مشاوره ي گياه پزشکي

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
چقد عصبانی!
اولا خاک آذربایجان یه قسمتهای خیلی کوچولوش قلیائیه...به همه جا تعمیم ندین

بعدم حالا که آزمایشگاهای ارومیه به اتفاق سوزنشون روی کمبود آهن گیر کرده دلیل نمیشه بقیه جاهای کشورم همین مشکلو داشته باشن!! اتفاقا یکی از همین آزمایشگاهای اونجا از دوستان صمیمی منه! ...

بعدم کارشناس با تجربه موقع میوه توصیه کودی اونم بصورت محلولپاشی رو ارائه نمیده مگه اینکه مشکل خیلی حاد باشه.و درخت در حال نابودی باشه.

شما با قاطعیت به کمبود آهن اشاره کردین....منم با احترام کامل فقط به شما پیشنهاد کردم هیچوقت از راه دور با قاطعیت یک مشکل رو روش تاکید نکنین،تجربه خودمو گفتم.
همین...

اولا من عصبانی نبودم.........
دوما داداش یه کوچولو قلیایی هم نیستاااااااا........ارومیه کلا قلیایه.......بیا و ببین..........!!
داداش من آزمایشگاه آزمایش میکنن و میگن کمبود چی هست از خودشون که نمیگن سوزنشون گیر کرده باشه..:eek:
دوست و آشنا مهم نیست........مهم اینه که آرمایش کننده کارشو خوووووب بلد باشه.....
این درختی که من دیدم میوه نداشت.......ثانیه مشکلی پیش نمیاد........
اتفاقا خیلی از میوه ها رو محلول پاشی میکنن........مثلا محلول کلسیم روی سیب میپاشن که دم میوه قوی تر بشه و..و..و...
من با قطعیت اشاره نکردم.....برین جواب من به اون مراجعه کننده رو دوباره بخونین.........
ببخشید اگه سوءتفاهم شد من عصبی نبودم......:gol:
من یه تازه کارم......اینجا هستم که از علم متخصصینی مثل شما استفاده کنم و تجربیاتم بیشتر بشه.......:smile:
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
اولا من عصبانی نبودم.........
دوما داداش یه کوچولو قلیایی هم نیستاااااااا........ارومیه کلا قلیایه.......بیا و ببین..........!!
داداش من آزمایشگاه آزمایش میکنن و میگن کمبود چی هست از خودشون که نمیگن سوزنشون گیر کرده باشه..:eek:
دوست و آشنا مهم نیست........مهم اینه که آرمایش کننده کارشو خوووووب بلد باشه.....
این درختی که من دیدم میوه نداشت.......ثانیه مشکلی پیش نمیاد........
اتفاقا خیلی از میوه ها رو محلول پاشی میکنن........مثلا محلول کلسیم روی سیب میپاشن که دم میوه قوی تر بشه و..و..و...
من با قطعیت اشاره نکردم.....برین جواب من به اون مراجعه کننده رو دوباره بخونین.........
ببخشید اگه سوءتفاهم شد من عصبی نبودم......:gol:
من یه تازه کارم......اینجا هستم که از علم متخصصینی مثل شما استفاده کنم و تجربیاتم بیشتر بشه.......:smile:

من خیلی وقت پیشا خاکهای اون منطقه رو دیدم! کارای عملیاتی مریوط به واحد شورو قلیا رو اونجا پاس کردم آبجی

درمورد محلولپاشی کلسیم اولا کلسیم سرعت جذبش کنده ثانیا تک عنصریه.بعدهم هروقت دلشون بخواد روی سیب نمیپاشن.

اما وقتی چند عنصر رو باهم موقع میوه به درخت بدین ممکنه باعث ریزش میوه بشه.اینکار نیاز به تجربه داره
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
آقا یه سوال پیش اومد الان! چرا نباید موقع میوه توصیه کودی اونم به صورت محلولپاشی ارائه داد؟

محلولهای توی بازار چند عنصری هستن و ممکنه تعادل عناصر رو در موقع حساس میوه دهی بهم بریزن.و کیفیت میوه رو متاثر کنن...جذب از طریق ریشه با جذب از طریق برگ که مبنای محلولپاشیه متفاوته...در جذب برگی در زمان کوتاهی حجم زیادی از عناصر وارد گیاه میشن

البته پاشش محلولها تک عنصری مث کلسیم زیاد مشکلی ایجاد نمیکنه و حتی در بیشتر موارد باعث استحکام و افزایش ماندگاری میوه میشه ، این عنصر به کندی توی گیاه حرکت میکنه و چندان اختلالگر نیس و بقیه عناصر مث کلسیم زیاد سربه زیر نیستن

دوستمون به محلولپاشی کلسیم برای استحکام دم سیب اشاره کردن ...بله درسته...به همین دلایلی که عرض کردم مشکلی نداره حتی بعضی از میوه ها مث زردآلو وهلو و حتی گلابی هم با کلسیم سفت میشن...توجه به این نکته لازمه که کلسیم چون حرکت کندی داره بنابراین جذب برگیش چندان برا میوه ها کارآمد نیس و اون مقدار کلسیمی که روی خود میوه پاشیده میشه در استحکام میوه بیشترین نقش رو داره
 

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
من خیلی وقت پیشا خاکهای اون منطقه رو دیدم! کارای عملیاتی مریوط به واحد شورو قلیا رو اونجا پاس کردم آبجی

درمورد محلولپاشی کلسیم اولا کلسیم سرعت جذبش کنده ثانیا تک عنصریه.بعدهم هروقت دلشون بخواد روی سیب نمیپاشن.

اما وقتی چند عنصر رو باهم موقع میوه به درخت بدین ممکنه باعث ریزش میوه بشه.اینکار نیاز به تجربه داره

به هر حال الان بیشتر مناطق آذربایان غربی و مخصوصا ارومیه قلیایی هستش.......
منم دارم اینجا کار میکنم دیگه.....هر روز میبینم که خاک ها چجوری هستن.......
کلسیم رو روی میوه میپاشن اینه که مهمه..........و باعث ریزش میوه هم نمیشه.......
ولی اینکه گفتین چندعنصر ممکنه باعث ریزش میوه بشه رو من ندیدم......شاید همین طوری باشه که شما می فرمایین..
معمولا هم موقع میوه کسی سم پاشی انجام نمیده.......
ولی درخت های مراجعه کننده ما کوچیکه و میوه ای هم روش نیست.......حداقل تو عکس نبود......
من از مراجعه کننده ها میپرسم که درختاتون چندساله هستن....میوه دارن یا نه......چال کود انجام شده یا نه و..و..و....
منم سعی میکنم تجربه کسب کنم....
مرسی از راهنمایی هاتون.......:smile:
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
داداش یه کوچولو قلیایی هم نیستاااااااا........ارومیه کلا قلیایه.......بیا و ببین..........!!

مشخصات عمومی خاکهای قلیایی یا همون سدیمی:

ph=10 -8.5

سدیم قابل تبادل بیشتر از 15(esp)

ecکمتر از 4

در این خاکها تقریبا هیچ گچی پیدا نمیشه

تقریبا چیزی به اسم ساختمان خاک بصورت پایدار وجود نداره

کشت توی این نوع خاکها خیلی مختله


قضاوت با خودتون!!!... یعنی ارومیه همچین سرزمینیه!؟

 

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
مشخصات عمومی خاکهای قلیایی یا همون سدیمی:

ph=10 -8.5

سدیم قابل تبادل بیشتر از 15(esp)

ecکمتر از 4

در این خاکها تقریبا هیچ گچی پیدا نمیشه

تقریبا چیزی به اسم ساختمان خاک بصورت پایدار وجود نداره

کشت توی این نوع خاکها خیلی مختله


قضاوت با خودتون!!!... یعنی ارومیه همچین سرزمینیه!؟


بهتره کمی اطلاعتتون رو عملی تر کنین........خیلی کتابی گفتین.........!!!!
خاکی که اسیدی نباشه قلیایی هست......من از PH حرف نزدم.........
البته خیلی از مزارع و باغات رو هم دیدم که phبالای 7 داشتن.......
شما چرا بطور مطلق صحبت میکنین؟!!!!...
ارومیه زمین های اسیدی هم داره......خاک شهر سردشت اسیدی هستش.......
ارومیه هم بیشتر قلیایی..........(قلیایی به معنی اسیدی نبودن....یعنی PH بالای 6..)
الان دقیقا مشکل شما رو من نمیدونم.......!!!!:w19:
 

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
چقد عصبانی!
اولا خاک آذربایجان یه قسمتهای خیلی کوچولوش قلیائیه...به همه جا تعمیم ندین

بعدم حالا که آزمایشگاهای ارومیه به اتفاق سوزنشون روی کمبود آهن گیر کرده دلیل نمیشه بقیه جاهای کشورم همین مشکلو داشته باشن!! اتفاقا یکی از همین آزمایشگاهای اونجا از دوستان صمیمی منه! ...

