PPPoE چیست؟!!!

negin:-

عضو جدید
کاربر ممتاز
PPPoE چیه ؟!

یه شبکه ی TCP/IP و ترافیکش رو میشه به یه شبکه ی ترافیک شهری بهمراه خیابونها و ماشینهاش تشبیه کرد. در این شبکه میشه به راحتی Access Point های جدیدی رو احداث کرد ولی میدونین مشکل کجاست ؟! توی این شهر دقیقا نمیشه گفت که در هر زمان چند تا ماشین دارن از یک خیابون استفاده میکنن !PPP رو میشه بعنوان یه مونوریل با خطوطی جدا از خیابونها تو این شهر در نظر گرفت. در ساختار مونوریلی، سفر همیشه بین دو نقطه ی مشخصه : مسافرا فقط میتونن در مبدا سوار شن و سپس در مقصد پیاده شن به شرط اینکه بلیط داشته باشن، که همین موضوع موجب میشه که بتونیم به راحتی در هر زمان افرادی که دارن از مونوریل استفاده میکنن رو شناسایی کنیم.حالا میایم و مونوریلها رو درست بالای خیابونها میسازیم (یه طورایی مثل سقف براشون میشه... از اینا تو نیویورک زیاده... GTA IV بازی کنین میفهمین چی میگم !) و اونها رو از مبداء به مقصد وصل میکنیم. حالا نه تنها سرعت سفر به کمک این مونوریلها بسیار سریعتر از سرعت سفر به کمک ماشین و گیر کردن در ترافیک هستش بلکه براحتی میشه تعداد مسافران و ترافیک اونها رو کنترل کرد.

سازوکار این پروتکل این شکلیه که وقتی فعال میشه به کمک یه زیرپروتکل مخصوص Discovery شروع به گشتن Access Point هایی میکنه که میتونه بهشون وصل بشه. در اینحالت غالبا مودمADSL شما که با کارت شبکه به NIC سیستمتون وصل هستش جزو این Access Point ها محسوب میشه. این کشف به صورت خودکار انجام میشه و شما رو بی نیاز از این میکنه که بخواین شماره ی تلفن و یا آدرس IP خاصی رو حفظ کنین، تنها کاری که شما باید انجام بدین اینه که یه کانکشن PPPoE بسازین و با وارد کردن UserName و Password و کلیک کردن بر روی دکمه ی Connect به اینترنت وصل بشین. به همین سادگی و به همین خوشمزگی...برای اینکه متوجه بشین این روند چقدر ساده هستش، من راهکار بوجود آوردن یک کانکشن PPPoE رو در ویندوز 7 نشون میدم :
1. ابتدا اقدام به ساختن یک کانکشن میکنیم. از بین گزینه ها، گزینه ی Broadband Connection رو انتخاب میکنیم.

2. از بین گزینه های قابل انتخاب PPPoE رو برمیداریم.

3. همونطور که میبینین، فقط نیاز به وارد کردن UserName و Password دارین. هیچ نیازی به آدرس IP (مثل وقتیکه دارین VPN میزنین) و یا شماره تلفن (مثل وقتیکه دارین کانکشن Dial-Up میزنین) نیست.

برای اون کسایی که میخوان یه کمی (فقط یه کم) در جزئیات اتصال ریزتر بشن باید گفت که وقتی روی دکمه ی Connect کلیک میکنین، یک Session مربوط به PPPoE برقرار میشه. این Session توسط DSL Modem به یک ATM PVC (Permanent Virtual Circuit) متصل میشه که این PVC ما رو به یک ISP Point of Presence که مثلا میتونه ServPoET BMS 1000 باشه میرسونه. هنکامیکه به اینجا میرسیم، یوزر تونسته یک ارتباط بکمک PPPoE به سرور ISP برقرار بکنه. تفاوت اصلی این نوع ارتباط با یک ارتباط PPP معمولی (همون Dial-Up) در سرعت دسترسی بیشتر و پهنای باند فراختری (!) هستش که ارائه میده.

