كشف قمر پنجم سياره كوتوله پلوتو

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1] كشف قمر پنجم سياره كوتوله پلوتو

[/h]







دانشمندان با استفاده از تصاوير تهيه شده توسط تلسكوپ فضايي هابل موفق به كشف پنجمين قمر سياره كوتوله پلوتو شدند.


به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پلوتو در سال 1930 كشف و تا سال 2006 نيز بعنوان يك سياره شناخته مي شد، اما در حال حاضر پلوتو پس از اريس دومين سياره كوتوله بزرگ منظومه شمسي محسوب مي‌شود.


سياره كوتوله پلوتو پيش از اين داراي چهار قمر به نام هاي شارون، نيكس، هيرا و P4 بود و محققان ناسا روز چهارشنبه يازدهم جولاي (بيست و يكم تيرماه) رسما از كشف پنجمين قمر آن به نام S\2012 (134340) 1 يا P5‌ خبر دادند.


قمر P5 با استفاده از تصاوير تهيه شده توسط تلسكوپ فضايي هابل طي ماه هاي ژوئن و جولاي كشف شده است. اين قمر جديد درست يكسال پس از كشف قمر P4 شناسايي شده و با وجود شباهت ظاهري به P4‌ از آن كوچكتر است.


«مايكل براون» از محققان موسسه تكنولوژي كاليفرنيا تأكيد مي كند: افزايش تعداد قمرهاي پلوتو هيچ تغييري در وضعيت اين سياره كوتوله و تبديل آن به سياره ايجاد نخواهد كرد.
فضاپيماي New Horizons در نخستين مأموريت براي بررسي سيستم پلوتوني تا سال 2015 ميلادي راهي فضا خواهد شد.


 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز


در سالگرد یک سالگی کشف قمر چهارم

هابل، پنجمین قمر پلوتو را کشف کرد / عکس


نجوم - اخترشناسان به کمک تلسکوپ فضایی هابل توانسته‌اند پنجمین قمر سیاره کوتوله پلوتو را کشف کنند؛ شکل آن نامنظم و قطر آن بین 10 تا 25 کیلومتر است و در مداری دایروی به شعاع 95هزار کیلومتری به دور پلوتو می‌گردد.


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی تلسکوپ فضایی هابل، این کشف یک سال پس از کشف قمر چهارم این منظومه وفراخوان دانشمندان برای نام‌گذاری قمر تازه‌کشف‌شده اعلام شده است. در شرایطی که چهار سیاره خاکی منظومه شمسی که از پلوتو بزرگ‌ترند، تعداد قمرهای کمی دارند یا اصلا قمر ندارند؛ وجود حداقل پنج قمر در اطراف پلوتو موجب شگفتی اخترشناسان شده است. به نظر می‌رسد تعدد قمرها در اطراف سیاره کوتوله پلوتو اخترشناسان را به سمت پذیرش مدل‌های تحول سیاره‌ای مبنی بر برهمکنش پلوتو و دیگر اجرام کمربند کویی‌پر در گذشته دور هدایت کند.
پس از کشف قمر شارون در سال 1978/1357، چهار قمر دیگر این منظومه توسط تلسکوپ فضایی هابل کشف شده‌اند. نیکس و هایدرا در سال 2006/1385 و قمر چهارم که فعلا P4 نامیده می‌شود، سال گذشته و در حین تحلیل انبوه اطلاعات بدست‌آمده از تلسکوپ فضایی هابل کشف شدند.
قمر جدید که فعلا S/2012 (134340) 1 یا P5 نام گرفته، در 9 تصویر جداگانه دوربین دیدگسترده3 تلسکوپ فضایی هابل که در روزهای 26، 27 و 29 ژوئن و 7 و 9 جولای 2012/ 6، 7، 9، 17 و 19 تیر 1391 کشف شده و به نظر می‌رسد در همان صفحه مداری دیگر قمرهای پلوتو گردش می‌کند.تصویر قمر جدید با استفاده از ابزار تاج‌نگار جدیدترین دوربین هابل گرفته شده است. در این روش، نور درخشان‌ترین جسم منظومه (در اینجا پلوتو) با مانعی پوشیده می‌شود تا بتوان محدوده اطراف این جسم را راحت‌تر مشاهده کرد. اثر مانع را به صورت نوار تیره مرکز تصویر مشاهده می‌کنید.
قرار است در سال 2015/1394، فضاپیمای نیوهورایزنز (به معنی افق‌های نو) به منظومه پلوتو برسد و برای نخستین بار، تصاویری شفاف از سطح این سیاره کوتوله و قمرهای آن ارسال کند. برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=3]هابل پنجمین "ماه" را برای پلوتو پیدا کرد[/h]
* گروهی از اخترشناسان که با تلسکوپ فضایی هابل ناسا کار می کنند، گزارش دادند که یک ماه (قمر) دیگر برای
سیاره ی کوتوله و یخی پلوتو یافته اند.


