لینوکس

dzzv_13

مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
مدیر تالار
سلام به همه دوستان عزیز :gol:

این تاپیک رو به درخواست دوست عزیزمون امیرخان (Drago) و برای دوستانی که مشتاق به یادگیری لینوکس هستن ایجاد گردیده است.

توی این تاپیک در مورد لینوکس بحث میشه و اینکه لینوکس چی هست و چه توزیع هایی داره و بقولی اصلا فلسفه اش چی هست .



در ضمن هر گونه سوال در مورد لینوکس دارید اینجا مطرح کنید.

 

dzzv_13

مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
مدیر تالار

لینوکس (Linux):
نام لینوکس «Linux» از "Linux kernel" برگرفته شده است. که در سال 1991 توسط لینوس توروالدز آغاز گردید. منافع و کتابخانه های سیستم از سیستم عامل GNU می آیند که در سال 1983 توسط ریچارد استالمن آغاز شد . مشارکت و مداخلۀ GNU دلیل نام حاصلۀ Linux / GNU است. لینوکس که در زمنیۀ کاربردش در سرورها بسیار مشهور است ، توسط ادغاماتی نظیر Dell ، هولت پاکارد، Sun Micro system , Red Hat, Oracle corporation, Novel, IBM حمایت می شود. Linux به عنوان یک سیتسم عامل برای میزان وسیعی از سخت افزارهای کامپیوتری به کار می رود، نظیر کامپیوترهای Desktop ، ابر کامپیوترها ، سیستم های بازی ویدئویی نظیر پلی استیشن 2 و پلی استیشن 3 ، بازیهای arcade متعدد و دستگاههای تعبیه شده نظیر تلفن های همراه و ردیاب ها.

تاریخچه:
سیستم عامل UNIX در دهۀ 1960 پر بار شد وگسترش یافت و برای اولین بار در سال 1970 به بازار آمد .موجودیت وسیع و قابلیت جابجایی آن بدین معنا بود که مورد توجه قرار گرفته وتوسط موسسات دانشگاهی ، تجارتخانه ها و غیره با طرح خود که بر تولید گران سیستم های دیگر اثر می گذاشت کپی و اصلاح شد.
ریچارد استالمن ، بنیانگذار طرح GNU ، که در سال 1984 آغاز به کار کرد ، هدف ایجاد یک سیستم نرم افزار کاملاً سازگار با NUIX را داشت که بطور کل از نرم افزار رایگان را داشت. در سال 1985 ریچارد استالمن بنیاد نرم افزار رایگان را بنا کرد و گواهینامۀ همگانی GNU ، را توسعه داد.( GNU GPL) بسیاری از برنامه های مورد نیاز در یک OS (نظیر کتابخانه ها ، همکاران ، ویرایشگرهای متنی ، یک UNIX Shell و یک سیستم پنجره ای ) در اوایل دهۀ 1990 کامل شدند ، گرچه عناصر سطح پایین نظیر device driver ها Daemon ها و kernel جایگاه نا تمام بودند. لینوس تور والذر گفته است که اگر kernel GNU در آن زمان موجود بود (1991) او تصمیم به نوشتن برنامۀ خود را اتخاذ نمی کرد.

MINIX :
لینوس تور والذر ، خالق kernel Linux بود. MINIX یک سیستم مشابه Linux هدف استفادۀ دانشگاهی ایجاد شد، توسط آندرو. اس . تاننباوم در سال 1987 وارد بازار شد. در حالیکه رمز منبع برای سیستم موجود بود، اما اصلاح و توزیع مجدد آن با محدودیت روبرو بود. (که امروز این گونه نیست) . به علاوه ، طرح 16 بیتی MINIX به طور مناسب برای طرح 32 بیتی ساختار Intel 386 بسیار ارزان و عمومی برای کامپیوترهای شخصی اتخاذ نگردید. در سال 1991، تور والذر آغاز به کار برروی یک جایگزین غیر تجاری برای MINIX کرد. در حالیکه در دانشگاه هلسینکی حضور می یافت. درنهایت این عمل به Linux kernel ختم شد. در سال 1992، تاننباوم مقاله ای را به Usenet ارسال کرد که ادعا داشت Linux منسوخ است. در این مقاله ، وی از سیستم مذکور به جهت طرح یکپارچه آن و وابستگی و نزدیکی بسیارش به ساختار x86 آن انتقاد کرد و بنابراین چنانچه وی آنرا غیر قابل جابجایی یافت ،«یک اشتباه اساسی» نامید. او بیان کرد که افرادی که یک سیستم عامل مدرن می خواهند باید دنبال سیستمی باشند که بر اساس الگوی micro kernel است. این نامه پاسخ تور والذر و کن تامسون یکی از بنیانگذاران UNIX را می طلبید که سبب مذاکره ای معروف در مورد طرحهای micro kernel و monolithic kernel شد. Linux در ابتدا به فضای کاربردی MINIX وابسته بود. با رمزی از سیستم رایگان و موجود GNU ، این بسیار مزیت داشت اگر می شد آنرا با یک OS تازه وارد استفاده کرد. رمزی که تحت اختیار GNU GPL مجاز می شد را می توان در طرحهای دیگر تا زمانی به کاربرد که آنها هم تحت همان مجوز مطابق عرضه شده باشند . برای ایجاد یک Linux Kernel مطابق با اجزای طرح GUN ، تور والذر یک سوییچ را از گواهی اصلی خود ایجاد کرد که از توزیع مجدد تجاری آن جلوگیری می نمود به GNU GPL بود. توسعه گران Linux و GNU بر روی ادغام اجزای GNU با Linux کار کردند تا یک سیستم عامل کاملاً عملکردی و آزاد را ایجاد کنند.