ببینین ! PPPoE یه راهکار بسیار ساده برای ارائه ی اینترنت پرسرعت به یوزرهای آماتور ارائه میده. این راهکار نه تنها اعمال تنظیمات توسط یوزر رو به حداقل میرسونه، بلکه از کارت شبکه های Ethernet برای اینکار بهره میبره و نیاز یوزر رو به خرید سخت افزار جدید (برای برقراری ارتباط) از بین میبره. از طرفی PPPoE خیلی به استاندارهای ارائه شده توسط PPP وفاداره، با تمامی ADSL/DSL Modem های فعلی به خوبی کار میکنه و حداکثر نیاز به نصب یک Driver برای برقراری ارتباط با Ethernet NIC داره (که این درایور به صورت پیشفرض روی ویندوز نصبه و روی لینوکس هم خودتون میتونین نصبش کنین)...والسلام... نامه تمام !کجا ؟! تازه شروع کرده بودیم ! حالا بیشوخی باید قبل از اینکه متن رو تموم کنم، یه توضیحی درباره ی پیاده سازیهای مختلف ارتباطات راه دور ADSL/DSL Based بدم.ببینین ! بغیر از PPPoE راهکارهای شناخته شده ی دیگه ایی برای ارائه ی اینترنت پرسرعت به یوزرها هستش. مثلا دو راهکاری که میتونم براتون مثال بزنم، یکیش استفاده از DHCP Server و دیگریش PPPoA هستند.
 
آخرین ویرایش:

negin:-

عضو جدید
کاربر ممتاز
استفاده از DHCP برای دسترسی دادن به اینترنت
DHCP از نظری دارای معایب و از نظری دیگه دارای مزایای خودش هستش. از مزایای DHCP میشه به اختصاص Dynamic آدرسهای IP به یوزرها و همچنین اعمال تنظیمات توسط DHCP Server به یوزرها اشاره کرد. اگه یه کم توی DHCP غرق شده باشین مطمئنا میدونین که یه DHCP Server بغیر از اعمال تنظیمات مربوط به IP Address ها میتونه بیش از 60 نوع تنظیمات رو روی سیستمتون اعمال کنه، که برای مثال میشه به تنظیم نوع ساختار NetBIOSتون اشاره کرد.ولی پس مشکل کجاست ؟! یکی از مشکلات اینجاست که DHCP برخلاف PPPoE قابلیت Authentication و همچنین حساب کردن هزینه ی مصرفی یوزر رو نداره. برای اینکه بشه اینکار رو انجام داد غالبا باید نرم افزارهای کمکی ایی رو نصب کنین که کارشون ادغام شدن با سرویس DHCP و کار کردن همزمان با اونه. مثلا در اینمورد میشه به Walled Garden که یه معماری برای پیاده سازی چنین ساختاری هستش اشاره کرد. چگونگی عملکردش اینطوریه که یوزر به محض وصل شدن به شبکه ی ISP به هیچ شبکه ایی غیر از شبکه ی محدود داخلی ISP دسترسی مستقیم نداره (خصوصا اینترنت) و باید تا تکمیل عمل Authentication توسط Walled Garden منتظر بمونه.Walled Garden جزو اون لقمه هایی محسوب میشه که باید دور سرتون بچرخونینش تا بتونین قورتش بدین ! در یک پیاده سازی به کمک Walled Garden شما نیاز به Real-Time Interface هایی بین یک DHCP Server، یک RADIUS Server، یک BRAS Server و همچنین یکی Billing Server دارین.نه تنها این بدبختیها رو دارین بلکه Walled Garden حتی بعد از پیاده سازی هم وایمیسه توی شرکتتون، کتش رو درمیاره، بالا سرش میچرخونه و برای Adminیی که بتونه Maintenance این ساختار رو به عهده بگیره نفس کش میطلبه ! چرا ؟! برای اینکه یه عالمه نرم افزار برای پیاده سازی این ساختار باید در ارتباط متقابل و تنظیم شده با همدیگه باشن، اگه یه دونشون گند بالا بیاره، همه شون سرویسن !از دید امنیتی هم ما مجبوریم که به یوزر یه مقدار دسترسی قبل از Authentication به شبکه ی داخلیمون بدیم که همین زمان کوتاه برای هکرهای محترم و وقت شناس کافی هستش !
استفاده از PPPoA برای دسترسی دادن به اینترنت
اینو زیاد کشش نمیدم ! با اینکه استفاده از این ساختار یه عالمه خوبی و مزیت داره ولی نیازمند اینه که شما یه کارت ارتباط ATM برای وصل شدن به ISP خریداری کنین (هزینه ی خفن !) و از طرفی تنظیمات ATM رو هم بلد باشین که این یکی دیگه شوخی بردار نیست و هر کی از ننه ش قهر میکنه نمیتونه با ATM کار کنه !شاید بشه بزرگترین مزیت استفاده از PPPoA رو برای ارتباط، QoS و همچنین ضمانت برقراری ارتباط مستحکم و پهنای باند تقریبا پیوسته برای یوزر دونست ولی اگه ریز بشیم متوجه میشیم که معایب استفاده از PPPoA از مزایاش بیشتر خواهد بود.