بعدم کارشناس با تجربه موقع میوه توصیه کودی اونم بصورت محلولپاشی رو ارائه نمیده مگه اینکه مشکل خیلی حاد باشه.و درخت در حال نابودی باشه.

شما با قاطعیت به کمبود آهن اشاره کردین....منم با احترام کامل فقط به شما پیشنهاد کردم هیچوقت از راه دور با قاطعیت یک مشکل رو روش تاکید نکنین،تجربه خودمو گفتم.
همین...
ALAN TOSIE KOODI DAR TAMAM MARAHEL BE JOZ ZAMAN SHOKUFE ANJAM MISHE VA MAGHALATE ZIADI HAM NEVESHTE MISHE.NATAYEJ HAM BESYAR KHUB BUDE.ALBATE AGAR BA ANALYZE KAMEL KHAK VA BARG VA HATA MIVE TOSYE ANJAM BESHE BESYAR MOFIDE.BASTEGI BE KESHAVARZ VA STANDARD HAYE BAZAR HADAF DARE.
اولا من عصبانی نبودم.........
دوما داداش یه کوچولو قلیایی هم نیستاااااااا........ارومیه کلا قلیایه.......بیا و ببین..........!!
داداش من آزمایشگاه آزمایش میکنن و میگن کمبود چی هست از خودشون که نمیگن سوزنشون گیر کرده باشه..:eek:
دوست و آشنا مهم نیست........مهم اینه که آرمایش کننده کارشو خوووووب بلد باشه.....
این درختی که من دیدم میوه نداشت.......ثانیه مشکلی پیش نمیاد........
اتفاقا خیلی از میوه ها رو محلول پاشی میکنن........مثلا محلول کلسیم روی سیب میپاشن که دم میوه قوی تر بشه و..و..و...
من با قطعیت اشاره نکردم.....برین جواب من به اون مراجعه کننده رو دوباره بخونین.........
ببخشید اگه سوءتفاهم شد من عصبی نبودم......:gol:
من یه تازه کارم......اینجا هستم که از علم متخصصینی مثل شما استفاده کنم و تجربیاتم بیشتر بشه.
...... :smile:
KHANUM MOHANDES ETFAGHAN NOKATI KE TU POSTHATUN MIFARMAEED NESHUN AZ TAJROBATUNE.ENSAFAN NOKAT KHUBI MIFARMAEED.
من خیلی وقت پیشا خاکهای اون منطقه رو دیدم! کارای عملیاتی مریوط به واحد شورو قلیا رو اونجا پاس کردم آبجی

درمورد محلولپاشی کلسیم اولا کلسیم سرعت جذبش کنده ثانیا تک عنصریه.بعدهم هروقت دلشون بخواد روی سیب نمیپاشن.

اما وقتی چند عنصر رو باهم موقع میوه به درخت بدین ممکنه باعث ریزش میوه بشه.اینکار نیاز به تجربه داره
AGE DOZE MONASEB BASH MIVE RIZESH NEMIKONE.BARG MIRIZE BISHTAR DAR DOZE NAMONASEB
فک کنم چون باعث ریزش میوه میشه !!

محلولهای توی بازار چند عنصری هستن و ممکنه تعادل عناصر رو در موقع حساس میوه دهی بهم بریزن.و کیفیت میوه رو متاثر کنن... جذب از طریق ریشه با جذب از طریق برگ که مبنای محلولپاشیه متفاوته...در جذب برگی در زمان کوتاهی حجم زیادی از عناصر وارد گیاه میشن

البته پاشش محلولها تک عنصری مث کلسیم زیاد مشکلی ایجاد نمیکنه و حتی در بیشتر موارد باعث استحکام و افزایش ماندگاری میوه میشه ، این عنصر به کندی توی گیاه حرکت میکنه و چندان اختلالگر نیس و بقیه عناصر مث کلسیم زیاد سربه زیر نیستن

دوستمون به محلولپاشی کلسیم برای استحکام دم سیب اشاره کردن ...بله درسته...به همین دلایلی که عرض کردم مشکلی نداره حتی بعضی از میوه ها مث زردآلو وهلو و حتی گلابی هم با کلسیم سفت میشن...توجه به این نکته لازمه که کلسیم چون حرکت کندی داره بنابراین جذب برگیش چندان برا میوه ها کارآمد نیس و اون مقدار کلسیمی که روی خود میوه پاشیده میشه در استحکام میوه بیشترین نقش رو داره
DORE ROSHDE MIVE TOULANIYE BE HAMIN KHATER BA FORMULASION MONASEB KUDI VA AZ TARIGHE MAHLUL PASHI BARGI BE RAHATI MITUNIM TAAM VA RANG VA KIFIAT MIVA RU BEHBUD BEDIM.
به هر حال الان بیشتر مناطق آذربایان غربی و مخصوصا ارومیه قلیایی هستش.......
منم دارم اینجا کار میکنم دیگه.....هر روز میبینم که خاک ها چجوری هستن.......
کلسیم رو روی میوه میپاشن اینه که مهمه..........و باعث ریزش میوه هم نمیشه.......
ولی اینکه گفتین چندعنصر ممکنه باعث ریزش میوه بشه رو من ندیدم......شاید همین طوری باشه که شما می فرمایین..
معمولا هم موقع میوه کسی سم پاشی انجام نمیده.......
ولی درخت های مراجعه کننده ما کوچیکه و میوه ای هم روش نیست.......حداقل تو عکس نبود......
من از مراجعه کننده ها میپرسم که درختاتون چندساله هستن....میوه دارن یا نه......چال کود انجام شده یا نه و..و..و....
منم سعی میکنم تجربه کسب کنم....
مرسی از راهنمایی هاتون.......:smile:

AGAR DOZ REAYAT BESHE NA BARG VA NA MIVE HICHKODUM NEMIRIZAN.MOTMAEN BASHID .bebakhshid finglish neveshtam emkan farsi nadashtam.
 
آخرین ویرایش:

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
بهتره کمی اطلاعتتون رو عملی تر کنین........خیلی کتابی گفتین.........!!!!
خاکی که اسیدی نباشه قلیایی هست......من از PH حرف نزدم.........
البته خیلی از مزارع و باغات رو هم دیدم که phبالای 7 داشتن.......
شما چرا بطور مطلق صحبت میکنین؟!!!!...
ارومیه زمین های اسیدی هم داره......خاک شهر سردشت اسیدی هستش.......
ارومیه هم بیشتر قلیایی..........(قلیایی به معنی اسیدی نبودن....یعنی PH بالای 6..)
الان دقیقا مشکل شما رو من نمیدونم.......!!!!:w19:

بهتره کمی اطلاعتم رو عملی تر کنم.؟؟؟؟؟؟؟.......خیلی کتابی گفتیم؟؟؟؟؟؟؟
...چشم....

من برا علم شما و شخصیتتون خیلی احترام قائلم و هستم...بهترنبود همون اول اشتباهتون رو قبول میکردین و کل شیمی و خاکشناسی رو دچار تحول نمیکردین؟!
خواهر من اینجا خیلیا سر میکشن...معنای خاک قلیا اونچیزی نیست که شماتصور کردین...خاک یا اسیدیه یا قلیایی؟!....نه آبجی اینجوریا نیست...
اگه قلیایی یعنی بالای6 خب 99 درصد خاکهای ایران قلیایین...البته مطمئنم حواستون نبوده...گاهی پیش میاد..
 
آخرین ویرایش:

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
ALAN TOSIE KOODI DAR TAMAM MARAHEL BE JOZ ZAMAN SHOKUFE ANJAM MISHE VA MAGHALATE ZIADI HAM NEVESHTE MISHE.NATAYEJ HAM BESYAR KHUB BUDE.ALBATE AGAR BA ANALYZE KAMEL KHAK VA BARG VA HATA MIVE TOSYE ANJAM BESHE BESYAR MOFIDE.BASTEGI BE KESHAVARZ VA STANDARD HAYE BAZAR HADAF DARE.

KHANUM MOHANDES ETFAGHAN NOKATI KE TU POSTHATUN MIFARMAEED NESHUN AZ TAJROBATUNE.ENSAFAN NOKAT KHUBI MIFARMAEED.

AGE DOZE MONASEB BASH MIVE RIZESH NEMIKONE.BARG MIRIZE BISHTAR DAR DOZE NAMONASEB



DORE ROSHDE MIVE TOULANIYE BE HAMIN KHATER BA FORMULASION MONASEB KUDI VA AZ TARIGHE MAHLUL PASHI BARGI BE RAHATI MITUNIM TAAM VA RANG VA KIFIAT MIVA RU BEHBUD BEDIM.


AGAR DOZ REAYAT BESHE NA BARG VA NA MIVE HICHKODUM NEMIRIZAN.MOTMAEN BASHID.

لطف کنید فارسی تایپ کنید

انشاله وقتی یه محلول با فرمول اختصاصی برای یه محصول خاص که ساخت یه شرکت معتبر باشه دستتون رسید حتما به کشاورزا این توصیه ها رو بکنید...


