فاصله یاب لیزری

mehraab67

عضو جدید


ابزار فاصله یاب دوربرد برای مصارف صنعتی و تحقیقاتی



این ابزار یکی از دوربردترین ابزارهای شناخته شده است و فواصل تا 54 فوت(45/16 متر) را اندازه گیری می کند.



برد اندازه گیری بستگی زیادی به نوع سطح هدف دارد و از 54 فوت برای سطوح روشن(80 درصد بازتابش) تا 35 فوت برای سطحی با بازتابش 30 درصد متغیر است. این وسیلهاز یک لیزر 780 نانومتر 8 میلی وات استفاده می کند که حدودا 1/0 اینچ دقت دارد.



طراحی دقیق و فشرده ی دستگاه اجازه می دهد از آن در مکان های بسیار کوچک هماستقاده شود. این محصول در بسیاری از بازارها و صنایع از جمله صنایع تولیدات جنگلی،صنایع حمل و نقل و جرثقیل ها، صنایع تولید کاغذ، جاده سازی و... به کار گرفته شدهاست.



فاصله یاب AR4000 از آن جهت با سایر فاصله یاب ها متفاوت است که فرستنده یلیزر و لنز جمع کننده ی سیگنال بازگشتی به صورت هم مرکز طراحی شده اند، یعنی دیودمورد نظر در مرکز لنز جمع آوری کننده ی فرِنسل جای گرفته است. (این ایده به عنواناختراع مطابق قوانین امریکا به ثبت رسیده است)



نرخ نمونه گیری این وسیله ازHz 2/0 تا Hz 800 نمونه گیری خودکار و یا تک نمونه گیری تحت فرمانقابل تنظیم است. با استقاده از ابزارهای طراحی شده ی مخصوص نرخ نمونه گیری را تاسقف 200000 نمونه در ثانیه می توان بالا برد.



دمای مناسب برای فعالیت این وسیله °C 50- 0 است و در محیط های سرد به کمک گرم کن داخلی کهلنزها را گرم نگه می دارد می توان به کار ادامه داد. فاصله یاب لیزری نیاز به تغذیهی 5 ولت (400 میلی آمپر) و گرم کن نیاز به 7- 5/4 ولت (4 آمپر) دارد.



فهرستی از واژگان تخصصی مربوط به حسگرهایاندازه گیری لیزری و توضیحات مربوط به آن ها در پیوست لاتین آورده شده است.



برای سطوح پخش کننده ی نور، هر چه انعکاس نور از سطح بیشتر باشد بازده دستگاهبیشتر است (مواردی مانند سطوح چوبی، کاغذی، دیوارهای سفید و...). سطوح تیره در فاصله ی 50 فوتی ممکن است تنها یکمیلیونیم تابش اولیه را برگردانند و ماکزیمم برد ممکن است به یک پنجم کاهش یابد.

سطوحی که اندکی خاصیت آینه ای دارند برای اندازه گیری مناسب نیستند چرا که میزاننور بازگشتی به دستگاه به مقدار زیاد با تغییر زاویه ی تابش تغییر می کند.



دقت (Accuracy) یک حسگر به صورت تفاوت میان میزان اندازه گیری شده و میزانواقعی فاصله تعریف می شود. قدرت تفکیک (Resolution) به معنای کوچک ترین تغییر در فاصلهاست که حسگر می تواند آن را ردیابی کند و عموما کمتر از مقدار دقت است. دقتممکن است تحت تاثیر دما، بازتابش جسم هدف و نور محیط قرار گیرد در حالیکه قدرت تفکیکعموما ثابت است. قاصله یاب مدل AR4000 محدود به قدرت تفکیک 02/0 اینچ و دقتبیشینه ی 1/0 اینچ است.



تکرارپذیری معیاری از پایداری حسگر در طول زمان را به دست می دهد. معمولاتکرارپذیری در نمونه گیری های خودکار با نرخ بالا به شدت افت می کند. با کاهش نرخنمونه گیری، تکرارپذیری بهبود می یابد تااینکه پایین بر از یک نرخ خاص دوباره شروع به کاهش کند؛ علت این کاهش در نرخ کم،طولانی شدن زمان اندازه گیری و بوجود آمدن انحراف در دما و... است.



فاکتور مهم دیگر اندازه ی نقطه ی لیزرو واگرایی دسته نور است. گاهی برای دستیابی به قدرت تفکیک بالا از نقطه کوچکاستفاده می شود و گاه برای اندازه گیری سطوح ناهموار و یا رعایت اصول ایمنی چشم،از نقاط بزرگ استفاده می شود. یک لیزر متمرکز و کوچک می تواند جزئیات سطح هدف رابه دقت بررسی کند ولی یک لیزر بزرگ موجب انعکاس از یک سطح وسیع می شود و از جزئیاتسطح مورد اندازه گیری میانگین می گیرد.



فاصله یاب لیزری AR4000 نقطه ای به اندازه ی 1/0 اینچ (5/2 میلی متر) در خروجیدستگاه ایجاد می کند که با پیشروی در فضا تحت زاویه ی 5/0 میلی رادیان واگرا میشود.



طریقه اندازه گیری مسافت با این وسیله بستگی به دقت و برد مورد نیاز برای اندازهگیری دارد. این متدها شامل مثلث بندی، اندازه گیری مدت زمان سیر، سیستم های پالسیو سیستم های اشعه ی مدوله شده می شود.



برای مسافت های چند اینچی با دقت بالا از روش مثلث بندی استفاده می شود.



حسگرهای مدت زمان سیر نور، مسافت را از روی زمانی که طول می کشد تا لیزر مسیرحسگر تا هدف و بالعکس را طی کند اندازه می گیرند.



برای مسافت های خیلی طولانی (تا چندین مایل) از اشعه های پالسی لیزر استفاده میشود.



سیستم های اشعه مدوله شده هم زمان رفت و برگشت لیزر را تا هدف اندازه گیری میکنند با این تفاوت که این زمان به طور مستقیم اندازه گیری نمی شود بلکه از یک لیزربا شدت متغیر برای تولید سیگنال استفاده می شود.
 

Similar threads

بالا