خلاصه ایی از مزایای PPPoE
استفاده ی بهینه از Address Poolچونکه PPPoE Session هایی که بین شما و ISP ایجاد میشن، عینهو PPP Sessionها هستن، IP Address هایی که میشه به شما اختصاص داد میتونن به صورت Dynamic تخصیص داده بشن. بدینوسیله Service Provider ها میتونن مطمئن باشن که یوزرهاشون هر دفعه یه IP متفاوت با دفعه ی قبل دریافت میکنه.از طرفی بخاطر اینکه PPPoE یک Session بر روی Ethernet درست میکنه، ISP ها میتونن سرویس یوزرها رو بر اساس زمان وصل شدنشون به اینترنت تخصیص بدن و به کمک همین موضوع میتونن به یوزرها فشار بیارن تا در زمانها بیکاری ارتباطشون رو قطع کنن وگرنه قبض رو اندازه ی پول خونشون میفرسته دم در ! چرا باید اینکار رو بکنن ؟! تا IP Address Poolشون خالی نشه...پرداخت هزینه ها بر اساس Credential یوزر و نه مکان ویچونکه PPP Session ها تقریبا همیشه نیاز به Authentication دارن، میشه که یوزرها رو بر اساس اکانتشون کنترل کرد و نه مکان وصل شدنشون به اینترنت. بدینوسیله برای یه یوزر ممکن هستش که بتونه از خونه ی رفیقش که از همون ISP سرویس اینترنتش رو دریافت کرده با اکانت خودش به اینترنت وصل بشه.استفاده از پروتکلهای دیگرPPPoE میتونه پروتکلهای Non-IP رو در داخل پاکتهای اطلاعاتی PPP کپسوله بکنه و بدین ترتیب تقریبا هر پروتکلی بوسیله ی PPPoE قابل انتقال هستش.سریعتر کردن زمان پیاده سازی یک معماری PPPoEمهمترین قسمت یک معماری PPPoE نیازمندی اون به RADIUS هاست و میدونین موضوع جالب چیه ؟! اکثر ISP ها چونکه از قبل یک معماری بر مبنای PPP داشتن (برای دسترسی Dial-Up)، پس حالا میتونن از RADIUSیی که برای PPP استفاده میکردن، برای PPPoE هم استفاده کنن و این باعث میشه که سرعت پیاده سازی معماریهای درون سازمانی PPPoE برای ISP ها خیلی بالاتر بره.جلوگیری از سرقت سرویسیه یوزر که فکر میکنه زرنگه میاد و کامپیوترهای خونه ش رو به یه Hub وصل میکنه و بعدش سعی میکنه با تک تک اونها یه کانکشن PPPoE بزنه تا همه شون اینترنت داشته باشن. خب چه اتفاقی میفته ؟! چونکه PPPoE برای Authentication به RADIUS نیاز داره، RADIUS نخواهد گذاشت که بیش از یک Session توسط این یوزر زده بشه و بدین ترتیب، یوزر داستان ما حالش گرفته میشه !ولی نه ! صبر کنین ! یه راه برای پیچوندن این سناریو هستش ! خودتون بلدین مگه نه ؟! اگه بلد نیستین خودم توو یه تایپیک دیگه واستون توضیح می دم...
 

yamaha R6

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ممنون دوست من تمامشو خوندم یا دوران دانشگاه افتادم;)
 

sanamsayna

کاربر فعال مهندسی IT ,
کاربر ممتاز
مهندس ممنون بابت مطالب یه کمی بیانت برام عجیب بود ولی در کل خیلی خوبه ادامه بده ;):w27:
 

negin:-

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهندس ممنون بابت مطالب یه کمی بیانت برام عجیب بود ولی در کل خیلی خوبه ادامه بده ;):w27:

خواهش می کنم دوست من... خواستم به زبون خودم بگم تا بچه ها راحت تر متوجه متن شن...اگه فک می کنی اینجوری خوب نیس کتابی بنویسم؟؟
 

sanamsayna

کاربر فعال مهندسی IT ,
کاربر ممتاز
خواهش می کنم دوست من... خواستم به زبون خودم بگم تا بچه ها راحت تر متوجه متن شن...اگه فک می کنی اینجوری خوب نیس کتابی بنویسم؟؟

نه عزیزم همین جوری ادامه بده همین بیانت سبب میشه خوندنش خسته کننده نباشه بچه ها بخونن ;)
 
بالا