ویژگی‌های لینوکس:
  • هزینه : گنو/لینوکس یک سیستم عامل رایگان است ، البته توزیع هایی هم وجود دارد که به صورت تجاری ارائه می شوند اما قیمت آن‌ها همواره کمتر از سیستم عامل های تجاری مانند مایکروسافت ویندوز یا UNIX است ، البته این نکته نیز گفتنی است که اغلب توزیع های تجاری لینوکس را نیز می‌توان به صورت رایگان از اینترنت دریافت (Download) کرد و حتی برای دوستانتان نیز می‌توانید کپی کنید اما این نسخه‌هایی که بابت آنها پولی پرداخت نشده ، دارای خدمات پشتیبانی یا کتابچه‌ی راهنما نیستند .(هر چند که همواره هزاران صفحه اطلاعات رایگان در اینترنت در باره‌ی توزیع های مختلف گنو/لینوکس وجود دارد.)


  • امنیت و پایداری:لینوکس با توجه به ساختار خود سیستم عاملیست امن و پایدار ، پایداری لینوکس را مدیون روش صحیح استفاده‌ی آن از سخت افزاریم که این خصلت را از UNIX به ارث برده و امنیت آن را علاوه بر ساختار صحیح ان مدیون بازمتن (Open Source) بودن آن هستیم. بازمتن بودن بودن باعث شده تا در صورت مشاهده‌ی کوچکترین مشکل در هسته‌یا نرم افزار های جانبی در چند ساعت یا حد اکثر چند روز توسعه دهندگان و برنامه نویسان ضعف و مشکل را حل کرده و راه حل را در اختیار عموم کاربران قرار دهند. این گونه است که گنو/لینوکس در پایداری و امنیت به‌یک افسانه تبدیل شده است و جزو ایمن ترین و پایدارترین سیستم عامل های جهان به شمار می رود. موضوع پایداری و امنیت در حوزه‌ی سرور ها و شبکه بسیار مهم است تا جایی که لینوکس بیش از 30 در صد از سرور های جهان را شامل می شودو70 در صد دیگر شامل SCO UNIX و SUN UNIX و IRIX و HP-UX و FreeBSD ودیگر یونیکس ها و Apple Mac و در صدی هم ویندوز می شود و با توجه به تعدد این سیستم ها می بینیم 30در صد خود رقمی قابل توجه است.


  • نیاز های سخت افزاری اندک :گنو/لینوکس به دلیل ساختار هسته‌ی مناسب و تعدد توزیع ها می‌تواند با حداقل امکانات سخت افزاری به خوبی کار کند تا جایی که حتی توزیع هایی وجود دارد که بدون وجود هارد دیک برروی سیستم و یا با حافظه (RAM) معادل 16 مگابایت می‌تواند سیستم شما را راه اندازی کند.


  • تنظیم و شخصی سازی :گنو/لینوکس را می‌توان با رابط خط فرمان (Command Line Interface) همانند MS-DOS و یا با رابط گرافیکی مانند ویندوز مایکروسافت یا Apple Mac اجرا و استفاده کرد. دردسر های معمول تنظیم و شخصی سازی میز کار با وجود محیط های گرافیکی مختلف مانند کی دی ای ( KDE) یا گنوم (GNOME) از بین رفته و شما می‌توانید از ده‌ها محیط گرافیکی گنو/لینوکس حداکثر بهره را ببرید.


