اخبار کامپیوتر

هياهو

عضو جدید
ده مطلب زیبا و جالب در باره کامپیوتر و ویندوز

ده مطلب زیبا و جالب در باره کامپیوتر و ویندوز

1- قبل از اتصال به اينترنت پنجره search را ببنديد.

اگر در ويندوز XP پنجره search باز باشد و به اينترنت متصل شويد به احتمال زياد فايل مورد نياز اجراي اين پنجره خراب مي شود و هنگام كار با اين پنجره با پيغام خطاي زير مواجه مي شويد.

Afile that is required to run search companion cannot be found. You may need to run setup.

راه حل اين مشكل نصب دوباره search بر روي كامپيوتر است. براي اين كار در منوي Run دستور systemroot%inf% را اجرا كنيد. و فايل srchass.inf را پيدا كرده و بر روي آن كليك راست كنيد و سپس بر روي install كليك كنيد تا دوباره نصب شود . براي اين كار احتمالا" CD ويندوز XP را لازم داريد. اگر پس از نصب مشكل حل نشد ممكن است فايل هاي Bar.xls.Balloon xls و LCL srch.xmlg هم خراب شده باشند. يكي ديگر از راه هاي حل اين مشكل نصب service pack 1 بر روي ويندوز است.
 

هياهو

عضو جدید
ده مطلب زیبا و جالب در باره کامپیوتر و ویندوز

ده مطلب زیبا و جالب در باره کامپیوتر و ویندوز

2- براي شما كه فراموش مي كنيد Disconnect كنيد. ( از شبكه اينترنت خارج شويد.)

شايد براي شما نيز پيش آمده باشد كه پس از خاتمه كار در اينترنت فراموش كنيد از خارج شويد و به اصطلاح Disconnect كنيد. و گذر زمان باعث به هدر رفتن ساعت اينترنت شما شود . راه حل آن استفاده از امكاناتي است كه ويندوز براي اين مورد طراحي كرده است . شما مي توانيد با يك تنظيم ساده ، زماني را مشخص كنيد كه پس از گذشت آن در صورتي كه هيچ گونه تبادل اطلاعاتي با شبكه صورت نگرفته باشد، ويندوز به طور خودكار اتصال شبكه را قطع كند. براي اين كار كافي است در قسمت Control Panel ويندوز روي زبانه Phone and Modem Option دوبار كليك كنيد سپس در زبانه مودم مراحل زير را به ترتيب انجام دهيد. properties advancedchange default preferens General در زبانه callpreferences مي توانيد تعداد دقايق مورد نظر خود را مشخص كنيد.
 

هياهو

عضو جدید
ادامه

ادامه

3- چند كليد مفيد در Internet Explorer .

هنگام اتصال به اينترنت در برنامه Internet Explorer با بعضي از كليد ها مي توان كارهاي جالبي انجام داد.براي مثال با رفتن به منوي نشاني ها لازم نيست حتما" بر روي آن كليك كنيد بلكه با زدن كليد F6 مكان نما به اين قسمت مي رود و مي توانيد نشاني خود را تايپ كنيد. همچنين براي ديدن ليست سايت هاي اخير كليد F4 را فشار دهيد تا منوي نشاني ها به سمت پايين باز شود . همچنين براي مراجعه به يك سايت كه به com ختم مي شود نيازي به تايپ كردن www در اول و com آن در آخر نيست فقط اسم سايت را بدون com و www بزنيد و كليد كنترل را بگيريد و Enter را در حالي كه كنترل را نگه داشته ايد فشار دهيد تا به سايت مورد نظر وصل شويد.

4- Shutdown نشدن ويندوز XP .

بسياري از كساني كه ويندوز XP روي رايانه خود نصب كرده اند با اين مشكل مواجه اند كه ويندوز آن ها بدون فشردن كليد Power رايانه و به وسيله ويندوز به صورت خودكار خاموش نمي شود . البته اين در حالي است كه در ويندوز مشكل ديگري وجود ندارد.

براي اين كار در Control Panel در قسمت Performance and Maintenance به بخش Tab Power Options برويد. سپس روي APM كليك كنيد.و AdvancedPower Management Support را فعال كنيد.


5- مخفي كردن فايل ها و ديدن فايل هاي مخفي.

براي ديدن فايل ها و دايركتوري هاي مخفي در ويندوز در منوي tools گزينه folder options را انتخاب كنيد. در قسمت view و در بخش Files and Folders به جاي Do not show hidden files and folders گزينه Show hidden files and folders را انتخاب كنيد و OK نماييد. براي مخفي كردن يك فايل و يا دايركتوري هم بر روي آن كليك راست كنيد و properties را انتخاب نماييد.در بخش پايين ( Attributes ) با علامت زدن در كنار Hidden و فشردن كليد OK مي توان فايل را مخفي كرد . فايل هاي مخفي در صورت نمايش كم رنگتر نشان داده مي شوند.
 

هياهو

عضو جدید
ادامه

ادامه

6- غير فعال كردن Autorun سي دي ها.

بسياري از سي دي هايي كه استفاده مي شوند داراي يك برنامه هستند كه به محض ورود به درون CD-Rom اجرا مي شود . هر چند بسياري از اوقات اين اجرا شدن مفيد است ، ولي در بعضي مواقع هم اجراي خود كار اين گونه برنامه ها باعث اختلال در كارها مي شود با تغيير رجيستري ويندوز مي توانيد اين امكان را غير فعال كنيد. براي اين كار در منوي Run برنامه Regedit را اجرا كنيد و به مسير زير برويد.

SetServicesCDROMControl HKEY-LOCAL-MACHINESYSTEMCurrent

و مقدار Autorun را تغيير دهيد. اگر چنين متغيري وجود ندارد يك مقدار از نوع DWORD با اين نام بسازيد و مقدار صفر را به آن بدهيد. مقدار يك اين امكان را دوباره فعال مي سازد.


7- مخفي كردن نوار Taskbar ( پايين صفحه).

مي توان ويندوز را طوري تنظيم كرد كه وقتي ماوس بر روي Taskbar قرار ندارد نشان داده نشود و فقط هنگامي كه ماوس به پايين صفحه مي رود Taskbar ظاهر شود براي اين كار روي Taskbar پايين صفحه كليك راست كنيد دقت كنيد در قسمتي كليك راست كنيد كه پنچره يا برنامه اي نباشد. سپس Properties را انتخاب كنيد. در قسمت General اگر در كنار Autohide علامت بگذاريد و Apply را فشار دهيد Taskbar پايين صفحه محو مي شود. در اين قسمت تغييرات ديگري نيز مي توانيد انجام دهيد. براي مثال مي توانيد ساعت پايين صفحه را با برداشتن علامت كنار Show Clock حذف كنيد.


8- دم دست قرار دادن برنامه ها.

معمولا" براي هر كابر چند برنامه هست كه بيشتر با آن ها سرو كار دارد . يكي از راه هايي كه مي توان اين برنامه ها را به راحتي اجرا كرد كليك راست روي منوي استارت و انتخاب از بين آن ليست است براي قرار دادن يك برنامه در اين ليست در منوي Run برنامه Regedit را اجرا كنيد و به مسير زير برويد. HKEY-CLASSER-ROOTDirectoryShell بر روي Shell كليك راست كنيد و يك Key جديد بسازيد. يك نام متناسب با برنامه اي كه مي خواهيد برايش انتخاب كنيد. بر روي مقدار Default دو بار كليك كنيد و عنواني را كه مي خواهيد در كليك راست ديده شود تايپ كنيد. در اول اين عنوان هم يك علامت قرار دهيد روي Key جديدي كه ساخته ايد كليك راست كنيد و يك Key جديد زير آن به نام Command بسازيد.


9- خاموش كردن كامپيوتر با پنجره هاي باز.

گاهي اوقات وقتي كه تعداد زيادي پنجره باز و برنامه در حال اجرا داريد،مجبور مي شويد كه كامپيوتر را خاموش كنيد و پس از روشن كردن مجدد كامپيوتر اجراي برنامه هاي قبلي ممكن است كار پر درد سري باشد. در ويندوز اين قابليت وجود دارد كه تمام برنامه هاي در حال اجرا و پنجره هاي باز ذخيره شوند و پس از روشن شدن كامپيوتر دوباره به همان حالت قبلي باز گردند. براي فعال كردن اين كار در Control Panel رفته و Power Options را اجرا و به بخش Hibemate برويد و Hibemate Support Enable را علامت بزنيد . البته بر روي درايو ويندوز بايد حد اقل به اندازه حجم RAM فضاي خالي داشته باشيد. به اين ترتيب در هنگام Shutdown يك گزينه به نام Hibemate هم اضافه مي شود .


10- تغيير سرعت Double Click .

در بسياري از قسمت هاي ويندوز براي اجراي يك برنامه يا انجام يك كار مشابه بايد روي آيكون آن دوبار كليك كرد تا اجرا شود به همين دليل بعضي كاربران گاه به دليل فاصله بيش از حد انتظار ويندوز در بين كليك ها براي اجراي برنامه با مشكل مواجه و مجبور به چند بار كليك مي شوند. براي زياد كردن فاصله بين دو كليك مورد قبول ويندوز در Control Panel به بخش mouse برويد. در اولين قسمت يعني Buttons و در بخش Double-Click Speed مي توانيد زمان بين 2 كليك را كم (با بردن به طرف Fast) و يا زياد ( با بردن به طرف Slow) كنيد و با دوبار كليك بر روي مكعب سمت راست سرعت آن را امتحان كنيد.
 

هياهو

عضو جدید
Googlebot، روبات جست‌وجوگر

Googlebot، روبات جست‌وجوگر





اصطلاحا مي‌گويند googlebot مانند عنكبوتي عمل مي‌كند كه قادر است تمامي تارهاي شبكه خود را زير نظر داشته و با سرعتي زياد روي آنها حركت كند. googlebot تمامي صفحات سايت‌ها را مي‌پيمايد و حتي تمامي پيوندهاي بين صفحات را براي يافتن اطلاعات جست‌و‌جو مي‌كند. به عبارتي مانند يك web browser عمل مي‌كند.


















Googlebot، روبات جست‌وجوگر
نوشين هژبرنژاد- دنياي كامپيوتر و ارتباطات
بدون شك هر يك از ما هنگامي كه موضوعي را در اينترنت جست‌وجو كرده‌ايم با ليست مفصلي از اطلاعات مواجه شده‌ايم كه در بيشتر مواقع با دريافت مطالبي كه در صدر فهرست هستند به مقصود خود رسيده‌ايم. google به عنوان مهمترين مخزن اطلاعات جهان از مكانيسم‌هاي ويژه‌اي براي طبقه‌بندي و نيز اولويت‌گذاري مطالب استفاده مي‌كند. googlebot روبات جست‌و‌جوگري است كه فهرستي طبقه‌بندي شده از مطالب و موضوعات گوناگون را به كاربر ارائه مي‌دهد. در واقع مانند يك روبات خزنده عمل مي‌كند بدين ترتيب كه در بين صفحات سايت‌ها حركت كرده و تمامي اطلاعات را در يك محل ذخيره مي‌كند و براي استفاده آسان‌تر فهرستي از آنها تهيه مي‌نمايد.

اصطلاحا مي‌گويند googlebot مانند عنكبوتي عمل مي‌كند كه قادر است تمامي تارهاي شبكه خود را زير نظر داشته و با سرعتي زياد روي آنها حركت كند. googlebot تمامي صفحات سايت‌ها را مي‌پيمايد و حتي تمامي پيوندهاي بين صفحات را براي يافتن اطلاعات جست‌و‌جو مي‌كند. به عبارتي مانند يك web browser عمل مي‌كند. google از سه قسمت مجزا تشكيل شده است:
• ابتدا googlebot در بين شبكه‌ها حركت مي‌كند در اين رفت‌وآمد بين صفحات، مطالب گوناگون را جست‌و‌جو كرده و مي‌يابد.
• كلمات پيدا شده در روي هر صفحه در قالب فهرستي طبقه‌بندي شده ذخيره مي‌شوند، بديهي است كه اين فهرست بسيار بزرگ خواهد بود و در يك پايگاه اطلاعاتي بسيار بزرگ ذخيره مي‌گردد. googlebot به صفحات پيمايش شده شماره‌اي مشخص مي‌دهد و كلمات گوناگون را بر اساس حروف الفبا فهرست‌بندي مي‌كند. با پيمايش هر صفحه، موضوعات و مطالبي جديد به اين فهرست اضافه مي‌شود. در هنگام جست‌و‌جو براي فهرست كردن مطالب google به طور اتوماتيك فضاهاي خالي، برخي علامات و نقطه‌گذاري‌ها، كلمات تكراري و نيز واژه‌هايي از قبيل the, is, on, or, of , how, why , را حذف مي‌كند و تمامي حروف را به اندازه كوچك تبديل مي‌نمايد. اين مسئله خود باعث سرعت بيشتر خواهد شد.
• آخرين مرحله، پاسخ به درخواست كاربر است. هنگامي كه كاربر در رابطه با موضوعي پرسشي مي‌كند يا كلمه خاصي را در محيط google تايپ مي‌كند googlebot به جست‌و‌جو در فهرست تهيه شده، مي‌پردازد و هر آنچه را كه در پايگاه داده‌هاي خود ذخيره كرده است بر اساس اولويت تعيين شده در اختيار كاربر قرار مي‌دهد. بديهي است كه با استفاده از اين روش شاخص‌گذاري سرعت دسترسي به اطلاعات بسيار بالا مي‌رود زيرا هنگام جست‌و‌جوي مطلبي خاص google ابتدا در فهرست الفبايي خود به دنبال كلمه موردنظر گشته و سپس براساس شاخص يا آدرس مشخص آن در پايگاه داده‌هاي خود مي‌يابد. اما براي اولويت‌بندي مطالب، google چندين فاكتور را درنظر مي‌گيرد كه برخي از آنها عبارت است از: طراحي مناسب، داشتن پيوندهايي دقيق به سايت‌هاي ديگر، اعتبار و شهرت سايت و نيز ميزان استقبال كاربران از آن مي‌باشد.

