گردو

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
با اجازه تمام دوستای خوبم.
این یک مقاله گردو هست که نمی دونم از کجا گرفتمش. تبدیلش کردم به فایل word و PDF ....

اگه قبلا کسی در این مورد مطلب گذاشته بود من ازش شدیدا معذرت می خوام.


2 تا فایل پایین هر دو شبیه هم هستند. به دلخواه هر کدومرو که دوست دارید دریافت کنید.
 

پیوست ها

  • gerdo.pdf
    82.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • گردو.doc
    49 کیلوبایت · بازدیدها: 0

hojatrostami

عضو جدید
گردو

رشد درختان گردواز سالها قبل در تاريخ ثبتشده است.گفته شده كه يكي از قديمي ترين منابع از،دانه هاي خوراكي مي باشد.پوسته هايدرخت گردو در فرانسه پيدا شده است كه تاريخ آن به8000 سال قبل ياهمچنين به دورهًنئوليتيك (عصر نوسنگي حدود 10 هزار سال پيش) برمي گردد.اين تئوري لزوماً باباورهايي كه گردوي نوين اروپايي درايران نشاًت گرفته و وبوسلهً يونانيها به رممعرفي شده است مغايرتي ندارد..روميها آن رايك غذا متناسب براي خدايان درنظرگرفتند.درختان گردوتوسط رومي ها به بريتانياي بزرگ گسترش يافت ، از زمانهاي خيليقديم يعني 100 ها سال قبل از تولد مسيح.
امروزه گردوها در تعداد زيادي از كشورها رشد كردهاندكه شامل فرانسه، آلمان ،مجارستان ، جمهوري چكسلواكي سوئيس هندوستان چين وآمريكايشمالي(اساساًكاليفرنيا ،ارگن)همچنين نيوزلند.در استراليا صنعت در حال رشد گردونسبتاًدر مرحلهً اوليه گسترش مي يابد وتفاخر استراليا دركيفيت خودگردواست .بعضي ازمعروف ترين تنوعات از گردو ها درختان جاگلانس رجيادر(اروپا)ودرختان جاگلانسرجيا(آمريكاي شمالي) هستند.اين درختان احتمالاً از جمله بهترين منابع براي الوارمبلمان واثاث خانه است. متجاوز از چند دههً گذشته تنوعهاي بسيار جديدي در درختانگردو پا گرفته كه به علت وضعيتهاي آب و هوايي مناسب وتوليد بهتر و بازدهي زودتر استبعلاوه گردوها خصوصيت هاي ويژه ازقبيل آسانتر شكسته شدن را (هم) كسب ميكنند.
درختان گردو ميتوانند براي صد ها سال زندگي كنند(گفته شده در فرانسه برخي از درختان بيش از300 سالاست) كه وجود دارند.تحت شرايط عادي يك درخت گردوي بالغ ممكن است تا50 سال آماده شودو بهترين (گردو) را بدست آورد.روشهاي نوين كشت، محصولات عالي تري ازدرختان خيليجوانتر داشته است.چنانكه كه با تعداد زيادي محصولات ديگر حيطهً كيفييت از عالي تاخيلي ضعيف را شامل مي شود.گردوها بعد ازجمع آوري محصول نيازمند خشك شدن هستندو آنهاخيلي خوب در پوسته نگهداري مي شوند.گرچه گردوهاي تازه طعم بهتري ازديگر گردوهايي كهمدت زيادي است نگه داري مي شوند دارند.گردوهامي توانند بيش از حد خشك شوند كه اينهم طعم ومزه شان را از بين مي برد. ومخصوصاً مي تواند از ترشيدگي نيز، از بينبرود.بعضي اوقات پوسته هاي گردو به خاطر اصلاح ظاهر گردو (آجيل) سفيد شده اند.اينمرحله طعم ومزه را افزايش نمي دهد.