  • آزادی : لینوکس یک سیستم عامل آزاد است ،‌شما می‌توانید با در دست داشتن کد های منبع آن که برنامه نویسان و خالقین لینوکس در اختیار شما قرار می دهند مطابق میل خود تغییر و توسعه دهید ، کافیست شما به زبان های C و ++C و اسمبلی آشنا باشید ، حالا می‌توانید توزیع خود را داشته منتشر کنید،‌حتی برای کاربران غیر فنی که به این زبان ها اشنایی ندارند ابزار ها و توزیع هایی معرفی می شود تا با حداقل دانش برنامه نویسی به انتشار توزیع مخصوص خود بپردازند.
منابع:
ویکی پدیا
مقاله "لینوکس چیست؟" نویسند نوید


 
آخرین ویرایش:

dzzv_13

مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
مدیر تالار
اوبونتو

اوبونتو

بخاطر اینکه دوستان قراره روی ترمینال اوبونتو کار کنیم سریع یکی از توزیع ها رو معرفی میکنم

  • اوبونتو (Ubuntu)


اوبونتو (Ubuntu) یک توزیع گنو/لینوکس است که بر مبنای توزیع دبیان پایه‌گذاری شده‌است؛ اما با آن تفاوت دارد. نام اوبونتو از یکی از مفاهیم آفریقای جنوبی به معنی «انسانیت نسبت به دیگران» (به انگلیسی: Humanity Towards Others) گرفته شده‌است.
از ویژگی‌های بارز اوبونتو می‌توان به کاربرپسند بودن، سادگی، زیبایی، سرعت و عدم نیاز به سخت‌افزار پیچیده اشاره کرد.
اوبونتو دارای پشتیبانی نسبتا خوبی از تمام زبان‌های زنده دنیا از جمله زبان فارسی است.

اوبونتو یک انشعاب از دبیان بوده و هدف اصلی آن ایجاد یک توزیع به‌روز و پایدار و قابل استفاده برای کاربر متوسط است. دلیل اصلی آغاز پروژهٔ اوبونتو انتقاد به روند «محافظه‌کارانه‌ی» انتقال بسته‌های نرم‌افزاری از نسخهٔ ناپایدار به نسخهٔ آزمایشی و در نهایت نسخهٔ پایدار در پروژهٔ دبیان بود. اگرچه برخی نیز استفاده از نسخهٔ آزمایشی دبیان را به جای اوبونتو یا توزیع‌های دیگر منتج از دبیان توصیه می‌کنند.
بسته‌های نرم‌افزاری اوبونتو از شاخهٔ ناپایدار دبیان برداشته شده پس از ایجاد تغییرات مختص اوبونتو و گذراندن مراحل آزمایش در نسخهٔ پایدار اوبونتو قرار می‌گیرند. به همین دلیل بسته‌های نرم‌افزاری اوبونتو عموماً جدیدتر از بسته‌های نرم‌افزاری دبیان هستند، و بسیاری از افراد بدین دلیل اوبونتو را برای استفاده روزمره انتخاب می‌کنند.
اوبونتو هر ۶ ماه یک بار نسخهٔ جدیدی را عرضه می‌کند. هر نسخه از اوبونتو، تا ۱۸ ماه پس از انتشار آن نسخه، پشتیبانی می‌شود. اوبونتو دارای نسخه‌هایی با پشتیبانی بلند مدت نیز هست که به جای پشتیبانی ۱۸ ماهه، ۳ سال پشتیبانی برای نسخهٔ ویژهٔ رایانه‌های شخصی و ۵ سال پشتیبانی برای نسخه‌های سرور ارائه می‌کند.


آخرین نسخه ایی که با پشتیبانی طولانی عرضه شده نسخه 10.04 هست (که تا چند ماه دیگه نسخه 12.04 هم میاد)

البته سایتهای ایرانی زیادی هم هست که میتونید اینها رو با قیمت ارزون تهیه کنید

به دوستان حتما دانلود این دو فایل زیر رو توصیه میکنم (از نصب گرفته تا مراحل مورد نیاز اولیه )

  1. راھنمای کامل و تصویری نصب اوبونتو 10.04
  2. کارهایی که باید بعد از نصب اوبونتو ۱۰.۰۴ انجام دهید
(منبع)
 
آخرین ویرایش:

Drago

پیشکسوت فعال فناوری اطلاعات
کاربر ممتاز
امیرحسین توضیحاتت خیلی جامع و کامل بود.
این یه سری توضیحه که من اضافه میکنم،زبونش هم خودمونیه :
لینوکس سیستم عامل نیست،بلکه هسته سیستم عامله.مثلا شاسی یه ماشین رو تصور کنین،همونطور که میدونین شاسی ماشین هایی مثل پژو پارس و پژو 405 یکی هست،اما موتورش و اتاقش و ... با هم فرق میکنه.لینوکس هم هسته سیستم عامله،شرکت های مختلفی میان یه پوسته و دسکتاپ و ... بهش اضافه میکنن به اسم یه "توزیع" میدن بیرون.مثلا RedHat و Debian و Fedora و Ubuntu و ... همه توزیع های لینوکس هستن.
اوبونتو رو همونطور که امیرحسین گفت یه شرکت استرالیایی به اسم Canonical درست کرد.اینا هر ۶ ماه یه بار یه نسخه بیرون میدن.اسم هر نسخه اشون هم ۴ قسمت داره : یکیش شماره ترتیب هست،یکیش عدد ماه انتشار،یه صفت،یه اسم حیوان که موصوف اون صفته میشه.مثلا 10.04 Lucid Lynx که یعنی دهمین نسخه،منتشر شده در ماه چهارم،اسم مستعارش هم شیرکوهی درخشان هست.
هر کدوم از نسخه ها 18 ماه پشتیبانی رایگان داره (بعد از 18 ماه دیگه آپدیت براش تولید نمیشه).اما هر دوسال یه بار یه نسخه هایی به اسم "پشتیبانی طولانی مدت" منتشر میکنن که ۳ سال پشتیبانی رایگان میشه،یعنی واسه خود سیستم عامل و برنامه های نصب شده روش آپدیت رایگان عرضه میشه.نسخه های پشتیبانی طولانی مدت معمولا پایدار تر هستن.نسخه های عادی برای کسانی که میخوان جدیدترین تغییرات و امکانات رو تجربه کنن بهتره.

