PPP چیست ؟؟

negin:-

عضو جدید
کاربر ممتاز
ppp دیگه چیه ؟!

دیدین هر وقت میخواین با Dial-Up درپیت کوفتی به اینترنت وصل بشین یه کانکشن میسازین، یه UserName و یه Password بهمراه یه شماره تلفن توش وارد میکنین و بعدش وقتی روی Connect کلیک میکنین، بعد از شنیدن اون صدای مزخرف مودم بالاخره میتونین به اینترنت وصل بشین ؟! اشتباه نکنین ! این ادیسه ی هومر نیست که دارم براتون به صورت روحوضی میخونم بلکه در اینجا شما دارین یه ارتباط PPP برقرار میکنین ! PPP یکی از پروتکلهای زیرمجموعه ی TCP/IP هستش که کار اصلیش برقراری ارتباط دیجیتال (0 و 1) به کمک خطوط ارتباطی سریال (آنالوگ) هستش.خب ! اسکلومتر سایت بالا رفته (اسکلومتر وسیله ایی مثل کیلومتر شمار هستش که هر وقت متون سایت یه کم بیش از حد گنگ میشن، شروع میکنه به فعالیت و غالبا بالاتر و بالاتر میره... میتونین بهش اسکل شمار هم بگین !) و این وظیفه ی خطیر مدیر سایت هستش تا پایینش بیاره :LAN و WAN رو که میدونین چیه ؟! بزرگترین شاخصه ی متفاوت این دو، فاصله ی ارتباطی هستش و همین فاصله هم موجب میشه که تکنولوژیهای ارتباطی این دو ساختار با هم متفاوت باشن. معروفترین معماری LAN با نام Ethernet شناخته میشه و معروفترین پروتکلش هم که آشنا هستین باهاش : TCP/IPTCP/IP اصولا برای ارتباطات نزدیک و کمتر از حداکثر فاصله ی Maximum کابلهای ارتباطیش استفاده میشه بعنوان مثال برای کابلهای CAT 5e بیشترین فاصله غالبا 100 متر هست (محدودیت TCP/IP) و برای کابلهای فیبرنوری هم مثلا 2 کیلومتر(باز هم محدودیت TCP/IP)ولی چی میشه که میخواین یه ارتباط شبکه با فواصل طولانی بوجود بیارین ؟! چی میشه وقتی که ISP تون 10 کیلومتر اونطرفتره و شما میخواین به کمک اون به اینترنت وصل بشین ؟! میخواین تا اونجا فیبر نوری بکشین ؟! حتی اگه فیبرنوری بتونین بکشین (و فیبره جواب بده) جواب شهرداری رو چی میخواین بدین ؟!
پس به این نتیجه میرسیم که تکنولوژیهای
LAN جوابگوی فواصل دور نیست و ناچاریم به تکنولوژیهای WAN روی بیاریم. و اینجاست که غالبا علم ما کم میاره چرا که در مباحث شبکه ماها غالبا بیشتر تمرکزمون رو روی ساختارهای LAN گذاشتیم تا WAN. ولی مهم نیست، شما منو دارین ! و منم اطلاعات خیلی "چیزی" در مورد WAN دارم !تکنولوژیهای WAN غالبا برای ارتباطات راه دور مورد استفاده قرار میگیرن و مباحثی همچون Packet Switching, Circuit Switching و سوئیچینگهای مخابراتی در WAN پررنگتر از هر زمان دیگه ایی به چشم میاد. از تکنولوژیهای معروف WAN میشه به ATM و X.25 اشاره کرد. از اونجاییکه بحث ما در مورد جزئیات تکنولوژیهای WAN نیست به همین توضیح کوتاه بسنده میکنیم...ولی بحث یه چیز دیگه بود... بحث این بود که ما برای برقراری ارتباط راه دور نمیتونیم از ساختار نرمال پاکتهای اطلاعاتی TCP/IP استفاده کنیم و بهمین دلیل از پروتکل خاصی به نام PPP استفاده میکنیم که اقدام به قرار دادن اطلاعات دیجیتالی درون خودش میکنه، سپس این اطلاعات رو از طریق خطوط مخابراتی (یک ساختار WAN) به مقصد منتقل میکنه، و در نهایت این اطلاعات در مقصد بکمک Decapsulation به حالت اصلیشون برمیگردن.میتونین پروتکل PPP رو پوسته ایی در نظر بگیرین که اطلاعات دیجیتال رو درون خودش بر روی خطوط مخابراتی ( و نه کابلهای شبکه ی معمولی) منتقل میکنه.