باشه من اشتباه کردم....!!!! باعث ریزش میوه نمیشه....!!!! همه چی استاندارده و جای نگرانی نیست....فقط نمیدونم چرا گاهی اسم یه شرکت سازنده رو بعنوان تولید کننده محلول غیر استاندارد به ما اعلام میکنن!!! و نمیدونم چرا گاهی گزارشاتی از خسارت به میوها بعد از محلولپاشی به ما میرسه....!!!!قضیه بو داره!!!..
 
آخرین ویرایش:

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
لطف کنید. ارسی تایپ کنید

انشاله وقتی یه محلول با فرمول اختصاصی برای یه محصول خاص که ساخت یه شرکت معتبر باشه دستتون رسید حتما به کشاورزا این توصیه ها رو بکنید...


باشه من اشتباه کردم....!!!! باعث ریزش میوه نمیشه....!!!! همه چی استاندارده و جای نگرانی نیست....فقط نمیدونم چرا گاهی اسم یه شرکت سازنده رو بعنوان تولید کننده محلول غیر استاندارد به ما اعلام میکنن!!! و نمیدونم چرا گاهی گزارشاتی از خسارت به میوها بعد از محلولپاشی به ما میرسه....!!!!قضیه بو داره!!!..
مهندس جان عقب نشینی نفرمایید لطفن.
شما از زمانی که تو این بخش تشریف آوردید مطمانن سطح علمی بالاتر رفته.
اما در مورد محلول پاشی کودها عرض شود من دو روزه که برااینکار رفته بودم شمال کشور...فقر علمی در تغذیه گیاهی بیداد میکنه...ایکاش فرصتی پیش میومد تشریف میآوردنهمه بچه هایتالار کشاورزی و نسخه ها و نتایج محلول پاشی گروه مارو از نزدیک ملاظه میکردند.
با توصیه های مناسب گاهی نتایج حیرت انگیزی گرفته ایم...
ازاینها گذشته کودهای داخلی همه خوب نیستند ولی اگه کمی انسانهای بی غرض تو سازمانهای ناظر باشن که قبلن باهم تبادل نظرکردیم خیلی اتفاقات مبارک اتفاق می افته ولی افسوس که تولید کنندگان کود افراد ناباب توشون زیاده...
ولی توصیه ها معمولن بسته به مراحل رشد ،نوع گیاه آنالیز خاک و...باید بالانش بشه وهمینطور که میدونید متفاوته.گزارشات که میفرمایید هم درسته برا خود ما هم پیش اومده ولی چون بالای سر کار در تمام مراحل هستیم مشکل حاد نداشته ایم خداروشکر.
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
مهندس جان عقب نشینی نفرمایید لطفن.
شما از زمانی که تو این بخش تشریف آوردید مطمانن سطح علمی بالاتر رفته.
اما در مورد محلول پاشی کودها عرض شود من دو روزه که برااینکار رفته بودم شمال کشور...فقر علمی در تغذیه گیاهی بیداد میکنه...ایکاش فرصتی پیش میومد تشریف میآوردنهمه بچه هایتالار کشاورزی و نسخه ها و نتایج محلول پاشی گروه مارو از نزدیک ملاظه میکردند.
با توصیه های مناسب گاهی نتایج حیرت انگیزی گرفته ایم...
ازاینها گذشته کودهای داخلی همه خوب نیستند ولی اگه کمی انسانهای بی غرض تو سازمانهای ناظر باشن که قبلن باهم تبادل نظرکردیم خیلی اتفاقات مبارک اتفاق می افته ولی افسوس که تولید کنندگان کود افراد ناباب توشون زیاده...
ولی توصیه ها معمولن بسته به مراحل رشد ،نوع گیاه آنالیز خاک و...باید بالانش بشه وهمینطور که میدونید متفاوته.گزارشات که میفرمایید هم درسته برا خود ما هم پیش اومده ولی چون بالای سر کار در تمام مراحل هستیم مشکل حاد نداشته ایم خداروشکر.

عقب نشینی یا هر چیز دیگه ای که میفرمایید...بله اگه ماهم هر وقت تونستیم مث کشورهای پیشرفته محلول استاندارد یک محصول خاص رو تولید کنیم منم با شما هم عقیده میشم...

عزیز من خیلی چیزا رو نمیتونم به شما بگم...میدونی تا حالا چندتا شرکت محلولسازی نیترات رو تو آب حل کردن و به اسم کود ماکرو میکرو به ملت انداختن؟!...حالا بیام اینجا توصیه ای که روی لیبل محلول فلان شرکت معتبر نوشته شده رو اینجا برا کسایی بذارم که به اون محلول دسترسی ندارن و با اینکارم با زندگی و درآمدشون بازی کنم؟! معلومه که اینکارو نمیکنم....

شما که نیستی گزارشات برگسوزی و خسارت بعضی از این محلولها رو ببینید....
 

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
عقب نشینی یا هر چیز دیگه ای که میفرمایید...بله اگه ماهم هر وقت تونستیم مث کشورهای پیشرفته محلول استاندارد یک محصول خاص رو تولید کنیم منم با شما هم عقیده میشم...

عزیز من خیلی چیزا رو نمیتونم به شما بگم...میدونی تا حالا چندتا شرکت محلولسازی نیترات رو تو آب حل کردن و به اسم کود ماکرو میکرو به ملت انداختن؟!...حالا بیام اینجا توصیه ای که روی لیبل محلول فلان شرکت معتبر نوشته شده رو اینجا برا کسایی بذارم که به اون محلول دسترسی ندارن و با اینکارم با زندگی و درآمدشون بازی کنم؟! معلومه که اینکارو نمیکنم....

شما که نیستی گزارشات برگسوزی و خسارت بعضی از این محلولها رو ببینید....
من با این نظرتون موافق نیستم که «فرمول استاندارد یک محصول خاص»تولید بشه.چراکه معمولن فرمول ها جنرال بایدباشن وسپس بر اساس ۱-نوع گیاه۲-آنالیز خاک و برگ۳-جالبه حتا آنالیز آب باید افزودنیها اضافه بشن تا محصول و میوه استاندارد خوشمزه و خوش رنگ با قابلیت انبارداری مناسب تولید بشه...
متاسفانه اینکه فرمول اختصاصی برای کودهای داخلی نوشته میشه کلاهبرداری و مندرآوردی و گول زننده کشاورز هست که کارشناسهای این بخش باید اطلاع رسانی کنند...مثل کود نانو که شارلاتان بازی بیش نیست...
ولی دردبزرگ اینه که کشاورز ومهندسین بخش پول جای جنس خوب نمیدن فقط پولشونو خرج لیبل تقلبی محصولات میکنن و....نود درصد کودهای بازار داخلی هستن ولی لیبل اسپانیا ایتالیا کانادا آمریکا روش زده میشه...
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
من با این نظرتون موافق نیستم که «فرمول استاندارد یک محصول خاص»تولید بشه.چراکه معمولن فرمول ها جنرال بایدباشن وسپس بر اساس ۱-نوع گیاه۲-آنالیز خاک و برگ۳-جالبه حتا آنالیز آب باید افزودنیها اضافه بشن تا محصول و میوه استاندارد خوشمزه و خوش رنگ با قابلیت انبارداری مناسب تولید بشه...
متاسفانه اینکه فرمول اختصاصی برای کودهای داخلی نوشته میشه کلاهبرداری و مندرآوردی و گول زننده کشاورز هست که کارشناسهای این بخش باید اطلاع رسانی کنند...مثل کود نانو که شارلاتان بازی بیش نیست...
ولی دردبزرگ اینه که کشاورز ومهندسین بخش پول جای جنس خوب نمیدن فقط پولشونو خرج لیبل تقلبی محصولات میکنن و....نود درصد کودهای بازار داخلی هستن ولی لیبل اسپانیا ایتالیا کانادا آمریکا روش زده میشه...

فعلا که توی دنیا این متد داره اجرا میشه...محلول کودی خاص برای یک گیاه در دورانهای مختلف رشدی.

اینکه شما میفرمایید بر اساس آنالیز آب و خاک و گیاه...نه اینجوری نیست و نخواهد بود...شما با این همه تنوع کیفیت آب و خاک و خصوصیات عناصر در برگ اگه بخواید برا همه اینها محلول تو بازار داشته باشید که نمیشه....

شرکتهای معتبر میان هزینه میکنن و براساس متد های آماری و آزمایشی برای یک محصول خاص فرمول کودی رو ترکیب میکنن.این فرمول کودی نسبتهاش طوریه که روی اون گیاه خاص عارضه ای نداره...حتی زمان فیزیولوژیک گیاه رو هم تعیین میکنن که در چه مرحله ای از رشد قرار داره.و برای اون مرحله محلول رو فرموله میکنن...
 

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
فعلا که توی دنیا اینا داره اجرا میشه...محلول کودی خاص برای یک گیاه در دورانهای مختلف رشدی.

اینکه شما میفرمایید بر اساس آنالیز آب و خاک و گیاه...نه اینجوری نیست و نخواهد بود...شما با این همه تنوع کیفیت آب و خاک و خصوصیات عناصر در برگ اگه بخواید برا همه اینها محلول تو بازار داشته باشید که نمیشه....