آقا من از بنیان مشکل دارم !

۱.الان من بخوام برم سی دی نصب اوبونتو رو بخرم باید بگم چی میخوام !؟

و
۲.بهترین و جدیدترین ورژنش چیه ؟

و
۳. نصبش هم بلد نیستم :D

۴.در ضمن لپ تاپ من با دوتا سیستم عامل مشکلی براش پیش نمیاد به نظرتون امیرخان ؟
۱.معمولاتوی مغازه های معمولی زیاد طرفدار نداره.هم میتونید از اینترنت کاملا رایگان و قانونی دانلود کنید (www.ubuntu.com) یا میتونید از فروشگاه های آنلاین با قیمت ۲ یا ۲.۵ هزارتومن بخرید.اگه خواستید فروشگاه معرفی کنم بهتون.
۲.بهترین وجود نداره،اما جدیدترین نسخه اس 11.10 هست.تا تقریبا دو ماه دیگه (آپریل) نسخه 12.04 هم منتشر میشه که پشتیبانی طولانی مدت داره.لیست نسخه ها رو میتونید از اینجا ببینید.
۳.نصبش رو هم توی این تاپیک،هم توی تاپیک آموزش استفاده از ترمینال،امیرحسین گذاشته.بسیار ساده است.شبیه ویندوزه نصب کردنش.
۴.هیچ مشکلی نخواهید داشت.من خودم ۳ تا سیستم عامل کنار هم نصب دارم.به زودی یه Mac OS X هم کنارش نصب میکنم بشه ۴ تا!!
سلام خیلی ممنون بابت جوابتون اگه امکان داره در مورد مونولیتیکه و خاصیت پیوندی بیشتر توضیح بدهید؟اگه اینجا نمی تونید بگید می تونید واسم یه منبع خوب معرفی کنید خودم بخونم ؟کتاب یا وب سایتی .در مورد پیشنهادم اشتباه متوجه شدید منظورم اینه که هر جلسه شما مبحث درس بعدی رو بگید ما بریم در مورد اون مبحث اطلاعاتی پیدا کنیم.فکر کنم اگه موضوع مشخص باشد پراکنده نمیشه.
آخه دلیل اینکه اینقدر سوال در مورد نصب می پرسم اینه که من وقت نصب 7 اشتباه کردم 2 درایو تعریف کردم C:421gb و d:28 GB به خاطر اون درایو دیگه ای ندارم که اونو نصب کنم .و چون با 7 حالا کار دارم نمی تونم دوباره از اول نصب کنم .به خاطر این اینقدر در مورد روش هاش می پرسم.
اینجا راحت در مورد مونولیتیک و غیره حرف میزنیم! اول جواب سوال دوم رو میدم : موقع نصب اوبونتو (که آموزشش رو از سایت moallemi.ir گذاشتن) میتونید یه درایو جدید درست کنید،بدون آسیب زدن به محتوای درایوهای سابق.حتی اگه به خودتون و دانشتون اعتماد ندارین میتونین در مرحله ۴ به جای زدن گزینه آخر،گزینه اول رو بزنید.فقط دقت کنید گزینه وسط رو نزنید! قدیمها که من از فایل سیستم و درایو بندی اوبونتو سر در نمیاوردم (و هیچکی هم نبود ازش بپرسم) از گزینه اول استفاده میکردم.
حالا برسیم به بحث شیرین کرنلهای مونولیتیک،میکروکرنل و پیوندی.سیستم عامل رو پاس کردی؟ همون اول های کتاب در مورد این بحث میشه که سیستم عامل فرآیندها رو در دو حالت مختلف اجرا میکنه : حالت یا مد کاربر (User Mode) و حالت یا مود هسته یا مود ناظر (Kernel Mode یا Supervisor Mode).یه سری فعالیت ها در مود کاربر و یه سری فعالیت ها در مود هسته انجام میشه.
در کرنل های مونولیتیک یا یکپارچه (Monolithic) مدیریت پردازنده،حافظه،راه انداز دستگاه ها (Device Drivers)،سیستم فایل و فراخوان های سیستمی همه با کرنل هست.اما در کرنل هایی که از معماری میکروکرنل (MicroKernel) استفاده میکنن،فقط مدیریت پردازنده و حافظه با هسته است.در کرنل های پیوندی (Hybrid) خودشون انتخاب میکنن که چه چیزی در حالت کاربر و چه چیزی در حالت هسته اجرا بشه.
هر کردوم از این معماری ها یه مزایا و معایبی داره.میتونید یه جستجو در موردشون بکنید و اگه حس کردید ابهامی هست بیاید با هم در موردش حرف بزنیم.این فایل رو هم پارسال ترجمه کردم و متاسفانه منبع اصلیش یادم نمیاد،میتونید این رو هم بخونید.(دانلود فایل)