در بين فاكتورهاي تعيين كننده اولويت، آنچه از همه موارد مهم‌تر است پيوندهاي مناسب صفحات يك سايت به سايت‌هاي ديگر مي‌باشد كه هر اندازه دقيق‌تر و همچنين از تعداد بيشتري برخوردار باشد آن سايت از جايگاه بالاتري در فهرست جست‌و‌جو برخوردار است. عامل مهم ديگري كه باعث صدرنشيني سايتي مي‌شود ميزان جست‌و‌جو و ديدن آن از طرف كاربران است در واقع هر چه ميزان استقبال از آن بيشتر باشد در اولويت بالاتري قرار خواهد گرفت. google اين امكان را به مدير شبكه يا طراح سايت مي‌دهد كه در صورت تمايل با استفاده از تمهيداتي خاص اطلاعات را در دسترس ديگران قرار دهد يا مانع از ديدن و استفاده داده‌ها و اطلاعات مربوطه شود. طراح سايت يا شبكه مي‌تواند با اجراي فايل robots.txt و يا اضافه كردن عبارت زير به صفحه سايت خود اطلاعات آن را قابل دسترس براي googlebot نمايد.


روش ديگر ، معرفي سايت در آدرس www.google.com/addurl.html مي‌باشد در واقع با بكاربردن چنين روش‌هايي، سايت‌هاي گوناگون خود را به googlebot معرفي مي‌كنند تا در ليست پيمايش آن قرار گيرند و در فهرست طبقه‌بندي شده آن جايي مناسب را به خود اختصاص دهند. بديهي است كه هر چه اطلاعات و محتواي سايتي در رده‌بندي بالاتر باشد امكان دسترسي و ديده شدن بيشتر خواهد بود. بعضي از سايت‌ها با ايجاد پيوندهايي به سايت‌هاي مهم و شناخته شده سعي مي‌كنند تا بيشتر مطرح شوند، زيرا googlebot تمامي صفحات سايت‌ها را اعم از پيوندها و صفحات مرتبط، جست‌و‌جو مي‌كند و با درنظر گرفتن تعداد پيوندها، سايت موردنظر را در رده‌اي مناسب قرار مي‌دهد. هنگامي كه كاربر كلمه‌اي را از طريق google جست‌و‌جو مي‌كند، googlebot از سرور شبكه درخواست مي‌كند تا كلمه موردنظر را در فهرست طبقه‌بندي شده شناسايي كرده و اطلاعات مربوطه را بر اساس اولويت تعيين شده به نمايش درآورد.

درواقع googlebot شامل تعداد زيادي از اطلاعات وب سايت‌هاست و googlebot.com شامل آدرس‌هاي آنهاست. Googlebot داراي دو نوع شناخته شده است: deepbot , freshbot deepbot در سايت‌ها و شبكه‌ها جست‌و‌جو مي‌كند و تمامي اطلاعات، داده‌ها و پيوندهاي صفحات را بررسي كرده و بطور كامل در سرور خود بارگذاري مي‌نمايد. در نهايت اطلاعات ذخيره شده را طبق روش‌هايي خاص فهرست‌بندي مي‌كند. deepbot در فواصل زماني مشخص كه اغلب يك ماه يك بار است، اطلاعات سايت‌ها را جست‌و‌جو كرده و آنها را در محل سرور خود ذخيره مي‌نمايد.

Fresh bot نيز در سايت‌ها و شبكه‌هاي گوناگون جست‌و‌جو كرده و اطلاعات بروز شده كه تازه و جديد هستند را پيدا مي‌كند و آنها را در سرور خود بار گذاري مي‌كند. در واقع freshbot براي سايت‌هايي تعبيه شده است كه اطلاعات و محتواي آنها دائما تغيير مي‌كند به عبارتي دائما بروز رساني مي‌شوند.
google براي پيمايش صفحات داراي انواعي است كه هر كدام وظايف خاصي را بر عهده دارند:
• Googlebot انتخاب و پيمايش صفحات سايت‌ها
• Mediabot اين پيمايش از اهميت بالايي برخوردار است ابتدا به تجزيه و تحليل صفحات سايت‌ها مي‌پردازد و در نهايت پيوند معني داري بين مطالب و موضوعات مرتبط ايجاد مي‌كند. اين پيمايش منحصر به جنبه‌اي خاصي از موضوعات نمي‌شود، در واقع ايجاد ارتباط منطقي بين موضوعات گوناگون در هنگام جست‌و‌جوي مطالب از مواردي است كه داراي اهميت ويژه‌اي است. طراح سايت مي‌تواند با اضافه كردن اين عبارت user-agent:mediapartners-google* از اين ويژگي استفاده نمايد.

• Imagebot براي پيمايش صفحاتي است كه تصاويري در آنها وجود دارد. رتبه‌بندي آن نيز اغلب از روي كلمات كليدي است كه هدف و مقصود تصوير را مي‌رساند ولي از روي نام فايل تصويري، تيتر، زيرنويس و يا متن حاشيه عكس نيز رده‌بندي صورت مي‌گيرد. از طرفي با اضافه كردن عبارت زير و استفاده از اين تكنيك از پهناي باند، استفاده بهينه مي‌شود. user-agent:googlebot-image
• Googlebot-mobile براي پيمايش محتواي اطلاعات موبايل است. با اين تكنيك محتواي سايت‌هاي مربوط به موبايل تجزيه و تحليل و طبقه‌بندي مي‌شود. كاربران موبايل مي‌توانند سايت‌ها، مطالب و موضوعات موردنظر خود را از طريق google mobile web روي دستگاه تلفن همراه خود جست‌و‌جو نمايند. براي قرارگيري سايت در فهرست رده‌بندي، عبارت زير لازم است. user-agent:googlebot-mobile
• Adsbot پيمايش و تجزيه و تحليل كلمات نشاندار يا كليدي در صفحات سايت‌هاي تبليغاتي است. تجزيه و تحليل محتواي سايت كمك مي‌كند تا كيفيت سايت به منظور رتبه‌بندي انجام شود. البته google براي تبليغات روش ديگري نيز دارد كه آن CTR (click through rate) است كه اگر سايتي در اولويت رده‌بندي قرار گيرد مي‌بايست براي هر دفعه‌اي كه كاربر از آن سايت ديدن مي‌كند به عبارتي روي آن كليك مي‌كند تا مبلغي مشخص از طرف دارنده سايت به شركت google واريز شود. براي وارد شدن به رده‌بندي عبارت زير لازم است. user-agent:adsbot-google

اين مسئله كه چگونه googlebot در بين اطلاعات بدست آمده فهرستي تهيه مي‌كند و با چه منطقي اطلاعات را اولويت‌بندي مي‌كند موضوع بسيار جالبي است كه شركت google هزينه و وقت زيادي را صرف آن كرده است. اين شركت در فواصل زماني معين روش‌هاي جديدي را جايگزين شيوه‌هاي قديمي مي‌نمايد تا از سوءاستفاده بعضي افراد كه مي‌خواهند مطلب يا سايت خود را در اولويت قرار دهند، جلوگيري كند. امروزه اغلب شركت‌هاي تجاري داراي سايت‌هايي هستند كه محصولات خود را از طريق اينترنت به عموم مردم عرضه نمايند و در دنياي تجارت امروزه تبليغات در تمامي عرصه‌ها نقش مهمي ايفا مي‌كند. شركت‌هاي تجاري و بازرگاني امروزه هزينه زيادي براي تبليغات و به بياني ديگر مطرح شدن مي‌پردازند.

واضح است هر چه نام و خدمات شركتي در ليست جست‌و‌جو google بالاتر باشد توجه افراد بيشتري را به خود جلب مي‌كند و يقينا در موفقيت آن شركت نقش بسزايي دارد. البته خدمات ويژه‌اي در google تعبيه شده است كه افراد براي تبليغات شركت يا محصول خود مي‌توانند با پرداخت مبلغي پول بين اولين، دومين و سومين تبليغ قرار گيرند زيرا كارشناسان اين امر معتقدند كه تبليغاتي موفق‌تر است كه در سه گزينه اول قرار گيرد و طبق آمار بدست آمده اولويت سه تاي اول باعث مي‌شود تا فروش شركت‌ها 30% افزايش يابد. در رابطه با مطالب و موضوعات متفاوت اعم از علمي، اجتماعي، سياسي و ... به همين منوال است. در ليستي كه googlebot تهيه مي‌كند هر چه مطالب در بين اولين‌ها باشد، امكان ديده شدن آنها بيشتر است.

google به طور اتوماتيك و هوشمند آدرس‌هايي را حذف مي‌كند كه موجب اغفال كاربران مي‌شوند و تنها هدفشان قرارگيري در صدر فهرست google است و حتي در شرايطي صفحات اين سايت‌ها را به صفحات مرتبط با موضوع، پيوند مي‌دهد و يا آنها را براي مدتي غير قابل دسترس و غير قابل ديدن مي‌نمايد. به اين ترتيب سايت موردنظر در گروه فهرست‌بندي قرار نمي‌گيرد و از دامنه googlebot خارج مي‌شود. موتور جست‌و‌جو google بر اساس روش پيمايش موازي طراحي شده است كه اين روش نسبت به روش‌هاي ديگر از سرعت بالاتري برخوردار است زيرا به طور همزمان در بين هزاران كامپيوتر به جست‌و‌جوي اطلاعات مي‌پردازد و تمامي مطالب را روي سرور خود بارگذاري مي‌كند تا در هنگام درخواست كاربران در رابطه با موضوعي يا مطلبي خاص تنها جست‌و‌جو در سرور google صورت گيرد و نيازي به كنترل كردن تمامي شبكه‌ها و سايت‌ها نباشد اين ويژگي خود باعث مي‌شود تا از اتلاف وقت جلوگيري شود و كاربران بتوانند در كمترين زمان ممكن اطلاعات لازم را دريافت نمايند.
 

هياهو

عضو جدید
وضعيت نامناسب هاستينگ كشور !!!

وضعيت نامناسب هاستينگ كشور !!!

در کشور ما هر از چند گاهی خبرهایی مبنی بر هک، مسدود شدن، بلوکه شدن، حملات اینترنتی و... به سایت‌های ایرانی به گوش می‌رسد.

یکی از همین خبرها که در چند سال گذشته رخ داد و اکثر کاربران ایرانی را بهت‌زده کرد، خبری بود مبنی بر مسدود شدن سایت ایسنا که توسط سرویس‌دهندگان خارجی آن رخ داده بود. جریان اتفاق به این صورت بود که در ۱۴ ژانویه ۲۰۰۴ مطابق ۲۵ دی‌ماه سال ۸۳ در ساعت ۱۱ به وقت آمریکا، ایمیلی از طرف شرکت The Planet به ایسنا ارسال شد که در آن اعلام شده بود به دلیل شرایط و قوانین مربوط، این خبرگزاری‌ باید طی ۴۸ ساعت آینده این سرور را ترک کند. در این ایمیل تصریح شده بود که این پیام برگشت ‌ناپذیر بود و قابل مذاکره هم نیست. ایسنا تلاش‌های زیادی را برای جویا شدن دلیل این حرکت The planet انجام داد اما هیچ پاسخی از این شرکت دریافت نکرد. البته این خبرگزاری‌ به دلیل پیش‌بینی چنین اتفاقاتی سرور دیگری را اجاره کرده بود که دست بر قضا آن هم آمریکایی بود. گفته می‌شود این اولین و آخرین اتفاقی نبود که سایت‌های ایرانی را تحت تاثیر خود قرار داده بود چرا که بعد از آن اتفاق موج جدید تحریم‌های اینترنتی علیه سایت‌های ایرانی آغاز شد و طی آن ۴هزار سایت ایرانی از دسترس خارج شدند. به اعتقاد اکثر کارشناسان نبود یک دیتاسنتر داخلی و به دنبال آن نبود امکانات لازم برای ارائه خدمات میزبانی سایت با همان هاست از دلایل اصلی بروز چنین مشکلاتی است.

● چرا میزبان خارجی؟
گفته می‌شود بعد از انتخاب دامنه برای ایجاد یک سایت بخش مهم دیگر آن انتخاب یک سرویس دهنده مناسب برای میزبانی وب است. هاستینگ در واقع فضایی است که توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات در اختیار کاربران قرار می‌گیرد تا بتوانند اطلاعات مربوط به سایت خود را در آن قرار دهند.