شرکتهای معتبر میان هزینه میکنن و براساس متد های آماری و آزمایشی برای یک محصول خاص فرمول کودی رو ترکیب میکنن.این فرمول کودی نسبتهاش طوریه که روی اون گیاه خاص عارضه ای نداره...حتی زمان فیزیولوژیک گیاه رو هم تعیین میکنن که در چه مرحله ای از رشد قرار داره.و برای اون مرحله محلول رو فرموله میکنن...
منظورتونو متوجه نمیشم...شرکت های خارجی برای محصول خاص به ندرت کود تولید میکنن...معمولن کودهاشون بصورت عمومی هستن ولی برا محصول خاص افزودنی هاشون رو توصیه میکنن بر اساس مراحل رشد...و این فرق داره با اینکه یک کود مخصوص گوجه یا ذرت یا مرکباتارایه کنن.
من تا حالا بارها با آبهایی مواجه شدم که کل محلول پاشی رو ناکام گذاشتن بعد که بررسی کردم مشکل از آب بوده و تعجب میکنم که میفرمایید آب تاثیر نداره!
یا اینکه در مزارعی در یک منطقه فرمول متفاوتی (مرحله رشد یکسان محصول یکسان ولی آنالیز خاک متفاوت) اجرا کرده ایم
همین دیروز برای کیوی در دو مزرعه دو فرمول متفاوت پیش بینی واجرا کردیم
 

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی

بهتره کمی اطلاعتم رو عملی تر کنم.؟؟؟؟؟؟؟.......خیلی کتابی گفتیم؟؟؟؟؟؟؟
...چشم....

من برا علم شما و شخصیتتون خیلی احترام قائلم و هستم...بهترنبود همون اول اشتباهتون رو قبول میکردین و کل شیمی و خاکشناسی رو دچار تحول نمیکردین؟!
خواهر من اینجا خیلیا سر میکشن...معنای خاک قلیا اونچیزی نیست که شماتصور کردین...خاک یا اسیدیه یا قلیایی؟!....نه آبجی اینجوریا نیست...
اگه قلیایی یعنی بالای6 خب 99 درصد خاکهای ایران قلیایین...البته مطمئنم حواستون نبوده...گاهی پیش میاد..

منم برای شما احترام قائلم......
اما من اشتباهی نکردم...............%%%%%
کل خاک شناسی رو هم دچار تحول نکردم.........
یه کارشناس شیمی اینجاستاااااا.......
نمیفهمم این حرفاتون یعنی چی......:razz:
شما کلا حرفای منو متوجه نمیشین......
منم زیاد جزئی توضیح نمیدادم به هوای اینکه خودتون در موردش میدونین.......!!!
بیشتر از اینم نمیخوام توضیح بدم چون اسپم میشه دیگه..............
مشکل مراجعه کننده ما انشاالله که با توصیه های ما (تجزیه برگ و استفاده از کود) حل شده...
هر آنچه که میخواستم براتون بگم رو gsm1 جان عزیز فرمودن.......
دیگه حرفی نمیمونه........
واقعا بهشون باید تبریک گفت با اینهمه علمشون...
ایشون علم به روز دارن و علمشون از من و شما بالاتره قبول کنین.......:w16:
 

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
منظورتونو متوجه نمیشم...شرکت های خارجی برای محصول خاص به ندرت کود تولید میکنن...معمولن کودهاشون بصورت عمومی هستن ولی برا محصول خاص افزودنی هاشون رو توصیه میکنن بر اساس مراحل رشد...و این فرق داره با اینکه یک کود مخصوص گوجه یا ذرت یا مرکباتارایه کنن.
من تا حالا بارها با آبهایی مواجه شدم که کل محلول پاشی رو ناکام گذاشتن بعد که بررسی کردم مشکل از آب بوده و تعجب میکنم که میفرمایید آب تاثیر نداره!
یا اینکه در مزارعی در یک منطقه فرمول متفاوتی (مرحله رشد یکسان محصول یکسان ولی آنالیز خاک متفاوت) اجرا کرده ایم
همین دیروز برای کیوی در دو مزرعه دو فرمول متفاوت پیش بینی واجرا کردیم

سلام...
واقعا باید بهتون تبریک گفت با اینهمه علم به روز.....:smile::gol:
اول از همه بگم که حرفام مخاطب خاصی نداره......
من معتقدم خیلی اشخاص عالم توی ایران وجود دارن ولی علمشون به روز نیست.....
و خیلی ها هم کار عملی بلدن نیستن و اطلاعاتشون کتابی هستش........
رشته من خاک شناسی نیست............من گیاه پزشک هستم...........
خاک شناسی رو در حد عمومی بلدم....و با مطالعه اطلاعاتم رو زیاد میکنم.....
و سعی میکنم با صحبت کردن با اشخاصی عالمی مثل شما و آقای افشین اطلاعاتم رو بیشتر کنم......
من سعی میکنم توی کارم ماهر باشم..........
ولی میتونم از روی علائم یه برگ و درخت کمبود های غذایی خاکش رو تشخیص بدم.....
من درس بیماری های فیزیولوژیک رو زیر نظر دکتر یوبرت قوستا پاس کردم..........
اتفاقا طی تماس تلفنی که با ایشون داشتم در مورد استفاده از کود مایع و ریزش میوه ازشون سوالاتی کردم.....
ایشون هم فرمایشات شما رو داشتن که در صورت استفاده از دز مناسب مشکلی پیش نمیاد......
و فرمودن که خیلی وقت ها ریزش میوه بخاطر استفاده از کود مایع نیست دلایل دیگری هم داره که شما بهش اشاره کردین...
عکس درخت مورد سوال آزمایش کننده رو براشون ایمیل کردم.......(و البته برای چندتا از اساتید دیگه)
تشخیص ایشون کمبود آهن ویک سری از مواد غذایی دیگه بود....
توصیه ایشون هم محلول پاشی با کود مایع کامل........و چال کود بود..........
البته با آنالیز خاک و برگ در آزمایشگاه تجزیه.....
در ضمن ایشون توصیه به اصلاح خاک پای درختان هم داشتن......(افزودن گوگرد)
که بیماری های قیلیادوست طغیان نکنن.....
همون طور که میدونین PH 5.7-6 برای درختان هلو مناسب هستش و حتی اسیدیته 7 هم باعث میشه درخت نتونه از
آهن موجود در خاک استفاده کنه.....برا همین اصلاح خاک روش مناسبی هستش.....
:w16:
 
آخرین ویرایش:

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
بررسی خاک های ایران از نقطه نظر PH


pH خاک های فلات مرکزی ایران در اکثر موارد بیش از 7 است و علت آن وجود کربنات کلسیم، سولفات کلسیم و املاح شور و سدیمی می باشد. در بعضی از خاک های غنی از سدیم و کربناتهای محلول، PH خاک از 9 نیز تجاوز نموده و به 7/9 و حتی بیشتر می رسد مثلاً خاک غنی از سدیم ، PH خاک تا 10 افزایش می یابد. PH حداکثر خاک های فلات مرکزی ایران بین 7 تا 5/8 در نوسان است. در خاک های جنگلی شمال PH خاک اسیدی بوده و حتی به 2/4 کاهش می یابد. عامل اسیدی شدن در این مناطق نزولات آسمانی، وجود ماسه سنگها و شنها است.

اصلاح خاک های آهکی از نقطه نظر کاهش PH:


همانطور که می دانیم جذب تعداد زیادی از عناصر معدنی در خاک های آهکی به کندی انجام می گیرد در بین این عناصر می توان آهن، فسفر ، روی، کبالت ، پتاس و غیره را نام برد. در خاک های آهکی ایران مسئله کمبود و عناصر کمیاب در حقیقت مطرح نیست زیرا این عناصر در خاک هستند و حتی به مقدار زیاد ولی به علت وجود آهک و یون کلسیم فراوان، جذب عناصر کم مصرف با مشکلات فراوان انجام می گیرد. برای اصلاح و بهبود خاک های آهکی روش و متدهای زیادی وجود ندارد.
خاک های آهکی بی اندازه از مواد آلی فقیر هستند و یکی از نقایص این خاکها کمبود مواد آلی و هوموس هستند. از طرف دیگر با اضافه نمودن مواد آلی می توان از نقش مضر آهک جلوگیری نمود. روش دیگر عبارت خواهد بود از اضافه کردن کودهای شیمیایی اسیدی کننده خاک، تعداد این کودها کم و تأثیر آنها کند می باشد. در بین آنها می توان سولفات آمونیوم را نام برد.
اسیدیته حقیقی - اسیدیته کل :
در خاک دو نوع اسیدیته تشخیص داده می شود: اسیدیته حقیقی که آنرا اسیدیته لحظه ای (actual acidity) و در واقع همان مفهومی است که تاکنون در مورد PH خاک گفته شد و وقتی از PH به طور کلی نام برده می شود، منظور این اسیدیته است. بنابراین اسیدیته حقیقی خاک نمایانگر غلظت یونهای هیدروژن آزاد در محلول خاک می باشد. خاک اسیدی دارای PH کمتر از 7، خاک خنثی دارای PH مساوی 7 و بالاخره خاک قلیا دارای PH بیشتر از 7 اسیدیته کل در واقع بیان کننده توانایی ضمنی خاک در دارا بودن خاصیت اسیدی بیشتر از اسیدتیه حقیقی است به همین جهت آنرا اسیدیته پتانسیل (potential acidity) نیز می نامند. در مفهوم اسیدیته کل، یون های +H قابل تبادل موجود در خاک که قابل جابه جا شدن به وسیله کاتیونها می باشند، در نظر گرفته می شود و اندازه گیری آنهم با تعیین مقدار کاتیون های فلزی که جای هیدروژن قابل تبادل را می گیرند، امکان پذیر است. به طور کلی در میان واحدها و ترکیبات عمده تشکیل دهنده خاک، عده ای به عنوان عوامل اسیدی و عده ای دیگر در نقش عوامل قلیایی عمل می کنند. از دسته اول رس و هوموس را می توان نام برد. که همانند یک اسید ضعیف (اسیدوئید) اهمیت فراوان در خواص فیزیکوشیمیایی خاک دارند، در صورتی که آهک و ترکیبات حاصل از آن که در اغلب خاکها کم و بیش یافت می شود،به عنوان یک عامل قلیایی و خنثی کننده ترکیبات اسیدی به حساب می آید و بالا فرد در میان کلوئیدها، هیدروکسید آهن که از آن به عنوان کلوئید با خاصیت باز ضعیف (بازوئید) یاد شده، در دسته اخیر قرار می گیرند.

تغییرات PH خاک :


دامنه تغییرات PH در خاک های طبیعی موجود، معمولاً بین حداقل 3 تا 5/3 و حداکثر 11 تا 12 قرار دارد. PH حداقل در خاک های باتلاقی و خاک های حاوی مقادیر قابل ملاحظه سولفات آلومینیوم و PH حداکثر در خاک های قلیایی مناطق خشک و حاوی مقادیر زیاد کربنات سدیم اتفاق می افتد. در شرایط یکنواخت مواد اولیه تشکیل دهنده خاک و سایر مشخصات فیزیکوشیمیایی یکسان معمولاً هر قدر شستشو در خاکی بیشتر صورت گیرد، به دلیل مهاجرت کاتیونها و عوامل قلیایی، PH خاک تنزل می یابد.
در تعقیب بارندگی شرایط فیزیکی خاک از قبیل ساختمان فیزیکی و پایداری آن، وجود عوامل کلوئیدی نگهدارنده کاتیونها (کلوئیدهای رس و هوموس و بالاخره نفوذ پذیری خاک در به ثمر رساندن تأثیر فوق مورد توجه قرار می گیرند. چگونگی تلفیق این عوامل با هم در کندی و تسریع خاک و در نتیجه در تغییرات PH آن تأثیر می نماید. در یک خاک معین،PH دارای تغییرات فصلی است شدت بارندگی در بعضی از فصول سال (حرکت املاح به طرف عمق) خشکی و تبخیر زیاد خاک سطحی در فصول دیگر (صعود املاح به طرف سطح خاک) انتقال بیشتر شاخ و برگ مرده گیاهان به خاک در فصل خزان و بالاخره چگونگی توسعه فعالیت موجودات زنده خاک در مدت سال و تأثیر آن در تخریب و تحول مواد آلی، همه و همه از عواملی هستند که کم و بیش در ترکیب و غلظت محلول خاک و در نتیجه در تغییرات فصلی PH تأثیر می گذارند.
عملیات مختلف زراعی دلیل دیگری در تغییرات PH خاک است. شخم زیاد، زیرو رو کردن خاک و آبیاری مداوم همواره موجبات شستشوی خاک را فراهم می کند، در نتیجه مهاجرت املاح از لایه های سطحی خاک به طرف اعماق در شرایط زهکشی مناسب در تغییرات PH خاک تأثیر دارد در یک منطقه با خاک مشابه، اختلاف PH بین قطعات تحت کشت و آبیاری و قطعات بکر و بایر مشاهده می شود)

اثرات مصرف کودهای مختلف و میکروارگانیسم ها روی PH


مصرف کودهای مختلف در خاک های زیر کشت، تغییراتی در PH ایجاد می کند، معمولاً کودهایی از نوع آمونیاکی، سولفات، کلرور پتاسیم، سوپر فسفات ، گوگرد ، اوره و خون خشک موجب تنزل PH خاک می شود، در حالی که کودهای دیگر مانند سیا نامید، اسکوری، نیتراتهای سدیم و کلسیم و کود دامی، PH خاک را بالا می برند. تأثیر فعالیت میکروارگانیسم ها در عمل هوموسی شدن بقایای آلی تأثیر دارند، خواه ناخواه در PH خاک تأثیر می گذارند، چرا که محصول نهایی این فعالیت در هر شرایط ، نوع مشخص از هوموس است که PH آن با نوع دیگر تفاوت دارد.


PH و حاصلخیزی خاک :


PH را نباید به تنهایی عامل مستقل برای تعیین حاصلخیزی خاک دانست بلکه، PH معمولی از عوامل مختلف شیمیایی است که به عنوان یک معیار قابل اندازه گیری نمایانگر چگونگی تلفیق عوامل مزبور است. در ذکر بهترین رقم PH همواره باید شرایط ویژه هر منطقه از جمله منابع آب و خاک، آب و هوا و گیاهان کشت شده، مورد توجه قرار گیرند. در یک حالت کلی می توان گفت که اغلب گیاهان برای رشد و بازدهی مطلوب، PH حدود خنثی زا می طلبند. بعضی از گیاهان مانند یونجه و چغندر PH کمی قلیایی را ترجیح می دهند (بین 7 تا 5/7 ) و بعضی دیگر مانند سیب زمینی و یولاف در PH کمی اسیدی بهتر رشد می کنند ( بین 5/5 تا 5/6)
PH با خواص فیزیکی و شیمیایی خاک و کلاً با رشد و بازدهی گیاهان ارتباط دارد. تجمع ذرات کلوئیدی برای تشکیل خاکدانه ها و برقراری ساختمان فیزیکی مطلوب در خاک مستلزم PH متناسب با طبیعت کلوئید است. PH بالا در خاک های قلیایی به نقش سدیم در پخشیدگی رس و ایجاد لایه های فشرده و غیر قابل نفوذ کمک می کند، در حالی که تنزل PH همواره معیاری در پیشرفت مراحل اصلاح خاک های مزبور به شمار می رود.
برای قابلیت جذب بسیاری از عناصر مورد نیاز گیاهان، حدودی از PH همواره مناسبتر و گاهی ضروری تر است. در این میان رابطه فشرده قابلیت جذب فسفر یا PH خاک بیش از همه جلب توجه می کند. آنیون فسفات در PH های مختلف ظرفیت های متفاوت به خود می گیرد.
PO[SUB]4[/SUB][SUP]-3[/SUP] , HPO[SUB]4[/SUB][SUP]-2[/SUP] , H[SUB]2[/SUB] PO[SUB]4[/SUB][SUP]-[/SUP]
صورت های مختلف این آنیون می باشند که به ترتیب از PH کمتر از 4 تا بالاتر از 9 در خاک ظاهر می شوند. بهترین شرایط جذب فسفر در خاک برای گیاهان 6 تا 7 و برای پتاسیم و گوگرد بالاتر از 6 است و برای ازت 6 تا 5/7 است. اگر PH به عنوان تنها وسیله ارزیابی در اختیار باشد در یک حالت کلی جدول استفاده از اراضی را می توان به شرح زیر ارائه نمود.
1 - PH 3 تا 5/4 نوع نوع خاک فوق العاده اسید - اراضی باتلاقی - جنگل گونه های اسید دوست
2 - 5/4 تا 5/5 نوع خاک خیلی اسیدی - اراضی چمنی - زراعت گونه های اسید دوست (چاودار ، گندم سیاه)
3 - 5/5 تا 6 HP - نوع خاک اسیدی - اراضی چمنی - زراعت گونه های اسید دوست ( 4 - تا 75/6 نوع خاک کمی اسیدی انواع زراعت به غیر از بقولات آهک دوست
5 - PH 75/6 تا 25/7 نوع خاک خنثی تمام زراعت ها
6 - 25/7 تا 5/8 نوع خاک آهکی یا شور، تمام زراعت ها به غیر از گیاهان غیرآهک دوست و در صورت شور بودن باید شرایط آبیاری و زهکشی متناسب رعایت شود
7 - از 5/8 به بالا نوع خاک شور یا قلیایی ، کشت گیاهان مقاوم به شوری (با رعایت نکات لازم در جهت اصلاح اراضی)

عوامل مؤثر در PH خاک :
در شکل رابطه تقریبی بین PH خاک و قابلیت استفاده عناصر غذایی گیاه را نشان می دهد. فعالیت قارچها، باکتریها و اکتینومیست ها نیز در این شکل نشان داده شده است. برای اصلاح خاک های اسیدی که PH آنها کمتر از حد مطلوب باشد می توان سنگ آهک (کربنات کلسیم) به آنها اضافه نمود. این ماده طبق واکنش زیر خاک عکس العمل نموده سبب اشباع نسبی کلوئیدها با کلیسیم می شود.