(به ماندانا : این پست رو دیروز نوشته بودم اما برق خونه قطع شد!! یه مقدارش Auto-Save شده بود و بقیه رو هم دوباره از اول نوشتم)
 

mandana_f

عضو جدید
ممنون امیرخان .

خب حجمش که بالاست و باید بذارم شب دانلود کنم با ترافیکه رایگان !

این که زده سی دی میخواد یعنی چی ؟ برای اینکه بخوای فقط با سی دی بیاد بالا و روی سیستم نصب نشه ؟


منم میکنتاش میخوام :D

..................

جالبه که اول توی اونیکی تاپیک نوشتید اینجا جواب دادم بعد اومدید اینجا بنویسید ! :biggrin:
 

dzzv_13

مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
مدیر تالار
ممنون امیرخان .

خب حجمش که بالاست و باید بذارم شب دانلود کنم با ترافیکه رایگان !

این که زده سی دی میخواد یعنی چی ؟ برای اینکه بخوای فقط با سی دی بیاد بالا و روی سیستم نصب نشه ؟


منم میکنتاش میخوام :D

..................

جالبه که اول توی اونیکی تاپیک نوشتید اینجا جواب دادم بعد اومدید اینجا بنویسید ! :biggrin:

بنظرم نسخه ش رو بخرین بهتر باشه (حجمش چه 32 بیتی و چه 64 بیتی تقریبا 700MB هست)

وقتی شما سی دی لایوش رو داشته باشین .. میتونید بدون نصب هم از لینوکستون استفاده کنید (چند دقیقه اطلاعات سی دی روی رمتون بار میشه و میتونید در محیط لینوکس بگردین .. ولی نصب باشه بهتره ..)


(اگر خواستین فروشگاه اینترنتی برای خریدش رو هم معرفی میکنیم)
 

mandana_f

عضو جدید
بنظرم نسخه ش رو بخرین بهتر باشه (حجمش چه 32 بیتی و چه 64 بیتی تقریبا 700MB هست)

وقتی شما سی دی لایوش رو داشته باشین .. میتونید بدون نصب هم از لینوکستون استفاده کنید (چند دقیقه اطلاعات سی دی روی رمتون بار میشه و میتونید در محیط لینوکس بگردین .. ولی نصب باشه بهتره ..)

چرا نسخه اش رو بخرم بهتره ؟

سی دی رو موقع دانلود به اجبار باید داشته باشم یا می تونم فقط روی خوده سیستم سیو کنم ؟
 

Drago

پیشکسوت فعال فناوری اطلاعات
کاربر ممتاز
۱.این که زده سی دی میخواد یعنی چی ؟ برای اینکه بخوای فقط با سی دی بیاد بالا و روی سیستم نصب نشه ؟
۲.منم میکنتاش میخوام :D
۳.جالبه که اول توی اونیکی تاپیک نوشتید اینجا جواب دادم بعد اومدید اینجا بنویسید ! :biggrin:
۱.کجا زده سی دی میخواد؟ یه حالتی به اسم Live Session هست که میتونی بدون اینکه اوبونتو رو نصب کنی محیطشو ببینی،باهاش کار کنی،حتی برنامه نصب کنی و ... اما وقتی کامپیوتر رو خاموش و روشن کنی انگار نه انگار که اتفاقی افتاده! (همه چی پاک میشه و به حالت قبلی برمیگرده)
۲.الف) به کار بردن اسم مکینتاش دیگه این روزا زیاد درست نیست.مکینتاش به معماری کامپیوترهای اپل گفته میشد،البته اسم مک هم مخفف همونه،اما توی عرف دیگه کاربردی نداره.و میشه گفت در واقع وقتی میخوان به سیستم عامل اشاره کنن میگن Mac OS و وقتی میخوان به دستگاه اشاره کنن میگن Mac.
ب)مکینتاش یه قفس خوشگله! (فکر کنم جمله از استالمن باشه) ظاهرش خوبه،قیمتش گرونه،کارایی خوبه،اما آزادی زیر صفره!
۳.پنجره ها رو معمولا با هم باز میکنم،اون هم از این موارد بود.داشتم اینو مینوشتم که جواب تاپیک آموزش رو دادم و ادامه‌ی نوشته رو نوشتم.
چرا نسخه اش رو بخرم بهتره ؟