در حال حاضر شرکت‌های مختلفی در جهان در حال ارائه خدمات هاست هستند که در این بین آمریکا و کانادا به دلیل فراوانی و تنوع از شهرت بیشتری برخوردار هستند که در واقع شاهراه اصلی خدمات اینترنتی در دست این دو کشور است. بنابر اظهارات کارشناسان ارائه خدمات هاستینگ در ایران به دو گروه تقسیم می‌شود یک گروه که فضای لازم برای ارائه خدمات میزبانی وب را در داخل ایران فراهم کرده‌اند و دوم نیز گروه‌هایی هستند که شرکت‌هایی را در ایران تاسیس کرده‌اند اما فضای مورد نیاز را از شرکت‌های خارجی خریداری و بعد به کاربران به فروش می‌رسانند که به اصطلاح به این گروه شرکت‌ واسطه‌ای می‌گویند. گفته می‌شود که این شرکت‌ها ۹۹درصد بازار را در اختیار خود دارند. آنچه که از شواهد برمی‌آید این است که بازار هاستینگ ایران با بازار اروپا و آمریکا بسیار متفاوت بوده و حتی از هیچ نظر با یکدیگر قابل قیاس نیستند؛ چرا که مشکلات زیادی بر سر راه پیشرفت این صنعت در ایران وجود دارد. در واقع مجموع این عوامل باعث شده است که کاربران بیشتر تمایل به گرفتن خدمات از شرکت‌های خارجی داشته باشند.

احمدرضا یوسفی مسوول امور فنی سایت ایسنا در مورد مشکلات بازار هاستینگ ایران می‌گوید: در حال حاضر مشکلات زیرساختی بزرگی در این بازار دیده می‌شود که بخشی از آن به عدم تهیه لایسنس سیستم عامل سرورها یا سرویس‌های موجود برمی‌گردد.

چرا که اگر به عنوان مثال فردی بخواهد سرور یا هاستی از یک شرکت واسطه‌ای خریداری کند، این شرکت‌ها عمدتا بخش سخت‌افزاری خدمات را گارانتی می‌کنند و تنها مشکلات مربوط به آن بخش را قادرند برطرف کنند.

اما در زمینه نرم‌افزاری هیچ گارانتی و پشتیبانی را نمی‌توانند انجام دهند که علت آن هم این است که نرم‌افزارهای موجود عمدتا با سیستم‌های ویندوز و لینوکس کار می‌کنند که لایسنس آن به ایران فروخته نمی‌شود.

وی در ادامه می‌افزاید: به دنبال این موضوع شرکت‌ها پشتیبانی سیستم‌های نرم‌افزاری را عمدتا به خود کاربران منتقل می‌کنند.

مجموع این اتفاقات باعث می‌شود که کاربر ایرانی حاضر به گرفتن خدمات از شرکت‌های داخلی نباشند و از یک سرویس دهنده خارجی سرویس بگیرند. تا در تمام زمینه‌ها آنها را حمایت کنند.

با وجود این که شرکت‌های ایرانی و سازمان‌های دولتی می‌دانند که ممکن است هر لحظه سرورهای آمریکایی به هر دلیل سایت‌های آنها را مسدود کنند، اما به دلایل خاصی همچنان این ریسک را پذیرفته اند و از آنها میزبانی می‌گیرند.
مسوول فنی ایسنا در این خصوص می‌گوید: شرکت‌ها یا سازمان‌ها اگر بخواهند از داخل کشور این خدمات را بگیرند با مشکلات زیادی از جمله کمبود پهنای باند، قطعی مدام اینترنت و ... مواجه خواهند شد.

در چنین حالتی با پرداخت هزینه کمتر از یک سرویس خارجی استفاده می‌کنند که هم مطمئن‌تر و هم خدمات پشتیبانی خوبی دارد که البته باید بگویم در این زمینه هم نکات منفی وجود دارد و آن هم این است که ممکن است این حمایت‌ها به دلیل پاره‌ای از مشکلات قطع شوند.به اعتقاد یوسفی، یک کاربر برای این که خودش را با معضلات همیشگی قطعی برق با کیفیت پایین پهنای باند یا حتی عدم ارائه لایسنس سیستم عامل و ... درگیر کند، از یک سرویس‌دهنده خارجی خدمات می‌گیرد.

● چالش‌های موجود
واسطه‌گران یعنی شرکت‌های داخلی که خدمات میزبانی را از خارج کشور خریداری می‌کنند با بیشترین مشکلات و موانع روبه‌رو هستند.

شرکت یکی از خدمات‌دهندگان‌ هاست که سرویس میزبانی را از خارج از کشور می‌گیرد.

سعید برقیان مدیر فروش این شرکت در مورد مشکلات موجود این نوع شرکت‌ها می‌گوید: «شرکت‌هایی که خدمات میزبانی را از خارج کشور خریداری می‌کنند با مشکلات فراوانی برخورد می‌کنند.

تحریم، مشکلات سروری. مشکلات فنی از جمله بزرگ‌ترین موانع این شرکت‌ها است. در واقع شرکت‌هایی همچون ما فقط از دور سرورها را کنترل می‌کنیم و از لحاظ فیزیکی با سرورها در ارتباط مستقیم نیستیم. باید بگویم همه چیز شرکت‌های واسطه‌‌ای وابسته به خارج است. در صورتی که اگر این فضا در داخل کشور بود ۱۰۰درصد این گونه موانع کمتر دیده می‌شد.» برقیان بر این باور است که اگر این شرکت‌ها هم بخواهند خدمات باکیفیتی را به مشتریان ارائه دهد آن قدر مشکلات بر سر راه‌شان وجود دارد که نمی‌توانند این کار را انجام دهند.

یکی از مهمترین ویژگی یک سرویس‌دهنده میزبانی وب، این است که از نظر امنیتی تمام امکانات لازم را برای کاربران فراهم آورند. این در حالی است که اکثر شرکت‌ها واسطه‌ای از سیستم امنیتی بالایی برخوردار نیستند. یوسفی درخصوص سیستم امنیتی این شرکت‌ها می‌گوید: «این شرکت‌ها عمدتا تحت تاثیر شایع‌ترین مساله یعنی تحریم قرار می‌گیرند. به عنوان مثال شما می‌توانید بهترین دیواره آتش (Fire wall) دنیا را تهیه و بگذارید از سرور شما حفاظت کند. در همین زمینه وقتی شما یک دیواره آتشی تهیه می‌کنید که نمی‌توانید اطلاعات آن را به دلایل تحریم و یا کمبود امکانات داخلی به‌روزسازی کنید به مشکل برخواهید خورد.» به اعتقاد یوسفی مجموعه این مسائل باعث می‌شود که ضریب نفوذ امنیت این گونه شرکت‌ها پایین بیاید.

در مقابل این شرکت‌ها، شرکت‌های دیگری نیز وجود دارند که در داخل کشور این فضا را به مشتریان ارائه می‌دهند. شرکت پارس‌آنلاین یکی از همین شرکت‌ها است که با در اختیار گرفتن ۶هزار مترمربع بنا در خارج از تهران دست به ارائه خدمات‌ هاست زده است. حسن والا مسوول بازاریابی و تبلیغات این شرکت معتقد است که شرکت‌های داخلی به دلیل اینکه فضای مورد نیاز کاربران را در داخل کشور تامین می‌کنند کمتر با مشکلات شرکت‌های واسطه رو‌به‌رو هستند. به گفته وی در حال حاضر تنها ۳ الی ۴ شرکت هستند که با قدرت تمام در این حوزه فعالیت می‌کنند و نیم دیگر آن را شرکت واسطه‌ای دربر می‌گیرند. والا در مورد سیستم امنیتی شرکت‌های خدماتی داخلی می‌گوید: «شرکت ما از نظر امنیتی ۱۰درصد قابل اعتقاد است چراکه دیتاسنتر ما طبق استانداردهای جهانی ساخته شده است و از آخرین نسخه‌ها و تکنولوژی‌های استاندارد جهانی در آن استفاده شده است. در کل بگویم که سیستم امنیت ما کاملا به روز و ۲۴ ساعته توان پشتیبانی خواسته‌های کاربران را دارد. به اعتقاد والا مسائل بین‌المللی و تحریم خیلی روی مساله امنیت سرویس‌دهندگان داخلی تاثیر‌گذار نیست. در واقع اثرات غیرمستقیمی دارد اما قابل رفع است. به نظر والا تحریم‌ها آن قدر گسترش پیدا نکرده که روی صنعت هاستینگ و به طور کل روی حوزه آی‌تی‌ تاثیرگذار باشد.»

● ورود افراد غیرمتخصص به بازار
گفته می‌شود یک اصل اساسی و لازم فعالیت هر شرکت با سازمان بحث نظارت بر نحوه فعالیت آنها است بنابر اظهارات مدیر فروش شرکت‌ هاست در حال حاضر هیچ نظارت قانونی روی فعالیت شرکت‌های واسطه‌ای نمی‌شود و همچنین نرخی نیز برای ارائه خدمات آنها وجود دارد. در واقع نرخ این خدمات براساس بازار عرضه و تقاضا مشخص می‌شود.

در همین زمینه یوسفی می‌گوید که متولی‌هاستینگ داخلی، وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات است و سازمان تنظیم مقررات نیز به طور مستقیم روی فعالیت آنها نظارت می‌کند اما در مورد شرکت‌های واسطه هیچ متولی قانونی هنوز مشخص نشده است.

ادامه همین روند باعث به وجود آمدن شرکت‌های به اصلاح قارچی شده است. در واقع به دلیل نبود نظارت کافی روی فعالیت شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ هاست. افراد غیرمتخصص و بی‌تجربه نیز وارد این بازار می‌شوند و از این طریق به این صنعت لطمه وارد می‌کنند. یوسفی در مورد حضور این گونه افراد در بازار هاست ایران می‌گوید: «حضور این شرکت‌ها در مرحله اولیه باعث می‌شود خیلی از کاربران به دلیل عدم‌اطلاع از نحوه فعالیت و نوع سرویس‌دهی از خدمات آنها استفاده کنند اما به مرور زمان به دلیل اینکه نمی‌توانند موارد امنیتی را رعایت و سرویس‌دهی خوبی به مشترکان ارائه کنند و یا به دلیل اینکه اکثر مواقع نمی‌توانند آن سودآوری لازمی را که تصورش را می‌کردند به دست بیاورند بسته و بازار را ترک می‌کنند.»

یوسفی تصریح می‌کند: در ادامه این روش در مراحل بعد باعث کاهش اعتماد کاربران به شرکت‌های قانونی فعال در این زمینه می‌شود. بنابراین کاربر تصمیم می‌گیرد به جای پرداخت هزینه بالا و عدم‌حمایت، هزینه پایین‌تری را پرداخت کند و از یک سرویس‌دهنده خارجی میزبانی بگیرد که این شرایط باعث ایجاد لطمه به شرکت‌های فعال در این حوزه می‌شود.

در مقابل اظهارات یوسفی مسوول تبلیغات و بازاریابی پارس‌آنلاین وجود چنین افرادی را چندان تاثیر گذار بر بازار هاست کشور نمی‌داند و تصریح می‌کند که «در هر صنعتی فعالیت این گونه افراد دیده می‌شود که شاید این حضور در حوزه آی‌تی بیشتر باشد. در حال حاضر فعالیت در زمینه خدمات اینترنتی و وب‌سایت روز به روز در حال گسترش است. اگر تا دیروز تنها ۲ الی ۳نفر در یک اتاق کوچک به ارائه خدمات ISP می‌پرداختند؛ اما در حال حاضر با توجه به نیازهای جامعه و امکانات مورد نیاز اجازه فعالیت در این حد محدود به آنها داده نمی‌شود.»

وی در ادامه می‌گوید: «با توجه به بالا رفتن اطلاعات مردم در زمینه خدمات آی‌تی آنها می‌فهمند که این نوع خدمات را باید از چه شرکت‌های بگیرند. در واقع وجود چنین افرادی در بازار هاستینگ کشور کم‌کم به یک رویا تبدیل می‌شود.

براساس اظهارات کارشناسان هزینه میزبانی سایت در داخل کشور بیشتر از خارج کشور است که همین امر یکی دیگر از دلایلی است که باعث جذب کاربران ایرانی به سرویس‌دهندگان خارجی می‌شود. والا بالا بودن خدمات داخلی را به دلیل جذب کاربران داخلی عنوان می‌کند و می‌گوید: «در اینجا باید خود کاربر تصمیم بگیرد که مطمئن بودن و نزدیک بودن شرکت میزبان برایش مهم است یا ارزان بودن این خدمات. والا بر این باور است که این بالا بودن نرخ به‌دلیل جذب کاربر به‌هیچ وجه سوء استفاده تلقی نمی‌شود. این مسوول امور بازاریابی شرکت پارس آنلاین معتقد است با مرور زمان قیمت خدمات مانند دیگر خدمات اینترنتی کاهش پیدا خواهد کرد و این امر نیاز به مرور زمان دارد. والا در ادامه می‌گوید: هزینه‌ای که ما از کاربر دریافت می‌کنیم در مقابل مبالغی که برای این سرویس در داخل خرج می‌کنیم هزینه ناچیزی است.

● IDC داخلی
با هجوم تحریم‌های اینترنتی جهانی اکثر مسوولان دولتی جهت پاسخگویی به نیاز هاستینگ و ایجاد محیط مناسب برای قرارگرفتن محتوا در کشور ما آیین‌نامه راه‌اندازی دیتا سنتر را تصویب کردند تا با افزایش سرعت و کاهش تاخیر، امنیت سایت‌های ایرانی بیش از پیش تامین شود و صاحبان سایت‌های ایرانی مجبور نشوند اطلاعات خود را در اختیار سرورهای خارجی قرار دهند و از میزان هزینه‌های آنها نیز کاسته شود. با مطرح شدن این طرح انتقادات و بحث‌های زیادی پیش آمد که آیا راه‌اندازی این طرح باید به دست بخش خصوصی باشد یا دولتی؟ بعد از این پیشنهاد برای ایجاد یک دیتا سنتر داخلی سازمان تنظیم مقررات مجوز راه‌اندازی دیتاسنتر مربوط به بخش خصوصی را به شرکت پارس آنلاین فن‌آوا و داده‌پردازی داد. همزمان با مطرح شدن این مجوز بخش دولتی نیز به فکر ارائه دیتاسنتر برای سازمان‌ها و بخش دولتی که طی آن از طرف مخابرات پروژه شارع دو برای میزبانی از سایت‌های دولتی معرفی شد.

