PLC

محمد فرزانه

عضو جدید
صحبت های مهندس کریمی امروز ( جمعه )در مورد PLC ( بخصوص از اون غیر درسیاش ) ایجاب میکنه ، PLC را تو بحثامون وارد کنیم
یه چیز امروز جالب بود ، مهندس گفت بعد از فارغ التحصیلی یه سره رفته سراغ PLC ، اونم با لیسانس و فوق لیسانس الکترونیک ، برای همین دوستان کنترلی ( و گاهی اوقات قدرتی !! ) حق ندارن از این تاریخ به بعد به برو بچ الکترونیک طعنه بزنن .
به قول یه مشاور تو این سایت : بعد از چند وقت متوجه میشی گرایش های مهندسی برق با هم فرقی ندارن و یه مهندس در تمام زمینه ها باید اطلاعات داشته باشه
بهتره بریم سراغ PLC
 

محمد فرزانه

عضو جدید
فعلا عکس چند تا PLC S7 رو ببینید

 
  • Like
واکنش ها: sh85

alirad10120

عضو جدید
فک می کنم این روزا هممون باید به PLC به طور جدی فک کنیم و تو برنامه ریزی هامون یه جای مخصوص براش باز کنیم. با توجه به اینکه همه ی کارخونه های ایران دارن به سمت اتوماسیون صنعتی که PLC یکی از مهمترین عناصرش پیش می رن و ما فردا باید تو این کارخونه ها کار کنیم پس صرف نظر از گرایشمون همه باید PLC رو یاد خوب یاد بگیریم.
دیگه الان مدارای فرمان دارن جاشون به PLC می دن و همه چیز از طریق کامپیوتر و برنامه ها کنترل می شه که خودش اهمیت برنامه نویسی واسه PLC رو نشون میده.
این روزا تو بازار کتابای زیادی واسه آموزش PLC های شرکت زیمنس که بیشترین تعداد رو تو ایران دارن وجود داره موسسه های زیادی هم step7 درس میدن.
امیدوارم تو این تاپیک بتونیم به همدیگه در مورد آموزش PLC کمک کنیم
 

overlord

عضو جدید
استاندارد plc

استاندارد plc

Programmable Logic Controller (PLC)

كنترل كننده قابل برنامه ريزي منطقي

خوب برای اینکه بدونید plc اصلا چی هست و چی باید خوند!این فایل ها رو میذارم روی سایت.
اگه علاقه مند هستید حتما دانلودش کنید.
یه نگاهی بندازید مفهمید که باید گرایش کنترل رو انتخاب میکردید:biggrin::biggrin:
 

پیوست ها

  • PLC.rar
    371.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

alirad10120

عضو جدید
البته الان کسای زیادی هستن که رشتشون حتی برق نیست و دارن PLC رو یاد می گیرن چه برسه به اینکه کنترلی باشن. PLC یه بخشی از اتوماسیون صنعتیه و همه ی رشته های مهندسی طبیعتا باهاش در ارتباط هستن.
 

Benefic.H

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز

یاد گرفتن شاخه های مختلف خیلی خوبه ولی نباید یه نکته رو فراموش کنید و اینکه ما الان ما در مرحله ای هستیم که بهتر است از فرصت کمی که تا فارغ التحصیلی برامون باقی مونده در جهت تخصص یافتن در یک فیلد استفاده کنیم چراکه تخصص در یک شاخه می تونه تظمینی برای موفقیت شغلی ما باشه ولی بلد بودن چند شاخه بطور سطحی و کلی نمی تونه این تضمین رو ایجاد کنه!
پس بیشتر به سمت علاقمندی تون قدم بر دارید و سعی کنید از شاخه پریدن های بی مورد خودداری کنید.
امیدوارم موفق باشین!
 

