یک راز کیهانی / معمای ستاره صورت فلکی ارابه ران

*** s.mahdi ***

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
یک راز کیهانی فاش شد / معمای ستاره صورت فلکی ارابه ران ... :gol::gol: ستاره شناسان آمریکایی برای اولین بار موفق شدند ستاره اسرارآمیز "اپسیلون ارابه ران" واقع در صورت فلکی ارابه ران را به صورت مستقیم رصد و راز این ستاره را فاش کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "اپسیلون ارابه ران" پنجمین ستاره درخشان حاضر در صورت فلکی ارابه ران است. از بیش از 175 سال قبل ستاره شناسان تصور می کردند که نور این ستاره بسیار کمتر از آن چیزی است که باید باشد. به خصوص که نور این ستاره هر 27 سال یکبار به مدت یکسال کاهش می یابد.

این اثر موجب شده بود که دانشمندان به منظومه دوتایی ستاره ای فکر کنند که در آن یکی از دو جرم آسمانی نامرئی است و بنابراین تنها امکان رویت یکی از دو جرم وجود دارد.







به تازگی این فرضیه مورد بررسی قرار گرفت و این امکان را فراهم کرد که ستاره شناسان نگاهی نزدیک به این منظومه بیندازند.
تئوریهای موجود پیش بینی می کنند که ستاره ای در ابعاد کمتر از "اپسیلون ارابه ران" توسط پوششی از گرد و غابار احاطه شده است. این پوشش، دقیقا بر روی همان مداری واقع شده است که جرم آسمانی همراه ستاره در آن مدار حرکت می کند.

اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه میشگیان دستگاه جدیدی به نام MIRC (ترکیب کننده مادون قرمز میشیگان) را توسعه داده و با کمک آن توانستند در یک رصد مستقیم این تئوری را تائید کنند.
این بررسیها نشان می دهد که یک لایه نازک اما متراکم از ابرهای تیره اطراف این ستاره را پوشانده است.







براساس گزارش نیچر، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "این رصد نشان می دهد که فرضیه های کنونی صحیح هستند اما حلقه ای که اطراف ستاره را پوشانده است بسیار تخت تر از آن چیزی است که تصور می شد. این کشف می تواند اطلاعاتی درباره تکامل ستاره و ویژگیهای سطحی آن ارائه کند."
 

Similar threads

بالا