مصاحبه (کامپيوتر)

lili _ sh

عضو جدید
88-خرداد مصاحبه با نفر اول المپياد کامپيوتر و رتبه 2 مهندسي نرم افزار
با سلام، لطفاً خود را معرفی کنید.

من محمد حسین غفاری، دانشجوی رشته کامپیوتر، دانشگاه آزاد تهران مرکز می باشم . معدلم برای کنکور ارشد 15.44 بود و رتبه 2 آزمون کارشناسی ارشد در رشته کامپیوتر، گرایش نرم افزار را کسب نمودم.
از رشته خود راضی هستید؟
من از دبیرستان علامه حلی وارد دانشگاه آزاد شدم. تصمیم داشتم که برای ارشد تغییر رشته دهم و رشته روانشناسی که مورد علاقه ام بود بخوانم. بالاخره در عید سال 85 بود که مصمم شدم که در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنم و پس از بررسی و پرس وجو از اساتیدم رشته کامپیوتر را انتخاب نمودم.
رتبه شما در المپياد چند شد؟
من در المپیاد رتبه 1 را کسب نمودم. اینکه در المپیاد رتبه ام 1 شد و در رشته نرم افزار2 ، فکر می کنم به خاطر معدلم بود. چون درصدهایم در مقایسه با رتبه اول کنکور چندان فرقی نداشت. یک درس را من بالاتر زده بودم و درصد ریاضی ایشان از من بالاتر بود.
از چه زمانی درس خواندن برای آزمون ارشد را آغاز نمودید؟
از تابستان 85 شروع کردم. هر روز درس می خواندم. در واقع روزی نبود که درس نخوانده باشم حتي براي 10 دقیقه، شبهایی پیش می آمد که بسیار خسته بودم ولی خودم را وادار می کردم که هر جور شده 10 دقیقه را درس بخوانم. درکل می توانم بگویم در تابستان بیشتر از 2-1 ساعت در روز درس نمی خواندم.
کم کم درس خواندنم را بیشتر کردم به گونه ای که در پائیز بیشتر از تابستان درس می­خواندم. مثلاً روزي 4-3 درس مي خواندم. در طول ترم درسها را به خوبی خوانده بودم و نگراني بابت امتحاناتم نداشتم. در زمستان بعد از امتحانات ترم، تا دم کنکور اصلاً دانشگاه نمی رفتم معمولاً برای شرکت در کلاسهای مؤسسه نصیر از منزل خارج می شدم. در 1.5 ماه باقیمانده تا کنکور روزی 7-6 ساعت در روز درس می خواندم و نگذاشتم که این رویه متوقف شود.
در کلاسهای کدام دروس شرکت می کردید؟
معماري، ساختمان داده، نظريه زبانها، طراحي الگوريتمها و سيستم عامل.
در آزمونها چه طور؟
در 2 آزمون شرکت کردم. در یکی از آزمونهای طبقه بندی (آزمون چهارم 100%) و یکی از آزمونهای جامع (آزمون نهایی).
از نحوه مطالعه تان بگویید؟
من سعی می کردم درسها را از روی کتابهای منبع مطالعه کنم. به عنوان مثال؛ برای درس سیستم عامل یک کتاب را به عنوان منبع انتخاب کرده بودم و پس از مطالعه فصلهای مختلف اين كتاب، مطالب آنرا با کتابهای دیگر مقايسه می کردم. بعضی از مطالب که یکسان بود ولی مطالبی هم وجود داشت که در یک کتاب بود و در کتاب دیگر وجود نداشت. سعي مي كردم يك سوم تستهاي كتابها را حل كنم. مسائل کتابها را به صورت تشریحی حل می کردم نه به صورت تستی. برای تست از کتابهایی که در مؤسسه شما تهیه کرده بودم استفاده نمودم. در 4-3 هفته باقیمانده تا کنکور، تستهای 5 سال گذشته را می زدم.
چه منابعی را به داوطلبان رشته کامپیوتر پیشنهاد می کنید؟
گسسته: گريمالدي؛ یک کتاب دو جلدی هست که خوب نیست. یک کتاب چهار جلدي دارد (مؤسسه انتشارات فاطمي) و کتاب Rosen (ترجمه نشده)که من از انتشارات شریف دریافت کردم.
ساختمان داده ها: Data Structures in C++ (Sahni,Horowitz)
مدار منطقي: نلسون (ترجمه شده)
نظريه زبانها و ماشينها: دو کتاب فارسی مربوط به صراف زاده هست که خوب نیست. Peter Linz (ساده)که از انتشارات شریف تهیه کردم و Sipser , Hopcroft- Ulman(پيشرفته)
معماري كامپيوتر: برای کسانی که می خواهند مطلب را یاد بگیرند کتابPaterson کتاب خوبی است،کتاب Stallings هم خوب است ولی ترجمه نشده است. براي تست كتاب آقاي يوسفي (پوران پژوهش) کتاب مفیدی است. کتاب ترجمه شده مانو هست که کامل نیست.
سيستم عامل: Stallings (ترجمه دكتر پدرام) ، Tanenbam (ترجمه دكتر حقيقت) ، Silbershutz (زبان اصلي) ترجمه شده هست ولی خوب نیست.
محاسبات عددي: بوردن؛ ترجمه دكتر علي اكبر عالم زاده
پايگاه داده ها: C.J.Date ترجمه شده این کتاب هست ولی خیلی ناقص است. آقای Date پایه گذار این درس است که کتابش هم مرجع است ، کتاب آقای روحاني رانكوهي هم کتاب خوبی است اگر از اول تا آخر خوانده شود بسیار زیاد است.
كامپايلر: كتاب اي هو هست ولي نخوانند بهتر است. سعي كنند براي اين درس سركلاس يكي از اساتيد حاضر شوند. مثل دكتر يوسفي و دكتر قاسم خاني که استاد دانشگاه شریف هستند.
زبانهاي برنامه سازي: كتابي بود كه از انتشارات نصير تهيه كردم ولي نمي دانم مربوط به كجا مي شد. روي آن نوشته بود سنجش... . کتاب آقای جعفرنژاد قمی هست که ترجمه خوبی ندارد.
طراحي الگوريتم: Introduction to algorithms (معروف به CLRS که ابتدای نام چهار نویسنده آن است) این کتاب قطور است و جلد سبز و سفید دارد.
با استفاده از تجربه کنکورخود و توصیه به داوطلبان، کلام آخرتان را بگویید؟
درسهای ضریب 4 را خوب بخوانند چون خیلی تأثیر گذار است.40% نمره تراز از این دروس است.
رياضي گسسته پايه همه دروس است روي اين درس حسابي کار کنند تا وقتی که به دروسی مثل کامپایلر و سیستم عامل می رسند بتوانند مسائل آنها را به راحتي حل کنند.
 