PHمناسب براان



نباتات زراعی
سبزیجات
درختان میوه
برنج 5/6 - 5
اسفناج 5/7 - 6
آلبالو 7 - 6
توتون 5/7 - 5/5
پیاز 7 - 5/5
زردآلو 7 - 6
جو 8/7 - 5/6
خیار 7 - 5/5
سیب 5/6 - 5
چغندر قند 8 - 5/6
سیب زمینی 5/6 - 8/4
هلو 5/7 - 6

ذرت 5/7 - 5/5
کاهو 7 - 6
گردو 8 - 6

سورگوم 5/7 - 5/5
کلم 5/7 - 6
درختان غیر مثمر :
سوژا 7 - 6
گل کلم 5/7 - 5/5
زبان گنجشک 5/7 - 6
گندم; 5/7 - 5/5
گوجه فرنگی 5/7 - 5/5
سرو خمره ای 5/7 - 6
نخود 5/7 - 6

گلهای زینتی :


یونجه 8/7 - 2/6
آزالیا 5 - 5/4
بگونیا 7 - 5/5
داودی 5/7 - 6
شمعدانی 8 - 6
میخک 5/7 - 66


چون گاز کربنیک فرار بوده از خاک خارج می شود، واکنش به طرف راست رفته و سبب بالارفتن درصد اشباع بازی خاک و نهایتاً بالارفتن PH می گردد. چنانچه سنگ آهک به مقدار کافی و به طرز صحیحی مصرف شده و افزودن آن به خاک به فواصل مناسب تکرار شود می توان PH خاک مزرعه را در حد مطلوبی نگه داشت.
خاک های قلیایی را نیز با دادن اسیدزا می توان اصلاح نمود و PH آن را به حد کافی تنزل داده و به سطح مطلوب رساند. بدین منظور می توان از اسید سولفوریک یا گوگرد استفاده نمود. اسید سولفوریک خود اسیدی قوی بوده و افزودن آن به خاک سبب کاهش PH می گردد. در مصرف آن باید احتیاطات لازمه را به عمل آورد زیرا این ماده اسیدی قوی و خطرناک بوده و قدرت خورندگی و سوزانندگی شدیدی دارد. پاشیدن آن در خاک نیز محتاج به وسایل خاصی می باشد.

به جای اسید سولفوریک می توان از گوگرد عنصری استفاده نمد. این مبدأ در شرایط مناسب خاک توسط موجودات زنده زیر خاک اکسید شده به اسید سولفوریک تبدیل می شود.
مشهورترین باکتری اکسید کننده گوگرد Thiobacillus Thiooxidans است که در خاک زندگی می کند و چنانچه جمعیت آن در خاک کم باشد می توان با افزودن مقداری از خاک حاوی آن به خاک مزرعه مورد نظر با اصطلاح خاک را با این باکتری تلقیح نمود. مواد اسیدی زای دیگری نظیر سولفات آلومینیوم، سولفات آهن را نیز می توان برای اسیدی کردن خاک به کار برد. این مواد به علت گرانی فوق العاده در موارد خاصی مانند گلکاری مصرف می شوند.


:)
 

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
سلام...
واقعا باید بهتون تبریک گفت با اینهمه علم به روز.....:smile::gol:
اول از همه بگم که حرفام مخاطب خاصی نداره......
من معتقدم خیلی اشخاص عالم توی ایران وجود دارن ولی علمشون به روز نیست.....
و خیلی ها هم کار عملی بلدن نیستن و اطلاعاتشون کتابی هستش........
رشته من خاک شناسی نیست............من گیاه پزشک هستم...........
خاک شناسی رو در حد عمومی بلدم....و با مطالعه اطلاعاتم رو زیاد میکنم.....
و سعی میکنم با صحبت کردن با اشخاصی عالمی مثل شما و آقای افشین اطلاعاتم رو بیشتر کنم......
من سعی میکنم توی کارم ماهر باشم..........
ولی میتونم از روی علائم یه برگ و درخت کمبود های غذایی خاکش رو تشخیص بدم.....
من درس بیماری های فیزیولوژیک رو زیر نظر دکتر یوبرت قوستا پاس کردم..........
اتفاقا طی تماس تلفنی که با ایشون داشتم در مورد استفاده از کود مایع و ریزش میوه ازشون سوالاتی کردم.....
ایشون هم فرمایشات شما رو داشتن که در صورت استفاده از دز مناسب مشکلی پیش نمیاد......
و فرمودن که خیلی وقت ها ریزش میوه بخاطر استفاده از کود مایع نیست دلایل دیگری هم داره که شما بهش اشاره کردین...
عکس درخت مورد سوال آزمایش کننده رو براشون ایمیل کردم.......(و البته برای چندتا از اساتید دیگه)
تشخیص ایشون کمبود آهن ویک سری از مواد غذایی دیگه بود....
توصیه ایشون هم محلول پاشی با کود مایع کامل........و چال کود بود..........
البته با آنالیز خاک و برگ در آزمایشگاه تجزیه.....
در ضمن ایشون توصیه به اصلاح خاک پای درختان هم داشتن......(افزودن گوگرد)
که بیماری های قیلیادوست طغیان نکنن.....
همون طور که میدونین PH 5.7-6 برای درختان هلو مناسب هستش و حتی اسیدیته 7 هم باعث میشه درخت نتونه از
آهن موجود در خاک استفاده کنه.....برا همین اصلاح خاک روش مناسبی هستش.....
:w16:

سلام و تشکر از اینکه تعریف فرمودین امیدوارم اینطور که فرمودین بتونم در آینده باشم .البته در کنار دوستان گلم از جمله شما و آقا افشین که بسیار باسواد و معلومات هستند.
به نکته جالبی در مورد مشکلات فیزیولژیک اشاره فرمودید...میدونستید یکی از عواملی که ما در نظرنمیگیریم و فقط روی کمبود ها تمرکز میکنیم همین مسایل فیزیولژیک گیاه هست؟باور کنید خیلی وقتها همه جوانب رو در نظر میگیریم ولی باز گیاه ساز خودشو میزنه و جواب مناسب نمیده که این به مشکلات فیزیولژیک برمیگرده.کاش کلینیک ها هم یه مقداری رو این بحث کار میکردن.
در مورد کمبود اون درخت مورد مناقشه:smile:اتفاقن آقا افشین به همه موارد اشاره کرد و چون من در این زمینه اطلاعات کافی ندارم وارد بحث نشدم.ولی در این مواقع من مجموعه ی کامل عناصر میکرو رو توصیه میکنم البته به همراه عوامل ماکرو .دلیلش هم اینه که وقتی علایم کمبود عنصریا عناصری غالب میشن مطمین باشید (بدلیل عدم توجه طولانی به تغذیه گیاه)کمبود شدید تر از رخ درخت هست که برای ما مشهوده ودر صورت تامین نیاز یک یا دو عنصر باز گیاه بدلیل نقص تغذیه ای کارایی لازم رو نشون نمیده و کمبود عناصر دیگه به شکلهای مختلف اثرش رو نشون میده.
در این موارد نوع عوامل کمپلکس کننده (کیلیت یا بقول ایرانیها کلات )هم در جذب مناسب موثرند.
البته ببخشید در مسایل تخصصی دخالت کردم.
 
آخرین ویرایش:

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
سلام و تشکر از اینکه تعریف فرمودین امیدوارم اینطور که فرمودین بتونم در آینده باشم .البته در کنار دوستان گلم از جمله شما و آقا افشین که بسیار باسواد و معلومات هستند.
به نکته جالبی در مورد مشکلات فیزیولژیک اشاره فرمودید...میدونستید یکی از عواملی که ما در نظرنمیگیریم و فقط روی کمبود ها تمرکز میکنیم همین مسایل فیزیولژیک گیاه هست؟باور کنید خیلی وقتها همه جوانب رو در نظر میگیریم ولی باز گیاه ساز خودشو میزنه و جواب مناسب نمیده که این به مشکلات فیزیولژیک برمیگرده.کاش کلینیک ها هم یه مقداری رو این بحث کار میکردن.
در مورد کمبود اون درخت مورد مناقشه:smile:اتفاقن آقا افشین به همه موارد اشاره کرد و چون من در این زمینه اطلاعات کافی ندارم وارد بحث نشدم.ولی در این مواقع من مجموعه ی کامل عناصر میکرو رو توصیه میکنم البته به همراه عوامل ماکرو .دلیلش هم اینه که وقتی علایم کمبود عنصریا عناصری غالب میشن مطمین باشید (بدلیل عدم توجه طولانی به تغذیه گیاه)کمبود شدید تر از رخ درخت هست که برای ما مشهوده ودر صورت تامین نیاز یک یا دو عنصر باز گیاه بدلیل نقص تغذیه ای کارایی لازم رو نشون نمیده و کمبود عناصر دیگه به شکلهای مختلف اثرش رو نشون میده.
در این موارد نوع عوامل کمپلکس کننده (کیلیت یا بقول ایرانیها کلات )هم در جذب مناسب موثرند.
البته ببخشید در مسایل تخصصی دخالت کردم.