کود دهی درخت گردو:
قبل از کاشت نهال گردو باید نیرو بنیه خاک از لحاظ عناصر خاک مانند:ازت-پتاسیم-فسفر-آهن-روی-مس-منگنزوکلسیم و...که توسط کارشناسان تعیین میشودغنی شود.این عناصر بایستی همراه خاک مخلوط ودر چاله های حفر شده ریخته شود.نوع کود ومیزان آن بستگی به نوع خاک دارد.تقویت خاک قبل از کشت بسیار مفید ودر رشد درخت مؤثر است.وچون درخت گردو در سالهای اولیه رشد وریشه بندی زیادی دارد می توان از تقویت کننده هایی برای افزایش رشد ریشه نهال استفاده نمود . یکی از این ترکیبات بیورادیکانت می باشد که باعث تحریک رشد ریشه و در نتیجه افزایش جذب آب و مواد غذایی می گردد . ترکیب بیورادیکانت شامل اسید های آمینه ، نیتروژن ، آهن ، منگنز ، روی ، بر و مولیبدن بوده و در افزایش رشد ریشه درخت موثر می باشد .
کودهای آلی (کود حیوانی)بایستی همراه کودهای شیمیایی در زمستان بصورت چال کود در سایه انداز درخت داده شود.چال کود گودالی به عمق یک متر وعرض 40سانتیمتر وبطول یک متر است.که در سایه انداز درخت حفر می گردد.برای یک درخت 15 ساله گردو یک کیلو گرم سولفات پتاسیم 500گرم سولفات روی 500گرم سولفات آهن روی کودهای آلی(حیوانی)ریخته وباقیمانده ی چاله را با برگهای خشک پر میکنند وروی آنها خاک مرغوب میریزند.کودهای ازته شامل نیترات واوره می باشد.که در دو نوبت به درخت گردو داده میشوند.چنانچه از نظر کمبود آب محدودیت نباشد.در نوبت اول در اسفند ماه مقدار 300گرم نیترات آمونیم ودر اوایل خرداد ماه هم 300گرم نیترات آمونیاک به درختان داده میشود.
برای تغذیه مناسب درخت گردو بایستی علاوه کود های ذکر شده عناصر ریز مغذی درخت مثل آهن ، روی ، بر ، مولیبدن ، مس ، منگنز و کبالت را نیز تامین نمود . این عناصر یا به صورت تک عنصری و یا به جهت سادگی مصرف به صورت مجموعه ای در کنار هم مصرف می شوند . امروزه محصولی به نام اکوکوئل میکرومیکس همه عناصر ریز مغذی را در کنار دارد و برای هر هکتار درخت گردو 1 کیلوگرم آن استفاده می شود .


آفت ها وبیماریهای درخت گردو:
برای جلوگیری از شیوع بیماری باید به روش آبیاری درخت گردو توجه داشت.ونباید بگذاریم آب به تنه درخت برسد.چون که آب موجب انتقال بیماری میشود.ودرختان دیگر را نیز آلوده مبکند.علاوه بر این آفت های بسیاری وجود دارند که فقط با سم پاشی به موقع میتوان جلوی رشد آنها را گرفت.بیماری مهمی که باعث مرگ درختان گردو میشود.بیماری آب سیاه می باشد . بیماری آب سیاه یک بیماری قارچی بوده و عامل آن قارچ فیتوفترا میباشد. برای جلوگیری از شیوع این بیماری اولا باید از نهال سالم وقوی استفاده کرد.ثانیا باید دور تا دور درخت را مانند تشتک احداث کرد تا آب با تنه درخت تماس نداشته باشد.درختانی که به بیماری آب سیاه (فیتوفترا)مبتلا میشوند.باید محل آلودگی تنه درخت را با کارد تراشید تا جایی که به به بافت سالم درخت برسد.وسپس بافتهای آلوده را سوزاند .آنگاه محل تراشیده شده را با سم اکسی کلرورمسی یا آب اهک ضد عفونی کرد البته می توان با محلول پاشی به وسیله فسفیمکس درختان گردو را به قارچ فیتوفترا مقاوم نمود .به این نکته مهم باید توجه کرد که درخت گردو را نباید هیچ زمانی سم پاشی کرد و فقط قسمت های آسیب دیده را به موقع سم پاشی نمایید .