شکل برآورد شده ی این ماه نامنظم است و پهنایی میان 9.5 تا 24 کیلومتر دارد. مدار آن به گرد پلوتو یک مدار دایره ای به قطر 93,340 کیلومتر است و به نظر می رسد صفحه اش با صقحه ی دیگر ماه های این سیاره یکیست. رهبر گروه ستاره شناسان، مارک شوالتر از بنیاد ستی (SETI) در مانتین ویوی کالیفرنیا می گوید: «این ماه ها تشکیل رشته ای از مدارهای منظم تو در تو را می دهند، کمی شبیه عروسک های روسی.»
با یافته شدن این ماه، شمار ماه های شناخته شده ای که به گرد پلوتو می چرخند به پنج می رسد.
در این عکس که دوربین میدان باز شماره ی 3 تلسکوپ فضایی هابل ناسا در 7 ژوییه گرفته، پنج ماه (قمر) را در حال گردش به دور سیاره ی کوچک یخی و دوردست پلوتو نشان می دهد. ماه نویافته با عنوان P5 با دایره ی سبز نشان داده شده. این مشاهدات به دانشمندان در برنامه ریزیشان برای پرواز سال 2015 فضاپیمای افق های نوی ناسا از کنار پلوتو کمک خواهد کرد. P4 در تصاویری که هابل در سال 2011 گرفت شناسایی شد. عکس بزرگ تر - عکس بدون توضیح (بزرگ تر)
چیزی که دانشمندان را شیفته کرده اینست که سیاره ی به این کوچکی می تواند چنین مجموعه ی پیچیده ای از ماه ها داشته باشد. یافته ی تازه، سرنخ های تازه ای برای کشف رازهای چگونگیِ شکل گیری و فرگشت منظومه ی پلوتو در اختیار ما می گذارد. نظریه ی محبوب کنونی اینست که همه ی این ماه ها از برخوردی که میلیاردها سال پیش میان پلوتو و یکی دیگر از اجرام بزرگ درون کمربند کوییپر روی داد پدید آمده اند.


کشف جدید به دانشمندان در ناوبری و هدایت فضاپیمای "افق های نو" متعلق به ناسا که در سال 2015 به منظومه ی پلوتو خواهد رسید کمک می کند؛ در آن زمان، این فضاپیما طی پروازی تاریخی که دیرزمانیست دانشمندان انتظارش را می کشند، با سرعت بسیار از کنار این دنیای دوردست خواهد گذشت.


گروه دانشمندان برای کاوش در منظومه ی پلوتو، از دید پرتوان هابل بهره گرفتند تا بتوانند خطرهای احتمالی بر سر راه فضاپیمای افق های نو را بیابند. سرعت افق های نو هنگام پشت سر گذاشتن این سیاره ی کوتوله، 48,200 کیلومتر بر ساعت خواهد بود و [با چنین سرعتی] حتی برخوردی با یک تکه از خرده ریزهای مدار سیاره به اندازه ی تفنگ بادی BB هم می تواند آن را نابود کند.
P5، ماه نویافته که کوچک تربن ماه از 5 ماه شناخته شده ی پلوتوست،
احتمالن در یک رزنانس قرار گرفته که باعث میشود دقیقن هر سه دوری
که شارون به گرد پلوتو می چرخد، P5 هم یک دور کامل بزند. (منبع)


هرولد ویور از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در لورل مریلند می گوید: «یافتن این همه ماه کوچک به گونه ای غیرمستقیم به ما می گوید که می بایست اجرام کوچک فراوانی در منظومه ی پلوتو وجود داشته باشد که خود را از دید ما پنهان کرده اند.»