lili _ sh

عضو جدید
کامپیوتر و ارتباطات

کامپیوتر و ارتباطات

یکشنبه، ۳ خردادماه ۱۳۸۸


ايتنا- شماره جديد ماهنامه دنياي كامپيوتر و ارتباطات منتشر شد.
در شماره 78 دنياي كامپيوتر، خرداد 88 به دو پرنده ويژه پرداخته شده است: امضاي ديجيتال و شهر الكترونيك. همچنين ديگر عناوين منتشر شده در اين شماره عبارت است از

بخش سخت‌افزار و موبايل:
- يادداشت‌هاي پراكنده دنياي همراه
- نوكيا 5800 XpressMusicدر آزمايشگاه ديجيتال دنياي كامپيوتر
- INQ¹ نخستين گوشي اجتماعي جهان!
- Calibre X260 از خاندان اشرافی اسپارکل!
- حذف صفحه کلید و موس از صفحه روزگار
- موسیقی بی سیم با CREATIVE SL3100

ديگر عناوين منتشر شده در شماره 78 عبارت است از:
- سرقت در 60 ثانيه
- 10 ابزار امنيتي رايگان كه به خوبي كار مي‌كنند
- 10 ابزار خارق‌العاده لینوکسی
- گزارش موسسه نيلسون درباره شبكه‌‌هاي اجتماعي و وبلاگ‌ها
- نگاهي به آثار بازي‌هاي ويدئويي در امور روزمره و برخي عناوين ديگر.

در بخش بانكداري الكترونيك گزارشي مي خوانيد از از پروژه بانكي براي فردا و در بخش تنظيم مقررات نيز تنظيم مقررات عناويني چون بخشنامه ITU به مناسبت سالروز جهاني مخابرات و جامعه اطلاعاتي
و اخبار تحولات رگولاتوري به چشم مي‌خورند.

شماره خرداد 88 دنياي كامپيوتر و ارتباطات از هم اكنون در دسترس خوانندگان قرار دارد.
 
بالا