محمد فرزانه

عضو جدید
من حرف دوستمون Benefic.H رو تایید میکنم ، به نظر من هم باید از ترم 5 ، 6به بعد ، تخصص روی یک مورد ، تو برناممون باشه ،البته به شرطی که راههای مختلف رو امتحان کرده باشیم و آخرسر مناسبترین گزینه رو برای خودمون انتخاب کنیم
من خودم تازه تازه فرق میان تخصص ها و یا همون گرایشهارو میفهمم،
دید سطحی در مورد تخصصهای مهندسی برق شاید دو سال وقت ببره ، ولی این دید سطحی رو به سال اول دومیا پیشنهاد میکنم ، چون سوای اینکه سال سوم وچهارم میتونن نسبت به علاقشون دنبال یه تخصص برن ، در مورد همه فیلدها هم اطلاعات دارن (مثل بعضی از استادامون )و این خیلی خوبه ،
و اما اما اما ....
یه چیزی تو این جامعه ی صنعتی خیلیارو گول میزنه و بخصوص دانشجوهارو و اون چیزی نیست جز بسته شدن و محدود شدن به اسامی و عنوان ها
مثال میزنم : ( با و جود اینکه الکترونیکی هستم ، سعی میکنم به خاطر رشته ام و کرکری این حرفو نزنم و مایلم به دوستمون هم جواب بدم )
مگه کنترلیا تو چارتشون چندین واحد در مورد ابزار دقیق و PLC ندارن که بقیه رشته ها ندارن
مگه مهمترین و عظیمترین صنعت ما ، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی نیست
مگه تو این صنایع ابزار دقیق و PLC حرف اولو نمی زنن و تو بورس ترین تخصص ها نیستن
اگه حرفامو تایید میکنید ، برید تحقیق کنید که چرا متخصصین الکترونیک تو استخدام کاری مربوط به ابزار دقیق و PLC و صنعت نفت و گازو پتروشیمی ، رتبه ی اولو دارن !!! اونم با اختلاف محسوس !!!(برای منم قابل حضم نبود ولی نگید که اینجور نیست ، چون خودم بارها شده رفتم تو این صنایع جنوب و تحقیق کردم و اگه خواستید با شاهدی که کنترلی هست ، و از بچه های دانشگاهمون ، اثبات میکنم ، ویا برید از استاد فنی حرفه ای شیراز که 27 سال تخصص ابزار دقیق داره بپرسید)
شاید من یه گرایشو رو بیشتر دوست داشته باشم ، ولی بازم میگم ، بدم میاد یکی خودشو به یه اسم ، عنوان و گرایش ببنده و زندگیرو با حس تملک اونا ببره جلو
یا علی
 

محمد فرزانه

عضو جدید
مفهوم كنترلرهاي قابل برنامه‌ريزي PLC :

در سيستم‌هاي اتوماسيون وظيفه اصلي كنترل بر عهده PLC است كه با گرفتن اطلاعات از طريق ترمينالهاي ورودي، وضعيت ماشين را حس كرده و نسبت به آن پاسخ مناسبي براي ماشين فراهم مي‌كند. امكان تعريف مدهاي مختلف براي ترمينالهاي ورودي/خروجي يك PLC، اين امكان را فراهم كرده تا بتوان PLC را مستقيما به المانهاي ديگر وصل كرد. علاوه بر اين PLC شامل يك واحد پردازشگر مركزي( CPU) نيز هست، كه برنامه كنترلي مورد نظر را اجرا مي‌كند. اين كنترلر آنقدر قدرتمند است كه مي‌تواند هزارها I/O را در مدهاي مختلف آنالوگ يا ديجيتال و همچنين هزارها تايمر/ كانتر را كنترل نمايد. همين امر باعث شده بتوان هر سيستمي، از سيستم كنترل ماشين‌هايي با چند I/O كه كار ساده‌اي مثل تكرار يك سيكل كاري كوچك انجام مي‌دهند گرفته تا سيستم‌هاي بسيار پيچيده تعيين موقعيت و مكان‌يابي را كنترل نمود. اين سيستم مي‌تواند بدون نياز به سيم‌بندي و قطعات جانبي و فقط از طريق نوشتن چند خط برنامه تا صدها تايمر را در آن واحد كنترل و استفاده نمايد.


مقايسه تابلوهاي كنترل معمولي با تابلوهاي كنترلي مبتني بر PLC :