آلن استرن از بنیاد پژوهشی جنوب باختر در بولدر کلرادو که بازرس اصلی ماموریت افق های نو است نیز می گوید: «فهرستی از اجرام درون منظومه ی پلوتو که ما به کمک هابل در حال گردآوری آنیم، به گروه دانشمندان افق های نو کمک خواهد کرد که مسیر امن تری را برای این فضاپیما طراحی کنند.»


شارون، بزرگ ترین ماه پلوتو، در سال 1978 طی رصدهایی که در رصدخانه ی نیروی دریایی آمریکا در واشنگتن دی سی انجام گرفت یافته شد. رصدهای هابل در سال 2006 به پیدا شدن دو ماه کوچک دیگر انجامید: نیکس و هیدرا. در سال 2011 هم ماه دیگری به نام P4 در میان داده های هابل پیدا شد. (خبرش را اینجا بخوانید: * کشف یک ماه جدید برای پلوتو)


ماهِ نویافته که با نام موقت S/2012 (134340) 1 مشخص شده، در 9 دسته ی جداگانه از عکس های گرفته شده توسط دوربین میدان باز شماره ی 3 هابل در 26، 27، 29 ژوئن و 7 و 9 ژوییه شناسایی شد.


ستاره شناسان برنامه دارند در سال های پس از گذر افق های نو از کنار پلوتو، از دید فروسرخ جانشین آینده ی هابل، یعنی تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، برای پیگیری رصدهایشان بهره بگیرند. تلسکوپ جیمز وب توانایی اندازه گیری و سنجش ساختار شیمیایی سطح پلوتو، ماه های آن، و بسیاری از اجرام دیگر که در کمربند دوردست کوییپر با پلوتو همراهند را خواهد داشت.
برای تصاویر و آگاهی های بیشتر درباره ی منظومه ی پلوتو و تلسکوپ هابل به این نشانی ها سر بزنید:
 

ZEUS83

عضو جدید
کاربر ممتاز


داستان پر فراز و نشیب سیاره‌ای که دیگر سیاره نیست

پلوتو، منظومه اسرارآمیز / پرونده هفته


نجوم - به دنبال کشف پنجمین قمر منظومه پلوتو، این سیاره کوتوله یک بار دیگر در دهه اخیر خبرساز شد. نخستین بار شش سال پیش بود که اخراج این سیاره از فهرست سیارات منظومه شمسی، آن را در صدر عناوین خبری قرار داد.


