نقش فسفر در بدن و مقدار مورد نياز آن

neda_zzz01

عضو جدید
نقش فسفر در بدن و مقدار مورد نياز آن دوپینگ،بدنسازی ،مکمل غذایی فسفر
فسفر معدني براي انجام بسياري از واكنشهاي شيميايي در بدن مورد نياز است . تركيبات فسفر ، رها شدن انرژي را كه از سوختن مواد مختلف در بدن به وجود مي آيد ، تنظيم مي كنند.
فسفر به صورت تركيب با كلسيم نيز به تشكيل مواد سخت و بلوري كه اسكلت محكم و مشبك استخوان ها و دندانهاي قوي را ايجاد مي كنند ، كمك مي كنئ. در حقيقت ۸۵ درصد فسفر بدن در استخوانها قرار دارد.
آنچه مي تواند تا حدودي مشكل زا باشد اين است كه مكانيسم تنظيم تعادل كلسيم و فسفر بدن به قدري ظريف تنظيم مي شود كه مصرف بيش از حد فسفر واقعاً موجب برداشته شدن كلسيم از استخوانهاي بدن و ورود آن به خون مي گردد. دانشمندان متوجه شده اند كه كمبود طولاني مدت كلسيم موجب پوكي استخوان مي شود ، پوكي استخوان ضعفي در استخوان هاست كه مي تواند منجر به افتادن دندانها و بروز شكستگي ها شود.
خوردن اشكال طبيعي فسفر ، كه در هر چيزي از جوجه و گل كلم گرفته تا شير و ميوه ها وجود دارد ، احتمالاً نمي تواند مقادير بسيار زيادي از اين ماده معدني را به بدن شما برساند . با اين حال برخي از متخصصان نگران اين موضوع هستند كه نوشيدن بيش از حد نوشابه هاي حاوي قليا – مانند كوكا كولا ، ماءالشعير و حتي آب معدني – مي تواند تعادل حساس كلسيم – فسفر را در جهت نادرست هدايت كند. به گفته دكتر جان آندرسون ، استاد تغذيه در دانشكده هاي بهداشت عمومي و پزشكي دانشگاه كاروليناي شمالي در چپل هيل ، علاوه بر آنچه گفته شد با ترك كردن مصرف شير به دليل مصرف نوشابه هاي حاوي قليا ، دريافت كلسيم بيش از پيش كاهش مي يابد.
دكتر آندرسون مي گويد: « اين جاست كه شما بدترين ضربه را به بدن خود وارد مي كنيد . در حقيقت باعث پيچيده تر شدن مشكل خود مي شويد . چرا كه كلسيم اندك و فسفر فراوان مصرف مي كنيد.»
به نظر مي رسد نوشابه هاي حاوي قليا و بسياري از غذاهاي حاوي اسيد فسفريك يا برخي از اشكال فسفات ، هردو منابع عظيمي از فسفر مي باشند.
دكتر آندرسون مي گويد:« اسيد فسفريك را به دليل دادن طعم اسيدي به نوشابه هاي غير الكلي مي افزايند ، و اضافه كردن فسفات به غذا ممكن است يا براي محافظت از فاسد شدن غذا يا حتي براي كمك به تغيير كيفيت فيزيكي غذا صورت گيرد.»
در موارد نادر ، افرادي كه آنتي اسيدهاي حاوي هيدروكسيد آلومينيوم را به مدت طولاني مصرف مي كنند ، ممكن است از ضعف عضلاني رنج ببرند . اين ماده شيميايي ظاهراً از جذب فسفر جلوگيري مي كند.
مصرف بي خطر فسفر
متخصصان معتقدند كه واقعاً دليلي براي مصرف مكمل فسفر وجود ندارد . به دست آوردن فسفر كافي از رژيم غذايي آسان است .
مقدار نياز روزانه :۱۰۰۰ ميلي گرم
منابع خوب غذايي :
نوعي ماهي پهن به نام هالي بوت ، ماست بدون چربي ، ماهي آزاد ، شير خامه گرفته ، سينه جوجه ، غذاهاي درست شده با جو ، گوشت گاو بدون چربي ، گل كلم و لوبياي سفيد
 

Similar threads

بالا