پنیر ماهی

گل سرخ 22

عضو جدید
پنیر ماهی

با توليد فرآورده هاي متنوع از آبزيان ، نه تنها ارزش افزوده آنها افزايش مي يابد، بلکه مي توان آن را به عنوان غذاي جايگزين گوشت قرمز در ميان مردم مطرح کرد. براي تهيه فرآورده هاي مختلف بيشتر بر آبزياني تاکيد مي شود که اولا قابل مقايسه با گونه هاي طبيعي يا دريايي نيستند، ثانيا کمتر مورد توجه مردم باشند.
دکتر غروقي تاکيد مي کند: پنير ماهي يکي از فرآورده هاي مهمي است که از ماهيان مختلف توليد مي شود. تاکنون مطالعه اي در ارتباط با توليد اين فرآورده در ايران انجام نشده است. با توليد پنير ماهي مي توان آن را به عنوان محصول شيلاتي جديد با فرمولاسيون هاي مختلف و مطابق با ذائقه مردم و در جهت رقابت با ديگر فرآورده هاي شيلاتي ، به بازار مصرف معرفي کرد.

با توليد فرآورده هاي آبزي، مي توان آن رابه عنوان غذاي جايگزين گوشت قرمز مطرح کرد.
جايگزيني براي شير خشک در کشورهاي مختلف از پنير ماهي توليد شده به عنوان غذاي جايگزين يا مکمل شيرخشک استفاده مي کنند و از اين طريق مشکل توليد يا وارد کردن شيرخشک را مرتفع مي نمايند. در کشور ما شيرخشک جزو محصولات وارداتي است و شيرخشک توليدي جوابگوي نياز کشور نيست. با توليد پنير ماهي از ماهي فيتوفاگ و تبديل آن به پودر مي توان اين مشکل را تا حد زيادي حل کرد. از طرفي ، پنير ماهي که در رژيم غذايي کودک قرار مي گردد، نه تنها قابل مقايسه با شيرخشک نيست بلکه به لحاظ داشتن اسيدهاي چرب امگا 3 و 6 و ديگر اسيدهاي چرب ضروري غني سهم بسزايي در رشد و نمو کودک خواهد داشت. قيمت تمام شده يک کيلو شيرخشک بين 17 هزار تا 20 هزار ريال بوده در صورتي که قيمت تمام شده پنير ماهي بين 9 هزار تا 10 هزار ريال خواهد بود و مي توان اذعان کرد که پنير ماهي در مقايسه با شيرخشک مقرون به صرفه تر است.

طرحي با ارزش افزوده

پس از تهيه فيله از ماهي که در طرح ديگر انجام مي گيرد، اضافات باقيمانده از آن شامل عضلات قسمت شکمي ماهي جز سر، دم و امعاء و احشاء به منظور تهيه پنير مورد استفاده قرار مي گيرد و پس از آبگيري و اضافه کردن مواد نگهدارنده و مواد افزودني ، پنير ماهي توليد مي شود.
مراحل طرح توليد پنير ماهي عبارتند از: استخراج پروتئين ماهي و تهيه پنير ماهي با انتخاب فرمول هاي مختلف حاوي درصدهاي مشخص مايه پنير و آب نمک ، مقايسه فرمولاسيون هاي مختلف پنير ماهي و مقايسه آن با پنير معمولي ، تعيين ارزش غذايي پنير ماهي و بررسي زمان ماندگاري آن و توجيه اقتصادي و فني فرآورده توليد شده.



 

peca

عضو جدید
دوست عزیز تکنولوژی تولید این نوع پنیر را به طور کامل داری ؟
 

Similar threads

بالا