علائم سرطان تخمدان

Dear.Doctor

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
[h=1][/h] متخصصین علوم پزشکی مجموعه ‌ای از علایم جسمی را شناسایی کرده ‌اند که در زنان مبتلا به سرطان تخمدان رخ می‌ دهند و ممکن است نشانه‌ های هشدار دهنده اولیه برای این بیماری باشند. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، این علایم بسیار شایع هستند و اغلب زنانی که آن ها را بروز می‌ دهند، مبتلا به سرطان تخمدان نیستند. اما برای زنان مبتلا به سرطان تخمدان، امید این است که آگاهی بیشتر در مورد آن ها به تشخیص زودرس و درمان بیماری منتهی شود.
جامعه سرطان آمریکا و جامعه متخصصان سرطان‌ های زنان آمریکا بر این چهار علامت به عنوان علایمی که در زنان مبتلا به سرطان تخمدان از عموم مردم شایعتر هستند، ‌تاکید دارند:
۱ – تورم و درد شکم یا لگن
۲- مشکل در خوردن
۳- احساس پری و سیری بلافاصله بعد از غذا خوردن
۴- توسعه علائم ادراری مثل افزایش توالی دفع ادرار و یا نیاز به دفع سریع ادرار
اگرچه این علائم در مشکلات معده و به طور کلی ناراحتی های گوارشی نیز مشاهده شده است ولی اگر این علائم را هر روز و برای چندین هفته احساس کردید سریعا به پزشک زنان مراجعه کنید. زیرا این ها می تواند علائم اولیه سرطان تخمدان باشد. بهتر است این تفکر و افسانه که سرطان تخمدان یک قاتل خاموش می باشد را از ذهن بیرون کنید.
باید پذیرفت که بدلیل عدم توجه زنان به این علائم ، تشخیص به موقع با تاخیر مواجه می شود. در حالیکه توجه به این علائم واقعا ضروری است و این علائم اغلب ثابت و مجاب کننده می باشد. اگر چنین است حتما به پزشک مراجعه کرده و در مورد سرطان تخمدان سوال کنید.
عوامل , ریسک فاکتورها و میزان شیوع :
سرطان تخمدان بیماری چندان رایجی نیست و پنجمین عامل مرگ ومیر زنان در اثر سرطان و بیماری های زنان محسوب می شود. علت این بیماری ناشناخته است .
این سرطان بیشتر در جوامع صنعتی , البته به جز ژاپن , دیده می شود. زنان مسن بیشتر در خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار دارند.
بیش از نیمی از مرگ ومیر ناشی از سرطان تخمدان در زنان ۵۵ تا ۷۴ ساله دیده می شود و تنها ۱,۴ از زنان ۳۵ تا ۵۴ ساله در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
با این که سرطان تخمدان , شیوع چندان زیادی ندارد اما به دلایلی باعث مرگ ومیر زیادی می شود. یکی از این دلایل , مبهم و غیرمشخص بودن علایم سرطان تخمدان است که در نتیجه زنان و پزشکان آنها معمولا این علایم را مربوط به بیماری های رایج دیگر تصور می کنند و زمانی که سرطان تشخیص داده می شود. اغلب تومور به خارج از تخمدان سرایت کرده است .
همچنین تخمدان سرطانی , سلول های بدخیمی را از خود بیرون می ریزد که اغلب برروی رحم , مثانه , روده و دیواره روده جای می گیرند. این سلول ها حتی پیش از آنکه سرطان شناسایی شود , شروع به ساخت تومورهای جدیدی می کنند.
دلیل دیگر مرگ ومیر زیاد بیماران مبتلا به سرطان تخمدان اینست که آزمایش تشخیص موثری برای این بیماری وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد از زنان مبتلا به سرطان تخمدان در مراحل پیشرفته بیماری , متوجه بیماری خود شده اند.
به نظر می رسد که خطر ابتلا به سرطان تخمدان ناشی از چند عامل باشد. هرچه تعداد فرزندان یک زن بیشتر باشد , احتمال ابتلا او به سرطان تخمدان کمتر می شود.
حاملگی در سنین پایین و مصرف قرص های ضدبارداری نیز اثر پیشگیرنده دارند و برعکس به نظر می رسد که مصرف داروهای باروری با افزایش احتمال ابتلا به این سرطان در ارتباط باشد. اگرچه هنوز در اینباره اختلاف نظر وجود دارد.
برخی از ژن ها مثل که خطر BRCA 2 و BRCA 1 ابتلا به سرطان سینه و سایر سرطان ها در سنین پایین تر را افزایش می دهند , احتمالا در بالابردن خطر ابتلا به سرطان تخمدان نیز موثر هستند. بیمارانی که قبلا به سرطان سینه مبتلا شده اند و یا یکی از اعضای خانواده آنها سابقه ابتلا به سرطان سینه یا تخمدان را داشته باشد , در خطر بیشتری هستند.
سابقه فامیلی ابتلا به سرطان رحم , روده یا سایر سرطان های معده ای ـ روده ای , ممکن است علامت وجود سندرومی به نام سرطان غیرپولیپی ارثی روده باشد که احتمال ) HNPCC ( ابتلا به سرطان تخمدان را بسیار بالا می برد.
سایر عوامل احتمالی عبارتند از مصرف پودر تالک , قرارگرفتن در معرض پنبه نسوز , مصرف غذاهای پرچرب , و ابتلا به بیماری اریون در کودکی ; که البته تاثیر هیچ کدام از این عوامل هنوز به اثبات نرسیده است .
 