سی دی رو موقع دانلود به اجبار باید داشته باشم یا می تونم فقط روی خوده سیستم سیو کنم ؟

فکر میکنم امیرحسین واسه این میگه که دانلودش طول میکشه و حوصله آدم سر میره.خب سفارش میدی ۲-۳ روزه میرسه دستت دیگه.
قسمت دوم رو کلا نفهمیدم.سی دی چه ربطی به دانلود داره؟
================
یه بحثی رو امیرحسین عزیز یادم انداخت اینجا مطرح کنم.
سالها قبل از اینکه لینوس توروالدز بخواد سیستم عامل بنویسه،آقای ریچارد استالمن روی سیستم عاملی به اسم GNU (مخفف GNU is Not Unix که بازگشتی هم هست) کار میکرد و اون رو توسعه داده بود.یه بنیادی هم به همین اسم داره که مربوط به نرم افزارهای آزاد و استاندارد کردن مجوزهای مربوطه است (مثل GPL).
بعدها توروالدز لینوکس رو کاملا شخصی و مستقل از هر شخص و سازمانی نوشت.اما یه مدت بعد به دلیل علاقه ای که به فلسفه GNU داشت تصمیم گرفت این سیستم عامل رو به صورت آزاد و با مجوزهای GNU ارائه کرد.بنابر این از نظر اخلاقی و قانونی درستش اینه که نگیم "لینوکس" و بگیم "گنو/لینوکس".اما توی عرف خیلی ها از اصطلاح اول استفاده میکنن.
توی کار با اوبونتو و بقیه توزیع ها ممکنه با کلمه‌ی Gnome هم برخورد کنیم.راستش من اولها خودم میگفتم آیا این دوتا (گنو و گنوم) ربطی به هم داره؟ بعدها فهمیدم که ربط خاصی به هم ندارن.همونطور که گفتیم گنو یه سیستم عامل و یه سازمان استاندارد هست،اما گنوم (Gnome) یه میز کار هست.میز کار یا همون دسکتاپ که میدونین،به همراه یه سری نرم افزارهای دیگه وظیفه ایجاد یه محیط گرافیکی با کاربرد ساده برای استفاده از سیستم عامل رو انجام میده.اوبونتو از Gnome استفاده میکنه و کوبونتو(Kubuntu) از میزکار KDE استفاده میکنه.
 

sanamsayna

کاربر فعال مهندسی IT ,
کاربر ممتاز
سلام چه جوری یک درایو جدید درست کنم که اطلاعاتم از بین نره یکی هم حجم این درایو چه قدر باشه؟یعنی من 421 گیگ چقدرشو بردارم چقدرش بمونه ؟
 

dzzv_13

مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
مدیر تالار
سلام چه جوری یک درایو جدید درست کنم که اطلاعاتم از بین نره یکی هم حجم این درایو چه قدر باشه؟یعنی من 421 گیگ چقدرشو بردارم چقدرش بمونه ؟

قبلا این کار رو با پارتیشن مجیک انجام میدادن .. ولی خود ویندوز 7 قابلیتی داره که میشه این کار رو توش انجام داد .. اینجا کلیک کنید

فقط به دو مورد توجه کنید :
1. درایوی که ویندوزتون روش نصبه رو تقسیم نکنید
2. اطلاعات اصلی رو جایی دیگه کپی کنید (من خودم از این روش تا حالا استفاده نکردم .. اگر کسی این کار رو کرده و ایرادی داشته ممنون میشم توضیح بده )

اینکه چقدر جدا کنید به خودتون و کارهای بعدی بستگی داره .. ولی اگر هاردتون 500 هست بنظرم حدودای 40 گیگ جدا کنید کافی باشه
 

sanamsayna

کاربر فعال مهندسی IT ,
کاربر ممتاز
آخه مال من همون C :421 gB هست که ویندوزم روی اون نصبه یه دونه درایوd دارم که 20 گیگ خالی دارم اگه من دو تا رو یک جا نصب کنم قاطی میشن؟
 

Drago

پیشکسوت فعال فناوری اطلاعات
کاربر ممتاز
سلام چه جوری یک درایو جدید درست کنم که اطلاعاتم از بین نره یکی هم حجم این درایو چه قدر باشه؟یعنی من 421 گیگ چقدرشو بردارم چقدرش بمونه ؟
شما هم مثل من وقتی جواب از دو خط بیشتر میشه کلا نمیخونیش،نه؟!
گفتم که،بدون درگیر شدن با سیستم فایل ویندوز و لینوکس،موقعی که میخوای اوبونتو رو به روشی که امیرحسین گذاشته نصب کنی،در مرحله ۴ گزینه اول رو انتخاب کن.اصلا نگرانی نداره،خودش همه چیو درست میکنه،جوری که هیچی دست نمیخوره.سایزش رو هم خودش تنظیم میکنه،جاش رو هم خودش درست میکنه.
قبلا این کار رو با پارتیشن مجیک انجام میدادن .. ولی خود ویندوز 7 قابلیتی داره که میشه این کار رو توش انجام داد
به لایو سی دی هم میشه.وقتی لایو سشن میای بالا توی System>Administration یه برنامه هست به اسم Gparted شخصا به پارتیشن مجیک ترجیحش میدم.ساده تر و کار راه بنداز تره.
در ضمن پارتیشن مجیک با درایوهای ext3 و ext4 مشکل داره.
 

