نتایج عملیات صحرائی نشان داد که بیش از 90 درصد از رویشگاههای کرفس از بین رفته است .در این حالت بعلت بهره برداریهای غیر اصولی خطر انقراض آن نیز وجود دارد.
نتایج آزمایشات جوانه زنی نیز نشان داد که اگر بذور دوره سرمایی حدود 2 ماه را طی نمایند قادر به جوانه زنی می باشند و در غیر این صورت بعد از جذب رطوبت و متورم شدن ،پوسیده شده و از بین می روند.
جهت کشت بهترین زمان در مناطق سردسیر اوایل پاییز می باشد.و در کشت بهاره فقط درصد بسیار کمی از بذور قادر به جوانه زنی هستند.
کشت در ایستگاه زاغه در پاییز موفقیت آمیز بود و بعد از دوسال کشت متوالی جوانه زنی خوبی مشاهده شد و گیاهچه های سال اول مجددا در سال دوم نیز رشد نمودند.
در ایستگاه خرم آباد بعلت ارتفاع از سطح دریا کمتر از رویشگاه طبیعی کرفس و عدم تامین سرمای مورد نیاز رشد نکردند.
عمق کشت 3 تا 5 سانتی متر در پاییز در مناطق مرتفع باعث جوانه زنی مطلوب می شود.
علت اصلی تخریب رویشگاهها برداشت غیر اصولی غنچه ها قبل از بیرون آمدن غنچه هااز سطح خاک می باشد.
برداشت در حالت سبز و مرحله رویشی(بعد از خروج گیاهچه ها از خاک )هر چند در صورت برداشت متوالی باعث ضعیف شدن آن می شود اما از بین نمی رود
برداشت در مرحله خشک شدن گیاه و بعد از بذر دهی خسارتی به گیاه وارد نمی نماید.
خوشبختانه چرای دام عامل تخریب نمی باشد ،چون که دامها در موقع رویش گیاه و حالت سبز آن بدلیل عطر و طعم خاص آن از کرفس تغذیه نمی نمایند.
کرفس بذر زیادی تولید می نماید که در صورت کشت به موقع و در مناطق مستعد می تواند زادآوری خوبی داشته باشد.
در عملیات صحرائی و کسب اطلاعات لازم مشخص گردید که بخش مهمی از تولیدات به شهرهای اصفهان و تهران وارد و از آنجا به کشورهای دیگر صادر می شود.
قسمتهای مورد استفاده گیاه شامل غنچه قبل از خروج از خاک ،شاخ وبرگهای جوان ،شاخ و برگهای بالغ و ساقه های بذری می باشد.در همه این موارد جهت تولید انواع ترشی ،و از خشک شده آنها جهت افزایش عطر و طعم نوشیدنی ها استفاده می شود.
علاوه بر این از شاخ و برگ خشک کرفس جهت تغذیه دامها در زمستان نیز استفاده می شود.
همچنین بصورتهای مختلف جهت درمان برخی از دردها و بیماریها مانند کاهش فشار خون ،روماتیسم و بیماریهای عصبی ،جلوگیری از تولید سنگ کلیه و مثانه،تمیز کردن مجاری ادرار ... استفاده می شود.
بدلیل ایجاد پوشش مناسب و پنجه دهی فراوان ،جهت کاهش فرسایش و حفظ آب و خاک موثر هست.
نتایج آزمایشات جوانه زنی نیز نشان داد که اگر بذور دوره سرمایی حدود 2 ماه را طی نمایند قادر به جوانه زنی می باشند و در غیر این صورت بعد از جذب رطوبت و متورم شدن ،پوسیده شده و از بین می روند.
جهت کشت بهترین زمان در مناطق سردسیر اوایل پاییز می باشد.و در کشت بهاره فقط درصد بسیار کمی از بذور قادر به جوانه زنی هستند.
کشت در ایستگاه زاغه در پاییز موفقیت آمیز بود و بعد از دوسال کشت متوالی جوانه زنی خوبی مشاهده شد و گیاهچه های سال اول مجددا در سال دوم نیز رشد نمودند.
در ایستگاه خرم آباد بعلت ارتفاع از سطح دریا کمتر از رویشگاه طبیعی کرفس و عدم تامین سرمای مورد نیاز رشد نکردند.
عمق کشت 3 تا 5 سانتی متر در پاییز در مناطق مرتفع باعث جوانه زنی مطلوب می شود.
علت اصلی تخریب رویشگاهها برداشت غیر اصولی غنچه ها قبل از بیرون آمدن غنچه هااز سطح خاک می باشد.
برداشت در حالت سبز و مرحله رویشی(بعد از خروج گیاهچه ها از خاک )هر چند در صورت برداشت متوالی باعث ضعیف شدن آن می شود اما از بین نمی رود
برداشت در مرحله خشک شدن گیاه و بعد از بذر دهی خسارتی به گیاه وارد نمی نماید.
خوشبختانه چرای دام عامل تخریب نمی باشد ،چون که دامها در موقع رویش گیاه و حالت سبز آن بدلیل عطر و طعم خاص آن از کرفس تغذیه نمی نمایند.
کرفس بذر زیادی تولید می نماید که در صورت کشت به موقع و در مناطق مستعد می تواند زادآوری خوبی داشته باشد.
در عملیات صحرائی و کسب اطلاعات لازم مشخص گردید که بخش مهمی از تولیدات به شهرهای اصفهان و تهران وارد و از آنجا به کشورهای دیگر صادر می شود.
قسمتهای مورد استفاده گیاه شامل غنچه قبل از خروج از خاک ،شاخ وبرگهای جوان ،شاخ و برگهای بالغ و ساقه های بذری می باشد.در همه این موارد جهت تولید انواع ترشی ،و از خشک شده آنها جهت افزایش عطر و طعم نوشیدنی ها استفاده می شود.
علاوه بر این از شاخ و برگ خشک کرفس جهت تغذیه دامها در زمستان نیز استفاده می شود.
همچنین بصورتهای مختلف جهت درمان برخی از دردها و بیماریها مانند کاهش فشار خون ،روماتیسم و بیماریهای عصبی ،جلوگیری از تولید سنگ کلیه و مثانه،تمیز کردن مجاری ادرار ... استفاده می شود.
بدلیل ایجاد پوشش مناسب و پنجه دهی فراوان ،جهت کاهش فرسایش و حفظ آب و خاک موثر هست.