پوریا ناظمی: «منظومه شمسی ما از 9 سیاره تشکیل شده است». این بخشی از کتاب‌های درسی و متن‌های معتبر در باره منظومه شمسی تا پیش از سال 2006 / 1385 بود. شاید همان موقع نیز بسیاری باور داشتند که این جمله روزی تغییر می‌کند و دانشمندان خواهند توانست سیارات بیشتری را در منظومه شمسی پیدا کنند. اما شاید کمتر کسی فکر می‌کرد به جای آن‌که در متن‌های آینده تعداد سیارات منظومه شمسی افزایش پیدا کند با کاهش این تعداد مواجه شوند. در تب و تاب روزهایی که دانشمندان خبر از کشف دهمین سیاره منظومه شمسی که بعدها اِریس نام گرفت بودند، انجمن جهانی نجوم IAU بر اساس بررسی‌های طولانی‌مدت و با توافق اعضا، نه تنها این سیاره جدید را به عضویت خانواده منظومه شمسی نپذیرفت که پلوتو را نیز از خانواده اخراج کرد؛ تصمیمی که اگر چه اعتراض‌های بسیاری را در پی داشت، اما از پشتوانه منطقی قابل قبولی برخوردار بود. بدین ترتیب. اکنون منظومه شمسی ما 8 سیاره و تعداد زیادی سیاره کوتوله یا پلوتومانند دارد. این موضوع اگرچه نقطه عطفی در داستان پر فراز و نشیب پلوتو بود، اما همه داستان نیست؛ چراکه این سیاره حتی از پیش از کشفش، توجه های زیادی را به خود اختصاص داده بود. در جستجوی سیاره ایکس
در ابتدا کشف پلوتو حاصل پیش‌بینی علمی بود. در دهه 1840 / 1220 دانشمندان و به ویژه اوربین لو وقیه (Urbain Le Verrier) و بر اساس تنش‌هایی که در مدار اورانوس مشاهده کرده بودند، وجود سیاره‌ای در فراسوی مدار آن را پیش بینی کردند. در اواخر قرن نوزدهم و پس از کشف سیاره نپتون، این بررسی‌ها ادامه یافت و محاسبات نشان می‌داد باید جرم دیگری نیز فراتر از مدار اورانوس وجود داشته باشد که این بی نظمی‌های مداری را بر اساس معادلات مکانیک سماوی نیوتونی،توضیح دهد. بدین ترتیب جستجو برای یافتن سیاره مرموز آغاز شد.
در سال 1906 / 1285، پرسیوال لاول که رصدخانه لاول را تاسیس کرده بود، پروژه‌ای را برای جستجوی این سیاره که به سیاره ایکس معروف شده بود، آغاز کرد. این تلاش‌ها تا سال 1916 / 1295 بدون آن‌که به نتیجه‌ای برسد ادامه داشت و این عدم موفقیت سبب شد جستجوی برای یافتن سیاره مجهول حداقل 10 سال متوقف شود. سرانجام در سال 1929 / 1308 مدیر رصدخانه لاول، جوان 23 ساله‌ای اهل کانزاس را مأمور این کار کرد. این جوان 23 ساله که تازه وارد رصدخانه لاول شده بود، کلاید تومبا نام داشت. آخرین کاشف بزرگ
تومبا برای این جستجو وظیفه داشت تا به طور منظم و سازمان‌یافته‌ای از بخش‌های تقسیم شده آسمان شب به فاصله دو هفته یک بار عکاسی کند و سپس با مقایسه این تصاویر با هم ببیند آیا می‌تواند رد سیاره‌ای را که در این مدت در میدان دید تصاویر جابجا شده است، پیدا کند یا نه. سیارات به دلیل این‌که در مداری به دور خورشید در حال گردشند، موقعیتشان نسبت به ستارگان زمینه تغییر می‌کند. این تغییر را برای سیاره‌های نزدیک می‌توان هر شب رصد کرد، اما در سیاره‌های دور دست به دلیل آرام بودن این تغییرات – که به دلیل فاصله مداری بیشتر نسبت به زمین و در نتیجه سرعتی ظاهری کمتر آن‌هاست - باید در فواصل زمانی طولانی‌تر به دنبال اثر تغییر مکان آن‌ها گشت. برای این منظور تومبا از ابزاری استفاده می‌کرد که به سرعت تصاویر دو صفحه عکاسی شده از یک ناحیه را مقابل چشمان او جلو و عقب می‌برد و بدین ترتیب حالت تصویر متحرکی را ایجاد می‌کرد که امکان تشخیص اجرام متحرک در آن مهیا می‌شود.
