۳ مدل طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با گوشت قلقلی، مرغ و ته چین آلبالو
«آلبالو پلو» از جمله پلوهای ایرانی مجلسی و جزو قدیمیترین غذاهای ایرانی است که به خصوص در فصل تابستان به عنوان یک غذای تابستانی و ضدعطش هواداران فراوانی دارد. جالب است بدانید یکی از راهکارهای قدیمیها برای پیشگیری از گرمازدگی خوردن آلبالو پلو در روزهای گرم تابستان بود به همین خاطر میتوانید آن را در برنامه غذایی یک ماهه رمضان به عنوان یک سحری مقوی و خوشمزه جای دهید. آلبالو پلو را میتوانید برای شام یا یکی از غذاهای ماه رمضان به روشهای مختلف و با مواد متنوع به عنوان یک غذا با مرغ و غذا با گوشت چرخ کرده و به صورت آلبالو پلو ساده بدون مرغ و گوشت درست کنید.
انواع آلبالو پلو ساده و مجلسی
آلبالو پلو از آن دسته غذاهایی که بیشتر در فصل تابستان که فصل آلبالو تازه است طبخ میشود. یکی از نکات جذابی که در مورد انواع آلبالو پلو وجود دارد، این است که شما میتوانید این پلوی مجلسی را به روشهای مختلف و با انواع گوشت مرغ، چرخ کرده، تکهای و حتی به صورت آلبالو پلو ساده و بدون گوشت درست کنید. در ادامه این مقاله میتوانید با روش پخت انواع آلبالو پلو آشنا شوید.
۱- آلبالو پلو با گوشت قلقلی
«آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده» که به آلبالو پلو شیرازی هم معروف است، یکی از خوشمزهترین و محبوبترین روشهای درست کردن آلبالو پلو است. معمولا برای تهیه آلبالو پلو به روش مجلسی، گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلی درست میکنند. برای شروع باید برنج را در آب و نمک خیس کنید. سپس آلبالوهای هسته گرفته را در یک قابلمه ریخته و شکر را لابهلای آنها بریزید. قابلمه آلبالو و شکر را روی شعله ملایم گاز بگذارید و بعد از به جوش آمدن این ترکیب اجازه دهید آلبالوها به مدت ۳۰ دقیقه با شکر بجوشند. سپس آلبالوها را آبکش کنید.
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز متوسط رنده شده که آب آن را گرفتهاید، نمک و فلفل سیاه خوب ورز دهید و به صورت گوشت قلقلیهای کوچک به اندازه یک گردو درآورید. گوشت قلقلیها را در روغن داغ تفت دهید. طرز تهیه آلبالو پلو با آلبالوی فریزری نیز درست مثل روش تهیه این غذا با آلبالوی تازه است، تنها باید به جای آلبالوی تازه از آلبالوی منجمد برای تهیه این غذا استفاده کنید.
۲- آلبالو پلو با مرغ
درست کردن «آلبالو پلو با مرغ» برای افرادی که گوشت سفید را ترجیح میدهند یک انتخاب هوشمندانه است. از طرف دیگر طعم آلبالو پلو با مرغ ریش ریش شده یا تکهای آنقدر لذیذ است که برخی ترجیح میدهند آلبالو پلو را تنها با مرغ درست کنند.
روش درست کردن آلبالو پلو مجلسی با مرغ ریشریش یا فیله مرغ شبیه هم است. برای تهیه آلبالو پلو با مرغ ریش ریش باید ابتدا مرغ را در روغن تفت دهید و سپس مقداری آب، پیاز و زعفران به آن اضافه کنید و صبر کنید تا مرغ کاملا بپزد.
در یک ظرف جداگانه دو قاشق رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن و فلفل سیاه تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود سپس روی مرغ در حال پخت بریزید. بعد از پخته شدن تکههای مرغ، آن را ریش ریش کنید.
۳- ته چین آلبالو
«ته چین آلبالو» یکی از خوش رنگ و لعابترین انواع آلبالو پلو است که به خاطر طعم جذاب آلبالو و ظاهر دلچسبی که دارد، بسیار پرطرفدار است. برای طرز تهیه ته چین آلبالو مجلسی و خوشمزه هم میتوانید از گوشت استفاده کنید و هم مرغ. یکی از رایجترین روشهای تهیه ته چین آلبالوی خانگی، استفاده از تکههای مرغ در این غذا است. برای تهیه ته چین آلبالو با مرغ ابتدا باید مرغ را با آبلیمو، فلفل، نمک و پودر سیر مزهدار کنید و آن را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید. در این فرصت هسته آلبالو را جدا کنید و آن را با شکر روی حرارت قرار دهید.
بعد از مزهدار شدن مرغها آنها را در روغن سرخ کنید. برنج را هم آبکش کنید. برای درست کردن مواد ته چین آلبالو باید زردههای تخم مرغ را در یک کاسه بریزید و همراه با روغن خوب بزنید. حالا ماست چکیده و زعفران دم کرده را اضافه کنید و مواد را با همزن دستی مخلوط کنید. برنج را کم کم به مواد ته چین آلبالو اضافه کنید. برنج باید به اندازهای باشد که کاملا در مواد ته چین آلبالو غوطهور شود.
یکی از مهمترین نکاتی که باید برای پخت ته چین آلبالو به آن دقت کنید این است که بعد از اضافه کردن برنج در هر لایه از ته چین باید آن را با پشت قاشق فشار دهید تا کاملاً فشرده و منسجم شود.