امروزه تابلوهاي كنترل معمولي ( رله‌اي ) خيلي كمتر مورد استفاده قرار مي‌گيرند. چرا كه معايب زيادي دارند. از آنجا كه اين نوع تابلوها با رله‌هاي الكترو‌مكانيكي كنترل مي‌شوند، وزن بيشتري پيدا مي‌كنند، سيم‌كشي تابلو كار بسيار زيادي مي‌طلبد و سيستم را بسيار پيچيده مي‌كند. در نتيجه عيب‌يابي و رفع مشكل آن بسيار پرزحمت بوده و براي اعمال تغييرات لازم در هر سال و يا بروز كردن سيستم بايستي ماشين را بمدت طولاني متوقف نمود كه اين امر مقرون به صرفه نخواهد بود. ضمنا توان مصرفي اين تابلوها بسيار زياد است.
با بوجود آمدن PLC، مفهوم كنترل و طراحي سيستم‌هاي كنترلي بطور بسيار چشمگيري پيشرفت كرده است و استفاده از اين كنترلر‌ها مزاياي بسيار زيادي دارد. كه به برخي از اين موارد در زير اشاره كرده‌ايم. كه با مطالعه آن مي‌توان به وجه تمايز PLC با ساير سيستم‌هاي كنترلي پي برد:
سيم بندي سيستم‌هاي جديد در مقايسه با سيستم‌هاي كنترل رله‌اي تا 80٪ كاهش مي‌يابد.
از آنجاييكه PLC توان بسيار كمي مصرف مي‌كند، توان مصرفي بشدت كاهش پيدا خواهد كرد.
توابع عيب ياب داخلي سيستم PLC ، تشخيص و عيب‌يابي سيستم را بسيار سريع و راحت مي‌كند.
برعكس سيستم‌هاي قديمي در سيستم‌هاي كنترلي جديد اگر نياز به تغيير در نحوه كنترل يا ترتيب مراحل آن داشته باشيم، بدون نياز به تغيير سيم‌بندي و تنها با نوشتن چند خط برنامه اين كار را انجام مي‌دهيم. در نتيجه وقت و هزينه بسيار بسيار اندكي صرف انجام اينكار خواهد شد.
در مقايسه با تابلو‌هاي قديمي در سيستم‌هاي مبتني بر PLC نياز به قطعات كمكي از قبيل رله ، كانتر، تايمر، مبدل‌هاي A/D و D/A و... بسيار كمتر شده است. همين امر نيز باعث شده در سيستم‌هاي جديد از سيم‌بندي، پيچيدگي و وزن تابلو‌ها به نحو چشمگيري كاسته شود.
از آنجاييكه سرعت عملكرد و پاسخ‌دهي PLC در حدود ميكرو‌ثانيه و نهايتا ميلي ثانيه است، لذا زمان لازم براي انجام هر سيكل كاري ماشين بطور قابل ملاحظه‌اي كاهش يافته و اين امر باعث افزايش ميزان توليد و بالا رفتن بازدهي دستگاه مي‌شود.
ضريب اطمينان و درجه حفاظت اين سيستم‌ها بسيار بالا تر از ماشين‌هاي رله‌اي است.
وقتي توابع كنترل پيچيده‌تر و تعداد I/O ها خيلي زياد باشد، جايگزين كردن PLC بسيار كم ‌هزينه‌تر و راحت‌تر خواهد بود.
نقش كنترلرهاي قابل برنامه‌ريزي (PLC) در اتوماسيون صنعتي :
در يك سيستم اتوماسيون، PLC بعنوان قلب سيستم كنترلي عمل مي‌كند. هنگام اجراي يك برنامه كنترلي كه در حافظه آن ذخيره شده است، PLC همواره وضعيت سيستم را بررسي مي‌كند. اين كار را با گرفتن فيدبك از قطعات ورودي و سنسورها انجام مي‌دهد. سپس اين اطلاعات را به برنامه كنترلي خود منتقل مي‌كند و نسبت به آن در مورد نحوه عملكرد ماشين تصميم‌گيري مي‌كند و در نهايت فرمانهاي لازم را به قطعات و دستگاههاي مربوطه ارسال مي‌كند.
 
  • Like
واکنش ها: sh85

محمد فرزانه

عضو جدید
اینم mini PLC زیمنس که تو ایران به پی ال سی لوگو معروف شده که اسم بین المللیش نیست

این نوع PLC بدون اتصال به کامپیوتر هم قابل برنمه نویسی است و برای کارهای کوچیک مورد استفاده قرار میگیره با استفاده ترکیبی از این دکمه های تعبیه شده به راحتی می تونیدتو اینا برنامه نویسی کنید البته بهتر ه بیشتر روی S7 300 و 400 مانور بدیم ، موافقین؟
 