یک سال پس از آغاز این جستجوی جدید و در روز 18 فوریه 1930 / 29 بهمن 1308، تومبا جسم متحرک احتمالی را در صفحاتی که مربوط به تاریخ‌های 23 و 29 ژانویه همان سال / 3 و 9 بهمن 1308 بودند پیدا کرد. 21 ژانویه 1930 / 1 بهمن 1308 تصویر دیگری از این ناحیه گرفته شده بود که اگرچه کیفیت پایین‌تری داشت، اما به تومبا کمک کرد تا با مقایسه هر سه تصویر نسبت به وجود شیء جدید اطمینان پیدا کند. پس از پیدا شدن این نقطه متحرک، تصاویر بیشتری از این ناحیه تهیه شد و پس از بررسی داده‌ها و اطمینان از صحت کشف آن، خبر کشف این سیاره جدید در تاریخ 13 مارس 1930 / 22 اسفند 1308 به مرکز رصدخانه هاروارد ارسال شد.
نام پلوتو را چه کسی انتخاب کرد؟
پس از کشف این سیاره و اعلام خبر آن سیلی از پیشنهادهای متفاوت از سراسر جهان برای نام‌گذاری آن ارسال شد. در حالی که در رصدخانه لاول بحث‌ها بر سر نام‌های پیشنهادی نظیر زئوس، پرسیوال و غیره در جریان بود، در نهایت این پیشنهاد دختر 11 ساله‌ای از آکسفورد انگلستان به نام ونیتا برنی بود که پذیرفته شد. او که در کنار ستاره‌شناسی به اسطوره‌های یونان باستان نیز علاقمند بود، پیشنهاد کرد نام این سیاره پلوتو گذاشته شود؛ نام الهه جهان مردگان که پیش‌تر در اساطیر یونان به نام هایدس نیز شناخته می‌شد. وجه تسمیه این نام نیز اطلاعاتی بود که از بررسی پلوتو می‌رسید، جهانی یخ زده و تاریک که با جهان مردگان دنیای اسطوره‌ای قابل مقایسه است.
جالب این‌جاست که سال‌ها بعد از کشف پلوتو مشخص شد اعضای رصدخانه لاول در سال 1915 / 1294 موفق شده بودند تصویری از پلوتو را ثبت کنند اما نتوانسته بودند تشخیص دهند که با سیاره‌ای جدید مواجهند. تحقیقات بعدی نشان داد آن‌ها حتی اولین گروهی نبودند که این سیاره را بدون آن‌که متوجه شوند به دام انداخته‌اند و حداقل 16 تصویر دیگر وجود دارد که در آن‌ها پلوتو ثبت شده است. قدیمی‌ترین این تصاویر به سال 1909/1288 باز می‌گردد، اما با وجود این‌که پلوتو در این مدت هر از گاهی چهره‌ای از خود نشان می‌داد هیچ کس آن را شناسایی نکرده بود.
کشف پلوتو اگرچه جستجوی طولانی کشف سیاره نهم را به نتیجه رساند اما تازه آغاز ماجرا به شمار می‌رفت؛ چراکه بررسی‌های بعدی نشان دادند این سیاره هیچ شباهتی با سیارات دیگر ندارد. وصله نچسب!
در منظومه شمسی بلافاصله پس از خورشید، 4 سیاره سنگی عطارد، ناهید، زمین و مریخ قرار دارند. پس از این چهار سیاره چگال و کوچک و در فاصله‌ای دورتر، دنیای غول‌های گازی آرام گرفته است. مشتری، زحل، اورانوس و نپتون، همگی سیارات گازی بزرگی هستند که چگالی کم و جرم بسیار بالایی دارند.
پلوتو این نظم را به هم زد. بر اساس بررسی‌هایی که بعدها و توسط ابزارهای پیشرفته‌تر و از جمله تلسکوپ فضایی هابل صورت گرفت، مشخص شد چگالی پلوتو بین 1.8 تا 2.1 گرم بر سانتی‌متر مکعب است، یعنی 50 تا 70 درصد این سیاره را سنگ و 50 تا 30 درصد آن را یخ تشکیل داده است. از سوی دیگر معلوم شد این سیاره تنها نیست. در سال 1978 / 1357 قمر بزرگ آن به نام شارون کشف شد، قمری که اندازه‌اش تقریبا معادل نیمی از پلوتو است و این دو به شدت تحت تأثیر میدان گرانشی یکدیگرند. در سال 2005 / 1384 دو قمر دیگر پلوتو به نام‌های نیکس و هیدرا کشف شدند و در سال‌های 2011 / 1390 و 2012 / 1391 تلسکوپ فضایی هابل اقمار چهارم و پنجم این سیاره را کشف کرد.
مهم‌تر از ساختار و ترکیبات این سیاره، آن‌چه پلوتو را با دیگر اعضای خانواده منظومه شمسی متمایز می‌ساخت، مدار متفاوتش بود. پلوتو نه تنها مداری بسیار کشیده (بیضی شکل‌تر) از دیگر سیاره‌ها داشت که می‌توانست در مواقعی از سال (منظور از سال، سال پلوتویی است که 248 سال زمینی به طول می‌انجامد) این جرم را به فاصله نزدیک‌تری از خورشید نسبت به نپتون برساند، در عین حال زاویه مدار آن با صفحه منظومه شمسی بسیار زیاد بود (حدود 17 درجه) و به همین دلیل هم در آسمان شب بسیاری از اوقات بسیار دور تر از دایره‌البروج رصد می‌شود.