شارع ۲ که از آن به‌عنوان هاست ملی نام برده می‌شود طرحی است که از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از چند سال گذشته به‌صورت پایلوت کار خود را آغاز کرده است. با وجود امکاناتی چون مدیریت مستقل اطلاعات این طرح تاکنون امکان پوشش حجم بالای سایت‌ها را ندارد و نیازمند توسعه بیشتری است تا بتواند بر میزان سایت‌های تحت پوشش خود بیافزاید و به گفته رییس هیات‌مدیره مخابرات، شارع ۲ با مشخصات فعلی، شرایط لازم برای ایفای کامل نقش IDC را با چارچوب‌های مورد نظر ندارد. به نوعی با کیفیت نبودن خدمات ارائه شده توسط این دیتاسنتر دولتی باعث داغ شدن بازار بخش‌خصوصی شد طبق آماری که در سایت Webhosting.info منتشر شده است تا قبل از سال ۸۶ تعداد شرکت‌های فعال در بازار هاستینگ ایران که حداقل به ۷۵سایت خدمات میزبانی وب ارائه می‌دهند، ۱۵۷مورد برآورد شده است که با توجه به شرایط حال گمان می‌رود این تعداد دو برابر شده باشد.

گفتنی است عمده این شرکت‌ها مجازی بوده و خدمات خود را به صورت نمایندگی فروش شرکت‌های بزرگ‌تر خارج از ایران و از طریق یک وب‌سایت ارائه می‌دهند. اما همان‌طور که ذکر شد در حال حاضر سه شرکت که با قدرت و با تمام امکانات نیازهای کاربران داخلی را برای میزبانی سایت برطرف می‌کنند، نیمی از بازار هاست کشور را گرفته‌اند.

اما به گفته کارشناسان اوضاع همیشه برای بخش‌خصوصی به این شکل نخواهد بود؛ چرا که با راه‌اندازی دیتاسنتر دولتی به طور قطع شرکت‌هایی که برای این پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌اند تضعیف خواهند شد. همچنین شواهد نشان داده است که مردم به بخش‌خصوصی با توجه به ضعف‌های آن به مراتب بیشتر اعتقاد دارند تا بخش‌خصوصی.

به این ترتیب شرکت‌های خصوصی سرمایه‌گذار در این حوزه کم‌کم ورشکست خواهند شد و جذب مخاطب که مهم‌ترین عامل بقای آنها است از بین می‌رود. البته هنوز مشخص نیست که این دیتاسنتر چه زمانی راه‌اندازی و فعالیت خود را آغاز می‌کند، اما به گفته مدیران وزارتخانه ICT برای این شرکت‌ها تمهیداتی اندیشیده شده است تا با راه‌اندازی آن نه تنها شرکت‌های خصوصی تضعیف نشوند بلکه با حمایت‌های دولتی جان گرفته و گام‌های بیشتری در جهت خدمات‌رسانی توسعه کشور بردارند.
 

هياهو

عضو جدید
ورود سهمگين سيسکو به بازار جهاني سرورها

ورود سهمگين سيسکو به بازار جهاني سرورها



کارشناسان اعلام کردند ورود سيسکو به بازار سرورها آسودگي سه شرکت HP، IBM و Dell در فروش محصولاتشان را خاتمه خواهد داد و جنگي بزرگ را بين شرکت‌هاي بزرگ ايجاد خواهد کرد.

همكاران سيستم - شرکت سيسکو که هم‌اکنون به عنوان بزرگ‌ترين توليدکننده تجهيزات شبکه‌اي در دنيا محسوب مي‌شود، در نظر دارد طي چند ماه آينده محصول جديدي را وارد بازار کند که احتمال مي‌رود تحولي بزرگ در صنعت فناوري محسوب شود و بر اساس آن، سيسکو بتواند به رقباي قديمي خود نظير HP و IBM ضربه سنگيني را وارد کند.

اين محصول که در اصل يک کامپيوتر سرور مجهز به نرم‌افزار پيچيده مجاز‌ي‌سازي است، بسيار بااهميت بوده و ارائه آن توسط سيسکو پرمخاطره و ريسک‌پذير است. زيرا اين سرور جديد وارد بازار ناآشنا و رقابتي خواهد شد که رقبا در آن سود کمتري را نسبت به سيسکو از آن خود مي‌کنند.

اما در عين حال، اين اقدام بازتاب اميال شرکت سيسکو براي توسعه و پيشرفت فراي ريشه‌هاي سنتي خود است تا با عرضه اينترنت، امکان استفاده از خدمات مختلف از نرم‌افزار پيام‌هاي فوري(IM) گرفته تا استريوهاي ديجيتالي را براي کاربران فراهم آورد.

شرکت سيسکو براي سال‌هاي طولاني تنها سوئيچ‌ها و روترهايي را به فروش مي‌رساند که امکان انتقال اطلاعات بين سيستم‌هاي کامپيوتري را فراهم مي‌کرد.
اين شرکت با حاکميت بر بازار جهاني تجهيزات شبکه‌اي، سالانه 40 ميليارد دلار درآمد دارد و در افزايش درآمدهاي خود از اين محصولات رشد 65 درصدي داشته است.

ديگر توليدکنندگان بزرگ سخت‌افزارهاي کامپيوتري نظير HP، IBM و Dell با آغاز همکاري‌هاي سودده و تاسيس يک شرکت مشترک که دفتر مرکزي آن در شهر سن‌جوز(San Jose) در ايالت کاليفرنيا آمريکا واقع شده، به رقابت با سيسکو مي‌پردازند.
در حالي که شرکت سيسکو به فروش تجهيزات شبکه‌اي مشغول است، اين شرکت‌ها به فروش کامپيوترهاي شخصي، سرورها، سيستم‌هاي ذخيره‌سازي اطلاعات و نرم‌افزار مشغول هستند.

کارشناسان اعلام کردند، ورود شرکت سيسکو به بازار سرورها آسودگي اين سه شرکت در فروش محصولاتشان را خاتمه خواهد داد و جنگي بزرگ را بين شرکت‌هاي بزرگ ايجاد خواهد کرد.
 

هياهو

عضو جدید
دلايل سرعت كم اينترنت در ايران !!!

دلايل سرعت كم اينترنت در ايران !!!