هرس کردن درخت گردو:
هرس کردن شامل دو مرحله میباشد.1-هرس فرم درخت گردو2- هرس باردهی درخت گردو
1-هرس فرم : در سالهای اولیه ی رشد نهال صورت میگیرد بدین صورت است که از فاصله 5/1متری نهال سر برداری میشود و محل بریدگی با چسب باغبانی پوشانده میشود.که این امر باعث رشد شاخه های جانبی درخت گردو میشود.در سالهای بعد نیز تعداد شاخه ها کمتر شده وبقیه شاخه ها از روی تنه حذف میشوند.با این روش هرس کردن که تدریجی ودر سالهای اولیه رشد درخت صورت میگیرد فرم اصلی درخخت شکل میگیرد.
2-هرس باردهی : این نوع هرس معمولا در اواخر زمستان وگاهی در تابستان هم انجام میشود.که شامل :حذف شاخه های مزاحم خشک وناجور میباشد.وباید سعی نمود که حتما محل بریدگی با چسب باغبانی پوشانده شودمنظور از هرس حذف کامل شاخه ها ی زیادی ونرکها یا آن قسمتهایی است که مانع تابش نور خورشید به داخل تاج درخت میشود.با دقت در انجام هرس میتوان سلامت درختان را به نحو مطلوب تامین کرد واز نامرغوب شدن گردوها جلوگیری کرد.این هرس را میتوان هر سال یکبار انجام داد.نمونه دیگر از هرس هرس کردن درختان کهن سال گردو که بیشتر از 30سال سن دارند میباشد.که به منظور جوان کردن درخت شاخه های پیر ودرهم را هرس کرده وبا این کار شاخه های جوان میوه دهی زیادتری خواهند داشت.
برداشت محصول گردو :
فصل برداشت گردو بستگی به شرایط محیطی دارد.مثلا در مناطق سرد در اواخر مهر ماه است.اما آنچه مسلم است هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوه ای مایل به خاکی در آمده باشد وپوست آن به راحتی از گردو جدا شود.برداشت محصول گردو باید در اولین فرصت که گردو ها پوست می دهند انجام شود.و بعد از چیدن گردوها باید آنها را پوست کنده ومحصول را در سایه ودر جای خشک پهن کرد تا خشک شوند.محل خشک کردن باید طوری باشد که هوا در آن جریان داشته باشد.تا محصول به طور کامل خشک شود.در مناطقی که آفتاب ملایم باشد میتوان محصول را بعد از پوست گیری در آفتاب ملایم خشک کرد.اگر آفتاب شدید باشدموجب سیاه شدن مغز گردو وعدم بازار پسندی آن میشود.روش سنتی برداشت محصول گردوبه این صورت است که با چوب بلند به شاخه های درخت ضربه میزنند.که باعث تکیده شدن گردوها میشود این روش علاوه بر زحمت زیاد ووقت گیر بودن آن باعث صدمه به درخت گردو میشود وثمر سالهای آینده گردو را نیز از بین میبرد.از آنجایی که ارتفاع درخت گردو زیاد است برای برداشت مکانیزه واصولی از بالابر استفاده میشود که میتوان آنرا به تراکتور متصل نمود .
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
خلاصش شد این ... بچه ببین درست گفتم؟؟؟ ..... :

منشا : اروپا
مدت عمر : تا 50 سال خوب محصول میده ..... تا 300 سال هم عمر میکنه ...

درخت گردو در سالهای اولیه رشد وریشه بندی زیادی دارد.....پس تغذیه خیلی مهمه ....
ترکیب بیورادیکانت شامل اسید های آمینه ، نیتروژن ، آهن ، منگنز ، روی ، بر و مولیبدن بوده و در افزایش رشد ریشه درخت موثر می باشد .


تغذیه : (به ابعاد چال کود توجه کنید)
چال کود گودالی به عمق یک متر وعرض 40سانتیمتر وبطول یک متر است.که در سایه انداز درخت حفر می گردد.
برای یک درخت 15 ساله گردو :
یک کیلو گرم سولفات پتاسیم 500گرم سولفات روی 500گرم سولفات آهن روی کودهای آلی(حیوانی)ریخته وباقیمانده ی چاله را با برگهای خشک پر میکنند وروی آنها خاک مرغوب میریزند.

بیماری :
نام بیماری : آب سیاه
عامل بیماری : قارچ فیتوفترا
پیشگیری : جلوگیری از رسین آب به تنه ---- محلول پاشی با فسفیمکس ،که باعث مقاومت به قارچ فیتوفترا میشود.
درمان : محل آلوده را تراشیده تا به بافت سالم برسیم و بعد با با سم اکسی کلرورمسی یا آب اهک ضد عفونی کرده و اون بافتی که تراشیدیم را میسوزانیم.

نکته : هیچگاه گردو را بی دلیل سم پاشی نکنید مگر در مواقع بروز آلودگی آن هم محدود به همان قسمت.

هرس :
هرس کردن شامل دو مرحله میباشد:
1-هرس فرم درخت گردو
این هرس تو سالهای جوانی درخت صورت میگیره و هدف اصلیش دادن فرم خوب و مناسب درخت هست.
فصل این هرس در زمان رشد گیاه است و با سربرداری

2- هرس باردهی درخت گردو
طبق این متن شامل حذف شاخه های نرک و خشک و بی بار هست تا نور و مواد غذایی به اندازه به گیاه برسه.
معمولا در اواخر زمستان و گاهی نیز در تابستان صورت میگیرد.

زمان برداشت :
کلی : وقتی پوست میوه به رنگ قهوه ایی مایل به خاکی درامده باشد و براحتی جداشود.
در مناطق سرد : اواخر مهرماه

نکته پس از برداشت :
وقتی مغز را جدا کردید در افتاب شدید قرار نداهید زیرا سیاه شده و از بازارپسندی آن می کاهد.

خوب بود؟؟؟؟؟؟
بیست میشم؟؟؟؟؟؟؟
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
ni_rosa_ce هرس درختان گردو میوه کاری 0

Similar threads

بالا