب تاب و دوربين كه از نوع خاص مي‌باشد، خارجي است كه سفارش داده شد و از داخل تامين شد.
فاتحي در پايان تاكيد كرد، طراحي و ساخت اين روبات در داخل انجام شده و از روي هيچ روباتي كپي‌برداري نشده است.
 

comudf

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
طراحي ربات مجهز به نرم‌افزار رباتيك جديد مايكروسافت


يك شركت ژاپني فروش ربات دوپايي را آغاز كرد كه با برنامه‌ي نرم‌افزاري روباتيك جديد مايكروسافت كار مي‌كند.
به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شركت نرم‌افزاري مايكروسافت با تاخير در زمينه‌ي روباتيك وارد شد و بسته‌ي نرم‌افزاري ويژه‌اي كه براي برنامه‌ريزي حركات و كاربردهاي ديگر براي ربات‌ها طراحي كرد كه فروش آن در دسامبر ۲۰۰۶ آغاز شد.
بر اساس اين گزارش ربات راه رونده‌ي شركت ژاپني zmp، نخستين رباتي است كه با اين نرم‌افزار كار مي‌كند و به‌گفته‌ي شركت‌ها اين برنامه‌ انتقال فن‌آوري از رباتي به ربات ديگر را ساده‌تر مي‌كند.
اين ربات در هر پاي خود شش موتور داشته و بدنه‌ي آن جعبه‌اي شكل است اما سر ندارد و فروش آن بر اساس پيش‌بيني از ماه ژانويه آغاز خواهد ‌شد.
بنا بر اعلام مايكروسافت، نرم‌افزار روبوتيكس استوديو براي كاربران غير تجاري رايگان بوده و تاكنون ۱۵۰ هزار دانلود از آن انجام گرفته است.
 

Similar threads

بالا