  • Like
واکنش ها: sh85

salahshur

عضو جدید
کاربر ممتاز
من با نظر محمد یه جاهاییش مخالفم
فقط چند تا جمله از همون دکتر شیرازی که با اکثر بچه های باشگاه مثل محمدفرزانه،ابوذر بینش،علی مسعودیان و سلطانی و .... بودیم رو میگم و تجربیات خودم
اینکه یه نفر بگه که من مهندس برق قدرت و مخابراتم در واقع چرنده،چون در واقع همون قدرت به چندین گرایش تبدیل میشه،در واقع کسی که هم چین حرفی رو میزنه هیچ کدوم رو بلد نیست اما از شما برای مصاحبه میخوان که اینو بگین
راستش من خودم توی این مدت دانشجوییم تا الان خیلی جاها سرک کشیدم و دست کردم ،اما به نظر من اشتباه هست تا یه حدودی،چون شما نمیتونی همه اون علم ها رو کامل یاد بگیری از کسی که رشتش این هست و همونو کار میکنه اما دیدت رو باز میکنه بخاطر همینه من به هرکدوم از بچه های جدیدی که ازم راهنمایی خواستم یکی از مورد هایی که بهش اشاره کردم این بود که زیاد از این شاخه به اون شاخه نپرید فقط اطلاعات کلی بگیرید که اگر به جایی برخوردید بدونید این مشکل یا این ایده مربوط به کدوم بخش هستش اما حتی اگه علاقه پیدا کردید دنبالش نرید که سرابه
چون آخرش میبینید از همه چیز یخورده بلدید اما هیچ چیز رو کامل بلد نیستید
اما PLC بحثش فرق میکنه بستگی به این داره شما کجا میخواین کار کنید و الان تقریبا یه ضرورت هست برای مهندسان برقی در صنعت و حتی غیر برقی ها،اما برای اونایی که کار دفتری دوست دارن ضروری نیست راحت باشنو ،کاهو سکنجبین بخورن ،نوش جونشون
 
آخرین ویرایش:

محمد فرزانه

عضو جدید
احسان جان من حرف تو رو قبول دارم
من فکر نمیکنم حرفی که من زده بودم با این حرفی که الان تو زدی زیاد فرقی داشته باشه
من هم مثل ابوذر دارم میگم از ترم 5 ، 6 دیگه بشی خدای یه تخصص ، و اصلا تو رو با اون بشناسن
مثل امیر خودمون که میگیم خدای AVR هستش
من خودم تونستم تو دو سال اول تحصیلیم با تلاش زیاد به دید حداقل سطحی در مورد گرایش کنترل و و الکترونیک دست پیدا کنم ولی اصلا سراغ مخابرات و قدرت نرفتم
جون مخابرات رو نمیدیدم دارم چیکار میکنم
و قذرت رو از ولتاژای بالاش ترسیدم
ولی بعداز این مدت با دلم تصمیم میگیرم چیو انتخاب کنم و با مز مزه ای که از هر شاخه کردم و شناختی که دارم( البته در وقت خودش نه الان )
مثلا از ابزرا دقیق زیاد خوشم نیومد ولی فهمیدم یادگیریش برای آینده ام لازمه ، حتی شده به اجبار
ولی از میکرو ، برنامه نویسی ، PLC ,... و امثالهم به لذتی رسیدم که مایلم تا آخر عمرم ادامه شون بدم
و اگه تازه دنبال علاقه ام میگشتم ، شاید ...
اینو میگم تا دلیل برای حرفای اولی بیارم و نشون بدم که با حرف تو فرقی نداشت
 

محمد فرزانه

عضو جدید
زبانهای برنامه نویسی مختلفی رو plc های شرکت زیمس ساپورت میکنه
در محیط simatic manager و با کمک این زبانها plc ها قادرند حتی یه خط تولید با 50 روبات جوشکارو کنترل کنند ، اونم فقط با یه plc !
از زبانهایی که PLC های زیمنس ساپورت میکنند می توان
STL
(بالای تصویر )
LADER


FBD

رو نام برد
روی لینک زیر SAVE TARGET AS بزنید و یه PDF در مورد آموزش زبان LADER دانلود کنید

http://aminnima2.persiangig.ir/document/plc.pdf
 

محمد فرزانه

عضو جدید
از بهترین کتابهای بازار ایران که در واقع همشون ترجمه یک صدم کتابچه ها و کاتولوگ های SImense هستند ( بخصوص مال صابکو که انگار مجبورشون کردن ترجمه کنند ) می توان s7 مثلث نارنجیو پیشنهاد کرد ولی حجمش زیاده. اما کامل ،البته بهتون بگم که روی مدارات برق صنعتی و کلا مدارات و برنامه هاخیلی ضعیفتر از کتابs5 کار کرده اند ، s5 , s7 سوای تفاوت سخت افزاری از لحاظ دستورات هم با هم فرق دارن
اما بعد از مطالعه شون فهمیدم اگه کسی s7 رو یادبگیره ، اونم در حد خوب ، دیگه بقیه براش مثل آب خوردن میشه ، حتی plc های دیگه
شاید شبیه حرفای مهندس باشه ، اما چیکار کنم واقعییته
دانشگاه ما ترم پیش نداشتش ولی خیلی جالبه که این ترم آوردش ، اونم 6 تا
تاکید میکنم بچه های مهندس و عاشقای plc حتما بگیرنش
 
  • Like
واکنش ها: sh85
بالا