بيشتر كاربران اينترنت در ايران براي اتصال به اين شبكه جهاني از سيستم " شماره‌گيري " ( ‪ ( Dial up‬استفاده مي‌كنند و همواره با مشكلات زيادي در اين زمينه و پايين بودن سرعت اينترنت دست به گريبان بوده‌اند.
در حاليكه متخصصان فناوري اطلاعات يك شركت آلماني به انتقال اطلاعات از طريق شبكه فيبرنوري با سرعت ‪ ۱۰۷‬گيگابيت بر ثانيه دست يافتند( هر گيگا يك ميليون برابر يك كيلو است) كاربران اينترنت در ايران در خانه خود با سرعت ‪ ۴۵‬كيلو بيت بر ثانيه به اين شبكه متصل مي‌شوند.
برغم تلاش‌هاي زيادي كه از طرف دولت و بخش خصوصي براي ارايه اينترنت پر سرعت به‌كاربران صورت گرفته است ، در خوشبينانه‌ترين حالت فقط ‪ ۱۰۰‬هزار كاربر خطوط اينترنت پر سرعت (‪ (ADSL‬در كشور وجود دارد كه در مقايسه با تعداد كل كاربران رقم ناچيزي است.
مدير روابط عمومي شركت فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات اوايل ماه جاري تعداد كاربران شبكه اينترنت در ايران را بر اساس معيارهاي تخميني، حدود ‪ ۱۶‬ميليون نفر اعلام كرد.
بخشنامه جديد وزارت ارتباطات مبني بر ممنوعيت ارايه اينترنت پر سرعت با سرعت بالاي ‪ ۱۲۸‬كيلو بيت بر ثانيه و لغو نشدن آن تاكنون نيز موضوع سرعت اينترنت در ايران را به چالش مي‌كشد.
برخي از كاربران خانگي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تاكيد بر كيفيت و سرعت پايين اينترنت مي‌گويند: كارت‌هاي اينترنتي با قيمت مختلفي در بازار عرضه مي‌شود كه در نهايت فرق چنداني بين آنها وجود ندارد.
بگفته آنها، با كارت‌هاي اينترنتي فقط مي‌توان به باز كردن چند صفحه" وب" معمولي، چت و چك كردن پست الكترونيكي پرداخت و عملا استفاده از بسياري ديگر از كاربردهاي اين شبكه مانند آموزش الكترونيكي به دليل پايين بودن سرعت، امكان‌پذير نيست.
يكي از اين كاربران گفت :دولت گام‌هايي براي ايجاددولت الكترونيك، تجارت الكترونيك ودانشگاه‌هاي مجازي برداشته‌است اما بامحدوديت سرعت براي كاربران خانگي كه بخش عمده‌اي از مخاطبان اين طرح‌ها هستند نمي‌توان به فرهنگ‌سازي براي استفاده از اين برنامه‌ها پرداخت.
" علوي نسب " افزود: در حاليكه اكثر كشورهاي جهان در حال افزايش ظرفيت و سرعت اينترنت خود در حد " ترا بيت " (يك ترا يك ميليارد برابر يك كيلو) هستند، شرايط كنوني جامعه ما ، " عصر يخبندان اينترنت " را تداعي مي‌كند.
كارشناسان حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات دلايل مختلفي را براي پايين بودن سرعت اينترنت دو دليل عمده شامل كمي پهناي باند اينترنت‌كشور و ارايه نامناسب خدمات به كاربران را ذكر مي‌كنند.
در حاليكه مطابق با آخرين آمار شركت فناوري اطلاعات ، ميزان پهناي باند اينترنت كشور، معادل با چهار گيگا بيت برثانيه مي‌باشد، رييس هيات مديره انجمن كارفرمايان شركت‌هاي‌اينترنتي ايران، كم‌بودن پهناي باند را علت اساسي سرعت پايين اينترنت در كشور مي‌داند.
" مسعود رياضيات " در گفت و گو با ايرنا و با تاكيد بر اين مطلب اظهار داشت: عامل اصلي در اين زمينه وزارت ارتباطات است كه بايد پهناي باند وسيع‌تري را براي كشور فراهم كند.
وي افزود: وقتي ما از شاهراه اصلي و ريشه كمبود داشته باشيم به طور حتم در مسيرهاي نهايي نيز با كمبود سرعت مواجه خواهيم شد.
رياضيات، بااشاره به اينكه،اينترنت ، مهمترين عامل توزيع و نشر دانش در دنياست، گفت : در حاليكه يك دانشگاه در يكي‌از روستاهاي سوئد داراي حداقل يك "ترا" بيت پهناي‌بانداينترنت است، دانشجويان ماحتي در بهترين دانشگاه‌ها به دليل سرعت پايين به زحمت مي‌تواننداز امكانات آموزش مجازي و الكترونيكي استفاده كنند.
وي درباره ادعاهاي موجود درباره تامين پهناي باند، گفت: اينترنت مانند يك جاده است كه تبادل اطلاعات از آن صورت مي‌گيرد و صرف ادعاي ايجاد كردن اين جاده نمي‌تواند به معناي فراهم كردن پهناي باند مناسب براي كاربران باشد.
رياضيات افزود:اكنون كه دولت تامين پهناي باند را در انحصار خود دارد بايد پهناي باند مناسبي در شان كشورمان و معادل‌كشورهاي منطقه مانند تركيه و امارات تامين كند.
بازرس انجمن كارفرمايان فناوري اطلاعات و ارتباطات استان اصفهان نيز در اين مورد با اشاره به خدمات ناقص برخي از شركت‌هاي ارايه‌دهنده خدمات اينترنتي، گفت: يكي از دلايل كم بودن سرعت اينترنت ، كم فروشي شركت‌هاي ‪ISP‬ است.
" عليرضا مشك فروش " با اشاره به اينكه برغم كاهش قيمت پهناي باند توسط وزارت ارتباطات در چندين نوبت، هنوز تعرفه‌هاي موجود گران است ، افزود:
در برخي موارد شركت‌هاي خدمات اينترنتي پهناي باند كمتر از ‪ ۱۲۸‬كيلو بيت بر ثانيه را براي هر خط "اي وان ‪ "E1‬اختصاص مي‌دهند كه باعث كاهش سرعت و كيفيت اينترنت دريافتي توسط كاربر نهايي مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: اگر كاربران‌اينترنتي در اين‌زمينه مشكلي‌دارند مي‌توانند با مراجعه به شوراي حل‌اختلاف كه نماينده رسمي قوه قضاييه است واقع در دفتر انجمن كارفرمايان شركت‌هاي اينترنتي در تهران، شكايت خود را مطرح كنند.
بازرس انجمن ‪ ICT‬اصفهان، قطعي‌هاي شبكه فيبرنوري، نامطلوب بودن كيفيت سرويس‌هاي‌مراكز مخابراتي بخصوص در مراكز تامين‌كننده پهناي باند، پشتيباني نامناسب شركت‌هاي ديتا و اعمال نامناسب *****ينگ را از ديگر دلايل كم بودن سرعت اينترنت در كشور دانست.
به گفته وي تجهيزات نامناسب برخي شركت‌هاي خصوصي توزيع پهناي باند (‪(ICP‬ كه به شركت‌هاي ‪ ISP‬خدمات مي‌دهند نيز از جمله دلايل اين امر است.
مشك‌فروش تصريح كرد: مقوله‌نظارت بر نحوه خدمات رساني و تنظيم‌روابط بازار بايد به عهده انجمن‌ها و سنديكاهاي فعال باشد و دولت در اين زمينه بهتر است نقش حاكميتي خود را ايفا كند.
كارشناس يكي از شركت‌هاي خدمات اينترنتي در اين‌باره به‌خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي ،گفت: بسياري از شركت‌هاي ارايه‌دهنده خدمات اينترنتي به دلايل‌مختلف ، پهناي باند مناسبي را براي كاربران خود درنظرنمي‌گيرند كه اين امر باعث كاهش سرعت اينترنت براي كاربر خانگي است.
" عليرضا عبدالهي" برخي از دلايل عدم تخصيص پهناي باند مناسب را كاهش هزينه‌ها، فقدان رعايت حداقل استانداردها، توان رقابت با ساير شركت‌ها و فروش بيشتر كارت اينترنتي عنوان كرد.
وي با اشاره‌به اينكه كيفيت پهناي‌باند اينترنتي كه‌از طرف وزارت ارتباطات در اختيار شركت‌هاي خصوصي قرار مي‌گيرد در سطح مطلوبي است، گفت: ما بايد دلايل كم بودن سرعت اينترنت را در لايه‌هاي بعد از توزيع اوليه پهناي باند اينترنت توسط منبع اصلي ( شركت فناوري اطلاعات ) پيگيري كنيم.
عبدالهي، حداقل سرعت استاندارد براي اتصال به اينترنت از طريق سيستم " ‪ " Dial up‬را ‪ ۵۶‬كيلو بيت بر ثانيه اعلام و تصريح كرد: در زمان حاضر در ايران بيشتر كاربران با سرعت‌هاي كمتر از اين ميزان و در محدوده ‪ ۳۰‬تا ‪۴۶‬ كيلو بيت بر ثانيه به شبكه متصل مي‌شوند.
وي، نبود خطوط تلفن مناسب ، تنظيم نبودن تجهيزات فني مراكز ارايه‌دهنده خدمات اينترنتي و هماهنگ نبودن سيستم‌هاي مراكز سوييچ مخابراتي با شركت‌هاي ‪ ISP‬را از ديگر دلايل كم بودن سرعت اينترنت دانست.
اين در حالي است كه نبود قانوني براي حمايت از كاربران نهايي از جمله مسايلي است كه در رابطه با سرعت و كيفيت پايين اينترنت مطرح مي‌شود.
رييس ديتا شركت مخابرات استان اصفهان با تاكيد بر اين مطلب ، اظهار داشت: تا زمانيكه قانوني براي پشتيباني از كاربران نهايي در زمينه كيفيت خدمات و سرويس‌هاي موجود ديتاو اينترنت وجود نداشته باشد، وضع به همين منوال ادامه خواهد يافت.
" مجيد هرندي " افزود: هنوز بسياري از مسايل مربوط به حوزه ارايه خدمات و سرويس‌هاي مختلف اينترنتي در كشور قانونمند نشده است.
به گفته وي، همانطور كه بين وزارت ارتباطات و شركت‌هاي خدمات ارتباطي توافقنامه‌اي ( ‪ ( SLA‬براي ارايه سرويس با كيفيت مطلوب وجود دارد ، بايد چنين توافقنامه‌اي نيز بين شركت‌هاي خدماتي و كاربران نهايي ( خانگي و اداري ) وجود داشته باشد.
هرندي تصريح كرد: شركت ديتا در قبال شركت‌هاي ‪ ISP‬متعهد به ارايه سرويس با كيفيت بالا است اما مساله اين است كه برخي از شركت‌هاي خدمات اينترنتي، پهناي باند دريافت شده را به صورت مشترك ( ‪ ( Share‬و با تراكم بالا بين كاربران توزيع مي‌كنند كه باعث افت سرعت و كيفيت اينترنت براي كاربران نهايي مي‌شود.
مدير روابط عمومي شركت فناوري اطلاعات در اين رابطه به ايرنا گفت: سيستم ‪ Dial up‬در حدي نيست كه بتوان براي ان توافقنامه‌اي بين شركت خدمات‌دهنده و كاربر نهايي در نظر گرفت.
" علي اكبركرم بيگي " با اشاره به اينكه در زمان حاضر ارگاني نيست كه به مساله كيفيت و سرعت اينترنت توزيع شده بين كاربران رسيدگي كند، افزود:
ما نمي‌توانيم بااقدامات پليسي در اين زمينه با شركت‌هاي متخلف و كم فروش برخورد كنيم.
به گفته وي رسيدگي به اين امر نياز به عزم ملي و همكاري تمام ارگان ها و شركت‌ها با يكديگر دارد.
كرم‌بيگي، در مورد كيفيت اينترنت در كشور، گفت: تا زمانيكه‌شبكه فيبرنوري وصل است ، كيفيت آن در بالاترين سطح مي‌باشد و در زمان حاضر گزينه‌اي بهتر از شبكه فيبرنوري براي توزيع اينترنت وجود ندارد.
وي درباره تعرفه پهناي باند اينترنت، گفت: نرخي كه ما در زمان حاضر به شركت‌هاي خدمات اينترنتي در كشور اعلام مي‌كنيم با كشورهاي اطراف رقابت مي كند.
مدير روابط عمومي شركت فناوري اطلاعات درباره محدوديت اعمال شده براي كاربران خانگي در زمينه استفاده از اينترنت پر سرعت گفت: ما راه را براي كاربران باز كرده‌ايم چرا كه سرعت ‪۱۲۸‬كيلو بيت بر ثانيه، سه برابر سرعت سيستم ‪ Dial up‬است و كاربران هيچ محدوديتي در اين زمينه ندارند.
وي اظهار نظرهاي موجود درباره پايين بودن سرعت و كيفيت اينترنت در كشور را سليقه‌اي دانست و گفت: ما سعي داريم خدمات و سرويس‌هاي شبكه اينترنت را بصورت عادلانه بين تمام مردم توزيع كنيم.
امروزه يكي از شاخص‌هاي توسعه جوامع ، تعداد كاربران اينترنت پر سرعت ‪ ADSL‬است و ايران در اين زمينه در رتبه پاييني حتي در منطقه خاورميانه قرار دارد.
اين در حالي است كه برنامه‌هاي زيادي در كشور در زمينه دولت الكترونيكي و آموزش الكترونيكي در حال انجام است وكارشناسان پايين بودن سرعت اينترنت را يكي از بزرگترين مشكلات در به كارگيري آنها مي‌دانند.
به عقيده كارشناسان فناوري اطلاعات ، متوليان امر بايد با فراهم كردن ظرفيت بالاي پهناي باند اينترنت براي كشور، سامان دهي شركت‌هاي ارايه‌دهنده خدمات اينترنتي، كاهش قيمت اينترنت، اعمال نظارت‌هاي موثر از طرف انجمن‌هاي ذيربط ، به روز كردن تجهيزات مخابراتي و حذف محدوديت‌هاي فعلي به افزايش سرعت و كيفيت اينترنت براي كاربران نهايي بپردازند.
 

هياهو

عضو جدید
میزان درآمد کارکنان گوگل،یاهو،اپل و مایکروسافت

میزان درآمد کارکنان گوگل،یاهو،اپل و مایکروسافت

Glassdoor.com سایت اینترنتی است که توسط شرکت تازه تاسیس Stealth با سرمایه 3 میلیون دلار در ماه گذشته ایجاد شده است. اساس کار این سایت این است که به کارمندان اجازه می دهد تا به صورت ناشناس (Anonymous) در مورد شرایط شرکت خود و مسائلی از قبیل حقوق خود اظهار نظر کنند. Glassdoor قصد دارد تا درآمد خود را از طریق قرار دادن آگهی های استخدام و فروختن تحلیل های اطلاعات به واحدهای منابع انسانی ایجاد کند.

این سایت به این صورت عمل می کند که اطلاعات مربوط به حقوق و نظرات فرد در خصوص مسائل مختلف شرکت را به همراه نام شرکت و پست فرد در شرکت منتشر می کند. هر کاربر برای دسترسی به این اطلاعات بایستی اطلاعات مربوط به موقعیت شغلی و درآمد خود را وارد کند. از نکات مهم در ارتباط با این سایت استفاده از الگوریتم هایی است که تا حدود زیادی ارائه اطلاعات نادرست را تشخیص می دهد.

در طول ماه گذشته که این سایت دوره بتای خود را طی می کرد کارکنان شرکت های مختلفی در این سایت ثبت نام کرده اند که در میان آن ها کارکنان گوگل، یاهو، مایکروسافت، اپل و ... نیز به چشم می خورند. بر اساس اطلاعات ثبت شده توسط کارکنان گوگل در این سایت، متوسط درآمد یک مهندس نرم افزار گوگل $97,840 می باشد و گستردگی درآمد بین $80,000 و $150,000 است.



در کنار این درآمد امتیازات و پاداش هایی بین $20,000 تا $45,000 در سال نیز به این افراد داده می شود. در مجموع می توان گفت که یک مهندس نرم افزار در گوگل به طور متوسط $112,573 در سال درآمد خالص دارد.حقوق کارکنان یاهو و مایکروسافت نیز مشابه گوگل می باشد با این تفاوت که پاداش ها در یاهو و مایکروسافت کمتر است و این مساله باعث شده است متوسط درآمد خالص سالانه در یاهو و مایکروسافت به ترتیب $105,642 و $105,375 باشد. این در حالی است که متوسط درآمد مهندسان نرم افزار در شرکت اپل بر اساس اطلاعات این سایت تنها$89,000 می باشد.


دوستان منظور من از ارائه این خبر بیشتر تاکید بر این موضوع بود که انها برخلاف انتظار ما با وجود تخصص بالا و کار سخت درامدهای نجومی ندارند.ملاحظه کنید ایا حقوق ماهی حدود نه میلیون در شهری مثل لندن یا نیویورک درامد بالایی ست؟
باور کنید با درامدی معادل یک چهارم این مبلغ یک کارگر سختکوش و ماهر مکانیک ما زندگی راحت تری در این کشور دارد. مشکل اما جای دیگریست و ان اینکه ما ایرانیها متاسفانه فرهنگ تنبلی را بخوبی پذیرفته ایم.
ما معمولا پس از رسیدن به حداقلی از زندگی کار بیشتر را کنار میگذاریم. من زمانی یک دوست ترک داشتم که از ترکیه امده بود او میگفت در ترکیه ما از صبح تا شب در کارخانه کار میکردیم و فقط نیم ساعت فرصت نماز ناهار و هر کار شخصی دیگر داشتیم! میگفت شما ایرانیها تنبلید یا دروغگو که میگویید پول ندارید. اگر راست میگویید چرا از سر شب همه جا تعطیل میشود. ما در ترکیه نصف شب میتوانیم برویم خرید کنیم. ساندویچ بخوریم و هر کار دیگر!
نکته جالب اینکه ایشون هم مدت کوتاهی بعد مثل ما شدند!!!!:
 

هياهو

عضو جدید
معنای اسامی شرکت های بزرگ تجاري كامپيوتر

معنای اسامی شرکت های بزرگ تجاري كامپيوتر

Apple: سیب میوه مورد علاقه استیو جابز موسس این شرکت بزرگ بود.

HP: ابتدای دو کلمه هیولت و پاکارد،اسم فامیل دو موسس این شرکت است.

Google: موسسین سایت و موتور جستجوی گوگل آرزو دارند به جایی برسند که موتور جستجویشان بتواند یک گوگل(صد عدد صفر جلوی عدد یک بگذارید می شود یک گوگل) اطلاعات را مورد پردازش قرار دهد.

Adobe: اسم رودخانه ای که از پشت منزل جان وارناک موسس این شرکت بزرگ عبور می کند است.

Sony: از کلمه لاتین Sonus به معنای صدا مشتق شده است،همانطور که می دانید اساس کار این شرکت ساخت دستگاههای صوتی و تصویری است.

SUN: این شرکت توسط چهار تن از فارغ التحصیلان دانشگاه استانفورد تاسیس شد،sun مخفف عبارت Stanford University Network می باشد.

RedHat:موسس این شرکت مارک اوینگ،کلاهی با نوارهای قرمز و سفید از پدربزرگش هدیه گرفته بود که آن را در دوران دانشگاه گم کرد،به همین دلیل نام اولین نسخه سیستم عاملش را redhat گذاشت.

Yahoo: یانگ و فیلو،موسسین این سایت به دلیل علاقه وافری که به "یاهو" کشتی گیر سوموی ژاپنی داشتند این نام را انتخاب کردند.
 

هياهو

عضو جدید
مینی نوت بوک شرکت Dell !!

مینی نوت بوک شرکت Dell !!