سلام.....:gol:
قطعا همین طوره ......شما عالم بزرگ هستین.....:w30:
بله میدونم.....مسائل فیزیولوژیک گیاه هم مهمه......برا همین مطرحش کردم دیگه.......
فرمایشاتتون درسته.......
بله درسته آقا افشین توضیحات جامع و کاملی دادن....منم دیگه فرمایشاتشون رو تکرار نکردم.......
ایشون خیلی باسواد و با معلومات هستن.........

منم یه مجموعه کامل رو توصیه کرده بودم دیییییییییگه.....:cry::w15:

علایم کمبود عنصریا عناصری غالب میشن مطمین باشید (بدلیل عدم توجه طولانی به تغذیه گیاه)کمبود شدید تر از رخ درخت هست که برای ما مشهوده ودر صورت تامین نیاز یک یا دو عنصر باز گیاه بدلیل نقص تغذیه ای کارایی لازم رو نشون نمیده و کمبود عناصر دیگه به شکلهای مختلف اثرش رو نشون میده.

این فرمایشتون رو کااااااملا قبول دارم......
خواهش میکنم شما خیلی بامعلومات هستین.....و فرمایشاتتون هم کاملا علمی و درسته.......
با اینکه تخصص شما گیاه پزشکی نیست ولی خیلی اطلاعات خوبی دارین......تبریک.....
:w27:
 

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
سلام.....:gol:
قطعا همین طوره ......شما عالم بزرگ هستین.....:w30:
بله میدونم.....مسائل فیزیولوژیک گیاه هم مهمه......برا همین مطرحش کردم دیگه.......
فرمایشاتتون درسته.......
بله درسته آقا افشین توضیحات جامع و کاملی دادن....منم دیگه فرمایشاتشون رو تکرار نکردم.......
ایشون خیلی باسواد و با معلومات هستن.........

منم یه مجموعه کامل رو توصیه کرده بودم دیییییییییگه.....:cry::w15:

علایم کمبود عنصریا عناصری غالب میشن مطمین باشید (بدلیل عدم توجه طولانی به تغذیه گیاه)کمبود شدید تر از رخ درخت هست که برای ما مشهوده ودر صورت تامین نیاز یک یا دو عنصر باز گیاه بدلیل نقص تغذیه ای کارایی لازم رو نشون نمیده و کمبود عناصر دیگه به شکلهای مختلف اثرش رو نشون میده.

این فرمایشتون رو کااااااملا قبول دارم......
خواهش میکنم شما خیلی بامعلومات هستین.....و فرمایشاتتون هم کاملا علمی و درسته.......
با اینکه تخصص شما گیاه پزشکی نیست ولی خیلی اطلاعات خوبی دارین......تبریک.....
:w27:

خواهش میکنم ایشالا کنار دوستان تالار به معلومات اندکمون افزوده میشه.
امیدوارم دوستان دیگه اگر اشتباهی مطلبی عنوان کرده باشم بزرگواری کنن و اصلاح کنن ممنون میشم
 
  • Like
واکنش ها: juni

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
از من بیسواد که از بد حادثه عضو انجمن علمو خاک امریکا هستم و مقاله دارم اونجا اینو یادگاری داشته باشین...

دوستان فرمودن اگه دوز محلول کودی کارش درست باشه مشکلی پیش نمیاد...منم همینو عرض کردم مضافا که گفتم همچین فرمولی دم دست باغدار مانیست بنابراین پلانهای خارجی رو اینجا پیاده نکنین.بر اساس تجربه وقتی کود یا سمی رو به کسی توصیه میکنم آخر سر تاکید میکنم اگه همه چی استاندارد باشه شما نتیجه میگیرین....چونکه بارها نتیجه عکس از یک کود و یا سم دیدیم...نمونه ش سم تاپیک که چند ساله تقریبا بی اثره و این موضوع به وزارت گزارش شده...

بهم حق بدین من مث شما فکر نکنم...

همین چند وقت پبش آب معمولی رو توی قوطی روغن ترمز به اسم روغن ترمز یه شرکت معتبر بسته بندی کرده بودن....!!! انتظار دارین به چیزی که در اثر تجربه بهش باور ندارم اینجا روش مانور بدم؟!..

عزیزان باز به مشکلات فیزیولوژیک و شباهت اونها به کمبود اشاره کردن...حقیر بیسواد ماها قبل توی این سایت مطلبی در مورد برگسوزی در اثر آبیاری در ساعات و روزهای گرم و شباهتش به کمبودها نوشتم که الانم موجوده

بازم دوستمون فرمودن که به استادشون عکسهای کمبود رو نشون دادن و ایشون گفتن که کمبود آهن یا چند عنصر دیگه س!!! بالاخره کمبود کدومه!؟

هرکسی که ادعا میکنه با قاطعیت از روی علائم کمبودها رو تشخیص میده یه مقدار بی انصافی میکنه...بزرگان این رشته هم همچین ادعایی ندارن و همیشه از لفظ احتمال صحبت میکنن.

وسلام
 

gsm1

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
از من بیسواد که از بد حادثه عضو انجمن علمو خاک امریکا هستم و مقاله دارم اونجا اینو یادگاری داشته باشین...

دوستان فرمودن اگه دوز محلول کودی کارش درست باشه مشکلی پیش نمیاد...منم همینو عرض کردم مضافا که گفتم همچین فرمولی دم دست باغدار مانیست بنابراین پلانهای خارجی رو اینجا پیاده نکنین.بر اساس تجربه وقتی کود یا سمی رو به کسی توصیه میکنم آخر سر تاکید میکنم اگه همه چی استاندارد باشه شما نتیجه میگیرین....چونکه بارها نتیجه عکس از یک کود و یا سم دیدیم...نمونه ش سم تاپیک که چند ساله تقریبا بی اثره و این موضوع به وزارت گزارش شده...

بهم حق بدین من مث شما فکر نکنم...

همین چند وقت پبش آب معمولی رو توی قوطی روغن ترمز به اسم روغن ترمز یه شرکت معتبر بسته بندی کرده بودن....!!! انتظار دارین به چیزی که در اثر تجربه بهش باور ندارم اینجا روش مانور بدم؟!..

عزیزان باز به مشکلات فیزیولوژیک و شباهت اونها به کمبود اشاره کردن...حقیر بیسواد ماها قبل توی این سایت مطلبی در مورد برگسوزی در اثر آبیاری در ساعات و روزهای گرم و شباهتش به کمبودها نوشتم که الانم موجوده

بازم دوستمون فرمودن که به استادشون عکسهای کمبود رو نشون دادن و ایشون گفتن که کمبود آهن یا چند عنصر دیگه س!!! بالاخره کمبود کدومه!؟

هرکسی که ادعا میکنه با قاطعیت از روی علائم کمبودها رو تشخیص میده یه مقدار بی انصافی میکنه...بزرگان این رشته هم همچین ادعایی ندارن و همیشه از لفظ احتمال صحبت میکنن.

وسلام

خوشحالم که تشریف آوردید.
در مورد تاپیک اشاره خوبی فرمودید...چند مشکل وجود داره1-از ابتدای معرفی این سم مقداری علفهای هرز بازی درآوردن 2-مشکل چند ساله اخیر هم دلیل فنی داره که بخشیش مربوط به فرمولاسیون ناقص همکاران تولید کننده داخلی هست3-موضوع مقاومت هم در اینجا دخیل هست...ولی عمده آن مورد دوم هست.
ماهمه نظراتی داریم خواه درست یا نادرست باید عنوان کنیم و بقیه هم نقد کنند تا موضوع کاملن از نظر فنی پخته بشه بعدش همه ما مختاریم عمل کنیم یا نکنیم و مسولیت کارهامون هم به عهده خودمونه.
ایشالا حضور شما ودیگر دوستان باعث غنای علمی تالار خواهد بود.
 

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
از من بیسواد که از بد حادثه عضو انجمن علمو خاک امریکا هستم و مقاله دارم اونجا اینو یادگاری داشته باشین...

دوستان فرمودن اگه دوز محلول کودی کارش درست باشه مشکلی پیش نمیاد...منم همینو عرض کردم مضافا که گفتم همچین فرمولی دم دست باغدار مانیست بنابراین پلانهای خارجی رو اینجا پیاده نکنین.بر اساس تجربه وقتی کود یا سمی رو به کسی توصیه میکنم آخر سر تاکید میکنم اگه همه چی استاندارد باشه شما نتیجه میگیرین....چونکه بارها نتیجه عکس از یک کود و یا سم دیدیم...نمونه ش سم تاپیک که چند ساله تقریبا بی اثره و این موضوع به وزارت گزارش شده...