mandana_f

عضو جدید
آقا اوبونتو رو دانلودش کردم و توی درایوی که ویندوزم نصب نیست سیو کردم ( کلا 2 تا درایو دارم ! )

الان که میخوام بازش کنم نوشته ISO File اما کیلیک که میکنم برنامه video converter باز میشه ! چرا !؟

چیکارکنم ؟!!!!
 

tracer

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
آقا اوبونتو رو دانلودش کردم و توی درایوی که ویندوزم نصب نیست سیو کردم ( کلا 2 تا درایو دارم ! )

الان که میخوام بازش کنم نوشته ISO File اما کیلیک که میکنم برنامه video converter باز میشه ! چرا !؟

چیکارکنم ؟!!!!

سلام!
می توانید این فایل را بر روی یک دی وی دی رایت کنید توسط برنامه های مربوطه مثل iso buster یا nero .
 

Drago

پیشکسوت فعال فناوری اطلاعات
کاربر ممتاز
ماندانا : لازمه توضیح بدم یا جواب گرفتی؟
اون فایل iso. رو که دانلود کردی با یه نرم افزار رایت کردن (مثل اینا که دوستامون گفتن) روی یه سی دی بریز.بعد بزار تو دستگاه و بسم الله! ادامه اش میشه همون آموزش معلمی.
 

mandana_f

عضو جدید
ماندانا : لازمه توضیح بدم یا جواب گرفتی؟
اون فایل iso. رو که دانلود کردی با یه نرم افزار رایت کردن (مثل اینا که دوستامون گفتن) روی یه سی دی بریز.بعد بزار تو دستگاه و بسم الله! ادامه اش میشه همون آموزش معلمی.

نشد یعنی نمیشه:cry:

رایتش هم کردم ولی اصلا کاری نمیکنه !

وقتی هم بوت میشه فقط ویندوز هستش !

انگار سی دی وجود نداره !
 

sanamsayna

کاربر فعال مهندسی IT ,
کاربر ممتاز
نشد یعنی نمیشه:cry:

رایتش هم کردم ولی اصلا کاری نمیکنه !

وقتی هم بوت میشه فقط ویندوز هستش !

انگار سی دی وجود نداره !
من با iso در یک dvd رایت کردم مال من از قسمت بوت با اون بالا نیومد ولی از همون داخل ویندوز بازش کردم نصب کرد یعنی لازم نیست حتما بری صفحه بوت تا بتونی نصب کنی از توی ویندوز امتحان کن ببین میتونی .مال من که نصب شد .
 

Drago

پیشکسوت فعال فناوری اطلاعات
کاربر ممتاز
نشد یعنی نمیشه:cry:

رایتش هم کردم ولی اصلا کاری نمیکنه !

وقتی هم بوت میشه فقط ویندوز هستش !

انگار سی دی وجود نداره !
جسارته،توی منوی بوت مادربرد گزینه بوت از DVD رو انتخاب کردید؟ اگه کردی یه دور دیگه هم چک کن.
من با iso در یک dvd رایت کردم مال من از قسمت بوت با اون بالا نیومد ولی از همون داخل ویندوز بازش کردم نصب کرد یعنی لازم نیست حتما بری صفحه بوت تا بتونی نصب کنی از توی ویندوز امتحان کن ببین میتونی .مال من که نصب شد .
اینم یکی دیگه از قابلیت هایی هست که روی اوبونتو گذاشتن.یه سیستمی هست به اسم Wubi واسه لود کردن (و حتی نصب کردن) اوبونتو توی خود ویندوز.wubi مخفف Windows-based UBuntu Installer هست.خوبیش اینه که اوبونتو رو توی یکی از درایوهای ویندوز نصب میکنه و نیازی به درگیر شدن با مسائل پارتیشن بندی نیست.
 

mandana_f

عضو جدید
آقا چند تا نکته رو لازم میدونم بگم !

اولا که من به عمرم ویندوز نصب نکردم !! 7 رو چرا ! ولی قبلش نه ! یعنی کلا با بوت و اینحرفا آشنا نیستم ! در این حد توی کار آموزی یاد گرفتم که

برای اینکه صفحه آبیه ( یا سیاه ! ) بیاد باید delete رو هی بزنم :D

نکته دوم اینکه یکی از بچه ها بهم گفت این سی دی که رایت کردی اصلا نمیتونی باهاش اوبونتو رو بوت کنی

گفت فایلت نمیدونم ایمیج نیست ! ( من کلا سر در نمیارم ) همچین چیزی !