رایانه فوق از نوع رایانه های ارزان قیمت بوده و ظاهرا اندازه آن دو سوم لپ تاپ های معمول می باشد و رقییب رایانه های شخصی Eee و دیگر رقبای تایوانی و ژاپنی محسوب می شود.
طبق اعلام روزنامه “ مردم آشنا با این ابزار ” اظهار می دارند احتمالا این محصول با قیمت کمتر از ۴۰۰ دلار عرضه می شود ، صفحه نمایشی کمتر از ۹ اینچ داشته و قابلیت نصب سیستم عامل لینوکس یا ویندوز مایکروسافت را دارا می باشد.
مینی نوت بوک فوق مورد استقبال کاربران بسیاری قرار گرفته که نیاز آنها به رایانه زمانی که خارج از دفتر کار خود هستند صرفا در حد ایمیل نبوده بلکه نیاز به دسترسی کامل مانند صفحات وب و اسناد تجاری و غیره دارند
 

هياهو

عضو جدید
مانیتور با مصرف انرژی «صفر وات» !!!

مانیتور با مصرف انرژی «صفر وات» !!!



شرکت فوجیتسو-زیمنس مانیتوری را معرفی نموده که مجهز به فناوری جدیدی در زمینه صرفه‌جوئی در مصرف برق بوده و کمک بزرگی برای سازمان‌ها و شرکت‌ها در زمینه کاهش هزینۀ‎ ‎انرژی محسوب خواهد شد. که به آن «اولین مانیتور با مصرف انرژی صفر وات» گفته می‌شود را عرضه نمود.
بنا بر تخمینات انجام شده، شرکت‌ها می‌توانند با استفاده از این فناوری در هر سال و به ازای هر یک دستگاه مانیتور، مبلغ ۶ پاوند را صرفه‌جوئی نماید.
به گفته این شرکت نحوه عملکرد این تکنولوژی به این شکل است که برق ورودی به مانیتور را در زمان خاموش بودن کامپیوتر قطع خواهد نمود.
در هنگام روشن کردن PC نیز یک پالس ارسالی از جانب دستگاه، برق ورودی به مانیتور را برقرار خواهد ساخت.
چنانچه مبنای کار روزانه را به ترتيب هشت ساعت روشن و شانزده ساعت در حالت آماده‌بکار در نظر بگیریم، این نمایشگر در هر سال و در ازای هر یک دستگاه مانیتور مبلغ ۶ پاوند صرفه‌جوئی خواهد شد.
فوجیتسو-زیمنس اعلام داشت که مانیتورهای معمولی در حالت آماده‌بکار نیز توانی مابین ۱ تا ۶ وات را مصرف می‌کنند.
اولین دستگاه‌های مجهز به این فناوری از سری Scenicview Premium Line ECO و مدل ۲۰ اینچی P۲۰W-۵ ECO و مدل ۲۲ اینچی P۲۲W-۵ ECO خواهند بود.
 

هياهو

عضو جدید
نسل جديد پردازنده هاي گرافيكي اينتل با 48 هسته!!

نسل جديد پردازنده هاي گرافيكي اينتل با 48 هسته!!


شركت اينتل اطلاعات جديدي را در مورد نسل جديد پردازنده هاي گرافيكي خود در دسترس عموم قرار داده است. چند هسته اي و كاملا قابل برنامه ريزي بودن دو ويژگي مهم اين پردازنده ها مي باشد.اينتل اميدوار است با عرضه اين پردازنده ها غول هايي همچون Nvidia و ATI را كنار بزند.
اين پردازنده ها كه Larrabee نام دارند مبتني بر طراحي جهاني x۸۶شركت اينتل بوده و اولين نمونه هاي آنها براي رايانه هاي شخصي و براي جلب نظر علاقمندان به اجراي بازي هاي سنگين رايانه اي عرضه خواهند شد.
قرار است اين پردازنده ها به گونه اي طراحي شوند كه نصب يك يا چند هسته بر مبناي نياز كاربر بر روي آنها ممكن باشد، اين امر توان پردازش و قدرت Larrabee را به شدت افزايش مي دهد.
نكته آنكه اينتل تاكنون تنها موفق به عرضه پردازنده هايي با حداكثر ۴ هسته شده، اما قرار است Larrabee هسته هاي بيشتري را بر روي خود جاي دهد كه از ۸ تا ۴۸ مورد در نوسان خواهند بود.
اينتل اعلام كرده اين پردازنده ها را ظرف يك تا دو سال آينده روانه بازار مي كند !!
 

هياهو

عضو جدید
بیل گیتس پولدار !

بیل گیتس پولدار !



بنیانگذار مایکروسافت در صدر فهرست سالانه میلیاردرهای آمریکایی مجله فوربس قرار گرفت. بر اساس فهرست مجله فوربس ثروت بیل گیتس ۵۷ میلیارد دلار اعلام شده است. گیتس با این که عنوان پولدارترین فرد جهان را به کارلوس اسلیم مکزیکی واگذار کرد اما همچنان جایگاه نخست خود در آمریکا را حفظ کرده است. بر اساس این گزارش پل آلن که به همراه بیل گیتس مایکروسافت را تاسیس و آن را به غول نرم‌افزاری جهان تبدیل کرد در جایگاه دوازدهم این فهرست قرار دارد. بیل گیتس چند ماه قبل از شغل تمام وقت خود در مایکروسافت کناره‌گیری کرد تا وقت خود را در امور بشردوستانه در بنیاد خیریه‌ای صرف کند که به همراه همسرش آن را اداره می‌کند. این شرکت نرم‌افزاری اکنون به وسیله استیو بالمر، همکلاسی سابق گیتس در دانشگاه هاروارد اداره می‌شود که در رده ی پانزدهم فهرست فوربس جای گرفته است. مایکل دل، بنیانگذار شرکت سازنده‌ی رایانه‌ی دل در جایگاه یازدهم ۴۰۰ آمریکایی پولدار فوربس قرار دارد. سرگی برین و لاری پیج، بنیانگذاران گوگل در رده‌ی سیزدهم و چهادرهم این فهرست قرار گرفتند. جیمز گودنایت، بینیانگذار SAS و جفری بزوس، بنیانگذار آمازون جایگاه سی و سوم را سهیم شده و پی امیدیار، بنیانگذارeBay جایگاه پنجاه و چهارم، اریک اشمیت، رییس گوگل پنجاه و نهم و استیو جابز، رییس اپل شصت و یکم این فهرست را به خود اختصاص دادند
 

هياهو

عضو جدید
گوگل وارد بازار تلفن همراه می شود!

گوگل وارد بازار تلفن همراه می شود!


اولین تلفن همراه که از سیستم عامل تولید شده توسط شرکت گوگل به نام اندروید استفاده می کند، به نمایش گذاشته شد. این تلفن که دستگاه آن توسط شرکت تی موبایل (از بزرگترین اوپراتورهای تلفن همراه در آمریکا و اروپا) تولید شده، G۱ نام گرفته است و برای تعطیلات کریسمس در بریتانیا عرضه خواهد شد. تلفن G۱ اولین دستگاهی است که از سیستم عامل اندروید استفاده می کند، از صفحه لمسی برخوردار است و به صفحه کلید نیز مجهز است. از جمله مشخصه های دیگر این دستگاه برخورداری از دوربینی با دقت سه مگا پیکسل، قابلیت جستجوی مفهومی “یک کلیکی” (One Click)، و بزرگ کردن یا کوچ کردن محتویات صفحه با تماس انگشت بر روی صفحه است. همچنین این گوشی قابلیت اتصال به شبکه های محلی بی سیم و شبکه های نسل سوم موبایل (۳G) را نیز دارد و می تواند تصاویر ویدئویی ضبط شده توسط دوربین گوشی را مستقیما به سایت یوتیوب منتقل کند. کاربران همچنین می توانند به “اندروید مارکت” دسترسی داشته باشند که از آن می توان برنامه های مختلفی را برای این دستگاه دانلود کرد.
مشخصه های اندروید
مهمترین مشخصه اندروید این است که بر اساس سیستم عامل لینوکس ساخته شده است و در نتیجه “اوپن سورس” (Open Source) محسوب می شود؛ یعنی هر کسی می تواند برای دستگاه های مجهز به اندروید نرم افزار تولید کند و امکان افزودن به قابلیت های این دستگاه ها برای همه فراهم است. در حالیکه ساخت و طراحی نرم افزار برای سیستم عامل هایی همچون سیمبین، پالم، و ویندوز موبایل که بر روی تلفن های همراه به کار گرفته می شوند مستلزم کسب مجوز از شرکتهای تولید کننده آنها است. جزئیات چندانی درباره اینکه چگونه، آنطور که گوگل ادعا می کند، تجربه اینترنت بر روی دستگاه های مجهز به اندروید “بهتر از کامپیوترهای شخصی خواهد بود” ارائه نشده است. اما مهمترین مشکل دسترسی به اینترنت با دستگاهی بجز کامپیوتر، کوچک بودن صفحه تصویر این دستگاه ها و محدودیتهای مرورگرهای اینترنتی نصب شده بر روی آنها است که گوشی هایی همچون آیفون و نوکیا N۸۰۰ در حال حاضر گام های عمده ای برای رفع این محدودیت ها برداشته اند.
نمونه های اولیه
گوگل برنامه خود برای تولید نرم افزار موبایل اندروید را در ماه نوامبر سال ۲۰۰۷ اعلام کرد که هدف آن ساده تر کردن اتصال به وب در حال حرکت عنوان شده بود. همچنین گوگل برای کمک به توسعه نرم افزار اندروید، مجمعی به نام Open Handset Alliance را پایه گذاری کرد که در آن بیش از ۳۰ شرکت برای ساده تر ساختن کار با تلفن های همراه مشارکت می کنند. در این گروه اوپراتورهایی همچون تلفونیکا، سازندگان گوشی تلفن همراه از جمله HTC و موتورولا، و سازندگان قطعات الکترونیکی مانند اینتل عضویت دارند. بسیاری از شرکای این پروژه در اواسط ماه فوریه و در کنگره جهانی موبایل نمونه های اولیه دستگاه های مجهز به سیستم عامل اندروید را به نمایش گذاشتند. ذهنیت پشت سر اندروید این است که برای نرم افزارهای تلفن همراه همان محیط و شرایطی را ایجاد کند که نرم افزار اوپن سورس لینوکس برای کامپیوترهای شخصی ایجاد کرده است.
گوشی های هوشمند گوگل با ارائه اندروید خود را درگیر رقابتی دشوار با شرکتهایی همچون نوکیا و مایکروسافت کرده است که سیستم عامل های سیمبین و ویندوز موبایل آنها در حال حاضر بر روی بسیاری از گوشی های موبایل نصب شده است. اپل هم اخیرا با ارائه سیستم عامل مخصوص خود بر روی گوشی های آی‌فون سهمی قابل توجه از بازار را در اختیار گرفته است. با این حال هدف اصلی ارائه اندروید نفوذ به بازار تلفن های همراه هوشمند (smartphone) است که قابلیتهایی فراتر از تماس تلفنی یا ارسال پیامهای متنی دارند. بر اساس تخمین موسسه های پژوهشی، در حال حاضر تنها ۱۲-۱۳ درصد گوشی های موجود در بازار را می توان “هوشمند” تلقی کرد.
 

oxision

عضو جدید
کاربر ممتاز
درایو Hybrid چیست ؟

درایو Hybrid چیست ؟

درایو هیبرید نوع جدیدی از هارد دیسک های کامپیوتر است که دارای بافر بسیار زیاد است. این Hard Disk های جدید از این نظر با هارد دیسک های معمولی تفاوت دارند که از یک بافر با حجم بزرگ حدود 1 گیگا بایت و از نوع Flash Memory استفاده میکنند تا اطلاعات را هنگام کار با کامپیوتر ذخیره کنند. با این کار سوزنک های هارد دیسک که در هارد های معمولی مرتب مشغول نوشتن اطلاعات جاری بر روی هارد دیسک هستند آزاد میمانند. این باعث مزیت های فوق العاده ای میشود که در میان آنها افزایش بسیار زیاد سرعت - مصرف کمتر انرژی - قابلیت اطمینان بیشتر و سرعت بیشتر بوت شدن کامپیوتر شاخص تر هستند. شرکت سامسونگ پیشرو در تولید این نوع حافظه است.
در یک مقایسه اجمالی هارد دیسک های هیبرید با انواع معمولی از نظر سرعت خواندن 26 درصد و سرعت نوشتن اطلاعات 71 درصد سریعتر عمل میکنند. در عین حال 32 درصد مصرف انرژی کمتری دارند. عمر هارد دیسک های هیبرید نسبت به معمولی 10 درصد بیشتر است.

منبع
 

oxision

عضو جدید
کاربر ممتاز
کیف دستی مجهز به سیستمGPS

کیف دستی مجهز به سیستمGPS

هیچ وقت برایتان اتفاق افتاده که کیف دستیتان ربوده شود؟ شرکتMarilyn در یک طرح جالب تعدادی کیف دستی مجهز به سیستم GPS را ساخته و به بازار عرضه کرده است. سیستم مکانیابی این کیف بعد از خرید آن ابتدا به مدت 2 ماه به صورت رایگان پشتیبانی می شود. بعد از آن نیز تنها با پرداخت 15$ به عنوان شارژ ماهیانه می توانید از این سیستم مکانیابی برای مواقعی که کیف شما مفقود و یا ربوده شده است استفاده کنید. قیمت این کیف 30$ است. خب. بالاخره فکری هم برای کیفهای مسروقه شد. اما هنوز فکری برای محتویات داخل آنها که در همان لحظه اول سرقت می شوند نشده است!