Dear.Doctor

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اضافه وزن موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان می شود

اضافه وزن موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان می شود

پژوهشگران علوم پزشکی در مرکز جهانی تحقیقات سرطان ( WCRF ) و موسسه تحقیقات سرطان در آمریکا می گویند نتایج تحقیقات جدید آنان نشان می دهد که زنانی که دارای اضافه وزن یا چاق هستند در مقایسه با زنانی که وزن طبیعی دارند، بیشتر از دیگران احتمال ابتلا به سرطان تخمدان دارند. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، برای سایر سرطان ها از جمله سرطان پستان، روده و سرطان رحم ، تحقیقات گذشته نشان داده است که اضافه وزن یا چاقی یکی از عوامل خطر است . حالا سرطان تخمدان نیز به این فهرست اضافه شده است. به این معنی زنان می تواند با تغییر در شیوه زندگی خود خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.
برای انجام این پژوهش محققان مرکز جهانی تحقیقات سرطان ( WCRF ) و موسسه تحقیقات سرطان در آمریکا، ۲۵ تحقیق مربوط به ۴ میلیون زن را که ۱۶ هزار نفر از آنها سرطان تخمدان داشتند مورد بررسی قرار دادند.
محققان دریافتند که به ازای هر ۵ واحد افزایش شاخص توده بدن اضافی (BMI)، ۶ درصد خطر ابتلا به سرطان تخمدان افزایش می یابد.
علاوه بر این، تجزیه و تحلیل غیر خطی نشان داد که زنان با BMI بیشتر از ۲۸٫۴ کیلوگرم بر متر مربع نسبت به زنان با BMI کمتر، در معرض خطر بسیار بالاتری از سرطان تخمدان قرار دارند.
دکتر راشل تامپسون مدیر این پژوهش می گوید : پیش از این ما در مورد عوامل خطر فقط می دانستیم این عوامل مانند سن و سابقه خانوادگی از این بیماری، ثابت هستند، اما در حال حاضر می توان گفت که حفظ یک وزن سالم به کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان کمک می کند.
پیش از این نیز محققین اعلام کرده بودند که زنان با اضافه‌وزن زیاد و دارای BMI بالای ۳۰ هم احتمال ابتلای بیشتری به سرطان تخمدان دارند.
آمار سازمان بهداشت جهانی نشانگر این است که یک زن از هر ۵۵ زن در جهان مبتلا به سرطان تخمدان در مقطعی از زندگی‌اش می‌شود. به طور معمول این سرطان بیماری‌ای است که زنان بالای ۵۰ سال را درگیر می‌کند.
 
بالا