کمکـــــ فوری

sina_tf

عضو جدید
پدیده آئولین چیست ؟
عوامل وراه های بهبود این پدیده ؟

مرسی . این سوال رو برای داداشم میخام که رشته اش برق
 

apn1388

کاربر بیش فعال
یکی از عواملی که موجب کاهش فاصله بین هادیهای خط گردیده و می تواند منجر به بروز قوس و قطع خط گردد نوسانات هادیها می باشد . این نواسانات همچنین بر روی اتصالات و هادیهای خط تأثیر نامطلوب داشته و منجر به فرسودگی زودرس ، کاهش عمر مفید و نهایتاً پارگی آنها نیز می گردد .به همین علت ، محققان و طراحان خطوط انتقال نیرو همواره به دنبال شناخت دقیق تر این پدیده و یافتن راههایی جهت حذف یا کاهش اثرات سوء آن بوده و هستند.

اصلی ترین نوسانات هادیهای خطوط انتقال انرژی عبارتند از :
- نوسانات آئولین ( Aeolian Oscillations )
- نوسانات هادیهای فرعی ( Subconductors Oscillations )
- نوسانات گالوپینگ ( Galloping Oscillations )

نوسانات آئولین :
این نوع نوسان دارای دامنه کمی در حدود قطر سیم ( سانتیمتر ) و فرکانس زیاد بین 4 تا 50 هرتز بوده و بر روی هر نوع سیم هادی اتفاق می افتد . سرعت باد برای ایجاد چنین نوساناتی کم است و به ندرت از 15 متر بر ثانیه تجاوز می کند . در این حالت نوسانات یکنواخت و پایدار در تمام طول یک اسپن ایجاد می شود و آثار آن فرسودگی سیمهای آلومینیومی در محل نگهدارنده ها (Clamps) و شل شدن پیچهای نگهدارنده بازوهای برج می باشد .
علت بروز این نوسانات وجود نیروهای ناشی از توده هوای گردابی که در جهات بالا و پائین سیم جریان دارند می باشد که تولید فشار نامتعادل کرده و باعث حرکت سیم در جهت بالا و پائین عمود بر جهت جریان هوا می شود .
 

Similar threads

بالا