منبع
 

secret_f

عضو جدید
کاربر ممتاز
*****ينگ برخي از سايت‌هاي خبري از امروز

*****ينگ برخي از سايت‌هاي خبري از امروز

برخي از سايتهاي خبري در روز جاري براي كاربران اكثر ISPهاي سراسر كشور، غير قابل دسترس شدند.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين اتفاق براي برخي ديگر از سايت‌هاي خبري نيز در چند روز پيش رخ داده بود كه البته شرکت ارتباطات زيرساخت طي اطلاعيه‌اي اعلام کرد: IP سايت‌هاي خبري از سوي هيچ يک از شرکت‌هاي مخابراتي مسدود نشده است و هيچ‌گونه اختلال فني هم در بخش IP کشور وجود ندارد.
اما اين موضوع بعضا مطرح شد كه با توجه به قابل دسترس بودن اين سايتها با استفاده از *****شكن، IP آن‌ها ازسوي نهادهاي مربوط ازجمله وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات به‌عنوان مجري مسدود شده است.

در ***** شدن سايت‌هاي اينترنتي روال بر اين است كه با تشخيص كميته‌ي تعيين مصاديق *****ينگ، ابلاغيه‌اي مبني بر ***** كردن سايت‌ها براي دوره‌هاي كوتاه و بلند مدت به وزارت ارتباطات و فناروي اطلاعات ابلاغ مي‌شود.

با توجه به اينكه ارتباط خبرنگاران با اعضا يا دبيرخانه كميته يادشده مقدور نيست و مسوولان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و فرهنگ و ارشاد اسلامي همواره در اين زمينه اظهار بي‌اطلاعي و رد مسووليت مي‌كنند، پيگيري‌هاي خبرنگار ايسنا حاكي است، ***** شدن تعدادي از سايت‌هاي خبري اخير نيز بر اساس ابلاغيه‌اي از سوي اين كميته به وزارت ICT صورت گرفته است.

:w20::w20::w20::w20:
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
تغيير نام موتور جستجوي مايكروسافت

مايكروسافت در نظر دارد موتور جستجوي لايو خود را تغيير نام دهد. بر طبق اعلام سخنگوي اين شركت، مايكروسافت نام ‌Kumo‌ را براي موارد مرتبط با جستجو به‌عنوان نشان تجاري ثبت كرده است. همچنين اين شركت چندين دامنه با اين نام ثبت كرده است. ‌


به گزارش «‌Nwsource‌»، ويتني برك، سخنگوي گروه سرويس‌هاي آنلاين مايكروسافت، از اهداف اين شركت براي اين نام تجاري اطلاعات بيشتري نداد. اما تصريح كرد كه مايكروسافت قصد دارد موتور جستجوي خود را تغيير نام دهد. ‌‌وي گفت: «ما در مورد اين موضوع بحث‌هاي زيادي داشته‌ايم. بحث تغيير نشان تجاري، بحث بزرگي است و ما براي انجام آن بي‌گدار به‌آب نخواهيم زد.»
وي همچنين اعلام كرد كه توافق هفته گذشته اين شركت با «دل» و «ورايزن» براي قرار دادن موتور جستجوي اين شركت در دستگاه‌هايشان، يكي از همين اقدامات جهت آگاهي افكار عمومي از اين نشان تجاري بوده است. ‌ ‌كوين جانسن، مسوول بخش خدمات و بستره‌هاي مايكروسافت ژوئن گذشته از چنين اقدامي خبر داده بود. او در كنفرانسي گفته بود كه بزرگ‌ترين مشكلي كه مانع استفاده مردم از لايو مي‌شود، نشان گوگل است كه براي كاربران به‌معناي جستجو است. ‌
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
مدير جديد ياهو معرفي شد

روزنامه وال استريت ژورنال هفته گذشته در وب سايت خود اعلام كرد كه بنا بر اطلاعات كسب شده از منابع نزديك به ياهو، اين شركت خانم كارل بارتز ‌(Carol Bartz)‌ را به‌عنوان مدير عامل جديد خود انتخاب كرده است. وي پيش از اين مدير عامل شركت ‌Autodesk‌ بوده است. گويا جستجوهاي 2ماهه براي يافتن جانشين جري يانگ مدير مستعفي ياهو به‌ثمر نشسته است.


يانگ كه تنها 2 سال از مدت مديريت او مي‌گذرد، پس از مخالفت با پيشنهاد مايكروسافت كه مبلغي بالغ بر 47‌ميليارد دلار را براي خريد ياهو پيشنهاد داده بود، با انتقادهاي بسياري از سوي سرمايه‌گذاران و سهامداران ياهو مواجه شده بود كه سرانجام به استعفاي او انجاميد. بارتز 60ساله تا سال 2006 مدير عامل شركت اوتودسك بوده است.
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
ويندوز 7 آزمايشي آماده است

مايكروسافت، پس از عرضه نسخه پيش‌آزمايشي ‌(Pre-beta)‌ ويندوز7، و رفع مشكل سرورهايش، اين‌بار با به‌روز كردن آخرين سيستم‌عامل خود، ويندوز 7 را براي دسترس عموم،‌به‌طور آزمايشي قابل دريافت كرد. ‌ ‌


استيو بالمر، رئيس فعلي مايكروسافت نخستين نسخه عمومي آزمايشي ويندوز7 را در نمايشگاه مصرف‌كنندگان الكترونيكي آمريكا رونمايي كرد. ‌ ‌
به‌همراه اين رونمايي، استيو بالمر از ويندوزلايو، سرويس اينترنتي اين شركت براي كاربران خانگي نيز پرده‌برداري كرد. بالمر ابراز اميدواري كرد كه عصر ديجيتال با اين بحران اقتصادي دچار فروپاشي نشود.
وي همچنين گفت: «زندگي ديجيتال مردم، صرف‌نظر از هر بحراني كه ممكن است رخ دهد، به حركت روبه‌رشد خود ادامه خواهد داد و اين دنياي به‌هم متصل را به‌هيچ طريقي نمي‌توان از هم جدا كرد.»
ويندوز 7، نسخه بعدي سيستم عامل مايكروسافت، بدون هيچ پيش‌نياز سخت‌افزاري است و روي تمام سخت‌افزارهايي كه قادر به اجراي ويندوز ويستا هستند، كار مي‌كند.
همچنين،‌مايكروسافت در تلاش است كه كليه نرم‌افزارهايي كه با ويندوز ويستا كار مي‌كنند، بدون نياز به هيچ تغييري با ويندوز7 نيز قابل اجرا باشند. همچنين، طبق اعلام بالمر، اين سيستم عامل بر روي نت‌بوك‌هايي كه با ويندوز اكس‌پي يا لينوكس كار مي‌كنند نيز قابل نصب خواهد بود.
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
ويكي‌پديا هشت ساله شد

شايد وب‌سايت‌هاي كه به‌اندازه ويكي‌پديا براي بشر سودمند بوده‌اند، انگشت شمار باشد. هفته گذشته، ويكي‌پديا هشتمين سال تاسيس خود را جشن گرفت.
همچنين در اعلاميه تبريك اين موضوع در وب‌سايت بنياد ويكي‌مديا، خبر از يك‌پارچه شدن سيستم جستجوي اين وب‌سايت با ياهو و 24 برابر شدن حجم داده‌هاي اين وب‌سايت نسبت به سال گذشته خبر داد. همچنين در بخش اهداف اين اعلاميه آمده است كه ويكي‌پديا قصد دارد با وب‌سايت‌هاي محتوايي چون فليكر نيز يكپارچه شود. ‌ ‌
امسال با عرضه نسخه موبايل ويكي‌پديا، حدود 700 ميليون بازديدكننده از اين وب‌سايت ديدن كردند. اين آمار تن بزرگاني همچون گوگل را مي‌لرزاند، اما از طرف ديگر، اهميت در دسترس بودن دانش را براي بشريت به‌اثبات مي‌رساند. ‌
 

mahdicar20

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سرويس درايو گوگل يا همان GDrive چيست؟??!!!

سرويس درايو گوگل يا همان GDrive چيست؟??!!!

قرار است گوگل خدمتي را راه اندازي كند كه به كاربران اجازه دهد به كامپيوترهاي شخصي خود با هر نوع اتصال اينترنتي دسترسي پيدا كنند. برخي از ناظرين اخطار داده اند كه اين سرويس كنترل بي سابقه به اين شركت در حوزهء اطلاعات شخصي خواهد داد.

سرويس "درايو گوگل" GDrive موضوعيت و نياز به كامپيوترهاي شخصي را از بين خواهد برد. در عوض فايل هاي شخصي افراد و حتي سيستم عامل ايشان بر روي سرورهاي گوگل قرار خواهد گرفت واز طريق اينترنت قابل دسترسي خواهد بود.

بحث و حديث در مورد GDrive زياد بوده است و ظاهراً قرار است كه اين سيستم امسال راه اندازي شود. گفته مي شود، "اشتياق براي عرضه اين محصول گوگل بي سابقه بوده است." GDrive يك جابجايي پاردايم در كاركرد پلاتفورم هاي كامپيوتري در برداشته و قصد دارد سيستم عامل ويندوز را از صحنه خارج كند. بدين ترتيب "پردازش ابري" Cloud Computing مي رود تا در مراكز دادهء دور دست (ابرها) با قدرت پردازش بسيار بالا برقرار شود.

كاربران منازل و شركت ها به طور فزاينده اي به خدمات شبكه اي روي آورده اند و حتي انبار عكس هاي ديجيتال با كمك نرم افزارهايي مثل Picasa و يا سايت Flickr صورت مي گيرد. واژه پردازي و صفحه گسترده از طريق آنلاين قابل انجام است. مفقود شدن لپ تاپ يا خراب شدن هارد درايو ديگر فاجعه محسوب نمي شود.

ديو آرمسترانگ رئيس محصول و بازاريابي گوگل گفت: "جهت گيري مشخص است و ديگر اين تفكر كه "اين كامپيوتر و هارد درايو من است" محلي از ارعاب ندارد و جاي خود را به "تعامل من با وب و با جهان اطلاعات" خواهد داد."
mahdicar20:)
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
‌گشايش برج الكترونيكي شيراز تا پايان 87

برج الكترونيكي شيراز تا پايان سال جاري از سوي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران افتتاح خواهد شد.


رمضانعلي صادق‌‌زاده، معاونت توسعه صنايع پيشرفته سازمان گسترش و نوسازي كشور در گفتگو با خبرنگار ايلنا ضمن اعلام افتتاح 30 طرح در حوزه صنايع پيشرفته به مناسبت سي‌‌امين سالگرد انقلاب اسلامي ايران از سوي سازمان گسترش و نوسازي و بخش خصوصي اظهار كرد: «يكي از طرح‌‌هاي مهم اين سازمان افتتاح برج الكترونيكي شيراز تا پايان سال جاري است.» وي خاطر نشان كرد: «اين برج داراي ويژگي‌‌هاي خاصي است، از جمله اين‌كه يك ديتاسنتر مركزي در آن نصب خواهد شد، همچنين يك مركز رشد و نمايندگان ‌IT‌ سازمان‌‌ها نيز در آن مستقر مي‌‌شوند.»
صادق زاده افزود: «به‌طور متمركز اين برج الكترونيكي مركز ‌ICT‌ كشور خواهد شد.»
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
جمعيت يك ميلياردي بازديدكنندگان وب

بر اساس آخرين آمار منتشره از سوي موسسه ‌comScore‌، جمعيت كاربران اينترنت حدود يك و نيم ميليارد نفر تخمين زده شده‌است.


اين موسسه همچنين اعلام كرده است كه تنها 15 تا 22 درصد مردم از اينترنت استفاده مداوم دارند.
طبق اين آمار، چين با 179 ميليون نفر، بزرگترين جامعه كاربران اينترنت را دارد و بعد از آن، آمريكا با 163، ژاپن با 60 و آلمان با 37 ميليون نفر در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند.‌
‌همچنين جدول سهم قاره‌هاي دنيا از اينترنت، به‌صورت زير اعلام شد:
شرق آسيا: 416 ميليون (3/41 درصد)
اروپا: 283 ميليون (28 درصد)
آمريكاي شمالي: 185 ميليون (4/18 درصد)
آمريكاي لاتين: 75 ميليون (4/7 درصد)
خاورميانه و آفريقا: 49 ميليون (8/4 درصد)

منبع:جام جم انلاین
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
روسيه هم سيستم‌عامل ملي مي‌سازد

روسيه قرار است به‌جهت بالابردن امنيت داخلي سيستم‌هاي خود، و همچنين پايين آوردن هزينه خريد مجوز نرم‌افزاري، نسبت به توليد سيستم عامل ملي اقدام كند. ‌ ‌


به‌گزارش سايت خبري «‌cnews.ru‌»، به‌دستور رييس جمهور فعلي روسيه، ديميتري مدودف كميته‌اي متشكل از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار داخلي، يكپارچه‌كنندگان، ايده‌پردازان و توسعه‌دهندگان سيستم‌عامل لينوكس تشكيل شده است. نتايج تحليل اين كميته براي امضا به رئيس جمهور مدودف ارسال شده است. ‌ ‌
در اين نامه آمده است كه سيستم عامل ملي روسيه منبع‌باز خواهد بود و توسعه آن رايگان است. الكسي اسميرنف، مدير خدمات دولتي «آلت‌لينوكس» اعلام كرد:‌«سيستم‌هاي عاملي كه تاكنون توسط توسعه‌دهندگان روس گسترش يافته‌اند، به‌شرط عدم نقض قانون كپي‌رايت در اين پروژه استفاده خواهند شد.»
در صورتي كه سيستم‌عامل ملي روسيه بتواند جاي خود را در دولت باز كند، پديده‌اي جهاني به‌شمار خواهد آمد. حال آن‌كه قبل از اين كشور، چين، با توزيع لينوكسي «پرچم سرخ» در گسترش آن تقريبا ناموفق ماند. ‌ ‌
اسميرنف همچنين تصريح كرد: «هزينه توسعه سيستم‌عامل از ابتدا به‌شدت سرسام آور است، به‌همين منظور بايد مساله هزينه را همواره در ذهن داشت. تمام گزينه‌ها باز است. مي‌توانيم از هسته فعلي لينوكس استفاده كنيم، مي‌توانيم حتي از يك توزيع كاملا آماده استفاده كنيم. تمام اين‌ها بستگي به اهداف سران دولت دارد.»
منبع:جام جم انلاین
 

Baran*

مدیر بازنشسته
◄...مرورگر IE سقوط کرد؛ Firefox صعود کرد ...►

◄...مرورگر IE سقوط کرد؛ Firefox صعود کرد ...►

سهم مرورگر اينترنتي مايکروسافت موسوم به Internet Explorer از بازار جهاني مرورگرها براي هفتيمن ماه متوالي کاهش يافت.