باید سی دی به سی دی رایتش کنی یا ایمیج باشه ، این فایلی هم که دانلود کردی نمیشه باهاش کاری کرد:eek:
 

sanamsayna

کاربر فعال مهندسی IT ,
کاربر ممتاز
بزار یک بار به طور کامل تا اونجایی که بلدم توضیح بدم .اون صفحه ی بوت رو که میگی با دکمه های متفاوت در لپ تاپ ها یا pc ها با فشردن دکمه های متفاوت می تونی بیاری یعنی بستگی داره به تنظیمات مادربردت.مثلا در pc با فشردن delete و در بعضی لپ تاب ها با فشردن f2 اینکه بدونی باید چه دکمه ای رو بزنی بیاره باید وقتی کامپیوتر رو روشن می کنی وقتی می خواد ویندوزت بالا بیاد پایینش می نویسه boot setup جلوش دکمه شو می نویسه اصلا اگه نمی تونی اون صفحه رو بیاری می تونی از داخل ویندوز 7 هم لینوکس رو نصب کنی یعنی لازم نیست حتما بری اونجا.
در مورد سوال دوم:ببین image یک فایلی هست فشرده که وقتی تو دانلود می کنی نمیتونی همین جوری ازش استفاده کنی باید با نرم افزارهای مخصوص خودش در یک dvd یا cd رایت کنی تا بتونی ازش استفاده کنی.به نظر من ultra iso خودش نرم افزار خوبیه بعد اینکه نرم افزار رو نصب کردی میتونی بری از داخلش اون فایل لینوکس را که دانلود کردی باز کن بعد میتونی رایت کنی.بعد اینکه لینوکس رو ر ایت کردی می تونی با توضیحاتی که در تاپیک گذاشتن نصب کنی.
 

Drago

پیشکسوت فعال فناوری اطلاعات
کاربر ممتاز
بزار یک بار به طور کامل تا اونجایی که بلدم توضیح بدم ....
....
....
بسیار عالی! 1+
میدونستی یکی از توصیه ها به افرادی که میخوان به بقیه کمک کنن (مخصوصا توی دنیای Linux) و نشون بدن که Geek هستن چیه؟ بهشون میگن FAQ بنویسید.
همونطور که دوستمون گفت اون فایل iso. که دریافت میکنید یه image هست از یه DVD (یا قدیما CD).توکتابهای دانشگاهی بخوان بنویسن میگن : یه تصویر انتزاعی از اون DVD.یعنی تمام محتوا و مهم تر از اون تمام خواص (مثلا bootable بودن) رو همراه خودش داره.اگه اون رو باز کنید و کپی کنید اون خواص رو از دست میده.باید با یه نرم افزار دیسک سوزان(!) (Disk Burner مثل Nero یا Ultra ISO یا Brasero) این تصویر رو روی دیسک (دی وی دی یا سی دی یا هرچی) حک کنید.اینجوری خواصش از بین نمیره.
هنوز هم میتونید سفارش بدید براتون پست کنن!
 

JUMONG360

کاربر فعال تجارت الکترونیک
سلام.چرا هنوز تو مراحل اولیه ی نصب موندید.بابا این همه آموزش و اینا ریخته و به لطف گوگل هم که مشکلی نداریم ....یه اولتیماتوم برای نصب بدید تا بریم سر کارای عملی انشالله.
 

dzzv_13

مدیر مهندسی فناوری اطلاعات
مدیر تالار
سلام.چرا هنوز تو مراحل اولیه ی نصب موندید.بابا این همه آموزش و اینا ریخته و به لطف گوگل هم که مشکلی نداریم ....یه اولتیماتوم برای نصب بدید تا بریم سر کارای عملی انشالله.

سلام
منتظر این هستیم که بچه ها نصب کنن و دوتا پست اول مربوطه رو بخونن ..
امیر آقا بزودی پست بعدی ها رو میزنه
(برین به تاپیک ترمینال)
 

sanamsayna

کاربر فعال مهندسی IT ,
کاربر ممتاز
فکر کنم آقا جومونگ ۶ ماهه هستی؟آخه من ۷ ماهه هستم شما از منم بیشتر عجله دارید ولی باید صبرکنید چون اگه بخوایم گروهی بخونیم باید حداقل ۸۰٪ بچه ها آماده باشن وگرنه اگه فقط چند نفر باشه اونوقت مطالعه ی گروهی که مزه نداره.هم اینکه حیف نیست بچه ها از آموزش به این خوبی بی نصیب باشن.فکر کنم ماندانا هم نصب کرده چون دیگه هیچ سوالی نپرسید؟
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
prp-e تغییر Prompt در ترمینال لینوکس Linux 0

Similar threads

بالا