بررسی‌ها و تحقیقات بعدی نشان داد پلوتو داستان زندگی متفاوتی از سایر سیارات منظومه شمسی دارد. در واقع این سیاره سابق، عضوی از خانواده کمربند کویی‌پر است، منطقه‌ای در فراسوی مدار نپتون که میزبان توده‌های سنگی و یخی بازمانده از دوران شکل‌گیری منظومه شمسی است. کشف اِریس باعث شد همگان نسبت به وجود اجرام بزرگ‌تر از پلوتو در این ناحیه اطمینان حاصل کنند و به همین دلیل، برای تفکیک قائل شدن میان سیارات و این اجرام که داستان تحول و تکامل متفاوتی را از سر گذرانده‌اند، طبقه‌بندی جدیدی به آن‌ها اختصاص داده شود. بدین ترتیب در منظومه شمسی و کنار سیارات، خانواده جدیدی به نام سیارات کوتوله یا سیارات پلوتومانند اضافه شد. تعریف جدید سیارات
البته زمانی که IAU دست به تعریف سیاره زد، به منشأ اجرام اشاره‌ای نکرد بلکه تعریفش را به این شکل مطرح کرد که هر جرمی که سه ویژگی زیر را داشته باشد، سیاره است:
1. در مداری به دور خورشید بچرخد
2. جرمش به اندازه‌ای باشد که آن را به تعادل هیدرو استاتیکی برساند (تقریبا شکل کروی به آن بدهد)
3. همسایگی خود را در مدارش به دور خورشید پاک کرده باشد. منظور از اینکه همسایگی خود را پاک کرده باشد، این است که از نظر گرانشی حاکم بر محیط اطراف خود باشد و مثلا قمر یک سیاره دیگر نباشد.
بر همین مبنا سیاره کوتوله به جرمی گفته شد، که به دور خورشید بچرخد، شکل ظاهری آن بیشتر از آن‌که تحت تأثیر نیروهای مکانیکی اطراف باشد تحت تأثیر گرانش خود جسم شکل گرفته باشد ولی محیط اطراف خود را پاک نکرده باشد. سیل اعتراضات
اخراج پلوتو از خانواده منظومه شمسی اما با موافقت همگان روبرو نبود. بسیاری از علاقمندان حتی دست به برگزاری تظاهرات در اعتراض به این تصمیم زدند و البته اعتراضات محدود به مردم علاقمند نبود. درون جامعه علمی نیز برخی به این تصمیم اعتراض داشتند و حتی ارایه تعریف رسمی از سیاره را توسط اتحادیه جهانی نجوم غیرضروری می‌دانستند.
از سوی دیگر مهندسان ناسا نسبت به این تصمیم ناخشنود بودند.
زمانی که پلوتو هنوز در زمره سیارات منظومه شمسی به شمار می‌رفت، یکی از معدود مکان‌هایی به شمار می‌رفت که هیچ وقت انسان فرصت آن را پیدا نکرده بود که نگاهی از نزدیک به آن بیندازد. به همین دلیل ناسا طرحی اکتشافی برای این سیاره و خانواده اقماری آن به نام New Horizons (به معنی افق‌های نو) تایید کرد. این سفینه در سال 2006 / 1385 زمین را به مقصد سیاره پلوتو ترک کرد و هنوز خیلی از زمین دورنشده بود که پلوتو از فهرست سیارات خارج شد! البته این تغییر نام چیزی از ارزش‌های این مأموریت کم نمی‌کند. پلوتو و اجرام فراسوی نپتون هنوز برای ما ناشناخته مانده‌اند و این در حالی است که بسیاری از اسرار شکل‌گیری منظومه شمسی و تحول آن را در دل خود نگاه می‌دارند.

نیوهورایزنز در سال 2015 / 1394 به مدار پلوتو می‌رسد و وظیفه دارد این سیاره و منظومه اقماری اطراف آن که اخیرا به عدد 5 رسیده است، بررسی کند. البته احتمال می‌رود با نزدیک شدن نیوهورایزنز اقمار جدیدی نیز در اطراف پلوتو کشف شود. مطابق برنامه این فضاپیما پس از بررسی این سیاره مسیر خود را در قلمرو اجرام کمربند کویی‌پر ادامه می‌دهد و احتمالا یک یا دو جرم دیگر این محدوده را بررسی می‌کند.
بدین ترتیب در سال 2015 / 1394 بار دیگر پلوتو برای چندمین بار در یک قرن اخیر بر سر زبان‌ها می‌افتد. سیاره، سیاره کوتوله یا عضوی از کمربند کوی‌پر، فرق چندانی برای دانشمندان نمی‌کند. پلوتو اسرار بسیاری را در دل خود پنهان نگاه داشته که می‌تواند درک ما را از جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، بهبود بخشد.
 

Similar threads

بالا