نکته های مهم، پرسش و پاسخ درس میوه ریز(کارشناسی ارشد)

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوالات و نکته هایی که من از این درس میگم از درس میوه ریز دانشگاه شیراز هست.
امیدوارم که بهتون کمک کنه. و شما هم با بیان نکاتی از این درس از هر دانشگاهی که هستین به ما و خودتون کمک کنید.


نکته: جملات و مطالبی که اینجا گذاشته میشود به صورت یه نکته به نکته.
تا بتونیم مجموعه ای از تمام جزوات دانشگاه های مختلف داشته باشیم
 
آخرین ویرایش:

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
منبع کتاب: small fruit crop management



ویژگی میوه ریز:
ویژگی میوه های ریز

میوه:
کوچک تا متوسط
از نوع سته:berry

تولید در گلخانه

گیاه مادری:
کوچک، علفی یا به صورت درختچه و بوته
پیچ بالارونده و خزنده

رگبرگ مشخص

دولپه و نهاندانه

مناسب مناطق معتدله





v انگور فرنگی، کیوی و ذغال اخته از نوع true berry
v تمشک از نوع false berry
v توت فرنگی از نوع accessory



v true berry میوه از تخمدان تشکیل و پریکارپ گوشتی میانبر و درون بر با هم یکی شده
v Accessory علاوه بر گل قسمت های دیگر هم در تشکیل میوه نقش دارند
v Aggregate یک گل چندین مادگی دارد مادگی در کنار هم میوه رو بوجود می اورد که هر کدام شفت چه است.


v در توت فرنگی میوه حقیقی بذر است قسمت گوشتی میوه نهنج می باشد.
v روش تکثیر میوه های ریز رویشی است و از بذر استفاده نمیشود مگر برای کارهای اصلاحی


v میوه های ریز روی ریشه های خود هستند یعنی پیوند نمیشوند به جز انگور و کیوی


v از نظر میوه دهی::: روی شاخه های رشد سال قبل هستند و گل انگیزی سال قبل صورت میگیرد غیر از توت فرنگی خنثی و تمشک پاییزه ( fall bearing day/// neutral strawberry)


v اخرین میوه ریزی که اهلی شده است:::: ذغال اخته بوته بلند highbush
v
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
ذغال اخته بوته بلند
 

miadgah

عضو جدید
سلام
من هم نکات مهم از جزوه درسی دکتر ارشادی می گذارم (ایشون مدیر گروه باغبانی در دانشگاه بوعلی سینا هستند این ترم هم در دانشگاه اراک برای ما میوه های ریز تدریس می کنند . )امیدوارم که این نکات برای شما دوستان خوبم مفید باشند :gol:
 

miadgah

عضو جدید
میوه ریز small fruits

میوه ریز small fruits

میوه ریز small fruits


:warn: اکثرا میوه آنها سته بعضا دارای میوه مجتمع یا مرکب

:warn: حقیقی و بذر دار

:warn: میوه های ریز شامل : انگور ، توت فرنگی ، کیوی ، انواع توت (توت سفید ، شاه توت ، توت سیاه،...) تمشکها و برخی میوه های سته مانند انگور فرنگی ، کورانت و ذغال اخته آبی

:warn: عمدتا جای خنک و مرطوب نیاز دارند به غیر از انگور

:warn: توت فرنگی ، تمشک ، انگور فرنگی : آب و هوای خنک و رطوبت بالا

:warn: انگور : آب و هوای خشک و گرم ، تابستانهای گرم و زمستانهای سرد بهتر پرورش می یابد.
 

miadgah

عضو جدید
انگور Grape

انگور Grape

انگور Grape

:warn: گیاهی خزان کننده

:warn: اکثرا در مناطق معتدله و به مقدار محدودتر در مناطق نیمه گرمسیر و گرمسیری کشت می شود.

