سلام ببین اطلاعاتی که من دست آوردم اینجوری استنباط میکنم که به خاطر مواد و ترکیبات لیپیدی روغن باید نتیجه بگیریم که آفتابگردون دمای دود روغنش نسبتا بالاست
اینو ببین
نقطه دود بعضي روغن ها به ترتيب زير است:
روغن گلرنگ 265 درجه سانتي گراد
روغن آفتاب گردان 246 درجه سانتي گراد
روغن سويا 241 درجه سانتي گراد
روغن كانولا (كلزا) 238 درجه سانتي گراد
روغن بادام زميني 231 درجه سانتي گراد
روغن زيتون 190 درجه سانتي گراد
بعضي از عوامل نقطه دود روغن را پايين مي آورند و به تخريب زودتر روغن كمك مي كنند، از جمله:
- مخلوط كردن روغن هاي گياهي با هم
- ورود ذرات خارجي در روغن
- وجود نمك در روغن
- حرارت زياد
- ازدياد تعداد دفعاتي كه روغن حرارت داده شده است
- طولاني بودن مدت زمان حرارت
- شرايط نگه داري روغن(بودن در معرض اكسيژن، نور و دما)
اسم این 2 نوع روغن رو هم که حتما شنیدن ؟ به خاطر ترکیبات شیمیاییشون یک فایل میزارم حتما برین ببینین. تا یکمی هم با روغن ها آشنا بشید. البته توش دلیل اینکه روغن رو مشخص کرده یا دقیق و واضح معلوم نیست. اما نگاهی هم بندازین به این فایل