پس یه بار دیگه موضوع رو مرور میکنیم : TCP/IP بر روی معماری Ethernet و در فواصل دور ناکارآمد هستش ولی سالهاست که شرکتهای مخابراتی شبکه های مخابراتی (PSTN) رو در هر شهری ارائه میدن و بهمین دلیل میتونیم پروتکلی رو به وجود بیاریم که میتونه اطلاعات TCP/IP رو بر روی خطوط مخابراتی تلفن حمل کنه تا به ISP برسونه... به این پروتکل PPP میگن.

دیدم بد نیست یه نگاهی هم به این عکسه بندازین :

Dial-UpPPP.jpg

همونطور که میبینین Windows Server 2003 از دو نوع پروتکل انتقال داده بر روی خطوط مخابراتی استفاده میکنه. با PPP آشنا هستین ولی SLIP چیه ؟!SLIP مخفف Serial Line Internet Protocol هستش و غالبا در پیاده سازیهای Unixیی مورد استفاده قرار میگیره ولی موضوع مهم اینه که PPP قابلیتهای بیشتری از SLIP داره و میشه گفت که SLIP تقریبا جای خودش رو به PPP داده...قبل از اینکه ادامه بدیم باید حتما اشاره کرده باشم که علت برتری PPP نه تنها در قابلیتش برای انتقال داده های TCP/IP روی خطوط سریال هستش بلکه یه قابلیت قشنگ دیگه ش به نام Authentication (همون قابلیتی که باعث میشه بتونین UserName و Passwordتون رو به سرور بفرستین تا اهراز هویت بشین) هم در این موفقیتش دست داشته.


 
آخرین ویرایش:

sanamsayna

کاربر فعال مهندسی IT ,
کاربر ممتاز
ولی مهم نیست، شما منو دارین ! و منم اطلاعات خیلی "چیزی" در مورد WAN دارم !
;)
آموزش ها عکس دارن ؟ اگه آره فکر کنم آپلودت مشکل داره چون عکس ها نیستن
 

msd163

عضو جدید
با عرض سلام و ادب

شما میگید

TCP/IP
اصولا برای ارتباطات نزدیک و کمتر از حداکثر فاصله ی Maximum کابلهای ارتباطیش استفاده میشه بعنوان مثال برای کابلهای CAT 5e بیشترین فاصله غالبا 100 متر هست (محدودیت TCP/IP) و برای کابلهای فیبرنوری هم مثلا 2 کیلومتر(باز هم محدودیت TCP/IP)...


ولی اینا محدودیت های tcp/ip نیست- وقتی در این پشته پرتکلی، Internet IP یعنی همون پروتکل IP رو داریم پس محدودیت فاصله نداره چون قابلیت روتینگ داره. این محدودیتها مربوط به اترنت است که مربوط به لایه های پایین میشه و پروتکل tcp/ip محدود به اون نیست. این محدودیت های لایه ی پیوند داده است.

پس یه بار دیگه موضوع رو مرور میکنیم : TCP/IP بر روی معماری Ethernet و در فواصل دور ناکارآمد هستش ولی سالهاست که شرکتهای مخابراتی شبکه های مخابراتی (PSTN) رو در هر شهری ارائه میدن و بهمین دلیل میتونیم پروتکلی رو به وجود بیاریم که میتونه اطلاعات TCP/IP رو بر روی خطوط مخابراتی تلفن حمل کنه تا به ISP برسونه... به این پروتکل PPP میگن.
 

msd163

عضو جدید
راستی یادم رفت که توی نقل قول های بعدی مطالب درسته

درکل برای من که مفید بود
 
بالا