:warn: تولید جهانی 60 میلیون تن ( 80% صرف فرآوری شراب و 20% تازه خوری و کشمش )

گیاه شناسی

:warn: از خانواده Vitaceae = Ampelidaceae

در منابع قدیمی تر Sarmantaceae

:warn: اکثرا بالارونده چوبی یا علفی

:warn: منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری

:warn: تعداد جنس های خانواده Vitaceae = 10
در برخی منابع 12

ادامه دارد ....
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز

گل انگیزی انگور:روی جوانه جانبی شاخساره سال جاری انجام میشود.

انگور دونوع جوانه دارد:
1)prompt فاقد خواب، سال جاری، فاقد میوه و چوبی نمیشود
2)compound حاوی خواب، تا سال بعد رشد میکند، گل انگیزی روی جوانه compound است.


Compound حاوی 3 جوانه است.جوانه اول تبدیل به شاخساره میشود و روی ان گل اذین و میوه تشکیل میشود.
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
:warn:اگر در اثر عواملی جوانه اولیه از بین برود جوانه دوم تبدیل به شاخساره میشود که ضعیف تر است و میزان کمی محصول تولید میکند،خوشه کم حبه و کوچک

:warn:جوانه سوم اگر هم به شاخساره تبدیل شود میوه تولید نمیکند.

:warn:گاهی هر 3جوانه رشد میکند :در اثر هرس شدید، یا در اثر کمبود بر
:warn:گاهی هم هر 3 جوانه ازبین میرود در اثر سرما، تغذیه


:warn:منشا گل آذین و پیچک anlagen است.در اثر عواملی ممکن است گل اذین تشکیل نشود و تبدیل به پیچک شود.


:warn::warn:گل انگیزی سال بعد همزمان با باز شدن گل سال جاری است.

:warn:تمایزیابی گل 3مرحله دارد:
1-تشکیل anlagen
2-توسعه سراغازه گل اذین
3-ظاهر شدن سراغازه گل در گل اذین در سال بعد

Anlagen سراغازه تمایز نیافته از حالت مریستمی خارج شده ولی هنوز کارش مشخص نشده است.
در نوک جوانه اولیه(جوانه محوری شاخه سال جاری)

گل انگیزی انگور در شاخساره فعال(برعکس درختان میوه دیگر) گل انگیزی در جوانه همراه با توقف رشد در میانگره بالاتر از گره
میانگره :::توقف رشد__چوبی،نسبت کربن به نیتروژن مناسب و به اندازه کافی نشاسته ذخیره کرده است.


:warn:درمرحله توسعه سراغازه انلاگن شروع به انشعاب پیدا میکند و بسته به اینکه جقدر منشعب میشود (اگر 2-3 انشعاب تبدیل به پیچک واگر انشعابات بیشتر باشد تبدیل به گل اذین میشود)

Ck باعث انشعاب بیشتر و گل اذین بهتر
Ga زیاد باشد پیچک تحریک به تولید میشود


3جوانه اول شاخساره گل اذین نمیدهد
از 3-12 جوانه شروع به تولید گل اذین میکند.
از جایی که تولید گل اذین متوقف شد پیچک تشکیل میشود
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
انواع ریشه در انگور:
1-ریشه سطحی shallow نزدیک سطح خاک و جذب در سطح خاک برعهده دارد
با عملیات باغی سریع ازبین میرو ولی سریع تشکیل میشود

2-ریشه هایی که مسئول استقرار گیاه

3-ریشه اصلی2وظیفه------- جذب اب ومواد غذایی
ذخبره کربوهیدرات ازت واسیدسیتریک در اواخر فصل
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
  • بذر و پوسته انگور دارای پلی فنول است.
  • وضعیت تولید جهانی میوه به ترتیب از بیشترین سیب-مرکبات-موز-انگور
  • 20درصد تولید جهانی میوه به انگور اختصاص دارد
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز

With its Waratah fencing and trellis range OneSteel is the longest and most loyal supporter of Landcare Australia. We are proud to support this organisation with our fencing and trellising products to help
conserve the environment.
YOUR TRELLIS DESIGN
KEY CONSIDERATIONS IN DEVELOPING AND MANAGING YOUR SELECTED TRELLIS SYSTEM​
  • DEVELOPMENT
    It is important at this early stage to consider all the factors that may have a bearing on costs. Lower-priced products may seem appealing at the outset but there may be a price to pay in handling efficiencies and OHS factors. For example, selection of low quality wire will invariably result in tangles and running out problems. Similarly, cheap posts may have insufficient strength and flexibility to withstand crop loads and machinery impacts.
  • MANAGEMENT
    A versatile trellis system will allow manipulation of the growing variables, canopy management and spraying applications and therefore provide increased productivity benefits and return on investment.
  • MAINTENANCE AND REPAIR
    Poor quality materials tend to perform inefficiently and result in significant repair and maintenance costs. Selection of products that will enhance management practice, reduce labour inputs and are easy to maintain will provide better value in the long run.
  • ENVIRONMENT
    Thought needs to be given to disposing of redundant trellis material which is in the best interests of the environment. Steel trellis materials can be sent or sold to recyclers.
IT’S A LOADED QUESTION​
Just like the grapes that are grown on them, there are many varieties of trellis construction in Australian viticulture. But no matter what type of trellis design you select and employ in your location, the loads that have to be carried by trellis structures are broadly of a similar nature. There are three basic types, all of which need to be taken into consideration when selecting your trellis design:​
  • Crop load. This type of load covers all the things that the trellis structure has to support. It includes not only fruit, shoots and cordons, but also contributing factors such as yield, design of trellis, training methods, pruning and crop management.
  • Fruit load. This type of load is defined as the total fruit weight hanging down from the fruiting/foliage wires. This load is eventually transferred to the trellis post. In most instances the surface area of the post and the friction created by it in the soil will prevent the post from sinking.
  • Wind load. This type of load is pretty self explanatory. It is caused by wind blowing onto the canopy. Leverage resulting from the action of the wind is the most common cause of post failure. There are many factors that can have a bearing on trellis structure performance which is subject to wind loading. Factors that can affect your choice of trellis design include trellis height, expected weight of foliage and application of additional loads such as bird netting.


WARATAH® STRAINER ASSEMBLIES​
Waratah strainer assemblies are versatile, cost effective and easy to handle and install. The range includes Waratah® Anchor-Fast®, Waratah® Adjusta-Stay® and Waratah® H-Post® strainer kits. Waratah strainer assemblies offer significant cost and labour savings and can help to maximise vineyard efficiency when constructing and maintaining a vineyard.​
WARATAH ANCHOR-FAST
Installing brace wires for the vineyard tie-back strainer can be a time-consuming business. But not if you’re using the Waratah Anchor-Fast system. Independent tests have shown that it can be erected 75% faster than traditional wire tieback methods. This system is both safer and far simpler than traditional methods and employs the
Waratah® Gripple® joiner system to allow the 4.75mm x 3.5m wire rope to be easily tensioned up and re-tensioned as required. So there’s no bending, twisting or tensioning of individual brace wires during installation. (Which means minimal risk of injury to you and your workers.) End posts constructed with this system are suitable for vines where the end assembly is expected to carry loads equivalent to those of ordinary wire tie-backs (up to 10.75kN). The Waratah Anchor-Fast system is easy to assemble and comes ready to use in kit form.
WARATAH ADJUSTA-STAY
This fully adjustable and reusable kit is designed as an alternative to wooden stays when supporting trellis end posts. The Waratah Adjusta-Stay consists of AS 1163 C350L0 galvanized pipe, a threaded rod and a heavy duty plastic ground pad. Installation requires no digging, which means fast and easy construction, saving time and effort. The ease of installation also means minimal impact on vines when replacing failed wooden stays or tie-back systems. And no tiebacks means there’s nothing to impede machinery at row ends. The heavy duty steel is resistant to fire and termites and the heavily galvanized coating provides protection against corrosion.
WARATAH H-POST
The Waratah H-Post strainer kit is designed as an alternative to wire brace support in an H or Box strainer assembly. It consists of a 4.75mm x 5m steel wire rope with a loop at one end and a
specialised Gripple. Quicker, simpler and safer than wire straining methods, the Waratah H-Post strainer can be easily tensioned and re-tensioned. Installation is up to 75% faster than traditional systems. Which means that the Waratah H-Post strainer can significantly reduce labour costs. Its easy tensioning and re-tensioning capability also makes it one of the most versatile products
available for trellis installation and maintenance.
SUMMARY POINTS – WARATAH STRAINER ASSEMBLIES​
  • Saves 75% of the labour time needed with traditional wire tie-back methods.
  • Safer and simpler than traditional methods – easy to assemble and comes ready to use in kit form.
  • No bending or twisting of wires or digging minimises the risk of strain and injury.
  • Maintenance can be easily carried out thanks to trouble free re-tensioning capability.
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
The growth habit of the grape is in many ways similar to that of other fruit crops. Yet it is sufficiently different to warrant special study to understand the application of many cultural practices.
FIGURE 3. The fruiting shoot grows from the primary bud.
Grape flowers and fruit clusters are borne only on new shoots arising from dormant buds. These buds are formed in the axils of leaves the previous season and are called compound buds. This compound bud or eye contains a group of three separate buds.
When growth starts in the spring, the primary or central bud breaks dormancy and produces the fruiting shoot (Figure 3). On young vines, this shoot may remain entirely vegetative and produce no fruits. Grape shoots do not form terminal buds, and the tip typically dies back in the winter to the lignified or ripened portion of the cane.
Spring frosts may occasionally kill the tender primary shoot in its early stages of growth. In this case, the secondary or tertiary buds in the eye develop shoots that may—or may not—bear fruit (Figure 4). This shoot normally is less vigorous and less productive than the primary shoot. However, this characteristic of the grape permits development of a partial crop even though the primary shoots are lost.
FIGURE 4. Frost injury to the primary shoot results in new shoot growth from a secondary or a tertiary bud.
Severe spring frosts may kill both primary and secondary buds. In such cases, fruit production is lost for that season, and the remaining shoot growth may be extremely vigorous.
Cluster initiation for next year’s crop begins during mid-summer in the developing buds, which are in the leaf axils of the current season’s shoots. By the end of the growing season, the buds are fully developed and contain leaf and cluster primordia.
The following spring as these buds begin growth, final development of the flowers occurs. By this time, shoots are 6-inches long, and clusters are clearly visible. Flowering or bloom occurs after the shoots reach 18 to 24 inches, or about four weeks after bud break.
Morphologically, the grape fruit cluster is a modified tendril. Whether a tendril or a flower cluster, development is determined by the vine’s genetic code. The number of flower clusters that may develop from a single dormant bud is determined to a great extent by vine vigor and growing conditions, especially exposure to sunlight during the previous season.
Each grape species has a definite number of flower clusters per shoot. Location of these clusters on the shoot also is specific. The location and number of fruit clusters on the shoot are factors to consider in determining the vine training and pruning system. The American grape (Vitis labruscana) characteristically forms two to four flower clusters per shoot located at nodes 2, 3, 4, and 5 from the base of the shoot. Many species of grape, including most cultivars of V. vinifera, form only two flower clusters per shoot.
French hybrids as a group tend to flower prolifically, have four or more clusters per shoot, and produce flowering shoots from buds at the base of shoots and latent buds in the cordon as well as count buds in the canes.
Grapes flower later than most tree fruit and are mostly pollinated by wind. Fruit set is influenced by the weather, being greatest under sunny, warm, dry conditions.
Berry growth and development occurs in three stages. Rapid cell division and growth begin in the berries following pollination at Stage I, followed by Stage II of slow berry growth, while rapid shoot and leaf growth occurs. Veraison—softening of the berry and development of berry color—signals Stage III, where acid levels decrease and sugars increase until the grapes are mature and harvested.
Frequently during the growing season, a short, weak shoot is produced in the axil of the leaf adjacent to the bud and is known as a summer lateral. These lateral shoots can be important sources of photosynthetically active new leaves. However, they often do not mature well enough to survive the winter and are usually removed in dormant pruning.
After the leaves drop in the fall, the term cane is applied to the mature, dormant shoot. It is from these canes that next year’s fruiting wood is selected at pruning time and from which propagation wood is taken.
The grapevine root system has important functions of moisture and nutrient element absorption as well as anchorage of the vine and production of plant hormones. In addition, the root system serves as the primary storage organ for the carbohydrate and nitrogen reserves required for early spring growth of the vine.
The root system is concentrated in the well-aerated upper 18 to 24 inches of soil but can penetrate deep into soil if not impeded by a hard pan or a high water table. By proper selection of rootstocks, grapevines can be grown in a wide range of soil types.
Grapevines require some kind of structural support for commercial and home production. The trellis or arbor provides support so the vine can be managed efficiently. This support exposes more foliage to sunlight, which increases bearing surface and improves fruit color and quality.
Wire trellises, arbors, or other structures desired for a specific purpose or design may be used. Grapevines must be pruned annually to maintain productivity and fruit quality.
http://ohioline.osu.edu/b919/0003.html
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینجا هیچکس نیست مطلب بذاره.خوب منم واسه خودم میرم میخونم:)
 

miadgah

عضو جدید
منابع معرفی شده برای انگور :

کتاب زیست شناسی تاک = > تالیف مالینز

دکتر اسلان اشعری ، مهندس الماسی

کتاب انگور ==> تالیف تفضلی

مهندس حکمتی و دکتر فیروزه --> انتشارات دانشگاه شیراز
 

miadgah

عضو جدید
:warn: اکثر گونه های خانواده Vitaceae دارای 40 کروموزوم هستند (2n=40)

به استثنای گونه Vitis که 38 کروموزوم دارند (2n=38)

:warn:مهمترین جنس در خانواده Vitaceae --> ویتیس

:warn: Vitis دو زیر جنس :

1) 2n=38 Euvitis
2) Muscadinae 2n=40

:warn:در برخی منابع علمی جدید انگورهای Muscadinae تحت عنوان جنس مجزا به عنوان Muscadinia مطرح می کنند !!!

:warn: تعداد کروموزومها در این دو زیر جنس متفاوت می باشد و به طور طبیعی قابلیت تلاقی با یکدیگر ندارند .
و تولید هیبریدهای مصنوعی بین آنها مشکل است

گیاهان این دو زیر جنس فقط 13 کروموزوم مشترک دارند
 

miadgah

عضو جدید
گیاهان Muscadinae شامل 3 گونه است :
( به ترتیب اهمیت )

1) Vitis rotundifolia ---> کشت و کار می شود
2) Vitis munsoniana ---> کشت و کار نمی کنند
3) Vitis popenoei ---> به صورت وحشی

:warn: گیاهان این زیر جنس دوپایه هستند
:warn: همگی بومی آمریکای شمالی
:warn:شاخه در این زیر جنس بدون انشعاب
:warn: در محل گره ها فاقد صفحات عرضی ( دیافراگم)
:warn:پوست آنها به سختی از شاخه جدا می شود
:warn:شاخه ها دارای عدسک هستند
:warn:پیچکها در آن ساده بوده
:warn:بذرها کشیده و دراز با شالاز چروکیده
:warn:بذر آنها دارای شیار عرضی
:warn:تعداد حبه کم --> حدود 40 حبه
:warn:انگورها پس از رسیدن می ریزند
:warn:گلها ناقص
:warn:قلمه آنها سخت ریشه دار می شود
:warn:از طریق خوابانیدن راحت تکثیر می شوند
:warn:آب و هوای گرم و مرطوب نیاز دارند
:warn:مقاومت بسیار خوبی به آفت فیلوکسرا
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگه امکانش هست پایین هر نکته که میگید منبعش رو هم ذکر کنید .یا نام استادی که از جزوش برداشت کردید این نکته ها رو. ممنون میشم . استفاده میکنیم .خیلی پرباره این تاپیک:gol:
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
هرس training and pruning
Training از زمان کاشت تا شروع باردهی برای شکل و فرم دهی درخت انجام میشود

Pruninig از شروع باردهی برای حفظ شکل هرس باردهی انجام میشود.

Head training فرم پاچراغی: تا یک متر اجزاه انشعاب نمیدهیم.
بسته به شن و قدرت درخت 5-8 بازو نگه می داریم
روی هر بازو 2یا بیشتر cane نگه میداریم
هر کدام از cane 3 جوانه هرس میکنیم(بسته به قدرت)

روی یک بوته ضعیف یا انگور دیم 45-30 جوانه نگه میداریم
انگور قوی تا 60 چوانه هم میتوان نگه داشت.


برای مناطقی که سرمای موقتی یا بهاره دارند مناسب است:
سرمای بهاره یا موقت توده ای که وارد میشود سنگین و در پایین قرار میگیرد.
جوانه حساسترین قسمت دربرابر سرما است.
در این سیستم جوانه ها بالای درخت است ونزدیک زمین نیست



Cordon شاخه افقی موازی سطح زمین روی سیم قرار دارد.

در ایران برای انگور دیم و مناطقی که سرما است از روش خزنده استفاده میکنند که نزدیک سطح زمین باشد و زیر خاک کنند.

تنه خیلی کوتاه حداکثر 30 سانتیمتر
5-3 بازو روی تنه قرار میدهیم
در زمستان کل گیاه یا شاخه ها زیر خاک میکنند
چون حالت خوابانیدن دارد ممکن ریشه بدهد.



هرس هر سال روی درخت انجام وخیلی شدید است.
چون روش شاخه یکساله میوه میدهد ورشد خیلی زیادی دارد.

در ارقام فرایندی هرس شدید کوتاه انجام میشود
برای که محصول کمتر،قند بیشتر
در اقام تازه خوری هرس بلند جوانه بیشتر نگه میداریم:
محصول بیشتر و قند کمتر

انگور تازه خوری نباید خیلی شیرین باشد.


هذف از هرس باردهی:
حفظ شکل و تربیت
استفاده مناسب از نور
میوه ه دهی منظم وپایدار
جلوگیری از پیری زودرس
ارقام fruitful: از جوانه اول و تمام جوانه cane میوه میدهد مثل ازقام خمزی ،دیزماری، عسکری

ارقامunfruitful تا جوانه 5 روی cane وقتی شاخه ایجاد کرد فاقد میوه یا دارای خوشه ضعیف است.از گره 5 به بعد حاوی مویه است.مثل تامسون، سلطانی


زمان هرس زمستانه:از پاییز که برگ ها خزان کرد تا بهار که شروع به رشد میکند
اگر دیر هرس شود اشک مو ایجاد میوشد

در مناطقی که زمستان خیلی سرد دارند بعد از رفع سرما هرس میشود
هرس دیر جوانه دیر باز میشود

در سرمازدگی بهاره دیرتر هرس میکنیم.
در مناطق گرمتر اگر نیاز سرمایی تامین نشده باشد و هرس شود شکفتن جوانه به تاخیر می افتد و ناهماهنگی در باز شدن جوانه صورت میگیرد.

در جایی که اواهر تابستان یا اوایل پاییز به سرما میخورد زود هرس انچام تا گیاه زود رشد کند و میوه زود میرسد و به سرما وبارندگی نخورد.


هرس کوتاه spur pruning 3-2 جوانه نگه میداریم.
در انگور ضعیف و fruitful انگورهای که زمین ضعیف کم عمق وشنی استیا روی پایه ضعیف پیوند شده است.

 
Similar threads

Similar threads

بالا