بهم حق بدین من مث شما فکر نکنم...

همین چند وقت پبش آب معمولی رو توی قوطی روغن ترمز به اسم روغن ترمز یه شرکت معتبر بسته بندی کرده بودن....!!! انتظار دارین به چیزی که در اثر تجربه بهش باور ندارم اینجا روش مانور بدم؟!..

عزیزان باز به مشکلات فیزیولوژیک و شباهت اونها به کمبود اشاره کردن...حقیر بیسواد ماها قبل توی این سایت مطلبی در مورد برگسوزی در اثر آبیاری در ساعات و روزهای گرم و شباهتش به کمبودها نوشتم که الانم موجوده

بازم دوستمون فرمودن که به استادشون عکسهای کمبود رو نشون دادن و ایشون گفتن که کمبود آهن یا چند عنصر دیگه س!!! بالاخره کمبود کدومه!؟

هرکسی که ادعا میکنه با قاطعیت از روی علائم کمبودها رو تشخیص میده یه مقدار بی انصافی میکنه...بزرگان این رشته هم همچین ادعایی ندارن و همیشه از لفظ احتمال صحبت میکنن.

وسلام

اوه اوه چقدر عصبی.....:w15:
اگه شما بی سواد بودین که بهتون لقب متخصص رو نمیدادن که ...شکسته نفسی نکنین دیگه.....:)
بی سواد منم که هنوز کاربر فعالم.......:w38:

بی سواد منم که شاگرد یه دانشمندم......صبح تا شب پیش یه دانشمندم....به من میگن بی سواد....:biggrin:

ممکنه من بی سواد باشم......اما هیچ کدوم از اساتید محترم این کشور نمیتونن در حد دکتر یوبرت قوستا باسواد باشن....%%
من و شما که دیگه خییییییییلی بی سوادیم در برابر ایشون...........
(بهتون برنخوره هاااااااا.......خودمو هم گفتم)....;)

هزار سال هم بگذره ایشون باز هزار سال از من بیشتر علم دارن و همیشه یه هزار سالی از اساتید این کشور جلوترن......%
من به فرمایشات ایشون بیشتر از آمریکا و کشورهای غربی که شما بهشون اعتماد دارین اعتماد دارم.......


دوستان فرمودن اگه دوز محلول کودی کارش درست باشه مشکلی پیش نمیاد..
..منم همینو عرض کردم

نخیر شما اینو نگفتینااااااا......شما گفتین کود مایع باعث میشه میوه بریزه......دقیقا همینو گفتین...



بالاخره کمبود کدومه!؟

اینم جواب سوالتون:

gsm1 جان یه جمله طلایی فرمودن::


علایم کمبود عنصریا عناصری غالب میشن مطمین باشید (بدلیل عدم توجه طولانی به تغذیه گیاه)کمبود شدید تر از رخ درخت هست که برای ما مشهوده ودر صورت تامین نیاز یک یا دو عنصر باز گیاه بدلیل نقص تغذیه ای کارایی لازم رو نشون نمیده و کمبود عناصر دیگه به شکلهای مختلف اثرش رو نشون میده.




خاک باغ مورد نظر باید بره آزمایشگاه.......
برگ درخت هم همین طور.......
ولی اون چیزی که مشخصه کمبود آهنه.......وقتی درخت کمبود آهن داشته باشه دیگه ضعیف میشه....
بنابراین باید درخت از هر نظر تقویت بشه (کودمایع کامل).....خاک باغ اصلاح بشه......
PH متناسب با کاشت درخت هلو باشه.....
(بخشی از فرمایشات دکتر)

آقا افشین شما خیییییلی دارین سخت میگیرین.......کدوم سمی تو بازار ایران هست که 100 درصد جواب بده؟؟!!....معلومه که نیست...
حتی اگه فرمولاسیون سم هم خوب باشه بازم خیلی عوامل روش تاثیر دارن که خوب عمل نکنه.........
همین چند وقت پیش کاپتان رو توی شمال ایران استفاده کردن اما کل درختای هلو خشکیدن......
مسئولین اعلام کردن سموم مشکلی نداشتن......به نظر شما مشکلش فقط همین بود؟؟!!.......معلومه که نه.......
چه ربطی به کار ما داره.......ما اگه بشینیم پیش بینی کنیم که باید زندگی رو تعطیل کنیم.......
مثل این میمونه که شما بگین من دیگه رانندگی نمی کنم چون احتمال تصادف وجود داره.......!!!!!!!:w19:
زندگی بر مدار احتمالات نمیچرخه..........(چه شاعرانه هم شد)..:D

ما در همین حد میتونیم به مراجعه کننده اطلاعات بدیم که آقاجون این درخت تو کمبود داره برو یه کود مایع بزن
خاک باغ رو هم تا حدی اصلاح کن......زمستون چال کود انجام بده......و..و...و...همین....

مشابه این باغ و این مشکلات رو هر سال دارم میبینم....یکی دوتا هم نیستن.....خیییییییلی زیادن تو این منطقه...
با همین توصیه های ساده مشکلشون حل شده........و اتفاقا کود مایع باعث میشه درخت یه جونی داشته باشه که بتونه
میوه ها رو برسونه.......تا زمستون که چال کود انجام بشه.....

من یقینا حرف نزدم......اینکه گفتم کود مایع کامل سم پاشی کنن نشون از این بود که احتمال دادم نه یقین.....

قبلا گفتم بازم میگم شما تاپیک ها رو با دقت نمیخونین نمیدونم چرا...........!!!
من بیست بار گفتم ایشون باید برن آزمایشگاه تا دقیقا مشخص بشه که مشکل خاک باغ و درختشون چی هست
ولی شما گفتین آزمایشگاه ها کارشون رو خوب بلد نیستن......:biggrin:
 
آخرین ویرایش:

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
...بله اگه ماهم هر وقت تونستیم مث کشورهای پیشرفته محلول استاندارد یک محصول خاص رو تولید کنیم منم با شما هم عقیده میشم...

عزیز من خیلی چیزا رو نمیتونم به شما بگم...میدونی تا حالا چندتا شرکت محلولسازی نیترات رو تو آب حل کردن و به اسم کود ماکرو میکرو به ملت انداختن؟!...حالا بیام اینجا توصیه ای که روی لیبل محلول فلان شرکت معتبر نوشته شده رو اینجا برا کسایی بذارم که به اون محلول دسترسی ندارن و با اینکارم با زندگی و درآمدشون بازی کنم؟! معلومه که اینکارو نمیکنم....

شما که نیستی گزارشات برگسوزی و خسارت بعضی از این محلولها رو ببینید....

فعلا که توی دنیا این متد داره اجرا میشه...محلول کودی خاص برای یک گیاه در دورانهای مختلف رشدی.

اینکه شما میفرمایید بر اساس آنالیز آب و خاک و گیاه...نه اینجوری نیست و نخواهد بود...شما با این همه تنوع کیفیت آب و خاک و خصوصیات عناصر در برگ اگه بخواید برا همه اینها محلول تو بازار داشته باشید که نمیشه....

شرکتهای معتبر میان هزینه میکنن و براساس متد های آماری و آزمایشی برای یک محصول خاص فرمول کودی رو ترکیب میکنن.این فرمول کودی نسبتهاش طوریه که روی اون گیاه خاص عارضه ای نداره...حتی زمان فیزیولوژیک گیاه رو هم تعیین میکنن که در چه مرحله ای از رشد قرار داره.و برای اون مرحله محلول رو فرموله میکنن...

حالا کجا من کلا منکر مصرف محلول کودی شدم!؟...محلول داخلی رو برا اینجور موارد قبول ندارم
 

juni

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
حالا کجا من کلا منکر مصرف محلول کودی شدم!؟...محلول داخلی رو برا اینجور موارد قبول ندارم

اینجا:::
این جمله شماست::

وقتی چند عنصر رو باهم موقع میوه به درخت بدین ممکنه باعث ریزش میوه بشه


من نگفتم منکر شدین.........گفتین باعث ریزش میوه میشه.......
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
واقعاً لذت میبرم از این که دوستانی بامعلومات بالا و دانش و تجربۀ قابل ستایش در این تالار داریم.
بحث بسیار مفید و جالبی بود و نکات منحصر به فردی رد و بدل شد.
البته یه کوچولو بوی کل کل میومد که اگه نمیومد شیرینی بحث دو چندان می بود!
در هر حال با توجه به نکات جامعی که در طول صحبت ها اشاره شد، بهتره خاتمۀ این بحث رو اعلام کنیم چون نسبت سود به زیان ادامۀ مطلب منطقی به نظر نمیرسه...!
باز هم از همه دوستان تشکر ویژه دارم و آرزوی موفقیت. امیدوارم حضور شما و این قبیل بحث های علمی باعث افزایش دانش کاربردی همه ما بشه ... ختم جلسه :)
 
بالا