بر اساس گزارش جديد منتشر شده از سوي شرکت Net Applications، مرورگر Internet Explorer هم‌اکنون 55/67 درصد از بازار جهاني مرورگرهاي اينترنتي را در اختيار دارد که اين رقم نشان مي‌دهد طي يک سال گذشته بيش از 7 درصد از سهم اين مرورگر در جهان کاهش يافته است. در اين ميان، مرورگر Firefox موزيلا 3 درصد بر سهم خود در بازار جهاني افزوده است و هم‌اکنون 53/21 درصد از بازار مرورگرهاي اينترنتي را در اختيار دارد.

مرورگر اينترنتي مايکروسافت طي سال گذشته به طور مستمر بازار را به رقبا واگذار کرد. ميزان سهم آن در اين حوزه طي ماه‌هاي اکتبر و نوامبر 2008 به طور قابل‌توجهي کاهش يافت و اين طور که آمارها نشان مي‌دهد، طي هر کدام از اين ماه‌ها مرورگر IE يک درصد از سهم خود را از دست داد.

مرورگر Safari اپل نيز هم‌اکنون صاحب 29/8 درصد از بازار جهاني مرورگرهاي اينترنتي است که اين رقم از سهم 13/7 درصدي اين مرورگر در نوامبر گذشته بيشتر است. مرورگر Safari نسبت به مرورگر Firefox با سرعت بيشتر رشد کرده است. به طور کلي، مرورگر اينترنتي موزيلا سه ماه قبل 78/20 درصد بازار جهاني را تصاحب کرده بود که اين رقم هم‌اکنون 53/21 درصد گزارش شده است.

در اين ميان، مرورگر اينترنتي گوگل موسوم به Chrome نيز که در سپتامبر 2008 عرضه شد، هم‌اکنون صاحب 12/1 درصد از اين بازار است و در ماه نوامبر نيز توانست در ماه نوامبر از مرورگر Opera پيشي بگيرد. ميزان سهم مرورگر Opera از بازار جهاني مرورگرها 7/0 درصد است.
از ماه فوريه گذشته مرورگر Internet Explorer به صورت متناوب 7 درصد از سهم خود را از دست داد. شرکت مايکروسافت طي دو سال گذشته 9 درصد از سهم خود در بازار جهاني مرورگرهاي اينترنتي را از دست داده است.

بيشتر کاهش سهم مرورگر IE در سال گذشته مربوط به Internet Explorer 6 مي‌شود. سهم اين مرورگر در فوريه گذشته 63/30 درصد بود که در ژانويه سال جاري به 21/19 درصد کاهش يافته است. در اين دوره زماني ميزان سهم مرورگر Internet Explorer 7 افزايش يافته است. اين مرورگر در فوريه گذشته 03/44 درصد از بازار جهاني مرورگرها را از آن خود کرده بود که اين رقم هم‌اکنون 32/47 درصد است.

شرکت مايکروسافت نخستين نسخه از مرورگر Internet Explorer 8 را هفته گذشته وارد بازار کرد. اين شرکت با افزودن قابليت‌هايي نظير جست‌وجوهاي شخصي و ايجاد *****هاي ويژه براي سايت‌ها در نظر دارد سهم از دست رفته خود در بازار جهاني مرورگرها را به وسيله IE 8 به‌دست آورد.


1387/11/15
منبع: http://news.zdnet.co.uk
 

mahtab30

کاربر فعال
كاغذجادوئي براي يك اقتصادديجيتالي

كاغذجادوئي براي يك اقتصادديجيتالي

كاغذهاي ديجيتالي با ظاهر و احساس كاغذهاي معمولي، اكنون ديگر پديده اي نيست كه فقط درداستان هاي علمي ـ تخيلي ديده شود. اگر چه كاغذ ديجيتالي كامل با تمام خصوصيات كاغذهاي معمولي هنوز وجود ندارد، اما تعدادي از شركت ها هم اكنون محصول تجاري اوليه از اين فناوري را كه ممكن است روزي در تابلوهاي بزرگ پيام هاي بازرگاني (بيل بورد) يا صفحات نمايش كامپيوتر و يا در كتاب هايي با قابليت چاپ مجدد ظاهر شوند، عرضه مي كنند.
چالش تكنولوژيكي براي كاغذديجيتالي اين است كه نه تنها بايد نازك، انعطاف پذير و قابل استفاده مجدد باشد، بلكه بايد از مقدار نسبتاً كمي برق نيز استفاده كند. براي مثال، تصاوير بايد با استفاده از نور انعكاسي (مانند كاغذ واقعي) به نمايش درآيند. نه ساطع كردن نور (مانند صفحه نمايش كامپيوتر كيفي ياتلويزيون). اين ابداع ممكن است به زودي ماهيت كامپيوترهاي دستي (handheld) را دچارتحول كرده و به يك نسل جديد از دستگاه هاي الكترونيكي منتهي شود. به علاوه، كاغذ ديجيتالي بايد يك ريزپردازنده، يك منبع انرژي و قابليت اتصال به دنياي خارج با استفاده از فناوري بي سيم مانند 802.11 يا Bluetooth را داشته باشد.
اما آنچه به اين كاغذ جلوه جادويي مي دهد، جوهرديجيتالي آن است.اگرچه براي توليداين محصول چندفناوري بايكديگربه رقابت پرداخته اند.اما تمام آن ها ازيك عنصرتصويري مينياتوري كه مي توانديك نقطه واحدسياه ياسفيد، روي صفحه ايجادكند، استفاده مي كنند. دريكي ازاين روش ها، عنصرتصويري يك توپ كوچك است كه يك سوي آن سفيدوسوي ديگرش سياه است.توپ مي تواندباچرخيدن، قسمت سياه ياسفيدرانمايان كند. درفناوري ديگر، هرعنصريك كپسول كوچك است كه درون آن ذرات ميكروسكوپي جوهركمرنگ بابارمثبت وجوهرتيرهبابارمنفي قراردارد.
يك صفحه مدارچاپي قابل انعطاف حاوي يك شبكه سيمي ظريف، درامتدادپشت كاغذقرارمي گيردكه درپشت هرعنصرتصويري يك نقطه تقاطع دارد. اگرولتاژكمي به يك سيم افقي ويك سيم عمودي داده شود، يك حوزه مغناطيسي كوچك درنقطه تقاطع اين سيم به وجودمي آيد. يك ريزپردازنده ولتاژورودي به شبكه رابراي توليدتصويركنترل مي كند.هرباركه ريزپردازنده شبكه رافعال مي كند، يك تصويرجديدروي صفحه نمايش ظاهرمي شود.
سيم كشي كاغذديجيتالي حدودتراكم مدارهاي مدرن راگسترش داده است. يك كاغذديجيتالي 11×8.5 اينچي بادرجه وضوح 300 نقطه دراينچ رادرنظربگيريد (مانندخروجي يك چاپگرمدل قديمي)؛ اين كاغذفقط براي به نمايش درآوردن يك تصويرسياه وسفيدبه 8.4 ميليون ازاين كپسول هانيازخواهدداشت!
 

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز

پژوهشگران به تازگي موفق شده اند که با موفقيت اطلاعات را از يک اتم به اتم ديگر که در دو محفظه جدا در فاصله يک متر هم قرار داشتند، انتقال تله پورت دهند. اين کار قدم کوچکي در جهت تله پورت کردن و گامي کوانتومي براي رمزسازان و رمزگشايان

کليدي براي رمزگشايي


در داستان ها و فيلم هاي علمي- تخيلي زيادي به مفهوم تله پورت کردن اشاره شده است. تله پورت کردن به معني انتقال بي درنگ اشيا و افراد بدون گذر کردن از فضا است. اگر بخواهيم داستان ها، فيلم ها و سريال هاي علمي- تخيلي را که به اين مفهوم اشاره کردند فهرست کنيم، بايد چندين مقاله جداگانه نوشت. تله پورت کردن آرزو و ميلي نيست که به تازگي به ذهن بشر راه پيدا کرده باشد، چرا که مثلاً در داستان علاء الدين در مجموعه هزار و يک شب به اين مفهوم اشاره شده است. اين ميل و هوس در طول قرن ها با بشر همراه بوده است، طوري که در سال هاي اخير هم نشان آن را در داستان هري پاتر يا مجموعه تلويزيوني هيروز يا در فيلم ساخته شده در سال 2008 با نام جامپر هم مي توانيم بيابيم. آيا ما روزي مي توانيم درست مثل هيرو ناکاموراي سريال هيروز، کاپيتان کرک پيشگامان فضا يا ديويد رايس فيلم جامپر خودمان را تله پورت کنيم؟ آيا اين اصطلاح علمي- تخيلي روزي جلوه يي در زندگي عادي مان خواهد داشت؟
پژوهشگران به تازگي موفق شده اند که با موفقيت اطلاعات را از يک اتم به اتم ديگر که در دو محفظه جدا در فاصله يک متر هم قرار داشتند، انتقال تله پورت دهند. اين کار قدم کوچکي در جهت تله پورت کردن و گامي کوانتومي براي رمزسازان و رمزگشايان محسوب مي شود.
البته اگر شما با خواندن اين سطور، انتظار چيزي مثل انتقال کاپيتان کرک در پيشگامان فضا را داريد، بايد بگويم بي جهت نفس را در سينه هايتان حبس نکنيد.
تله پورت کردن، اصطلاحي عجيب و جادويي است، چون به محض اينکه مردم نام آن را مي شنوند، به ياد داستان هاي علمي- تخيلي و همين شخصيت کاپيتان کرک مي افتند. تعبيري که آلبرت اينشتين از تله پورت کردن داشت «عمل شبح وار از مسافت دور» بود، او تصور مي کرد چنين چيزي غيرممکن است. ولي به مدت يک دهه است که کارهايي روي تله پورت کردن کوانتومي انجام مي شود. تله پورت کردن کوانتومي به معني انتقال اطلاعات از جايي به جاي ديگر بدون گذر از يک واسطه فيزيکي است. طي سال ها، آزمايش هاي مربوط به تله پورت، نشان داده اند که اطلاعات کوانتومي (مانند اسپين ذرات يا پلاريزاسيون فوتون) را مي توان به شيوه هاي مختلف تله پورت .چنين دستاوردي مي تواند در آينده براي ايجاد سامانه هاي ارتباطي بسيار ايمن يا ساخت کامپيوترهاي بسيار هوشمندي که مي توانند رمزنگارهاي امروزي را رمزگشايي کنند يا پايگاه هاي داده بسيار بزرگ را مرتب کنند، مورد استفاده قرار گيرد.
اين آزمايش به وسيله دکتر مونرو و همکارانش در يک پروژه مشترک بين دانشگاه مريلند و ميشيگان انجام شد.
تصور اينکه چنين آزمايشي روزي بتواند به ساخته شدن کامپيوترهاي کوانتومي منجر شود، امروز دشوار است. اما در مقام مقايسه مي توان آزمايش هايي را که روي ترانزيستورهاي نيمه هادي در سال 1957 انجام مي شد، به خاطر آورد، آن زمان هم باور کردن اينکه اين آزمايش ها، روزي فناوري هاي پيچيده يي براي همگان به ارمغان خواهد آورد، دشوار و بلکه غيرممکن بود.
در حال حاضر انتقال اطلاعات با قابليت اطمينان 90 درصد انجام مي شود، ولي مونرو اميدوار است در آينده اطلاعات با 99 درصد صحت منتقل شوند.
مونرو و همکارانش اميدوار هستند که در آينده، شبکه هاي ارتباطي به ياري دستگاه هاي ارتباط کوانتومي ساخته شوند. اين نوع ارتباط بسيار ايمن خواهد بود، چون اگر کسي بخواهد به نوعي به اطلاعات دسترسي پيدا کند، فقط به اطلاعات نامفهومي دست پيدا خواهد کرد.
کامپيوترهاي کوانتومي نسبت به کامپيوترهاي کلاسيک امروزي، عملکرد بسيار بهتري خواهند داشت. يکي از نخستين کاربردهايي که انتظار مي رود اين کامپيوترها موفق به انجام آن شوند، پيدا کردن اعداد اول عددهاي بزرگ است که کليدي براي رمزگشايي محسوب مي شود.

ترجمه؛ عليرضا مجيدي

fanavari-it.ir
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا